• header

29e november 2012

Hej bloggen!

Idag vaknade jag upp lite piggare. Halsen gör inte lika ont längre vilket är skönt. Jag låg inne hela dagen igår och vilade, helt desperat över att bli frisk till plåtningen imorgon hehe. Det funkade iallafall! Mår nog bra imorgon. Jag kommer jobba hemifrån nu men senare idag blir det jobb hos sömmerskan igen.

Frågan är bara HUR jag ska få ut min insnöade bil? Okej så farligt är det inte, det är kanske 5-6 cm snö över hela, men det här är ju min första vinter med bil och jag är ju väldigt rädd om både den och mig såklart. Jag har inte hunnit köpa en skrapa eller borste så det måste jag göra. Eller vad tusan är det man använder?! Som tur är så är det inte så kallt så det lär inte vara frost/is på rutorna så den här gången kan jag nog bara borsta bort det.

Vinterdäcken är på iallafall, så på den punkten var jag redo för snön som kom inatt. :)

68 Comments

Lina

Köp en sån “silverfilt” som man lägger på framrutan och klämmer fast i framdörrarna. Skittöntigt, men himla bra! Slipper allt vad skrapor och kalla händer heter. ^^

Reply
sofia

Då ska du testa vara uppe i Piteå under en snöig period, då kan du ha kanske 20 cm snö över hela bilen om du inte har använt den på 1-2 dagar och då är det bara att ta en sop och sopa av bilen :) Du ska absolut inte använda motor/kupevärmare då det snöar för då blir det is över hela bilen och då måste du in i ett varmgarage för att tina av det + så snöar det aldrig då det är riktigt kallt så det är massor med frost ute. Klä dig bara ordentligt om du ska stå nära bilen och sopa av den :) 5-6 cm snö är ju ingenting, bara ta täckjackan och ett par vantar och sopa av bilen :)
Och prio är väl skrapa och borste :)

Reply
Maria

Ett tips! Skaffa en liten flaska låsolja! För det är inte kul med en insnöad bil där låset frysit så man inte får in nyckeln i hålet.. (speciellt inte när man har bråttom iväg) Då kan låsoljan vara en räddande ängel :)

Reply
saras hemligheter - att överleva våldtäkt

Hej! Kika gärna in på min blogg där jag skriver under rubriken “att överleva våldtäkt/how to survive rape”. Blev utsatt som trettonåring och det tog mig tills i år att orka göra en anmälan, alltså över fyra år senare. Idag avtjänar han ett tre år långt fängelsestraff.
Själv har jag precis skickat in min självbiografi till två förlag! :)

Reply
Elin

Borste och skrapa duger bra. Borsta bort på alla fönster. Sen även från motorhuven så det inte blåser upp snö när du kör och skymmer din sikt men även på taket så att det inte blåser iväg snö på bakomvarande bilar. Lycka till och ta det lugnt!

Reply
Sara

Hej! Väldigt bra om du köper låsspray på Statoil eller någon mack! Dörrarna brukar nämligen frysa fast på vintern! Handtagen liksom! Har problem med de varje vinter..:( ett litet tips bara :)

Reply
Min kamp mot cancer

En snöskrapa och borste kan verkligen vara bra att införskaffa!

Bra dock att du har vinterdäcken på.. många som har missat det och åker i diket när första snön kommer!

Reply
Daniela

I år köpte vi en kombinerad skrapa och borste, med skrapan i ena änden och borsten i andra :) kostade typ 20 kronor på clas ohlson ;)

Reply
helene

Jaa att ha bil på vintern är fan ingen höjdare, plus det du måste tänka på kenza är att värma motorn innan du kör, så låt den stå på typ fem min annars kan bilen ta skada i långa loppet. Tänk dig att någon väcker dig med kastrullock och förväntas att du ska springa en mil på en gång! typ så kan man jämföra! :) ahha

Reply
Katrine

Så bra formen har blitt bedre! Er nok smart å kjøpe en skrape/børste til bilen nå som vinteren kommer ja :-)

Reply
Emma

om du har möjlighet så använd alltid en motorvärmare under natten. det är mindre skadligt både för miljön och för bilen :) puss

Reply
paulina

skulle inte du kunna ge ut tips på olika julklappar man kan köpa? jag har en syster som är 21, och jag har absolut ingen aning om vad jag ska ge till henne tex.
mamma vill jag ge någon typ av morgonrock/kimono eller liknande. har du även något tips på var man kan hitta sådana som är både fina och i bra kvalité? det behöver inte vara från H&M eller annan budgetkedja, men det får inte kosta föööör mycket! :)
hoppas du kan hjälpa mig! :)

Reply
Erika

Jag har alltid undrat, varför försöker du inte bli Victorias secret modell, jag tror du har en stor chans att kunna bli det för det är så sjukt vacker, det är helt sjukt att nån kan vara så vacker som du!

Reply
Sarah

Du kan installera en motorvärmare, sen finns det en app så att du kan sätta på den via mobilentyp en halvtimme innan du ska dra :D Skönt för dig och miljön!

Reply
Malin

Tips: ät mycket gröna grönsaker och grönsaker med mycket C-vitatim(ex. vitkål, innehåller mycket mer än frukter som kiwi och apelsin) och försök att undvika socker så gott det går. Sockerinnehållet i två burkläst (typ cola) gör immunförsvaret 90% mindre effektivt. Tänk på att fruktjuice ofta innehåller lika mycket socker som läst med skillnaden att juice kan innehålla lite vitaminer (förhållandevis lite dock, de förädlade fruktsocker vi kan köpa idag innehåller mycket lite vitaminer men desto mer socker). Lycka till och krya på dig!

Reply
Caroline

Alltså människa, vilka öngonfransar du ligger inne med! Så långa och fina! Har du någon hemlighet? =)

Reply
Vanessa

Ååååh gud så fin rosa rock du har på dig! Skulle bli super glad ifall jag fick veta vart den är ifrån :D! Btw du är skiiit snygg <3

Reply
Therese G

Lägg en behandling på bilen! (typ MrCap eller Ditec) Du kommer inte ångra dig :D Du tvättar den inte alltför ofta vad jag förstått? ;) Supermjuk borste och ett sådant silvertäcke, super! :)

Reply
Nathalie

Har du målat på dina fransar i photoshop? ser närstan ut som spindelben ju!?

Reply
A

Skrapa, borste (borsta heeela bilen), alltid ett par vantar i bilen, silikonstift till dörrlisterna för dom fryser fast, låsolja, sån silvrig skärm som man lägger på framrutan o sätter fast i dörrarna, du får skrapa sidorutorna men slipper iaf den största. Sen är du ready to go :P Det är kul o köra i snö, piece of cake! Kram

Reply
Mikaela

Hej! är helt kär i dina ögon, haha ;P Undrar hur du gör dina ögonfransar. jag försöker att använda ögonfransböjaren för att de ska hålla men de stanna aldrig “uppe”. Är det kanske din maskara som gör jobbet eller har du något annat knep? Tacksam för tips!

Du är en förebild för mig, både när det kommer till kläder och med andra vardagliga saker med, vet att vi inte får så mycket inkik i ditt privatliv men du verkar ändå som en så himla go, omtänksam och underbar person!
Du ska ha stor eloge för din blogg, helt fantastisk, följer den dagligen!

Haha hoppas du såg denna komentaren;)

KRAM

Reply
Stina

Till Mikaela: Värm ögonfransböjaren lite med en hårtork innan och använd vattenfast mascara så håller de sig böjda bättre!

Reply
Erika

Hej och tack för en jättebra och inspirerande blogg. Jag måste bara få veta vilken ögonbrynspenna du använder eller skuggar du? Mvh erika

Reply
jessica

snäälllaaaaa kan du säga vad du andvänder för mascara?? dina ögonfransar är drömmen!!!

Reply
lina

Boka tid på verkstan och be dem installera en motorvärmare :) Då har du en lite fjärr som du kan trycka på typ 20 min innan du går ut så är bilen varm och skön när du kommer ut och isen/snön på rutorna har smält :) Guld värt!

Reply
Amanda

hur många tatuerinagr har du ? kan inte du ta bild och visa dom ? älskar din blogg! <3 :)

Reply
cecilia karasha

här är en liten fråga till dig :)
Eller ja.. har funderat hur länge som helst på vilken din hårfärg egentligen är? Är det din naturliga hårfärg eller går du till frissan eller kper bilig hårfärg i butiken? :)
Jag älskar din hårfärg och skulle vilja veta mer om hur jag kan skapa ungefär samma nyans.. :)

Reply
Malin

Snälla svara!!
Dina fransar är sjukt fina, så vad använder du för mascara?
Och hur gör du med dina ögonbryn? Använder du en penna eller hur gör du? Helt perfekt är du!

Reply
wilma

Åh Kenza du är sjukt vacker. Gud du är perfekt! Men nu får jag samla mig. Vart har du köpt den där kimono/rocken du har på dig? :3

Reply
Ella

Kenza, du är sjukt vacker.. Allt jag vill är du! Omg, har alltid svårt att tro att man kan vara så vacker, haha och nu har jag svaret! I will allwayes love you!! Puss på dig<3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*