• header

4e januari 2013 – i Melbourne

God morgon på er där hemma!

Hur mår ni? Jag ligger i sängen på hotellrummet. Klockan är fem på eftermiddagen här och jag har inte mått så bra idag. Det har varit fruktansvärt varmt och efter några timmar på stranden kände jag mig OVANLIGT varm och svettig. Vid tvåtiden bestämde vi oss för att gå upp till hotellet men då fick jag hjärtklappning och blev yr, sedan svartnade det för ögonen och jag trodde jag skulle svimma. Riktigt obehagligt. Sedan kräktes jag bakom en soptunna haha, och så fort jag försökte gå över den där jävla soliga gatan som är mellan stranden och hotellet så svartnade det för ögonen igen. Fick sitta en stund i skuggan och dricka cola medan svetten bara rann på mig.

När jag fick komma upp på hotellrummet med air condition så mådde jag genast bättre, men jag la mig ändå och vilade för säkerhetsskull under det svala lakanet. Solen är så himla stark här men jag tänkte inte på att skydda huvudet (och kepsjäveln blåste ju bara av hela tiden). Jag är nämligen säker på att jag fått solsting för jag har haft det förut och då mådde jag likadant. Och när det är 40 grader i skuggan så får man nog tänka på att skydda sig lite mer från solens starka strålar..

Jaja, nu har jag smällt i mig både mat, choklad, cola & mängder med vatten för att få i mig socker, salter och jag vet inte vad. Vill vara på den säkra sidan så jag trycker i mig allt möjligt haha. Nu ska jag försöka börja göra mig i ordning för kvällen! Vi ska ut och äta med gänget. ♥

54 Comments

Elin

Ta det försiktigt med colan bara, den är vätskedrivande och inte så bra om man behöver spara på den vätskan man får i sig. Vatten är livet :)

Reply
Adelina

Man ska inte dricka cola när man är i solen det gör bara så att man torkar ut mera och blir törstigare!!!

Reply
Nicki

usch det lät inte bra! Och det låter verkligen som solsting, så var rädd om dig och ta hand om dig nu!

Reply
Anna

Det tror jag med! Har också haft det. Illamående och yrsel. Huvudet är så galet viktigt att skydda. Och dricka massa massa vatten!

Reply
Viktoria

usch, har också varit med om det. Det är hemskt. Trodde att jag var på väg att dö, haha. Hoppas det känns bättre och att du slipper det igen, kram!

Reply
Lisa

Hoppas du blir bättre :) Det hade jag också en gång. Jag red omkring på min häst och plötsligt började det spraka i öronen som när det är myrornas krig. Det nästa jag kommer ihåg är när jag ligger på backen och mamma försöker väcka mig, haha. Men slog mig inte när jag ramlade av hästen i alla fall :)

Reply
Tilde

ååååååååååååh vil oxå vara där!!!
Vad lyssnar du på för musik?
Hur mångar år har du och din pojkvän varit tillsammans? <3
Om du skulle få ett barn vad skulle de då heta om det varit en tjej/kille?<3<3<3
älskar din blogg<3<3<3<3<3<3

Reply
Anonym

Hej, det är nu så att jag mår väldigt dåligt. Dom få vännerna som jag hadde förut har plötsligt slutat bry sig om mig. Dom knappt tittar på mig längre. Jag har försökt med allt, vill få nya vänner och jag sku så villa att de sku märka hur svårt jag har för att våga lita på någon efter allt annat som hänt i mitt liv. Jag har blivit mobbad i nu 8 år. Ingen bryr sig och jag känner mig ganska liten och ynklig. Ibland är det bättre i bland sämre, men jag vill inte fortsätta leva mitt liv på det här sättet. När jag började högstadiet eller dom äldre klasserna så hade jag enkom bett om at få byta till en helt annan skola med främmande människor för att få en ny start. Men, nej jag skulle tillbaka med samma dråpliga människor som jag visste att inte gillade mej och gillar mig fortfarande inte heller. Jag har typ aldrig ens pratat med dem och om jag gjort det har jag bara snällt sagt hej och undrat hur det är med dem. Och genast blir jag nobbad och klassad som en jävla åsna och mej är det okej att bolla runt med och hälla all ilsa över om man inte hittar någon bättre. Människor tycker att jag är konstig, men det är för att dom har förstört mig. Dom har förstört min personlighet och modighet, ja är ingen.
Så du Kenza, den underbara bloggaren med dom ljuvligaste kläderna som skriver så bra. Du är den som får mig att gå vidare, att försöka kämpa lite. Men jag mår inte bra.

Reply
Emma Nilsson

Vatten, vatten, vatten. Inte coca cola helst (men det är bättre än inget). Ta hand om dig

Reply
Lilly

Usch då, hoppas du blir bättre snart <3
Men du, vad är det för en konstig fläck precis över vattnet i horisonten? Typ lilaaktig.. o__O

Reply
Stephanie Aminoff

– BESÖKSREKORD igår, hjälp till att nå ännu högre idag? :)
– NY design, vad tycks? ^^
– STOR HEMLIGHET kommer avslöjas.. När? – Håll dig uppdaterad så du inte missar!!

htp://aminoffs.se

Reply
Mickis

Alltså det börjar bli lite komiskt att de alltid blir inlägg om att du är sjuk eller spyr eller har magsjuka så fort du åker utomlands. Fattar inte grejen de händer alltid och du måste vara jäkligt tråkig att åka med stakars killen din krya på dig

Reply
Anna

Ja det låter som solsting, usch vad otrevligt :/ Man tänker inte på att solen faktiskt är farlig när det blir så där varmt. hoppas du mår bättre :)

Reply
Sanna

ursch det är verkligen inte skoj när det händer. Har varit med om de där oxå att man blir helt förstörd på väldigt kort tid.
Men som du säger är det viktigt att skydda huvudet och se till att vara i skuggan ibland.
Hoppas du mår bättre snart…

Reply
Johanna

Det var absolut solsting du hade fått, inte så roligt, hoppas du mår bättre nu iaf :)

Ett tips som jag använde mig av när jag var i Gran Canaria är att du kan ta en liten handduk och blöta upp den i havet/vattenkran och sedan lägga den över huvudet medan du solar, det hjälpte för mig samt att dricka mycket vatten och äta något medan man är på stranden.

Ha de! :)

Reply
Ellinor

Stackare, jag fick solsting på Gili öarna en gång. Låg o solade sedan gick jag iväg helt omedvetet och bara föll ihop. Drick ingen alkohol, Läsk och vatten är bäst! Krya :)

Reply
Sofia

Ouff, när vi var i Turkiet mitt i sommaren så var det 40 grader. Och lilla fröken Envis som inte gillar vatten och hela tiden vill vara i solen fick givetvis solsting. Ingen höjdare!

Reply
Tessie

Du har fått vätskebrist. Exakt samma sak hände för mig när jag var i Maldiverna. Bästa är att gå till Apoteket och be om “rehydration” aka Resorb. Men jag håller med om att man mår så jävla dåligt.

Reply
Amanda

Usch vad trist… Ska då passa på att tipsa dig om att inte åka till Turkiet! Var där förra sommaren (älskar det) och då hade vi + 46 grader i skuggan, samt vindstilla! =) är sjukt dålig på att dricka vatten och överlag men som tur klarade jag mig från solsting mm. Svin hett! Men härligt och jobbigt hihi

Reply
Anna

Drick RESORB! Har räddat mig flera gånger! Vätskeersättning som finns på apoteket eller på typ ICA. Köper alltid det när jag ska utomlands. Finns säkert nåt liknande i Australien :)

Reply
Rebecca

Hej!
Jag driver en relativt ny blogg som handlar om att kämpa för sina drömmar. Att stå för sina åsikter och att gå sin egen väg i livet.
Låter det intressant att läsa om? Titta då in hos mig på lomans.blo.gg
/Rebecca
Ps. Om du gillar många fina, delvis lantliga, systemkamerabilder är detta rätt blogg för dig!

Reply
Astrid

så himla fint det ser ut att vara, och du är så himla fin. jag älskar hur du skriver, många tummar upp!

Reply
Hannah

Låter som du fick solsting.. Någon form av hatt/keps och litervis med vattenär väl bästa sättet att unvika det :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*