• header

Cykelkorg för hundar

Mani har fått en present av mig! En hundcykelkorg! Hahaha, det ser så roligt ut. Men det är ju sjukt smart, den här kan han inte ramla ur. Vi testade den nu på kvällen, han verkade lite rädd först men han vänjer sig nog. Nu fattas bara en vanlig cykelkorg som jag kan ha väskan i, sen är jag redo att cykla till och från jobbet. :D

Jag vet inte om ni kommer ihåg hur Mani såg ut för några år sedan, men fan det svider lite i hjärtat när jag ser på honom hur gammal han har blivit. Okej nu är han knappt 6 år så förhoppningsvis har vi många år kvar ihop, men han har blivit så fruktansvärt grå i ansiktet. Han var ju kolsvart i ansiktet förut, han började bli grå om munnen vid 2-årsåldern och nu är nästan hela ansiktet grått/vitt. Min lille gubbe. ♥

// I gave Mani a gift! A bicycle basket for dog! Hahaha, it looks so funny. But it’s pretty smart, he can’t fall out of this one. We tried it out tonight and he seemed a bit scared at first, but I guess he’ll get used to it. Now I just need a normal bicycle for my handbag and then I’m ready to ride my bike to the office! I don’t know if you remember what Mani looked like a few years ago, but my heart hurts a bit when I look at him and see how old he’s gotten. Ok, he’s not even 6 years old so hopefully we have many years left together, but his face is getting more and more grey. His face used to be all black, at first he got grey around his mouth (when he was like 2) and now almost the whole face is grey/white. My little old man. ♥

Se upp för tönten liksom, haha

94 Comments

Maria

I’m soooo sorry for the question but when Mani will be die you want to take a new pet?

Kenzas svar: No, I don’t think so.. ;P

Reply
Sanna

gud va smart !
Hoppas han vänjer sig och att det funkar bra…

Om du ångrar dig ang parning av din och min hund så hör av dig !
Erbjudandet kvarstår fortfarande

Reply
Jennica

Ås så gulligt! Skulle bli sjukt glad om du kunna berätta vart du köpt den!

Reply
Emmy

Så söt Mani är! Och riktigt bra både med tanke på miljön, ekonomin och även hälsan att du ska cykla istället för att ta bilen :)

Reply
Cajsa

Haha, ser lite löjligt ut.. Men väldigt smart! Borde kollas upp till mitt lilla hjärta! Vart kan man köpa den? :) Hur mycket väger Mani? (Tänkte på storleken på korgen, om den skulle passa min dvärgpinscher på ca 5 kg.)

Kenzas svar: Jag köpte den på supercat.se! Mani väger typ 3.5 kg. Kanske din vovve får plats om den sitter ner ordentligt. Mani ville bara stå haha

Reply
"maggan"

Jag hade hand om en pensionerad tävlingshund förut som vara chihuahua, han var från början svart och vit men var aldeles grå när jag hade honom. han hade blivit det i 4 års åldern. Han är nu 10 år och mår alldeles utmärkt. Så du kan räkna med många fina år med din hund. :)

Reply
Anna

Förstår hur du känner! Min femåriga schäfer/rottis har också blivit så himla grå under hakan. Men min förra hund blev över 17 år så man ska nog inte nojja sig över lite gråa hår i tidiga år!

Reply
Linn

Tror det ska finnas hundfoder som kan hjälpa att hålla färgen på hunden. Brukade köpa det till min schäfer och det funkade jättebra!

Reply
Elin

Hej Kenza skulle vara jätte tacksam för svar. Din nike air max är väldigt fin och ser bekväma ut så jag undra vart du har köpt dina och om du vet någon sida som säljer såna? behöver verkligen nya skor. :)

Du är verkligen jätte vacker och jag tycker du har en riktigt inspirerande blogg! kram

Reply
Sara

Varifrån har du köpt den? Letar nämlIgrn efter en cykelkorg till min lilla vovven men inte hittat någon bra. :)

Reply
Louise

Vart har du hittat korgen? Hade behövt en liknande själv till min lille skrutt! :)

Reply
Silvana

Heej!
Vad söt liten korg sån ska man ju klart köps till sin hund :)
Skulle du kunna göra en video där du visar hur du lockar ditt hår ?
Och finns det någon chans att du kommer till Malmö/Lund under sommarlovet?
och du är alltid lika snygg!
Skulle vara kul om du svarade
puss och kram silvana 13år

Reply
Linn

Hej! En sådan korg skulle jag behöva till min hund. Sitter den fast ordentligt? Min hund får liksom för sig att hon ska hoppa ut ^^

Kenzas svar: Yes man spänner fast den på pakethållaren. Men om man ramlar så kanske den flyger av.. :P

Reply
Muru

OMG!! I need one of those! :D I have 3-year-old chihuahua girl too and until this day I’ve been carried her in a bag, and she sure likes it that way, but for me it’s very difficult to move with a bag like we have.

Do you know where can you get one of those? :D

Kenzas svar: I bought it on http://www.supercat.se :)

Reply
Karin

Hej fina du!

Snälla, hjälm! Min mamma var nära att mista livet i en cykelolycka, hade hon inte haft hjälm hade hon inte levt idag!

Kram

Reply
Nikki

Those bikes are just awesome ♥ could you tell me what types are they please? :) And Mani is still looking handsome, dont worry! :D you treat him very well, so he is gonna stay alive for reeally loong ;)

Kenzas svar: Haha I hope so!! :) Our bikes are from Stålhästen. Hugs!

Reply
Emma Johansson

Ååh! En sån måste jag ha till min hund, vart har du köpt den? :)

Kenzas svar: Jag köpte den på supercat.se hehe :)

Reply
Mari

Hunden din er utrolig søt! Hvilken rase er den ?

Kenzas svar: Han är en mix mellan chihuahua & papillon. :)

Reply
Jojjo

Hej

Jag är 12 år och läser din blogg, den är jätte bra!!! och stooor förebild. Men jag är idag besviken på dig :(
Varför har du inte hjälm på dig när du cyklar? Det är farligt och du kan skada dig riktigt ordentligt om något händer. Du skyddar din hund, så varför inte skydda dig själv? :(

Reply
sofia

Hej Kenza! Har länge funderat på hur jag ska få med min hund när jag ännu inte har bil. Den här idén var hur smart som helst! finns korgen att beställa eller har du lagat den själv? pusshej! :)

Reply
lena

hej kenza!

du behöver nog inte vara ororlig över Mani, små hundar lever längre än stora, ca 12 år.Min chihuahua är nu nio år nu..Så var inte orolig! :) <3

Reply
Amanda

Kallar du aldrig “Mani” för Armani längre? Eller skäms du för att du döpte hunden efter ett designermärke..?

Kenzas svar: Haha nja skäms gör jag nog inte, men jag hade inte döpt honom till det idag liksom. Vi säger alltid Mani, men jag brukar använda hela hans namn om när jag blir upprörd, om han inte lyssnar t.ex. Då kan jag ba “Armani Zouiten, KOM HIT!” :P

Reply
Rikke

Hej Kenza
Hoppas verkligen inte du tar illa vid dig, men sånna där hund-cykelkorgar gör mig livrädd och provocerad på samma gång. Hatar djur som får sitta i bur (även om det är en “korg” så är Mani instängd) och skulle något dumfan köra på dig har han inte en chans..
Jag cyklar till jobbet varje dag och folk är dumma i huvet, helt livsfarligt vissa gånger.
Sen tror jag på att hundar ska få använda alla sina fyra ben, hur små de än är. Frågan är vad som är läskigast, ha dem instängda i en korg eller cykla med dem i koppel i stan… Bara en tanke :)

Kenzas svar: Cykla med en liten hund i koppel på bilvägar i en storstad? Det är omöjligt. Dels för bilarna och dels för att han aldrig skulle orka springa så långt. Jag har inget problem med att ha honom i en “bur” under en cykeltur. Det får han ta, jag tror inte han tar illa vid. :) Sedan gäller det att vara försiktig också. Det du säger att folk är dumma i huvudet, så säger ju jag som bilist om cyklister haha.. ;P

Reply
Christie

My cat is getting older and it makes me sad that I’m going to lose him in the next few years. :(

Reply
Josefine

Det kanske känns bättre om jag säger att små hundraser (som Mani) blir upp till 15 år!!! :D

Reply
Jessica / Supercat

Hej Kenza!
Vad glada vi blir att din fina Mani passar i cykelkorgen, och den var ju riktigt snygg på din cykel med!

Ha en fin sommar!

Mvh,
Jessica på Supercat

Reply
Sara

Min hund fyller 3 i december och är också redan grå om mulen, svider i mitt hönsmamma-hjärta att se honom åldras så!

Reply
Student_23

Bra att du har honom säkert i en korg! Läste andra kommentarer om att det är trist med en “bur” men i en stad som Stockholm är det ju ytterst olämpligt att ha en liten chihuahua kutandes jämte cykeln. Plus att han inte orkar.. Men. Det var inte det jag skulle säga.

Jag tänkte berömma dig för att du cyklar och för att du ställer bilen. Så sluta skriv “tönten” och byt det mot “den coola tjejen”. Utan ironi, alltså.

Kram på dig och glöm inte att sluta använda Converse, det är barnarbete deluxe. Converse ägs av Nike och kontrollen är alltid sämre då, plus att nike är kända för att ha mycket barnarbete. VÄLJ ETHLETIC! Ekologiskt, fairtrade. VÅGA GÅ MOT STRÖMMEN!

Reply
Emma

Kenza, visa foto på dig med hjälm och du kommer att rädda livet på många och naturligtvis ditt eget också !! ;-)

Reply
Natalia

you don’t have to worry. there’re many years towards you. small dogs live for about 15 human years, some of them even longer :)

Reply
Madde

Cykelhjälmen Kenza!
Bra att du tänker på hundens säkerhet, men du borde dänka på din egen också!

Reply
Lisa

Jag kan lugna dig med att säga att min grand danois blev gråhårig vid 8 MÅNADERS ålder, hahaha! ;)

Reply
Elisabeth

Hej Kenza. Att Mani börjar bli grå är helt normalt. Vissa hundar blir “grråhåriga” lite tidigare än andra pga deras pigment. Precis som människor. Du behöver inte vara orolig, sålänge hunden mår bra så är det inga problem. :)

MVH Elisabeth

Reply
Maria

Korg och en hjälm på huvudet på dig så är allt i sin ordning. Förstår inte hur man kan välja bort en så billig livförsäkring som en cykelhjälm faktiskt är. Eller du kanske kör bil utan bilbälte också?

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*