• header

SAVIORS

Som ni vet så är jag inget stort fan av att tvätta håret för ofta. 2 gånger i veckan räcker för mig (om jag tränar kan det bli 3) för mitt hår blir så himla lent och platt när jag tvättar det. Lockar jag det så håller det sig fint med volym i flera dagar och det enda jag behöver för att hålla det fräscht är ett torrschampo för rötterna (mitt hår är dock van vid att inte tvättas så ofta, därför blir det aldrig riktigt fett), samt en hårolja för längderna som kan bli lite torra av produkterna/locktången.

Kika på bilderna jag la upp i förra inlägget. Syns det att jag inte tvättat håret sen i…lördags? Ikväll är det dock dags, hehe..

// As you know I’m not a big fan of washing my hair too often. Twice a week is enough for me (if I work out, it might be 3 times) cause my hair gets too smooth and flat when I wash it. If I curl it, it keeps the volume for several days and the only thing I need to keep it fresh is a dry schampoo for my roots (my hair is used to not getting washed too often though, that’s why it never gets oily), and a hair oil for the lenghts cause they can get a bit dry of all the products/curling iron. Look at the pics in my previous post. Can you tell I haven’t washed my hair since….Saturday? It’s time to wash it tonight though, hehe..

81 Comments

Emma

fast den där håroljan är lena lurendrejeriet, huvudingrediensen är silikon och olja kommer långt ner på listan..! Silikon gör att håret känns lent när det är egentligen torrt. Köp ren olja istället!

kram

Reply
Burken

Hej ! Gud vilken fin blogg du har ! Titta gärna in i min blogg och släng gärna in en kommentar :) Ha en bra dag :D

Reply
Frida

I Moroccanoil är det fullproppat med siliconer, som man kan se på innehållsförtäckningen (allt som slutar på cone), vilket inte alls är bra för håret överhuvudtaget. Googla om silikoner så får du reda på mer. Ville bara säga det så du vet, kram :)

Reply
Jojo

Jag skulle aldrig kunna tvätta mitt hår bara 2 gånger i veckan! haha Jag måste tvätta det varannan dag ungefär :) Det syns nämligen jätte tydligt på mitt hår efter bara någon dag då jag inte tvätta håret :/ Önskar att jag hade ditt hår! haha ;D<3

Reply
Martin

TVÄTTA HÅRET DIN SLUSK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lämna the dirty business till oss med stake nog att vara dirty!

Reply
Maria

Lucky you! My hair gets oily after 7-8 hours after washig… So i wash them every morning and sometimes 2 times per day… I HATE IT SO MUCH! I do it about 10 years and no one can help me with my problem.
You are really lucky!

Reply
nuunuu

does’nt your hair smell if you dont wash them? and i use all these hair sprays so i think it would be weird not to wash my hair every day! even though it’s not good for hair:/

Reply
Carolina

Köpte treSemmé’s torrschampoo för att jag ville göra som dig men den gav inget resultat alls, då blev jag ledsen. Kanske borde köra på märket du köpt.

Men min moroccanoil älskar jag! :)

Reply
Clara & Amanda

Vi älskar verkligen din blogg! Är det du som tar alla bilder (som inte är på dig), och vilken inställning gillar du/Aleks att ha på kameran när ni fotar?

Reply
Natalia

omg i’m so jealous about that, i have to wash my hair everyday and it makes me tired :(

Reply
saranda

älskar din blogg!!

kolla gärna in min, där jag skriver jag om min vardag, musik, handboll, mode, skönhet och så mycket mer kollar gärna även in och läs mitt senaste inlägg om de TVÅ nyaste iphonsen som har släppts :D

Reply
Vera Oldenburger

Do you know hairsoap? Its also a good oportunity if you dont want to wash your hair too often. A friend told me about when she came back traveling to kambodsha / bali . People there use it so they dont need to wash their hair so often. It coveres the scalp with a thin oil film so the skin has no need to produce sebum. Its made of natural oils and if u use the right soap for your hair you dont need to wash your hair about 1 week. Im trying it for 3 weeks. At the beginning it doesnt work very well but now its gettingbetter and i can see the difference :) just wanted to tell u – might be also interesting for u because i also dont like to wash my hair so often and was very happy surprised hearing of hairsoap ^^

Reply
Sanna

Gainomax-reklamen nere på bloggen är framför ”Äldre inlägg” -knappen..! Funkar inte på mac i alla fall

Reply
Lizette

När du skriver att du inte tvättar håret, menar du då att du inte blöter det?
Tänkte testa att låta håret vila jag med så jag undrar bara hur du gör.
Tacksam för svar! :)

Reply
Salwa

Nej, det syns inte! Du är så himla fin Kenza! <3 ps har också den oljan hihi ;)

Reply
Emilia

Men herregud! Mitt hår blir ju damp på morgonen även om jag tvättade det kvällen innan? Jäklar vad orättvist!!!!!!!

Reply
anna

ååå kan du inte skriva mer om ditt hår igen? :D typ vad du använder för produkter nu (schampo/balsam) och om du fortfarande tänker “BM” när du köper hårprodukter (jag kan inte låta bli att kika nu på baksidan av produkter även fast jag har bestämt att köpa vad jag tror är bäst för mitt hår och inte balsam meoden). kram!

Reply
Katrine

Så heldig som bare vasker håret 2 ganger i uken uten at det blir fett! Jeg må vaske det annenhver dag eller så blir så stygt og fettete :(

Gode produkter da! Elsker Moroccan Oil :-)

Reply
Anna

Hejsan! Jag bor och jobbar i Norge och har därför norsk reklam på min facebook. Du har med säkerhet redan hört det, men bilden som användes på dig för ett bantningsföretag (i Sverige om jag minns rätt) används även i en norsk bantningsreklam som lagts ut av http://helseiverden.com/.
Tänkte att du ville veta eftersom du inte stödjer dessa reklamer! Har tagit en print screen av reklamen ut i fall att det behövs.

Reply
Klara

Hej alla ljuvliga!
På min blogg klarisen.devote.se har jag nyss skrivit ett långt inlägg om höstens 2013 trender. Är du sugen på att få veta vilka färger som är trendiga eller vilka accessoarer som är inne? Kika in på min blogg :)

Reply
Helena

Tvättar håret MAX en gång i veckan. Det blir ju inte lika fett lika fort om man inte tvättar det så ofta. Har ofta uppsatt i en knut och det luktar då nytvättat i typ 4-5 dagar. Hatar att tvätta håret mest av allt.

Reply
johanna

jag försöker också hålla mig ifrån att tvätta håret allt för ofta, blir lite oftare när man tränar dock.. :)

Reply
Jessica .C

Jag såg dig idag komma gåendes vid Stadion. Jag satt tyvärr på en buss så jag kunde inte säga hej, vilket jag verkligen velat sen jag började läsa din blogg 2009. Har nyligen flyttat till Stockholm från Göteborg, så att få se dig i verkligheten lite snabbt kändes stort! Du är en fantastiskt vacker kvinna. Önskar dig all lycka. Kram Jessica

Reply
Edith

Vill se dina shopping-erövringar!! Att uppdatera höstgarderoben är ju bland det roligaste som finns. Nyfiken!! :D

Reply
Elina

Kan du inte bara ta en bild på hur ditt hår ser ut ostajlat och utan några produkter?:)

Reply
Amelie

Shit ja vill ha ditt hår! Mitt hår blir fettigt och fult redan efter en dag, riktigt jobbigt! Ditt hår är sååå fint!

Reply
Paulynagore

I use Moroccan Oil too ! It’s magical when i don’t want to do any brushing my is more wavy i love it ^^ I don’t wash it that often too 2-3 a week, not more !

Reply
Malin

Jag använder också edge, måste ju helt klart vara det bästa för håret. Min kompis säljer det märket på sin hemsida http://www.swedishbeautyfactory.com/
Kan tipsa om världens bästa ekologiska schampo från den sidan också, rahua! Då slipper man också tvätta håret ofta, super bra!
Kram

Reply
l

ja det är ju väldigt olika hur ofta man behöver tvätta håret :) jag behöver inte heller tvätta håret mer än två gånger i veckan, det varken ser eller känns smutsigt. (känner mig lyckligt lottad hehe)

Reply
Ida

Vill bara säga att jag älskar din blogg! Du är helt fantastisk. Men nu till frågan: Nej det syns absolut inte. Ditt hår är inte ett dugg fettigt. Jag har precis samma, tvättar håret 2-3 gånger i veckan för annars slits mitt hår så mycket. Mitt hår ser inte heller fettigt ut, till och med om jag skulle vänta en hel vecka med att tvätta det så blir det inte fettigt.

Jag har en fråga till dig! Har du något bra tips på ett torrschampo för brunetter? De flesta torrschampon jag har testat lämnar en vit/grå färg eller beläggning efter sig i håret. Och det är ju så jäkla synd eftersom torrschampo ger ju så mycket volym till håret.

Reply
Petra (ung+ensamstående+mamma+till+finaste+Nelly)

Vad använder du för produkter när du duschar, schampo/balsam osv? Försöker att hitta någonting som inte sliter så mycket på håret, samtidigt vill jag inte köra med någon balsammetod heller! /Petra

Reply
Kali

I like the helpful info you provide in your articles.
I’ll bookmark your blog and check again here regularly.
I am quite certain I will learn plenty of
new stuff right here! Best of luck for the next!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*