• header

TUESDAY

Foto: Eero

God förmiddag!

Vi sitter och jobbar för fullt här. Jag har en deadline på fredag, då ska alla skisser vara klara för höstkollektionen. Så jag sitter med min dator & mitt skissblock och idéerna bara sprutar ut. Jag känner att jag har hittat min grej, något jag verkligen kan….men tyger & material är lite svårare (men jag lär mig!) Som tur är så har vi ett grymt gäng i Borås som hjälper oss med den dagliga kontakten med fabrikerna i Sydeuropa & Asien..

Nu måste jag fortsätta här så jag blir klar innan veckans slut och kan åka bort över helgen. Jag kommer slänga upp en video här lite senare så kika in då. Ha det bra! Puss ♥

// Good morning! We’re sitting here working I have a deadline on friday, by then all the sketches for for the fall collection has to be done. So I’m sitting here with my laptop and my sketchbook and my mind is full of ideas. It feels like I’ve really found my thing, something I’m good at….but when it comes to fabric & materials it’s a little bit harder (but I’m learning!) Luckily we have an awesome gang in Borås helping us with the daily contact with the factories in Southern Europe & Asia.

Now I really have to continue here so that I will get everything done by friday, cause I’m going away for the weekend. I will post a video here soon so stop by later. Have a great day! Kisses ♥

85 Comments

ida

jag menar inget illa nu men har inte du lagt upp en av de där bilderna typ 3-4 gånger nu? :P vi vet alla att du är perfekt redan ;) hahah!

Reply
Julia

Vart Har du köpt de svarta Jeffrey campbell skorna som du hade mycket i Australien? :)))

Reply
Linnea

Hej, jag undrar hur du personligen ser på det faktum att ni använder fakbriker i fattiga länder? Känner du ansvar för att de som arbetar i fabrikerna får rätt lön och bra arbetsförhållanden? Känner du ansvar för miljöproblemen dessa fabriker orsakar i de mest utsatta länderna? Jag blir väldigt nedstämd när jag ser att i princip alla svenska större märken gör på precis samma sätt. Dvs, inte ens när kläderna är svindyra kan man vara säker på att tillverkningen går till på rätt sätt. Så jag förstår att det är så branschen “ser ut” och att du också slängs in i detta tillvägagångssätt men undrar om du alls har tänkt på detta och om du gör research på hur det ser ut just där dina kläder tillverkas?

Reply
Sanna

gud va kul !!
det låter som en helt underbar sysselsättning att få jobba med kläder, design och få leva ut kreativitet

Reply
A

wonderful :)

you are picking up quite some skills along the way, doing what you like to do :)

congrats with this cool stuff :)

Reply
Li

Varför har du inte kategoriserat dina resor? Åh, vill ju kunna kika på dina fina resebilder och få lite inspiration! Kan du inte fixa det, pretty please?

Reply
Jenny

Hur fixades ditt hår på denna bild? Tyckte det var riktigt fint att det var någorlunda bakåt, men sedan få falla fritt :)

Reply
Melinda

Vet du om vad det är för fabriker? Om de har barnarbete? Utsläpp? Efter att ha skrivit en essä på ämnet textilproduktion och miljö är jag ganska misstänksam.

Kolla t.ex. på dokumentären China Blue. Även om företag gör kontroller så kan fabrikerna mörka väldigt mycket. Den dokumentären gjordes med dolda kameror.

Även dokumentären Modets offer är att rekommendera.

Jag är glad för din skull att du hittat något du brinner för, och vet inte om du kan göra så mycket själv åt de rådande förhållandena i öst – men medvetenhet är i alla fall ett första steg, inbillar jag mig. Sprid gärna vidare kunskapen du också.

kram

Reply
Iphone Skal

Du ser ut som en grekisk gudinna.. SE till att fabrikerna har goda arbetsförhållanden! :) I vilka klädbutiker kommer kunna hitta din kollektion?

Reply
Filippa

Wow vad vacker du är! Jag blir super nyfiken på hur du fixade ditt rosa hår? Som gick bort så snabbt.. Det var en väldigt fin nyans! Blir sååå glad om du svarar på vad du har andvändt!

P.s – I can’t wait tills du släpper den första kollektionen!! Du har så otroligt bra smak, och alla dina jackor och smycken är så otroligt snygga.

Reply
Mikaela

Har för mig att du tycker om att läsa böcker som är baserade på sanna händelser? Läste ut boken “Horungen” igår och undrar om du har läst den? Och om du har några tips på liknande böcker? :)

Du är grym!

Reply
Jennie

När släpps den första kollektionen? Är det till hösten? Kommer den att finnas i butik eller via webshop? Ser fram emot detta!

Reply
Hedvig

Hej! Ser fram emot att din nya kollektion kommer ut!

Jag undrar hur arbetsförhållanderna ser ut i de frabriker dina kläder kommer produceras, blev lite ledsen över att du valt att producera dem i asien och sydeuropa då de måste fraktas mycket och det oftas inte är under bra arbetsförhållanden.

Reply
sara ivarsson

Hej!

Jag beundrar dig mycket för du är dig själv och för allt arbete du lägger ner!
Men jag undrar bara en sak; vad tycker du om att kläderna produceras i asien, då man vet att arbetarna där ofta får dåligt betalt och arbetar under dåliga förhållanden? Detta är inget påhopp, bara en fråga! Skulle vara tacksam för svar :)

Kram Sara

Reply
Joanna

Du är så otroligt vacker, kvinna! En förebild av alla slag. Ödmjuk, rolig, framgångsrik och med fötterna stadigt på jorden. Puss på dig!

Reply
Jennifer

Hej Kenza! Undrar också lite över det här med att kläderna tillverkas i fattiga länder.. Finns det inget du kan göra för att ändra på det. Jag menar det kommer antagligen vara ganska dyra kläder och då kanske det är värt att dem är tillverkade under bra förhållanden.
Älskar din blogg och jag såg verkligen framemot kollektionen så blev faktiskt lite besviken över det här. Skulle du kunna vara jättesnäll och svara på det här på bloggen. Jag vill bara se vad du tycker om det här.
Kram, och kämpa på! Du är jätteduktig!

Reply
julie

hi kenza!
i love your blog and admire your beauty.. but will you please make some more posts about your makeup? x

Reply
Amanda

Hej jag kommer ha bal snart och jag undrar om du har något bra tipps på bra inte så dyra balklänningar eller överhuvudtaget lite extra fina klänningar :)? ps. du är otroligt vacker

Reply
maja

Alltså, kalla mig efter, men hur fasiken får man det att se snyggt ut med klänningar/linnen osv om man inte har bh? Det är liksom kläder där det ser fult ut med bh, men för mig, är jag suuuper ful utan, och på Kenzas bilder ser det jämt så fint ut.
Någon som har något tips? :p

Reply
Maria

FAN vad du är snygg! Jag måste få veta, hur får du dina ögonbryn sådär snygga?!?!?! SNÄLLA gör ett inlägg, även om du säkert gjort det förut, jag är desperat!!! PUSS

Reply
Lizzie

Hej Kenza! Jag har en dotter på 13 år som bara älskar dig och din blogg ville bara tala om att din blogg är jätte bra så nu hänger jag oxå på att läsa den ha en super trevlig dag många soliga kramizar mamma Deniz och Wanezza

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*