• header

CRAP!

Att jag aldrig kan må typ helt bra? Antingen har jag ont i tanden, är sjuk, ont i huvudet, ont i magen.. Aleks brukar skämta om att jag alltid har ont någonstans men det är ju inte mitt fel haha. Vaknade upp imorse och tänkte “åh! känner mig rätt frisk idag?” Sen gick jag på toaletten och något kändes konstigt. Nu sitter jag på jobbet i min kontorsstol och får springa på toaletten stup i kvarten trots att det knappt kommer något. Det börjar göra ont nu också så jag misstänker urinvägsinfektion. :( Det är ju rätt vanligt bland kvinnor i min ålder och ni som har haft det vet hur jobbigt det är. Hade det senast för några år sedan och satt då på toaletten och grät samtidigt som jag hällde i mig dricka, innan jag kände mig någorlunda okej och kunde ta mig till läkaren.

Så idag häller jag i mig tranbärsjuice och hoppas på det bästa. Annars får jag svänga förbi Vårdcentralen imorgon.

// How come I never feel 100% fine? It’s either my tooth, headache, stomach ache or sickness.. Aleks makes jokes about how I’m always hurting somewhere but I mean it’s not my fault haha. I woke up this morning and felt “oh, I’m not sick today?” Then I went to the bathroom and something felt weird. Now I’m sitting at work and I have to run to the toilet all the time even though I don’t have to. It’s starting to hurt now so I think it’s UTI. :( If you’ve had it, you know how it hurts. Last time I had it was a couple of years ago and I was sitting on the toilet crying and drinking at the same time, before I felt a bit ok and could leave the house and go to a doctor. So today I’m drinking cranberry juice and hoping for the best. Or else I’ll stop by the doctor tomorrow.

Hittade ingen passande bild för detta roliga kiss-inlägg så denna får duga

// Couldn’t find a pic for this extremely interesting pee post so this one will due

147 Comments

Sofia

jag brukar dricka äppelcidervinäger utblandat med vatten direkt när jag börjar få känningar och då brukar det försvinna :)

Reply
Fashion News

Jättevacker Kenza!!
Du skulle inte kunna berätta vart du köpt din alexander mcqueen scarf? Skulle så hemskt gärna vela ha en sådan!

Superbra blogg

Reply
sandra

Hej fina!
Vet exakt hur de är! Hade stora problem förut med urinvägsinfektioner.
Men fick höra från en sjuksyster, att om man inre kissar efter sex så kan man lätt få urinvägsinfektion.

Reply
Steph

Usch, stackare!! Tranbärsjuice är ju bra, men jag tycker nästa att ren citron är bättre! antingen att du köper citroner och äter, eller så köper du citronkoncentrat på flaska. sån man fick i skolan, till fisken du vet?
Blanda ut det med vatten- men inte mycket. Ju starkare- ju bättre- då försvinner det fortare!!

Hoppas du blir av med skiten fort..! :/

Reply
Sandra

Har också lidigt av återkommande urinvägsinfektioner. Länge sen nu (ta i trä). Ju fortare du skyndar till doktorn och får pencellin desto fortare blir du av med det. Prova att ta ett annat sorts penicillin för bakterierna kan vänja sig och bli resistenta med pencellinet och därför aldrig försvinner helt. Jag vet det är hopplöst. Men skynda till doktorn och slipp pinan! Krya på dig!

Reply
Linnéa Hanson

Drick massor av vatten med citron i. Citronen är antibakteriell och rensar ut bakterierna! Så ös på bara. Fleeera liter! Lycka till och krya på dig!

Reply
sofia

DRICK! jag led av urinvägsinfektion typ hela tiden 2012, från okt 2012 – april 2013 käkade jag 6 eller 7 antibiotika kurer för jag hade så ont. Men nu sista tiden så fort jag känner av de så häller jag i mig typ 2 liter cola + massa vatten och tro mig då försvinner smärtan eftersom du då kissar ut bakterierna. Prova de för antibiotika är inte speciellt nyttigt! kram fina du!

Reply
sofia edlund

Jag vet inte om du läser detta. Jag hade 6-7 urinvägsinfektioner o käkade antibiotika alla 6 ggr från oktober 2012- april 2013. Mitt tips som jag kom på senare efter alla antibiotikakurer är att DRICKA VATTEN eller dricka vadsomhelt! Jag hade så ont att jag satt o grät varje gång jag var på toa, nu på senaste tiden när jag känner av de så dricker jag massor för då kissar du ut bakterierna och tro mig antibiotika är inte nyttigt att äta som jag gjorde..

Reply
Orkide

Jeg har slitet med urinveisinfeksjon mange ganger! Det går an å kjøpe tranebærkapsler på dagligvaren eller apoteket. Ta to av de per dag og drikk masse vann, helst med en mye sitronkonsentrat oppi. Dette hjelper! Så hjelper det også og prøve å holde seg, mind over matter, og tenke at du egentlig ikke på på toalettet. God bedring :)

Reply
Malin

Jag har också det VÄRLDIGT ofta, jag får det dock oftare när det börjar bli kallt ute och går mot vintertid. Jag tål inte att sitta på nåt kallt i 2 min, eller gå bar om fötterna. Men min huskur är också tranbärsjuice, men mitt råd är att om det inte försvinner inom några dagar så ska du nog gå till vårdcentralen eftersom tranbärsjuice oftast bara gör att man inte känner när det svider men på vissa kan det ju försvinna :) Hoppas du blir bättre! :)

Reply
Janine

I know this feeling Kenza, it’s horrible! I am only 18 years old and I already had such an infection 3 or 4 times… What helped me was antibiotica, but one day I didn’t want to take antibiotica anymore so I did just nothing. That was when me and my family were on holidays in the netherlands and althoug I had this infection (it was really really bad that day!), I just wanted to have fun and went SWIMMING in the COLD NORTHSEA!! And guess what? The infection was gone??? Just like that, I still don’t know how…

Also, I really think the reason why you’re feeling bad the last days is the stress you have with all your jobs and duties. You should take some time for yourself, that is really important!!! Else it will just get more worse… I don’t want to scary you but I heard of a model who DIED from a simple COLD, because of her stressful life.
Take a break and take more time for yourself! Just let go, don’t take everything too seriously and care for your health, Kenza!!!

Reply
Charlotte

åh, det där känner jag till så väl! brukar ha urinvägsinfektion några flertal gånger om året, främst under vintern. det är verkligen fruktansvärt! hoppas du blir bättre, kram

Reply
Anna

Har också vart jätte utsatt för uvi! Kom ihåg att inte gå på toa för ofta! Drick jätte mycket surt och håll dig med att kissa tills det är panik! Då har du större chans att gå ut mycket urin vilket gör att även bakterierna kommer ut :)

Reply
Ingrid

Vet du, du burde gå til legen og ta en ordentlig sjekk, f.eks. se etter soppsporer i lungene (som betyr at det er sopp i huset og kan gjøre deg mer mottagelig for all slags infeksjoner – kjenner noen som har hatt det og de var nesten konstant syke i flere år), kyssesyken eller annet som kan føre til nedsatt immunforsvar. At du er så mye syk tyder på at det er noe galt, man skal ikke være så mye syk:/

Reply
Linda Cathrine

Ja usch för urinvägsinfektion, innan jag satte in min spiral hade jag det typ en gång i månaden. Men att pressa en lime i ett glas vatten och dricka morgon och kväll brukade hjälpa för mig de flesta gånger. Hoppas det blir bättre snart!

Reply
Hanna

Usch urinvägsinfektion är inte roligt alls!
Jag har haft urinvägsinfektion 5 gånger och är 18 år. När jag var liten fick jag även njurbäcksinfektion. Om man väl fått det så har man lättare för att få det igen… Inte roligt alls och det gör så sjukt ont! :(

Reply
Sofia

Åh, det som är så otroligt jobbigt :( Hade det väldigt ofta förut. Ett tips är att ha en värmekudde/varmvattenflaska mellan benen. Det brukade lindra smärtan för mig iaf. Men hade jag varit du hade jag åkt till vårdcentralen direkt.

Reply
Julia

Usch det är inte roligt :/ själv haft flera gånger. Har du tur går det bort med tranbär, annars är det ju antibiotika som gäller. Försök tänka tillbaka på vad du gjorde igår. Ofta beror det ju på att man utsatt sin lilla sak för något, haha. Typ kyla, inte kissat efter sex, osv. Jag själv är t.ex jättekänslig för att bli kall om rumpan. Typ sitta på stenar på höst/vinter osv. Kommer man på sånt är det ju bara att sluta göra det. Hoppas du mår bättre snart. Kram!

Reply
Eva

Hej ush haft det ett par gånger och detär inte kul. tänkte komma med ett tips. drick vatten med citron/lime det gör att bakterierna kommer ut. mycket vatten med citron. krya på dg

Reply
mia

usch å fy för urinvägsinfektion! ja vet precis hur du har de, ja har haft så mkt urinvägsinfektion de senaste åren så skulle inte förvåna mig om de kommer upp i tresiffrigt så på mig hjälper inte tranbärsjuice el penselin längre men ja har hittat en dunderkur å tänkte tipsa om de, de heter CRANCURE å finns att köpa på typ Life å sånna butiker de kostar runt 280kr å så äter man 4 tabletter om dagen tills man blir bättre å då går man ner till 2 tabletter per dag ett tag så att de försvinner helt. de var Malin Berghagen som tipsa om dom i en tidning å sedan dess har ja blivit såååå mkt bättre, testa vetja de e ju så mkt bättre för magen än penselin som dödar alla bra bakterier i magen. kramar hoppas de försvinner fort krya på dig

Reply
Sanna

fy fan va jobbigt !
kan säga att jag har det lite likadant med att det alltid är något…så jävla tröttsamt ju, man känner sig så jävla illa när man hela tiden har något fel på sig. men va ska man göra ?!
Tror det är stressig tillvaro och hösten som ställer till det , tror du inte det ;)

Reply
Jojo

Åh fy vad jobbigt! Att du inte kan bli frisk haha, men jag hoppas att det kommer gå över fort! :D<3

Reply
Ellen

Krya på dig!! <3
Du är bästttttt! Håller tummarna nu att du får vara frisk, kramar

Reply
Mimmi

Finns stickor som man köper på apoteket som man kissar på och de visar om man har urinvägsinfektion eller inte. Men man måste hålla sig i 4 timmar innan man kan kissa på de haha, vilket kan va problematiskt

Reply
Lisa

Jag hade urinvägsinfektion i våras. Jag behövde springa och kissa typ var 5:e minut, men det kom inget, sen fortsatte man att ha ont för att man var så kissnödig. Jag tycker att du ska gå till vårdcentralen så fort som möljligt. Där får du pencilin och blir bra inom ett par dagar.

För att undvika att få urinvägsinfektion bör man inte ha på sig en blöt bikiniunderdel, inte sitta på kalla bänkar osv.

Men även att ALLTID kissa efter att man har haft sex.

Reply
Emilia

Usch tycker synd om dig! Känns som jag heller aldrig är frisk! Är jag inte förkyld så har jag ont i knäna, huvudet, magen eller liknande krya! :)

Reply
Sara

Hej kenza prova att dricka Vatten med pressad citron det funkar jättebra och det går över fort :) hoppas du mår bättre <3 <3

Reply
Ida

Åh fy lider med dig, den känslan att man är jättekissnödig och sätter sig på toa men inget kommer! Så sjukt jobbigt och ännu värre när man ska sova. Akta dig bara för att få antibiotika utskrivet, jag åt de 3 dagar sen fick jag svampinfektion ist pga av antibiotikan, tydligen väldigt vanligt att få efter avslutad kur! Jaja hoppas det går bättre för dig!! :)

Reply
Linnea

Åh fy fan! Det är hemskt! Precis som du skriver ska man dricka mycket. Har även hört att man ska försöka gå på toaletten lika ofta som vanligt trots att man vill gå hela tiden, och att det även är viktigt att tömma blåsan när man går. Krya på dig och hoppas det går över fort! kram <3

Reply
Rebecca Lund

Hade urinvärksinfektion förra året och jag vet att alla säger tränbärsjuice men något som funkade ännu bättre för mig är att ta en flaska vatten och hälla ner citronsaft i och dricka. Det är sjukt äckligt men de funkade jätte bra, och verkligen inte gå på toa förns att man verkligen måste…
Hoppas de blir bättre, krya på dig :)

Reply
Cute Little Things

Haha jag är likadan! Alltid känner jag mig dålig ;-)
Men är gravid, så kanske inte superkonstigt.. Men jobbigt är det!

XOXO
Cute little things – Stil Shopping & Ungmamma-blogg

Reply
Sofie

Det här med urinvägsinfektion…. Det suger! Drick mycket tranbär, pressad citron och en jäkla massa öl! Det brukar hjälpa! /en tjej vars “rör” inte funkar som det ska ;)

Reply
kanako

Poor Kenza…
I think you are too tired.. I have that when I`m too busy as well…
please drink a lot of water and get some sleep!
also, don`t forget to make yourself warm!!
hope you get better soon!

love from Japan

Reply
Isabel

Hey Kenza – just drink A LOT of what makes you go to the toilet very quick (for me it’s RedBull or Tea). I usually drink about 2 l at once. It really works for me.
Hope you’ll be better soon ! :)

Reply
Saga

TIPS!! Som alltid funkat för mig :)

Ta en 1L kanna och fyll den med vatten. Pressa i två citroner i vattnet.
Drick sedan hela kannan under cirka 20-30 minuter och gå sedan och kissa. Du får inte kissa innan du druckit upp allt.

Detta renar allt. Ibland kan man behöva göra detta 2ggr.

Lycka till :)

Reply
camilla

Drick så mycket surt som möjligt! Pressa citron och späd ut med så lite vatten som möjligt. :D Hoppas du blir bättre!!

Reply
clara

jag har haft urinvägsinfektion 8 ggr det senaste året, det är hopplöst. känner med dig! det är vidrigt.

Reply
Laura

Hej!

Ett tips är att försöka ändra på matvanorna och börja äta bättre. Mer ekologiska (resten är, tyvärr, oftast besprutade och giftet går heller inte att tvätta bort) grönsaker osv.
Minska på salt, socker och annat knasigt. Känn efter hur din kropp mår av det du stoppar i den. Sluta t. ex. med någonting ett tag och se hur det känns utan det alt. hur det känns när/om du börjar äta eller dricka det igen.

Har funkat för mig i alla fall (äter bara veganskt, vilket kanske känns rätt “extremt”, men bara man minskar på det som inte är direkt naturligt och försöker äta mer av det gröna tror jag man kan se en förbättring) och en bra grund för hälsan börjar ju med vad man väljer att äta.

Hoppas du mår bättre snart, i vilket fall som helst!
Kramar

Reply
Laura

Glömde nämna att det finns s.k. “bra salter”, som inte tär på kroppen som vanligt bordssalt. Går att hitta i hälsokostaffärer, och går under namnen “Celtic Sea Salt” och “Himalayan Crystal Salt”.

Reply
Doriane-May

I use to have that sometimes. Once a pharmacist advices me to take natural “heather” & “busserole” (also named as “Bear Grape”). Now I only use these ones !

Reply
ida

Åh fyfan! Vet exakt hur de! Satt också på toa och grät så jobbigt :( hoppas sädu mår bättre snart!:)

Reply
helena

Det kan vara dina p-piller om du äter det! Viktigt att kolla upp! En vän till min familj hade urinvägsinfektion varannan vecka i 20 år till någon sa till henne att det var hennes piller. Hon slutade med dem och det gjorde infektionerna med. Kram :)

Reply
Sarah

Massor av tranbärsjuice, vatten och kaffe hjälper alltid mig! Hoppas det löser sig snart. Krya!

Reply
Lisa

Tranbärsjuice är en myt! Även min läkare har konstaterat att det är en myt. Försök bara att få i dig så mycket vätska som du kan, allt – even cola if you want :)
Jag har själv haft uringvägsinfektion ca 10 gånger och jag vet hur det är. Hoppas du hinner hindra det och slipper antibiotika! :) Krya

Reply
julia

nej fy! urinvägsinfektion är ju något av det värsta :'( det gör ju så jäääääääkla ont asså.. haha hoppas för din skull att det går över snabbt!! kram!

Reply
Lina

ta en tranbärstablett varje dag. Har haft jobbiga problem med urinvägsinflamationer men med en tablett om dagen håller det sig borta :)

Reply
Johanna

Jag har urinvägsinfektion jätteofta, jag brukar känna litegrann i början och redan då börjar jag klunka tranbärsjuice och då brukar det hinna försvinna innan det blir som värst. Tranbärsjuice funkar faktiskt!

Reply
Sara

Masse god bedring! Vet selv hvor jævlig det er å ha urinveisinfeksjon, og har det nesten hele tiden, så jeg håper du blir frisk snart!

Reply
Angelica

Ett tips om det känns som att du håller på att få urinvägsinfektion: Drick tranbärsjuice, det kan hjälpa! :) Det hjälpte mig när jag höll på att få urinvägsinfektion!
Kram!

Reply
anonym

omg!!! jag är 17 år och hade det där problemet sedan jag var 13 år. jag trodde jag var den enda!! jag kunde sitta i toan i en timma för att vänta på något, men det kom alrdig ut ngt. jag skämdes så mycket över det att jag inte berätade för NÅGON. det var jättejobbigt och jag visste inte vad jag skulle göra för att må bra – det var värst när det hände i skolan. jag var tvungen att hålla mig – det kändes som om det trycktes där nere, men när man väl kom till toan kom det ingenting.
förra året stod jag inte ut. jag gick gråtande till mamma (haha!) och berätade alltig. jag fick tid hos läkaren och de tog ett test på min urin. de kunde inte hitta ngt men det de märkte var att urinen var väldigt koncentrerat och mörkgul – de märkte direkt att jag drack alldeles för lite vatten. så aa, vatten har varit min medicin. det är nog viktigt att du dricker mkt kenza, och jag tror även att stressen kan förvärra urinvägen.

Ps, om du hittar ngn medicin eller råd kring detta, hör då av dig till mig, skulle oxå vilja veta det – det här problemet händer mig tyvärr fortfarande, även om jag försöker dricka mkt. men positivt är att det inte sker lika intensivt :) Hoppas du blir bättre! kram <3

Reply
Tova

Testa att göra en mineralanalys! Har precis gjort en (för mins eksem allergier osv) men om du saknar ngt kan det vara därför du mår dåligt. Hade mkt ont i huvudet, mådde illa och kändes lite som feber ibland, mår mycket bättre nu när jag fått kosttillskott, saknade typ allting

Reply
T

Åh fy fan va jobbigt! Mitt bästa tips är att hälla i dig liiitervis (JA, flera flera liter) med vatten eller nån sur juice som t.ex. tranbärsjuice som du skrev om. På så sätt kan du skölja bort bakterierna och då slipper du antibiotika också. Brukar funka på mig! Hoppas du blir bättre snart!

Reply
Maria

Jag har också haft urinvägsinfektion och när jag stack till läkaren sa de att när man väl fått det så hjälper tranbärsjuice inte, utan man måste få i sig antibiotika. Tydligen är det endast förhindrande av framtida infektioner. När jag fick det gjorde jag precis som du, och drack mycket vatten för att, liksom, kissa ut bakterien, och smärtan gick faktiskt bort! Dock ersattes den med blod i kisset efter ett par smärtfria dagar. Så jag rekommenderar att gå till läkaren!

Reply
Sofia

Det kan bero på att man fryser för ofta och att man har för lite kläder på sig när det är kallt

Reply
ells

Du kan få en rolig kiss-kommentar som uppmuntran haha. Nej men urinvägsinfektion är verkligen hemskt. Hade det JÄMT under en period, galet jobbigt, men jag hatar verkligen läkare och allt sånt oavsett vad det gäller, så det var bara att härda ut (dumt?). Jävligt glad att det blev bättre iaf, numera är det mer sällan jag drabbas, men var glad du att du klarat dig i flera år haha :D Kram och bättra på dig!

Reply
Madeleine

Åh vet hur det är. Är också en sån som alltid har ont någonstans. :(
Hoppas du blir bättre snart! <3

Reply
Jossan

ETT TIPS!!!!! Inte särskilt trevligt men för att UNDVIKA SMÄRTA så hjälper det om man kissar i duschen samtidigt som man riktar duschmunstycket där nere. Funkar på mej o mina vänner VARJE gång.

Reply
Lou

Såg ditt härligt informerande kiss-inlägg och kände att jag blev tvungen att kommentera när ingen annan gjort det haha, jag vet hur det känns, lider med dig! Så, nu vet du att du inte är ensam. Hoppas du blir av med eländet, kramiiiis

Reply
C

Ett hett tips är att köpa tranbärskapslar i hälsokostbutik. Funkar alltid för mig!

Reply
Lina

Åh stackare, jag tycker att det så underbart att du skriver såna här inlägg så himla härlig.
Men kryyyaa på dig och hoppas att du blir bättre snart och satt det inte är urinvägsinfektion.

Du är så himla underbar och en stor förebild, sluta aldrig för du är grym på det du gör.
Puss världens finaste!<3

Reply
Daniella

Det kan bero på dåliga matvanor. Vet att du brukar skriva att du äter mycket onyttigt i perioder så det kan vara en anledning.

Kram :)

Reply
Josefine

Tranbär fungerar bra men bäst är c-vitamin. :) För då gör du ditt kiss surt så att bakterierna får svårare att sätta sig.
Kommer direkt från min njurläkare!

Hang in there!

Reply
Fashion Blogger No5

Dont put up with the pain its not worth it!

Easily go to the chemist and get something for it which will work straight away – cranberry juice takes a cpl of days :(

Trust me i get it allll the time!

Reply
Anna

Köp tranbärstabletter och ät varje morgon och kväll, undvik socker och drick massor. Det har funkat för mig.

Reply
Emmelie Lodén

Hade urinvägsinfektion 4 gånger på 3 månader i början av mitt förhållande med mon nuvarande pojkvän! Så vet verkligen vad du snackar om och lider verkligen med dig! Hoppas du blir bättre snart!

Reply
Vicky

Kenza, ett tips som jag fått av en sköterska angående urinvägsinfektion är att dricka mycket citronvatten (mycket citron i, det ska verkligen smaka jättesurt)för att lindra svedan snabbare. Tranbärsjuice är jättebra i förebyggande syfte men när man redan fått infektionen så trivs bakterierna i sött urin. Dricker man dock mycket citron blir urinet istället surt och bakterierna trivs inte lika bra och börjar försvinna, och tadaa, svedan försvinner fortare. Du kan ju testa, det funkar i.a.f. för mig och jag har t.o.m. botat en hel urinvägsinfektion på detta sätt för att jag inte ville ta fler antibiotikakurer. Krya på dig.

Reply
P

Jag brukar pressa i massa Citron i tranbärsjuicen för ännu mer effekt! Och tänk på att ta tranbärsjuice med så lite socker som möjligt, bakterierna göds av socker. Hoppas det går över, jag har det typ hela tiden så vet hur det är :/

Reply
claudia

Hej! Ett tips är att dricka saft från en pressad citron istället för tranbärsjuice, då det har mycket bättre effekt när det kommer till urinvägsinfektion :)

Reply
E

Vad jobbigt. Drick mycket vätska (vatten, tranbärsjuice osv). Då måste du gå på toa oftare och tillslut kanske du kissar ut bakterierna. Jag får nästan alltid urinvägsinfektion om jag inte kissar efter att jag har haft sex.. Så hur trött jag än är så är det bara att pallra sig till toan. Klart värt iofs om man slipper infektionen sen. Ett hett tips till alla tjejer som ofta får UVI, se över era kissvanor efter sex! (förlåt om det blev för “snuskigt” nu..)

Reply
annika

Drick inte tranbärsjuice!!! Det innehåller bara socker ooch då gror bakterierna ännu mer!!! Räcker med vatten och eventuellt lite saft från citron istället. Kram å krya!

Reply
an

how you feel now?i have the same problem too.but i fell not so god.i take pils and i lay all day in bed.and drink crannberry juice.ble.i hope that you feel a litlle better now and that i fell god on morning too
take care!!

Reply
Jessica

Hett tips! Dra inte till läkaren och få antibiotika utskrivet – slår ut allt och du får troligtvis svamp som ett brev på posten. Drick mycket, köp tranbärskapslar på Apoteket och härda ut. Tranbärsjuice verkar inte lika bra och innehåller onödigt med socker och andra ämnen. Kram Jessica

Reply
Matilda

Finns ingen som helst vetenskaplig evidens för att tranbärsjuice är effektivt vid urinvägsinfektion, bara gammal skröna. Tyvärr :) Men placebo bör dock inte underskattas / sjuksköterskan

Reply
Jenny

Ett tips är att köpa citronkoncentrat (finns i varje mataffär- citronsaft från riktiga citroner) och blanda ut med vatten och dricka rikligt. Funkar hur bra som helst om man dricker det så fort man känner att urinvägsinfektion är på g – försvinner för mig varje gång!

Reply
Tamara

Hej kenza! Jag har själv haft problem med urinvägsinfektioner..

MEN, en vän berättade för mig hur jag skulle göra för att bli av med den så fort jag känner minsta lilla. Kan låta sjukt kul, men det funkar! :)

1. Koka upp vatten och häll den i en bunke.
2. Sätt dig över bunken, typ gränsla över den så att ångan åker upp i urinhålet. Alltså utan trosor. Ta en handduk över dig så ångan stannar innanför handduken, alltså svep den runt dig.
3. Sitt där ett tag och byt ut vattnet efter ett tag. Men akta så du inte bränner dig av ångan, var försiktig!

Detta låter helt konstigt, men det har funkat för mig varje gång!

Lycka till!
Hör gärna av dig om det funkar! :)

Reply
Linda

Hej! Jag har ett tips som jag fick av en sjuksköterska på min vårdcentral som verkligen hjälpte/hjälper mig.
Köp brustabletter C-vitamin med citron/lime-smak. Tag 3 brustabletter i ett glas vatten och drick, upprepa tre gånger om dagen när du har besvär eller känner att en infektion är på gång. Bakterierna trivs inte i den “sura” vätskan och infektionen uteblir/försvinner. Man kan bli lite konstig i magen, men det är lätt värt det! Givetvis ska man inte överdosera C-vitamin för ofta, men när det handlar om ett fåtal gånger så gör det ingenting. Man kissar ut det överflödiga C-vitaminet, så det är ingen fara.
Krya på dig!

Reply
Alma

Jag har haft jättemycket problem med uv-infektion. Vad som hjälpt mig är följande:
1. kissa ALLTID efter sex. ibland sitter jag på toa och försöker kissa i en halvtimme (för jag kanske kissade precis innan sexet), men jag ger mig inte.
2. Ät tranbärstabletter. Jag äter 1 dagligen

Reply
Amanda

Usch stackare, det är hemskt. Kan göra så ont! Jag tyckte att citronsaft + vatten var bättre. Häll i dig mängder! Detta betyder visserligen att man måste springa på toaletteoftare men efter 2 dagar gjorde det knappt ont längre. Krya på dig!

Reply
Camilla

Kenza!!! I have the same problem…. It’s terrible!! But i take a medicine MONURIL si here in italy and i suddenly feel better!!

Reply
Linn

Om man inte gillar smaken av tranbärsjuice, kan ju vara rätt så beskt, så finns det tranbärskapslar att köpa på hälsokost, de är skitbra! Då kan man bara skölja ner dem med vatten.

Drick mycket vatten, citronvatten är jättebra. Drick inte för mycket vatten bara så det blir farligt =)

Ät mycket frukt och grönt också och undvik kaffe. Så fort jag känner att en urinvägsinfektion är på väg ser jag alltid till att dricka massa vatten och vara noga med att man tömmer blåsan helt, då brukar man rensa ut dedär bakterierna. Bästa sättet tycker jag.

Reply
Linn

Justja, tipset ovan om att alltid kissa efter sex är jättebra. Det är viktigt för att få bort bakterierna från urinröret.

Om man har jätteont när man kissar är det bra att kissa i duschen, vet inte varför men om man har varmvatten så gör det inte alls lika ont och går oftast lättare också för jag tror värmen gör att musklerna slappnar av.

Reply
heddi

Jag o urinvägsinfektion har blivit siamesiska tvillingar. Får ALLTID det efter intimitet. Har man drabbats en gg så brukar det återkomma regelbundet. Jag är 33 år o haft detta prob. Sen 21 årsåldern så vid detta laget är jag proffs på lösningen:).
Du MÅSTE gå till vårdcentralen annars kommer den så småningom sprida sig upp till njurarna och du kan få njurbäcksinflammation. Det gör så in i helvete ont gumman!! I förebyggande syfte så säg till doktorn att du är en upptagen kvinna o inte hinner springa till doktorn varenda gg du känner prob med urinet. Säg att du fått tips av läsare på två medeciner som är mirakel mot detta. “Hiprex” som motsvarar en 100gg starkare dos c vitamin och surgör ph värdet o därmed underlättar kissandet. Sedan “furadantin” som jag ALLTID tar ditekt efter intimitet i förebyggande syfte. Det är en sorts antibiotika som man som sagt får ta i förebyggande syfte. Fråga din doktor efter dessa så får du se hur du kommer kissa som en fontän ;)
Puss♥

Reply
Linn

Extra starka äppelcidervinäger-tabletter funkar till 100% varenda gång! Finns att köpa i större matbutiker. Testa det och jag lovar att du blir bättre direkt! Dessutom mycket bättre för kroppen än penicillin.

Reply
A.

Ajaj, vet hur det känns, fick urinvägsinfektion titt som tätt under en period för ett tag sen. Mitt tips är att verkligen rå-hälla i dig citronvatten och tranbärsjuice (bra sådan). En annan sak är tranbärskapslar, men de funkar mest om man tar de precis i början eller i förebyggande syfte. Försök dock med att dricka bort den innan du går och får antibiotika (fast vänta inte för länge) Hoppas du mår bättre snart! kram

Reply
Amina Fahim

Jag får det jätte ofta! Det kan bero på olika anledningar, som jag inte behöver ta här. Men när jag får urinvägsinfektion så brukar jag dricka liter vis av nyponsoppa & någon citrusdricka. Deick mycket men som sagt inte bara vatten. Under tiden du dricker som en galning så försök hålla dig från att gå på toa, även om det känns som du kommer kissa på dig! För det är när du har så mycket vätska så att du kissar någerlunda vanligt som du kissar ut bakterierna! Lycka till :)

Reply
tjej från finland

Oh I really know how painful that is! Last year i suffered from it on and off more than 6 months :D So i hope you will feel better soon you gorgeous :)

Reply
Jessica

Trodde min urinvägsinfektion hade gått över sist då jag hällde i mig tranbärsjuice, men så fick jag ont i ryggen och efter 4 dar insåg jag att det var pga det o infektionen var kvar.. så om du får ont i ryggen sök hjälp!

Reply
Liv Hedman

Har precis samma just nu. Jätte jobbigt.
Drick mycket vatten med citronskivor i. Jag var på vårdcentralen igår och får tillbaka mina svar nästa vecka.
Rekommenderar dig att gå dit oavsett. För det behöver inte vara urinvägsinfektion det kan vara något annat också.
Hoppas du blir bättre snart :)

Reply
Mathilda

Ett fel många tjejer gör är att dom inte kissar efter sex, det är det viktigaste man ska göra DIREKT efter sex. Våra PH-värden klarar inte av killarnas “bakterier”, man måste även tvätta sig med apotekets underlivs tvål som är parfym fri, hade också massor av problem med urinvägsinfektioner tills ja fick reda på detta :)

Reply
Madelene

Hellu! Har kollat alla kommentarer men har ett tips till.. Vet inte om alla utom jag tog det här som en självklarhet, men:

Alltid när man kissat så ska man torka framifrån och bakåt. Alltså INTE börja nedifrån och torka uppåt. Och såklart alltid kissa efter sex. Har inte haft urinvägsinfektion en enda gång sedan jag fick reda på det här. :)
Vilket är helt fantastiskt eftersom urinvägsinfektion är det värsta jag varit med om..

Krya på dig nu! :)

Reply
jessica

jag hade ALDRIG haft urinvägsinfektion innan jag fick det för några månader sen, och nu har jag haft det igen.. men det jag ville säga är att om man haft det förut och fått medicin (penicillin elr antibiotika i guess), så räcker det med att ringa o säga att man fått det igen och så skriver läkaren ut, utan att man behöver besöka dom o ta prover. så är det iallafall här. för har man haft det en gång så känner man ju igen det.

Reply
L

Kenza gick du till läkaren tillslut som du sa eller nöjde du dig med att dricka massa trnbärs juice?

Även om den verkar borta så tycker jag du ska till läkaren och få dig en kur antibiotika i vilket fall som helst.

För några år sen fick jag som du och jag hade inte tid att gå till läkaren så jag drack massa tranbärs juice och efter det verkade den ha försvunnit. Men sen kom den tillbaka efter några månader och då var den ännu värre och den gången fick jag tydligen inte stark antibiotika nog för den försvann inte utan blev ännu värre och jag började kissa blod.
Så här höll det på fram och tillbaka i ett år. Och varje gång var det bara värre. Och tillslut satt jag där och krampade ut varje droppe medans allt snurrade och jag höll på att svimma.
Helt klart bland det värsta jag varit med om.
På grund av det så trodde läkaren jag hade njursten och inte urinvägsinfektion så jag fick rönkas och gud vet vad. Dom hittade inget.
Efter det försvann den i 6 månader men sen kom den tillbaka IGEN och då gick det upp i njuren och jag fick åka till akuten.
LÅng historia, ja. MEN jag vill verkligen understryka att det kan verka som att den försvunnit men den kan ligga latent.

Lycka till!

Reply
Helena Lindgren

Din stackare det hade jag förra sommaren låg på golvet och grät kissade blod kändes som man kissade taggtråd. Mamma trodde inte först att det var urinvägsinfektion. Men jag vet hur jag fick det nu vet jag att vi kvinnor är mycket mer känsligare där nere. Det var verkligen smärta.

Reply
isa

Åh, stackars dig! Urinvägsinfektion är ju så jobbigt, man kan inte göra något :(. Det jag egentligen ville skriva till det här inlägget är dock att du är så otroligt fin på bilden!!! Verkligen, en jättefin look till dig, du borde ha den jämt! Nu känner jag inte dig men det som man har lärt känna av din personlighet genom bloggen och tv mm. så tycker jag även att din personlighet lyser igenom på ett så vackert sätt på bilden. Du ser ut som en så älskade människa, vilket är den bilden jag har av dig! Är övertygad om att din insida är lika fin som utsidan, tack för en bra blogg :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*