• header

26e april 2013.

FREDAG!

Jag ska bara dricka upp mitt kaffe och sedan sticka iväg till kontoret. Förutom jobb så har jag en lunch inplanerad med min käre bror. Jag blev så himla glad när han frågade om vi kunde luncha i veckan. Jag och min bror har alltid varit väldigt nära (när vi var mindre så gjorde vi allt ihop) men när han kom upp i tuffa tonåren och jag flyttade hemifrån så blev det ju tyvärr inte samma sak längre. Vi umgås fortfarande, men oftast inte ensamma. Jag vet liksom inte riktigt vad vi ska prata om längre. Jag är ju så nyfiken och vill fråga om tjejer, vänner och allt sånt, men han verkar mest tycka att jag är pinsam haha. Är det någon med en lillebror i samma ålder (16) som förstår vad jag menar?! Kanske det bara är åldern? Det blir oftast korta svar som “ja, nej, vet inte” med sin mörka basröst (som fortfarande chockerar mig). Och så hans skratt såklart, han skrattar alltid.

Nu måste jag skynda mig. Hörs sen, puss. ♥

// FRIDAY! I’m just gonna drink up my coffee and then go to the office. Except for work, I’m gonna have lunch with my dear brother today. I was so happy when he asked if we could grab a lunch this week. My brother and I have always been very close (we did everything together when we were younger) but when he became a teenager and I moved out, something changed. We still hang out, but almost never alone. I don’t really know what to talk about anymore. I’m so curious and want to ask him about girls, friends, life and stuff, but it seems like he thinks I’m embarrassing haha. Anyone with a brother in the same age (16) who knows what I’m talking about?! Maybe its just the age? He always give me short answers like “yes, no, I don’t know” with his dark voice (which still surprise me everytime). And of course his laugh, he always laugh.

I have to hurry now. Talk to you later. ♥

Exakt ett år sedan. Gillar denna enkla outfitten. :)

// Exactly one year ago. I love this simple outfit.

166 Comments

Matilda

Haha min bror är också 16 och säger med bara ja/nej/vet inte! Man får inte fråga om tjejer! Men min bror gillar dataspel och youtube så det är det man pratar om :P eller så visar han roliga klipp :P det är åldern!

Reply
elin

jag är 21 och min bror är 16. jag vill alltid prata och fråga hur de gick i skolan osv. men han är alltid världens grinigaste. Jag brukar bara tänka att jag va lika dan och att det går över. När han blir äldre kommer ni säkert hänga rätt mycket igen :)

Reply
Lollo

Jag vet precis vad du menar. Har en bror som är 17 (jag är 20) och man får svar som “ja”, “nej” och “venne”(vet inte) så fort man frågar ngt! Haha.

Reply
Linnéa

Min brorsa är 17 snart 18 och honom ser man knappt skymten av, han sitter bara uppe på sitt rum och spelar. När han väl kommer ut därifrån är det typ när det är mat, då äter han jättesnabbt och går sen upp och spelar igen… Kanske är den åldern det brukar va så…!

Reply
d

hahah jaa min lillebror e likadan så jävla svåra o kläcka. man vill ba örfila upp dom

Reply
Anna-Sophie Lund Johnsen

Jeg ved lige hvad du mener! Jeg har selv en bror der også er 16 år, og det er det samme med ham og jeg. For det meste er jeg den pinlige og utjekkede storesøster, men vi kan da også lave ting sammen og have det sjovt, selvom det nok sker alt for sjældent. Det har nok noget med alderen at gøre. Lad os håbe at det bliver bedre, når de bliver ældre. ;)

Men anyway, håber at du får en fin dag med din bror :)

Kh. Anna-Sophie

Reply
Cecilia

Haha, vet exakt vad du menar. Jag är 22 och min brorsa är 16 och jag har fortfarande inte vant mig vid den mörka rösten och att han blivit längre än mig… Creepy. Jag är dock inte så finkänslig utan frågar om det mesta. När han överansträngt högra handleden på kock-skolan så sa jag åt honom att han måste sluta runka så mycket ;)

Reply
Maxine

Min lillebror fyller 16 vilken dag som helst nu och jag kan med glädje säga att han är väldigt öppen och skäms inte (jo lite ibland kanske hehe) över att svara på sådana pinsamma frågor. Det är att han tar upp det själv till och med!

Reply
pretaparis

I have the same with my nephew, I’m pretty sure it’s the age! His anwsers are also ”yes, no , I dont know” I guess you need to talk about yourself and then he will open up more.. x have fun

Reply
Stephanie G.

Hi kenza,

not the same age but almost! my brother turned 18 on the 22th of april, and it’s kinda hard to get things about him. he’s very talkative about everyday’s stuff like school, work, what he’s doing on the weekend.. but if it goes in this direction (girls, feelings) then he’s kinda reticent. i think it’s just beause we’re the older sister.. maybe in some years, they wanna talk with us about girls and how they feel. but i think, at the moment, they just need their friends to talk about this stuff :) boys aren’t like girls.. we need to talk about all of our feelings, and i think boys need sometimes just themselves.

don’t worry, if your relationship with your brother’s fine, then’s no need to think about it :)
if he’s ready to talk with you about this stuff, then he’ll come to you! :* hug

Reply
Imke

Haha, I’m 19 and my brother is also 16 and I have exactly the same thing! Especially when I ask about girls… He finds that pretty awkward I guess ;) I think it is something with the age. But one the other side, me and my brother have so much stupid fun together!

Reply
Yamina

Åh ja! Jag känner precis samma för min lillebror, vi var alltid med varann när vi var yngre. Men när han blev tonåring blev det lite svårare, och nu bor vi hundra mil ifrån varann och jag vill så gärna att vi ska prata, jag vill veta vad han tänker och hjälpa honom med problem och prata om känslor och tankar men jag vet inte vad jag ska säga. Jag hoppas det är som du säger, att de bara är lite svåra att prata med i den åldern, men samtidigt är det kanske nu de behöver det mest? Oroar mig så himla mycket.

Reply
MADDISENJ

Haha jag känner igen det där. Det var samma sak för mig och min lillebror när han var i den åldern. Var inte lätt att få ur honom mycket om någonting och han verkade mest tycka att man var småjobbig och pinsam ;)

Reply
frida

Jag och min lillebror (som är 4 år yngre) gick med i samma förening. Båda är nu aktiva i Ung Vänster och vi brukar ibland hänga i min lägenhet, koka majskolvar och typ snacka politik. Det öppnar upp alla typer av konversationer och ibland har det varit lillebror som gett mig råd när kärleken strulat. Ju äldre vi blir desto mer får vi gemensamt och blir mer “jämn-gamla” med tiden. Älskar att hänga med brorsan!

Nu har faktiskt jag och lillebror en lägenhet tillsammans! Men jag brukar hålla mig lite undan när han har flickvännen där ;-)

Hitta ett gemensamt intresse och alla typer av konversationer kommer att äga rum ;-) lovar!

Stor kram

Reply
nina

Haha det är samma här. Men speciellt nu när jag flyttade hemifrån i höstas så känner jag som du gör. Jag vill veta ALLT men det får man ju inte haha..

Reply
anna

Jodå, jag förstår precis vad du menar! Jag bor hemma, så jag och min lillebror är ändå ganska nära, men så fort jag försöker fråga något om honom, vad som helst, så börjar han sucka bara. Och vi ska inte ens tala om när han är med sina vänner och jag råkar komma förbi, herregud då är jag den pinsammaste människan i världen ;)

Reply
Reggi

Jag känner igen det, fast med min lillasyster och hon är 14 år. Lika nyfiken, men jag snokar lite på hennes fb och man måste ju hålla kom på sina småsyskon :)

Reply
Ellinor

Det är exakt samma med min kusin, han har alltid varit som en lillebror för mig, sen när han kom upp i tonåren blev det sådär, jag vill fråga allt om tjejer och sånt men får också svar sol vet inte osv, hahha :)

Reply
Matilda

Haha jag vet exakt vad du menar, har en bror i samma ålder och man får jämt de där korta svaren om man frågar nåt ;) Det går bara att snacka med honom om sånt han vill snacka om, så jag börjar lära mig att snacka om sånt han tycker om och då blir det lättare haha!

Reply
Sofia

HAHA! att det kan vara så likt… min lillebror är nyss fyllda sjutton, och har en tjej som jag och min familj knappt får träffa för vi är så HIMLA PINSAMMA. haha, men ibland går han riktigt bra att prata med, det beror helt på vad han är på för humör. Sånt får man försöka känna av. Brukar försöka skoja med den lille skrutten för att lätta upp stämningen lite, sen brukar han kunna vara mer pratglad. Det är väl det tips jag kan ge, men alla är ju olika! Hoppas ni får en trevlig lunch i vilket fall!

Reply
Malin

Vet precis vad du menar! Min bror är 96:a och svarar alltid med korta svar och små skratt när jag försöker fråga om hans liv. Tror att det är åldern, det där med tjejer och sånt är inte riktigt naturligt än så när storasyrran håller på och frågar blir det mest pinsamt :)

Älskar din blogg btw!

Reply
Sanna

det kommer att gå över ska du se…jag tror att det är åldern som gör det. Jag upplever samma sak med min lillebror i samma ålder. Men jag tror att kontakten blir bättre igen när han blir större

Reply
Johanna

Tro mig, det där förändras! Min lillebror var likadan när han var i den åldern, allt var pinsamt, hemligt, han ville aldrig berätta nått. Men allt det där är som bortblåst. Idag är han 19 och jag 22 och vi är bästa vänner och kan prata om allt! Och hitta på roliga saker tillsammans! Jag tror det handlar om mognad :) kram

Reply
Lina

Haha, min lillebror fyller 16 i år och är exakt likadan. Jag tycker faktiskt att det är ganska roligt, han tycker allt jag frågar om är så himla pinsamt så jag brukar få honom riktigt generad. Man får ju utnyttja dom så man får ett litet skratt själv ;)

Reply
Min hälsa

Jag har en lillebror som är 18 (jag är 23). Han är precis likadan! Det är svårt att få ur han nånting, men på senaste har han faktiskt börjat berätta lite mer om allt möjligt. Tonårspojkar är nog ofta lite slutna ;) försök skratta och ha kul ihop! :)

Reply
Jasmine

Hej Kenza!

Jag förstår exakt vad du menar, jag och min lillebror har alltid haft samma relation. Och nu när han har kommit upp i tonåren(16), så vet jag knappt vad vi ska prata om längre. Så fort jag frågar om tjejer, så får jag genast korta svar tillbaks som t.ex. Sluta, bra, ja, nej, vet inte.. haha!!
Och då frågar jag mig själv ibland om jag var likadan i den åldern? :)

Ha en fortsatt bra fredag, kram Jasmine.

Reply
Mariam Gómez

My brother, who’s just turned 16, does exaaaactly the same! You can ask him anything you can think of he will just reply ‘i dont know’ ‘yes’ ‘no’ ‘i dont care’ thats pretty much it! Its frustrating at times but i think its just the age!! i hope it is at least hahaha

Hope you enjoy your lunch with him!
Much love and hugs from Spain.

Please check out my blog when you have time! x
90five.blogspot.com
Mariam

Reply
Anna

Jag förstår precis vad du menar, känner samma, jag är 24 och han 15 år, inte så att han har så mycket gemensamt direkt så va kul att han tog initiativ annars i mitt fall brukar det vara tvärt om. Trevlig helg!

Reply
Therese

Vet hvordan du har det! Har en bror på 15 år, og jeg flyttet hjemme ifra i høst til en annen by i Norge! Når vi er sammen kan vi tullle mye osv, men aldri ha noe interessant å snakke om..:)

Reply
natyra

HAHA! Förstår precis vad du menar när du skriver det om din lillebror. Min lillebror blir 16 i år men han är precis likadan. Om jag frågar något så är det också svar som ja, vet inte eller nej men också om jag frågar något privat så brukar han svara “men omg” haha. Fast vi har ju varit i den åldern så man vet ju hur det är. Kram

Reply
sara

Det låter exakt som min lillebror, han är också 16. Allt du beskrev, stämmer in på min bror, förutom att min bror aldrig skrattar/ler.

Reply
amanda

Jag är 17 år och har en bror som är 26 år, vi gjorde också allting när vi var små men när han flyttade hemifrån och till en annan stad så är det klart att det inte blev mycket kontakt. Det viktigaste man ska tänka på är nog att försöka ses så ofta det går i alla fall, även om det blir lite konstig stämning eller vad jag ska säga haha. Försök skoja mycket och prata på som att ni skulle ses varje dag så tror jag han kommer öppna sig mer, det gjorde jag iaf! Sen tycker jag också att du kan berätta lite om vad du gjorde för bus i hans ålder så tror jag han tycker du är mindre pinsam sen när du frågar vad han har för sig hehe.
Kram :)

Reply
Shade

Åh, precis som jag… Svårt när det är några år emellan (i mitt fall nästan åtta). Jag har anammat “pinsam storasyster”-rollen och tvångskramas och ställer alla pinsamma frågor ;) Till slut så måste tillochmed världens allvarligaste 16-åring dra på smilbanden. Var glad att din bror är snar till skratt!
När vi umgås ensamma blir det mest dator- och TV-spel, då det är det enda intresse vi har gemensamt :P

Reply
Felicia

Jag har en tvillingbror och vi är 16 år. Kan verkligen förstå vad du menar, när han kom in i puberteten blev han plötsligt lite tystare, tröttare och lite mer “avskärmad”. Fast eftersom att vi är i samma ålder tror jag ändå att det är lite enklare, vi bor ju fortfarande tillsammans och går igenom samma saker i t.ex. skolan.
Men ja, jag har verkligen haft en bästa kompis (min bror) genom hela livet från dag 1 och det har vart så roligt och betydelsefullt.
Men ska inte börja babbla om annat haha, jag förstår vad du menar! Jag kan känna lite likadant, men det är nog enklare för oss som är exakt lika gamla och fortfarande går igenom lite samma saker :)

Reply
Lina

Jag har småbröder som är födda 92, 90 och 97. Är själv en 88a. Vet precis vad du menar. Jag tycker dock det är värst med ansiktshåret. Va fan liksom, var kommer det i från? Dock kan jag säga för min egen del att det tyvärr inte blir bättre. Fast vi bor inte ens i samma stad längre heller, kan bero på det. Ses inte ofta. Man är syskon och kompisar, men umgås aldrig ensam som du beskriver. (De tycker ju det är avstråkigt att ta en fika och prata några timmar)

Reply
Chloé.F

Hi gurl!

I’m french, And I really like your ombre tee shirt, where did u get it ?

Xo from France,

Chloé

Reply
Karolina

Jag har en lillasyster i den åldern, själv är jag snart 24. Vi är också väldigt nära, som du nämner ang din bror. Men jag kan säga att hon är likadan, korta svar på mina frågor. Så det är nog något med åldern. Var bara dig själv, det funkar för mig för att få henne att ge längre svar. :)

Det är inget fel, det är bara en fas tror jag. Håll ut, snart kommer det tillbaka det ni hade förut. Ledsen att jag inte kunde ge något bättre svar. Ha en underbar dag fina du!

Reply
Petra

Hej.
Undrar om man fortfarande kan få tag på evighetsringen i silver någon stans. Frågade på Guldfynd i Göteborg men den hade utgått. Skulle behöva två st ringar snarast :)
Mvh

Reply
Franziska

Jag har också en lillebror som är 16 år och det är precis samma sak… Jag vill liksom börja prata om allt vad som händer i hans liv men får bara korta svar. Mycket skratt men får ord brukar det bli. :)

Reply
Gabi

Du kanske kan fråga honom rakt ut? :) typ; varför svarar du mig så kort nu för tiden?
Och var allvarlig (såklart inte arg-rektor-allvarlig men du förstår vad jag menar), han ska veta att du på riktigt undrar och inte skojar, han vill nog också (som många andra tonåringar) bli behandlad som en vuxen, så försök att inte klura ut saker med honom, utom var så rak på sak´och fråga eller säg till eller så, jag tror att han säkert tycker om att någon som är äldre pratar till honom på Riktigt, eftersom att man som tonåring nästan aldrig på riktigt blir talad till, folk försöker alltid klura ut hur dem ska göra istället, hur dem ska bete sig, men ungdomar, barn, gamla, alla är likadana, alla vill ha riktig kontakt, inte att folk ska försöka kontakta dem.
Nu kanske det där lät lite hårt men jag gör sånt också, det är skitsvårt att låta bli att vilja klura ut bästa sättet att bete sig mot folk i andra åldrar som man bryr sig om, men jag lovar dig att det bästa i alla lägen är direkt kontakt, var rak på sak så går det bra :) lycka till med din bror.

Reply
Make the seconds count

Ta vara på tiden innan småttingarna växer upp! :D
Min lillebror som är 12 just nu är nästan lika lång som mig och jag blir alltid så förvånad hur mycket han har ändrats varje gång jag ser honom (som tyvärr inte är så ofta!)

Reply
kajsa

Hej.
Jag har en lillebror som också är 16år och vi har blivit så tjata nu när han har vuxit upp lite, vi kan verkligen prata om allt då jag vet att han inte säger nått till mamma och pappa och han vet samma sak :)så då är det okej att snacka om tjejer och vad han gör på fritiden. mitt tips är att fråga honom om mycket, berätta hemlisar som du har och tillsut kommer han själv att ta upp grejer och tycka det är roligt att ha någon han kan snacka med om allt :)
TACK FÖR EN UNDERBAR BLOGG! KRAM

Reply
Hannah

Jag förstår PRECIS vad du menar. Jag har själv en haft en lillebror som är i den åldern. Han är 18 nu. Det blir lite bättre när han är 18.. men det är jobbigt när han är så..eller var så.. Men det blir bättre, när dem blir lite mer vuxna. :)

Reply
Hanna

Jag vet exakt vad du menar har själv en bror i den åldern. Det är enklare ifall man har något gemensamt, fotboll, serie eller whatever. Jag bor dock hemma och är därmed ganska nära min bror. Bjud över honom på filmkväll, spel kväll eller fixa biljetter till en häftig match! Det är sjukt hur snabbt dom växer, idag är han över 1.90 och har fått värsta manliga rösten. Det är viktigt att ta vara på den korta tid man har tillsammans!

Reply
M

Hej kenza!
Ska till London i helgen, följt din blogg sen starten
så vet att du har kollen. Har du någon speciell butik
du rekomenderar lite ut över de andra? Vi kommer mest
röra oss runt oxford street då vi bor där i närheten.
Inga speciella priser utan någon/några favortier.

Btw, oavsett hur du skriver din blogg personlig/modeinriktad är den fortfarande bäst och mest intressant att läsa. keep up the good work!

Vore super schyst få ett svar, antingen här eller i mailen:)

Kram!

Reply
Bloggläsare

Jag har en lillebror i samma ålder. Vi har en väldigt öppen och nära relation. Vi pratar om allt. Träning, tjejer, fester, övningskörning, kläder o.s.v. För att han inte ska behöva känna sig generad eller känna att han avslöjar saker som han inte borde, typ att han smygdricker så brukar jag rätt avslappnat berätta om mitt 16 åriga liv och så jämför vi lite. Så har vi alltid gjort och han har ett stort förtroende för mig och på så sätt får jag en inblick som mamma kanske gärna vill ha men inte får. På så sätt håller ju någo lite koll så inte fester m.m går över styr..

Reply
Malin

Jag vet exakt vad du menar, är precis samma sak för mig och min bror. Jag är 21 och han 17, vi har alltid haft en nära relation och delat med oss kring tanka och känslor innan jag flyttade hemifrån och nu har även han flyttat till en ny stad för att studera gymnasiet och jag är så nyfiken och vill höra hur han tycker att allt är (eftersom det är just “gymnasie åren” när man är på ensam hand som man kanske behöver just lite extra familjestöd, vilket jag erfarat själv). Men de enda svaren man får är precis som du beskriver det ;) kort och pinsamt.

Men jag antar att det är lite charmen med det hela och om några år är det som “vanligt” igen och vi båda skrattar åt det.

Det viktigaste är nog ändå att visa att man som stora syster bryr sig och finns där om de skulle vilja kläcka ur sig någon information någon gång ;)

Kram Malin

Reply
Louise

Jag tror att det är åldern. Är själv lika gammal och killarna i min klass är ungefär så där också. Men fråga vad han typ gör osv, tjata inte på honom, haha.

Reply
Johanna

Min bror är snart 19 och är likadan, men jag ser att han kommer “tillbaka” mer och mer nu när tonåren närmar sig slutet :)

Reply
Alex

Hej kenza! Kan inte du skriva ett inlägg om vart du står i genusdebatten? Har läst din blogg i flera år och är väldigt nyfiken på dina åsikter! Jag vet att du försöker hålla din blogg “opersonlig”, men det hade varit jätteintressant att höra vad du tycker!

Kram

Reply
Felicia

Haha, förstår vad du menar, har en lillebror på 16 år som inte säger så mycket. Men börjar man prata film eller spel eller annat som intresserar honom får man inte tyst på honom istället :D
Väntar tills han börjar tycka hans syrra är cool så man kan spendera mera tid tillsammans :)

Reply
Hanna

Samma sak med min bror trots att han snart är 18 nu (vad hände?), han tycker jag är jättepinsam haha

Reply
Johanna

Det låter som min lillebror på pricken!!! Han är 16 år och jag är 20. Känner igen min lillebror mycket i din beskrivning, skrattar åt allt och är väldigt lugn. Jag tror att om några år så kommer man bli super nära vänner, prata och hjälpa varandra med allt. Bara till att hålla ut och ha dom där pinsamma studerna tills dess :)

Reply
emma

haha been there. är där snarare. min fyller 16 och han bara tycker allt är pinsamt typ. fast han föredrar att skejta och sitta vid datorn typ, knappast den som frågar om vi ska luncha.
kanske för att vi bor i 2 olika länder haha jaja.

Reply
johanna

Jag har en lillasyster som fyller 16 snart, hon är inåtvänd och blyg och vill helst inte prata alls. säger bara ja nej, vet inte, kanske…haha! men sånt där går väl över hoppas jag :)

Reply
Viola

Mim bror är exakt så!! Vad hände liksom? Känns som om vi nyss gick till dagis tillsammans haha… Time flies! <3

Reply
Madeleine

Förstår hur du känner dig! Det är den där fasen mellan slutet på mellanstadiet fram till början av gymnasiet, som man inte riktigt vet hur man ska vara med sin lillebror. Jag har en lillebror som fyller 21 i år och vi har stått varandra nära sedan vi var små och har blivit tajtare de senaste åren :) bland annat har vi åkt på en resa bara vi två för något år sedan och det var han som frågade! Fortsätt skäm bort honom och var den där supersnälla storasystern, så kommer relationen växa sig starkare och med tiden hittar man till slut de ämnen man tillsammans kan prata om ;). Längtar nästan till den dag då man är gammal och tillsammans med syskonen tänker tillbaka på alla minnen och ler åt de :)

Reply
madde

Haha, jag har en lillebror som är 15, vet precis vad du menar! “Meh, lägg av” eller “Fan vad jobbig/pinsam du är”. Tror det har något med åldern att göra, vi äldre systrar ska väl inte fråga om flickvänner ;)

Reply
Isabelle

Du är absolut inte ensam, jag har samma problem med min bror som är 17. Det är nästan omöjligt att ha en ordentlig konversation med honom, jag får försöka dra ut orden på honom och alltid höra av mig till honom sedan jag flyttade hemifrån. Däremot kommer de enstaka tillfällena då han faktiskt hör av sig till mig och jag blir alltid lika förvånad och glad varje gång. Däremot tror jag bara det är att vänja sig och att det förhoppningsvis blir bättre. Däremot vet jag att man fortfarande är lika betydelsefull för honom även om det inte kommer fram i någon längre diskussion.

Reply
astrid

hej kenza! jag ska hjälpa dej för ja känner ju ali så bra :)
han brukar humma sådär när han känner sej lite obekväm.
ja tror han vill ha en kram. ali behöver en manlig förebild. din pojkvän skulle va jättebra. låt dom umgås lite! Om du vill veta lite mer grejer, fråga han om signe!
/alis kompis

Reply
Lina

Har just gjort ett inlägg om nyttiga, enkla och superduper goda bananplättar/pannkakor! Steg för steg med bilder, in och kika om du är intresserad! :)

Reply
Alexandra

Min lillebror är i samma ålder och jag känner verkligen igen de svaren! Jag tror det är åldern, eller jag hoppas det i alla fall för man får verkligen inte ur några svar.. :P Men han finns alltid där när man behöver honom :)

Reply
linnea

Hej! Såg att du skrev att outfiten var för ett år sen, men vart har du köpt toppe? Sjukt snygg!

Reply
Naghmeh

Love the ombre shirt and your shoes!
Yes younger brothers are a bit trickier to deal with but once they’re a bit older they get close to you again :)
xo

Reply
Maja ♥

Vad mysigt att vara nära sin bror!
Jag har också en lillebror men vi är inte alls lika närs. Vi bråkar typ alltid och det är väldigt sällan vi umgås tillsammans.. :( Men det kanske har och göra med att jag är 16, haha!

Hoppas ni får en trevlig lunch i alla fall :D

Reply
Linette

Oh ja! Det skiljer tre år på mig och min lillebror och vi har alltid varit riktigt tighta. Så flyttade jag hemifrån men då kunde han ändå komma och sova hos mig vissa vardagar och då kunde vi snacka bra. Dock växer man ju och utvecklas och helt plötsligt så var vi som främlingar, vilket gäller fortfarande. Tråkigt – men jag älskar honom såklart lika mycket för det och jag är glad för den tid vi hade tillsammans som bästa vänner.

Reply
Sara

Vilket vackert och ärligt inlägg. Jag har en halvsyster som är 15, vi har aldrig varit riktigt nära varandra, men nu känner jag ett stort behov av att faktiskt finnas där. Kommer väl ihåg hur jobbiga de där tuffa tonåren kan vara…

Reply
Tilda

Jaså du har en lillebror i samma ålder som jag…då undrar man ju om han är lika snygg som dej i jämförelse ! ;)

Reply
Frida Larsson

Hej fina du!
Lite nyfiken bara men vill du skaffa barn? När isåfall, och tror du att du kommer att leva med din kille för alltid? Eftersom att du inte äger en så jätte personlig blogg så förstår jag om du inte känner för att svara, men jag tror nog inte att det bara är jag som är nyfiken :-)

XOXO

Reply
Sara

Haha åh vad jag kände igen mig när jag läste inlägget. Jag är 20 och min lillebror är 16. Vi har också varit bästa vänner hela livet men som du skrev så har även vi tappat kontakten lite sen jag flyttade…. Det blir väl så! Han är också riktigt kortfattad ibland och mumlar mest, men han kan va tvärtom ibland också och det är riktigt kul ;)

Reply
Jonna

Haha, jag vet PRECIS vad du menar! Det är åldern, tonårspojkar är inte så pratiga av sig. :P Jag har en lillebror och han är likadan… Det är verkligen överreklamerat att svara mer än “ja”, “nej” eller “jag vet inte” på frågorna man ställer. Men de växer till sig de också! :D

Reply
Rekan

Jag har ingen lillebror men jag är däremot lillasyster till en 6 år äldre bror och jag känner igen det där. Sånt som vi ännu kunde prata om var intressen som vi hade gemensamt, filmer vi sett och sånt. Men jag tror att det är en ålders grej. Vi kan ännu ibland ha småstela samtal (jag är 24 nu) och har inte direkt fått tillbaka den kontakten som vi hade som små, men den är betydligt bättre än under mina tonår! :P

Reply
Matilda

Haha, jag har en bror som är 17. De längsta svar man får är ett ja följt av en blick som skulle kunna mörda så jag förstår dej precis!

Reply
L

åhhhhhhh, önskar du var min stora syster! mina äldre bröder bara umgås eller hälsar på hemma för dem måste :/ inte för dem vill. när man pratar med dem är de som robtar

Reply
Tanja

Hahaha jag är snart 16 också, tycker det är väldigt pinsamt när min 20-årige bror ska hålla på att ställa frågor och sånt, så det är väl vanligt hahaha :P

Reply
Stina

det är åldern! 15-17 är allt pinsamt, men året de ska fylla 18 blir man plötsligt superbra vänner och är en cool syrra, och han en cool bror! (han skaffar egen stil och ber om råd, så himla roligt!) :D

Reply
Matilda

Du är så vacker Kenza!! Kan ju inte vara annat än avundsjuk men du verkar vara en så jäkla härlig person att det inte går att ogilla dig! :D Önskar att jag också kunde hålla på med det du gör.. Smycken,kläder och ja vad allt du håller på med! Skulle uppskatta om du kunde dela med dig av hur du tagit dig fram i din karriär, är väldigt sugen på att satsa på något inom design och mode. Kram till dig fina människa :)

Reply
Sara

Min lillebror är med 16, och det är exakt samma sak här :p först är man jättenära, sen flyttar man hemifrån osv, umgås inte på samma sätt samt att de kommer in i tonåren och blir nästan kliché- typiska… :p

Reply
Caroline

Jag har en lillebror i samma ålder! Don’t worry, det där är vanligt! Bor heller inte hemma och kommer bara hem två gånger om året och får då bara ‘ja nej’ svar också! Men jag hoppas bara att det är en fas just nu. Vi var också så nära!!!!

Reply
Johanna Nilsson

Känner helt igen mig, har själv en lillebror som är 16 och är tre år äldre än honom. Man försöker vara intresserad på ett “lagom” sätt med vad han gör, vilka han umgås med och hur det är med skolan, tjejer och allt sånt som man vill få reda på. Men alla svar är ja, nej, kanske och “sluta fråga bry dig inte så mycket”. Man får bara vänta och hoppas att det vänder, är nog en period i den åldern (hoppas vi på). :)

Reply
Viktoria

Känner verkligen igen mig! Min bror är precis likadan, trodde bara att det var han som var tråkig men det är ju uppenbart bara åldern! :) Ps, Du är så fin kenza!

Reply
hanna

Du är så snygg gumman :D

Läs de här, är de nån som har fler bilder på honom??

“DEN VACKRASTE och FINASTE KILLEN I BLOGGVÄRLDEN !!!

DEDE! Ska nu bli offentlig igen och släppa ny musik!

Han har skrivit världens vackraste helt otroliga kärlekstexter och vann OPEN SLAM RAP i Australien!

http://WWW.DEDEPRIVAT.BLOGG.SE
http://WWW.DEDEPRIVAT.BLOGG.SE

Nån som har mer bilder på honom??

Reply
Valeria

I know what you mean! I was super close with my cousin when we were kids (we are the same age, 20) like brother and sister, and a couple years back he didn’t talk much either, about life etc. and i also couldn’t get used to his dark voice and the fact that he grew taller than me haha. he prefered to talk about these kind of stuff with his male friends, and we kind of grew apart, but now everything is ok haha, we’re best friends again!

Reply
Bea

Känner igen mig så himla väl i det där! Min lillebror fyller 17 i juni men han är fortfarande en liten tioåring i mina ögon. Älskar honom dock lika mycket nu som då!

Reply
martina

Hej Kenza! Kan inte du lägga ut lite bilder på din garderob, hur den ser ut osv och på några av dina favoritplagg!

Älskar din blogg, läser den varje dag, flera gånger! Och du verkar vara en helt underbar person! Puss :) <3

Reply
Sofia

Sjukt snygga kläder! Jag har en lillasyster på 18, men det är inte riktigt lika att jämföra med syster :-p

Reply
Olivia

Vet precis vad du menar! Har en tre år yngre bror som är likadan, och det blir inte enklare av att jag har flyttat utomlands för att plugga. Men så fort vi ses brukar det inte ta lång tid förrän vi är tillbaka till att kunna prata om allt, gäller bara att ligga på med en massa frågor till en början!

Reply
Kiri

Det skiljer 6 år mellan mig och min bror, jag är 26, han 20. Flyttade hemifrån som 18 och då var han ju bara liten kille på 12 år och vi var ju i SÅ olika livsskeden att det inte blev så mycket hängande. Nu är han stora killen och lätt min bästa vän, han har altlid varit världens bästa bror och typ, men nu även min vän och det är så fantastiskt! När jag har dagar då jag inte vill vara ensam men ändå inte orkar med andra vänner är brorsan det självklara valet <3

Reply
Ellen

Min bror är 17 och jag 21. Förstår vad du pratar om haha! :)
Sms är ett tips! Så slipper de öppna munnen så mycket. De är ju jobbigt.

Reply
Elina

Jag vet exakt hur det är! Har själv en bror som precis fyllt 18 (jag är själv 21). Det är verkligen svårt att veta vad man ska prata om, skulle nästan vilja påstå att det är omöjligt att hitta något man kan diskutera tillsammans. Samtidigt ät han mycket tyst och det har han alltid varit, men inte på det sättet han är nu.

Reply
Agnes

Önskar jag också kunde uppleva det där. Det hade varit underbart. Min bror dog 19 år gammal, jag var 16 då (2007)

Reply
FRIDA

Det är samma sak med storebröder. Han är två år äldre och under de åren vi gick på samma skola mellanstadiet-högstadiet bråkade vi om ALLT. Då kunde vi inte komma överens. (Vi båda är väldigt morgontrötta så på mornarna när båda skulle till skolan flög det glas, bestick och osthyvlar överallt ;D ) Men när han väl började gymnasiet och jag fortsatte gå i högstadet ändrades allt och vi blev tajtare än någonsin. Har fortfarande svårt att få ur honom tjejproblem och annat roligt som jag vill prata om men det tycker jag är lite charmigt. Han har svårt att visa känslor och uppskattning men jag kan se från mils avstånd vad han gillar sin lillasyster ;)

Reply
Annie

Jag och min lillebror hade de likadant i dem åldrarna, men idag är vi 21 och 23. Och vi har verkligen skitkul tillsammans, vi har många gemensamma vänner så vi både reser och festar tillsammans ^^ så håll ut de blir roligare ju äldre ni blir :)

Reply
Kris

Hej Kenza! Jag har också en lillebror, men som är 17 och jag 22. Han är exakt likadan, svarar för det mesta Ja, Nej, vet inte eller K haha. Men ändå har vi lyckats bibehålla en väldigt bra kontakt eftersom jag är tydlig med att han är mitt allt och alltid ställer upp för honom, hjälper honom med skolan osv. Just tjejer skäms han över att prata om med mig, men ändå måste jag säga att han berättar otroligt mycket för mig, verkar som att han har svårt att ljuga för mig.

Reply
Nora

Om jag var din bror skulle jag bli otroligt ledsen av att läsa detta. Är själv sjutton och förstår honom. Alla hans tjejkompisar lär ju läsa detta, hade du gillat det om rollerna var omvända? Han lär ju tycka det är jobbigt nog att vara “kenzas lillebror” utan att du hänger ut era problem.

Reply
Lisa

Tror de flesta känner igen sig med den typen av lillebror! Det gäller att hålla allt på en skämtnivå och dryga på som fan om vissa frågor. Tillslut brukar det spricka upp och brorsan tycker bara det är roligt, vilket lett till att jag får veta det mesta om festerna and so on ändå haha

Reply
Alix

Please can you tell me where did you buy your jean?
He seems so perfect <3
Thanks :)

Reply
Veronica

Jag har det likadant med min lillebror (om inte värre), jag får bara ja, nej, venne, K svar från han, och så har en sån attityd som jag blir så fruktansvärt arg på! Han pratar med en som att man är dum i huvudet och inte förstår inget, jävlas hela tiden tid, drar i ens nerver och om man frågar vad han sa så ska kan säga det jätte sakta och övertydligt som om att jag inte hör något.
Men när vi var mindre var vi bästa vänner, gjorde nästa allt tillsammans, hade samma intressen/hobby, hade varandras ryggar ifall något hände.
Troligt vis är det bra tonåren och puberteten som talar hos han, och får hoppas den gamla tiden kommer någorlunda kommer tillbaka^^ Men det är skönt att höra att den är andra som har samma “problem” med sin lillebror som jag :)

Reply
Hanna

Har en lillasyster i den åldern och jag har det samma sak. Allt sker på hennes villkor, när hon vill göra något, när hon vill prata osv. Det är drygt men är väl bara att knipa ihop tills det släpper, och det gör det väl snart (hoppas jag) :D

Reply
Jenny

Känner igen det fast ändå inte haha! Jag och storebror flyttade båda hemifrån i höstas och lillebror blev ensam kvar. Vi har alltid vart rätt nära alla tre, usch jag kan tänka mig hur tomt det blev! I sommar fyller lillebror 15 (hjälp!) och jag är den enda som får krama honom, inte ens mamma får det! /Glad storasyster

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*