• header

INSTA

1. När vi satt på flygplatsen hela natten, väntandes på vårt andra flyg. // 2. En liten del av min frukost imorse. ÄLSKAR när hotellen bjussar på ordentliga fruktsallader! // 3. Såhär ser Hongkongs gator ut. Fullt med ljus, liv och musik. Skyskraporna ska vi inte ens tala om. Aldrig sett något liknande. // 4. Köpte den här söta stickade tröjan idag i en liten butik i en av alla gallerior vi sprungit i. Om vädret tillåter matchar jag den såhär imorgon.

Det är lite lättare att uppdatera min instagram när vi flänger runt här i Hongkong. Har ju med mig mobilen vart jag än går och ibland kan man snappa upp lite wifi här och där. Jag har tagit ett gäng ordentliga bilder med systemkameran också, de ska ni få imorgon. Vi har iallafall hängt i Kowloon idag. Strosat runt, shoppat & ätit inte så god mat, haha. Jag hade aldrig ätit dumplings innan för att det verkat lite läskigt, men vi tänkte att det borde bannemej vara gott på det lilla stället Tim Ho Wan som har en michelin-stjärna. Vi köade i 45 minuter för att få komma in och när vi lämnade stället mådde vi illa. Det gick inte ens att äta. Det är ju rätt speciell mat och säkert jättegott om man gillar sånt. Vi är inte alls kräsna egentligen (speciellt inte Aleks som äter ALLT) men det här var väldigt…..slemmigt. Jag åt mig mätt på stekta nudlar istället, haha.

Förutom det så är Hongkong grymt! Efter middagen så promenerade vi runt i en kvällsmarknad full med prylar, kläder & väskor. Handlade ingenting där men det är alltid kul att gå runt och glo på saker. Imorgon ska vi tillbringa dagen här vid Causeway bay där det ska finnas massor med shopping. :D

Nu är klockan snart elva här och vi har fortfarande knappt sovit någonting sen vi åkte hemifrån i torsdags. Imorse vaknade vi liksom upp klockan fem, helt jetlaggade. Men nu har vi lyckats hålla oss vakna hela dagen så förhoppningsvis har kroppen vant sig vid nya tiden imorgon.

Godnatt bloggen! ♥

71 Comments

Jennifer

Hej!
Det finns ett ställe där sushin is to die for!
Sushi one och ligger på Kowloon ön, mellan Mongkok station och Yai Ma Tei. Den ligger i Two Tower, en tvärgata till Nathan Road.
De serverar late night sushi där nästan allt är halva priset. Det är stort och servicen är jättebra. Serveras från 21.30 eller 22.00 till typ 1.00 på natten.
Ni måste vara där och hämta en kölapp, men eftersom ni bara är två så kommer ni inte behöva köa så länge. Massa goda rolls och sushi.
Smaklig måltid!!

Reply
Smalltowngirl

Alltså fy fan va ledsen jag blev när jag läste “debatten” på IG om din snygga Aleks…Fan vad folk är konstigt funtade!! Inte bara för att dom har grymt fel,utan mest för att dom säger sånt??Dom skulle ju aldrig säga det face to face..
Nej njut av er härliga semester och skicka gärna över lite sol och värme till mig med! :)

Reply
Tiger

Om ni vågar kan ni pröva stekta dumplings istället. De är inte lika slemmiga och jag föredrar dem framför kokta/ångade!

Reply
ph

kan varmt rekomenderar maten på dom små stånden på gatorna. grymt gott och billigt. särskilt såna grillspett och sånt. Ni ska ätar typ pekinganka, sa siu (marinerade fläskkött) med ris, och wokade grönsaker. sen måste ni prova mango dessert. som mango pannkakor fyllda med glass! jag lovar att den västa maten finns i hongkong :) lycka till

Reply
Juliiiiaaaaaa

Hej Kenza! Jag kommenterade i ett tidigare inlägg angående din glittriga topp från asos.com. Är verkligen FÖRÄLSKAD I DEN!! och jag är villig att förhandla om ett pris. Om du inte är intresserad av att sälja den nu så väntar jag mer än gärna till sommaren eller efter det!! Maila mig gärna så att jag vet hur du tänker kring detta! HoppashoppasHOPPAS verkligen!!!!! :D Puss o Kram Julia

Reply
Johanna

Ett tips är “fried dumplings” då de ju inte är slemmiga – men är du inget fan alls av ångkokta kanske det inte är någon idé, hehe.

Reply
Karro!

Hej Kenza!
Jag är en tjej på snart 17 år som är sugen att åka till Rhodos på “The beach party” där du varit. Jag undrar ifall du skulle vilja skriva ett litet inlägg här på bloggen om det? :) (Hur det var, + & – saker, bra att tänka på osv) och framförallt, tycker du det är en resa värd att göra? :) Vore super tacksam om du svarade!!

Reply
SofiaLarsson

MAMMA, PAPPA OCH LILLEBROR DÖDADES I EN BILOLYCKA FÖR TRE ÅR SEDAN..

FÖLJ MITT LIV GENOM ALL DRAMA!
17 ÅR OCH GRAVID…

Reply
Felicia Lindqvist

Ni värkar ha det jätte kul! Saknar Hong Kong jätte mycket, har bott där och det är helt fantastiskt! Det där med maten, jag tror att om du smakar dom jag har smakat kommer du älska dom. Min syrra som är kräsen i mat och 11 år älskar dom.
Kram

Reply
lewe

Hej!
Lyssna på min bästis som sjunger som en gud!!!
Lyssna och sprid gärna vidare!!
Hon drömmer om det här och vill verkligen detta :)

Bara att ta en titt skulle göra henne jätte glad :)

sök på youtube:
Ebba bragvad

så kommer det upp!!
TAck!!

Reply
E

Kan inte du göra en video på hur du sätter upp ditt hår i en knut?
Har alltid tyckt att det är fint med en boll på huvudet men har aldrig lyckats få till en som är fint formad eller sitter kvar på huvudet!
Vet du hur man gör en hårmunk utan själva hårmunken? Vissa får håret så det ser ut som en munk utan att ha fuskat med en hair-bun. Om du vet några bra klipp eller steg för steg hur man kan göra bollar, knutar och munkar i håret eller om du har lust att visa oss själv?

Hoppas ni har det bra på resan annars! :)

Reply
tamara

Hej kenza! Jag bor i Malmö och vet att du är en stor bloggare! Det är såhär att jag har en kille som är designer och vill publicera sin nya app som är användbar för oss tjejer mest eftersom vi älskar att shoppa! Jag undrar om du är intresserad av att reklamera den här appen? Själv har jag allt färdigt, men tänkte om du kunde kontakta mig på [email protected] för intresset :)

Blir tacksam!

Reply
Kamilla

Hei!

Prøvde å komme til den første siden du skrev på! Å det vr side 943!! Omg du har skrevet helt sykt mye! Første gangen jeg er innom bloggen din! M. Digger den:)

God jul og godt nyttår

Reply
Trogen läsare

Är det dyrt i hong kong, eller r det billig shopping?:) uppskattar svar!! :)

Reply
L

Dim sum är i princip som tapas! Det finns hur många olika rätter. Ni bordr bla ha beställt in lite mer svennevänligt såsom vårrullar, stekta dumplings, wokde grönsaker. Ni bör försöka få tag på någon lokal som verkligen kan visa er se bästa ställena (som oftast inte står med på guideböckerna.) eller ta hjälp av dina läsare. Ha så skoj!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*