• header

TUESDAY

God morgon!

Eller god vet jag inte. Igår hade jag en riktigt jobbig dag. Har ni någonsin haft urinvägsinfektion OCH mensvärk på det? Fyfan… Fick gå hem tidigare från jobbet och ringa vårdcentralen, de hade dock ingen tid förrän nu idag så jag låg hemma hela eftermiddagen/kvällen, hällde i mig citronvatten och hade ont. Kunde såklart inte somna inatt för att jag kände mig så kissnödig så idag är jag jättetrött… Annars så känns det ju såklart lite bättre idag, men den här gången tänker jag gå ändå så att det inte kommer tillbaka igen som igår. Så om en liten stund ska jag gå iväg till vårdcentralen och förhoppningsvis få hjälp!

// Good morning! Or I don’t know if it’s a good one.. Have you ever had bladder infection AND menstrual cramps at the same time? Oh God… I had to go home early from work yesterday and call the doctor, but they were full so I was at home in pain all afternoon/night. I couldn’t fall asleep last night either so I’m really tired today. But it does feel better today ofc, but I’m going anyway so that it doesn’t come back again like yesterday. So I’m going to the doctor in a little while and hopefully they’ll help me!

Titta vilken fin teckning jag håller på att rita på mig och Mani! Haha nää, det är min läsare Tove som ritar!

60 Comments

Em

Något som ska funka dunderbra mot urinvägsinfektion (tom bättre än antibiotika) är 1 tsk bikarbonat i ett glas vatten. Drick te efteråt. Bara ett litet tips :)

Reply
sjukskötare

Trodde du på riktigt att urinvägsinfektionen går bort med tranbärssaft :D omg, no way… man behöver ALLTID medicin lol.

Reply
Alexandra

Åh jag har också urinvägsinfektion! Det är så himla jobbigt, och är genomförkyld också :( hoppas du blir bättre Kenza! Kram

Reply
Lilly

Sjukskötare: Oj, vad fel du har. Urinvägsinfektioner går oftast över av sig själv, fortare om man ser till att fylla/tömma blåsan ofta, men man kan ju givetvis gå och få något utskrivet om man vill.

Fatta hur mycket antibiotika jag skulle ha proppat i mig genom åren om jag trott att det du sa var sant. Herregud alltså.

Reply
sandra

Ben there, varje gång jag får mens så får jag uvi… Finns nog inget värre, brukar sitta och sova på toalettstolen då haha!

Reply
Amanda

Hade exakt samma bekymmer förra veckan med både mensvärk och UVI. Dessutom samma dag som jag skulle springa på visningar i sex timmar. Feel yah bro! Krya på dig :)

Reply
;)

Sällan man får något mot urinvägsinfektion då läkarna inte längre vill ge ut antibiotika hur som helst. Pga risken att bli resistent. Många gånger jag fått höra “gå hem och drick tranbärsjuice och om det inte gått över om 5 dagar kom tillbaka”… Hoppas det löser sig för dig dock!

Reply
Lina

Sjukskötare: så fel du har! Antibiotika får man endast då man inte står ut med symtomen eller om det sprider sej till njurarna. Annars är rådet att dricka mycket (tranbär har bevisad positiv effekt) och helt enkelt vänta ut det.
Trist kommentar du la i övrigt. Hoppas du inte jobbar inom vården på riktigt, känns som att ditt beteende och din attityd inte hör hemma där.

Reply
Mi

Jag förstår dig… jag får urinvägsinfektion jätteofta och mensvärk samtidigt är inte det roligaste…. :( krya på dig!

Reply
Tips!

Ett jättebra naturläkemedel som hjälper mig så fort jag får UVI-känningar är UvaÖrt! Tar det så fort jag börjar känna något så försvinner det på en gång! En burk räcker hur länge som helst eftersom att man bara behöver ta några tabletter vid känning så försvinner det.

Reply
Jussi

jaaaa haha faktiskt!!! Hade de för ååettpardaharnsedan, urinvägsinfektion och världens mensvärk! Så jag förstår dig haha… Min man tog hand om mig så de var ju tur

Reply
Marja

Har haft urinvägsinfektion två gånger i mitt liv. Första gången hade jag mensvärk på det, fy fan. Förstår hur du känner! Men med lite antibiotika på det går det över :) Krya!

Reply
Emma

Nämen, försöker ni få barn? :D Kanske låter långsökt hos några att jag frågar detta, men kommer ihåg när du skrev om dina p-piller och sade att du fruktade den dagen då du ska skaffa barn och sluta med minipillrena för mensen. Att du trodde nästan att mensen skulle flöda i månader haha!

Eller har jag helt fel, Kenza? ;)

Reply
frida

Om du känner nån gång igen att det är på “G”. drick apelsinejuice, det är surt och hjälper :) kram

Reply
karolina

Med risk för att låta lite äcklig och kanske påträngande..

Kissa gärna så fort som möjligt efter att ni har haft sex. Finns ju faktiskt möjlighet till att bakterier tar sig in i slidan och orsakar problem.. Och drick mycket vatten :)

Reply
Kim

Min väninna tipsade mig om ett ställe som heter Minutkliniken. Där fick jag komma på drop in och det var jätteduktiga sjuksköterskor som hjälpte mig direkt med recept på antibiotika. De har också väldigt långa öppettider. Fantastiskt! På deras hemsida kan man se vart klinikerna finns, minutkliniken.se
Mycket bättre än att vänta på de där långa kötiderna på vårdcentralen, särskilt när man har något brådskande som urinvägsinfektion.
Hoppas det var lite hjälp till dig, tycker så synd om dig. Lycka till och krya på dig!

Reply
Julia

Hej!
Ville bara tipsa om tranbärskapslar som finns att köpa på diverse hälsokostbutiker, har länge haft problem med urinvägsinfektion som kommer lite titt som tätt och detta är det absolut bästa jag prövat! Väldigt skönt att ha hemma så att man kan ta när man känner att det börjar komma, då brukar det inte hinna bryta ut helt! :) Krya på dig!

Reply
Jenny

Jag förstår dig! Jag har själv problem men UVI och varje gång jag ringer till VC så står jag på och ser till så dom fixar en tid på en gång, det är inte bra att gå med det för länge, det bästa är ifall en kvinna svarar på VC för då kan man alltid fråga henne ifall hon haft det nån gång och de har de flesta, kontra då med “då förstår du hur ont jag har!” Så då brukar dom ge en akuttid :) man måste stå på sig när det gäller UVI!
Kram

Reply
Christin

Har haft uvi väldigt många ggr och för mig har det ALDRIG gått bort gnm att dricka vatten el tranbärssaft och jag dricker hur mkt som helst. Har flera ggr väntat med att gå t läkaren i flera veckor men endast antibiotika hjälper. Man känner sin egen kropp.

Reply
Alexandra

Ett tips för att minska risken för urinvägsinfektion är att alltid gå och kissa direkt efter samlag! En vanlig orsak att tjejer får urinvägsinfektion.

Reply
Emma

Har urinvägsinflammation och är förkyld nu :( ja vet hur du har det :/ hemskt!!

Reply
Ulrika

Testa att dricka åkerfräkente (smakar hö) men tar bort och förhindrar urinvägsinfektion. Hade det jämnt förut, men sen jag började dricka det vid symptom har jag bara haft det 1 gång på tre år. Testa!

Reply
tova

En sak som brukar hjälpa jättebra för mig när jag har både urinvägsinfektion och mensvärk är att ha något varmt på stället där det gör ont! alltså så varmt så att smärtan inte känns längre. Jag brukar ha en typ vetekudde som jag värmer i mikron eller en plastflaska med varmt vatten i. Det tar bort det onda direkt, men det hjälper ju bara när man har på det, så man får ju ligga och göra något sålänge eller något. Jag brukar ofta somna av någon anledning när jag har det och sen när jag vaknar har jag inte ont längre :D

Reply
Karina

Wow, you can just call your doctor for menstrual cramps? In my country it’s even hard to get to the doctor, when you’ve gone to the ER day before and the waiting time is like 1-3 months :( Wish I could live in Sweden :( Well, I hope you will feel better soon! Don’t know how the situation is in Sweden, but here, for menstrual cramps you can get NoSpa, and that really helps! So if it’s available in Sweden, try to get some of it! :)

Reply
Carro

Hade mensvärk, urinvägsinfektion OCH magkatarr! Det kan ja säga va jobbigt, plus att vi städade ut min kusins dödsboende samma vecka.. Har haft bättre dagar kan jag jublugnt säga :/

Reply
Zandra

Hej :). Jag hr haft urinvägsinfektion ca 100 ggr och det gick så långt att jag fick röntga njurarna, määhh! Men något som hjälpt mig väldigt mkt e tranbärs kapslar, finns även juice, men jag gillar inte söta drycker så kapslar passar mig bättre :). Finns i hälsokost butiker. Ta de i förebyggande syfte tex under bad säsong, eller direkt efter intima
möten,så minskar du risken att få det :). Lycka till ❤

Reply
Carrooo

Det har jag haft då jag hade problem med urinvägsinfektion förut som kom å gick under 1 ½ års tid. Efter kurer emot det så sa hon på vårdcentralen att de återkommande symptomen jag fick ibland, skulle gå bort med tiden..och det har det väl gjort..men det var ett riktigt helvete där ett tag, blev mycket citronvatten för mig med haha!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*