• header

23e december 2012

Hej bloggen!

Har tidsinställt detta inlägg så det kommer upp när ni har morgon i Sverige. Vi ska strax gå ut på stan men innan det ville jag visa er lite bilder från igår. De flesta bilderna är tagna någonstans i Kowloon, vet inte riktigt vart vi var haha. Får lite kväljningar när jag ser bilden på maten. Och att Aleks skulle testa på kycklingfötter? Nog för att vi alltid vill testa på lokal mat när vi reser….men FÖTTER?! Jag kan ju säga såhär, han tog en liten liten tugga och höll på att spy.

Idag ska vi leta efter något ställe där man kan äta lite mer “vanlig” (för oss) mat. Jag drog iallafall igång dagen med världens största frukost bestående av bacon, korv, omelett, nudlar, sallad, pannkakor & ananas, just in case. ;P

Nu ska vi ut på stan… Ska ta ordentliga skyline bilder idag eller imorgon också. Hörs sen! ♥

Här blödde mitt matte-hjärta lite. Små stressade valpar i små glasburar i “djurbutik”. Den lilla brunvita gick runt & runt i cirklar på det hårda plastgolvet med hål i. Hoppas innerligt att dessa små krabater hittar ett kärleksfullt hem snart.

72 Comments

Elin

Hej :) jag va i hong kong för nått år sedan och ville bara tipsa om området kring tunnelbanestationen central! Där finns det klubbar med lite mer västerländsk touch och även MAT, om ni letar er fram till typ världens längsta rulltrappa! Haha

Reply
C

Fried dumplings är mycket mycket godare, bara ett tips ifall ni ger det en chans till :)

Reply
Agnes

Ååh, sista bilden på valparna gjorde ont på mig. Har själv hund och katt och sånt där gör ont. Speciellt när man vet att i kina är hunden bara en accessoar. Har ni sett några hundar där som promenerar med sina ägare?

Reply
viktoria

åh, fy fan. Dom där kyckligfötterna hade pappa med sig när han hade varit i kina. Smaken var värst med sen att SKIN och BEN var kvar var så jäkla hämskt. Det knastra och var segt samtidigt med den sjukt äckliga samaken.

Reply
Jensku

jaaa jättekul med citybilder! hoppas ni provar någon stor, härlig nudelsoppa också :) annars kan man ju äta allt göttigött som är djupfriterat :D önskar jag också var i hong kong! meera mera bilder! din pojkvän har jättecoola brillor också!

Reply
CHIRRE

ni måste åka upp till victoria peak (inte kowloon sidan) SÅ himla fint där uppe, och bilderna man tar där blir amazing!

Reply
Mimmi

Haha, det där med kycklingfötter känner jag igen.. Jag bor i södra Kina, 3 timmar från Hong Kong, och här serveras det alltid massor av konstigtheter, vad jag har förstått det som är det för att dom inte gillar att slänga mat.. så ja, då äter dom kycklingfötter och huvud också. jag har testat både kycklingfötter, hund, orm, groda osv. Känns lite ovant, men man får väl ta seden dit man kommer ibland ^^

Reply
Olivia

Tycker det är så sjukt kul att följa er när du och Aleks reser, har alltid tyckt det haha!:D Ha det så bra i Australien!

Reply
Cathrin

Hi! If you need tips for restaurants in Hong Kong, there’s an app called “Open Rice Hong Kong” which let’s you browse by food! If you like sushi, there’s a chain called “Genki Sushi” which is pretty awesome. My favourite is “Mou Mou Club”, a hotpot restaurant where they serve the meat that you order (all you can eat) and you can get veggies, no

Reply
sandra

ucg valparna alltså. Jag skulle gärna vilja adoptera en. Dock inte valp, tiden räcker inte till för att uppfostra en valp när man studerar ekonomi på hög nivå :/

Reply
C'EST LA VIE

Sånt där är så hemskt, är ju många länder där man bara kan gå in i en djuraffär så är det hundar och så vidare i plastburar, hemskt ju!

Reply
Celine

Var också i Kina för 3 år sen gick allvarligt talat ner 4 kg, fast jag bara var där i 10 dar. Kunde inte äta något, så passade på att äta pommes den enda gången det serverades. Haha urs har inga bra minnen från maten där.. ;)

Reply
karin

usch asså, blir förbannad när jag ser hundar(alla djur såklart) som sitter i minimala burar och väntar på att bli köpta. När jag var i London och inne på Harrods, så såg jag också sånt, fy asså!! INTE OKEJ! :(

Reply
Therese

Usch! Det händer så mycket hemskt mot djur runt om i världen. Gör mig så ledsen. Vill passa på att tipsa om att istället för att ge bort något materiellt i julklapp så kan man skänka tlll nångon djurorganisation i mottagarens namn. En bra gärning och roligt att få! God Jul!

Reply
m

Haha söta bilder! Ni ser ut att ha det kul i Hong Kong! När ska du till Australien?? :)

Reply
moa

det där med valparna. shit vad ledsen jag blev! jag har själv två hundar och älskar dom mer än något annat. tycker inte att någon hund skall behöva ha det så som dom har det! önskar jag kunde ta med alla hem och ge dom ett bättre hem..

Reply
getpalmd

Åååh vad jag saknar Hong Kong när jag kollar på dom här bilderna… det var väl lite en stad som man kanske uppskattade mer efteråt när allt sjönk in, för när man är där så är allt så jävla hektiskt (och hade annars också sjukt bråttom, så hann inte riktigt njuta)… men fan, nu vill jag tillbaka! :)

ÄLSKADE maten där men åt nog inte så mycket superextremt heller, det enda jag sade nej till var nån jävla masksoppa… dvs. typ miniålar eller något liknande maskaktigt från havet i en vit gele (som såg ut som slem)… smaka kan man, men det gick faktiskt inte och äta upp ;)

Reply
sofia lyckliga vinnaren !!!!!!!!11

jag pissar ner mig snart asssååå jag gråter så glad jag är tusen tusen tusen tusen tack !!!1 jag vann (kenza 9)

jag kan inte fatta de aldrig vunnit något i hela mitt liv tack bästaste kenza!!!!<3<3e<33<33<3333<<3<3

Reply
Lina Tsutsumi

Ååh, jag såg en sådan valp i Japan inträngd i en liten glasbur. Kändes jätte hemskt att se det. Jag bad de ta ut valpen en liten stund så den fick komma ut och hälsa på mig. Den vart helt överlycklig och jag var sååå när på att köpa den lilla valpen. Det är hemskt att de är inlåsta sådär!

Reply
Bröd

Det finns spaghetti house i Hongkong om du vill äta pasta.

Men ett tips! Åk till Kowloon Tong för där ligger Hollister&Co!

Vad heter hotellet ni bor på ?

Reply
Katrine

Så spennende da! Fikk virkelig vondt inni meg av å se på det siste bildet. Grunnen til at valpen bare gikk rundt og rundt er fordi den var nok mest sannsynlig veldig stresset. De blir jo ikke ordentlige hunder av å stå i et glassbur! Usj :(

Reply
Bento

Cafe de coral är mitt favorit snabbmatställe i hong kong. Dem har god kött och nudlar som man kan tilllaga själv på bordet! Brukar vara packat med folk vid middag och lunchtider.

Reply
Anna

Åh vilka fina bilder Kenza! Gillade speciellt den med skulpturen. Blir sugen på att också besöka hong kong :) ha en fortsatt trevlig resa. Kramar

Reply
maria

Åh hoppas verkligen dom valparna får bra hem att bo i <3 Älskar djur <3
Och kul att se bilder från din och din killes resa ute i världen <3 =)
Kram

Reply
Elin

Asså stackars hundar :( jag har hört att dom gasar dom hundarna som ingen köper eller som blir övergivna… så jävla sjukt

Reply
Ellen Wärnsberg - ellenwarnsberg.se

Åååh vill åka dit och köpa alla små hundarna! Det va som när jag såg på ett tvpogram att dom sålde katter i småburar, för att man skulle kunna köpa dom och tillaga (för man äter tydligen katter där??) :(
Annars tycker jag att maten såg lite speciell ut haha, vad är det där slemmiga gjort av igentligen??? Kram!

Reply
jen

Asienländerna är vidriga när det kommer till djurhållning alltså! Man blir rasande! Har aldrig velat åka dit!

Reply
Lovisa Claesson

Att ett djur går runt , runt , runt är oftast ett steriotypt beteende , det utvecklas när djuret är stressat eller mår dåligt :(

Reply
Karin

Det är så fruktansvärt hemskt att de kan sälja djur på det där sättet, som om de vore en leksak eller vad som helst. Såg det i USA i ett skyltfönster för några år sen, höll på att grina ihjäl mig. Djur är fan inga leksaker:(

Reply
Rebecca

Sådär ser det ut i Australien också, bodde där ett tag. Ville ta hem alla hundvalpar, men framförallt, skälla på folk för att de hade dem i glasburar på köpcentra!

Reply
liza ellisson

Usch! kineser äter verkligen konstiga saker.

Jag är i sydney och här i china town hänger det grillade katter i skyltfönsterna!!
Var även och käkade på en kinaresturang här och det var typ en wook med friterad kyckling, men det var precis inga fina bitar, det var skinn och allting. Hade spyan långt upp i halsen!

Man kan knappt tro att man är i australien här i sydney, så himla många asiater här.
(jag har ingenting emot asiater, det är bara fakta) :)

Reply
Malin

hej. Vilka fina bilder. Vad använder ni för kamera? Är jätte tacksam för svar !

Reply
Fanny

stackars små valpar!:( har själv också en hund. Djur borde inte vara mindre värda och måsta leva i små plastburar, tänk nu om just du skulle stå i ett skyltfönster hela dagen medan alla människor gick förbi, tänk att för varje människa tänker djuren, kanske det är hon som tar mig hem och älskar mig och tar hand om mig.

Fanny 13 år

Reply
Sussu

Man ska inte köpa såna valpar i butik!! Dem valparna kommer från “puppy mills” där man avlar hundar i små burar bara för att tjäna pengar.
Om man köper en valp från en sådan butik stöttar man den industrin! Du hjälper aldrig djur genom att köpa en valp från en sådan butik för att den valp du köper därifrån ersätts med en ny valp i bur. Man ska alltid köpa en hund från en seriös kennel!

Så du borde inte uppmana människor att köpa dessa hundar!

Reply
Alexandra

Aj mitt hjärta! :( Önskar jag hade powern att försöka stoppa försäljandet av djur i butiker.

Reply
Bea

neeeeeej vad det högg till i hjärtat när jag såg bilden på hundvalpen!! Smuggla ner den i väskan och ta hem den till sverige så kan jag ta hand om den!

Reply
Pam

Hmmm… As I am looking at those food pictures I’m getting hungry :) You should come to Poland, Sopot and check out the Thai-Thai restaurant here(in Bayjonn Hotel)… TRUST ME :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*