• header

BANGS

bangs-1

Marre and I

Idag var jag förbi Marre för att klippa mig lite och vips så var jag med i en tv-show haha. Det händer alltid något på Bangs! De filmar för ett nytt program som kommer senare… Iallafall, tack Marre för att du gjorde mig fin i håret som alltid! Vi tog bara några cm på topparna men det räckte för att det skulle kännas mycket fräschare.

Däremot så har jag börjat tappa en hel del hår (får lite panik i duschen varje gång) och jag tror att stress är boven i dramat. Hjälp, någon? Jag har redan tunt hår och vill redan spara de stråna jag har kvar, så jag funderar på att gå till läkare för att kolla om jag har brist på någon vitamin eller så.

// I went by Marre today to cut my hair, and suddenly I was in a tv show haha. It’s always something going on at Bangs! They’re recording for a new show… Anyway, thanks Marre for making my hair pretty as always! We just cut a few centimeters but that was enough to make it feel a lot more fresh. But I’ve been losing a lot of my hair lately (I get panicked in the shower everytime) and I think it’s because of stress. Help, anyone? I already have thin hair and I would like to save what I’ve got left, so I’m thinking about going to a doctor to look up if I need to add more of some vitamin etc.

163 Comments

Gabriella

Håret reagerar på hur du mår efter ca 6 månader.
Testa priorin ett par månader så kommer du märka skillnaden, helt klart bäst på marknaden för hår. :-D

Reply
Sofia

prova Schwarzkopf BC Fibre force. En hel serie med schampo, balsam, inpackning, spray samt en kur som heter Force infusion. Stimulerar rötterna till att producera friska strån samt innehåller mkt keratin som gör håret glansigt och fint!

Reply
Sofie

Hade samma problem för ett tag sedan och började då äta Priorin (kosttillskott) och det har fungerat jättebra!!! Mitt hår är tjockare än det har varit innan:) man ska dock äta det i tre månader (2 tabletter om dagen) innan man börjar se resultat och sen kan man äta en tablett om dagen för att bibehålla resultatet!

Reply
Helle

Pen som alltid! Men Kenza, den bevegende reklameflippen til IvyR oppe i høyre hjørnet stresser meg!

Reply
Therese

Hej Kenza! Jag hade en sådan period för ett par år sen. Ditt hår kan ha en form av höst/vinter depression , D-vitamin tillskott finns att köpa på Apoteket men framförallt så är B-vitamin viktigt! Det finns B-vitamin i brustablett form på Apoteket och de hjälpte mig :) så testa :)

Tack för en fantastisk blogg. Du är vacker som en gudinna, och är du lika ödmjuk i verkligheten kan alla som känner dig skatta sig lyckliga! Massor av kramar till dig <3

Reply
maj

Obs att det kan bero på p-piller om du äter det! Jag har precis tappat typ halva håret innan jag insåg att det var orsaken..

Reply
Karim

It is caused by stress, lack of sleep or you have to check if you are eating right. Just rest Kenza and it will be okay :)

Reply
Mathilda

Jag hade världens tjockaste hår, sen nu i våras började jag tappa extremt stora tussar av hår, jag grät och fick panik. Tog blodprover, allt visade sig vara normalt. Men sen pratade jag med min pojkväns syster som är frisör, hon sa m jag haft stressigt en period eller mått dåligt kan de komma nu senare. Jag åt väldigt dåligt hösten innan, och frös hela tiden och hade mycket ångest. Så hon sa att det kunde vara pga av detta jag tappade hår några månader efter, men det avtog, fast jag tappade nog hälften av håret……. Väntar på att de ska komma tillbaka :)
Kram

Reply
Gianna

Kenza its a very very safe beautytip use castor oil but only a little bit with cocounut oil. it works for lashes and hair…they get thicker and the oil protect the hair from falling out…watch this video it exlains it. I have trayed it and it REALLY works….its amazing
http://www.youtube.com/watch?v=_WM9QcX5DP0
in the comments below a lot people asking if its also works fpr your real hair and a lot of people answered yes it works and i agreee with that because i have tried it. just watch it and search a little bit trough the comments….its amazing.

Reply
Cecilia

För ungefär tre år sedan började jag tappa väldigt mycket hår, jag gick till två olika läkare för att kolla upp vad det var men de hittade inte något fel. Jag fick ett speciellt schampo och olika medel jag skulle använda i håret en viss period det hjälpte lite för stunden men så fort jag slutade med kurerna så började jag tappa hår igen! Jag blev ännu mer noggrann med att tvätta håret två gånger i veckan, använda hårinpackning en gång i veckan, och alltid använda värmeskydd och cerum i håret. Det har hjälpt mig lite iaf men jag tappar fortfarande hår! Men som tur är syns det inte direkt på mig jag kunde känna det lite innan att det blivit lite tunnare men nu börjar det bli lite tjockare igen! Gå till läkaren och se om du har brist på något, men dem kommer troligtvis säga att det är stress. Lycka till :)

Reply
dominika_

I recommend you get infusions of herbs that you can rub into your scalp or rinse hair. Rosemary and thyme together are very good :) and really helped me to strengthen my hair. And going to the doctor is a good idea, I think. Kisses <3

Reply
Amanda D

Aa, det är oftast stress som gör att man tappar håret lätt, även om håret är slitet. Men du gör nog rätt i att kolla upp det!

Reply
Niki

Jag tappar också otroligt mycket hår! Alltså verkligen så att det märks på mitt hår att det har blivit mycket tunnare osv. Pratade med min frisör om det och tydligen är det så att i vissa perioder i livet så tappar man mer hår på en gång, alltså håret från flera hårsäckar byts ut samtidigt och detta kan pågå upp till 3 månader. Annars frågade hon om jag var gravid ;) (vilket jag inte är) Sen kan det förstås även bero på stress och vitaminbrist men behöver inte vara något allvarligt !
Hur tråkigt det än är att tappa hår…. buh :(

Reply
Johanna

Testa och ta b-vitamins tabletter. det funkade för mig. Va aldrig hod någon läkare eftersom jag har läkar skräck, men köpte b-vitmaninstableter och tog dom. 2-3 dagar efter slutade jag tappa så mycket hår. Men så fort jag slutade ta dom tappade jag igen.

(bloggar själv om hår och går sista året på frisörlinjen)

Reply
Emma

Hej, Kenza!

Jag tror inte att du behöver oroa dig för ditt håravfall. Jag har nämligen gått igenom en liknande period under några veckor och har hört mig om och det verkar som att jag inte är ensam om problemet. Om jag får dra en osäker slutsats skulle jag tippa på att hösten är den period då vi tappar mer hår för att sedan rusta upp sig med nya fina strån fram till sommaren. Jag har nämligen hört många gånger att håret har sina egna sykler, liksom andra funktioner i kroppen, och jag tror bara att ditt hår genomgår samma serie avfall som det är naturligt att tappa.

Jag skriver dock med empati i handen. Jag har inte heller världens tjockaste hår och behåller gärna de hårstrån jag har på huvudet.. Haha. Kram!

Reply
Emma

Jag och min mamma äter hårkontroll. Det gör håret tjockare och mina naglar är som sten. Testa det!! Finns på Life eller på nätet. Kram

Reply
Lisa

Tror mer det beror på att det är vinter nu och håret håller på att ”ställa” om sig :)

Reply
Romi

Same here. Went to the doctor and he told me I have a lack of iron in my blood, so Im taking iron tablets now. Btw he told me another 1000 why to lose hair so extremely, so Im glad that I chose to visit him.
Something that helped a lot was an over-the-counter-medicine, pills that you can get in every drugstore i think. Its hardening the nails, too :)

Reply
Marica

oj då! jag tappar också en massa hår men minst lika mycket växer ut igen. tror b-vitamin är bra för hår och naglar om jag inte minns fel!

Reply
emelie

Tappar också väldigt mkt hår, kollade upp det i våras och fick då medicin utskriven men om det är medicin för att jag tappar hår lr för att jag hade brist av ngt vet jag inte. Men rekommenderar iaf att kolla upp det!

Reply
Sara S

Gå till hälsokosten!!! Jag tappade massa hår pga stress och köpte några tabletter (tillskott) på hälsokosten, tror de hette Hårkontroll. Några veckor senare började jag se en massa “bebishår” som växte fram, och ett stort pluss var att naglarna blev stenhårda :-)

Reply
Eva

Hi Kenza … I’m having the same problem with my hair falling out when I was it. I discovered that if you use a mixture of castor oil and coconut oil and massage into your scalp … And leave it over night … It should make your hair grow super quickly! I’ve ordered the oils on amazon … So I can’t wait to try this method! Hope this helps! Hugs xxx

Reply
Patrycja

Maybe you are losing hair just because of autumn? A lot of girls does because of season change.

Reply
Valerie

I have the same problem. Take extra dose of biotin and limit or stop eating gluten.

Reply
Fanny

Håret har iofs en livscykel och byter ut sig var sjätte år, vilket kan synas genom håravfall. Då finns det inte mycket att göra åt och är bara att vänta ut!
Om man äter normalt så ska man inte ha vitaminbrist, men vid stress så tar inte kroppen upp lika mycket vitaminer och då kan det vara läge att ta vitamintillskott :)

Reply
manon

I totally have the same problem with hair loss, I’m going to the doctors for it. You have the same age as me and I know that every 7 year your body is changing and they told me it could also be hormones, stress just ads up to it. I take extra vitaminpills for hair, nails and skin. I think going to the doctor is a good option, mine already told me that this is a condition that is easy to resolve and that fish oil pills are really good for this!! . I hope your doing ok! and know that you are not the only one ;) Gr xx

Reply
sandra

Jag tappar också jätte mycket hår, men jag har långt och tjock då menar jag tjock hår. Jag kan känna verkligen skillnanden. Gärna berätta mer när du har vart hos doktorn, är väldigt nyfiken av resultatet elker diagnosen.

Reply
Ola

After visiting doctor tell us what he said- i have the same problem and i want to know what to use ;) thanx a lot. xx

Reply
Lovisa

För ett år sedan började jag också tappa en hel del hår. Jag tappade i ett par månader, men sedan slutade det till sommarlovet och nu är det lite tjockare igen. Jag hade ingen brist på vitaminer heller, så misstänker att det var stress, precis som du!

Reply
Anna

Gå inte till läkaren och fråga, dom tar bara blodprov och där syns typ ingenting! Gick till läkaren för att kolla samma sak och fick “alla värden normala, dock verkar du ha lite vitamin d-brist så ät d-vitamin”.

Gjorde en hårmineralanalys istället och där fick jag svar exakt på hur mina värden såg ut och exakt vilka kosttillskott jag skulle äta, samt vilken typ av mat, för att balansera upp mina mineral- och vitaminbrister. Mår så himla mycket bättre nu efter några veckor med rätt vitaminer! Tips bara.

Reply
Sarah

När jag tappade som mest hår i våras (det var verkligen läskigt) så fick jag höra att det kunde bero på vitamin B brist i kroppen. Eftersom kroppen prioriterar vitamin B till dom inre organen för att inte typ dö så blir “onödiga” saker så som hår, hud och naglar lidande eftersom de då inte prias. Jag började dricka Blutsaft ifrån hälsokostbutiken och efter ett par veckor så blev det otroligt mycket bättre. Det smakar si sådär, men är lätt värt! Anrrs finns brustabletter, men tänk då på att dricka det rätt snabbt eftersom vitaminerna i den formen typ avdunstar/löses upp rätt fort.

Hoppas det hjälper!

Reply
Erika

Köp kosttillskott (en burk vitaminer på Apoteket), ät regelbundet i en månad så ska du märka skillnad ifall du har vitaminbrist. Svårare än så är det inte, det behöver man inte gå till doktorn för :)

Reply
LindaE

Halloj! Håravfall beror mycket på hur du mår psykiskt. Jag tappar mycket hår (när jag borstar, i duschen osv) när jag periodvis mår dåligt eller är stressad. Är du stressad eller mår risigt psykiskt så är håravfall supervanligt. Man får helt enkelt sluta stressa med jobb, skola, träning osv utan ta dig själv i första hand. Man ska liksom inte hetsa till träningen för att du mår bra av det. För då går du ju fortfarande bara ner. Stressa mindre och lägg mer tid på dig själv! Det tror jag :)

Reply
Margrete

Jeg har det samme problemet Kenzas! Jeg har tynt hår fra før og hver gang jeg er indusjen mister jeg litt hår…

Reply
kajsa

Stress, stress, stress! Tro mig Kenza det är det som det handlar om. Jag tappar också väldigt mycket hår, men speciellt mycket när jag har mycket på gång eller känner mig bekymrad/orolig över något.

Reply
Lisa

Hej!

Jag har varit gravid två gånger på kort tid. tre till fyra månader efter förlossning tappar man ofta mycket hår. Plus att jag hade hög feber i samband med förlossning nummer två vilket även det kan bidra till håravfall. Mitt stackars tunna hår ramlade av mig. Mitt hårfäste blev 2-3 centimeter högre och jag hade kala fläckar på huvudet. Hemskt!

Mina tips till dig är B-vitamin, Hair volume, Arcon tisane och Priorin. (Ja, jag har missbrukat dessa hårtabletter haha). De funkar. Mitt hår växer ut igen. Nu har jag 4 cm stubb både vid hårfästet och på små fläckar över hela huvudet. Inte heller så snyggt. Men mitt hår kommer iallafall tillbaks. =)

Lycka till!

Reply
Sara

Man “byter” ju hår var sjunde år eller något sånt också, så det är nog ingen fara så länge du inte börjar få kala fläckar :)

Reply
Sofia

Vissa mediciner kan ge biverkningar såsom håravfall. Jag har en kompis som käkade minipiller och tappade en massa hår! Detta varade dock endast de två första månaderna.

Reply
Filippa

Du verkar locka håret varenda dag, och det tunnar ut håret extremt mycket. Försök att inte röra den på ett tag så ska du se att det blir bättre.
Kram :)

Kenzas svar: Jag lockar dock typ en gång i veckan med värmeskydd, men de håller i flera dagar när jag gör det. :P När jag fotar outfit så fotar jag ofta 2 åt gången (därav samma frilla) och när håret är mer vågigt än lockigt så är det för att jag haft håret i en knut under natten t.ex.. Så jag tror inte det är det som är problemet. :/ Kram!

Reply
Amanda

Jag hade samma problem som dig innan, tappade väldigt mycket hår, men hade även klåda i hårbotten! Gick till en hudexpert som kollade på min hårbotten med en speciell kamera, det visade sig att stråna var helt igensatta med fett och att hårbotten var otroligt skadad, så tips att gå till salong och kolla istället för läkare :)
Tack för en otroligt bra och inspirerande blogg! Kram :)

Reply
Saga Wihlsson

Jag har också börjat tappa mycket hår den senaste tiden. För min del tror jag att det beror på stress tyvärr. Tidigare har jag haft rätt tjockt hår, men nu känns det betydligt tunnare. :(

Reply
Samina

Snälla gör ett inlägg på tips om du vet hur man kan lösa problemet med att tappa hår? :D skulle verkligen hjälpa! :)
Har läst din blogg i massa år nu, och jag tycker att du är en av dom starkaste kvinnorna jag vet, du är en RIKTIG FÖREBILD! Massa pussar på världens skönaste bloggerska.

Reply
Rebecca G

Ät mycket B vitamin och C vitamin!
Finns annars en vitamin tablett som jag brukar köpa i Polen som heter Belissa! Är för hår och naglar och jag kan säga dig att när du bara har ätit en tablett om dagen i cirka 5 dagar så kommer du börja märka skillnad!

Lots of love!

Reply
Katrin

Om stress är boven i dramat så kommer ett läkarbesök och dyra vitaminer inte hjälpa dig. Då är det bara att stressa ner som gäller!

Reply
SELMA

Du har INTE tunt hår! Jag har tunt hår, fast jag hade tjockt förut. Men i nian så blev det stressigt och jag höll på med färg hit och dit så nu är det tunt och har en kass kvalité.. Mår dåligt över det för att det ser så fult ut.

Reply
Emilia

Hm.. Det där med att du tappar hår och är stressad är ingen bra kombo. Min syster var superstressad förra våren och då tappade hon allt sitt hår. Det är påväg tillbaka nu men det tar sin tid så ta det lugnt och stressa inte. Fast har man redan börjat tappa så slutar det inte. Menar inte att det är den “sjukdomen” som du har fått men kan ju vara det. Minns inte vad den kallas men hårsäckarna blir allergiska mot sig själv och lägger sig på “viloläge” och därför tappar man håret
Hoppas inte du drabbats av det, ta hand om dig. <3

Reply
andrea victoria

I also have the same problem with my hair. In the shower I loose a lot of hair and I loose a lot of hair when I brush it. So I wonder, if you find something that works for your hair, would you pleeease write about it in a post, I would really like that! :D

Reply
Ari

Hey :)

You can try Vichy Dercos Energising Shampoo ,I have the same problem and I think it’s just got better and I also take some vitamins for hair :)

Reply
linda

ett bra tips du kan tänka på är att inte byta schampo och balsam för ofta. Håll dig till ett schampo och balsam och byt inte för ofta för att det är inte bra för håret och då tappar man verkligen mycket hår. Så det är ett bra tips att tänka på:) prova även lite dyrare håroljor för håret och hårinpackning om du vill behandla ditt hår som guld!

Reply
safiya_9

Hey kenza! as you always show us and help as to dress well i have a very good help for your thin hair… if know Kerastase from Loreal it has a serun with some stimulist vitamins for the and makes it thicker fast an longer (excuse my englich,im moroccan as well :)). My friend used it and its magical i swear it! I hope i’ve helped you with this :)….love safiya

Reply
gabi

Pröva priorin, det är ett kosttillskott jag kör med för jag hade samma problem och priorin köps hos Life, funkar jättebra

Reply
Amanda

Tänk på att det ser ut att vara mer hår nu när det är längre och mörkare, men det behöver inte betyda att du tappar fler hårstrån :)

Reply
sandra

Jag tappar också massor. Vitamin b ska hjälpa! Har ätit det i cirka tre månader men det kan ta upp till fem-sex innan man slutar tappa hår. Kunde komma stora tussar i duschen men numera kommer kanske bara em femtedel av tidigare håravfall, så det verkar funka :) hoppas det kan funka för dig med!

Reply
Alicia

Jag blev rekommenderad Silica när jag hade samma problem för ett år sedan, det berodde troligtvis också på stress. Finns på hälsobutiker, hoppas det löser sig!

Reply
Sofia

Jag tappade själv väldigt (!) mycket hår för ett tag sen. Jag hade ingen brist på något utan det berodde troligtvis på stress med tanke på att håret har börjat komma tillbaka nu. Så sluta stressa :)

Reply
bodil

brist på B-vitamin kan lätt leda till håravfall, för att få i dig all du behöver ät varierat för det är ca 20 olika sorter. finns gott om i grönsaker, frukost och fullkorn (potatis och spenat har jag hört är bra) :)

Reply
Fanny

Hej. Jag tappade hår när jag tappade vikt (inte för att jag tror att du bantar)men det kan vara en anledning till att man tappar hår. Det kan dessutom bero på att man har ärftligt håravfall osv… Något bra man kan göra om håret är slitet eller tunt är att använda hårolja/hårfibrer. Du har också rätt det kan ju bero på stress eller brist av något. Du kan ju googla för mer svar. Tack och hej för mig! Kram

Reply
maria

det är troligen stress, väldigt vanligt att tappa håret av det. men alltid bra att kolla upp.

Reply
Moa

Hej!

Det är väldigt vanligt med vitaminbrist idag. Jag har ett svagt minne om att du har nämnt att du Oftas blir godissugen efter att du ätit middag. Detta är ett vanligt tecken på att man har vitaminbrist! Så kolla in den här produkten som har hjälpt mig något otroligt. Vemma, verve.

Reply
nanej

Hej Kenza!
Du ska testa någon som heter Silicea Hår Hud & Naglar, den gör
under för håret , det blir TJOCKT fylligt och fint, väldigt glansigt också oavsett vilket schampo du använder. Jag har kört på den i snart 2 år efter att ha gått från “ta-upp-håret-i-hästvans-innan-du-kissar-annars-kissar-du-på-håret” till en fin Homer “tre-hårstrån-på-huvudet-doh”, och det växte, blev starkare och friskare. Testa den! You shall not regret it.

Reply
Jenny

Stress påverkar håret jättemycket! Håret är som en spegel hur din kropp mår på insidan. Ta B-vitaminer från Apoteket, vi kvinnor får väldigt lätt järnbrist å d påverkar håret. Man kan inte äta upp sin brist med mat son innehåller järn, då skulle vi få äta typ 10 kilo kött så vitaminerna är toppen! En vit burk med grönt lock å du får vänta ett par månader på resultat eftersom d kommer inifrån å kan inte påverka d hår som redan växt ut. Lycka till!

Ps. Du är så snygg å verkar även vara väldigt fin på insidan!

Reply
Alva

Du borde förmodligen låta bli att stressa, en av mina närmaste kompisar (19 år) var delägare på ett klädmärke och när det började gå bättre blev hon jättestressad vilket ledde till att hon hade en stor kal fläck på bakhuvudet.. :/ Hon fick ha uppsatt hår i två år, nu börjar hon kunna ha det utsläppt igen i alla fall! Hoppas det går bättre!

Reply
Emmi

Prova att äta Silicea för hår, hud & naglar, funkar toppen! Finns på Life och andra naturkost-affärer :)

Kram!

Reply
G.

I would recommend drinking powersmoothies (ala Miranda Kerr) with spirulina powder, maca powder, chia seeds, raw cocoa powder, coconutwater, blueberries, raw honey etc. You get a lot of vitamins and minerals from it and for me it has been really helpful (helps with anemia, hair loss and low energy levels). Goji and inca berries are also great!

Reply
Gina

Kolla järnnivåerna, kanske dom är lite låga. Jag hade för 1-2 månader sedan otroligt lågt järn, nästan noll faktiskt och jag tappade hår värre än vad min hund gör! Varje gång jag duschade så lossnade hur mycket som helst men nu är järnet återställd och jag lossnar knappt nåt hår alls :)

Reply
amelia josefine

Jag tappade extremt mycket hår för ca 2 år sedan och tappade i 2 års tid, tappar fortfarande hår men inte lika mycket. Jag har nog tappat halva mitt hår, åkte in för att ta blodprov hos doktorn men det visade inget fel i min kropp. Det beror ju mest sannolikt på stress, kan också bero på att du är orolig för något. Skulle rekomendera att ta silicea-tabletter och dra ner på värmen! Lycka till :)

Reply
aida

Testa en håranalys! Finns en salong i sthlm som genomför trikologi, du får se ditt hår i mikrokamera och de har jättebra vitaminer anpassade för olika hårtyper! Rekommenderas starkt ;) hugs

http://www.b-c.se/trikologi/

Reply
Anna

Samma sak har hänt mig. Jag kollade upp ifall det var vitaminbrist, började äta vitaminer trots att det inte var vitaminbrist… Men nu för nån vecka sen sa min Frisör att det kan såklart vara stress.

MEN också att det kan vara något “hemskt” som har hänt. Alltså nåt man tex blivit ledsen över. Det tar en massa på håret utan att man vet om det.. Det ger utslagen efter ca 6-8 månader.

Så jag skulle tänka tillbaka ett halvår i tiden lfall nåt hemskt hade hänt då. Sån stress tog tydligen ut sig på håret.
Lustigt men låter ändå rätt rimligt då håret ofta tar stryk om kroppen mår dåligt..

Reply
tc

Hallo story of my life!!! Håret mitt er også sååå tynt, men jg tørr ikke dra til legen i tilfelle de skal si at jg typ skal miste alt håret :p si fra om du drar til legen og hva han anbefaler :p

Reply
Laura

I am the same I have been loosing a lot of hair recently and it freaks me out every time I brush it!! People keep telling me it is common in the Autumn for this to happen or because I am in my late 20’s!?! I have been using Huber Siliea capsules I don’t know if they are working yet! If you hear of something better please post it!!! Love reading your blog every day x

Reply
Madde

Jag brukar också ha sådär när vintern närmar mig, men så var det även i somras så jag blev lite orolig men fick tipset att börja äta B-vitamin och mitt hår har nu blivit mycket tjockare och fräschare och jag tappar betydligt mycket mindre hår!

Reply
Zuzzi

Testa vitamintabletterna Priorin som är speciella för just håret. De är lite dyrare än andra på marknaden men helt grymma och ger verkligen resultat! :)

Reply
Hanna

Jag har också problem med att jag tappar mycket hår, och det beror på att stress. Så det är säkert faktorn till varför du tappar hår.

Reply
johanna

jag tar någon vitamin som ska stärka hår och naglar, verkar fungea ganska bra :) köpt på en hälsokostaffär :)

Reply
emma

hej kenza, kan hända att du har brist på b7. Jag åt silicea, finns på apotek och i lifebutiker mm. iallafall, det är märkbar skillnad efter ett par veckor när du äter en tablett dagligen. Jag har alltid tappat väldigt mycket hår men inte nu längre. Din hud kommer bli jättefin och dina naglar kommer bli väldigt hårda och starka :P så prova! puss

Reply
emma

jag är med om samma sak men det har blivit mycket bättre nu det senaste och dessa tips fick jag!
1) sov med fläta
2) duscha håret innan du duschar och borsta det aldrig när det är blött
3) platta/locka det inte för mycket/ för ofta
4) sen äter jag “silica beauty” som är bra för både hår och naglar

Jag har verkligen sett framsteg så det kanske funkar för dig med!:)

Reply
alicja

it’s because of the weather, most of my friends including me have the same problem, so take some vitaminis and don’t worry:)

Reply
olivia

Låt bli platt/lock-tång/fön och införskaffa produkter utan skit (alltså, du behöver inte köra balsam-metoden som förut men kör på milda, naturliga produkter. Just nu testar jag weledas oat schampoo och balsam, jag har precis övergått från balsam-metoden. Tycker det känns bra så kan rekommendera det!) Tror det är den största boven i just ditt drama. Locka håret typ en gång i månaden, max. Jag förstår om ditt naturliga raka hår känns tråkigt (jag har också rakt, så jäkla boring till o från:/ vill också ha ett stort krull a la maroc!!!) men om du bara vårdar det och är noggrann med skötseln så ska du se att det inte kommer kännas att du måste locka håret lika mkt för att det ska kännas kul och fint. Tror du säkert har rätt med att stress också är ett problem, men tror ditt hår blir väldigt skört av allt lockande och sen när det kommer i vattnet så mjukas det upp och går av. Ditt naturliga hår E fint!!! Låt det vila under en längre tid, inte bara någon eller några dagar:d
kram snygging!!!

Reply
Sanna

Jag tappade också massa hår. Gick till hälsokosten och blev tillsagd att äta super hy vitaminer och mineraler från great earth vitamins, den höga dosen som inte heter rs. En vitamintablett på morronen och en mineraltablett på kvällen och sen fick jag behålla håret :) lycka till!

Reply
Jannike

Hej Kenza!
Tänkte bara lugna dig lite med att det där med att tappa hår är fullt normalt! Man tappar mer hår i perioder, dels för att hårt växt färdigt (man har håret i ca 7 år innan man tappar det för att det bildas nytt hårstrå). Det kan även bero på stress och slitet hår så det ska inte alls vara någon fara. Nu efter att du klippt dig och om du sedan försöker att stressa ner så ska det nog återgå som vanligt igen :-)
Kram

Reply
Zora

Om du har någon i din släkt som har diabetes eller psoriasis kan det hända att du har samma gen som dem, men att du kanske har hårsjukdomen alopecia istället. (man får nån av det 3 sjukdomarna av genen) kolla up så sort som möjligt! Det finns ganska många olika behandlingar, beroende på hur mycket hår du tappat. Kram!

Reply
Jenny

Jag har själv ganska tunt hår så jag brukar beställa och själv köpa håroljor från Indien. Jag använder oljan en dag innan jag tvättar håret eller några timmar innan jag tvättar håret, då så masserar jag bara in oljan i håret i rötterna och i topparna sen det som jag har kvar på händerna lägger jag på resten av håret. Det här har hjälpt mig sjuuukt mkt.

Bara ett tips för dig :)

Reply
Sandi

Hej! Jag är också frisör. Och min kompis hade jätte, jätte tunt och kort hår innan… Sen började hon på Pantothenic natur tabletter. Jag har aldrig sett sådan skillnad hennes hår går till rumpan och är super tjockt. Och de är förr att de finns så mycket B vitamin i pillerna. (De får håret att växa lite fortare och bygga upp bättre struktur) kram. Hehe första gång jag kommenterar dig blogg efter att ha läst den i 2 år. (:

Reply
h.

OMG jag med, tappar hår som jag vet inte vad! blir till stora tussar varje gång jag drar fingrarna genom håret :( de svar jag har fått är stress, brist på d-vitamin när det blir vinter.. om du hittar något vinnande koncept, snälla skriv ut det! :)

Reply
Frida

Priorin! Jag tappade nästan halva mitt hår pga mykoplasma (tror inte du har det) och åt därför priorin och fick tillbaka håret med råge efter några månader. Finns på apotek. Annars kan det vara att ditt hår helt enkelt inte är inne i en växtfas just nu. Lycka till!

Reply
Lina

Du är inte ensam Kenza! Jag tappar själv i perioder då jag är stressad.. Och tro mig jag är en stressmänniska när det gäller allt!!!
Vart hos läkaren och allt såg bra ut.. Det är du själv som måste varva ner ner lite. Varje gång jag är på semester så tappar jag inte hår konstigt nog..

Reply
Anna

Det finns något man kan köpa på Apoteket (receptfritt) som ska hjälpa håret att växa. Min kompis har använt det och använder nu igen för att hon tappar så mycket hår pågrund av stress. Det funkade förra gången hon använde det iaf, värt att prova!

Reply
Sophia P.S

Absolutely gorgeous hair! Love it so much!
I’ve had the same problem last fall/winter, even though I have very thick hair, I could see a difference in a very short time. I went to the doctor and I needed A LOT of D-vitamin which we’re getting from the sun, “fat” fish (salmon, tuna etc.) and It’s also a good idea to eat iron-pills.
After a week eating 2 pills of 20 mg. D-vitamin every day, my hair stopped falling off! Don’t you worry <3 <3

Reply
Petra

Jag har haft samma problem jättelänge och frågade faktiskt en frisör för nån vecka sen. Som du säger så kan det bero på stress (jag är också stressad typ jämt), eller så kan det vara matvanor, men hon sa också att man helt enkelt kan ha perioder i livet när man tappar mer hår. Jag äter i alla fall kosttillskott, “Mitt Val Kvinna” och inbillar mig att det blir lite bättre då :)

Reply
Emma

Tappar också en del hår, både i duschen och när jag borstar håret. Men har hört att man tappar inte lika mycket om man borstar håret innan man hoppar in i duschen.
Sen kanske det också hjälper att massera hårbottnen, men vad vet jag…

Reply
Alica

Hey there!

I ve been fighting with the same problem. My increased hair loss occurs every autumn. Now i take Vitamine D and Biotin and since i ve been taking theses supplements its a whole lot better! Maybe this will help you too.But of cource you should go to the doctor first and talk about the options!
I wish you good luck;)

Reply
Ellen

Tappar också hår hela tideeeen. Hjälp!! Förstår inte ens hur jag kan ha hår kvar! Berätta gärna om du saknar någon vitamin! /hårlös

Reply
Emelie

Du borde testa “Paul Mitchell Lemon Sage Thickening Shampoo/Balsam”! Är jätte bra för att få tjockare hår och det är ett bra hår märke. Håret blir fint och glansigt!

Reply
Sara

Den schampoon X-tra har gjort så att jag tappat så himla mycket hår.. jag brukade aldrig tappa hår innan.

Reply
Kattis

Priorin fungerar toppen mot håravfall! (Som beror på stress etc.) Finns på apoteket… Det enda som hjälpt mig. :-)

Reply
Claudia

Om du får några bra råd om det här med håravfall får du gärna dela med dig :) jag har själv börjat tappa jätte mycket hår nu under hösten. (känns som det är jätte mycket när jag duschar eller borstar håret i alla fall) Kram

Reply
Emma

Hey Kenza, LOVE the outfit you have on!
I don’t think you have to worry about losing your hair (I lose so much hair all the time but apparently it’s perfectly normal). Though it can be a lack of iron I think… But I was told that your hair goes through cycles where sometimes you shed more and the cycles can be several years long. If you pull on your hair from one place and no more than five hairs come out it is normal :)

Reply
RomyAshley

I have the same hair issue! But it is since a month? Maybe a bit longer.. But I went to the hairdresser and she said It could be stress but also this time of the year a lot of people complain about it now. Vitamin B is good for your hair. X

Reply
Marta Fernandes

Going to a doctor is a good idea, but you should know it’s pretty normal to lose a greater amount of hair in the Spring and Autumn. We all lose more hair around this time of the year, as do other animals (as long as they have fur, of course).

Reply
Ana

Det bästa du kan göra för att rädda håret är att investera i en shampokaka från Lush, i detta fallet den rosa som heter “New”. Den är speciellt framtagen för att förhindra håravfall som är hormonrelaterat, som t.ex. vid stress.
Det finns flera “Lush” butiker i Stockholm, och samtliga har grymt kunnig personal som man kan fråga allt!

Lycka till!

Reply
Tove

Köp Panto-3. Två tabletter om dagen i tre månader och håret växer snabbare, blir starkare och du tappar det inte. + Att naglarna också blir starkare och finare!

De finns att köpa i alla Hälsokostbutiker.

Good luck chuck :)

Reply
Dixi Wonderland

Kan hända att du har brist på B-vitamin?
Jag tappar stora tussar av hår när jag duschar men har fortfarande lika mycket hår kvar på huvudet haha.

Reply
Anja

B-vitaminer :) Det tar jeg. Har også veldig tynt hår :/.. Ditt ser ikke tynt ut på bilder da :)

Reply
Hanna

Hej Kenza!

Tack för en grym blogg! :D

För lite mer än ett år sen började jag också tappa mycket hår och fick verkligen panik! Hela min matta i mitt rum var full av hårstrån och när jag tvättade håret lossnade slingor med hår! Jag förstod inte varför jag började tappa så mycket hår. Men iallafall, jag började äta tabletter mot håravfall. De heter Hårkontroll och finns att köpa på Apoteket (rött paket). Man tar en tablett på morgonen och en på kvällen. Och de HJÄLPER! Jag slutade tappa så mycket hår som jag gjorde och nytt hår började växa ut. Jag har ätit dem i lite mer än ett år och mitt hår är mycket tjockare nu! Kanske kan vara värt att testa :)

Kramar från Hanna

Reply
emma

Har också börjat tappa MYCKET hår på senate tiden och misstänker att det kan vara stress eftersom jag stressat otroligt mycket senaste tiden..

Reply
Jessica

Hej Kenza, vill börja med att säga att din blogg är väldigt inspirerande och rolig att läsa :)

Tänkte komma med ett litet råd ang håravfall. Alla människor tappar ju ca 100 hårstrån om dagen och om man tex inte kammar igenom håret på morgonen eller går med uppsatt hår en hel dag kan det känns som att man tappar väldigt mycket när man tex duschar eller kammar håret på kvällen, fast det egentligen inte är något konstigt med det. Men om du däremot tappar väldigt mycket hår HELA TIDEN (när du kammar det, duschar eller drar handen genom håret) då kan det vara så att du har järnbrist. Vilket är en bidragande orsak till håravfall. Det hände mig för några år sedan. Jag tappade väldigt mycket hår under en lång period, trodde först att det bara var något tillfälligt men då det inte slutade så fick jag rådet att gå till en doktor och kolla mina järnvärden och det visade sig att jag hade ganska mycket för låga värden. Det är inget ovanligt som tjej att ha för låga järnvärden dock. Andra vanlig symtom på järnbrist är att man ofta känner sig frusen, har sköra och tunna naglar samt trötthet (dessa symtom var dock inget som jag märkte av så mycket). Kanske beror det på stress, men om du är orolig så är det ju värt att kolla upp i alla fall så kan du utesluta det sen. Du behöver bara gå till doktorn och be att få ta ett blodprov för att kolla din järnvärden. Skulle du ha järnbrist kan jag rekommendera “Duroferon” som finns receptfritt på apoteket. Den innehåller väldigt mycket järn, vilket krävs för att få tillbaka nivån till det normala. Lycka till! :)

Reply
Melissa

When can we get the V sweatshirts in the US? I am buying my next Volvo in April and I don’t want to have to go all the way to Sweden for a car AND a sweatshirt. Volvo has a program where they send you to Sweden for your car as you can drive it there too. Like if you bought a Ford and could drive it around NYC for a few days :). Everyone here says it is an amazing experience.

Hair naturally sheds- you can lose thousands of strands and it also is in cycles. If you are losing clumps of hair be afraid but looking at your pictures your hair is very thick and ou are probably just shedding! :)

For shampoo try Wen. Do you have Sephora? http://www.sephora.com they sell Wen. Depending on your hair type you have to get the right kind of Wen for each hair type- my hair tends to be oily at the scalp and dry on the ends- I use the almond one every day sometimes twice a day PLUS it helps reduce the awful winter static. It stops knotting and is the most amazing product I have ever used and I LOVE products.

Reply
Rebecka Ck Hillberg

Hej!
Jag hade samma problem som dig för något år sedan (har också väldigt tunt hår) så även jag gick till läkare för att kontrollera vad detta var men dom hittade ingenting på mig. Först kollade dom så jag inte var allergisk mot någonting om det kunde bero på det. Men sedan visade det sig att jag hade Zink-brist (vi tjejer förlorar mycket sådant under menstration) så det var det de berodde på för mig. Så nu äter jag zinktabletter under mensen och det gjorde susen!

Hoppas det löser sig för dig!

Kramar Rebecka “Ck”

Reply
Kajsa

Hej! Jag hade problem med att jag tappade hår för några år sedan (runt 19, 20 års åldern) och jag bytte faktiskt P-piller. En av biverkningarna på de jag tog just då var faktiskt “Håravfall”. Så när jag redan bytte till andra försvann symtomen helt! Värt att kolla upp =)

Reply
Vanessa

Hade samma problem och tror det var silican som hjälpte. Ledins silica från life kör jag på. Inte dyrt heller :). Och sen får du försöka stressa ner, mindfulness kanske? :)

Reply
rebecca

Min bästa väns kusin är frissa och hon sa att man börjar tappa hår precis efter en stressperiod så det är nog bara därför! Har precis samma problem som du, tappar hår och det är redan tunt :( så sover med fläta och plattar/lockar det nästan aldrig för att behålla det lilla jag har kvar!!

Reply
veronica

Jag tror inte att du har börjat tappa hår pga stress, alla har olika hårsäckar och allas hårsäckar orkar olika mycket längd på hår. Vissa kan få hår ner till midjan medan andra kan bara få till axlarna. Det är väldigt olika och när håret inte kan växa mer för att hårsäcken inte orkar hålla så långt hår så börjar man tappa hår, inte så att man har håravfall utan mer att det tappas lite fler hårstrån bara. Så anledningen kan vara att ditt hår inte kan växa mer.

Reply
Ronja

Hej Kenza! Älskar din blogg och du är så in i helvetes snygg också! Läste om ditt hårproblem, sånt kan gå i perioder ibland tappar man mer hår än vanligt, det brukar oftast gå över. Min syster är frisör så hon hjälper alltid mig när jag har hårpanik. B-vitamin kan hjälpa ditt hår att bli bättre. Det kan du köpa i vilken hälsokostaffär som helst eller på apotek. Annars kan säkert en läkare hjälpa dig om det blir värre. Hoppas att detta hjälpte dig lite grann iaf! Fortsätt blogga som du gör, du är skitgrym!!

/Ronja

Reply
Ximena

I also suffer from hair loss due to stress, but for me changing the shampooo everyday helps me with that! I’ve really been loosing less hair since I alternate a commercial shampooo with one for sensitive scalp ;)

Reply
Annie

Hej Kenza! Jag har haft samma problem, började i september. Tog blodprover på vårdcentralenoch det visade dig att jag har järnbrist. Så har köpt järntabletter på Apoteket och det funkar! Så tycker verkligen att du skata lite prover för att se vad det är som fattas i kroppen!
Kram

Reply
Olivia

Ät priorin! Det funkar men då kommer håret också växa lite extra på benen osv haha men inte så mycket.

Kram!

Reply
M

Jag tappade jättemycket hår när det var som längst och mest slitet. Sedan klippte jag av typ tre dm och tappar ingenting alls längre hihi rätt najs

Reply
Emma

Hade samma problem i somras, inför studenten och all press på betyg och vad man skulle göra efteråt! jag börja tappa väldigt mycket hår och fick som dig panik, men gick till doktorn som rekommenderade b-vitamin och att lugna ner mig. Nu är allt bra igen, så försök att ta det lite lugnare och käka B-vitamin så ska det bli bra!
Kramar på dig och hoppas allt blir bättre:)

Reply
Amanda

Ju äldre man blir desto mer hår tappar man men man kommer aldrig tappa allt hår! (Om de inte är ngn speciell anledning ex sjukdom) och det beror på hur mkt man tappar också genom hur man mår och lever håret “känner” av sånt :)

Reply
Lena

Hej!
Att du tappar massa hår beror nog på mycket!
Jag själv har tappat en del också. De har lanserats en ny serie mot
Håravfall, tunnhårighet som heter DS labratories.
Jag har andvänt shampoo, conditioner och spray i 10 veckor nu,
jag tappar mindre h

Reply
Lena

Jag tappar mindre hår och har en massa nya hårstrån
Som håller på att växa ut!! Serien är fantastisk och jag
Kan rekommendera det starkt! Du kan hitta återförsäljare på Tendenz AB!
Lycka till!

Reply
Moa

Det bästa för håret är att använda rasullera när man tvättar det, och sluta med vanligt schampo och balsam helt och hållet! Jag använder ren arganolja (finns att köpa i hälsokostaffärer) för att topparna inte ska slitas så fort, men sen jag började med oljan behöver jag inga andra hårprodukter och tappar inte alls lika mycket som jag gjorde för ett tag sen. Skitbra grej!!

Lite om leran: http://bodybazar.blogspot.se/2012/05/hemligheten-bakom-den-utsokta-ghassoul.html

Reply
Amanda

Look into “La Biosthetique”‘s products… they have an “anti-age scalp treatment” that is AMAZING. I’m only 22 and I use it just to prevent my hair from becoming brittle or falling out. They’ve got a whole line for specifically your scalp!

Reply
Linda

Såg artikeln e gammal men någon kanske googlar ?Ricin olja och kokos olja ta det i håret 1 timme var 4dag o tvätta håret endast var 4de dag. Håret blir tjockt igen dessutom
Växer 4 cm per månad dock beror det olika från person till person fungerade på mig. Jag har alltid haft tjockt hår men sen fick förr
Mig att bli blond mitt största misstag tappade 70 proc av håret. Så nu går jag på detta samt hårkontroll original tabletter på Apoteket. Mitt hår börjar bli bra igen. Man ska undvika färga det o värmeskydd. Håret måste vila. Måste även påpeka om någon tar setralin mot ångest så byta sort till zitalopram
Pga annars tappat du även håret o läkarna har inte förmåga o berätta biverkningarna o står ej på paketet ang hårfall. Alla tjejer e rädda som sitt hår. Kram

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*