• header

Och det var de som älskade mest, de av kärlek besatta. Det var dem som frosten tog.

Många av er har säkert redan sett denna miniserie av Jonas Gardell. Men ni som inte har det, kan ni inte titta på den? Den handlar om 80-talets HIV-epedemi bland homosexuella i Stockholm. Om kärlek och sorg, och om att inte bli accepterad för den man är. Helt klart bland det bästa jag sett på länge. Så otroligt fin & gripande.

// I’ve been watching this amazing mini-serie called “Never wipe tears without gloves”. The story is about aids among young men in Stockholm in the 80s. And about love and sorrow. So incredibly beautiful and heart breaking. I think you can find it with subtitles somewhere..

71 Comments

Anna

Bra att du tipsar om den serien. Jag satt som klistrad framför datorn när den gick pa svtplay. Det är bland det absolut finaste och viktigaste jag nagonsin har sett. Det är sa viktigt att vi pratar om detta. Även fast det kan kännas som länge sen och att det är nagot som tillhör det förgangna, är detta fortfarande väldigt aktuellt i manga länder runt om i världen där de homosexuella förtrycks.

Reply
Sara

Håller med! Så otroligt välspelat, hemskt, vackert och sorgligt på samma gång. Man gråter och skrattar omvartannat. Skulle kunna se den hur många gånger som helst.

Reply
Jakob Andersson

Jag håller med dig Kenza, den är OTROLIGT gripande! Har sett alla tre avsnitten. För mig är det så ofattbart varför man inte kan acceptera en annan människor oavsett hudfärg, kön, läggning m.m. För mig personligen är det så självklart att ALLA människor är lika mycket värda oavsett.

Reply
abbe

Kollade på första delen igår faktiskt, och måste säga att man blir verkligen sugen på att se de resterande 2. (Y)

Reply
Sofie

Hej, jag hade tänkt beställa bikinis från Victoria secret. Men ja läste lite om de, o de stod på många ställen att de int gå att beställa te sverige. O att tullen skulle vara kring 2000. o de kändes int så jävla värt att köpa då. så ja tänkte fråga dej, som ändå vet saker om de här, ja hoppas du kan hjälpa mej. ska utomlands o vill ju ha en sååå gärna!:D din blogg är bäst kramar!!

Reply
Carolin

Jag väntar med den tills jag har min “gråtkväll” så jag kan bli ordentligt gripen då. Tvivlar inte en sekund på att den är otrolig.

Reply
Veronica

Me and my boyfriend watched it, we managed to download HD quality from youtube and then download subtitles aswell to put to it :) definately worth watching!!

Reply
Sofie

Har sett den och jag tycker den var så himla bra och fin! Men jag har en fråga. Kan du inte tipsa om dina favoritsidor på nätet där du helst shoppar? Typ Topshop, Asos, Nastygal osv. Gärna så många du kan. Hoppas du har tid och lust, och jag hoppas att du mår bättre i privatlivet snart. Kram!

Reply
elin

Har sett den flera gånger och den här serien den är det absolut vackraste jag någonsin sett.
Gripande, ärlig och viktig!

Något varenda människa borde se.

Reply
Jennifer Nilsson

Jag såg serien när dem sände det på TV. Så sorglig, men så bra!!!

Reply
Anonym

vad fint att du rekommenderar den, kenza. fler borde se. tror det är många som på allvar inte vet hur det var för homosexuella då, hur de blev behandlade av staten, av samhället. av människor. ta hand om dig nu, kenza, du har fina vänner omkring dig och en sambo som du verkar älska mycket. tänk på allt det positiva. så gör det negativa kanske inte lika ont. ta hand om dig.

Reply
Sofie Möller

Åh visst är den fantastiskt. Kul att du gillar den. Jag var med under studentinspelningen, det är filmat från min skola. :) Jag syns bland annat 08.35 (tjejen med långt hår och viftar med armen)
Ta hand om dig!

Reply
Michaela

En så himla fin och bra serie! När jag såg Adam& Adam på P3 Guld höll jag på att både gråta och skrika rätt ut av lycka! Helt fantastiska skådespelare.

Reply
Linda | KEEPMEINSANE.BLOGG.SE

Denna serie är så fantastiskt fin, grät floder när jag såg den. Den började precis visas i Finland så ska den igen fastän jag också såg den i höstas på SVT Play. Rekommenderar även böckerna, jag har läst första och ska snart ta itu med den andra som precis kom ut. Om man tycker om TV-serien så kommer man älska böckerna för de går verkligen in mer på djupet av karaktärerna och berättar mer än vad TV-serien gör. Varning för ännu värre hjärtesorg än vad serien ger dock.

Reply
Mimster

hej kenza,
jonas gardell är helt otrolig. kolla också hans andra små tv-program och böcker, de är så gripande !

Reply
Sara

Ahh tack :) Bor utomlands och svtplay vagrade visa mig avsnitten. Men detta funkar ju ypperligt :) Tack!!

Reply
amanda

Kan vara bland det bästa som skapats i tv’s historia! Oh så bra, håller på att läsa böckerna nu! Ännu mer gripande!

Reply
Natalie.s

Jo visst, gripande kan jag hålla med om. Men bara för man är homosexuell behöver man ju inte vara så promiskuösa. Ligga med vem som helst, när som helst osv.

Reply
Nadja

Ja, den är VERKLIGEN sevärd. Minst sagt. Det är helt sjukt att det faktiskt var så, på riktigt. Tänkte på den oavbrutet i flera dagar efter att jag sett alla avsnitt (då de gick som serie på SVT). Så gripande var den. “Man får inte leva om sitt liv. Det där det som är grejen.” Åh.

Reply
Savannah

HELT KLART DET BÄSTA JAG SETT. SÅ OTROLIGT BRA GJORT OCH SÅ HIMLA VACKERT, ALLTING!

Reply
Hilda Mattisson

Håller med dig till 100% grät så mycket och vart så otroligt illa berörd av hur samhället behandlade människor med HIV/adis eller homosexuella överhuetaget då. Och att det bara var trettio år sedan är helt ofattbart.

Reply
Corny

Åh, blir så glad att du tipsar om den. Tycker den är så otrolig, och det är viktigt att så många som möjligt ser den, och förstår. Det många kanske inte tänker på är att det är just Jonas berättelse. Det var han som blev kvar, medan hans vänner dog.
Man förstår inte hur han kan orka gå igenom något sådant, och sedan vara den roliga och spralliga personen som han är idag.

Reply
Mija

Det är en oerhört vacker kortserie. Uppsättningen “Torka aldrig tårar utan handskar” är nu aktuell på Stockholms stadsteater. Rekommenderar den varmt! Den är om möjligt snäppet vassare och kommer väldigt nära in på djupet hos både publik och skådespelare.

Reply
Pauline

helst stört bra serie! utan tvekan den bästa svenska serien jag någonsin sett! och paul är ju helt underbaaaaaaaar!

Reply
Vickan

Jag hade inte sett den men tänkte ge den en chans nu när du länkade till avsnitten och det var 3 väl använda timmar att se den. Så sorglig, men så bra. Gjorde sånt intryck på mig..

Reply
Maja

Blev tårögd direkt när jag läste rubriken här bara. Så himla hemskt och så himla bra böcker och serie. Älskar också skådespelarnas arbete enormt.

Reply
Marre

Rekommenderar verkligen att du läser böckerna också. Har läst första delen och den är mycket mer gripande och(mycket bättre)än filmen.

Reply
Ella

Shit vilken serie, först skrattar man åt paul för han var bäääst sen helt plötsligt så gråter man och sen skrattar man igen!
Så underbar den var, alla borde se den. Jag personligen har aldrig haft några fördomar om homosexuella eller någon annan för den delen, och jag kan inte för livet förstå varför man har det över huvudtaget. Alla är vi värda lika mycket!

Reply
Petra

Helt otroligt bra serie! Satt och torkade tårarna när jag såg den. Ska titta i helgen igen. Helt underbar.

Reply
Sanna

Budskapet var bra men tycker serien var.. konstig. Vissa scener är så osammanhängande, saker händer så plötsligt utan att man “anar” någonting. Konstiga reaktioner också, typ som när han ska berätta för sina överkristna föräldrar att han är homo så ba “är du säker? jaha..” Så svårt att förklara men vill inte avslöja för mycket för dom som inte sett den. Allmänt seg också

Reply
Tess

Riktigt bra serie! De filmade lite här i min stad så jag är med pyttelite som statist :-) Det var en riktigt intressant dag och jag är glad att jag valde att vara med i denna serie som uppmärksammar något så viktigt.

Reply
Frida

Men lilla hjärtat jag är jude, jag firar inte heller jul. Men nu talar vi om att dekorera lägenheten med glitter och då är jag helt med.

Reply
Emilia 18

Då tycker jag du borde se “De halvt dolda” – ännu en Gardell serie, skulle faktiskt säga att den är snäppet bättre än denna, även fast den här var riktigt bra!

Reply
Bella

Homosexuella MÄN om jag får be? ;) Flatorna fick tyvärr inge HIV, och om en ändå ska specifiera deras sexuella läggning.. varför inte specifiera att de var män oxå? :) Slå slipper vi missförstånd menar jag.. :)

Reply
Rebecca

Såg serien när den gick på tv, satt och grinade till varenda avsnitt, så himla fin.
“-Vet du vart du ska då?
-Nej, vet du?
-Nej.. Ska vi gå dit tillsammans?”

Reply
Hanna

Kändes nästan som jag grät från början till slut av den serien! Riktigt riktigt bra. Vill läsa boken också eftersom böcker alltid är bättre än film

Reply
Malin Carlsson

Underbar miniserie, grät mig igenom andra och tredje delen, så hemskt :(

Reply
fefe

har aldrig varit inne på hennes blog så här länge men det va värt! filmen väcker tårarna och öppnar ögonen för många saker! tack för inlägget, mer och mer undomar och vuxna borde lära sig av filmen.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*