• header

23e maj 2013.

NEJ NU GER JAG UPP!

Nu ringer jag vårdcentralen, jag måste få starkare pollenmedicin för det här funkar inte längre. Jag mår skit och de receptfria jag äter nu gör mig så jäkla trött, och dessutom en go huvudvärk på det. Finns det någon där ute som är jätteallergisk som blir AV med skiten och mår bra hela sommaren? Vad för tabletter äter ni? Jag vill äta det ni äter. Vad det än är. GE MIG!!

Palla vara så fruktansvärt allergisk mot min favoritårstid. Kul!

// I GIVE UP! I’m calling the doctor, I need stronger pollen medication cause this is not working anymore. I feel like shit, and the ones I eat now makes me so damn tired, and I have a constant headache. Anyone out there who’s really allergic and get rid of the crap, and feel good all summer? What pills do you eat? I want to eat what you eat. Whatever it is. GIVE IT TO ME!! It’s so much fun being allergic to my favorite time of the year.

En sommar för några år sedan, innan allergin plötsligt slog till. Då rullade jag i gräs full och glad, hade jag gjort det nu hade jag dött haha
// A summer a few years ago, before I suddenly got this allergy

1

298 Comments

Nike

Aerius heter mina allergitabletter. Du blir inte tröött av dem! Jag har dem på recept och de är riktigt bra!
Ta nässpray med kortison, det hjäper jättebra!
kram fina du :)

Reply
Johanna

nu vet jag ju inte om du redan är det men har du pratat med läkare om du kanske skulle kunna få hypersensibilisera dig? om det skulle funka. “specifik immunterapi, SIT, allergivaccination, behandlingsform vid allergi vilken avses minska patientens känslighet för det allergiframkallandet ämnet (allergenet) och därmed reducera symtomen. Behandlingen innebär att ett stort antal injektioner av ett renat extrakt av allergenet (allergenvaccin) ges under huden.” från NE.se

Reply
Emma Hå+|+shoes+and+beyond

Också ett litet tillägg: smink runt ögonen är typ det värsta jag vet när man har ögonklåda. Mascara under sommaren går fetbort! Prova att färga fransarna eller något istället om du absolut inte vill vara naturlig.

//Emma Hå

Reply
kristine

Moren min tok akupunktur hos en lege i Oslo, jeg kan sikkert finne ut mer om du vil!

Reply
Ronja

Kenza, drik et glas biostrat om morgen med 20 dråber i og lidt vand og så tag to benadryl det har virket på min allergi helt vildt kan slet ikke mærke det. Hvis du tager to så dækker de til næsten hele dagen men hav altid en ekstra på dig!

Reply
Ella

Jag går på vaccination mot pollen och gräs, man måste då dock gå väldigt många gånger under en tre års period. Men har även hört att man kan göra samma sak genom att ta en tablett varje dag i ett år typ. Det gör alltså att allergin ska försvinna i minst 6 år och oftast blir man av med den helt. Jag är själv inne på tredje året av en vaccination, då ingeting har hjälp mig med allergin mer en det här :)

Reply
Karolina L

Aerius e ju skit bra, mamma äter det och fete det blir hon som ny!
______

Reply
Lana

Jag tar Livostin nässpray, Livostin ögondroppar, kortison spruta och arius (två gånger varje dag) under sommar perioden. Det är viktigt att du börjar med tabletterna under feb-mars månad innan pollen kommer. Sen tar du sprutan (en gång i månaden, max två sprutor per år) när du känner besvären för sprutan lindrar direkt. Jag tar även astma medicin flera gånger om dagen. Fick min astma genom min pollen, kuuul. Så var försiktig med närkontakt av blommor och gräs. känner du att du hostar jätte mycket så borde du kolla upp dig för du kanske har fått astma. Sola på en sandstrand och inte i en gräsplätt osv. Tvätta kroppen varje dag och ansiktet flera gånger om dagen, försök att inte pilla i ansiktet med dina händer.Att ha pollen är f*n inte kul. Pollen kan också göra så att hjärnan inte släpper likamånga endorfiner (eller något..) så man känner sig nedstämd och depprimerad.

Reply
Lana

BADA INTE I STÄNDER O SÅ. Helst kolrin fylld pool. Det finns jätteeeeeee jätte mycket pollen i sjöar och hav. haha. hoppas jag inte glömde något mer

Reply
Vannesa

Jag har haft pollenallergi sedan jag var 6 år gammal (är idag 19). Har alltid använt samma tabletter, clarityn heter dom. Förutom en gång när
Min läkare gav mig recept på de starkare aerius som jag ser många har rekommenderat. För mig personligen funkade de ite alls och jag har sedan dess aldrig bytt mina clarityn. Men alla är ju olika, jag skulle iallafall rekommendera dessa två tabletter! Dåsighet är inget jag har känt av clarityn. Känner du att du behöver ngt extremare borde du nog testa sprutan! Hoppas det löser sig! Kram

Reply
Elle

Kanske skriver det många andra redan skrivit, men ändå! Jag är extrem allergiker med astma & hela köret! Förut var det dagar jag inte kunde vistas ute för att jag mådde så dåligt, jag åt då t.ex. loratadin & clarityn. För 3 år sedan ungefär fick jag kortisontabletter, förstår inte att jag inte fått det innan för det hjälper verkligen! Allt sväller av och man kan andas normalt, ögonen kliar inte osv. För två år sedan började jag vaccinera mig och nu märker jag knappt av allergin (vissa dagar rinner det lite i näsan kanske, knappt märkbart!). När jag väl blir allergisk nu för tiden får jag aldrig så att det kliar i ögonen längre utan, rinnsnuva & lite trötthet! Vaccinet hat verkligen hjälpt!

Reply
sophia

Be vårdcentralen om en remiss för att gå och få hyposensibilisering, en vaccination. Jag var grymt allergisk men har tagit sprutor nu ett tag och känner nästan ingenting. Gick från att behöva ta ögondroppar, nässpray, vanliga tablerrer OCH kortisiontabletter varje dag till att nu ta en receptfri tablett de dagar jag känner av det, vilket är typ 3 i månaden :)

Reply
tilda

För mig fungerar det bäst om jag byter pollentablett för varje år. Har haft cetrizin o zyrlex, nu käkar jag kestine och det gjorde jag förra året med. Känner inte av någonting alls nu.

kestine finns i 10mg ist för 5mg (eller nåt sånt) på recept, fråga efter det!

Reply
Mari

Jeg bruker Zyrtec, som funker fantastisk bra! På det verste, om jeg ikke har tatt tabletter, blir jeg sengeliggende pga allergien.

Reply
Johanna

jag blev jättetrött av mina tabletter som jag hade innan (tavegyl) men när jag började ta Loratadin så blev jag piggare och dem hjälpte mycket mer.

Reply
Lisa

Min venninne tok en vaksine, husker ikke hva den het. Men kanskje legen om vet. Den skulle var et år og fungerte KJEMPE bra:). Lykke til og god bedring :)

Reply
carro

Jag har hamnat på sjukhus pga min dumma pollenallergi. Sedan dess har jag fått betapred (kortisontabletter som löses upp i vatten) och singulair. Tar det varje vår/sommar nu och har inte haft några problem alls sedan jagbörjade med det!

Reply
Farah

I take globules it is natural. I have almost nothing. It is homeopathic and has no side effects. Try it, it helps! :)
Hugs , get well soon! <3

Reply
Anna Gustavsson

Hej Kenza! Jag har också ätit diverse olika tabletter, vilka funkat olika bra.. Men alltid gett mig biverkningar i form av den hemska tröttheten. Mitt enda tips till dig är att sluta äta E330(“citronsyra” gjord av svart mögelsvamp). Detta E-ämnet bryter liksom ner immunförsvaret och gör att vi blir mer allergiska än vi är naturligt. E330 finns till exempel i läsk, sylt, en del godis, vissa sorters smör.. Men nästan alltid finns det alternativ!
Kram och lycka till!

Reply
Julia

Jag är verkligen jätteallergisk! Kan inte gå ut på sommaren utan att jag dör lite! Men alltså jag har börjat äta en tablett som heter grazax och man ska äta den varje dag i tre år, även på vintern, och när man har gjort det så är man immun mot gräspollen! Det är verkligen jättebra! Jag har ätit det i 1,5 år nu och redan förra sommaren var det bättre! Detta året har jag inte känt nånting och jag har ändå halva tiden kvar. Men dom är väldigt dyra, 100 tabletter kostar ungefär 2000 kr, men det är verkligen värt det, lovar! Kram

Reply
Tina

Har du provat Nasaleze? Min chef tar det och tycker det fungerar väldigt bra. Så prova det om du inte redan gjort det! Hoppas du hittar något som fungerar så du får må bra igen. Kram!

Reply
chubby

Ring till vårdcentralen och be om att få en kortisonspruta. Snabbt och smidigt.

Fixar du inte sprutor så be läkarna att skriva ut Prednisolon pfizer.

Reply
Maria DETTA GJORDE JAG

Heej Kenza, du kan gå en SIT-behandling, de rekommenderas för de som har större allergibesvär vid pollen eller pälsallergi. Jag har gjort SIT när jag var 13 – 16 och det har verkligen hjälpt mig mot både olika pollen och katt. SIT står för Specific immunotherapy och går ut på att du får injicerat i kroppen en liten mängd av det du är allergisk mot varje vecka, sedan ökar man dosen vartefter och kroppen lär sig tåla allergenet.

Behandlingen tar ca 3 år men det enda du behöver göra är att ta en spruta i veckan i ett år och sedan varje månad i ett år och ännu mer sällan sista året. OBS det är inga vanliga sprutor utan nålen är pytteliten ca 1 cm lång och sticker sköterskan rätt så gör det inte ont alls.

Att stärka immunförsvaret är också ett bättre alternativ för kroppen än att förlita sig på starka mediciner… jag tycker du kan höra dig för på vårdcentralen om de kan skicka en referens till sjukhuset ang SIT.

Hoppas du ser denna kommentar för jag tror du kommer bli lycklig av den.. om tre år då.. fast det blir bättre för de flesta redan efter ett år :P kram /läkarstudent

Reply
Elin

jag börjar äta Aerius i slutet på februari/början på mars och håller på hela våren och sommaren. Det funkar super! Jag tror att nyckeln är att man måste börja äta i tid, i förebyggande syfte :)

Reply
madde

Drick en deciliter björksav varje morgon :) Be någon (tyra kanske) att fixa två liter björksav och testa det en vecka för att se hur det går.

Du skär av en bit av en gren och trär över en flaska över den delen av grenen som är kvar på trädet och låter det rinna ner björksav där. Bind fast flaskan i grenen, för det tar lite tid.

Jag är allergisk mot pollen men när jag dricker detta varje morgon får jag inga reaktioner under dagarna. :) Du kanske kan googla lite om du inte förstår.

Reply
Stina

Loratadin funkar bra med mig!

Men jag måste säga att ta inte kortisonsprutan! Det är inte så bra för dig om du måste ta den varje sommar :(

Reply
Cecilia

Vet inte om du “tror” på sådant men testa åka till Florakliniken i Luleå. Min pappa fick jättebra hjälp därifrån! Vet att det är ganska långt men lätt värt! allergikliniken.se/klinik/lulea-2-kliniker/

Reply
Sofi

Har själv haft pollen sen jag var ca 7 år. Har varit som en försökskanin hos läkarna men vet desto bättre vad som funkar eller inte. Rekommenderar Nasonex nässpray med kortison (finns nu receptfritt på apoteket), Aerius tabletter (enda tabletter som är godkända för piloter att använda då man inte blir trött av dem) och sedan använder jag själv Lomudal ögondroppar (utan koncerveringsmedel vilket funkar när man bär linser). Hoppas du hittar rätt i denna ljungel av mediciner som finns. Det bästa är ändå att testa sig fram men man måste ge det några veckor!

/ Sofi

Reply
Lina

Jag har tagit vaccin mot pollen, alltså sprutor! Förut kunde jag knappt göra något under våren..Hade samma problem som dig, antingen för trött eller för allergisk.. Efter en investering i dessa sprutor och 2 år senare märker jag stor skillnad. Människor tror varenda dag att jag är bakis på grund av mina röda ögon men annars skitbra!!

Reply
Gabbi

Jag tar något som heter ”Kestin” tabletter. Fungerar super för mig som har jättesvår pollen allergi! Sedan tar jag också näspray mot allergin! Fungerar superbra!

Fast bara så du vet så blir alla som har allergi mot pollen osv jättetrötta (frågade min doktor det eftersom att jag själv också är jättetrött om dagarna..) så tror inte man kan ta tabletter mot det haha!

Kram!

Reply
Tatiana Oliveira

omg Kenza i feel you, I hate those freaking allergies too
Well, I used to take Aerius(syrup) but then it wasnt working for me anymore so I start taking Livostin nose spray and also eyes drop it helpme ALOOT because my eyes get all itchi and red and the eyes drop were miraculous.This spring nothing made me feel better my days were all sneeze, itchi eyes,stuffy nose uuh the Living Hell , but theres this new allergies medicine called TELFAST 180mg i didnt tried yet but lots of people that I now they say that that really work , but at the moment am taking ATARAX syrup ( i freaking hate pills lol ) and lemme tell you ITS THEE BOMB , i love it , im walking around the street with flowers all over the place and i dont freaking sneeze not even once I love it , just hope that that still works for me next spring . I hope you fell better because , allergies are like my worse nightmare . Oh and I live in Portugal , I dont know if in Sweden they have that , i hope so :D . I hope you get better , ATARAX is HEAVEN in spring Kenza , i swear :b .
Kiss Kiss

Reply
Lisa

Hej, jag är också väldigt allergisk, är allergisk mot typ allt!
Jag tar Cetirizin Apofri 10mg och den funkar väl rätt bra antar jag.
Men andra tips är att ta tabletterna på kvällen innan du somnar, det hjälper otroligt mycket!
En annan sak är att skölja ur håret varje kväll så du inte lägger dig med pollen i håret på kudden o sen så får du det i sängen och i ansiktet osv.
Försök att byta kläder och ha som “hemmakläder” som du bara använder inomhus och byter om till dem när du kommer hem och lämnar “utekläderna” i hallen/toan eller vad som är enklast, bara du inte lägger det nära där du ska sova.
Hoppas det hjälper! :)

Reply
Hanna

Hej!
Alltså jag vet precis vad du går igenom, jag var själv där för ett par år sen. Jag påbörjade något som kallas hyposens som är en sprutbehandling där man går till sjukhuset och får sig en spruta som innehåller en liten dos av det man är allergisk mot. Lite omständligt men har hjälpt många. Tyvärr (eller ja, det blev ju bra ändå) så reagerade jag jättekraftigt på en behandling och fick avsluta. När jag sedan fyllde 18 så fick jag börja med något som heter Grazax (alltså lägg det på minnet, GULD!) som är en liten tablett som man tar en gång per dag i tre år (!) och som fungerar på samma sätt som hyposensen. Jag blev klar när jag var 21, är 23 år idag och har i princip varit FRI FRÅN ALLERGI (alltså omg smaka på de orden) sedan dess. Alltså kan inte i ord beskriva hur mycket det har påverkat min vardag på somrarna. Grazax är mot gräspollenallergi så jag har fortfarande lite problem med björk på våren, men det kan jag ta. Som andra har sagt så är Aerius den bästa lindringen annars, men som sagt för mig så gick det att bli botad. Fråga din läkare om hyposens och om grazax, jag vet att de inte alltid jättegärna vill ge ut grazax då den kostar ganska mycket för landstingen. Lycka till! KRAM

Reply
Ebba

jag är väldigt allergisk, jag mår också skit av mina tabletter. Men jag ska börja ta sprutor i september

Reply
Elin

Har samma problem verkligen men jag vet en sak som betyder sjuuuukt mycket mer än vad man tror:
RÖKNING!
Sluta röka Kenza ♡

Reply
Katrine

Huff, håper dem kan hjelpe deg og at du får noen tabletter som funker ordentlig! Pollen allergi høres utrolig kjedelig ut å ha altså :(

Reply
Maja

Spruta! de finns något man kan ta en gång om året tror jag o så är allergin inte alls lika jobbig sen, fråga läkaren om de för de har jag hört är JÄTTEBRA!!

Reply
Emma

Inte hundra på vilken sorts pollen du är allergisk mot, men jag är allergisk mot gräs och har precis påbörjat en allergivaccination som innebär att man i tre år tar en tablett med gräspollenextrakt och lägger under tungan för att få kroppen att bygga upp ett eget immunförsvar. Efter de tre åren så ska man vara helt symptomfri (grovt förenklat).

Ska bli spännande att se om det har någon effekt redan i sommar.

Prata med din husläkare och fråga om du kan få remiss till allergimottagning för vidare utredning :)

Reply
Camilla

Fick precis som DU allergi en vår helt plötsligt! Har googlar en del, och det som hjälper mig bäst är att stanna inne (tyvärr), iallafall när det blåser och är höga halter av pollen! Annars om jag varit ute gäller det att tvätta ögonen och duscha speciellt håret, annars är risken stor att du gnider in kudden med pollen! Vädra inte! Använd nässpray (livostin) när du varit utomhus så du sen snyter ut pollenpartiklar! Försök hålla koll på pollenprognoserna. Har hört att man kan få spruta (kortison) mot allergi…

Reply
Julia

Desloratadin! Dem är speciellt för att man inte ska bli sömnig. Fick dem utskrivna tillsammans med en kortison-nässpray. Fungerar utmärkt :)

Reply
Malin

Jag brukade ta kortisonspruta varje år. Den sätts i rövmuskeln (fett trevligt, jag vet!) men det håller hela sommaren eftersom det blir en depå av kortison i muskeln som sedan pumpas ut under en lång tid. Så värt det!

Reply
hannapanna

Skulle kunna tänka mig att du skulle ha nytta av, har glömt vad det heter, men det finns sprutor man tar under en viss period som sedan hjälper mot allergin i flera år, har inte jättestor koll som du hör, men det hjälpte på min bror :)

Reply
Ruta

At least it is said that just like you got this suddenly and unexpectedly, it might also one day just go just like that. But, I guess, because of all air pollution, food with different chemicals, etc. it might live with you like forever :D. I know, it’s not fun, I have that allergy too and already changed like 5 or something like that different medicines and I’m not sure if the ones I’m using now will work later :/. Besides, few other medicines gave me quite strong negative effects (like “OPEXA”, but in your country it might have similar name): I also had headache, was feeling tired (and because of that even angry) and after that I got even stomach or just random inside aches. I couldin’t even tell where and what hurts. All this was gone when I stopped using that medicine. So from my personal experience – if you feel that something is bad or pills are not working (because if they work, you should feel normal) – go to your doctor. Don’t wait like I did, cause it might not end up well. And be strong! :))

Reply
Maria

Aerius! Har super allergi och haft sedan barnsben. Har aldrig blivit trött, känner inte av pollen alls samt jag känner mig pigg. Bästa medicinen. Ej direktverkande. Började käka mina i februari.

Reply
A

Jag blev pollenallergiker i år, asså så där riktigt hemskt allergisk. Hela mitt ansikte var svullet i några veckor tills jag köpte receptfria tabletter här om dan. Hjälper hyfsat, skulle fortfarande behöva ögon och näs sprej dock.
Hoppas det blir bättre med dig!

Reply
Malin

Måste bara tipsa om vanliga visine ögondroppar. De är superbra när det börjar akutklia och du inte vill kleta ut smink och sent för att du måste gnugga i ögonen.
Det funkar bra på mig och jag har ändå såpass illa allergi att jag måste ligga inne någon vecka under våren.

Reply
Ella

Oh stackars dig! Men gå till läkaren och be om en starkare medicin, min pappa tar en tablett varje kväll och efter det har han inte kännt av några allergier, min kusin är också väldigt allergisk och fick då ta en spruta en gång på våren så håller det sesongen ut:)
Hoppas du blir bättre snart:)

Reply
Davida

Min pojkvän har den svåraste pollenallergin och svåraste astman och han har hittat ett par tabletter som fungerar helt sjukt bra för pollenallergin, dock är det inte receptfritt (receptfritt är det väl om man köpa det direkt från apoteket?) För han har iallafall varit till läkaren å sedan fått tag i dom tabletterna. :) Hoppas det löser sig! :D

Reply
Lise

Haha nu har du väl fått tusen tips men ett till skadar väl inte!
Jag som lätt blöder näsblod kan tyvärr inte ta nässpray vilket försvårade min pollensäsong.. Idag äter jag desloratadin (samma som aerius men billigare) som definitivt hjälper mot tröttheten och huvudvärken, mår mycket bättre nu! Samt vid riktigt svåra pollendagar äter jag en-två kortisontabletter. Funkar jätte bra. Tror att det är väldigt få som rekomenderar kortisonspruta idag då man har kommit fram till hur denna bryter ned skelettet och jag tror inte att man ska eftersträva benskörhet i för tidig ålder!

Reply
Sofia

Har haft problem sen jag var typ 5 år och fått kortisonsprutor varje åren dem vill inte ge det varje år då det inte är bra för kroppen och man kan bli immun. Nu ger dem en kur på 5 dagar med kortisontabletter istället och det funkar lika bra- och man slipper en öm skinka ;)! Be att få ögondroppar också, antasten privin!

Reply
Karolina

Testa Pukkas Aloe Vera juice (finns på Gryningen på Folkungagatan), typ 1/2 dl med 1-2 tsk mald gurkmeja i (kan du köpa bland deras kryddor), samt köp en påse pollen (finns i deras kyl, fast det bästa pollenet köper du direkt av biodlaren från Fågelsångens Bigårdar på Bondens Marknad på Katarina bangata på lördagar kl.10-15) och ät minst 1-2 tsk av den varje dag detta bygger upp ditt immunförsvar ordentligt samt gör dig mer tolerant mot pollenet.

Reply
Amanda

När pollen är som värst tar jag tio kortisontabletter som jag löser upp i vatten (speciella för att lösa upp i vatten då) och så håller dem i några dagar. Fungerar då inga andra gör det.
Kram

Reply
Amanda

Min syrra är precis som dig! Men hon har vart hos läkaren och fått starkare tabletter, vet dock inte om dom hjälper så mycket mera för hon nyser konstant endå.

Men hon skulle få en remiss eller något för att kanske på börja en kur satt hon blir av med allergin helt och hållet. De skulle ta några tre år och hon skulle då var tvungen att ta 10 sprutor per år.

Reply
Kattis

Har du hört talas om specifik immunterapi, aka hyposensibilisering? :-)

Googla på det! Känner till både människor och hundar med mögel och alleriger mot diverse pollen som blivit hjälpa av det! :-)

Reply
Jennifer

Åhh jag skulle inte ens kunna tänka mig hur jobbigt det är att vara så allergisk, stackars dig :(

Jag är bara lite allergisk och tar några tabletter ibland, men de skulle nog inte hjälpa för dig som är jätteallergisk tyvärr. Men hoppas du får massa andra bra tips som hjälper! :)

Reply
Mathilda Jerner

Hej kenza! Jag har haft allergi i 8 år nu och prövat massor av preparat, både utan och med recept. Den kombinationen som jag nu kör på är 1. Aerius tablett (nästan inga biverkningar), rhinocort Aqua (kortisonnässpray) , loratadin (ögondroppar) och flutide diskus (inhalator). De är viktigt med kombination av flera mediciner då allergin påverkar så många olika delar av kroppen..
Ser här att många rekommenderar kortisonsprutor, kortison är aldrig något att sträva efter då det har visat sig att det påverkar kroppen negativt och kan leda till bl.a. Tunn och skör hud, ödem, benskörhet m.m. Då är det bättre att bara använda kortison lokalt som till näsan, istället för att spruta ut det i hela kroppen, man kan ju tänka hur mycket kortison det är som sprutas in när det blir så effektivt… Sen finns det något som heter hypersensibilisering som innebär att man ger små doser av det allergena ämnet under en lång tid i injektioner, tills man är immun mot ämnet, som en vaccination typ, detta kan man använda mot flera sorters allergier samtidigt, dock behöver du bli remmiterad av en läkare till en särskild klinik, detta ska jag börja till hösten :)
Hoppas du hittar nåt som funkar, allergi är skitjobbigt!
Kram Mathilda ( sjuksköterskestudent)

Reply
Jessica

Jag använder Aerius tabletter, har använt dom i ungefär 7 år och så har jag Nasonex nässpray, hjälper faktiskt riktigt bra!

Reply
Anna

Hello Kenza!

I AM FIRST TIME HERE AND BY CHANCE I HAVE SEEN YOU MENTION ABOUT YOUR ALLERGY! YOUR ALLERGY MIGHT BE RESULT OF “LEAKY GUT SYNDROME” !
You can read a bit here: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/04/18/allergy-season.aspx

I have some health problem due to leaky gut, and now I am on my way to recovery.

I highly recommend Bone Broth (you can find recipe on the internet). It helps to heal the leaky gut, also Sauerkraut ! Best organic!
In general, you need to avoid : Sugar, Alcohol, Caffeine (in any form), fast food. I say: a lot of fruits, veggies, bone broth, sauerkraut, avoid red meats and gluten. It will take same time to heal but it might be the right way for you.
Pills are just temporary solutions but Not cure for allergy!!

read about leaky gut, change diet and see if it helps!

all the best!
Anna

Reply
Elina

Har du läst om att omega 3 hjälper mot pollen allergi? Google det:)
Ta kontakt om du vill att jag ska rekommendera omega 3 oljan som har hjäpt mig:)

Reply
Hanna

Jag är jätte allergisk mot pollen och jag tar Aerius. Det är inte receptfria tabletter, men jag känner inte av pollenen någonting alls!
Dock har jag börjat ta sprutor mot pollenen, men jag har inte hållt på så jätte länge så det har nog inte börjat funka riktigt ännu. Men jag kan rekomendera Aerius jätte jätte mycket!

Reply
Filippa Elander

Hej Kenza! Min mamma tar bort allergier genom att ge akupunktur. Hon har haft några med pollen allergi som lever ett helt normalt liv nu och kan njuta av sommaren. Om du är intresserad av att bli av med den för evigt kan du höra av dig till mig om mer information. Kram filippa

Reply
Rikke

Hej Kenza!

Nu har jag inte läst igenom alla kommentarerna men det finns några piller på häslokosten som hetter Pollazym (smakar typ gräs) men för mig funkade de jättebra och man slipper alla biverkningarna från de mediciner som läkarna skriver ut.

Värt att prova?
Av någon anledning har jag inga pollenallergier i år.. Vettefan vad som hänt, brukar verkligen må svinkasst på våren haha..

Hur som, lycka till och hoppas du blir bättre!
// Rikke

Reply
Johanna

Vet hur det är jag har samma problem! Min lösning var att köpa benedryl som finns i Danmark, fint med lite starkare droger från utlandet ;P haha nä men ett tips är att köpa allergi medicin när du är utomlands för de som finns här hemma på apoteket är värdelösa! Har hemsk gräspollen och när jag var i england köpte jag allergi piller där och kände ingenting under den värsta “hö” säsongen!!

Lycka till, hoppas du hittar något som löser sig!
By the way, älskar din blogg! Varit här inne varje dag sen jag var 17, så typ 6 år :P

Reply
Johanna

Hej!! Jo, jag har lika svår pollenallergi som du har och för mig spelar det ingen som helst roll vilken sorts medicin jag tar egentligen! Det behöver bara vara nässpray, tabletter och ögondroppar! Och mitt tips är att ALLTID börja ta medicinen två veckor innan pollen slår ut! Annars är allt meningslöst….. Kanske lite sent ute för dig nu!! Men krya på dig!

Reply
Trang

jag har också problem med pollen. Jag bor i finland och iår så är pollen här inte alls så farlig! Ingen medecin funkar på mig heller och jag blev helt tokig. Så iår for jag och tog en s.k. Pollen spruta och jag måste säga att det verkligen funkar! :) men tyvärr måste man ta det i april, alltså före pollen perioden. Hoppas du mår bättre :)

Reply
Emmma

Det finns en spruta man kan ta på vårdcentralen som man tar i rumpan! Typ enda som funkar!!!

Reply
Pollenallergiker

Hej! Jag använder nasaline(en vattenspruta för näsan) som jag köpte på apoteket. Det är den bästa remedy jag hittils hittat. Funkar kanon för mig :). Tro mig, jag hade extrema besvär för några år sedan.

Alltså den tvättar din näsa så alla pollen/damm partiklar rinner ut. Och så kan man andas fritt och så vidare :)

Reply
hanna

Man får inte ta sprutan längre för den är för stark!
Men jag har också haft det extremt jobbigt, både med allergi och att jag blir så jäkla trött. Så jag hittade Zyrtec i USA som även har uppigande så istället får jag energikickar. Den får inte säljas i Europa så då får man tyvär beställa hem istället

Reply
Kikki Sandström+Inspiratör+o+Coach

OM du nödvändigtvis måste ha TABLETTER – kan jag inte hjälpa dig. MEN jag kan tänka att din pollenallergi kan ha blivit sämre p.g.a. ditt hektiska liv = stress. Själv har jag blivit helt fri från min allergi med hjälp av TVÅ saker:

Meditation och ett lugnare liv
Effektiv Andning (som i själva verket också hjälper mot stress)

Meditation känner du säkert till redan. Här kan du läsa mer om effektiv andning: http://kikkisandstrom.se/forelasningar-kurser

Lycka till!

Reply
Madde

Jag känner verkligen igen igen mig! Det tog mig ca 5 år att hitta en medicin som FUNGERAR. De jag använder mig av heter Cetirizin Sandoz. Jag tar en tablett om dagen och sen känner jag inte av min allergi alls nästan :)Jag blir inte trött av dem heller.

Reply
Katrine

Jeg ved at akupunktur kan fjerne din allergi, og gøre du ikke skal tage medicin! Har du prøvet det? Min far er uddannet og har behandlet mange med allergi!! :) Skriv hvis du har nogle spørgsmål, så kan jeg finde mere info til dig :)

Reply
Emma

Jag fick utslag när jag satt i gräs och var snuvig & nös mig i stort sett igenom varje sommar. Då tog min läkare tag i det och sa att jag skulle få börja med ett vaccin. Ett för gräs och ett för träd. Jag tar sprutor var sjätte vecka och ska göra det i 3 år. Till hösten så har jag gjort det i två år och redan nu känner jag SJUK skillnad. Jag kunde till och med klippa gräset i veckan (okej, blev liiite snorig, men om man jämför med förut då jag dog bara jag kände lukten av gräs så är det ingenting). Har dessutom kunnat sluta med mina receptbelagda tabletter som jag tyvärr inte minns namnet på. Vet att de var 180mg i alla fall och att de var riktigt bra. Hoppas det löser sig för dig!

Reply
Ella

Hej!

Vill börja med att säga att jag vet hur det känns. Men det kommer nog inte gå att undvika tröttheten, man blir ALLTID trött av tabletterna man tar mot sin pollen allergi. Det som hjälper mig mest är kortison tabletter som läkaren skriver ut till mig. Dessa får man bara ta under en kort period, alltså när allergin är som värst. Under den perioden då jag har kortison tabletterna känner jag knappt av min allergi, det är som att vara frisk. Helt underbart! Men alla får ju inte det utskrivet, det beror på hur pass allvarlig allergi man har. Jag har den högsta nivån av antikroppar mot just björkpollen, så för mig funkar detta susen!

Det går även att ta sprutor för allergin. Detta kan ta upp till 4 år och man tar då till en början en spruta i veckan (har för mig att det var i 17 veckor) sedan blir det var sjätte vecka i ungefär 3 år. Men det har hjälpt lite på mig redan så det är ju ett förslag!

Reply
Linnea

Jag är olika allergisk olika år. Min läkare har sagt att jag ska börja äta min pollenmedicin i april (gräspollenallergiker) och äta den konstant till pollensäsongen för gräs är över. Detta fungerar inte för mig och jag använder oftast piller (dubbla kestine), nässpray (har provat receptfri och på recept), samt att jag sköljer ögonen och använder ögondroppar. Detta från april-september. Jag har bestämt att detta blir det sista året som jag provar alla dessa mediciner. Nästa år/till hösten kommer jag gå till läkaren och kräva dessa “vaccinsprutor” som finns mot allergier. man tar 5 sprutor under x antal veckor och blir symptomfri i 15-20 år. Det är min lösning på problemet, men då har jag också allergi från maj-september (ibland oktober). Om jag bara hade haft björkpollen så hade jag nog inte brytt mig lika mycket.

Reply
Zanna

I have the exact same problem, plus I’m allergic to my cat which makes it worse. I bought pure bee pollen from a health food store. It seems to be helping so far. Give it a try!

Reply
Elin Johansson

Hej!! Jag känner också igen pollenallergin, usch säger jag bara! Men jag tar ögondroppar, nässpray och då klarar jag mig igenom dag fin fint. De jag än änvänder är 100% receptfritt och jag får absolut inga biverkningar. Det är ju självklart beroende på person till person men om det nu är så illa så kanske det är värt att testa? Kram Elin :)

Reply
Emma

Nasonex är en nässprej som hjälper även mot ögon, finns receptfritt men har fått det på recept av min läkare. Sen är aerius de bästa tabletterna mot allergi!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*