• header

SICK

Jag ligger nerbäddad sjuk idag. Ont i halsen, lock för öronen och så genomtäppt att jag inte kan prata… HUR blir jag av med detta på en dag?! Känner mig lite desperat eftersom att jag sticker till Milano imorgonbitti för att plåta med GUESS. Om jag mår såhär och sätter mig på ett plan med mina känsliga öron så vet jag hur ont det kommer göra. :(

Ahhh mår verkligen bajs, så nu ska jag göra en kopp te med ingefära, citron & honung och bädda ner mig igen.

// I’m at home sick today. My throat hurts, my ears are plugged & I can’t even talk… HOW can I get rid of this on one day?! I feel a bit desperate since I’m going to Milan tomorrow morning to shoot with GUESS. If I feel this bad, my sensitive ears are gonna hurt on the flight. Ohh I feel really bad, so now I’m gonna make a cup of tea with ginger, lemon & honey and go back to bed.

Det här piggade upp! Metro rapporterar från modeveckan och listade mig som (går)dagens bäst klädda. Tack!

// This cheered me up! Metro is writing about fashion week and listed me as yesterday’s best dressed. Thanks!

1

115 Comments

Sanna

Om du inte redan använder dem så kan jag rekommendera AirPlanes från apoteket. Flygöronproppar som jämnar ut trycket. Har också jätteproblem med öronen, men de här hjälper verkligen! Krya på dig!

Reply
Camilla

Halvcitron i hett vatten. Två stora matskedar honung och riv i lite ingefära om du har! Gör det 2-3 ggr om dagen. Drick hela tiden vatten. Ingen kaffe eller te för de innehåller koffein som driver ut vätskan och torkar ut dig. Du behöver skölja ur bakterier ur kroppen med vatten.

mot täppt näsa föreslår jag nudelsoppa med SÅ MYCKET chili du klarar av. (Chilipulver går också bra) Öppnar näsan fint! :)
Hoppas det inte är något som behöver antibiotika för då hjälper detta inte så mycket men vanliga förkylningar har jag nog botat med detta.

MÅ bra nu och lycka till med guess plåtningen!

H: sånglärare med erfarenhet med dåliga hals….

Reply
Bella

Försök att äta/dricka honung bara sådär, alltså att inte hälla i teet. Honugens näring försvinner när man häller i det i något över 40 grader – då gör den liksom ingen nytta längre :) Krya på dig Bästa Kenza! <3

Reply
Tyra

Även om du mår dåligt så ta på dig ganska mycket kläder och gå en promenad så du svettas mycket och Eller ett jätte varmt bad!! Hjälper super bra. Sen mot öronen kan du mosa vitlök så
All saft åker ut. Sen tar du en handduk och soppar de i öronen. Lovar de hjälper super bra

Reply
Elsa

Ät mycket och bra så kroppen klarar av att bli frisk. Ta inte värktabletter och sov :) ….och drick! Och fortsätt vara snyggast i världen

Reply
Emm Jones

skär en cm tjock skiva ingefära och ät. Värsta dunder kuren. gärna någon kiwi och apelsin också. sedan bara en skön varm dusch samt en bra film att mysa ner sig i sängen till. frisk på en dag. sedan kan man alltid sitta och andas över en kastrull med varmt vatten och vademekum. detta har alltid hjälpt mig att rensa bihålorna,näsan och ja man bli frisk!

Reply
Elza

Castor oil will help your ears! cotton plots soaked with castor oil and placed into your ears will help! Wish you feel better soon! Greatings from Latvia!
x

Reply
Lina

Om du tokkör med echibaforce hela dagen idag kan du bli bättre till imorn. D brukar fungera för mig :)

Reply
Sonia

Var också sjuk i somras en dag innan jag skulle till paris! Så jag drack te med honung i typ hela tiden och rostad macka med vitlök. Och så åt jag mycket frukt! Hoppas du blir bättre. :)

Reply
Emma

Det enda som hjälper är en massa vatten och en massa sömn.
Allt annat som vitaminer och skit är påhitt.
/Sjuksköterskan.

Reply
Marie

Sov, duscha/bada, c-vitamin, ät och drick varmt och få din karl att pyssla om dej!
Det enda som egentligen får en frisk är att varva ner, klassiker! ;)
krya på dej och lycka till i Milano! :)

Reply
Rebecca

Mamma burkar göra en brygd (;D) på liknande som du säger men med chilli också. Och MYCKET av det! Stark mat mot tät näsa.

Reply
Ester

Finns en dunderkur som går ut på att skiva en gul lök och lägga i ett glas/en skål etc för att sedan strö socker över och värma upp. Detta får löksaften att sugas ut ur löken, vilken du sedan dricker.
Krya på dig, fina Kenza!

Reply
linnea

hejsan. stötte nyss på det här. tänkte varna dig så du vet om det :)

Bloggtoppen är avstängd tills vidare för systemunderhåll p g a förmodat dataintrång.
Okända förövare har kommit över användardatabasen med användarnamn, mailadresser samt hashade lösenord, vilket betyder att om du som användare har använt samma inloggningsuppgifter för andra tjänster på nätet så riskerar dessa konton att bli kapade. Vi rekommenderar alla användare att omedelbart byta lösenord på alla konton som använder samma inloggningsuppgifter som här.

Vidare information kommer när vi har hunnit utreda och åtgärda intrånget.

Reply
Julia

Earplanes! De är superbra, såg att någon annan tipsat också men fel märke/felstavning. Köp inte apotekets utan köp den äkta patenterade versionen på flygplatsen istället, jag åkte hem med öroninflammation från Turkiet i somras (får ofta ont även utan förkylning/sjukdom så jag var ju lagom skraj) men med öronpropparna gick det hur bra som helst. Även för min vän som också åkt på öroninflammation (dubbel otur!). Lycka till!

Reply
Gianna

Oh noo Kenza…Drink a lot: water, tea, fresh juices to get vitamins….and eat spicy soups.

get well soon!!!
And congratulations for best dressed…I always say it. You are the best dressed and best looking woman ever! Hug <3

Reply
Sarah

Jag får också fruktansvärt ont i öronen av att flyga, men EarPlanes hjälper! De finns på apotek, men brukar även finnas på flygplatsen i souvenirshopparna… Tryckutjämnar och funkar hur bra som helst!

Reply
isabell

vill också tipsa om apotekets öronproppar för tryckutjämning! Hjälper mycket. Sen ät blåbär, citron, hallon och soppa till middag! är bra att få i sig salter, vätska och vitaminer när man är sjuk så man inte känner sig ännu svagare för att man bara sover.

Reply
Josefine

Haha vafan Kenza, i alla år som jag har läst din blogg så har du nästan alltid blivit sjuk innan stora plåtningar!

Reply
L.

1. Drick massa vatten hela dagen! (flera liter)
2. Klä på dig överdrivet mycket så att du svettas. Då svettas du ut det dåliga.
3. Koka mynta och ingefära. Lägg i citron och honung. Drick flera koppar.
4. Koka upp kamomillte eller ingefära och häll i en skål och ha ansiktet över med en handduk över huvudet. Gör det ett par gånger under dagen så öppnas luftvägarna.
(ha i vitlök i maten och ät massa frukt, c-vitamin osv)

Reply
L.

ska tillägga att jag jämt har halsfluss och blir riktigt sjuk och det där brukar hjälpa jättemycket. Min pojkvän blev dessutom frisk över en dag, han låg i hög feber och mådde kast. Han klädde på sig jättemycket och sov med tjockt täcke och drack massvis med vatten så blev han frisk över natten.

Reply
Kristina

hey Kenza,
definitely use a lot of detumescing nasal drops that does not only detumesce the mucosae of your nose, but, due to the connection of the whole eye/ear/mouth area, your ears as well.

Flying with an infection in that area hurts so bad… hope it will be all well!!!

Oh, and, just as a precaution… take a paracetamol 500 ;-)

Best,
Kristina

Reply
Matilda

Mitt absolut bästa tips som alltid fungerar bra är att göra en kur på följande sätt:

– koka upp en tärning hönsbuljlong i en halvliter vatten
– tillsätt pressad citron, honung, vitlök, ingefära och MASSA cayennepeppar

Det är sjukt äckligt och så starkt att det bränns, men man får bara plåga i sig det..

Krya på dig!!

Reply
Frida

Gargle with salt and lukewarm water, that kills bacteria. And also really helpful is using Echinacea Drops or Echinaforce Throat Spray. It’s a herbal remedy for colds, flu and strengthens the immune system. That really will speed up your recovery and soon you will be better!

Reply
olivia

byt ut locket mot hög feber så får du reda på exakt hur jag mår idag. poor us kenza.

Reply
J.

Också noterat (som läsaren ovan) att du ofta är sjuk innan plåtningar. Hur kommer det sig? Olycklig slump? :p

Jag skulle nog tagit mig en sup om jag vore du. haha de brukar ju säg att det är bra mot bakterier :p

Reply
Alva S

Hoppas du mår bättre snart! Verkligen, eftersom du ska fotas med GUESS imorgon, fyfan vad coolt! Vill oxåå bli modell men är för kort och väger lite för mycket hehe. Kan du kolla in min blogg? Puss <3 <3 <3 lavyooouuuu

Reply
Ally

Fick det här tipset av en kompis och det hjälper jättebra varje gång jag har ont i halsen:Just innan du ska lägga dig äter du två vitlöksklyftor.Efter du ätit vitlöksklyftorna kan du dricka ett glas mjölk så det inte blir så starkt. Imorgonbitti kommer du ha fruktansvärd andedräkt, så kanske inga morgonpussar, men det kommer förhoppningsvis hjälpa mot halsontet! Krya

Reply
Linnea

Drick te med honung ät ingefära och vitlök. Sen kan du alltid ta med sig nässpray till planet

Reply
sara

Hej!
Nu kommer ett jättekonstigt tips med det funkar för mig. Jag har också väääldigt känsliga öron när jag åker flyg, så jag gick in till apoteket och frågade om råd. Och hon som jobbade där sa att man skulle ha nässpray i öronen (ja, du läste rätt) funkar perfekt för mig, tar innan start och innan landning. Nu vet jag inte hur pass det kommer funka för dig eftersom du är förkyld, men ett hett tips som funkar perfekt annars!

Reply
Anna

Som många säger, drick vatten, vila och köp de där öronpropparna till flygresan. Köp också nassonex nässpray. Det är med kortison i och det enda som hjälp mig när jag fått bihåleinflammation och hög feber. Finns nu att köpa receptfritt!!

Reply
Malin

Krya på dig! Lock i öronen är bland det värsta som finns. Koka upp vatten, blanda i honung och whisky och drick, det brukar fungera ganska bra. Det är en kur jag brukar köra med. Jag brukar kunna ta lite ren whisky också fastän jag tycker det smakar skit.

Reply
Alessia

KENZAAAAAAA HOPE YOU GET WELL SOON!! I ADORE YOU!! I’M SO HAPPY THAT YOU’LL WORK WITH GUESS IN MILAN!

A LOT OF KISSESSSS FROM ITALY!

Reply
Emma

Hejsan, vet inte om du läser dina komentarer. Men jag har också problem med öronen när jag flyger. Och det finns speciella öronproppar på apoteket som kostr ca 100kr som heter airplanes tror jag. De hjälper iallfall till att trycktutjämna. De funkar skit bra o jag flyger aldrig utan dom! Bara ett tips :)

Reply
Ida

Införskaffa Förkylningsbrus från Friggs, finns på många livsmedelsbutiker. Har haft problem med förkylningar under mina år och det hjälper verkligen! Du borde testa och se om det även funkar för dig :) Ett rör ligger på runt 40-45;-

Reply
Lovisa

Earplanes är verkligen att rekommendera! Tryckutjämnande öronproppar, finns på Apoteket. Jättebra när man är förkyld och ska ut och flyga! Lycka till i Milano!!

Stor kram

Reply
EM

Är det samma virus jag har haft, (fort har) så kommer det inte gå över så snabbt. Varit totalt däckad i nästan 3 veckor nu. Locket i mitt vänstra öra är fort kvar, blir crazy!!! Så vila massor, drick stora mängder vatten, varma drycker etc. Krya på dig!

Reply
Nadia

KYCKLINGSOPPA!
Det e bevisat att det faktiskt hjälper när man har en förkylning!
Det min mamma bukar göra är att koka kyckling med kanel (en hel bit), kardemumma( några bitar) å sen i med salt å peppar! JÄTTEGÅTT å kmr garanterat få dig upp ut sängen :)

Reply
carro

om du har problem med öronen kan jag rekomendera att hacka vitlök och ställa på varsin sida av huvudet när du ska sova, det hjälper helt sjukt bra

Reply
Erika

Googla Rinexin!! Kanske sent att få utskrivet nu, men ring HC!! Jag har precis samma problem som du. Gråter vanligtvis när jag flyger för att mina öron gör så ont. Men jag tar en Rinexin ungefär en halv timme innan planer lyfter tillsammans med en Alvedon och nässpray. Sen använder jag också öronproppar från Apoteket som fungerar som tryckutjämnare.Det går så himla mycket bättre att flyga nu, det gör lite ont men jag står ut i alla fall. Innan den här processen grät jag jämt och trodde alltid att öronen skulle explodera. Det är öronpropparna och rinexinen som gör det främsta jobbet. Jag rekommenderar verkligen att försöka få Rinexin utskrivet, du anar inte hur många öroninflammationer jag har sluppit tack vare dem!

Reply
johanna

Jag brukar göra soppa med lök, potatis, morötter, palsternacka och kålrot. Blir grymt gott och väldigt nyttigt! Gör dig frisk snabbt skall du se

Reply
Josefin

Alltså så typiskt att bli sjuk precis inför en stor grej. Jag hoppas verkligen att du hittar en superkur och mår mycket bättre imorgon!! Kram

Reply
lisa

Tips: De säljer den bästa influensa-medicinen i Italien, god är den också, heter Tachifludec, ett pulver som man blandar med hett vatten och sen dricker, kan vara värt att köpa på dig när du är där. Sist jag var förkyld blev jag frisk på två dar med den medicinen + eftersom du ska plåtas kan det vara bra att ta innan för den brukar ta ner febern och få en att känna sig mer frisk nästan direkt. Lycka till!!

Reply
Louise

När du flyger så ta nässpray ca 2 timme innan var 20e minut ta även treo.
Ta nässpray på planet och ha i riktigt bra hörlurar typ med gummi under start + landning!!

Lycka till !

Reply
emma

Jag har en helt ny startad blogg nattstad.se/prettyll Där det uppdateras många inlägg om modet i serien och mycket annat såklart!

Reply
anonym

Så kul att få plåta för Guess=)
Så kul att bli utsedd till dagens bäst klädda av metro!
Har inte varit in på din blogg och blir alltid efter ett uppehåll lika IMPONERAD Så fina kläder och stilar verkligen toppklass.
Sen att det presenteras av en söt tjej gör inte saken sämre.

Reply
L

Jag flög med bihåleinflammation för några veckor sedan! Jag tog en avsvällande nässpray som heter nasonex som funkade super, hade inte mer ont än vanligt när man flyger.

Reply
bella

det enda som PÅ RIKTIGT funkar mot förkyldning snabbt, är ENCHINACEA FRÅN FRIGGS!!! limegrönt rör med brustabletter i. kan köpas på ica!

ta 5-6 brus per dag, det förkortar förkyldningen skitmycket och man blir snabbt bättre! tippsar alla som blir förkylda om det här!! sprid gott folk!
fuck honung, ENCHINACEA IS THE SHIT.
pöss!

Reply
fanny

Vet inte om du redan känner till Rinexin? Det hinner kanske inte hjälpa dig nu, men kanske i framtiden. Det är ett receptbelagt slemhinneavsvällande läkemedel som har hjälpt mig massor. Jag har också skitkänsliga öron och har öroninflammation minst ett par gånger per år, så min husläkare har skrivit ut ett recept på Rinexin med flera uttag så att jag kan gå och hämta ut en omgång så fort jag själv känner att jag behöver det. Det tar inte bort all smärta, men det gör det iaf lite mindre plågsamt. Kolla med din husläkare om han/hon kan skriva ut åt dig, alla är inte så sugna på det eftersom man tydligen kan bli rätt aggresiv av Rinexin, men det är aldrig något jag märkt av :p

Reply
Genie

I hope you get well really soon!
And OF COURSE you are the best dressed – you always look amazing and super cool!
puss

Reply
Rebecka

Krossa vitlök och blanda med pressad citron i ett shotglas och svep! Vidrigt men Bästa jag någonsin testat!

Reply
sanna

SINOVA från apoteket är the shit!!! Och Nasonex tror jag det heter, ofta när man får lock för öronen vid förkyldning så är det bihålorna som spökar och är täta. Brukar ta sinova och nasonex tillsammans och snoret rinner ut som niagara ur näsan och trycket släpper!

Annars om du har en snäll läkare så rinexin är det bästa :)

Reply
Malin

Jag kan rekommendera flygpoppar som tryckutjämnar. Hade jätteproblem med onda öron när jag flög men dom där är världens bästa uppfinning! Ser dock ut som Shrek öron :)

Reply
Emma

I tabletterform äter jag alltid Exberitox från apoteket. Är man sjuk tar man 3 tabletter 3gånger dagligen morgon-mittpådagen-kvällen. Det hjälper även om man håller på att bli sjuk så tar man samma tider fast med 2tabletter. De brukar funka fint! Testa dom :)

Reply
rebecca

tipsTIPSIPS!!
såna där airgrejer man har i öronen från apoteket! BÄSTA att ha med på planet! mina öron är känsliga också! men hjälpte mig igenom min förkylning när jag flög!!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*