• header

AZTEC

Jahapp, då visade sig shoppingen i Melbourne vara ännu bättre än i Hongkong. Jag som handlade en hel del där.. Jag borde inte shoppa mer, vi har redan flera kilos övervikt, men det går inte att låta bli. Jag går bananas här, så jäkla fina grejer! Här hittar man sånt fint som säljs på typ Nastygal, sånt man inte hittar i Sverige. Vi får helt enkelt posta hem ett stort paket med kläder innan vi lämnar Melbourne. Det rör sig om max 10 kg så det borde inte bli så dyrt. Eller?

Shortsen ovan haffade jag i en liten butik i St Kilda idag. Så himla fina färger! Jag kommer matcha dem med en vit topp & guldiga smycken här nere i värmen. :)

64 Comments

Malena

Love these shorts! sending stuff by post from Australia is CRAZY expensive so be careful. (1-2 kilo is 70 dollar or so!!)

Reply
Tina

Bara beställ ett extra bagage via erat flygbolag för hemresan. Kostar ca 200- 300 kr extra så köper ni en billig bag där nere som ni kan checka in. Et voila!
(Beställ på nätet, inte via telefon! Dom flesta bolag tar mer extra om man inte bokar själv via nätet

Reply
Sanna

jag tror man tjänar på att skicka hem grejer i paket istället för att ha övervikt på planet hem ;)

Reply
Erika

Kan ni inte köpa en till resväska och checka in? Hade samma problem när jag var i Dubai!!

Reply
A

Hej Kenza! Jag befinner mig i Sydney nu och jobbar och lever working holiday liv. Om ni kommer komma till Sydney, vore det roligt att träffas.

Reply
Emma

Åh så fina!! Jag är just nu inne i någon jeansshortsperiod, men vet inte vart jag kan hitta coola jeans shorts med gärna lite färg i som inte är så jätte dyra. Då menar jag under 500 kr. Du som har så fina kläder kan väl säga några bra ställen där dom har snygga prisvärda shorts. Skulle bli jätteglad då! Kram

Reply
Deniisa

Heeej Kenza ! Ville bara säga att du är en förebild för inte bara mig men för alla andra tjejer. Hoppas du har det bra i australien ! :)

Reply
Lisen

När jag postade hem saker från Melbourne kostade var det inte mycket dyrare än inrikes post i Sverige.

Reply
paulina

heheh joo det blir nog dyrt! men det är sååååååååå värt det! OTROLIGT snygga shorts liksom! älskar älskar älskar! vill se mer! :D

Reply
Jackii

Den var jätte söööt shortsen!! Nästan att jag vill ha en med Kenza oohhh köp en till mig o jag ger dig pengarna :p hehe
Kraaaam!! O ha en trevlig resa.

Reply
Kajsa

Hur ser priserna ut i Australien ?
Jag ska dit med min familj om ett tag och undrar hur mycket man får räkna med att lägga på kläder , skor & smycken osv

Reply
Pink

DEF do what the other girl also said and TAKE extra KGS home with you on the plane! make sure you contact the airline and ask first how much extra it will be per KG.
Buy another bag and fill it!
Dont send it by Australia POST it will be more expensive to do that and your country will charge you duty when you receive it.
So def TAKE on as extra luggage :D

Reply
Mathilda och Andrea

Hej kenza! Det blir nog billigare om du köper en till väska och förbeställer så du checkar in den vid hemresan. Då får du ju dessutom ta med 20-30 kg med dig hem:) plus att du kan shoppa lite till, sen får du hem sakerna direkt. Att skicka paket tar ca 3 veckor:)

Reply
Alice

Det enklaste är nog att betala övervikt på flygplatsen. Jag flyger mellan Manchester och Stockholm titt som tätt med övervikt – man betalar lite extra om det är många kg det rör sig om, men då får du allt med dig hem samtidigt :)
Kram!

Reply
Dafina

Jag och min familj hade ungefär 3kg övervikt och fick betala 900 kr. Så ja, det är jäkligt dyrt och sedan så försvann de i 41 dagar. Så posta de helst.. om du inte vill ha bekymmer som jag hade i somras. Kram.

Reply
Lisa

Brukade bo i Australien innan och det är svindyrt att skicka hem till Sverige!! Så mitt tips är att betala för ett extra baggage på flyget istället, blir mycket billigare! kram på dig, och åk till Phillip Island och great ocean road!

Reply
Emma

Köp en extraväska, det kostar bara några hundra extra. Att betala extravikt brukar vara mycket dyrare! Jag brukar alltid åka till typ NY med en väska och sen köpa en väska där :)

Reply
Anna

Posta bara saker du hade med hemifrån sverige eller ta av prislappen så att du slipper skatt!

Reply
Hanna

Du kan ju alltid skicka hem ett stort paket med grejer du shoppat och sen shoppa ännu mer! ;) Så slipper du ha massa övervikt!! hehe

Reply
Isabelle

Jag är också i Australien just nu :) backpackar i 3 månader! Vi skickade hem ett paket med julklappar innan jul som vägde 2.3 kilo bara och det kostade 84 dollar. Det är ju rätt mycket ändå så kanske bättre att betala övervikt eller köpa en extra väska :)

Reply
Dicky

Ååååh S:t Kilda är bästa stället i Mellan enl mig.Jag vet att jag skrev det som Aussie-tips i ett inlägg för längesedan när du egentligen inte bad om några Aussie-tips haha men jag tänker LÅTSAS som att det var för att jag skrev det som du åkte dit.

Reply
Rebecca

Hej!
Jag driver en relativt ny blogg som handlar om att kämpa för sina drömmar. Att stå för sina åsikter och att gå sin egen väg i livet.
Låter det intressant att läsa om? Titta då in hos mig på lomans.blo.gg
/Rebecca
Ps. Om du gillar många fina, delvis lantliga, systemkamerabilder är detta rätt blogg för dig!

Reply
Ditte

Åker man business eller har tillräckligt med bonuspoäng får man ta mer bagage i vikt. Du som flyger mycket kanske har bonuskort på diverse flygbolag och det lönar sig. Enkelt att då ta hem det man shoppat. Jag brukar fixa till 10-15 kg på det sättet utan att betala extra. Och i business får du ta minst 2x 23 kg plus handbagage på minst 10 kg, plus dator och stor handväska /person.
Om du inte har businessbiljett så kan du kanske köpa uppgradering för dina bonuspoäng?
Hoppas det ordnar sig ….
Gott Nytt År!

Reply
Julia

Det blir nog billigast om du köper en extra väska på nåt liknande ställe som walmart som finns där och fyller den. Drar iväg fort om man ska skippa det och GAR lång tid. Vet inte exakt priserna i Australien men kan tänka mig att betala en extra väska kanske ligger runt $75-100. Och då kan du shoppa mera!!

Reply
Anja

Jeg anbefaler deg også å gjøre som flere andre har sagt; kjøp en ekstra koffert! Jeg har selv gjort begge deler ettersom jeg bodde i Australia ett år. Å ta med kofferten kostet ca. 100 AUD, mens pakken jeg sendte hjem til Norge, ca. 10 kg, kostet 325 AUD! Så en ekstra koffert er nok det lureste (:

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*