• header

OVERSIZE

Jeans from BikBok // sweater from American Apparel // boots from Kurt Geiger // watch from Marc by Marc Jacobs // bracelet from Kyssjohanna // clutch from Friis & Co // sunglasses from RayBan

Ville visa upp mina nya jeans för er! Tycker det blev snyggt med oversizat – tröja, byxor, klocka & väska. Och sedan bryta av med ett par nättare boots. Jag vet dock inte varför bilderna blir oskarpa nedtill? Kolla skorna. Så blev det igår också. Fotar ju med nya objektivet nu så jag har väl inte riktigt lärt mig än.

PS. Sjukt läskigt. Det ser ut som att gubben som går bakom mig på första bilden är en flygande dvärg.

// I wanted to show you my new jeans! I think it looks stylish with all oversize – sweater, pants, watch & clutch. And then mix it with a pair of boots with slim heels. I don’t know why the pics are blurry at the bottom though.. I guess I haven’t figured out how to use my new camera lens yet.

PS. Scary. It looks like the man behind me in the first pic is a flying dwarf.

188 Comments

Ullis

När du fotar med ett objektiv som har så pass kort skärpedjup som 1.4:an faktiskt har (förutsatt att du fotar med en stor bländare dvs) så blir det svårt att få fokus över stora ytor, kanske därför skorna bli oskarpa.:) Testa att fota med lite mindre bländare så kanske du får större fokusyta. Sjukt snygg outfit btw!! Kram :)

Reply
mollie

skit snygg outfit som vanligt då,du får alltid till det <3
finns byxorna fortfarande i butik????
jätte tacksam för svar ;) älskar dig och din blogg!

Reply
Julia

Snygging. Hoppas du kan göra en frågestund snart, om du har tid för det. Hoppas du mår bättre, kram! <3

Reply
Nailpolish

Har ett par liknande jeans och ska definitivt matcha såhär i fortsättningen! Har föresten lagt upp en ny nageldesign på bloggen nu, kolla gärna in!

Reply
Sara

Hej Kenza!
Vart har du köpt clutchen från Friis & Co? I vilken butik? :)Den var otroligt fin!

Reply
Tilda

Bildena blir suddiga nertill för att bländaren är så låg på fasta objektiv men det kan man ställa in så att bländaren inte är så låg

Reply
Maria

One of the best outfit which i saw on you! Awesome, chick and stylish! Remember me Elin Kling’s style

Reply
julia

Det där du skriver om att fötterna blir suddiga har med största sannolikhet något med skärpedjupet att göra. Du står i en nedförsbacke vilket gör att fötterna kommer närmre kameran och du har så öppen bländare (lågt bländartal) att skärpedjupet blir superkort. Skitsnyggt men det blir inte så bra om något är närmre kameran som också ska vara med. Då måste man höja bländartalet ;) (förutsatt att du fotar dessa bilder med systemkamera såklart!)
Skitsnygg outfit som vanligt annars. Kram!

Reply
Anna

Om det ar 50mm objektivet sa ar det kansligt for skarpedjup. Om man satter skarpan pa ogonen och allt annat i bilden ar, antingen langre ifran eller narmare fotografen, sa blir allt annat an det man satt skarpan pa, oskarpt. Pa den nedersta bilden ar detta valdigt markbart :) Bara och ova mer :) Kram fran Anna i England.

Reply
Emma

snygga jeans! :)
att bilderna blir oskarpa nertill kan bero på att du har så låg bländare (kort skärpedjup) och då bli det så när det skiljer i avstånd eller vad man ska kalla det.. svårt att förklara men hoppas att du förstår :)

Reply
Jennifer

För att det blir suddigt är bara för att du har lågt bländar tal och det betyder att bakgrunden blir suddig. så om du har t.ex 2,8 är det du fokuserar på skarpt medans det andra blir lite suddigt. Så ta istället ett högre bländar tal t.ex 8 och ta snabbare slutartid för den bästa bilden.
(Gäller om du fotar med M)

Reply
Hedda

Kan du ha råkat ställa in kameran på “centralfokus” eller nåt liknande? Är inte säker på vad det heter på Canon. Älskar jeansen iaf, kram på dig!

Reply
Matilda

Det kan vara så att det blir suddigt längst ner då objektivet har kort skärpedjup. Ändra på bländaren till ett högre tal så kan det bli bättre. Jättefin outfit! :D

Reply
olivia

Om du använde ditt 55mm objektiv så är bilderna oskarpa nertill eftersom ett sånt objektiv är ett närbilds och macroobjektiv, och fokuserar därför bara på ett mindre ställe :) om man t.ex. tar bilder på föera människor med ett sånt objektiv blir bara det ansikte du fokuserar på skarpt.

Reply
S

Daaaaaaaamn så fiiina outfit. Det är verkligen en typiskt mig outfit.

Ps. Det finns så många stora bloggerskor nu. Jag undrar ifall det finns några “mindre” bloggar som du brukar klicka in på, lite då och då. Och skulle du orka berätta för oss vilka det är. Någon du tycker borde få en större chans att synas och låta andra inspireras av dem med mera?

Kram,

Reply
Emma

Man säger inte dwarf på engelska ;) för då syftar man på en fantasy-figur. Istället säger man midget, eller mer pk – little people.

Reply
Linnea

Mannen på första bilden ser ju ut som Slenderman, haha! Och snygg är du som vanligt! :)

Reply
klara

Anledningen för att det inte blir skarpt på hela du är förmodligen för att du har lite för låg bländare och den bara gör skärpan på en liten bit av dig :) annars har jag ingen aning om varför det kan bli så, kram <3

Reply
Amanda.CT

Hej!
Anledningen till att du inte får skärpa på skorna är för att du fotar med ett fast 50mm objektiv om jag inte minns fel? då är skärpan begränsad! :)

Reply
Maylee

Asså shiiiet, måste bara säga att nu när jag kom hem mådde jag verkligen skit. Altså jag va nära till tårar, så går jag in på din blogg och läser det här om första bilden å jag bara skrattar så jag får ont i magen hahahahahahahahahaha fan vad kul. Ser verkligen ut som en flygande dvärg. Tack Kenza, tack för att du fick mig att skratta trots d gjorde ont inom mig.

Reply
Linnéa

Det kan bero på bländartalet, att det som inte är i centrum av bilden blir suddigt om du har t.ex bländare 1.4-2.8. :)

Reply
elin

Vad har du för bländare på bilderna? :) För objektivets lägsta bländare är ju 1.4 och då är skärpedjupet väldigt kort. Så kan vara därför bilderna inte blir helt skarpa längst ner efter som skärpans fokus ligger på ditt ansikte :) Prova att öka bländaren till kanske 3.2 så får du nog skärpa på hela dig :)

Reply
Clara

Åh, jättefint!! Synd att inte Bikbok finns i Nice.. :(

Kolla in min nätshop:
clarasandell.tictail.com

xx

Reply
n

Det är på grund av att du har för lågt värde på bländaren. Det lägsta talet du kan få med objektivet är vad det heter, 1.4 om jag inte minns fel?

Om du ställer kameran på AV och höjer talet, kommer dina bilder bli skarpa hela vägen, dock kommer det inte bli lika fint och kort skärpedjup.

Reply
mickan

angelica blick skulle aldrig kunna bära den här outfiten. Du är så mycket snyggare och med snyggare stil än henne!

Reply
Linn

jag vet att du får höra detta sjukt mycket och att min kommentar bara blir en i mängden, men det är helt galet hur vacker du är.

Reply
Malin

Det blir oskarpt för att objektivet har så kort skärpedjup :) Grejen med såna objektiv är att bara en liten liten del av bilden blir skarp, testa till exempel att ta en bild på ett ansikte, har man skärpa/fokus på ögonen blir ögonbrynen lite oskarpare just för att “djupet” på skärpan är så litet/kort. Det är svårt att förklara, men den här bilden visar lite hur jag menar;
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:DOF-ShallowDepthofField.jpg

Det räcker alltså att din fot är lite längre fram eller bak än där kameran fokuserar (troligtvis ditt ansikte), så blir den inte riktigt lika skarp :)

Reply
Johanna Persson

Jättefint! Bilderna blir oskarpa eftersom du har ett lägre bländar tal, alltså F3, t.ex. Det gör att fokusen blir mer specifik på ett ställe eller vad man kan säga och det runt om blir suddigt. Testa med högre bländar tal så blir det nog bättre! Puss

Reply
Jessica

HAHAHAHAHAHAHA, kan inte sluta skratta åt den flygande dvärgen! Du är störtskön!

Reply
Linn

Jag har ett likadant objektiv. Anledningen till varför det blir oskarp beroende på avstånd till föremål, är för att det objektiv du köpt är till för porträttfotografier, inte hel-kropp, landskap, osv osv. :-) Mvh

Reply
Nadia

Du har allt för kort skärpedjup, därför det blir så :) om du ökar bländarvärdet kommer allt bli lite skarpare, så lek runt med både slutare & bländare kommer det bli bättre!

Reply
amanda

Hej Kenza, jag antar att skorna blir suddiga för att du har så stor bländare, då blir skärpedjuper kortare :) (kolla om f talet är 1.4, du kan minska det till f5 så borde båda vara skarpa. Super snygg outfit förresten!

Reply
Mini

Så snygg outift! Hahhah du har rätt gubben bakom dig ser ut som om han flyger XD

Reply
Nena: Foto - DIY - Livsstil

Anledningen till att du upplever skorna som suddiga är att du fotar med väldigt kort skärpedjup och skorna inte är på samma avstånd från kameran som det du fokuserar på (jag antar att du fokuserar på ansiktet). Öka bländartalet eller se till att hålla kameran rakare och inte lika mycket “uppifrån” för att skorna och ansiktet ska hamna på samma avstånd från kameran. Då kommer hela du bli skarp men bakgrunden suddig :)

Reply
Mia

Angående bilderna med objektivet så tror jag att det är för att ett sånt objektiv ger ett väldigt lågt bländartal och då blir det kort skärpedjup. Alltså väldigt koncentrerad fokus på en liten del av bilden. Vet inte om det går att öka bländartalet på ett sånt objektiv dock, tror annars att meningen är att det ska bli den effekten på bilderna.
Tack för en bra blogg Kenza! Så härligt att du alltid fokuserar på dig själv och gör ditt eget! /Mia

Reply
Matilda

Kan du ta och lägga upp bilder eller filma din garderob någon gång? :D Skulle vara kul att se hur många kläder/skor/smycken du har :3

Reply
Vic

Sjukt snyggt Kenza! Full pott på den outfiten, helt klart. Sjukt roligt med det där med den flygande dvärgen, var tvungen att scrolla upp igen och kolla vad du menade, sen började jag asgarva haha. Puss!!!

Reply
emma

Det är för att det är kortare skärpedjup, du fokuserar på ansiktet och då faller fokus på allt runtomkring bort :)

Reply
carro

Hej, cool outfit! Anledningen till att skorna blir oskarpa är antagligen för att du bländar ner så mycket med ditt nya objektiv som kan ha en sån stor bländare. Därför blir skorna som en “bakgrund” och i oskärpa eftersom du antagligen lägger skärpan på ansiktet :) Om du gör bländaren lite mindre så kommer du inte få riktigt lika blurrig bakgrund men det gör att hela du hamnar i fokus :) Hoppas det hjälpte lite ^^

Reply
elina

objektivet du köpt är väldigt omtyckt till porträttfotografering – främst ansikte då det har så låg bländare vilket gör att bakrunden blir så oskarp.

som fotonörd (hehe) är mitt tips till dig att använda ditt andra objektiv till outfit-bilder eftersom det har större bländare vilket ger större fokus (eller hur jag nu ska förklara på ett rätt enkelt sätt utan att krångla till det för mycket för dig).

med mindre bländare – mindre fokusområde.

kanske din pojkvän kan förklara bättre/enklare än vad jag gjorde men aa, hoppas du förstod iaf :)

Reply
Rebecka

Eftersom ditt nya objektiv har stor bländaröppning så kan du testa att höja bländaren till kanske 3,2 eller 4,0, då blir bilden förhoppningsvis skarp även när du tar helkroppsbilder :)

Reply
Sanna

skorna är längre bort från objektivet än vad ditt ansikte är:) då blir det suddigare. Om du låter slutaren vara öppen snäppet längre så ska du se att det blir skarpare över större yta :)

Reply
Sanna

skorna är längre bort från objektivet än vad ditt ansikte är:) då blir det suddigare. Om du låter slutaren vara öppen snäppet längre så ska du se att det blir skarpare över större yta :) Fina bilder för övrigt!

Reply
DEBORAH ❤

KALLT! Brrrr!

Men vill också klä mig sådär snyggt! Men det är ju typ omöjligt att klä sig snyggt – utan att visa typ ben osv..

Reply
Ingrid

Kan du snällla skriva ett inlägg där du skriver vilken locktång du använder? :)

Reply
Adeline

Hej Kenza!
Jag bara undrar ifall Kurt Geiger skorna är bekväma? och sköna att gå i? Skickade nyss efter dom nämligen. :) Tacksam för svar :)

Reply
Jenny

this outfit is incredible , loooove that oversized pants ! but it could be PERFECT with red lips ;)

Reply
Anna

Du får oskärpa på skorna för att du har för lågt bländartal. Lågt bländartal används oftast då du vill ha fokus på en liten del av en bild (typ portträtt) så om du vill ha helkroppsbild så bör du använda lite högre bländartal :)

Reply
Hej hej

Skön och frän outfit! Undrar vad det är för modell på dina Ray Ban de är skitsnygga :-)

Reply
Sanna

Innan jag läst vad du skrev om första bilden (och andra) tänkte jag SLENDERMAN! Hahaha fyfan vad läskigt..

Reply
Catherine

Åh, du är väl go!

Jag såg att alla hade skrivit om skärpedjupet angående objektivet. Det är precis som de säger – om du fotar på 1.4 – men om du tycker att du har samma problem med nästan alla bilder, så kan det vara värt att kolla om det är något fel på glaset. Antingen kan du göra ett test hemma själv, men det lättaste är kanske bara att ta in den till en reparatör. Det är inte ovanligt att även nya objektiv har problem med för mjuka kanter.

Reply
Hanna

det är ingen flygande dvärg! om man kollar på bilder under ser man att det står en skylt där, alltså är det bara skulten som har blivit utsuddad ;)

Reply
Tigra

jag fattar inte, är det redan sommar i Sverige? Du har på dig typiskt svenska sommar kläder. Farktiskt inte överaskad att du är sjuk så ofta, bär gärna nåt som är värmare

Reply
Mirsada

Riktigt snygg matchande med oversizen, speciellt att du bröt det med de röda bootsen! 10 av 10! :)

Reply
Maria

Åå sjukt snyggt och coolt med en sådan outfit! Undrar vad jeansen kostade? Kraam

Reply
Elvira

Kan du snällasnällasnällasnälla göra ett inlägg där du gör ditt hår och smink? Och wääääää du är så satans snygg

Reply
Sandra

Hej! Jätte bra blogg :). Din klocka Marc by Marc Jacobs, vad heter den mer för finns så många. Din är så fin.

Reply
Maria

Hej !
Dessa jeans är så fina ! Kan du säga var skulle jag kunna hitta dem att köpa eftersom på bikbok.se de finns inte… :(
Jag alltid ville ha såna men aldrig hittat att köpa någonstans…
Tack! ;)

Reply
Lisa

Måste bara säga att din stil är otroligt fin. När jag såg dessa bilderna blev jag helt mållös (vet att det låter fjantigt.) Jag har alltid tyckt att du har haft underbar stil men det här idag var helt otroligt bra! Så snygg verkligen. Byxorna, tröjan, skorna och inte minst dina smycken passar så bra ihop. Du är verkligen en sån stor förebild för mig.
Puss och kram
/Lisa

Reply
Erica

Hur gör man för att känna sig bekväm i allt man sätter på sig? Jag skulle vilja våga mer… men självförtoendet för min min långa smala kropp är sådär… Finns ju sjuuuukt mycket som är enormt snyggt som jag säkert skulle passa i men inte hittar modet att ta på mig och ge en chans. Hur gör man?!

Reply
Linda

HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAH Förlåt alltså, men jag skrattar så jag grinar här. Noterade inte ens killen på första bilden förrän du sa det och fy fan vad det ser kul ut! “Här kommer jaaaaag!”

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*