• header

JUST DO IT!

Workout clothes from H&M

Nu drar jag igång med träningen igen! Och denna gång på riktigt. Inget “jag tränar när jag hinner, någon gång i veckan” utan nu sätter vi upp tider som jag ska köra. Varje vecka. Jag kommer få hjälp av min kompis Jonas som är PT och vi ska köra 2-3 gånger i veckan. Gymmet ligger bara några kvarter bort från mitt kontor så att dra iväg en timme är inga problem. Jag var där en sväng på lunchen och gjorde lite tester. Vi upptäckte att jag är rätt stel i axlar och bröst, min hållning när jag sitter ner vid datorn är ju inte den bästa och så har jag suttit i 6 år haha. Det måste vi ändra på!

Eftersom att jag har så lätt för att gå ner i vikt så vågar jag inte köra för mycket konditionsträning, utan det blir mest fokus på styrka. Jag måste sluta slarva med mina mellanmål och se till att äta ordentligt varje dag. Mycket mat ska det vara, men ordentlig mat. Och rökningen? Hjälp.. Ja där har jag självklart satt ett mål och jag kommer kämpa på.

SJUKT peppad är jag iallafall! Träning ÄR ju så otroligt viktigt, och bara man kommer igång så är det även väldigt kul. En PT som peppar och hjälper mig är något jag verkligen behöver eftersom att motivationen kan dala rätt mycket, så jag tror det här kommer bli asbra.

// It’s time to start working out again! For real this time. No “I work out when I have the time”, cause now I’m gonna go with a schedule. Every week. My friend Jonas is a personal trainer and he will help me 2-3 times a week. The gym is just a few blocks away from my office so it’s no problem at all to get away an hour. I was there around lunch today and did some tests. Apparently my shoulders & chest are pretty stiff from sitting by the computer for 6 years haha. We need to change that! And since it’s very easy for me to lose weight I don’t want to do much cardio, instead we will focus on strenght. I need to eat snacks between my meals everyday and I need to eat a lot of (good) food. And smoking? Help.. Well of course I’ve set a goal and I will try my best.

I’m so excited for this! As you know it IS really important to exercise, and once you’ve started it can also be very fun. A personal trainer who helps me is something I really need since I lose my motivation easily, so I think this is going to be awesome.

97 Comments

ann-sofie

lika vacker även i träningskläder… men till saken; vilken inställning du har! Detta tror jag kommer gå bra, hejar på dig :)

Reply
Lina

Du är en stor insperationskälla och kulle vara jätte roligt om du bara i ett inlägg sen skulle vilja berätta lite vad ni gör för övningar och lite tips på vad man ska äta! Vill också träna ordentligt, utan att tappa vikten!
Kramar! :)

Reply
Susanne

Åååh, peppad att haka på din resa med träning. Men ang. rökningen. du har säkert hört det förr men det finns en bok som heter “äntligen icke rökare” som Allen Carr skrivit. Fantastiskt bra. Läste den dagen efter Nyårsafton och då hade jag inte ens bestämt mig för att sluta röka (älskar ju att röka). sträckläste den i 4 tim och har inte tagit ett bloss sen dess att jag stängde igen boken! Har heller inga tankar på att börja igen. Men även om du ännu inte har all vilja att sluta, så tror jag att den kan va nyttig att läsa!

Reply
shay

vet du vart man kan hitta en liknande väska som du har på bilden? letat efter en sån sjuukt länge! :)

Reply
WIDNERS

Super bra att sätta upp mål med träningen! Jätte kul att du ska försöka sluta med rökningen också! GO KENZA!

Reply
Ana

Hey Kenza! I’m new at the gym and i don’t know very good how to define and tone my body, because i don’t want to loose weight, do you have any rutine at the gym? thanks!!

Reply
Rebecca

Vet du vad jag tycker är jättebra Kenza? Även fast du röker så nämner du inte det i bloggen eller visar det. Vilket är jättebra eftersom så många unga läser din blogg och kanske tycker det är coolt.
Keep up the good work and quit smoking!

Reply
Hanna

Heja dig!! Speciellt när det kommer till att dra ner/sluta med rökningen, det är ju det svåraste! Jävla motiverad jag blev nuuuuuuuu

Reply
Josefine

Det är härligt att träna!! Lycka till! :D
Btw, får vi se en ny header snart?! :D<3

Reply
Anita

alloj :) min pappa och mamma har rökt i nästan 25 år, dom började med sån där e-cigg eller vad det heter. först får man välja hur mycket tobak eller nikotin (kommer inte vilken
) man behöver. finns 18, 12,8, 6. så man börjar med kanske 12 och så beror det på vilka cigg du röker. så går du ner till 6. Det tog kanske 4-6 månader när min pappa har slutat röka. han kan sitta vid andra som röker och blir inte alls sugen :D prova på det. :D

Reply
Evelina

Haha, jag har också rätt dåligt hållning efter att suttit för mycket vill datorn. Skulle du inte kunna ge tips när du väl är igång på bra övningar för ryggen?

Reply
Isabelle

Jag gillar att du säger att du vill gå upp i vikt med hjälp av pt:n! Många (bloggare) tänker nog tvärtom. Det känns skönt att höra faktiskt för egen del.

Reply
Nathalie

Hej Kenza! Jag har tänkt köpa seneca shortsen från Ivyrevel men är osäker på vilken storlek jag ska välja…
I vanlig fall har jag storlek S/M på kläder och mina mått stämmer bäst in på S enligt eran “size guide”, men samtidigt har ni skrivit att man ska gå ner en storlek på just de shortsen, så jag undrar om jag borde ta S eller XS?

Hoppas på svar!
//Hälsningar Nathalie<3

Reply
valentina

heyy,Kenza I lovee your blog, I was just wondering that the bag that you have on this photo, the alexander wang rocco duffle, in what colour is the hardwear???

XOXO

Reply
Cassandra

Vad roligt att du har den inställningen till träningen, att du gör det för din skull och för att det är viktigt. Jag har själv också försökt börja fokusera på styrka vilket gör att jag för tillfället har världens träningsvärk haha. Men lycka till, du är fantastisk! :) /healthyforme@instagram

Reply
Sandra

Your gym bag is SO CUTE! I love it how it doesn’t look like an ordinary gym bag! Where did you get it from?!

Reply
Johanna

Hoppas att du uppnår målen! :) söta teäningskläder, vart är väskan ifrån?? Har letat efter en sån galet länge haha kram:)

Reply
Amanda

Vad kul att du ska börja träna och äta hälsosamt igen. Älskar när du skriver om sådant, kan du inte göra det oftare? Det är så himla motiverande och inspirerande! Kram

Reply
Tilda Forslin

Hur omotiverad du än är så bara att du bloggar om att du vill/ska träna så motiverar det många andra, iaf mig :)

Reply
Emma

Hej! Konstig fråga kanske men vad har du för trosor när du tränar? Jag tycker det är så svårt att hitta trosor som både är sköna att träna i och inte syns när man har träningstights som du på bilden. Har du nå tips? Btw, gillar din blogg:P

Reply
Mathilda

Hej! Härlig bild! Gillar verkligen din blogg, du är en stor inspiration, Kolla gärna in bilderna från vår pool, takterass, inredning, skönhet och foto. Har även massa goda tips på fruktdrinkar, smoothies och hälsotips!

Reply
Regan

Good luck – I’m sure having a personal trainer will help a lot with motivation, but it’s still so hard to start a workout regime! I always find that once I’m in the swing of it, it becomes routine and I feel weird if I haven’t worked out… but it takes a while!! Cute workout outfit!!

Reply
shoaka

gokenza its your birthday we gonna partyy toniight its your birthday!!! COOOOOME ON

Reply
Olympia Thurfjell

Det är galet svårt att sluta röka. Jag har precis slutat och jag kom på hur det ska bli lättare. Jag tränade 6 dagar i veckan, raderade allt vad godsaker och snabba kolhydrater heter och minskade med 5 cigg i veckan. Ett litet tips bara!

Reply
Simoné

Hejsan, tänkte bara fråga vad du väger och hur lång du är.
sen undrar jag även vad ditt bästa tränningstips är till en tjej som ofta “snubblar på mållinjen”. jag har bara lite fett kvar där jag inte vill ha det, men tillräckligt mycket för att en navelpercing får mig att bokstavligt talat se ut som en percad gris….</3 vill så gärna skaffa navelpercing nu till jul….så snälla hjälp! :( <3

Reply
me

trodde verkligen inte du rökte, herregud! snälla sluta med det, du är så vacker så ta vara på det. usch på rökare, sluta genast med det trots att det är fruktansvärt svårt!!

Reply
Marie

Heja! Jag tycker att den här bilden är bra för motivationen även om jag inte heller är ute efter viktnedgång utan att komma i form och bli stark/hälsosam. Kanske funkar som pepp för dig också om du tappar några dagar?

Reply
victoria

Kan inte du lägga upp programmet? Speciellt de övningar för stela axlar /stärka övre rygg? Känner själv att jag alltid är stel där och behöver få bättre hållning. jag vet ju att core är viktigt för det men det känns även som att man skulle behöva stärka musklerna i över ryggen också. Tack!!

Reply
malin

Kuul med ny motivation! Vet du vad!! Jag e inne på min 10e rökfria dag!
Har skiiitbra tips till dig!
1.köp boken äntligen icke-rökare skriven utav allen carr (han e en jävligt inbiten gubbe som rökt i 33 år ca 100 cigg om dagen, han om nån vet vad vi går igenom! Rök på medan du läser boken och sen sista dan röker du tills du känner att fy fan vad äckligt detta e! Fimpar och slutar för GOTT.
2. ladda ner vårdguidens rökapp!! Där får du tips och råd, antal.dagar du har klarat hur mkt pengar du sparar när hälsan bättrar sig. Ett bra stöd!

Lycka till

Reply
Emelie

Snygga kläder :). Härligt att köra igång igen, önskar att jag hade en PT också som gör att man tar i liiite till liksom.

Hejja!

Reply
Malena

Roligt att höra att du kommer försöka sluta/minska på rökningen :D Lycka till med allt!

Reply
Elin

Hur fantastiskt mycket en PT hjälper vissa så behöver man inte ha det för att komma igång med att träna. Jag och min bästa tjejkompis bestämde oss en dag för att skaffa gymkort tillsammans och våra föräldrar skrattade och sa att det kommer hålla en månad sen ger ni upp. Men vi har haft det i över två år nu och vi tränar mer än någonsin. Det har liksom blivit vår tid tillsammans, bland plugg, jobb och pojkvänner så kan det vara svårt att få tid för sina vänner. Så gymmet är hennes och min egentid tillsamman. Sen blir det ju så mycket roligare att träna med någon man skrattar och har roligt med, man tänker knappt på att man tränar och jag får spendera några timmar i veckan men min finaste vän.

Reply
sara

jag slutade röka i måndags! och när jag är sugen tänker jag på hur äckligt det luktar och hur det känns i halsen när man har rökt för mycket på kort tid. heja!!

Reply
att finnas utan att leva

you go girl! :)

– en blogg om hur det är att leva med kronisk depression och ångest. En blogg som vill visa alla sargade själar där ute att de inte är ensamma. En blogg som vill slå hål på tabun kring psykiska sjukdomar.

Reply
Julia

Rekommenderar dig att läsa Äntligen icke-rökare av Allen Carr. Den är hur bra som helst!

Reply
Malin

Tycker grymt mycket om dina Ari Max 90 och skulle själv vilja ha ett par, vart finns dem att köpa? Kram

Reply
Girlymovies

Hej Hej!
Jag är en tjej på 16 vårar som älskar filmer!
Ett problem som uppstår var enda gång jag ska kolla på en film är att jag inte vet vilken jag ska kolla på. Så för ungefär ett halvår sedan bestämde jag mig för att göra lite olika listor.
Men på min blogg tipsa jag er i alla fall om romantiska komedier.
Hoppas ni gillar den och fortsätter att titta in!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*