• header

Kämpa med Meja

27 000 kronor drog jag in på bloppisen och ni anar inte hur svår det var att välja en organisation att skänka pengarna till. Ni hjälpte till och kom med förslag men det gjorde mig typ ännu mer förvirrad haha. Hur väljer man vem man vill hjälpa? Man vill ju hjälpa alla!

Jag fick ett mail från Ina, vars 4-åriga dotter Meja är sjuk i cancer. Hon var en frisk liten busig tjej tills hon plötsligt blev sjuk & började kräkas mycket. För två månader sedan fick de veta att hon har en tumör i njuren och metastaser i skelettet. Hennes diagnos heter högrisk neuroblastom stadie 4 och det är ca 50% chans till överlevnad. Mina tårar sprutade. Hemska hemska cancer. Ina berättade för mig om vilka tuffa behandlingsscheman Meja har, men hon berättade även hur mycket Barncancerfonden ställt upp för dem. Inte bara för Meja, utan för hela familjen.

Jag bestämde mig för att hjälpa till med Meja’s insamling hos Barncancerfonden. Ni hittar den HÄR. Och så önskar jag med hela mitt hjärta att Meja blir frisk.

// Translation.

Mejas mamma skickade med denna fina bild. Hon har en blogg och ni hittar den här.

139 Comments

Monica

Jeg syns det du gjorde var fantastisk flott og uselvisk. Du er virkelig vakker fra innsiden og ut Kenza og jeg blir stadig inspirert av deg! Stor klem.

Reply
LINNEA♥

usch så mycket jag hatar cancer! blir så glad när jag läser att det finns så snälla människor som du enza som hjälper barncancerfonden!
kram

Reply
Cassandra

Du är verkligen otrolig Kenza!
Det borde verkligen finnas fler människor som du eller rättare sagt att alla människor borde vara som du!
Grät när jag lästa detta och när jag såg bilden, sån söt flicka! Livet kan vara så orättvist ibland.
Så det du gör är helt amazing.
Du bara växer mer och mer i mina ögon.
Du är otrolig!

Reply
DM

Vet känslan. För tre år sen blev min mamma sjuk i bröstcancer. Värsta beskedet i mitt liv. Idag går jag med rädslan att hon skall få återfall och att jags ´skall drabbas.

Reply
michaela

har aldrig kommenterat din blogg men FY FAN vilken fin tanke jag bara rös i hela kroppen när jag läste inlägget, så otroligt godhjärtad människa är du kenza, åh gud vad fint! :)

Reply
Maddo

Man önskar ju att man kunde hjälpa alla i världen!
Jag skänkte också pengar till samma insamling, om många skänker så blir ju dom små summorna stora till slut.

Reply
Cecilia

Åh Vilken söt liten tjej! Önskar all lycka till Meja och hennes familj, du får gärna skriva ett inlägg senare om hur det gått för henne.

Reply
Izabella

Hej kenza!
För tre veckor sedan hade jag och mina tre bästisar en välgörenhetsbal för våra nior på vår skola. Vi hade lotteri för hela skolan veckorna innan med massa priser från sponsorer.Det kostade 70kr att gå på balen och då hyrde vi dj och det bjöds på massa att äta, och alla pengar som blev över från balen och lotteriet gick till barncancerfonden, 2971kr. Vi fixade balen helt själva och jag tycker 2971kr är grymt och att vi kan hjälpa barn att få den vård dem behöver och vinna över cancern. Min ena bästis har själv haft cancer och min farfar dog i cancer. Ville bara berätta och säga hur grym jag tycker du är som valde just barncancerfonden och 27 000 är så mycket pengar! Hoppas både våra och dina pengar hjälper så många barn som möjligt! kram

Reply
Andrea

Jag rös när jag läste detta.. Rätt organisation tycker jag, all lycka i framtiden Meja! ❤

Reply
Nadia

Du har ett hjärta av guld Kenza! Inte många stora bloggare eller kända människor generellt har det, men DU har verkligen ett hjärta av gulld och jag ser upp till ditt mod och din vänlighet ! :)
Kram Nadia

Reply
Frida

Herregud mina tårar bara sprutar av att läsa det här inlägget. Bra val att skänka pengarna till Barncancerfonden och jag hoppas hoppas med hela mitt hjärta och allt att Meja blir frisk.

Reply
Shara

RIKTIGT bra gjort Kenza! Är så stolt över dig, har följt dig länge och du förtjänar verkligen alla framgångar eftersom du är en så bra människa. Jag får höra så mycket gott om dig, du är verkligen en bra förebild för unga tjejer.
Att skänka 27000 kr till barncacerfonden kommer få dig att sova gott ;)
Kramar

Reply
I huvudet på Thåström

Började gråta när jag läste inlägget, började gråta ännu mer när jag gick in på Mejas mammas blogg. FUCK cancer, tillsammans kan vi alla göra en stor insats <3 Du är en helt fantastisk människa som gör något sånt här Kenza, jag hoppas du är medveten om de!

Reply
Angelica

Usch så hemskt! Jag hoppas verkligen att hon blir bättre och det är så snällt av dig att skänka alla pengar till barncancerfonden!

Reply
Ella

Du är en sån himla fin person! Nej jag känner dig inte, men gör man något sådant här så kan man inte vara annat än en underbar människa! Du är en stor förebild för mig och ja hoppas verkligen på att en dag få möta dig! Ta hand om dig och fortsätt med det du gör! Kramar en 15-årig tjej

Reply
fotbolls tjejen

nej men vad fint! det är så bra att de pengar som du tjänat in går till en behövande sak! jag sitter och ler med en tår för jag tycker det är så fint gjort! ha en bra dag

Reply
Clara

Åh vad fint av dig! Du växte just flera meter i mina ögon, jag tror att väldigt många uppskattar det här! Bra initiativ att sälja saker för att skänka pengarna till en organisation som denna, starkt!!

Reply
Linnéa

Usch, nu sitter jag också här och gråter. Så fruktansvärt söt tjej och jag hoppas innerligt att hon och andra barn i samma situation blir friska och kan fortsätta sitt liv, uppleva lyckliga stunder, skratt och annat underbart som livet erbjuder. <3

Reply
My

Verkligen fint gjort av dig Kenza! Kände att tårarna började komma när jag läste detta inlägg, barn ska verkligen inte bli sjuka!

Reply
Stig Palm

Kära Kenza!
En sådan fantastisk gåva till alla dessa barn. Jag har själv upplevt vilken nytta dom gör och vilken glädje dom skänker barnen i allt elände. Så tack, kära du och hoppas lyckan må skina över dig. Kram!

Reply
Sara Edin

Väldigt bra val, känner Ina väl och du kunde inte ha valt en bättre “vinnare”!
Meja är en liten busunge i vanliga fall och hela byn älskar henne, hon är våran lilla Tjorven (dock en väldigt smal Tjorv för tillfället).

Reply
Linda

Riktigt bra gjort Kenza :) Blir så rörd!!! Så himla fint att du valde att skänka istället för att spendera dem själv. Önskar och hoppas att Meja och alla andra blir friska !! <3 <3

Reply
Jessica

Gud vad fint! Bra val Kenza!
Hoppas allt ordnar sig och att hon blir frisk tillslut, blir så ledsen i hjärtat av sådanthär :(
Kram till Meja och hennes familj <3 <3 <3

Reply
Ida

Så väligt bra gjort av Dig. Du är en stor inspirationskälla bland alla de flera tappade bloggare som finns idag. Keep up the good work!

Reply
Alice

Hoppas verkligen att hon blir frisk, cancer är en hemsk sjukdom som INGEN förstjärnar! Cancer dra åt helvete!!!

Reply
Johanna F

Jättefint! :’) Hade hoppats på en djurorganisation av något slag då dom är en aningen bortglömda jämfört med cancerfonder men välgörenhet som välgörenhet, bara faktumet att du skänker bort 27 000 kronor du tjänat in själv till välgörenhet är hur bra som helst!! Det här gjorde nog Mejas familj obeskrivligt glada dessutom!

Applåder till dig Kenza!

Reply
Emma

Så himla fint gjort. Du har ett hjärta av guld! Hoppas verligen att Meja och alla andra sjuka barn blir friska från sin cancer, Hemska sjukdom! <3

Reply
Lisa

Förstår att det var ett svårt att välja med du gjorde ett bra val. Hoppas nu Meja och alla andra barnen blir bättre!

Reply
Moa

Du måste ju vara en ängel Kenza! Så gulligt av dig och jag hoppas verkligen att Meja och så många andra barn klarar sig!!

Jag hade själv en tremening som hade cancer i ryggmärgen och som senare spred sig till alla möjliga delar i hans lilla kropp. Han kämpade väldigt länge men till slut orkade han inte mer. Så jag hoppas att lilla Meja klarar sig!:)

Reply
Julia

Blir helt tårögd, så himla hemskt med cancer. Jättebra att ge till barncancerfonden tycker jag. Kram!

Reply
Issa

Blir så glad när jag läser såna här inlägg. Du som har en blogg som syns kan säkert få många människor att bidra med en summa tack vare att dem läser detta på din blogg! Underbart!!

Reply
Ida Bengtsson

Man blir glad av att de finns så godhjärtade människor som dig!
Människor som tjänar bra med pengar borde lära sig mer av dig och skänka en liten summa, för dem, de kan göra så stor skillnad för de som verkligen behöver pengarna…

Reply
Sandra

Hej kenza. Jag skrev ett mail till dig där jag beskrev meja & hennes sjukdom. Sen kontakte jag Ina (mejas mamma) och hon gjorde lika dant. Är verkligen super glad och tycker det var stort av dig. Ina vet jag blev jätte glad och jag vet att en sådan rolig sak betyder mycket just nu i sådana hör tuffa tider. Vi ska tillsammans kämpa för meja, världens finaste & busigaste meja. Hon ska klara det här. Fuck cancer!!

Reply
Ina

Tack älskade Kenza! Du anar inte hur glad jag är för din osjälviskhet och empati! Jag önskar dig all lycka i världen!
Hoppas vi hörs någon annan gång!

Många kramar
Ina, Mejas mamma

PS. Ett hjärtligt tack oxå till alla ni “okända” som hejar på min lilla Meja! Ni ger oss den styrka vi så väl behöver!

Reply
Linda

Oh det gör ont i hjärtat att se små barn ha cancer :( hoppas söta meja blir frisk <3 och du är en god människa kenza!

Reply
Ina (mejas mamma)

Tack älskade Kenza för din osjälviskhet och empati! Den betyder oerhört mycket för oss!

Hoppas att vi hörs framåt i tiden, annars önskar jag dig all lycka i framtiden! <3

Tack också till alla ni "okända" som stöttar oss i det här, ni ger mer kraft än ni anar!

Reply
Christin

Du hade kunnat dela pengarna till Barncancerfonden och WWF. Djuren kommer alltid i sista hand.

Reply
Sigrid

Helt klart rätt val! Att du valde att just hjälpa denna flickan och inte bara göra det lätt och lägga allt till en stor organisation visar vilket otroligt fin människa du är, Kenza! Självklart hade det hjälpt mycket då 27 000 kr ger otroligt mycket till en fond men det blir så mycket mer personligt och vackert att fokusera på just en individ. Men det är min åsikt :) Hoppas innerligt hon blir frisk!! <3

Reply
Emelie

Min lillebror fick också neuroblastom när han var 4 år och överlevde tyvärr inte. Fint av dig att donera pengarna till barncancerfonden!

Reply
Maria Ahlin

Fan vad bra gjort!! Bra val! Hoppas också att lilla Meja blir frisk =( Cancer är det hemskaste som finns…

Reply
Jennie

Min barndomsvän fick leukemi när han var liten, jag minns när vi fick besöka honom på sjukhuset hela tiden med slangar och rakat hår. Han orkade inte med så mycket, bara kräkas upp medicinerna och läsa lite i sina böcker.
Han hade tur, min vän. Han klarade sig och jag är så jäkla tacksam för det varje dag. Men det finns så många som inte klarar sig, som faktiskt dör.
Jag tycker du har gjort ett toppen val som ger alla pengar du fick ihop till en sådan organisation! Kram på dig.

Reply
H.

Du är en sådan otroligt fin människa!
Man blir glad av att det finns sådana som du här i världen.
Det kommer gå bra för dig här i livet, det är ett som är säkert!

Reply
Matilda

Åh vad fint av dig. Hoppas att Meja blir bättre och alla andra i samma situation.

Reply
Linda

Hej. Nu kommer jag låta som en bitterfitta, men jag älskar din blogg så du vet.
Tycker de du gjorde va jätte fint men fattade direkt att du skulle välja barncancerfonden , tycker det är lite typiskt för att alla verkar bara bry sig om människor, men djuren då? Jag hatar cancer o tycker de e jätte hemskt ! Men varför hjälper ingen djuren? Du kunde ha delat upp det hälften t djuren o hälften till cancer. Men tror inte du direkt bryr dig om djur på så sätt eftersom du själv bär päls och inte verkar bry dig att dom flås levande osv för du ska se lite snygg ut då o då? Och det är inte bara du som gör det men aa. Tycker de e lite typiskt.. Ville bara säga.
Kram

Reply
Ebba

Åhhh så vackert gjort, riktigt fint av dig!! Ber för att hon är en av de som överlever den där hemska, hemska sjukdomen <3

Reply
kajsa

stackare började nästan gråta när jag läste de cancer borde inte finnas för såna små <3 önskar man kunde bota de hoppas verkligen att hon blir frisk hon är jätte söt <3 <3

Reply
Jonna

Det här gör dig till en så bra människa ! om bara alla var så här godhjärtade !

Reply
Emma

Världen kan vara så orättvisst ibland,dumma cancer.. men Så himla fint gjort av dig. Du har ett hjärta av guld!

Reply
m

Så vackert och fint! <3

Cancer är såklart en helt fruktansvärd sjukdom, men initiativ som dina gör gott. Du är en god människa! :-)

Reply
IESSICA

Du har gjort ett absolut underbart val .. Och hade verkligen önskat att kunna vara där under bloppisen och att ge pengar .. Du är grym!! och hoppas över hela mitt hjärta att Meja klarar sig .<3

Reply
Mats

Hej! Jag blev månadsgivare på direkten när jag läste den bloggen! FUCK CANCER! Vill ha en så’n tröja…. KRAM!

Reply
Asena

Hej Kenza.
När jag läste texten om cancern
som Meja har så kom mina tårar fram igen
för att jag hade exakt likadan cancer när jag var liten,
och varje gång som jag tänker på det så får jag tårar.
Jag får redan nu..
att ha cancer är en svår period i livet och det
blir jobbigare. för mig blir de tufft för jag måste
ta plåster hela livet för att jag inte har några äggstockar
så jag har inte de vissa saker kvinnor ska få eller “ha”.
men det värsta jag fick reda på för ca 1 år sedan är att jag inte kan få barn och jag blev så ledsen hela den veckan.
Idag är jag 13 år och mår bra men jag tänker på min framtid jätte ofta..det var skönt att skriva allting till dig nu för du är verkligen världens finaste och jag älskar verkligen hur du lever och läsa om vad tycker och gillar,så du har hjälpt mig att tänka på någonting annat.
puss och kram Asena <3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*