• header

20e december 2012

Dan före dan före dan före dan före dopparedan…eller hur är det nu?

Men för mig är det dopparedan idaaaag, ja idag sticker vi iväg på vår resa! 4 hela veckor är vi borta. Första stoppet är Hongkong och vi åker dit idag, vi kommer dock inte vara framme förrän imorgon då vi mellanlandar i Doha och måste vänta typ 8 timmar (snaaark!) på nästa flyg. Förhoppningsvis finns det något hotell nära flygplatsen så vi kan checka in där och sova över natten. Eller så ligger vi på varsin bänk haha, det spelar ingen roll för jag är så peppad att jag DÖR. :D

I Hongkong stannar vi några dagar och sedan flyger vi ner till Australien & Melbourne. Där stannar vi i 2 veckor och sedan ska vi till något ställe på östkusten. Det är inte helt bestämt än (det lutar åt Noosa) men vi har iallafall en hembiljett från Brisbane så någonstans runt om där ska vi vara sista veckan.

Tänk att jag snart får se den här damen igen! För 2 månader sedan stack hon till Melbourne så det är fan på tiden att vi får kramas lite igen. ♥

55 Comments

AMANDA

Hej kenza! Jag tycker om din blogg och jag tycker du verkar vara en härlig tjej. En sak jag har märkt är bara att du åker väääääldigt mycket flyg. Två gånger på en dag?! Jag förstår såklart att du inte har tiden eller kanske orken att ta dig framåt på något annat sätt, men har det inte slagit dig att kanske pröva på något lite miljövänligare, tillexempel tåg? Det är ju faktiskt mysigt det också. :)

Reply
Malin

Om det är Qatar ni reser med, vilket jag antar eftersom ni ska mellanlanda i Doha, så har ni rätt till hotell från Qatar om ni är där mer än 8 timmar. Detta har iallafall jag fått reda på av en gammal kollega från Oslo flygplats som jobbar för Qatar. Så snacka med de som handlar Qatar när ni kommer fram så borde ni få rum för natten. Det är ju skillnad vad som sägs och vad som praktiseras men man kan ju alltid hoppas! Business har alltid rätt, ekonomi kanske är lite sisådär med!

Reply
Therese

Åh va kul! Vill ocksååå.. Orkar inte med vädret får ångeeest :( Men hoppas ni får skit kul där, ta gärna hit värme!

Reply
Matilda

Skulle verkligen inte rekommendera Noosa som ni ska välja ett ställe på östkusten, det är väldigt litet och man gör det på en dag typ.. finns massa andra ställen som är bättre! Byron Bay är helt grymt (gå till Cheeky Monkeys och dansa på borden!!) och Surfers Paradise är absolut värt att åka till. Även Airlie Beach där man kan åka ut på en seglats över barriärrevet och massa FANTASTISKT fina öar, samt Hervey Bay där man kan åka ut till Fraser Island som är världens största sandö! Finns som sagt många ställen jag gärna skulle åka till igen, men Noosa är inte ett av dom :)

Reply
Maria

Jag och min sambo mellanlandade i doha förra året i 10 timmar. Vi tänkte som er, att vi checkar in på något hotell. Problemet är att man behöver visum för att ta sig från flygplatsen, vilket vi inte hade. Ta dessutom på er massvis av kläder. Flygplatsen har sjukligt mycket AC, så man fryser ihjäl annars i princip. Utöver det kan jag rekommendera att försöka äta er mätta innan ni kommer dit då det finns ett väldigt litet utbud av mat där, som dessutom smakar vidrigt. Annar är Qatar airways ett fantastiskt flygbolag och ni kommer säkert få det jättebra. Ha en trevlig resa!

Reply
Josefine E

När jag skulle till Malaysia mellanlandade vi också i Doha, alla som kommer från nåt annat ställe och ska resa vidare hamnar i transit man får alltså inte lämna flygplatsen så du får nog göra som vi gjorde, sova på en bänk, dessutom har jag för mig att flygplatsen typ är ute i öknen nästan :D hur som helst ha det jätte bra på resan!!

Reply
Linnea

jag har spenderat 10 (!!!) timmar i Doha, som för några år sen utsågs till världens tråkigaste flygplats tror jag.. det funkade, vi sov på bänkar. det finns dock en lounge man kan betala några hundra för att få vara i. det känns mer värt än att ta in på hotell :)

Reply
Emma

Befann mig på flygplatsen i Doha i måndags-morgon, mysig flygplats men med vääääldigt obekväma bänkar.. Tips är att ta in på hotell! Ha en trevlig resa. :)

Reply
abc

kommenterar aldrig bloggar men, satsa inte allt på noosa. Det är jättemysigt, men Brisbane och surfers paradise är så mycket bättre än noosa!Visst det finns inget hav vid brisbane men det är värt, det finns en konstgjord sjö som man kan bada i. om ni vill bo på ett roligt hostel så ska ni bo på backpackers palace ligger precis bredvid tågstationen.

Reply
karin

Vad gör humlan i melbourne? pluugar hon eller jobbar hon? skulle vara tacksam för svar eftersom jag också har tänkt på att plugga i aussie ;)

Reply
FILIPPA

DOHA ÄR EN NAAJS FLYGPLATS MEN LITE LÖKIG, SÄTT ER PÅ RESTURANGEN PÅ ÖVERVÅNING DÄR (FLYGPLATSEN ÄR TVÅ VÅNINGAR DÄR MAN ÄR EN MED BUTIKER MYCKET KAMEROR OCH SÅNT OCH ANDRA ÄR MED RESTURANGER. PÅ ÖVERVÅNINGEN TILL VÄNSTER HITTAR RESTURANGER MED OK MAT. HOPPAS NU FLYGER MET QUATAR AIRWAYS I BUSNIESS CLASS BÄSTA FLYGBOLAGET TYCKER JAG.

Reply
Louise

Hej! Befinner mig just nu i Australien i cairns och har rest längs med östkusten precis och gold coast. Ser att du skriver att det lutar åt noosa och planerar att stanna där i en vecka. Måste bars tipsa om surfers paradise och byron bay istället. Noosa är mysigt men väldigt litet, har en fin strand och en mysig stadsdel men inte så mycket mer. Skulle då rekommendera byron bay som är en skön mysig surfersstad med en enligt mig mycket finare strand och skön atmosfär. Och surfers paradise är mer storstad där msn kan gå ut och festa och njuta av den milslånga stranden som ligger precis vid kärnan. Finns mycket mer att göra där och är en häftig stad. Lite tips på resan

Reply
Katrine

Åh, du er så heldig! Jeg er så misunnelig. Du får ha en good tur også får dere kose dere masse! Gleder meg til blogging der ifra :-D

Reply
Emily

VISA BILDER OCH GE MASSA TIPS om hongkong sen när du varit där . Jag ska dit i januari och vill veta i vilket område som man borde boka hotell :)

Reply
Fanny

Har varit i både Melbourne och Noosa! Noosa är huur mysigt som helst. Det är verkligen en liten surfstad =) Ni måste ju ta en surfinglektion medans ni är där!
Njut!
Kramar

Btw. Har preciis startat upp en blogg som kommer att handla om resor ganska mycket rätt igenom.
http://runtjorden.devote.se/
Titta gärna in om ett tag =)

Reply
Linnea

Hej Kenza! Spenderade drygt 4 månader i Australien i vintras. Rekommenderar verkligen inte att spendera någon större tid i Brisbane om man inte är borta flera flera månader. Endast en tråkig stor stad. Välj ist Sydney om du vill ha storstadsliv och gå ut och festa på Kings Cross. Mycket populärt att fira nyår där. Några fantastiska ställen är däremot The Whitsundays (En av världens vackraste ställen), Fraser Island(Fräck sandö där man åker ´jeep till de olika insjö sjöarna, Cairns (där barriär revet är som läckrast),Byron Bay och ett besök till den galna staden Nimbin. Och den sjukt roliga staden Surfers Paradise (också kallad Gold coast).. Magnetic Island ( med dess exotiska djurliv) Fantastiskt land och du har mycket kul att se fram emot :)Om du är intresserad av fler tips så skriv till mig:)Kram

Reply
Lynn

Det finns sovstolar/fotöljer på flygplatsen i Doha! Dom var helt okej, sist jag var däriaf!

Reply
SofiaE

Det är helt galet att du ska till Kina! :O Jag bor i Kina, dock i Shanghai som inte är så nära Hongkong! Men ha det bra! Det är coolt i HongKong! En väldigt “okinesisk” del av kina! :D

Reply
Maria

Byron bay och Noosa är mina tips, cairns är också mysigt fast där är det lite mer “stadskänsla” :) Glöm inte att testa Baskin n’ Robbins glassbar, himmelskt!

Reply
frida

Noosa är mysigt och superfint. men som andra sagt så är det ganska litet och en vecka där kanske blir lite utdraget. Brisbane var enligt mig inte värt att stanna några längre stund i, tråkig stad.. Speciellt nu när det är sommar så kan det blir drygt att vara fast i Brisbane som inte direkt har någon strand. Några dagar i Surfer’s hade nog varit kul för er. och sen är Sydney en väldigt vacker stad med mycket att erbjuda ifall ni har tid.

Om ni åker till Noosa så rekommenderar jag att ni tar en två-dagarstur upp till Fraser Island. Underbart ställe. Finns turer som är arrangerade och dom kan hämta och lämna tillbaka er i Noosa.
Ha en trevlig resa!

Reply
Hanna

Hej kenza! Tror nog det är första gången jag kommenterar här men tänkte bara skriva att när jag besökte Australien uppfattade jag noosa som såååådär. Brisbane var nog den staden jag tyckte var absolut vackrast!! Dock inget hav, men en lagun som helt klart dög:) Surfers Paradise var också en underbar stad, deras strand var superduper! Lite som barcelona skulle jag nog beskriva det:p Häftigast strand står nog dock mellan rainbow beach och Byron Bay. Men rekommenderar nog Byron i så fall, större samhälle och oväntat bra shopping!:) Om ni tar er dit så ta er upp för “berget” med fyrtornet högst upp, världens utsikt, östligaste spetsen i australien och chans att se delfiner, sköldpaddor och val(om jag minns rätt;)) Hoppas du får en amaziiiing resa!!!!

Reply
P

Mellanlandade i doha i januari, älskade flygplatsen!!! Så mycket smycken och parfymer. Dock mycket blickar eftersom dom är muslimer och vi kom (enligt dom) lättklädda medan de flesta personerna där kom i kulturella dräkter :)

Reply
Kajsa

Du får verkligen inte missa whitsundays (jordens paradis) och stora barriärrevet! Dyka i stora revet! Dit ska åka, noosa är en pytteliten by där det inte finns något att göra ;)

Reply
Ida

Åk till Surfers Paradise! Ligger mindre än en timme från brisbane och det är sjukt underbart där :)

Reply
Sara Kasibovic

Om du träffar janoskians någonstans i melbourbne säg “sara hälsar” , du har sån tur a får åka till Australieeen! Det är ju sommar där nuu! :D

Reply
Michaela

Noosa var helt okej, men om ni åker till Byron Bay garanterar jag att ni får det sååå mkt bättre:) men ni kanske kan ta båda?:) ha det helt underbart nu!:)

Reply
Emma

Precis som andra så är jag ingen stor kommenterare i bloggvärlden men eftersom jag just spenderat en månad i Australien och rest mellan Melbourne och Cairns känner jag att det är dags! Byron Bay är BÄST. Vacker stad och strand och sjukt bra nattliv. Cheeky Monkays är så sjukt kul, man dansar på borden! Noosa var okej men lite väl litet och lugnt. Fin strand men inget nattliv. Surfers Paradise är en storstad på stranden. Och Fraser Island (världens största sandö) jeepsafaris avgår från Rainbow Beach, hinner ni med det så gör det. Sjukt häftigt och kul!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*