• header

7e december 2012

God morgon!

Allt bra med er? Jag mår fint. Jag har ätit frukost & druckit grönt te framför Grey’s Anatomy. Mysmorgon! Nu ska jag klä på mig och sticka iväg och jobba. Hade helt glömt bort att det är fredag idag, veckan har gått så jäkla fort. Vad ska ni hitta på i helgen? Jag ska bara ta det lugnt, träna & leta hotell m.m. Vi har fortfarande inte bestämt vart på östkusten vi ska åka efter Melbourne så vi har inte heller kunnat boka vår hembiljett. Vad jag har förstått så är Byron Bay, Noosa & Burleigh Heads topp 3 enligt många av er. Vi ska kika närmare på det ni tipsat om och sedan bestämma oss.

Jag längtar inte bara efter sol & bad, utan även ta fina bilder till er! I vackert ljus, som bilden nedan vi tog på Sardinien i somras. Jag kommer ta med min systemkamera och fota fota fota!! :D

92 Comments

Smalltowngirl

Det är alltid grymt kul när du sticker iväg på dina resor. Hej res-inspo!
Satt nyss och kollade igenom Rom-resan du och Aleks gjorde och jag bara längtar tillbaka dit varje sekund!:)

Reply
Coucoupoulette

Mysigt! Vet ej om du redan läser, men en grym vintageblogg med sköna tips är amandamalm.com som bor i Melbourne. Inspiration med vackra foton iaf!=)

Reply
Liz

jag var på sardinien i september med min familj! :D Det är så himla fint där!

Ha en bra dag! ^^

Reply
Sofie

Ni bara måste åka till Byron Bay:) Jag och en kompis var i aussie förra året i 5 veckor, och Byron Bay var det bästa av allt:D Jag skulle även åkt till Sydney och hänga på Bondi beach:) Hoppas ni får en bra resa:)

Reply
Sophia

Åker ni till Byron Bay måste ni besöka en liten by som heter Nimbin!:) ungefär en timmes resa med bil.

Reply
JOSEFINE

Byron är fantastiskt! Massor med fina vattenfall och regnskog omkring. Och glöm för guds skull inte Whitsundays om ni hinner, SÅ VACKERT DÄR!! Googla Whitsundays eller Whitehaven Beach! :))

Reply
fabienne

hi kenza
ive been in australia two years ago and spent 5 months down under. the last 3 weeks of my stay ive travelled down the east cost and suggest you the following places: whitsunday islands – airlie beach (make sure you have nice weather. its amazing there) / surfers paradise / byron bay AND OF COURSE SYDNEY!!!

Reply
Pernilla

Att dyka i Barriärrevet uppe i Cairns känns nästan som någonting man inte får missa när man är i Australien! Jag dök och det var så jäkla häftigt!
Bodde även i Sydney största delen av mitt år i Oz så Sydney ligger mig varmt om hjärtat :) Helt klart värt ett besök!

Reply
Petra

Jag var i Australien i början på året och min favorit på the gold coust var Surfers Paradise! Men om du har tid tycker jag verkligen du borde åka till Fraser Island och Whitsundays.

Reply
Ditte

How cool! I love Grey’s Anatomy <3

And I haven't noticed that the weekend is already here either. The week went by so fast!

Reply
Sara

Den är tjejen har en väldigt bra blogg om man är sugen på att resa/bo i Australien (hon bor där och åker runt i landet just nu). Massa bra tips om vart man kan åka, göra m.m. Dock inte så mkt om hotell just men lite inspiration om inte annat. –> http://amandamalm.com/

Reply
Beatrice

Som någon skrev måste du gå in och läsa Amanda Malms blogg, sjukt mycket inspo och massa tips på resmål i australien!

Amandamalm.com

Reply
Petra

Akta dig för vissa gröna teer. Min mamma jobbar för Livsmedelsverket och de hade hittat farligt mycket bekämpningsmedel i grönt te från Kina. Teet var rent av giftigt.

Grönt te – Fragrance for ever tea Industry – J&J Almberg
Grönt te – Xuanen Xuantao Tea Co Ltd – Kahls Kaffe AB

Mer information kan du se på Livsmedelsverkets svarta lista:
http://www.slv.se/sv/grupp1/livsmedelsforetag/sa_kontrolleras_din_verksamhet/Resultat-av-kontrollen/Svarta-listan/

kram

Reply
julia

Heej! vad använder du för mascara? :) skulle vara hur snällt som helst om du kunde svara på det :) ha det så bra, kraaaam

Reply
Johanna

Port Douglas i Cairns måste ni besöka! Gudomligt vackert, kan man åka ut och snorkla i barriär revet också :)

Reply
melissa

Hej jätte fin bild, ett bra hotel är nog hilton det bodde jag själv på när jag var i Austarlien,hotelet är verkligen jätte fint det finns gym i hotelet och massa andra saker rekomederar det verkligen. en fråga har du några favoritskor som du nästan alltid tar med dig när du reser, inte bara skor kanske en tröja eller nåt annat???

Reply
Hanna

ni borde åka till whitsundays och segla, det är helt fantastiskt vackert där! och åk till världens största sandö fraser island, man hyr en fyrhjulsdriven bil och kör runt på längst stränderna hela dagen. mkt roligt!

Reply
Norge + Marokko

Tusen takk for en morsom og inspirerende blogg:) Du er jo så vakker!:)
Hilsen fra en stor fan i Norge:) heia Kenza!

Reply
Elsa

Åh Kenza, du är så otroligt fin så du fattar inte. Och låt ALDRIG någon få dig att tro något annat.

Gud, gapar när jag ser bilder på dig, WOW! :)
Ha en superbra dag
Kram!

Reply
Sandra Yuksel

Apropå ingenting, men har du ingen app för din blogg? Skulle va kul :) kram

Reply
Katrine

Høres ut som du kommer til å få en fin helg da! Håper dere finner dere et fint hotell dere vil bo på snart :-) God helg, Kenza!

Reply
Sara

När du skriver att du ska iväg och jobba, vad menar du då? Vart jobbar du någonstans och med vad?

Reply
Mikaela

Ni måste åka till Cairns och snorkla, slår verkligen alla ställen jag snorklat på tidigare. Själv gillar jag mer Sydney än Brisbane, men ni kommer säkert få det hur underbart som helst!!

Reply
Aussie

Hej, när jag gjorde Östkusten skippade jag Byron och Noosa, då jag hört att det inte händer så mycket där.
Men Airlie Beach är fint, och såklart måste ni åka ut till Withsundays och kolla, super fint! :)
Sen är Cairns världens feststad, och där finner man även de bästa reven om man vill snorkla eller dyka.
Runt om Carins finns även fina regnskogar, och tar man sig ut till Millaa Millaa eller ner närmare Tully, finns det jättefina vattenfall och man kan även åka till Tully River för “White Wather Rafting”, vilket är sjukt kul!
Australien är förövrigt världens bästa land! :D

Reply
SYDNEY

GLÖM INTE SYDNEY FÖR TUSAN NÄR DU ÄNDÅ ÅKER TILL AUSSIE! FÅR ICKE MISSAS =) fantastisk puls i den staden. Melbourne = Göteborg, Sydney = Stockholm…två olika typer av charm helt enkelt, you know the deal ;) puss påre

Reply
m

du måste åka till whitesunday, jag har rest mycket över världen och aldrig sett ngt finare ställe även fraser iland är en cool upplevelse om du vill ha vackra bilder så absolut withsundays

Reply
Lisa

Byron Bay och Surfers Paradise är ett måste iaf. Stranden i surfers är sååå sjukt najs! Jag tyckte det var helt underbart där. :D

Reply
Li

Sydney måste man ju bara besöka, sen Byron bay festade vi 7 dagar i veckan det är ett väldigt soft ställe! Sen surfers paradise. whit sunday och fraser Island är ett måste! Googla på det så fattar du vad jag menar. Brisbane gilla jag inte så mycket, har typ ingen strand. Sydney är mycket mycket bättre.

Reply
julia

Glöm inte fraiser island! dock ligger det ganska högt upp….. men det är det värt de! googla bilder, hur fint som helst :)

Reply
palle

En fråga: Skulle du nånsin vilja byta roll, och stå bakom kameran istället för framför? Alltså typ fota andra modeller o så? :D Hade varit kul att se något du fotat seriöst liksom :33

Reply
albina

Längtar tills bilderna kommer! Du tar så fina så man får inspiration!! <3 :D

Reply
alexnadra

Hej kenza jag äslkar din blogg skulle vela träffa dig och verkligen du är såååååååå söööt vill vara som dig du är min före bild och jag är bara elva år jag har skaffat flera bloggar men dom är inte bra men jag älskar din blogg och du är bäst <3 puss och kram alexandra <3 <3

Reply
Elin

Hej Kenza! Ni borde åka till Cairns och därifrån ta er ut till Barriärrevet men även till TULLY söder om Cairns där ni kan åka whitewater rafting – sviiiinkul!!
Ha en underbar resa :)

Reply
H

Jag har varit i både byron bay och noosa! Båda väldigt mysiga städer!! Byron bay har dunder fina stränder!! Mycket turister där men helmysigt!

Reply
Sanna

Om du är i australien i så pass kort tid (3-4 veckor eller vad du sa) SÅ SLÖSA INTE TID I BRISBANE. Och MAX 1 dag i surfers paradise..MAX….
Dina top 3 lät bra!!! KÖR PÅ DET!!! Byron är ett mega måste…

Reply
Ellen

Ni måste åka till Cairns och snorkla eller dyka i korallrevet! Jag var i Australien i 5 månader och korallrevet var det vackraste av allt!

Reply
Lina Engkvist

Hej kenza!
Jag är i Australien just nu, har varit här i elva månader snart och åker hem till Sverige nästa vecka!! Ångest!
Du kommer verkligen älska det här och du åker hit den bästa tiden på året.
Jag har precis varit ute och rest helt östkusten i lite över en månad.
Vi började i Byron Bay och där är helt underbart! Alla är så avslappnade och trevliga där samtidigt som där är riktigt bra fest.
Sen kan jag verkligen rekommendera Fraser Island, det är min personliga favorit som jag gjort här. Där får du köra jeepar och campa på stranden, utflykterna ni gör där är också helt magiska!
Sen självklart måste ni göra Whitsunday, där åker ni ut med en båt i några dagar och snorklat, riktigt coolt!
Cairns är också jätte härligt och om ni ska dit måste ni bo på Gilligans, Australiens bästa hostel!!!! :)
Hoppas detta hjälpte dig lite att veta vad du vill göra här. Have fun!!!!!!
Kram Lina

Reply
Amanda

Heron Island är att rekommendera. Sanslöst vacker liten ö mitt på stora barriärrevet ca 1 h utanför en liten stad som heter Gladstone (ligger 5h norr om brisbane). Hit kommer sköldpaddor och lägger ägg och har ni tur får ni se både när äggen kläcks och när jättesköldpaddorna kommer upp på stranden. På förmiddagarna när det är högvatten så kommer rockor och småhajar (inte farliga) hela vägen upp till strandkanten, sjukt häftigt och grymt ställe att snorkla på!

Reply
Anna

Du är så söt :) Jag tror inte att någon inte kunde njuta dig <3

Jag hoppas att jag kunde skriva detta korrekt. :)

Reply
Jen

Hej på dig,

Här kommer en liten “reseguide” från en berest kvinna;).

Eftersom ni startar i Melbourne så utgår jag ifrån att ni ska flyga vidare därifrån till andra platser ni vill besöka på östkusten. Med tanke på att avstånden är väldigt stora så vet jag inte hur långt norrut ni hinner tar er på östkusten. Man ska ju gärna inte stressa sig igenom platser.
Därför rekommenderar jag följande resrutt inom området Queensland där det finns fantastiskt mycket vackert och intressanta saker att se:

Flyg från Melbourne till Hervey Bay ( med t.ex http://www.virginaustralia.com/au/en/ – en mellanlandning i Sydney ). Från Harvey Bay börjar er resa längst östkusten. Vissa väljer att bo i Hervey Bay och utgå därifrån när dem ska besöka den vackra ön, Fraser Island. Men ett tips är att istället utgå från Rainbow Beach som är cirka 1 tim och 45 minuter bussresa ( https://www.greyhound.com.au/ ) därifrån i söder riktning. Från Rainbow Beach kan ni även ta er till Fraser Island. Rainbow Beach är en jättemysig liten by och i närheten ligger den berömda utsiktsplatsen Carlo Sand Blow. Tycker verkligen det är värt ett besök. Sedan kan ni åka vidare till Noosa Heads som ligger cirka 2,5 timmes bussresa söderut. Det är ett charmigt och populärt semesterställe som har en väldigt fin strand och bra restauranger. Cirka 1 timme bilfärd från Noosa Heads ligger den kända djurparken, Australia Zoo. Dit kan ni åka på en endagsutflykt.
Efter Nossa Heads kan ni bege er vidare till Brisbane. Det är en bussresa på cirka 2,5 timmar. I Brisbane finns det väldigt mycket och göra eftersom det är Australiens tredje största stad. Vill ni fly storstadspulsen lite så kan jag rekommendera att ta färjan över till Moreton Island. Den tar cirka 75 minuter.
Du skrev om Burleigh Heads och Byron Bay. Det ligger cirka 9 mil, respektive 17 mil söder om Brisbane och om ni ska flyga från Brisbane till Sverige så får ni åka tillbaka dit igen. Men det kan det ju vara värt. Beror på hur mycket tid ni har. Burleigh Heads har jag dessväre inte varit i, men däremot Byron Bay. Byron Bay kan jag verkligen rekommendera. Väldigt mysig surf/hippe stad med bra dyk och bad. Om ni åker dit så ta en tur upp till Cape Byron Lighthouse. Utsikten är fantastisk och man kan ( om man har tur ) se en skymt av både delfiner och hajar därifrån.

Ha en bra resa!!

Reply
Melli

Såg att du skulle utomlands! Om du vill testa nå riktigt coolt resemål dit de är riktig kultur så ska du åka till vietnam! Ska dit för andra gången å de är helt underbart. Knappt nå turister. Så jävla billigt och lassor med museer från kriget och man kan åka på utflykt till krigstunnlarna uppe i djungeln och krypa runt! Väldigt coolt och unikt land! Hoppas du läser för de är verkligen ett underbart land! Varit i thailand också och de är inte liknande alls:) vill rekomenndera egypten för det underbara å fina havet också:)

Reply
Lisa

Måsten i aussie! Sydney, Byron bay, surfers paradise, Brisbane, airlie beach, whitsunday Islands, fraser Island, cairns, Melbourne, hervey bay, noosa, port stephens, cape tribulation!

Reply
Frida

Hej Kenza! Jag och min tjejkompis är just nu i Byron Bay faktiskt och ska ta flyget till Melbourne på torsdag. Byron bay är ingen höjdare enligt mig faktiskt, däremot älskade jag Surfers paradise då city nästan ligger mitt på stranden och det är skyskrapor längs hela stranden (påminner lite om Miami) vi kom precis därifrån och vi spenderade hela tre veckor där men vi vart tvungna att lämna någon gång. (Burleigh heads ligger också på guldkusten, där surfers ligger så det är inte långt ifrån) också väldigt bra och roligt nattliv. Noosa var också väldigt fint, men inte mycket att göra och endast en nattklubb. Hoppas vi ses på vägen någonstans :) ha en bra resa Med vänlig hälsning, Frida!

Reply
Rebecka

Har varit i Australien fem gånger och mitt favoritställe är de nordösta delarna! Stränderna där är otroliga, surfers paradise är en av favoriterna. Det tropiska klimatet är helt fantastiskt, jättestor skillnad mot Melbourne, Adelaide och de andra “torrvarma” sydstäderna. På Philips island finns det pingviner, också en häftig upplevelse (ligger söder om Melbourne):)

Reply
Lisa

Ni borde ta er en snabbis till port stephens. Det är inte många som vet vad det är eller vart det ligger men det är ett riktigt paradis när vädret är fint. Sen är som sagt fraser island, världens längsta sandö. Sen ut till whitsunday och whitehaven beach som är en av världens finaste strand. Där kan ni även gå bland bebishajar! Rekommenderas starkt.

Reply
Victoria

Hej Kenza! Jag kom hem i somras efter 8 månader i Australien. Det absolut bästa med våran resa var att vi köpte en minibuss som vi byggde om till våran egna campervan. Jag och min kille bilade först genom hela östkusten, Sydney-Port Douglas (norr om Cairns). Om ni ska ut och dyka på Barriärrevet så är det i Port Douglas ni måste göra det! Eller ännu längre norrut. Vattnet blir renare och finare ju längre norrut man kommer. Sen tog vi “lilla svängen” in i outbacken till Uluru (Ayers rock) och Alice Springs. Det var verkligen bland det bästa på hela resan! Sen vidare till Adelaide, Melbourne och tillbaka till Sydney. Själva campinglivet var verkligen en stor höjdpunkt under vår tid i Australien.

Mina absolut bästa tips är Port Maquarie, Maroochydore på Sunshine coast, Agnes Water, Town of 1770, Noosa heads, Fraser Island, Daintree National Park utanför Port Douglas (regnskog), Caloundra, Surfers paradise, Byron Bay, Uluru, Devils Marbles.

Om ni ska surfa så är det bäst surfing söder om Brisbane (med undantag för Noosa där det är jättebra strand för surfing och boogieboarding!). Sen blir det sämre vågor pga Barriärrevet och andra öar som ligger vid kusten.

Hoppas ni får en underbar resa! Australien är så vackert och unikt och har ett otroligt fascinerande djurliv :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*