• header

MASKERAD?!

Halloweenparty 2011

Snubblade över dessa bilder på Facebook och blev SÅ sugen på att gå på maskerad?! Klä ut sig och bara ha en asrolig kväll med vännerna. Frågan är då bara….hur? Jag och bästis fyller år nästa månad och vi har pratat lite löst om att fira oss ihop, som vi gjorde när vi var små hehe. Kanske man ska hyra en lokal och styra upp en maskerad? Jag tycker det är roligast om man har ett tema på festen, så om ni har några tips får ni gärna dela med er! :)

// Came across these pictures on Facebook and now I REALLY want to go to a costume party?! Dress up and have a good night with my friends. The question is….how? It’s my besties and my birthday next month and we talked about celebrating us together, like we did when we were kids hehe. Maybe rent a place and have a costume party? I think it’s the most fun to have a special theme at the party, so if you know any good ones please share!

156 Comments

Maria

en rolig grej är att skriva på den personliga inbjudan vad personen ska vara och att den inte får säga till någon vad den ska klä ut sig till. Kan va kul att be någon kille vara en alv :) eller bara en banan eller liknande. På så sett kommer ingen kommá i samma kostym och det visar mer engagemang från er sida som har suttit och tänkt ut vad alla andra ska vara :D

Reply
Rebecca

Var på en skiiiiiitrolig maskerad där temat var 20-tal till 50-tal. Alla gick in för det och klädde sig riktigt galanta och uder kvällen spelades gammal musik och stämningen var jättehäftig, som att åka tillbaka i tiden!

Reply
angela

animerade filmer kanske ? det är ju väldigt brett så man har mycket att välja på :)

Reply
Edith

Teman alltså…. Filmer, sagoväsen, Las Vegas-tema med casino feeling, År 2012, Twilight, historiska personer, Gladiatorerna…. :D

Reply
amanda

black and white party och så är du och din bästis så färgglada som möjligt haha, då syns ni!

Reply
Frida

“Såhär kommer du aldrig se mig igen” eller så väljer ni en bokstav så måste alla vara något som börjar på den bosktaven! :D

Reply
Linda

Vi körde en fest med högskole-klassen med sport-tema, kan ju säga att det blev en del garv när folk kom utklädda till både hockeypuck, fotboll, Usain Bolt och annat skoj, själv var jag hockeyspelare för en kväll, grymt kul och vi hade världens bästa sport-temalista på spotify!

Reply
Anna

Ett tema med “så här kommer du aldrig att se mig igen”. Har själv aldrig vart på det, men hört av andra om det och sett bilder. Och kan inget annat än att tycka att det ser grymt roligt ut! Hoppas ni får en bra födelsedagfest!

Reply
Alexandra

När jag var mindre hade jag en Harry Potter fest, vilket var aslyckat! Vi döpte om all mat och dricka, drickan kallade vi för elixir och så fick man blanda olika drinkar av sprite, cola & fanta typ! Och så klädde alla ut sig till någon karaktär! :)

Reply
Maria Molin

Var på en jätterolig maskeradfest där tjejerna skulle vara utklädda till killar och killarna skulle i sin vara utklädda till tjejer:)

Reply
agata

Try something old one like 70`s disco or 90`s hip hop style :)
or country weeding

Reply
Jussi

Bokstavstema (t ex alla klär ut sig till något som börjar på B)
Färgtema
“Så här ser ni aldrig mig igen” <- roligast!

Reply
Anna

Disney tema ? :)
Eller typ Hollywood tema ?
Eller kanske fantasy , sifi film tema , dvs twilight , Harry Potter , star wars, sagan om ringen ?
Tema där alla måste ha en speciell färg på sig och man måste vara hel klädd i just den färgen dvs skor, tröja , byxor i en och samma färg , alla ska ha olika färg så det blir färgglatt på festen :D

Kram !

Reply
agata

Try something old one like 70`s disco or 90`s hip hop style :) or country weeding

Reply
elisabet

På min sittning hade vi temat “Jag kommer just från…” så alltså kan man komma till festen och se ut precis hur man vill så länge man kan förklara sina kläder! Man kan t.ex. ha på sig vanliga kläder och bära med sig en ICA kasse och säga: Jag kommer just från ICA.

Reply
effy

“Anything but clothes.” Paper bags, pizza boxes, plastic wrap, caution tape, wear anything but clothes.

google it.

x

Reply
Ida

80-tal! Tänker mig rullskridsko-disco stuk med knallrosa white trasig strumpbyxor, neongröna sportshorts och krulligt hår med en jävla massa tofsar. Lätt en maskerad jag skulle ställa till med, helst leva på den tiden ;)

Reply
Stina

“Jag för 5 år sedan”. Siffran kan givetvis ändras, men ett grymt roligt tema! Tänk dig själv första dagen i t.ex. 9an, samma kläder osv!

Reply
Sofia

Nu på onsdag ska jag och alla treor ha en studentfest och då är temat “ursäkta jag kom fel”. Det finns så otroligt mycket att välja på och det är ju lite jobbigt, men ändå kul! Så det kan ni köra på, skulle vara kul att se!

Sedan finns det tex:
Disney tema
Sport
Glitter och glamour
Djur tema – skulle va så klockrent om någon kom i en ko- eller kycklingdräckt!!
Harry Potter
Kändis tema
Las Vegas
Sagan om ringen
Man kan klä ut sig till någon i sin favorit serie

Osv osv osv.. Hoppas ni får en grym fest, om ni nu ska ha den vill säga ;)

Reply
Sanna

Ett tema där killarna ska klä sig som slampiga halvnakna män ala beckhams underklädesreklam och tjejerna får ha coola och roliga utklädnader, typ utklädd till majskolv eller nåt.

Reply
Frida A

Är det sant att du & Tyra inte längre är vänner? Låter högst otroligt men vart ändå tvungen att fråga.

Reply
Linda

Fulefest!
Bland de bästa festerna jag har varit på har varit fulefester. Folk släpper loss totalt när man är inställd på att man får se ut som fan :D

Reply
paula

tv-serier eller en specifik serie. Typ game of thrones, the walking dead, true blood m.m Man kanske kan välja några som alla kan välja på.

Reply
Cecilia

Jag vet ett tema som är väldigt roligt (och ganska enkelt).
”Oj, har jag kommit fel?” är temat, alltså kan man klä ut sig som att man skulle på studenten, skulle vara tomte hos någon, skulle åkt på skid/sol semester eller kanske fira st. Patricks day och är helt grön. Väldigt roligt och uppskattat :)

Reply
Linnea

Tema: “Så här får ni aldrig se mig igen”

Esteten klär ut sig till bratt/bimbo osv

Reply
Emma &+Amelia

Hej! Vi är två enäggstvillingar som driver en livsstilsblogg. Vi lägger upp mycket bilder på oss själva och våra outfits och skriver om hur vi kombinerar vår elitutbildning inom bioteknik med att fixa kroppen inför beach 2013. Kika gärna in. Kram!

Reply
Kajsa

När jag fyllde 20 hade jag en fest där temat var ROSA+solglasögon. Mycket simpelt och uppskattat. Alla hade möjlighet att klä ut sig, och självklart var all dricka och alla dekorationer rosa.

När jag fyllde 19 hade jag tema Bratz, lite svårare men också uppskattat.

Lycka till!

Reply
A

Ett roligt tema på en maskerad är “ursäkta jag kom fel” då får alla gäster verkligen tänka efter och hitta på något som ingen annan skulle kunna hitta på. För när man har ett bestämt tema ex.sporttema så kan det bli så att många kommer likadant klädda och det är inte alls lika roligt. Har man temat “ursäkta jag kom fel” och några kommer likadant klädda så vet man att det är slumpen.

Reply
Johanna

Man kan klä ut sig till olika kändisar eller olika personer som tex cowboy, prinsessa, pirat osv. Det är jätte roligt!

puss och kram! <3

Reply
Elin

Åh, jag var på maskerad med cirkus-tema och det fanns allt från lejon och cirkusdirektörer till skäggiga damer, clowner och dvärgar. Och så massor med sockervadd och popcorn på det :)

Reply
Selma

Vi har årliga Halloween fester och några teman har varit:

welcome to the jungle
Hollywood

andra tips:

Under the sea
Luau
Cruise ship

Visst är det kul med maskerad!!

Reply
Natalie

80-tal, Disney, “fulast på festen”, bokstavs-tema, “jag har kommit fel”, rocktema, pyjamas party xD och en massa annat :)

Reply
Carolina

Måste hålla med om att en Hogwarts-fest hade varit riktigt kul att se! Alla behöver ju inte vara elever, någon kan ju vara uggla, råtta osv…

Reply
Annika

Bästa festen ever var med temat “ursäkta jag har kommit fel” det var brudpar, begravning, kickersbrudar, städerskor, kungen, läskiga seriemördare. Middagen när man kom dit var uppstyrd som ett partnersäktenskap. Tal och låtsas präst. Blev helt enkelt en superkväll eftersom att alla var på fel plats och “ingen passade in”!

Reply
Amanda

Vi hade Wes Anderson’s filmer som tema, helt fantastiskt! allt från bandagerade Owen Wilson i Darjeling limited till the Fantastic Mr Fox, väldigt många Margo Tenenbaums men vad gör det när hon är så fantastisk!

Reply
Emilia

Ni kan ha ett Disney Tema!
Man kan klä ut sig till tillexempel:
Lejonkungen
Bambi
Snövit
Askungen
Musse Pigg
Kalle Anka
M.m…

:D

Reply
Frida

Min kompis ska ha en maskeradfest nästa månad då hon fyller 20 år och temat där är nostalgi. Alltså utklädnaderna ska vara en filmkaraktär från sin barndom, kan vara allt från Astrid Lindgren, Disney till kanske bolibompa eller bara doktor mugg kanske? Ja.. Det kommer även vara fiskedam, tryckartävling, limpo m.m.
Ett riktigt barnkalas!

Kanske vore någonting? Haha

Reply
Siri

Min kusin hade 90-talsfest i somras – det var fantastiskt roligt. Folk kom som Spice Girls, Baywatch, 90210-karaktärer, Sällskapsresan… Vi pimpade lokalen med utskrivna affischer på Spice Girls, BSB osv och ställde ut lavalampor i fönstren :) Tips!

Reply
Krista

We’re having a cosmic party next weekend :D I guess a classic would be a toga party, but from what I’ve heard a harry potter theme is hilarious :D but other good ones: after ski, different countries and animal theme. :)

Reply
Estelle

Omg maskerad!!!!! Var är min inbjudan?! Haha nä men, havstema? Man kan ju vara allt från sjöjungfru till båt till svampbob…. :) eller en jättehummer!

Reply
emma

det värsta med maskerader är dock när folk kommer och ska försöka vara snygga samtidigt, då finns det ingen mening med det.

Reply
Beki

What about “Farmers and hookers”?!
I once went to a birthday party with this theme
and it was the best I’ve ever seen!
Wish you a nice day..

Hugs,
Beki

Reply
irem

Jag älskade din dräkt den var väldigt kreativt. Färgen grön passade dig !!

Checka gärna min blogg iremo.blogg.se

Reply
Matilda

LMFAO-TEMA “I’M SEXY AND I KNOW IT!” På min fødelsedag førra året så hade vi LMFAO-tema och det blev så fett, jævla lyckat! Alla grabbarna døk upp i paljett- och sjurmønstrade tights (en hade leopardtanga och jeansvæst haha)! alla på festen hade typ neonfærgade linnen eller djurmønstrade klænningar, stora guldiga smycken, och fakeraybans utan glas! Det fettaste var nær hela LMFAO-crewet rollade up i en minubuss til klubben, haha! GOOD TIMEZ! Sæg till om du vill ha pics hehe! Kram Matte!

Reply
Johanna

Hej! Du kan ha ett “ursäkta jag har kommit fel, jag skulle egentligen till..” så blir det mycket olika blandningar :)

Reply
Lisa

Jag hade afterski fest med jäger, öl, fireball, beerpong osv. Sjukt populärt!

Reply
felicia

90-tal eller 00-tal? Så kan man vara artist, karaktär ur film, programledare, eller någon annan personlighet? Då har man liksom ett tema och en begränsning men det är ändå ganska löst hållet!

Reply
Steffanie

Youtube, disney, sagor, superhjältar, tjuv och polis eller “Jag kom visst fel…” :D

Reply
Nikolina

Bestäm vad alla ska klä ut sig till och skicka med i inbjudan. Min bror gjorde så, superkul :)
Jag och gubben fick vara kitty jutbring och ronald mcdonalds ;)
från Ankpung Bloggar om att leva med skyddad identitet, att förlora sina föräldrar i cancer, och att vara en mamma till en liten son.

Reply
Sassa

“Kom som din motsats” är kul! Man kan göra det lätt för sig och t ex komma som tjej om man är kille, men oxå mer avancerat och komma som falukorv om man är vegeterian, plugg häst om man inte gillar att plugga o s v.

Reply
Beatrice

Ett roligt tema skulle vara Fairytail gone bad ;)
Klä upp er som sagofigurer som sedan “deformerats”

ex en galen lilla sjöjungfrun eller hans & greta ;)

Reply
Johanna

Temtat “Ursäkta, jag tror jag kommit fel” är både brett och asroligt. Du kommer upptäcka dina vänners inneboende kreativitet som du aldrig sett den förr!

Reply
Elin

Var på en fantastisk maskerad med 20-tals/burlesk-tema som var riktigt rolig för att alla verkligen hade gått in för det. Det är ett tema som funkar för både tjejer och killar, är inte för “utklätt”, glammigt och ändå fantastiskt vackra utklädnader.

Jag och min kompis åkte taxi i våra kostymer till den festen och taxichauffören tyckte vi var så snygga att han ville ha bild på honom och oss två. Var rätt kul faktiskt haha.

Reply
Heidi

Tjo, har själv blivit inbjuden till en maskerad med temat “happily ever after…”. Är typ ett sago teman, sen kan man ju tolka det lite fritt. Man kan ju klä sig som de elaka häxorna eller de fagra prinsessorna, the fairy godmother, eller varför inte grodprinsen ;) ?

Tycker det var ett kul tema, och kan smycka upp lokalen riktigt sagolik, servera “poison apple martinis” tex :D

Reply
E

What about a 60’s theme or a grease sort of theme? With all the cute clothes and hairstyles!

Reply
madeleine

wild west eller typ antiken(rommariket och grekiska gudar)
Om man kör på wild west så kan du ha jävligt snygga kläder som, höga spetsiga boots och en tröja med fransar!
Skulle ni köra på antiken kan man antingen vara utklädd till gladiator, kejsare eller grekiska gudar(du kan få inspiration av spartacus,gladiator,troja,xena mm.)

Reply
Jessica

Klassisk 30 tals tema. Endast kostym/fin klänningar, jazz musik , stora hattar, handskar, stora fransar ;)

Reply
jjuliahultberg

Cirkus tema är alltid roligt! för det finns så många i en cirkus att välja på.
Eller kanske filmtema? komma som sin favorit karaktär i sin favoritfilm? :)

Så sjukt bra blogg helt stört ! :D
You go girlfriend ;)!
KRam julia ! :D

Reply
Alicia

*Motsatta könet- kille klär ut sig till tjej och tvärt om
*Vad jag ville bli när jag blir stor
*”Bad taste”
*färg tema
*bokstavs tema

Reply
Alexandra

Åh maskerad är så kul! Brukar ha det med min klass och har haft Disney-tema en gång, superkul :)

Reply
Hanna

man skulle kunna ha “klädd man utan kläder” dvs att man inte får ha något som är menat att man ska ha på sig, tex ett fiskenät. en sopsäck med skärp i midjan, ett linne med spelkort på sydda osv. sov. bara fantasin sätter gränsen :)

Reply
ANONYYM

Kanske disney figur tema :) eller vampyr tema? (typ någon från the vampire diaries) :P <3 Kändis tema? (man kan klä ut sig till olika kändisar)

Reply
Hanna

Det roligaste är rubiks kub-tema. Alla som kommer ska ha på sig kläder av rubiks kub-färgerna och när kvällen är slut gäller det att ha ha bytt till sig så att man bara en en färg!

Reply
paulina

tema “sagoland”? då är det ett tema, men ändå så finns det stora möjligheter för gästerna att komma på något eget!
eller kanske “serietidning”? :)

Reply
erica

tema : TV
det är sjuuukt varierande och vem kollar inte på tv lixom ! det kan vara från en tv-serie typ greys , sjukhuskläder? det kan vara från svenskahollywoodfruar,maria motazami? vad som helst som går på tv helt enkelt

Reply
Ellen

På min 25års-fest hade vi tema särskrivning. Så istället för en långhårig dam så kom en lång hårig dam.

Vi såg så himla många fyndiga utklädnader! Skitkul att gissa.
Bl.a. En kille med jättestor bh (jätte bra) jag själv hade klistrad bilder på barn under mitt linne (barn under kläder)
En tjej hade bundit en kortlek i ett snöre i foten (drag spel)

Ja, det finns hur mycket som helst. Men är ju bara roligt för språkpoliser dom en själv. :)

Reply
kajsa s

Rubikskub party, kom klädd i sex olika färger, gå där ifrån klädd i bara en färg. Super kul!

Reply
Julia

ååh!! skitkul, har nyss varit på två artonårsfester med ett tema som var bond och ett med felplacerad! Jag skulle dock valt världstema! Så skickar ni ut inbjudningar och så ger ni en världsdel till alla. Så kan man komma som surfare eller kanske koala om man har världsdelen Australien!

Reply
Hanna

JORDENS UNDERGÅNG TEMA! Dock gick ju inte jorden under 2012… men det ger ju ändå inte upp fantasierna. Man kan på ett ekonomiskt sätt pynta lokalen med presenning, lackan med undergångstexten från bibeln och mayaindianer. Dukar med blodfläckar, plasta in dj båsetoch kleta in plasten med blodhänder. Sedan köra blått och grönt ljus.

Sedan finns det grymma utklädnader tex: millitär, indian, jesus, zombie… Tex när jag ordnade en sån här fest så klädde jag ut mig med kolsvarta pupiller, vita kläder och hela kroppen med olika undergångstexter. Som en besatt människa.

Shit vad jag kände att jag blev ambitiös nu, men behöver du hyra in en fixare så är jag på ;)

Reply
Lena

Jag var på en fest där alla hade klätt ut sig till karaktärer från Gossip Girl! Det blev väldigt lyckat då man efterliknade personerna mycket samt att ingen var utklädd till samma person. Då kommer man överrens om vem man är och det finns ju hur många som helst karaktärer.
Bara ett förslag! Kram :) <3

Reply
Hanna

Kör på en kändis fest! Skriv på allas inbjudan vad de ska klä ut sig till. Säg en mötesplats, hyr in limousiner och när ni kommer fram till lokalen finns röda mattan och paparazzis som fotar er som om ni vore de riktiga kändisarna ni har klätt ut er till!

Reply
Therese

Kör burlesque tema :) as nice! Annars går alltid filmtema hem då man typ kan vara vad man vill :P

Reply
Linnea

Artist tema kanske skulle vara något? Tex om någon är lady gaga o någon annan är en medlem i kiss osv.
Finns så många olika varianter :-)

Reply
Louise

mina polare och jag hade maskerad med mad men tema, dar alla fick varsin karaktar ur serien. funkar dock bara om man inte ar sa manga kanske, men sjukt kul i alla fall.

Reply
lise

Harry Potter
Allt utom kläder (dvs man får klä sig i vad som helst förutom just kläder)

Reply
Anonym

Skräckfilmer! :D skulle va så kul att se dej gå omkring i en Halloween-Jason Voorhees-eller varför inte Freddy Krueger mask ? ;)

Reply
Oona

Hey Kenza! I love your blog very much :) You should do a Disney -theme party! We had one once, and it was awesome! Loved the costumes!

Greetings from Finland :)

Reply
Sanne

Ett bra tema är “Oj jag har nog kommit fel” t.ex. nån kommer studentklädd med studentmössa och allt till festen

Reply
alice

90-talstema! Ni är ju båda födda och uppväxta under nittiotalet! Spela bara en massa nittiotalsmusik under kvällen också!

Reply
L

“Jag kom fel..” Tex , jag skulle på en bal, men kom fel. Eller, jag skulle träna men kom fel . Väldigt kul tema tycker jag :D

Reply
Felicia

Tema “FILMDUKEN” är verkligen ett jättebra och roligt tema. Var på en sådan fest och det var massa roliga filmkaraktärer som folk hade klätt ut sig till! Själv var jag rödluvan. :D

Reply
nessu

Vi hade sjörövartema när min kompis fyllde år för några veckor sedan. Sjukt kul, man kunde spöka ut sej ordentligt samtidigt som det inte är svårt att hitta en bra outfit!

Reply
Jeanette Lampinen+Ek

Circus och freakshow! Såå snygga outfits på det temat! Eller dom sju dödssynderna, maffia? Hmm nä första definitivt!

Reply
Lisa :)

Kul idé! Jag och en killkompis hade som små alltid våffelkalas ;) Filmtema kanske? :) och så kan ni bjuda alla gäster på våfflor!! :> <3333
Kram, Lisa

Reply
Becca

Man kan ha ett tema “jag kom precis från….” Det kan ju vara skidsemester, sängen(pyjamas) osv! :) kram

Reply
Hanna Lind

Ett “Oj! Jag har nog gått fel, jag skulle ju precis…” är jätteroligt, vissa kommer i pyamas, någon kanske kommer i badkläder.

Reply
freja

Hej Kenza!
jag tar snart studenten och då ska vi ha en maskerad för alla treor. jag och min bästa komis vill då klä ut oss tillsammans till något som hör ihop om du förstår vad jag medar? Jag undrar då om du har lite tips på något sådant?

tack på förhand!
Kramar

Reply
Emelie

Barnkalas brukar va en hit! Alla klär ut sig antingen till barn, eller något man klädde ut sig till på maskerader när man var ett barn! Går att utveckla bra med lekar, typ fiskedamm med shots istället för godis, småstjärnorna och alla andra grejer man lekte när man va liten :)

Reply
Victoria

Vi hade ett jätteroligt tema på en studentfest förra året, “Vad jag ville bli när jag blev stor”. Jag var Ninja Turtle :) lätt den roligaste studentfesten!

Reply
Frida

Kan man annat än älska din blogg? Nope!!! ;)
Utan tvekan Hollywood tema, där du och din vän förbestämmer vem dem ska vara… Ut med röda mattan, fixa vakter, paparazzi, u know the story ;)
Lycka till!!

Reply
Anna

Ha ett tema för varje månad. Tex januari-yrken, februari-filmkaraktär. Så klär man ut sig efter den månad man är född i :)

Reply
Ida

Bokstavsfest är alltid kul! Man bestämmer en bokstav. Tex B-fest. Då får man tolka det hur man vill. Man kan komma som Batman, blå eller kanske B-ig. Det är också väldigt smidigt då man alltid känner någon som inte är så mycket för att klä ut sig, då kan det räcka att man drar på sig en blå tröja medan vissa älskar maskerad och går all in med något roligare :)

Reply
Hanna

Jag var på en kändisfest, där man klädde ut sig till en kändis. Väldigt kreativt för man fick se lite olika stilar på olika kändisar. Jag själv klädde ut mig till en burlesque* tjej ;) Men du behöver ju inte klä ut dig för du är ju redan kändis ! :*

ha det bra kram hanna <3

instagram: eldhhanna

Reply
Julia

“Anything but clothes”. Nog den roligaste temafesten jag varit på och så får man se hur kreativa människor kan vara ;)

Reply
Fanny

Särskrivning är ett jättekul tema att ha! Det innebär att man ska ta ett ord som det är vanligt att man särskriver och sedan klä ut sig till det fast liksom två saker.
Te x. hundhalsband, så ska man klä ut sig till en hund och sen ha överdrivet mycket halsband på sig, kuddfodral- att man har en fodralklänning och håller i en kudde.
Hoppas du förstår!
Sen ska man gissa vad alla föreställer för ord!

Kram på dig Kenza!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*