• header

HAPPY?!

Nehe, det blir ingen bra dag idag heller. Det kände jag på mig så fort jag vaknade. Jag förstår inte, jag brukar ta mig igenom sånt här rätt snabbt. Eller det är vad jag tror iallafall, kanske jag bara stänger in det ännu längre in. Men nu känns det som att jag går igenom ALLT igen, från barnsben till nu. Och det är riktigt tufft. Men förhoppningsvis så innebär också detta att när jag väl tagit mig igenom det så är det slut. På riktigt.

Ledsen för att det blir sånna här tråkiga inlägg här, men bloggen är och har alltid varit ett sätt för mig att skriva av mig lite. Men jag är väl medveten om att det är dags för mig att träffa någon att prata med. Få ur mig allt jag bär omkring på, för min ryggsäck börjar bli ganska tung.

Snart är jag nog glada Kenza igen. Hoppas ni har tålamod.

// Nope.. Today won’t be better than yesterday.. I knew that as soon as I woke up this morning. I dont get it, I usually get through these things pretty quick. At least that’s what I think, maybe I just ignore it and pretend everything’s fine. But this time it feels like I’m going through it ALL again, from childhood til now. And it’s really tough.. But hopefully this also means that once I’ve made it through this, its over. For real.

I’m sorry for all these boring posts, but my blog is (and have always been) a way for me to get rid of whatever is in my head. But I’m well aware of that its time for me to see someone I can talk to. Someone who can help me with everything I carry around cause it’s getting kinda heavy.

I’m sure I’ll be back to happy Kenza again.. I hope you can be patient.

146 Comments

Saga

Klart att vi har tålamod! Ta din tid, vi finns kvar när du mår bättre <3 Tills dess tycker jag att det är helt rätt att du fokuserar på dig själv och tillåter dig att vara ledsen

Reply
A

Du kan väl åtminstone skriva vad som hänt?

Tröttsamt att bara höra A, A, A utan att det någonsin kommer ett B. Du har alltid varit noga med att inte skriva för mycket personligt i bloggen men det är nog dags att skriva vad som hänt nu då du tagit upp detta ämne flera gånger nu.

Reply
Stina

Klaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaart, shit i oss, må bra! Underbart att höra hur bestämd du låter, så ska jag också försöka låta nästa gång livet behandlar en som skit! Man kan ju ändå inte förstå hur du känner så… Hoppas iaf att det är precis som du säger, att när du tagit dig genom det denna gång så är det klart, finito, done! You go girl!

Reply
olivia

Hej!! What do you do for living? :) sorry I can’t speak Swedish that much… Vad gör du för arbete?

Reply
Agnes

Vi har tålamod. Oroa dig inte för det. Men kan vara klokt att söka hjälp, jag har själv gjort det för att bearbeta relationen till en av mina föräldrar. Och det har hjälpt mig.. och min förälder. Men såklart så gör man det för sig själv.

Reply
Hedvig

Vackra Kenza, kämpa på!! Det är ju det som är så fint med livet att när det går åt helvete så vet man att det faktiskt kommer bli bättre igen för tro det eller ej men det blir det alltid.

Reply
Eleni

Det är inte bra att hålla allt inom sig men vi är alla olika. Vi hanterar kriser på olika sätt.
För vissa går det snabbt att söka hjälp och för andra går det aldrig så långt.
Dem som kan erkänna för sig själva att dem behöver hjälp kan ofta må bättre snabbare än dem som lider i tystnad.
Jag är en utav dem som lider i tystnad, jag gräver en grop i mitt inre. Kastar in allt och låter det ligga där tills det blir överfullt, tillslut så exploderar jag ju såklart.

Så sök hjälp, utan en vän eller någon som är professionell. Det spelar egentligen ingen roll bara man känner att det man själv valt hjälper :)

Reply
Natalie

Jag tycker såna här inlägg är mer intressanta än shoppinginlägg. Ska du gå till psykolog så snackar även dom också om att ryggsäcken är tung osv. Det är även min tyvärr..:)

Reply
Åsa

Du är inne på helt rätt bana med att prata med någon. Å inte en som känner dig utan en helt neutral person.
KBT är fantastisk terapi. De rotar inte så mycket bakåt utan tänker framåt.
Den brukar inte kräva så lång tid heller 8-10 besök.
Du kommer att känna dig pånyttfödd, lättad och glad från hjärtat en dag..ta bara tag i det, och välj noga, det måste kännas rätt med den du går hos. Gör et inte det, sök vidare.
Mvh åsa

Reply
madde

exakt dom orden med ryggsäck skrev jag för länge sen.
men för snart 1 år sen började jag prata med en.
har haft samma problem som dig, med min far och min ungdom.
prata med nån, jag trodde inte det hjälpte men man kommer till en gräns.
Och dom hjälper en att ta sig vidare.
Jag har aldrig haft såhär lätt att skaka av mig det och se allt från en annan synvinkel.
Gör det! Du kommer känna att det känns bättre efter ett tag :).

Reply
Sara

Kämpa på! Du klarar det, du verkar otroligt stark!:) Jag hejar på dig, styrkekramar!

Reply
Lina Tsutsumi - Just a simple girl who likes music

Det är svårare än man tror att gp igenom sådana saker med en familjemedlem. Jag tycker definitivt du borde lätta på hjärtat och gå och prata med någon. Alla behöver det någon gång i livet och det är inte alls något fel att göra det, snarare tvärtom bara positivt.

Hopppas det blir bättre med dig Kenza! Kramar

Reply
Stephanie

Jag tycker inte att det är tråkigt med nedstämda inlägg. Det visar ju bara att du är mänsklig.
Oroa dig inte för att någon ska tycka du är dryg utan koncentrera dig på att må bra!
Kram

Reply
julia

Alla har vi ups and downs. Det kan inte vara bra jämt. Du är en människa, precis som oss andra och ibland har man det inte lika lätt. Kämpa på bara tjejen! :) <3

Reply
maja b

Tänk på din tatuering Kenza! Va stark! Du har en otrolig pojkvän som också hjälper och du har gått genom detta innan. Jag vet själv hur det känns, min pappa har jag inte haft kontakt med på tio år. Jag byggde bara upp en sån stark avsky att så fort jag hör hans namn börjar jag bara skratta o vet att han nu fått det han förtjänade…han har ju ingen dotter längre.

Reply
Elin & hennes blixt

Kom ihåg fina Kenza, att det är banne mig starkt att visa sig svag. Det är banne mig starkt att kunna gråta och ta sig igenom saker. Lycka till och stressa inte. Det kommer att bli bättre. Du kommer att ta dig igenom det.

Stor, Stor SKÅNSK KRAM

/ Elin

Reply
Eva

We all have bad days, but in the end the good days will outcome the bad ones..you’ll get through it! Just be positive and remember of all the good things, and the progress you’ve made in your life. And remember that we are always here to listen! :)

xxo
http://www.evesbreeze.blogspot.com

Reply
Jojo

klart du får skriva av dig här! Det är ju din blogg och ingen är tvingad att läsa om de inte vill! <3

Reply
Linn

Hej! Du känner naturligtvis inte mig och tips från främlingar kanske inte hamnar högt upp på prioriteringslistan, men det verkar som det har varit och är lite kaos för dig och jag har ett tips.

Om du har tid över, läs boken Prometheus Rising av Robert Anton Wilson. Finns t.ex. på adlibris. Skulle rekommendera på Engelska. När man läser om den låter det rätt krångligt men det är en helt fantastisk bok. Jag har mycket gammalt bagage med tillhörande ångest och den boken, trots att jag bara är halvvägs än, har redan varit och är till stor hjälp för mig. Det krävs att man orkar koncentrera sig och eftersom det är en del “fackspråk” kan det kännas som tung läsning, men det är mindre jobbigt än det kan verka och väl värt tid och energi.

Hoppas det lättar snart i vilket fall. Ha det fint och ta hand om dig ♥

Reply
Smalltowngirl

Det är faktiskt riktigt skönt att få prata av sig ibland. Med någon som inte är partisk! Ens vänner är ju perfekt på många sätt. Men någon utomstående är bättre tror jag!
Många ser det fortfarande som att man är “svag” om man måste gå till en psykolog. Men jag tror att dom som vågar göra det blir starkare som personer. Att man inte går runt och bär på saker en längre tid.
Jag hoppas verkligen att det löser sig för dig. Det är inte roligt att veta om att du inte mår bra!

Reply
Gabriella - Mattokig juriststudent med nyfunnen fokus på hälsan

Att prata med någon kan nog vara bättre än man tror. Har själv börjat komma till den insikten. Även om vänner och fmailj räcker långt så är t.ex. en Psykolog faktiskt utbildad och vet vad de gör, kan man hoppas :) Så även om du kommer förbi nu och känner dig bättre innan du pratat med någon tror jag det är värt att investera i det och se till att du aldrig hamnar här igen. Ta hand om dig nu! <3

Reply
Tilda

Gå till en psykolog! Jag var med om en ganska jobbig upplevelse på nyår, och jag har mått dåligt långt innan det också, men jag har gjort som du och bara tryckt in allt längre in. Men det funkar inte i längden, det skapar bara en massa ångest! Nu har jag äntligen vågat ta hjälp och ska börja prata med en psykolog, hur läskigt det än känns nu så kommer det att vara värt sen.
Så ta kontakt med någon psykolog så ska du se att den där ryggsäcken snart blir mycket lättare att bära, lycka till! :)

Reply
Iselin

Det at du velger å dele dette på bloggen din er så utrolig tøft! Jeg beunder motet og åpenheten din. For mange kan det å fortelle at ‘ja, jeg har det tøft.’ være ganske tabu. Du er med på å endre det! Stay strong, girl. Digger deg!

Reply
C

Självklart ska du kunna skriva av dig i bloggen även när du mår dåligt, det är en mänsklig rättighet att få må dåligt då och då. När man bloggar alla dagar om året får faktiskt folk ta att det blir några deppiga inlägg ibland, det visar bara på mänsklighet. Hoppas att du tar dig ur det värsta snart och att du hittar styrkan även när det känns som jobbigast. Kom ihåg hur duktig du är, hur mycket du har lyckats med och hur många du inspirerar dag efter dag. You go girl!

Reply
Citrin

Jag kan verkligen rekommendera att du pratar ut med någon professionell ett tag framöver. Det är väldigt skönt att kunna ventilera det som tynger en utan att behöva känna att man belastar sina nära och kära med sin egen sorg och ilska. Lycka till!

Reply
Lollo

Kämpa på, jag hade en jättetung ryggsäck i många år. Tills jag bestämde mig för att det inte är min ryggsäck att bära. Antagligen kommer inte den rätta ägaren att bära den heller. Men då bestämmer man sig för att lämna den där på gatan. Vinka till den, och säg hej då, nu ska jag leva mitt lyckligaste liv. Lättare sagt än gjort, men det går! Att ta hjälp av någon professionell att prata med är jättebra! Kram

Reply
minnie

Jag var med om mycket i mitt liv, stängde in alla känslor och sen klarade mig bra. För cirka ett och ett halvt år sen så kom allting som hänt mig tillbaka och jag blev ledsen utan att jag märkte det, omgivningen märkte men inte jag. Det tog ett tag att förstå varför jag gick ner i vikt, varför jag drog mig undan och varför jag jobbade 24/7. jag fick träffa en kurator för ungefär ett år sedan och vi pratade oss igenom allting. Det var först då jag kunde släppa mobbningen, misshandeln, det psykiska och fysiska och även inte tänka så illa om mig själv. Idag är jag en ny människa och känner inte att alla känslor längre, jag har släppt detta. Det kommer du göra med det lovar jag. Ibland är det bra och prata med någon som man inte känner. Du är stark!:)

Reply
Alishia

Kenza don’t worry. I am sure that you will feel better soon. You are my favourite fashion blogger. All the best. Come back soon !i will be waiting :)x

Reply
mb

att man “bryter ihop” har ingenting med svaghet att göra. det faktum att du försöker ta dig igenom det nu, och inte skjuter upp det, är ett tecken på styrka. och i slutändan kommer det göra dig ännu starkare. jag beklagar verkligen att din pappa har svikit dig och din familj.

Reply
Cecilia Karasha

ush då tråkigt att höra.. :/
Men jag vet att du klarar det jag tror att din pojkvänn Alex är din styrka just nu, jag vet att han kommer att hjälpa dig och stå vid din sida då du är som svagast. Det är vad alla pojkvänner ska göra! :)

Reply
Elin

Jag tänker på dig Kenza och jag är säker på att allt ordnar till sig snart! Klart vi, dina trogna läsare, har tålamod! Du är så himla söt, klok och rolig. Kram <3

Reply
browneyedgirl

Hej =)
Ibland hjälper det att prata med någon, få ur sig det man behöver och starta om. Hoppas det löser sig för dig tjejen. Styrke kram Från mig….

Reply
Maria

Hoppas allt ordnar sig fort bra igen för dig Fina Kenza. Det är viktigt att du får all stöd från resten av familjen och andra att komma igenom detta och få det bra igen.
Ska be för dig Kenza <3 <3 <3
Massa Kärlek och Kramar till dig Finis <3
/maria

Reply
Yohanna i+Las+Palmas

Så där blir det ibland, skitdagar kommer och går genom hela livet. Ibland kan man inte tömma rygsäkken hur gärna man än vill.
DET är livserfarenhet ;)

Du ser glad ut på bilden i alla fall ;)

Hälsningar
Yohanna

Reply
Kat

Jag lider med dig Kenza.
Har själv ett rövhål till så kallad ‘pappa’.
Har aldrig brytt sig om mig och mina systrar, utan bara funnits där för att förstöra för oss. Ibland får jag flashbacks från när vi var små, och det är inte några trevliga minnen kan jag säga. Försök vara starkare och bättre, men låt det ta den tid det tar. Annars kommer det bara tillbaka igen fast ännu värre.
Kram på dig!

Reply
Malin

Prata med någon. Anledningen till att allt kommer igen är för att skjuter man undan en tidigare kris så trycker man det undan tills vidare. Utlöses oftast igen av en ny kris, och blir då starkare än vad den kanske hade varit från början. Då blir det flera kriser du måste hantera samtidigt, det är en tung börda att bära…

Reply
Maria Asgari

“You have the power to heal your life, and you need to know that. We think so often that we are helpless, but we’re not. We always have the power of our minds… Claim and consciously use your power!”
Louise L. Hay

Reply
Elsa

Det finns en grym person att prata med, jag pratar med honom själv. Du kan göra det på telefon eller skype, och hans mål är att få dig bra så snabbt så möjligt, inte få dig stanna hos honom så länge så möjligt som alla andra psykologer. Han pratar med folk i hela Sverige. Fan vad detta lät som en fejk-/reklamkommentar såg jag nu haha… Du får mer än gärna höra av dig om du vill ha numret <3

Reply
Fanny Donders

The happiest people don’t have the best of everything, they just make the best of everything. Keep up the good work Kenza, you deserve it.

Kisses from Amsterdam ;-)

Reply
Minaa

Tror att de flesta borde förstå och acceptera att du inte mår så bra just nu! Vi står ut med såna här inlägg, jävligt starkt av dig att kunna skriva om sånt i bloggen!! Stå på dig Kenza, jag tror på dig och vet att du är en riktig fighter! Tänk att i slutändan så är det du som är vinnaren! Massa styrkekramar till dig världens bästa och finaste bloggerska!

Reply
Ninon

Hello Kenza!
I wish you to feel better soon. Sometimes someone you can talk to is the solution. But be close to people you love can help too.
Thank you very much for the translation in english. It’s great and I can better understand what you write now.

Have a good day!

From France.

Reply
Svetlana

смотрится как депрессия ,но это пройдет со временем , многие люди все равно не поймут , и по крайней мере не захотят понимать , их только интересуют мода и дорогие шмотки , и мало тех , кому ты интересен изнутри , как человек , но они есть , ради таких и стоит вести блог !

Reply
Marlena

Kenza! <3 You're beautiful, strong women! Everything gonna by alright, but it need a time. We all love you! :*

Reply
Linnéa

SÅKLART vi har! Det är så himla skönt att du är öppen mot oss läsare, det får oss att känna att det är okej att må dåligt ibland. Det får oss att förstå att ingen är perfekt och att det är helt okej att fråga efter hjälp då och då. Tack fina du!

Reply
Annelie

Ursäkta dig inte till oss läsare. Du är inte skyldig oss att vara glad hela tiden! Hoppas att du mår bättre snart och att det blir lättare..

Reply
Malin

Riktiga kriser tar tid Kenza! Det räcker inte med bara några dagar. Och som du själv skriver så gräver dom ofta upp gamla sår. En familjemedlem till mig tog livet av sig för 3 år sedan, och än idag så kan jag må riktigt dåligt över det vissa dagar. Även om det har blivit bättre nu. Men det tar tid. Och jag kommmer aldrig sluta sörja. Jättebra om du går och pratar med någon. Det är vi många som skulle behöva göra. Styrkekramar!

Reply
Ellinor

Det ordnar sig till slut ska du se! Tänk att det är en fas just nu och att det får ta sin tid helt enkelt. kram

Reply
Olivia

Det är okej att ta längre tid på sig att komma över sånt där. Det är okej att inte alltid vara på topp. Tillåt dig själv och ta den tiden det faktiskt kan ta ibland. För mig har det tagit 19 år för saker min pappa gjort mot min familj och jag tar itu med det nu. Har inte vågat förens nu. Inte haft någon jag vågat berätta om honom för.
Det kommer bli bra <3

Reply
Alexandra

Tycker inte att du ska vara ledsen för att det blir sådana här inlägg. Du är ju bara människa och det du går igenom nu är otroligt tufft. Klart du inte kan vara happy happy då och göra roliga inlägg. Jag tror att det bästa du kan göra är att tillåta det här att ta tid. Att vara ledsen, arg, ja vad du nu kan känna. Bättre att det får ta den tid det tar än att du försöker förtränga det och låtsas som att allt är bra. Då kommer det säkert tillbaka en vacker dag. Och en sådan här sak är inte lätt att bearbeta heller. Att prata med nära och kära om det kan ju räcka men det kan säkert vara bra att prata med någon professionell också. Hur som helst så är jag säker på att du kommer att ta dig igenom det här. Sen tror jag alla som läser den här bloggen förstår att alla inlägg som du skriver inte kan vara roliga, glada och positiva. Vem lever ett liv som bara är en dans på rosor? Ingen. Så blir det några sådana här inlägg, ja det överlever vi. :) De flesta förstår ju trots allt att du går igenom något jobbigt. Och förstår man inte det, ja då är man dum i huvudet. Ta hand om dig nu och försök att även se ljusglimtarna som finns.

Reply
Tess

Åh, lider med dig! Tänkte precis föreslå att du borde gå o prata med nån när du själv skrev det. I Sthlm finns fantastisk hjälp att få! Lycka till!

Reply
Emily'

Ta den tid du behöver. Du får vara ledsen arg och besviken. Det är okej. Kram

Reply
Evelina

Brukar inte kommentera här, tittar in bara med jämna mellanrum för att se vad du har för dej :) Förstår att livet är tufft för dej jus4 nu – och vet du, jag tycker att din blogg är så otroligt mer innehållsrik, intressant och värd att läsa då du delar med dej av även sånt som inte känns bra… Jag uppskattar verkligen när man är ärlig och skriver om livet – som det är på riktigt! Kram

Reply
N

Att man bryter ihop har inget med svaghet att göra, man måste våga visa sina öppna sår innan de kan läka igen.

Reply
Anna

hope you find someone you can talk to & you will feel better very quick ! best wishes and hugs for you kenza :)

Reply
Farbror Fred

Underbar bild Kenza, gillar dina sexiga ben och fötter! Kryp upp i farbrors knä….;-)

Reply
Britta

Stackars dig, men jag tror du klarar det här.Kämpa så blir allt bra sedan.
Och det är alltid bra att berätta för någon om något hemskt vare sig det bara är den hemsk mardröm eller något viktigt. Men du måste få veta att vad som än händer så kommer alltid alla dina läsare vara på din sida.
Puss och lyckönskningar från Britta❤❤❤

Reply
Natashia

Jag kommenterar nästan aldrig, trots att jag läst din blogg i minst 4 år.
Detta kan jag dock, eftersom jag studerar psykologi.

Det är väldigt vanligt att man försöker fly ifrån verkligheten och sina negativa känslor, och nästan blundar för det som händer. Därför tycker jag det är väldigt starkt av dig att verkligen släppa fram det du känner, och jag lovar dig att det kommer att vara till din fördel, trots att det kanske inte känns så nu.

Skit i vad alla förväntar sig av dig och din blogg! Alla har tuffa tider, och jag tycker till och med att det är fint att du delar med dig till dina läsare. Du får stöd, och det hjälper med.

Lycka till, och du ska se att du mår bättre när du verkligen får bearbeta dina känslor.

Reply
AA

du är människa lika mycket som alla vi andra :) no pressure att bli glada kenza igen, bara du mår bättre!
hoppas det löser sig, livet är inte alltid lätt,

Reply
Sussie

Hej Kenza! Jag brukar aldrig kommentera bloggar, tycker det känns så fånigt och jag har väl tänket lite att “amen hon läser dem inte ändå” men nu var jag tvungen.. Jag har mått väldigt väldigt dåligt i nästan ett år nu, pg.a vissa saker i mitt privatliv.. Jobb,ekonomi,självkänslan osv. Det är NU folk i min omgivning har förstått (och jag har erkänt) det.. Det som verkligen tog kål på mitt psyke var att jag har alltid varit den glada tjejen med ett leende på läpparna, när jag började må dåligt förblev jag den tjejen, för folk förväntade sig ju det av mig och jag vill inte göra dem besvikna med att säga “nej, jag mår inte så bra”.. Jag har blivit tjatad på av mamma och alla att ring till en psykolog/kurator, få det gjort, prata och gråt och försök komma på benen igen. Vad gör jag? Jag skjuter upp det hela tiden. Varför? Det är jobbigt, energin har tagit slut. Sedan är det en ångest för mig, jag vet att besöket kostar (endast 50kr) men ändå, för mig är det mycket pengar. Men efter att jag läst ditt inlägg om att du skulle behöva gå till en psykolog/kurator med så tänkte jag att “nä vafan skärp dig nu sussie, nu ringer du upp tanten på vårdcentralen och får det gjort” Sagt och gjort, nästa vecka har jag tid. Hur jag ska betala? Det löser sig. Men det är lite tack vare dig som jag gjorde det, så jag vill bara säga tack Kenza. Ska vi göra en deal? Du ringer också och bokar tid imorgon? Tack iallafall (och förlåt för den sjukt långa kommentaren, haha) Jag hoppas att vad det än är som tynger dig gör att du reser dig ännu starkare när väl tiden är inne.

Många kramar
Sussie

Reply
Rita Eter

Jag tycker om att du visar lite känslor som du har gjort i de senaste inläggen.
Det får mig att enklare relatera till dig, livet är inte en dans på rosor.
Var arg, ilsken, frustrerad och få ur dig all skit.
Jag kommer läsa vidare oavsett vad du skriver om.

Reply
Linda

Usch kan tänka mig hur det känns! Har själv just hamnat i depression pga stress i skolan samt gammalt ur privat livet som hunnit ikapp med stressfaktorer som alltid legat i bakhuvudet. Riktigt jobbigt men förr eller senare tar du dig ur det!

Reply
Lazifa

Never give up! I’m sorry to hear you’re going through a hard time, but it will get better! Just don’t hide away from your feelings, because the more you ignore them and hide them, the worse it will be when there’s no more space and they explode all together… (been there many times) “Be strong girl” <3

Reply
Edith

Förstår verkligen och hoppas att du mår bättre snart.

MEN: Just nu handlar i princip alla dina inlägg om att du mår dåligt “på grund av det där jättestora som hände som är så himla hemskt” men du berättar inte vad det är. Självklart behöver du inte göra det – det är ju privat. Men då kanske du inte behöver nämna det i precis varenda inlägg?

Reply
Edith

Känn ingen press, det viktigaste är att du mår bra. Vi finns alltid här. <3

Reply
Helena

Jag bearbetar också min barndom fram till idag. Alla mina 21, snart 22 år, spelas upp om och om igen. Det har pågått ända sedan i somras och det bästa jag har gjort är att söka hjälp. Min kurator på ungdomsmottagningen här i min stad lyssnar på mig, ger råd, tipsar om bra böcker som kan hjälpa för att räta ut tankarna och jag får prata av mig, gråta, vara arg och ha detta professionella stöd att luta mig emot. Samtidigt är min pojkvän en ängel och mina vänner likaså. Att ha problem med sina föräldrar är tufft. För mig handlar det mycket om att mina föräldrar (en förälder mer än den andra) inte har funnits där på det sättet som en förälder bör och inte har agerat det där stödet och skyddet som “normala” föräldrar gör. Det gör mig ledsen och arg och besviken och ger mig sådan ångest, men jag försöker vara stark och tänka att jag ska vara självständig nu, oberoende av dem och leva mitt eget liv. Styrkekram.

Reply
SOFIA

Det är mer än okej att känna, och det är mer än bra att prata med någon för att få ut det man känner. Det kommer kännas skönt efter, skulle jag tro iallafall.
Men kram på dig<3<3<3

Reply
Rebecka

Självklart har vi tålamod! Du är ju alltid här för dina läsare och uppdaterar, så nu är vi här för dig!
att “prata loss” är så skönt, har själv haft/ har problem med min familj, främst pappa..
Sen vill jag bara säga TACK!! Det är du som håller min motivation uppe och får mig att fortsätta kämpa för min största dröm (att bli modell). En toppen och supersnygg förebild! PUSS OCH KRAM!!!

Reply
sara

Vet PRECIS hur det känns, kan bara säga till dig att kämpa på och tro på att det blir bättre, jag själv trodde aldrig jag skulle kunna komma över min pappas svek mot mig, han har aldrig dreitk brytt sig om mig och mina känslor, men en dag så insåg jag att jag inte längre tänkte på honom, att han inte påverkade mitt liv längre. EN otrolig lättnad, är så himla glad att jag står här idag bara 22år gammal och kan säga att han inte längre påverkar mitt liv för fem öre. Förut var jag förstörd och förvirrade av problemen jag hade med honom men nu är jag bara så mycket starkare. Har insett att mitt liv är mycket bättre utan honom! det är hans förlust som han själv valt och inte min. kämpa på och jag lovar att det blir bättre<3

Reply
Carro Andersson

HEJ! Jag är en av de lite nyare läsarna på din blogg, och när jag läste det här blev jag så ledsen. Du som stor blggare, modell jobb, hur snygg som helst, osv osv u know who u are!!

Jag tänkte bara fråga, och såklart behöver du inte svara, vad har hänt ? har du skrivit om det i ett tidigare inlägg kanske?

PS: Stay strong Kenza, we love you!

Reply
ida

Kenza, ta all tid i världen du behöver för att må bra igen!!
Självklart kan man inte skriva glada inlägg när man inte mår bra. Då gör man ju inget roligt heller så finns inget att skriva om!! Men kom ihåg hur bra du har lyckats i livet. Din framtid är underbar tjejen hur du än mår nu!! Kram

Reply
Fanny

Be stong girl! Bara att du berättar om att det finns ett problem som du mår dåligt över bevisar på stor styrka inom dig.

Reply
Rebecca

Hej Kenza!
Tråkigt att höra att du mår så dåligt, men jag tänkte ge dig ett tips!
För ett tag sedan mådde jag ganska dåligt och då upprepade jag hela tiden ordet “acceptera”, vilket jag trodde hjälpte för en stund men sen efteråt insåg jag att “acceptera” snarare blev till en likgiltighet och sen när jag väl tog undan den muren så kom allting på en gång. Fick ett tips av en vän att istället tänka “tillåta” – du får vara ledsen, du får vara arg, du får känna likgiltighet, du får känna vad som helst!
Det funkar väldigt bra för mig i alla fall, för då pressar man inte undan känslorna och alla känslor känns okej.
Hoppas du mår bättre snart!
Styrkekramar

Reply
miss J

Men älskling, vad fan är felet på dig?! Säg inte förlåt till oss, vi läser din blogg och då betyder det att vi vill lära känna både den glada och lite mindre glada Kenza.
Jag vet inte vad som har hänt mer än vad du har sagt, men jag kan lova dig att du är en jättefin person och ingen i världen har rätten att behandla dig på ett dåligt sätt, men trots det ska du veta att massa folk älskar dig verkligen.
Du har ändrat mitt sätt att tänka på massa saker och jag är verkligen väldigt tacksam över det.
Om du mår dåligt ska du skriva på det på din blogg, känn dig inte som en “attention-seeker” eller “tråkig”, du är fan bara en människa. Och enligt mig så kommer man bara ännu närmare dig när man läser sådant.

KENZA, DU ÄR BÄST. VA MEDVETEN OM DET!! Älskar dig och din blogg jättemycket!!
Kramisar :*

PS: Alla som tjatar om att hon ska skriva vad felet är och om inte så ska hon sluta skriva om det överhuvudtaget – ni gör mig så otroligt förbannade. 1. Ja det är privat, så hon väljer om hon ska flasha runt det eller ej 2. Vadå ska hon ljuga och leka glad på sin blogg bara så att DU inte blir uttråkad, kan man vara mer självisk?!
Åh vad störd tankesätt. Herregud…

Reply
leila

det blir alltid bra tillslut, förstår dig, du förtjänar inte nått sånt. massvis med styrkekramar <3

Reply
Emma

Nej du Kenza, där har du fel! Det är inte tråkigt att läsa om det här, för det här är DU! Du är aldrig såhär personlig i din blogg! Jag ÄLSKAR (misstolka ej) när du skriver om att du mår dåligt, har problem etc, för det gör du så sällan! Det bevisar bara att du är människa som vi andra, och inte Superwoman som du annars alltid är. Jobb, träning och fest är det vi läser mest om. Sådana här inlägg uppskattas även om vi verkligen lider med dig.

BE STRONG, GIRL! Du har orden på dig.
Puss och kärlek!

Reply
Julia

Gumman då! Du kanske känner såhär för att du slutligen har förstått att han aldrig kommer att vara en del av ditt eller dina barns liv.
Är nog inte alls en dum idé att gå och prata med någon.
Hoppas du mår bättre snart!
Kram på dig!

Reply
Lena

Ta din tid Kenza!!! INGEN vettig person dömer dig!! Du är stark med fina vänner som tar han dom dig! Utan att veta exakt vad du går igenom så ska du avar stolt över odg själv, men att prata med någon kan vara skönt och nödvöndigt. Har själv gjort det… Testa iallafall!
Massa styrke kramar!

Reply
Lovisa

Det är bara att köra, vi väntar! Glöm inte vad det står på din tatuering och håll dina löften till dig själv! :)

Reply
Eemmelie

Det här kommer låta fel men jag tycker det är bra att du visar lite “deppiga” sidor i bloggen. Din blogg har alltid gett intrycket av att du är perfekt och att ditt liv är perfekt, det känns lite mer jordnära när du delar med dig av det som är dåligt också.

Inte längre bara perfektion utan verklighet! :-)

Reply
denise

Det är som att läsa om vad jag själv går igenom nu. Allt har tryckt sig upp till ytan efter att jag har tryckt ner det sålänge, var inte alls förberedd på det och de senaste dagarna har känts overkliga. Men man får också veta vilka som verkligen bryr sig och jag är väldigt tacksam för det, av att veta att min familj finns där oavsett vad.
Har också tagit tag i det och insett att jag behöver prata med någon och imorgon gäller det! Är rädd och nervös men det löser sig nog. För dig med. Tack för att du skrev det här. Jag känner mig mindre ensam.
Och hur konstigt det än må vara så har jag under det förgångna, i mina dåliga perioder, tagit ut min ilska mot dig, och du har självklart inte tagit åt dig men vill ändå be om ursäkt. Din blogg har trots allt hjälpt mig genom många dåliga dagar i flera år och det är jag tacksam för.

Reply
Jasmine

You’re a strong girl, Kenza! Remember your own tattoo: Be strong girl. Take your time, and feel better. Remember that behind the clouds, the sky is always blue. We love you, and we are supporting you, always. <3

Reply
Marre

Kenza! Ær en svensk læsare från Oslo! Du ær en otroligt vacker och fin person, och inte bara yta..Du ær fin på insidan också, du ær stark! Allt som sægs om dig i negativ inrikting ær bara ren AVUNDJUKA..Du ær sjukt stark, och førtjænar alt du jobbat upp dig till! Keep up the good work! Love from Oslo

Reply
Charlotte

Det är ok kenza! Man behöver inte vara glad jämt, och det är ingen som lider av att du är ledsen, förutom du själv då. Tycker absolut du ska hitta någon att prata med, ska själv börja i kbt. Du kanske ska testa ngt lugnande oxå? Om du mår dåligt o har ångest o sånt så kan det bli mkt värre och utvecklas till en psykisk sjukdom om man inte tar tag i det tidigt. Tex depression eller bipolär sjukdom är inget att leka med och kan bli kroniska! har själv nyligen fått diagnosen bipolär sjukdom typ 2 pgr av till början vanlig stress som utvecklades till en depression. Har mått dåligt i ca 4-5 år men nu har jag äntligen fått bra medecin och börjar må bra igen. Man uppskattar verkligen inte livet till fullo förrens man mått riktigt dåligt och psykisk sjukdom är inget annat än ett helvete. Men det går att ta sig igenom, men som sagt, ta tag i det NU så det inte blir värre. Du vill inte missta flera år av ditt liv som jag, speciellt nu när du är så ung och livet ska leka. Den medecin som hjälpt mig är voxra (mot depression) + lamotragin (jättebra stämningsstabiliserande medecin mot depression och bipolär sjukdom. + attarax som är lugnande mot ångest och panikångest och ej beroendeframkallande. Utan dessa medeciner skulle jag nog varit död idag, så man ska absolut inte vara rädd för att ta medeciner om man mår dåligt, dom är till för att hjälpa och inte farliga. Och så kan de ju vara så att det kan vara lite biologisk oxå, underskott av endorfiner typ och att man har lättare för att få ångest än andra och då hjälper medeciner jättebra, o har man inget sånt fel så gör medecinen ingen skada ändå o det kan vara värt o prova ändå. Ingen ska behöva må dåligt. Och klart att terapi är bra det med men medecin kan göra all skillnad i världen det också! Kram

Reply
Anastasia

Kenza, you managed very well so far to give up now! As a young psychologist, I am confident that therapy will work, especially because you have supporting people around you. It will take a while to lift up the weight but in the end it’s all worth it. Your smile is too pretty not to be shown!

Thank you for writing also in english!

Anastasia,
Greece

Reply
Louise

Hey Kenza,
just wanna to tell you that you have been a true inspiration for me. And i really appreciate your honesty instead of pretending to be picture perfect. I’m gonna talk with my dotor today to maybe have someone to talk to too. I’ve problems saying no to people and always forget myself. Hope you the best, because you seem as a very intelligent, strong and creative person. And remember it is a strenght to ask for help :D
Best wishes from Louise, 22, Denmark

Reply
Maria

Det är bara mänskligt att inte vara på topp jämt!! Och ingen är ju alltid och ständigt glad!
Men vad du än gör, så håll dig borta från alla mediciner; “lugnande”, “ångestdämpande” och allt annat skit!!!
Dom gör inget annat än förstör, har själv erfarenhet av “lagliga droger”, för det är vad det är, droger…
Har även sett så många vänner bli helt personlighetsförändrade och “slöa” och helt tröga av alla jävla skit-mediciner som läkarna prackar på folk :(

Reply
Denise

Maybe it’s the time of the year (weather I hate youuu) where everybody is a little unhappy :O

Anyways.. you look beauuutiful on the picture :D

Regards <3

Reply
Frida

Nu vet inte jag exakt vad som hänt dig.. men jag tror att jag förstår dig på något vis ändå.

Jag har haft stora problem med min pappa under min uppväxt och gick till en psykolog i över 4års tid för att få hjälp med att bearbeta allting. Mitt under min behandling så valde min pappa att försvinna från denna jord vilket gav mig ytterligare några extra år hos psykolog. Jag kan varmt rekommendera att prata med någon “utomstående” och få en objektiv syn på saker åting, så att man inte stänger in sig i sina egna tankar, i en negativ bubbla som sen blir svår att ta sig ur.

Jag hoppas att du snart känner att du är uppe på dina fötter igen!! Massor av kramar till dig!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*