• header

NEW JACKET

Acne Merci black leather jacket

Fick en knäpp imorse och beställde hem den här skinnjackan från Acne. Jag har ju en hel del skinnjackor från Jofama by Kenza, men de flesta är ju korta och tighta med en massa detaljer på. Nu ville jag ha en rak och enkel, lite oversize. Den kostade 9495 kronor så jag hoppas den sitter riktigt snyggt annars får den åka tillbaka. Jag föredrar annars budget när det gäller kläder (väskor är en annan femma) men Acne är ett av mina favoritmärken.

// I went nut this morning and made an order on this leather jacket from Acne. I already have a bunch of leather jackets from Jofama by Kenza, but they are all short and tight with a lot of details on. So now I wanted a simple & straight model, a bit oversized. The price is 9495 swedish crowns so I hope it looks really good on or else I’ll return it. I usually prefer budget when it comes to clothes (love designer hand bags though) but Acne is one of my favorite brands.

125 Comments

Emilia

Vad är budget för dig? Haha, du tjänar ju en hel del men jag tycker inte du handlar så “billigt”. Inte för att det är fel med det alls, men jag fick mig en tankeställare!

Reply
Jossan

Det är fan sjukt! Medan vissa inte ens har råd med mat på bordet går andra halvan av oss på jorden och köper jackor för lika mycket som hela min månadslön ligger på. Menar inte att du inte bryr dig om välgörenhet osv, för det vet jag att du gör och jag tycker om dig för jag vet att du är en fin medmänniska. Men jag dog lite…10 000 är fan stört mycket pengar (okej 9500) för en jacka som man ändå har slitit ut efter ett par år. Världen är såååå sjuk.

Reply
Johanna

Hej! Hur har det gått med dina audionom besök? Jag har en hörselnedsättning och fick hem mina hörapparater idag. Otrolig teknik! Dem syns inte när jag har utsläppt och väldigt diskreta när jag har uppsatt också. Maila gärna om du har frågor :) Kram på dig

Reply
Alexandra

Snygg! Men jag tycker den är lite för lol dina Kenza jackor för att jag skulle lägga över 9000 spänn…

Reply
Pauline

hm, hur kan acne vara ett av dina favvomärken om du föredrar budget? :P but i dont blame ya, dom har sjukt mkt snyggt! (hoppas jackan var värd alla pengar!!)

Reply
Emma

Snygg men inget som passar min plånbok.. Kani
Inte du lotta ut en kenza 3 och 9 här på bloggen? Snälla! :)

Reply
Hanna

Så jävla snygg! Önskar också att jag hade pengar, allting skulle blivit så mycket enklare då.

Reply
Fanny

Wow. Du hade kunnat betala min familjs hyra för dom pengarna. Men hellre en jacka! Eller hur?

Reply
HannaS

En snygg tjej+en snygg jacka, kan det bli något annat än snyggt? Haha, men den kommer säkert vara skitsnygg på dig! Kram!

Reply
Linaaa

du är verkligen välsignad. Det där är typ min lön på en månad haha!2
men jag glädjer mig åt dig iallafsll, den var jättefin:)

kramis

Reply
Alexandra

Åh du är så sjukt duktig som jobbat dig fram i livet så att du kan köpa dyra kläder, åka på resor och leva precis som du vill! Jag har svårt att få ihop pengar till en charterresa som kostar ungefär lika mycket som din jacka. Önskar jag hade samma motivation till att bli något som du :) kram

Reply
Jojo

Jag erkänner, jackan är SKIT SNYGG! men jag skulle aldrig kunna lägga ut dom pengarna på en jacka. Så jag är riktigt avundsjuk 1. för att du har dom pengarna. 2. för att du snart ska få hem den där jackan!!!! Haha;)<3

Reply
Nikolina

Riktigt snygg. Jackor är ju en sån grej som jag tycker de är okej att lägga ner en slant på.
Denna kan du ju ha hela livet :)
Skulle oxå behöva ha en som inte är så kort.
Jag har två stycken äkta skinn, en av dessa ser ungefär ut som denna, men kortare. Är från Malung kan jag ju berätta där jofama startades :)
http://www.ankpung.se 23 åring mamma med skyddad identitet

Reply
SHOPPINGTIPSET

Oj, du milde vad mycket pengar! Ja, då får man verkligen hoppas att den sitter som en smäck. Men man blir aldrig riktigt mätt på jackor, vill kunna variera…

Reply
sara

hej Kenza! Jag älskar verkligen dig, du är bäst!! Om nåra veckor fyller jag år o vill önska mig kläder..men jag har inte hittat något fint o undrar om du kanske skulle kunna ge lite tips på kläder som jag kan önska mig inför våren o sommaren?
Kram

Reply
Malva

Så sjukt att jag hade tömt halva mitt konto om jag köpt den jackan… Hade aldrig gått för mig!!!
Studentlivet suger!

Reply
Jenny

Korna får gå miltals och dör ofta av utmattning, och de som lever på slutet får chili gnuggade i ögonen och svansen bruten gång på gång för att dom ska komma på fötterna och fortsätta innan de kommer fram till länder utanför Indien som tillåter de brutala mord som följer därpå. Allt för att du ska få något nytt att ha på dig.

Reply
Nea

9000 spänn för en jacka?! :O eeh jag tjänar inte ens det på en månad. Ja jag kanske är en bitterfitta men jag hade aldrig lagt ut nästan 10 000 kr på ETT klädesplagg om jag så hade haft flera hundra miljoner. Tycker man kan lägga pengarna på nåt annat istället. Men men du gör som du vill…

Reply
Annie

Hello Kenza! This is Annie from Italy! Im not a new fan, I’m following since the beginning, but its my first time of commenting here :)
Thanks a lot for the english text, first of all! Then, Id really love to know how do you wave your hair… I so need it cause my hair are very similar to yours, but really cant do the same wavy ‘do you show sometimes… Thanks a lot for your time and answer, I love you!!

Have a nice day

Reply
Moa

Okej det var faktiskt ganska jättedyrt för en basic skinnjacka som man kan hitta på H&M.. :/

Reply
Vendela

Har också en jacka från Jofama by Kenza, tycker jättemycket om den! :)

Har också en blogg, skriver om shopping, mode, resor och uppdaterar varje dag med text och bilder. Titta in!

Kram♥

Reply
Matilda Berg

Säljer ett par nya oanvända svarta UGGs Australia modell tall, stl 39.
Säljes för 1350 (nypris ca 2600 kr)
läs mer på min blogg

Reply
Elin

16 årig tjej som bloggar om kläder, outfits och mina modelldrömmar! Kika gärna in och inspireras, KRAM

Reply
Eemmelie

9495 kr för en skinnjacka som ser ut som vilken som helst?!?!?!? o.O my god haha :)

Reply
natha

har du märkt att din blogg har blivit så tråkig på senaste tiden? ironiskt att du vann pris för årets personliga blogg när du inte är det minsta personlig alls…tur att du är snygg! tolka inte detta på fel sätt, gillar dej ändå :*

Reply
karin

oj, inte lite dyr, men hoppas att den är så snygg i verkligheten också! :) på tal om en annan sak Kenza, kan inte du lägga upp bilder på din väsksamling + din skosamling ?!??!! du har så otroligt många skor så skulle vara kul att se alla tillsammans, SNÄLLA?! :) <3

Reply
N

Snälla era så bittra möss som sitter framför en skärm och är tuffa att säga ert ord. Jag tror inte ni skulle vara så kaxiga om ni träffade kenza på riktigt. OCH skulle hon bara säga att hon beställt en jacka så skulle alla fråga vad den kostade eller ta reda på det.

Det är hennes val om hon vill unna sig en jacka som är dyrare, inte ert val. Det är hennes val vad hon lägger sina pengar på, inte ert.

Så snälla sluta släng skit i hennes ansikte och säg saker eller att hennes blogg är tråkig.

Kenza du är fortfarande lika bra!

Reply
Linnéa

över 9000:-?? det är mer än hela min månadsbudget! undrar vad du tycker är budget och 9000 är lite dyrare för dig…

Reply
Linnéa

Haha, förstår inte att folk ska klaga på vad du lägger dina pengar på. Du har jobbat ihop dom själv så jag tycker verkligen du kan köpa den här jackan trots det saftiga priset :)

Reply
Maria

Alltså det är helt sjukt, en jävla skinnjacka för 10000? Hur tänker du ibland? Ta på dig dina andra skinnjackor som är dubbelt så snygga som denna, och shut the fuck up

Reply
Linnea

En del här kan tydligen inte skillnaden på budgetkedjor/märken och äkta vara.

Jag är snarare förvånad över att du, som har möjlighet ekonomiskt, väljer budgetkedjor som H&M och Bikbok framför exempelvis Acne.

Reply
annna

ser ut som vilken jacka som helst som du kan hitta på hm/weekday/JC OCH som inte kostar runt 10 lax.. hahahaha. fint att betala så mycket bara för märket

Reply
Moa

Har skrivit jattemanga kommentarer till dig gallande konsumtion som aldrig blivit besvarade, och jag har aldrig sett en liknande kommentar blivit besvarad heller…

Blir du aldrig obekvam nar du tanker pa hur mycket du konsumerar? Tanker du aldrig pa vilken inverkan det har pa miljon och dina medmanniskor? Du verkar tro att det jamnar ut sig for att du ger bort dina grejer till vanner osv nar du trottnat pa dem, men det forandrar inte att du hela tiden koper nytt och aldrig koper second hand.

Om du nu vill vara en san forebild for dina lasare sa borde du ta och tanka pa vilka signaler du sander ut. Du lar smabrudarna att det viktigaste har i livet ar att kunna handla massa klader. Du erkande ju sjalv att alla dina markesvaskor bara lag slangda i en garderob for inte sa lange sedan.

Jag struntar i hur mycket du betalar for dina grejer, men jag tycker det ar sa onodigt att kopa annu en jacka, och alltsa bidra till annu en pafrestning pa jorden, nar du redan har proppfulla garderober och du inte kommer ha pa dig den. Fast du kanske ska “anvanda den flitigt” som sa mycket annat? Alla far gora som de vill men jag tycker du som offentlig person borde tanka pa vilka budskap du sander ut till kidsen.

Reply
Emma

Extremt snygg jacka!!! exakt en sådan jag vill ha men vet inte om jag har lust o lägga 9000 på en jacka just nu… Har du sett någon liknande jacka/modell på någon hemsida eller någon butik till lite lägre pris?

Reply
Iia

Kan man annat än älska Acne? Så mycket snygga kläder!

Bal, shopping och skidor i bloggen just nu, kika in! Jag gör även bloglovinbyten, bara följ mig och lämna en kommentar så följer jag tillbaks! :)

Reply
.

Skinnjackor är bra, men såpass miljö- och djurvidriga att det borde räcja att ha en per person… Förstår att man i din sits tappar verklighetsförankringen lite men tja… Du kan ju FÖRSÖKA att inte agera så vidrigt iaf.

Reply
lina [discosadness.blogg.se]

ibland kan man inte låta bli att vara lite sådär missunsam när du går och köper drömjackan mitt framför näsan på en. men jag hoppas i alla fall att den kommer bli välanvänd och att vi får se intressanta matchningar!

Reply
Ronja Zorina

Wow. När jag såg detta inlägg första gången var min tanke att “om Kissie la upp detta inlägg skulle hennes läsare löpa amok och säga att hon skryter, är oansvarig med pengar, borde tänka mer på fattiga och yada yada..
Men eftersom det är Kenza, som alla älskar, som skriver detta kommer ingen reagera.”

Jag hade verkligen fel. Shit vad gnälliga folk kan vara!
Dock hade det vart ännu värre om det vart Kissies läsare, även om det hade vart en väldigt mycket billigare produkt..
Bara en liten iakttagelse. :)

Föresten kan det vara kul att nämna att den kostar över tre gånger mer än jag får betalt varje månad! Tre gånger min hyra också! Måste vara så SWEET att ha råd med sånt!
Skulle jag vara en av dem som gnäller på Kissies.se skulle jag väl skriva: Åh maj gadd vad du slösar pengar! Skaffa ett riktigt jobb för fan!

Men det tänker jag inte skriva för det är puckat. Har man ett “riktigt” jobb har man oftast inte råd med såna här dyra köp. Vad som nu menas med “riktigt jobb”.. :)

Reply
L

Maria: Det är skönt att veta att allt jag gör och berättar om automatiskt inte är skryt för att jag inte är rik. Haha, lite derplogik över dig.

Reply
Carolina Kroll

I cannot stand the mentality in Sweden. When I read the comments that I can only assume are written by teenagers and young adults it makes me sick to my stomach. The entitlement mentality drives me crazy! Kenza is working hard and she’s paying taxes and what she has earned belongs to her and her only. You guys have no right to tell her how she should spend her money. Go work you butt off like she does and then you get to choose how you want to spend YOUR money. If you want to give it all away to charity, more power to you and if you choose not to that is in your right to do so and it is nobody else’s business!! Sure 10 000 kronor is a lot to spend on a jacket but guess what, Kenza has the ability to do so because she makes a lot of money. I understand young people with an entitlement mentality can’t stand her shopping habits and they feel like they have the right to express that to her, but sorry guys it’s her life and her money. If you don’t like her then who is making you read her blog? Get a life people!!! This is just ridiculous!!!

Reply
Cecilia

Fint :) Men en fundering jag fått kring dina klädväl är varför du är så anti päls när du använder skinnskor och skinnjackor?

Reply
jasmine

Synd att folk är precis blåsta.
Man får tydligen inte handla vad man vill för pengar man själv har jobbat ihop.
Sen tror jag att alla bitterkärringar som är negativa här inte använder alla sina kläder i sin garderob.
Låt henne köpa vad hon vill och behåll er negativa energi för er själva.

Reply
Modefreak mamman

Men gud vilken ståhej för en jacka lixom!
10.000 är inte ovanligt för en märkesjacka!
Men dom flesta här inne e väl tonåringar…
Iallafall, Kenza den är ubersnygg och har själv gått o funderat på den i en månad,,,

Reply
.

Till alla er som klagar på folk som klagar: argumentet “hon får göra som hon vill” är lite dumt. Alla FÅR göra som de vill, så länge det inte är olagligt, men det betyder inte att det är bra! Jag tycker rasism är förkastligt, liksom kolkraft, mobbing, bedrägeri, rökning, miljöförstöring i alla former, och överkonsumtion. Man kan inte skjuta ifrån sig alla problem bara för att “folk får göra som de vill”. Och jag tycker överkonsumtion är PRECIS lika förkastligt oavsett vem det gäller, Kenza är inget jäkla undantag! Och priset har inget med denna kritik att göra. En skinnjacka för mycket är en skinnjacka för mycket.

Reply
kimberly

Men vad är det med er människor!?
Kenza har råd att köpa den jackan så varför skulle hon inte göra det? Hon lägger pengar på massa bra också så det är ingen ide att klaga!
Gud vilka bitterfittor det finns

Reply
Viktoria

Jag bryr mig inte om “hon kan” köpa den där jackan eller inte… Det är helt enkelt för mycket pengar att lägga på ett klädesplagg.

Håller med denna kommentar fullt ut!

“Till alla er som klagar på folk som klagar: argumentet ”hon får göra som hon vill” är lite dumt. Alla FÅR göra som de vill, så länge det inte är olagligt, men det betyder inte att det är bra! Jag tycker rasism är förkastligt, liksom kolkraft, mobbing, bedrägeri, rökning, miljöförstöring i alla former, och överkonsumtion. Man kan inte skjuta ifrån sig alla problem bara för att ”folk får göra som de vill”. Och jag tycker överkonsumtion är PRECIS lika förkastligt oavsett vem det gäller, Kenza är inget jäkla undantag! Och priset har inget med denna kritik att göra. En skinnjacka för mycket är en skinnjacka för mycket.”

Reply
Lara

Finns liknande i hm :) dom nya modellerna ! Dom kostar ba 400 . Onödigt med denna jacka tycker jag. Den är inte ens fin

Reply
Clara

Jag håller med kissie här, för seriöst? Jag har en stort sett EXAKT likadan jacka från hm. Skillnaden är väl kanske att denna är i ett annat lite tjockare material. Men min jacka har hållit i snart två år och jag använder den flitigt vår/sommar/höst och även lite på vintern då den är riktigt varm (dock kanske inte i -20).
Och klart vi får klaga. För det finns verkligen ingen mening med att köpa denna jacka. Verkligen ingen mening. Hon får göra det om hon vill, men klart folk reagerar. Jag fattar verkligen inte varför man köper ett MÄRKE för 10.000. Det är ju inte jackan hon köper utan märket. Jaja, jag reagerar sorry. Det är lite sorligt bara.

Reply
dani

Fulaste jackan jag har sett. finns snyggare på gina tricot. synd att du måste slösa så mkt bara för att du kan..Kunde gått åt annat!!!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*