• header

PHOTO COURSE

Right now at Anglais. My suede boots are from Jeffrey Campbell/henrykole.se

Jag och Emelie Ohlsson har fotokurs idag! Jag har köpt en ny (superproffsig) kamera och jag vill lära mig ALLT för att kunna ta så bra bilder som möjligt. Vi går även igenom grunderna i Photoshop och det är fan inte lätt. Jag har ju aldrig redigerat mina bilder på det sättet (jag har liksom använt picasa & pixlr för filter osv) så jag känner mig helt lost haha. Men det är bara öva öva öva!

Nu ska vi ut och fota lite. :)

// Emelie and I are having a photo course today! I bought a new (super professional) camera and I want to learn EVERYTHING so that I can take perfect pics. We’re also going through Photoshop and it’s sure not easy. I’ve never edited my pics like that (I’ve been using picasa and adding filters with pixlr etc) so I feel completely lost haha. But I just need to practice! Now we’re going outside to take some photos. :)

57 Comments

alma

hej! har en fråga som du gärna skulle kunna fundera på…
Om du var tvungen att antingen:
Sluta blogga
eller
Sluta med modellandet
Vad skulle du välja? Båda är ju en stor del av ditt liv liksom. Men om du verkligen var TVUNGEN? Vad skulle du göra? :)

Reply
sara

men vad roligt! själv har jag köpt två webbkurser av henne, helt fantastisk är hon :) lycka till!

Reply
saga

Vad heter det photoshop du använder? skulle också vilja lära mig! :) ps,gillar verkligen din blogg!

Reply
Julia

Våga testa! Skulle jag ge som tips. Är själv inte speciellt duktig på foto, men höll på med det en del för några år sedan. Då kunde jag öppna en bild i ps och sedan bara leka fritt. Klicka på saker och prova mig fram och det kunde bli riktigt spännande resultat. Men ska man ha det till att finputsa bilder, så är det kanske bättre att lära sig grunderna på riktigt, så du kan göra det snabbt och enkelt. Men det är aldrig fel att våga testa saker :)

Reply
Dixi Wonderland

Om det är något program du ska använda dig av för att redigera bilder så är det Lightroom. Där kan man dock inte redigera kroppar alltså större/mindre osv. Men jag rekommenderar starkt Lightroom :D

Reply
Astrid

Skulle du kunna göra ett inlägg med lite photoshop tips som du fick av Emelie? Kul om man skulle få vet lite hur “proffsen” gör! :-)

Reply
Johanna

Hej. En fundering jag har är hur du får lockarna att hålla hela dagen?:) Något speciellt spray?

Förlåt om du kanske svarat på denna fråga tidigare.
Kram! :)

Reply
sofie

Photoshop är superenkelt när man väl kommer in i det och förhöjer i min mening bilderna gånger 100! :)

Reply
anonym

vad använder du för photoshop till mac?? har länge velat ha det men har inte hittat någon bra photoshop som passa att laddda ner på min mac. hoppas på svar!! :D

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*