• header

NEW LENS

Jag har köpt en ny kompis till min Canon 600D! Tidigare har jag fotat med mitt Tamron-objektiv (17-50/2.8) men vill nu testa på detta objektiv (som är mycket mindre, min kamera känns mycket mindre nu hehe). Som ni ser är det nya ett 50mm/1.4 som jag hört gott om, och skillnaden från mitt gamla är att det är kortare skärpedjup, bättre färgåtergivning och så kan man fota i väldigt dåligt ljus.

Det ska bli kul att testa på detta objektiv!

// I bought a new friend to my Canon 600D! I’ve been shooting with my Tamron-lens (17-50/2.8) for a while and now I want to try out this smaller lens (my camera feels sooo much smaller now haha). As you can see the new one is a 50mm/1.4 from Canon and I’ve heard good things about it. Can’t wait to try out this new lens!

60 Comments

mira

Skriv sen gärna vad du tyckte om den, jag funderar på om jag ska köpa det objektivet till min Canon EOS 600D , haha

Reply
nadine

Skönt att variera lite, själv använder jag också Tamron objektivet. Hoppas att det funkar bra för dig med den nya, kram!

Reply
Randomjenta

Kjempebra! Jeg har selv 50mm 1.8 og er storfornøyd med det, og har hørt at 1.4 er mye bedre enn det igjen! Så jeg tror nok du kommer til å by på enda mer fantastiske (om mulig) bilder fra nå av :D

Reply
clara

Jag har det, och det är verkligen otroligt bra! Man behöver nästan ingen ISO alls, och som du skrev är skärpedjupet underbart kort.

Förresten, jag undrar vad du tänker om allt tjafs om att det är för lite kvinnliga huvudroller i filmer, till exempel The Hobbit. Jag förstår verkligen inte vad det är att klaga på, så länge filmen är bra spelar det ingen roll vilket kön huvudrollerna har!

Reply
Michelle

Det är ett fantastiskt objektiv, har själv 1,8:an men har provat den du köpt som ju är ännu bättre. Kommer bli superfina bilder tror jag! :)

Reply
Frida

Hej Kenza! Tack för en riktigt bra blogg, läser den varje dag. Tycker du har otroligt fin kropp och jag själv älskar att träna så tänkte höra hur mycket du tränar? Hur många dagar i veckan och ungefär hur mkt äter du om dagarna?

Skulle bli otroligt tacksam för svar eller om du kanske kan skriva ett inlägg om din kost/träning :)

Ha det bra! kram

Reply
Louise

Omg! Insåg just att jag har samma sorts kamera som du har! Hur mycket kostade det objektivet? Skulle väldigt gärna köpa det!

Reply
Malwina

I can’t wait for new pisc!

And btw I AM EXTREMELY HAPPY YOU WRITE IN ENGLISH!

Reply
Mini

Åååå himla nice, vill också ha ett sådant! Ser fram emot att se några bilder med det där :D

Reply
Tilda

Älskar det objektivet! Har själv ett sånt och det är helt klart mitt favvo objektiv! Bilderna blir helt enkelt grymma!:)

Reply
Moa

Definitivt det bästa som hänt mig som fotograf! Objektivet som tar en till nya höjder typ! Love of My life!

Reply
Sonja Nasehi

Min livs största dröm kan bli sann, tävlar om en studieplats på Handelshögskolan. SNÄLLA ta er 10 sekunder att klicka rösta http://www.votesonja.se. Vill ni inte rösta, läs åtminstone vad jag har åstadkommit och avgör själva om jag förtjänar er röst

Reply
emma

har det objektivt fast med 1.8 i bländare men annars så är det samma och det är så himla bra! Fotar i princip allt med det och det är grymt!! :) mitt bästa köp 2012!

Reply
Lena Svalling

Ska verkligen bli kul att se dina fotografier med det objectivet, själv har jag ett som är ganska nära 60mm som jag tycker är helt underbart både i ljusåtergivning och för porträtt, ja även riktigt när inpå. vill du se mera kan du titta i min blogg där de flesta är tagna med min 60mm /canon.
Mvh Lena

Reply
Alexa

I have the same camera and the same lens and I’ve been really satisfied with them both. :-) Lycka till! xx

Reply
Sandra

Hey Kenza,

first i want to say that i love the english translation. :) I am from germany and so its easier for me to know what you want to say with the english translation. ;)

I have the Canon 50mm 1.8 lens and i loooove it. Not easy to shoot with it but i love the bokeh. :)

Greetings

Reply
fanny

vi har ju samma kamera!! jag har också det objektivet, använder typ bara det! det är galet bra!!

Reply
Angela

The best lens ever! And by the way, it’s way more fun to read your blog now when you wright in english! Thank you so much, your so beautiful and kind person and I love this blog!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*