• header

Tandhelvetet.

Jag har så ont just nu att jag inte kan sluta gråta. Imorse när jag vaknade så var det så svullet kring min visdomstand att jag inte ens kunde bita ihop käken. Det gjorde ont hela vägen ner i halsen samt upp i örat så jag åkte in till tandläkaren. Alltså den smärtan jag kände när de grävde i min mun (spolade rent osv) var så fruktansvärd att jag höll på att svimma. Sedan kunde jag liksom inte ens gå därifrån för att smärtan gjorde mig helt yr och jag kunde inte slut gråta och snora. Lyckades ta mig till Apoteket iallafall för att hämta ut penicillin och nu är jag hemma och vill bara sova tills det här känns bättre. Och så är jag ju så jäkla hungrig också för jag har inte kunnat äta på hela dagen. Ahh, vill bara ha ut tanden. Kommer förmodligen behöva operera bort den när inflammationen har lagt sig.

Hoppas ni har en roligare söndag än vad jag har! ♥

// I’m in so much pain right now, I can’t stop crying. This morning when I woke up, it was so swollen around my wisdom tooth that I could not even close my jaw. It hurt all the way down the throat and into the ear so I went to the dentist. Then the pain I felt when they flushed and cleaned etc was so terrible that I almost fainted. After I couldn’t even leave the place cause the pain made ​​me quite dizzy and I could not stop crying. I managed to go to the pharmacy anyway to buy penicillin and now I’m at home and just want to sleep until this feels better. And I’m so damn hungry too because I have not been able to eat all day. Ahh, just want to pull out the tooth. I will probably need surgery to remove it when the inflammation is gone. I hope you’re having a better Sunday than I! ♥

Den här teckningen av Hanna Östberg piggade upp mig lite iallafall!

140 Comments

Diana

Du liknar Sinem Kobal (en turkisk kändis). Sök Sinem Kobal 2013. Båda ni är sjukt vackra!

Reply
Marica

Ucsh, gud va otäckt det låter! Hoppas det går över snart.
Verkligen superfin teckning också. Helt fantastiskt hur duktiga vissa människor kan vara! :) <3

Reply
LORISSA LOVEBOMB

Krya på dig, jag vet hur det känns. Till slut opererade jag bort båda mina, fick sådana oerhörda infektioner om och om och om igen, vet inte hur många gånger jag fick lov att spola dem… :(

Reply
Flower

I had the same last year but my wisdow teeth needed to be operated at the oral surgery. It was awful, but trust me, if you get yourself to do this, it will only take a week to completely recover but you won’t have to worry about it again in your life! In the meantime, get well soon! Maybe Cataflam can do the best against pain! Kisses

Reply
Emma

Om du ska operera ut den, se till att ta alla fyra på en gång!
Det är lika bra, för krånglar en kommer antagligen alla att krångla och vem vill behöva göra den operationen mer än en gång?

Reply
veronica

Kan du inte göra typ en vidio på hur du fixar ditt hår? alltså dom hära små lockarna över hela håret ;) Kram!

Reply
emma

åh, stackare! vet hur det är :( är hemskt… det värsta är att det knappt går att göra något åt saken. (tänkte säga att det bara är att bita ihop, men det går ju inte (hehe)). nej men.. usch. lider med dig! hoppas det går över snart. KRAMAR <3

Reply
Evelina

Brukar aldrig kommentera din blogg eller så men läser den varje dag… Hoppas det känns bättre efter några timmar sömn och penicillinet. Krya på dig <3

Reply
Eva

You are not the only one!! Parts of my holiday were a living hell because of this, but I got a do-it-yourself flushing-set from the dentist, and that helped me a lot :-) Get better soon, I KNOW how terribly painful it is… Love from Denmark <3

Reply
Alicia

Exakt samma sak hände mig för någon månad sen. Det var hemskt! Grät i 24 timmar innan jag kunde komma till en tandläkare. Hade samma sak, smärta som gick ner i halsen och upp i örat. Jag fick också en svullnad som var så extrem att halva mitt ansikte blåste upp och det höll i sig i en vecka. Min svullnad inne i munnen sprack också…något av det äckligaste jag varit med om. Vad fick du för pencillin? Säg inte att det var kåvepenin, det fick jag först och det hjälpte inte. Hoppas du mår bättre snart!

Reply
Marie

Å, jag vet precis hur det är – har gått igenom samma sak med båda mina visdomständer i nederkäken. Hoppas att penicillinet verkar snabbt och att du kan ta bort elakingarna snart.

Reply
Anna

Hej! När jag hade samma problem sköljde jag med dentaflux?! Nått bakteriedödande, det lindrade:) Skönt att bli av med den sen i alla fall kan jag lova:)

Reply
Jojo

Aj, det låter väldigt smärtsamt. Hoppas att svullnaden går ner snart så att dom kan operera bort den <3

Reply
Anders

Konstigt att du inte fick lokalbedövning? Jag hade samma sak, där fick jag bedövningen i väntrummet. Var också en söndag. Bara proppa i dig värktabletter. Smärta är inte bra för kroppen.

Reply
att finnas utan att leva

Jag lider med dig, har i perioder så ont i mina att jag knappt kan prata :/

– en blogg om hur det är att leva med kronisk depression och ångest. En blogg som vill visa alla sargade själar där ute att de inte är ensamma. En blogg som vill slå hål på tabun kring psykiska sjukdomar.

Reply
A.

those wisdom teeth can be such a pain in the ass! i hope you’ll be better soon! take care!

Reply
Amanda

jag ogillar också tandläkare, fast jag gillar din blogg. jag älskade din blogg på blogionaire.com

Reply
Cecilia

åhhh… hoppas det blir bättre!!! Och superfin teckning.
Hoppas de blir bättre, kram och ha de så bra as possible!!!

Reply
Julia

Åh stackare! Själv är jag 20 och har inte fått mina än. På ena sidan av munnen kan jag dock känna dem under tandköttet. Hade helst önskat att jag inte skulle få några. Verkar mest vara bekymmer :/

Reply
lollo

usch, det låter inte alls roligt. hoppas du mår bättre snart, tänker på dig! kram finis ♥

Reply
Josefin

Hej, din stackare! Har som du problem med visdomständerna och vill bara tipsa om corsodyl-gel på apoteket om du inte redan har det. Ta det på en ren tandborste och gnugga så fort det börjar göra ont, så brukar det hindra en inflammation. Gör även så det blir bättre fort om det hunnit bli en.
Krya på dig!

Reply
Sanna

fy fan jag lider verkligen med dig, den smärtan som man har i tänderna är helt jävla fruktansvärd. Man kan inte göra el tänka på något annat alls tycker jag och det sätter sig i hela huvudet och i halsen =/

hoppas att det läker snart

Reply
Vilma Bolding

Hej kenza! Mina första visdomständer kom upp när jag var ganska ung, bara 14 men den siste ville komma upp nu och inget funkade mot smärtan. Jag grät i tre nätter och blev så trött. Tandläkaren hade stängt under helgen så det enda som funkade mot värken var isbitar och corsodyl som du kan köpa på Apoteket! Alvedon och morfin och Ipren funkade inte men is gjorde! På måndagen gick jag till tandläkaren som slipade ner min övre visdomstand som tydligen borrade sig ner i mitt svullna kött.. Den var inte inflammerad utan tanden värkte och tanden. Borrade ner samtidigt. Som tur var gick det över efter det! Lycka till och jag vet hur det känns… Det är hemskt!! Hoppas det funkar! Få de att slipa om det går annars om det är inföammerat är det nog bäst att dra ut..

Reply
Jessi

Vet precis hur det är! har haft 2-3 stycken inflammationer i visdomstanden,och skickar styrke kramar till dig vet verkligen hur det är, satt också och spolade rent och bara grät och grät för det gjorde så ont, tyvärr så blir det inte bättre förens om 3-4 dagar :( så bara att försöka att stå ut!

Reply
Matilda

Usch!! Hade också jätte ont i en tand för ett tag sen och hela min mun svullnade upp. Det gör så grymt ont! Hoppas det blir bra snart!

Reply
Hilda

Snälla Kenza kan du inte tipsa om lite höstkläder? Typ jackor, tröjor, halsdukar. Jag har letat runt i en evighet utan att hitta något jag gillar! Kram!

Reply
Fanny

Snälla kenza kan du lägga upp vinnarna av nellytävlingen snart?? Jag väntar och väntar. Tack på förhand:*

Reply
Anonym

Åh, tycker så synd om dig!
Vilken jättefin teckning och vad bra att den gjorde dig lite gladare :)

Reply
Felicia

Hej! Vet att man kanske inte vill tänka på hösten än men jag undrar vad du kommer använda för kläder, skor osv i höst? Skulle bli super glad om du kunde göra ett inlägg om höstmodet! Hoppas du mår bättre snart:) KRAM

Reply
Maria Eskelin

Usch verkligen jobbigt de där me tandproblem! Känner igen det :/ Men det blir nog bättre, kramar :)

Reply
Marie

Jag har opererat ut en visdomstand för några år sedan, typ när jag var 14 kanske, det var innan jag skulle få räls för den var i vägen och puttade på dom andra tänderna. Den hade inte ens kommit upp när dom tog ut den.
Jag förstår inte varför alla säger att det gör så ont. Jag kände ingenting. Fick dricka några cl lugnande, som jag somnade av. Så jag vart nedsövd under hela operationen och när jag vaknade igen en stund efteråt hade jag ingen aning om vad som hänt eller vart jag var :D haha, jag sa till mamma “varför jag har bomull i munnen?!”

Reply
Karin

Har varit där med 3 av mina visdomständer, smärtan går inte att förklara och den går inte att tänka bort….men ack så skönt när fått dom bortopererade =)

Reply
L

men fan din stackare, det där låter förjävligt.
min mamma hade någon slags inflammation i en av hennes tänder längst in och hon berättade samma historia ungefär.
Hon dog typ i stolen. Antar att det var så du också kände.
hoppas du mår lite bättre imorgon, i alla fall så du kan äta. Hoppas du får ta ut den fort som bara den, så du slipper vara orolig över den. Lycka till

Reply
Lina

Fy fan stackars dig! Vet precis hus det känns. Jag hade likadant med återkommande inflammationer i en visdomstand. Fick operera bort den. Det var inte kul kan jag säga, hade skiiitont efter. Fick äta penicillin för det hade blivit inflammerat efteråt. Men även fast det gjorde aå jävla ont var det lätt värt det! Som en befrielse att aldrig mer behöva uppleva smärtorna från den jä**a tanden! :)

Reply
Ella

Brandy melville som är en jättestor ungdomsaffär i USA har öppnat i stockholm nu,läs mer på min blogg! :)<3 Älskar din blogg!

Reply
Jessika

Vet hur det känns, opererade bort min förrförra veckan :( krya!!
Wow vilken fin teckning!!!!

Reply
elina

Usch fy.. Mitt tandkött vid min högra visdomstand var helt svullet för några dagar sen, men det la sig samma dag. Har tur att det inte blev mer infekterat. du MÅSTE nästan borsta som längst där du har ont, även om de gör ont där. För det området måste bli rent >< Usch, vill ha bort min NU men den är inte ens på väg upp.

Reply
Sophia

Neej stackars dig Kenza:(
Men gå ner på Ica och köp Keldas soppor och värm dem, de går ju lätt att bara dricka så Att du får något att äta och då bilr det lite bättre:* en annan sak att göra är att lägga en Isbit mellan tanden och kinden så att kylan bedövar:) Krya på dig!!! Älskar din blogg och du är en stor förebild
Kram Sophia<3

Reply
Sophie

I’m so sorry and I hope you will be better soon, Kenza!
I know how much it hurts, cause they just pulled my wisdom teeth
out half a year ago.
Lovely greetings from germany, I think of you! :)

Reply
jennie

Usch så hade jag det när min tand hade en grov inflammation:( jag låg och sov med ispåse mot kinden och gärna kallt vatten i munnen och levde på kesella soppa i 4 dagar

Reply
Amalie Heldal

if i use a size small in the bikbok tops, witch size do i use in the ivyrevel tops?

Reply
Hannah

Stackarn :( men glass hjälper med att kyla ner svullnaden och minska värken, men är samtidigt så gott :) krya på dig!

Reply
Mia

Dra ut den så fort du bara kan! Jag höll på sådär ett par gånger när min första tand blev inflammerad. Nu har jag dragit ut 3 av 4 visdomständer och nummer 2-3 drog jag ut första gången jag fick ont. Så skönt att slippa tänka på att det är möjligt att få ont när man är på semester eller liknande, man behöver ju inte de tänderna ändå! Jag tyckte definitivt det var värt lite smärta ett par dagar!

Lycka till!

Reply
Sara

Sådär hade jag också för ett tag sedan. Men får inte ens in en sked i munnen, men soppa ur kopp funkar. Jag fick även order av tandläkaren att gå och köpa måltidsersättning, typ nutrilett, för att få i mig ordentligt med näring. Även om det kändes himla fel och jag nästan skämdes för att dricka det så behöver man ju få i sig näring på något sätt :) hoppas värken släpper snart!

Reply
Izabell A

Hej snygging, har du någon ny planerad vinter jacka planerad? Funderat länge på att köpa Kenza 7 men om de kommer en ny vill jag självklart ha den!! Har 2 andra av dina jackor bla Kenza 9, älskar dom!!
Pusssss

Reply
LINNEA

Åh herregud vad vi älskar din blogg.. Den är så underbar, lika så du! Vi håller på att få besöksrekord på vår blogg, men bara nästan, om du skulle göra något, som att länka den eller bara lämna en kommentar på vår blogg så skulle det va helt galet underbart! Men själv vet jag att detta aldrig kommer hända, men du ska veta att det är en stor dröm! <3

Reply
Cia

Girl, I know the feeling. :/ Har varit tvungen att operera ut TVÅ visdomständer på vardera sida av munnen – de växte nämligen vertikalt. ^^’ helt sjukt. Svullnade ofta upp och fick jätteont. :( Så I feel your pain.
Operation är förmodligen det bästa alternativet. Speciellt eftersom du nämnt att det här inte är första gången tandköttet runt dina visdomständer blivit inflammerat.
Operationen i sig är inte speciellt roligt (man är ju liksom VAKEN under hela proceduren), och inte heller veckan efteråt (man svullnar upp ganska rejält), men det är ju värt det i det långa loppet! :)
Hoppas du mår bättre snart! ^^ styrkekram!

Reply
Felicia

Hoppas du mår bättre snart! Själv blev jag just förkyld, men att lyssna på musik, dricka te och vila gör att jag mår bättre :)

Reply
Rebecca

Hej Kenza!
Alltså jag måste bara skriva att jag förstår verkligen hur du känner. Exakt samma sak hände mig i början av sommaren, fick tikacillin(en slags pencillin)utskrivet av min tandläkare och efter hand blev det bättre.. Funderar också starkt på att dra ut de där jäkla visdomständerna, de är bara till besvär!
Men som sagt, det blir bättre efter några dagar så håll ut, jag lider med dig!!

Ta hand om dig, kram
Rebecca

Reply
Niima Boa

aavv, I have almost the same problem. My wisdom tooth is so long that I bite myself every time I close my mouth. Hope the pain is gone!
iadorebeauty.com, niima boa

Reply
Patrícia

You poor thing, wisdom teeth are the worse. Because I have no space for them to come out I had two of them pulled out surgically at the same time and it was awful. But is better than the constant pain, on the other side of my jaw I still have the other two because one of them is located right on top of my jaw nerve so they can’t pull it out yet, maybe it’s the same with you :s hope you feel better soon

Reply
Petra

Jag fick inflammation i en rotfylld tand när jag var gravid på semester i turkiet. Eftersom jag var gravid ville sjukhuset i turkiet inte göra något. Fick vanliga panodil. Väl hemma efter ytterliggare fem dagar samt en plågosam resa hem, hade jag så ont att jag höll på att svimma. Bad tandläkaren dra ut den jävla tanden, men nej inflammationen måste lägga sig först, fick kåvepenin. Minns fortfarande paniken jag fick när jag jag låg där i tandläklarstolen och förstod att jag skulle lida av tandvärken ytterliggare en tid…Grät och hade panik. Fan jag föder hellre barn än går ingenom en till inflammation i en tand. Den rotfyllda tanden jag hade inflammation i drog de ut på mig efter återkommande inflammationer, men hellre en glugg än den j*vla tandvärken.

Lider med dig Kenza! Vet vad du går igenom, värsta smärtan jag upplevt. Härda ut, det går över.

(När jag hade det som värst gick jag till tandläkaren och fick bedövning i munnen (väkade ca 3-4 timmar) smärtan kom ju tillbaka sedan, men att kunna vila från den en liten stund var guld värt.)

Reply
Jossan

Usch! Stackars dig! Vet hur det känn då jag behövde rotfylla min ena visdomstand för ett tag sedan. Hoppas att det onda går över så fort som möjligt! Kram från Jossan.

Reply
Martina

Min mamma drog ut sin visdomdstand och inte för att skrämma dig men hon sa att smärtan var värre efter och jag såg på henne hur ont hon hade

Reply
Jessica

Du är så duktig på att rita Hanna, kul att bilden kom upp på hennes blogg så fler kan se din talang :)
Kram på dig vännen.

Reply
sannie

lustigt!
jag hade samma problem med min tand också! den smärtan… hade ont 2på natten och fick inte en akut tid förrän 13 timmar senare. jag grät hela tiden och fick ingen sömn. blev nerdrogad och allt. sjukt :(

Reply
Emmy

Åh vad jag tycker synd om dig! :( Min första visdomstand började växa upp för ca tre veckor sedan och är jätteorolig att nåt liknande ska hända för mig, men än så länge har allting gått bra, känns bara lite annorlunda längst bak i munnen haha.
Men hoppas verkligen allting löser sig, och att du antingen slipper operation eller får göra den så fort som möjligt! :) kram

Reply
Cookie

Jag fick operera bort en visdomstand, det kändes vääldigt mycket bättre efteråt kan jag säga! Oroa dig inte för det, kommer att gå bra!!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*