• header

HOME

moscow-3

moscow-2

Vi har precis kommit innanför dörren hemma. Hemma i Sverige där vi alla har rätten att älska vem vi vill, där ingen behöver dölja sitt rätta jag. Där vi alla har rätten att öppet visa vår kärlek, bilda familj och bara vara oss själva. Jag har haft ett par underbara dagar i Moskva. Det är en OTROLIGT vacker stad och alla var så snälla och välkomnande så jag blev så positivt överraskad, men det slog mig verkligen när jag gick där på Röda torget hand i hand med min kärlek. Att alla inte kan göra det och det är bara så himla fel.

Vi alla kan hålla med om att det är ett stort kliv bakåt och otroligt diskriminerande. Jag vet att det finns massvis med tjejer i Ryssland som ser upp till mig (jag skriver detta eftersom att majoriteten av Rysslands befolkning stödjer lagen) och jag hoppas att jag klart och tydligt visar vart jag står och att jag kanske inspirerar någon till att förstå det fina med kärlek, samkönat som med motsatt kön, och framförallt förstå det viktiga med mänskliga rättigheter. Vi är alla lika värda och ingen ska kunna ta det ifrån oss.

// We just got home, back in Sweden where we all have the right to love who we want, where nobody has to hide their true self. Where we all have the right to show our love, to have a family and to just be ourselves. I’ve had a couple of amazing days in Moscow. It is an incredibly beautiful city and everybody was so nice and welcoming so I got really pleasantly surprised, but it really hit me when I walked at the Red square hand in hand with my love. That not everybody can do that and it’s just wrong. We can all agree on that it’s a big step backwards and really discriminatory. I know there’s a lot of girls in Russia who look up to me (I’m writing thise since majority of Russias citizens supports the law) and I hope you can clearly see where I stand, and that I might inspire someone to understand the beauty of love, same-sex as opposite-sex, and above all understand the importance of human rights. We are all equally worthy and nobody should take that away from us.

161 Comments

josefin

Så HIMLA glad jag blir att du skriver detta!!! Jag har tänkt för mig själv att jag egentligen tycker du borde bojkottat att åka dit p.g.a. Rysslands inhumana lagar och orespekt för människors lika värde. Men samtidigt förstår jag ju så klart att du vill hälsa på dina fans där! Men som syster till en homosexuell kille som är världens bästa människa och medmänniska så brinner jag så otroligt för de här frågorna. Och när jag såg regnbågshjärtan och hashtagen pride på din instragram-bild blev jag så otroligt glad, och så nu då även detta blogginlägg. TACK för att du visar modet att stå upp för dina åsikter! Jag förstår att du inte vågade göra det när du var på plats, för det är ju faktiskt olagligt. Så jävla sjukt, år 2013. Men tack Kenza, för att du vågade skriva något om det nu <3

Reply
Maria

It’s awesome feeling to see you behind Russian streets :D
You told right things. But a lot of young people here in Russia also thinks like you! Homophobia is from politics, deputies… They are prohibits gay-parades and prohibits propoganda of homosexualism on the TV and mass-media.

Reply
Lina

SÅ viktigt skrivet! Och roligt att det kommer just för dej som annars håller dina värderingar och synpunkter för dej själv.
Dock är detta självklart för många av oss, men kan tänka mej att du kommer få kritik ändå. Thumbs up!

Reply
Vera

Har följt din blogg i flera år men aldrig kommenterat (haha jag vet, är säkert den tråkigaste läsaren man kan ha som bloggare), men nu _måste_ jag helt enkelt kommentera och ba !TACK! för att du med din enorma plattform uppmärksammar detta som är så himla himla viktigt. Tror och hoppas att du kan få någon/några av dina ryska läsare att tänka ett varv till och sakteligen börja ifrågasätta. Så sjukt bra och viktigt att du skriver om detta och tydligt visar var du står.
All cred!!

Reply
Ida

Så fint skrivet! Bra att du tar ställning i en sån här viktig fråga, särskilt när du är en sån förebild för många!
Kram

Reply
Rebecca

TACK för det här inlägget!! Hoppades verkligen att du på något sätt skulle ta upp det, väldigt snyggt gjort!

Reply
Melissa

Amen! So true.
Kenza, Where is that picture taken?
Still plotting a way to get my V sweatshirt here to the US. Maybe you will have one left (small or medium) by the time I come to get my Volvo in April or May? Volvo and sweatshirt package! :)
LOVE your jacket.

Reply
Em

Fin text Kenza, håller med i precis allt du skriver. Älskar när du skriver såna här kloka och seriösa inlägg, som kommer från hjärtat! Du är underbar som person :)

Reply
Hannah

Alltså YES. Så jäkla bra att du skrev detta. Ibland måste man våga ge en liten känga mot förtryck och fel, även om det kan påverka ens “image”.
Så himla bra Kenza!!

Reply
B Mondria

So true. I really hope things will change soon, it must be so difficult if you’re gay and you cannot be open about it. Love your blog, Kenza, you’re such an inspiration! X

Reply
Johanna

Det här är typ det bästa inlägget jag läst skrivet av dig! Klockrent. Man underskattar verkligen sverige ibland vår kronprinsessa delade liksom ut priset till “årets gay” på gaygalan och det kändes som en självkarhet, ingen big deal. Men jämfört med resten av världen är de verkligen en stor grej!

Reply
Stefanie Antonilli

Tack Kenza. Jag har väntat länge på det här inlägget och tvivlade ett tag på att det skulle dyka upp. Men tack, tack, tack – jag vet att detta var väldigt viktigt för en del av oss.

Reply
mb

Alltså Kenza<3
Var så dubbelt inställd till att du skulle åka dit (ok nu låter det som att jag har rätt att säga vad du ska göra, menar inte så), tyckte det var jättefint eftersom att du uppenbarligen var där för dina ryska läsare, men också fel pga anti hbtq-lagen (för Ryssland är inte bara anti homosexuella, tex jagas transexuella ur sina hem, mördas, eller tvingas leva i en lögn). Förstod självklart att du inte kunde säga något där eftersom att det innebär fara, men att du gör det nu när du kommer hem är underbart. Inte bara för att du tar ställning utan just för att du har möjlighet att påverka. Du har visat dina ryska läsare respekt genom att vara där, men visar samtidigt att du inte tolererar hat. Visst kan man förstå ifall dina ryska läsare är hbtq-fientliga, eftersom att de växt upp i ett land som ständigt matar dem med propaganda och ger få möjligheter att se/läsa om omvärlden (pratar främst om deras föräldrar nu, och fördomar sprids ju tyvärr inom familjen). Men lyckligtvis har de nu en möjlighet att ta in ett annat perspektiv, och kommer det från deras största idol är chansen stor att de tar till sig.
Älskar när du "tar ställning" och skriver om detta eller feminism, blir helt *viftar med en hemmagjord flagga som det står GO KENZA på* a la 14årigt fan (inget illa menat mot 14åringar såklart, 14åringar är bäst!! Ingen protest. osv osv. Blir så himla kärleksfull stämning här tillskillnad från andra mörka hörn på internet, vilket antagligen är anledningen till att din blogg är den enda bland de stora som jag faktiskt tycker om.
ÖVERÖSER dig med internetkärlek för att du förtjänar den, för att du är en sån stor inspirationskälla för många unga och för att du vågar ta ställning. Du är bäst.

Reply
anonym

Hejsan Kenza!
Det har varit stor debatt om denna nya instifta lag och jag har hört om att den är igentligen missuppfattad. Lagen var inte att homosexuella inte fick vista sig ofentligt utan att de inte fick “göra propaganda över deras sexualitet”. Det menas att de inte få ha “gay pride paraden”. Jag säger inte att det är mer rätt utan jag är helt emot homofobi och tycker att folk har rätt att uttrycka sin åsikt vad den än är under icke-våldsamma drag. Men det kommer alltid finnas länder som inte är lika moderna och kommer hålla kvar sina traditioner ett tag till och det är riktigt bra tycker jag att internationella människor (som du) uttrycker deras förakt mot homofobi så att andra människor inspireras.
:)

Kenzas svar: Hej! Jag tycker du ska googla lite och läsa mer om denna lag (som är extremt “luddig”, t.ex. är du gay och pussar din partner framför en minderårig så har du brutit mot lagen. homosexualitet får helt enkelt inte visas/nämnas som någonting positivt). Jag satt en hel kväll och läste och fick en mycket större uppfattning kring det hela. Kram!

Reply
Jenni Marina

YES! Beautifully written. It’s amazing how some countries do support ones freedom and others don’t. I simply don’t get the logic there! We’re all living in the same planet, thus we should really just make an effort to get along with each other.. Anyway, you just get better every single day Kenza Zouiten. Not only are you easily one of the most beautiful women I’ve ever seen, but you have a good heart. And that is a quality that many don’t have. And that is what (I believe) everyone admires you for. ❤️

Reply
Joanna

Hur kan man annat än att älska dig?
Om du bara visste vilken bra förebild du är, finns inget ont med dig.

Reply
Hannah

Tack Kenza! Fantastiskt att du är tydlig med vad du står när du har så många som inspireras av dig.
Hur kan man tala om för någon att den kärlek de känner är fel, olagligt? Alla människor i världen förtjänar att få vara kära oavsett i vem det är!

Reply
Frida

Respekt till dig Kenza för att du tar ställning i en så viktig fråga och vågar strunta i om du tappar ryska läsare/inte blir publicerad osv. Du steg precis ett antal snäpp i mina ögon! You go girl!

Reply
Mia

Väldigt fint skrivet, jag hoppas att några av dina fans får sig en tankeställare.

För er som ifrågasatt Kenza och hennes resa till Ryssland. Detta får inte henne att stödja detta lagbeslut. Det finns mycket sjuka politiska ståndpunkter ute i världen angående homosexuella, barnarbete, dödsstraff, vård och omsorg, m.m! Man skulle inte inte kunna resa någonstans om man skulle ta hänsyn till allt dessa. Tvärtom, i Kenzas fall har hon istället kanske kunnat göra någon skillnad!

Reply
Amra

ah , så sant som sakt . Det är synd om dom som inte förstår att det är fel .

Om någon har tid och lust så får dom gärna komentera min blogg , så lovar jag att komenter tillbak , puss

Reply
Aleks

You know, it was so nice of you to accurately diss our country right after visiting. Unbelievable. “THE LAW” that everyone is complaining about has nothing to do with gay discrimination. It forbids the propaganda of your sexual orientation which is actually not the same thing. I’m not happy with this law either, but it’s not that horrible and inhuman as people think.

Reply
Ann

Good to see you taking a stand on this law!
I think it’s very important to show your honest opinion!
<3

Reply
Petra

Bra skrivet!
Ryssland är en skamfläck för Europa. Många säger att muslimska länder är fundamentalistiska där man använder Koranen som lagbok och kristna länder är sekulariserade. Sägs det…Men detta är ju ett bevis på att Ryssland är lika pinsamma som de värsta fundamentalistiska länderna. Ryssland är Europas skamfläck. De är lika vidriga som alla rasister.

Reply
Dixi Wonderland

Sista bilden är så otroligt fin och jag kan inget annat än att hålla med dig. Måste vara fruktansvärt att inte kunna explodera ut sin kärlek till den man älskar bara för att det råkar vara av samma kön. När man är kär vill man ju att hela världen ska veta hur mycket man älskar den personen och jag kan inte för mitt liv föreställa mig vad dom går igenom. Är så glad att du visar dina åsikter så här för jag tvivlar inte en sekund på att du kan få iaf en person att tänka om :) Kram på dig!

Reply
Saskia

JAAA!! TACK KENZA FÖR ATT DU VALDE ATT SKRIVA OM DETTA. Satt bara och väntade på detta inlägg då det skulle vara konstigt att åka dit och bara låtsas som ingenting. Du är grym, fortsätt sprida din klokhet till världen och alla som ser upp till dig! <3

Reply
Ninon

Thank you for saying what we all think. Love is a right for everybody. It’s a shame what is happening in Russia at the moment…

Reply
elin

ÅÅ Kenza – vad glad jag blir att du skriver detta, har väntat på det sen du skrev att du skulle till ryssland!!

Reply
C.

du ska också känna till att majoriteten av rysslands befolkning känner inte ens till denna homolag. varför? jo, för att ryssland gör exakt som nazityskland 1933. isolerar alla, propaganda, endast det som regeringen vill ska komma ut, kommer ut. resten hålls “hemligt.” finns en jättebra artikel på aftonbladet om detta som skrevs för någon vecka sedan. läs den!

Reply
Lea

Why do you blame other countries? They have another religion, they have other values.. At least those nations are clean, while in western europe, when I see those boys wearing nail polish I think “whats is this world coming to?”..
a man and a women are made for each other.

Reply
Anna

Dear Kenza, your post has caused a lot of discussion in Russia. We offer you to come next time in Russia and pick up all the gays and lesbians back to your country. And you’ll be happy that our backward country does not infringe upon or discredit these sick people and we will be happy they got rid of this shit

Reply
Stina

Så sjukt well played Kenza. Du är en sån hjälte, om än i det lilla. Du gör verkligen vad du kan, var stolt!! Jag ser upp till dig. När man har rätt behöver man inte bara för det alltid vara så patriotisk med det. Finkänsligt K, jag är riktigt riktigt imponerad och är stolt att stå vid din sida i denna åsikt. Tack!!

Reply
Anna

Fan vad bra gjort av dig Kenza! Du har mer makt än vad du tror och da är det viktigt att du använder den makten pa rätt sätt. Tummen upp för dig!

Reply
camilla

Amen!

You’re amazing btw! That you care enough to write your political opinion on something that isn’t really a concern in your country – a lot of bloggers and people in general wouldn’t dare to speak up. But even if it isn’t a law in our countries (I live in Denmark) it still is our problem and we should put focus on that. Thank you <3

Reply
ullis

lite sent att säga det nu efter du varit i ryssland och hemma i sverige igen. du borde ha stått på dig och vågat uttrycka dig före eventet. mesigt.

Reply
Nelly

Underbart inlägg Kenza, du har så rätt. Jag hoppas att Ryssland en dag kan inse det vackra med kärlek, att de kan ta ett stort kliv framåt och lämna dessa fördomar bakom sig.

Reply
Christie

It’s so great that you’re sticking up for this! I mean, you have LGBT readers too. Not in any one nation, but everywhere.

Reply
Fredrik Svensson

Fick tips om det här inlägget för en stund sedan. Mycket bra skrivet och tack för att du visar ditt stöd! Finns det någon möjlighet att dela inlägget på FB? Ha det bra!

Reply
vera

Du måste nog ta dig minst 30 min och läsa lite om kvinnokampens historia, och vad ryssland (sovjetunionen) gjorde för ett jämställt och jämlikt samhälle.
SVERIGE ÄR LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNGT ifrån jämställt, jämlikt och rättvis. Läs och informera dig lite mer, men framför allt analysera själv…. för som du skrev “många tjejer ser upp till dig”.

Reply
Nikita

Så sjukt mycket power du har alltså! Du har hundratusentals svenska och framförallt internationella läsare som kommer att se detta, och många kommer förmodligen ge dig en del skit. Så otroligt häftigt att du står upp för detta så öppet på bloggen, dina ryska läsare får förhoppningsvis något att tänka på. Du äger!!!!

Reply
Daniela

Superfint skrivet! Välkommen tillbaks till Sverige. Snö i Sverige redan?Iallafall i Finland har det kommit lite nu där jag bor :) Fina bilder.

Reply
Linn

Jättekul att du tar upp den här frågan efter att ha varit i Ryssland! Tror verkligen du har möjlighet att påverka. Och vad mörkrädd man blir över människor som “Anna” som skriver att du gott kan ta med alla homosexuella till sverige. Hemskt att sådana attityder fortfarande lever kvar inte långt ifrån oss.

Reply
Johanna

Åh respekt Kenza!! Det är så jäkla bra att du skriver det här inlägget och att vi alla kämpar emot homofobin!!

Reply
eleonora

Well said Kenza! But it’s so sad that some of your readers don’t share your opinion (I looked through the comments!). Everyone should love whoever he or she wants to love :)

Reply
anna

of course you are very sweet and beautiful, but little-educated, you have heard that there is a law and tell them how bad and how sad you go with your friend. this is stupid, talk about fashion, about style, about what you know. but do not try to look clever to talk about things that you zero. and most importantly you have to say it before you come to Russia.

Reply
Antonina

God,you don’t know anything about this country!Some people here calls Russia communist country?like seriously?if you never been here,if you never heard what gays feel here?how can you tell,all of you,not just Kenza,this bullshit?and Kenza,i can’t believe that it was all that you see in Moscow,can’t believe that it was all what you thought about when walked on the Moscow’s streets.i mean you never wrote about it before,when you were in other country where gays have killing because of their love.here,in Russia nothing wrong with different love.nobody tells them who they got to love.you really need to read the law before writing something about it.communist country,really?all of your european countries subject USA.and don’ttell that i can’t talk about it!because if you want to talk about politic,you got to understand something in this way.don’t be so stupid,guys,i saw what’s happened in all of your countries on the tv too.but i stiil can’t say anythin whats going on on the real,because i’ve never saw it by my eyes.Kenza if you saw just one gay in Moscow whos rights was infringed,so please tell me,but if you just follow multitude,you got to know that it’s not right what you think about gays in Russia!it is the real lies!!!and you know,i heard that in Moscow amazing attractions,still can’t understand how did you not notice red square)

Reply
Anna

this stupid law hasn’t affected anything or anyone, gays are still gays and they don’t hide and nobody hates them, who cares about the government?! I’m gay and I kissed my girlfriend on the Red Square and guess what – I’m still alive hehehe

Reply
Ella

Antonina: I know that you are from Russia but I have read your blog and you tend to demonstrate something by saying what your friends think. You say that we are not allowed to have any say in this since we do not know anything but always basing your arguments on friends or friends of friends is not very good either.

The law is regarding propaganda, we know. BUT I firmly believe that having a law that, in any way, only focuses on one group (here homosexuals) are discriminating. Gay parades, information about the LGBT-community ARE NOT PROPAGANDA.

Reply
Anonym

TACK för det här. Är så himla glad att du som har makt att påverka gör det på ditt vis! På samma vis beundrar jag Loreeen. Oh bry dig inte om kommentarerna om att du skulle vara opåläst. Önskar att SÅ många fler offentliga personer skulle våga ta ställning. BRA BRA BRA! M

Reply
Caroline

ASBRA skrivet! Läste igenom kommer kommentarerna och alla verkar tyvärr inte nöjda! Men du har helt rätt så länge man inte öppet får visa sin kärlek för alla så diskrimineras den, tänk om man alltid skulle följa normen utan att våga ändra på ngt, vi kvinnor hade i te ens kunnat ha den här diskussionen då!

To all those Ryssland who claims that homosexual people aren’t discriminated, have you asked them? Talked with them? Tried to walk in their shoes? And to you who looks down on the western countries, who claims that being gay is wrong, and wonder where the world
Is heading. Feel welcome to come here, see with your own eyes what equal love is. Love has no boundaries, love is above all and the world is heading to a far better place.

Reply
Stella

OK. I have never commented on a blog post in my life but I just had to comment on this one… I think it is so two faced of you to visit a country that you obviously feel this way about and write this AFTER you have been there. It’s like… OK whatever I’ll get my money, visit another country for free and then I can say what I truly feel. That is two faced in my opinion and that is not called “taking a stand” or having a moral. Obviously you knew about these issues beforehand and yet you chose to go?? Money, money, money…

Reply
Johanna

Trist att läsa att dom t.ex Leas kommentar, visar verkligen att det här inlägget var väldigt nödvändigt.

Är så glad att du nämner det där, otroligt viktigt :)

Reply
Rebecka Gustavsson

http://www.buzzfeed.com/mjs538/photos-from-russia-everyone-needs-to-see?s=mobile

Jag är inte homosexuell men jag kommer kämpa för deras rättigheter så länge jag lever. Länken ovan visar 36 bilder som alla i hela världen borde få se. Hur kan detta få ske 2013? Snälla Kenza, lägg upp dessa bilderna. Var modig, ta ställning, du som faktiskt kan påverka!! Vi får inte stå och se på när detta sker!

Detta må inte vara mitt problem men jag kommer kämpa för dem som är i mörkret, dem som är rädda.

Kan ni inte se bilderna så googla bara “36 photos from russia that everyone needs to see”

Reply
Annika

Thank you Kenza! This is a very important subject and I know you usually don’t write about politics in you blog. The fact that you do just emphasizes how important this is because it’s not about where you stand politically, but how all humans deserve to be treated equally. No matter who they love! I think it’s admirable of you to write this and I hope you reach out to some russian followers. You go girl!

Reply
Yuliana

It’s very sad to read such things after you visiting Russia. And to read all those comments about my country.

Reply
Anna

Jag kommenterade på din twitter när du skrev om mens, att det är så jävla bra när du gör det, eftersom att dina unga fans verkligen ser upp till dig. Folk, och kanske framför allt lite äldre, skrattar bort modebloggar som “larv” och ytliga, men banne mig om inte ett sånt här inlägg av någon som du har större inflytande än vilken DN-krönika av valfri makt-snubbe som helst.

Så jäkla bra! Fortsätt att vara vettig.

Reply
Sofia

Tråkigt med alla dina ryska läsare som tar illa upp av det här viktiga inlägget… Det märks att de är också outbildade och hjäntvättade av deras politik… Stå på dg Kenza!Du har en sådan makt att påverka folk till något bättre!

Reply
Emma

Men vilken jävla dubbelmoral du har som åkte dit överhuvudtaget! Du hade ju kunna bojkotta resan av moral/etik skäl, iställlet för att vara såååå emot det när du kommer hem. Det låter bara illa att klaga på ett land du åkt till, som bjöd in dig, och det första du gör är att skriva detta. Var inte så jävla pengakåt nästa gång utan säg nej direkt, som så många andra med liknande åsikter.

Kenzas svar: Det här är inte det första jag har skrivit om resan, jag har bara skrivit gott om staden, om hur bra vi har blivit behandlade och vilka härliga människor vi ha träffat. Att bojkotta och stänga ute ett land och människorna där kommer INTE göra saken bättre, snarare tvärtom. Jag åkte för att jag ville träffa mina läsare där, och jag såg det som en chans att få kontakt med dem och kunna inspirera dem. Bara detta inlägg har dragit upp en rejäl diskussion på min ryska fanpage och det är jag glad för. Och självklart skrev jag ingenting om detta på plats då det är olagligt. Vill du fortsätta diskutera är du välkommen att maila mig, men eftersom att du inte lämnade en giltig mailadress så antar jag att du vill vara anonym. Kram!

Reply
Jenny

Underbart att du tar upp detta, Kenza! Som du skriver har alla rätt att älska vem de vill.

Reply
Milena

Det du säger har verkligen poäng, men precis som en som skrev här uppe det kommer alltid att finnas länder ute i världen som håller sig till det “gamla” sättet att se på saker och vad mer kan man göra än att strida mot de och tyvärr ge de tid att förändra sitt syn!
Fina bilder från Ryssland! Ett fantastiskt land och kul att du gillade det fast du inte trodde det ;) alla vi lever med fördommar, skönt bara att få se en annan sida av saker!

Reply
Yamina

Åh fy vad fint, väntade bara på att du skulle kommentera detta på ett eller annat sätt :) BRA JOBBAT! <3 <3 <3
kram!

Reply
Stina

Så bra att du tar upp detta i samband med att du är där, viktigt att visa vart vi står!

Reply
Nikaia

det är sjukt ball att somliga skriver att det är dubbelmoral av kenza att åka till ryssland och sedan efteråt säga att hon inte borde ha gjort det ifall hon tycker som hon gör, när hon för det första enbart har skrivit positiva grejer och detta är det enda negativa, om man vänder på det är det ganska bra kritik? det finns många fel att peka ut i ALLA länder så det är inget konstigt. dessutom så skulle det betyda att ni som säger att det är dubbelmoral att ni aldrig har sagt något negativt om Sverige trots att ni bor här, aldrig har sagt något taskigt om en vän/familjemedlem som ni älskar, aldrig har sagt att ni älskar djur och sedan ätit dom? skulle inte tro. det finns mycket att vara kritisk mot i denna värld!!

Reply
Katja

Ok, att älska är rätt o blabla, mänskliga rättigheter… Pedofiler då? Ska de också kanske anses ha mänskliga rättigheter?? Vad snackar ni om?? Vilken framtid med massor av homo?? Vem ska föda o uppfostra normala barn?? Go Putin!

Reply
Mikaela

Så himla bra skrivet!
Förstår inte de kommentarer som klagar. Tycker det var perfekt val att du åkte dit ändå och skrev inlägget efter, är ju precis då du gör din röst hörd och folk lyssnar! Superbra :D

Reply
Antonina

Gay parades is not a propagande?i don’t think so.
i’m very bad in eng,but all that i want to say that theres notning wrong with gays here,in Russia.Kenza wrote that gays can’t walking by hold their hands in Russia.if you just will try to read not what means that law but what not means.you will see that politics told that holding hand is not a propagande.i just don’t need a lie about my country.if you want to write something about this place and different situations you got to know more that just something from news.
you keep believing that it’s communist country.what can i say else,guys?)))i’m living here and i know something more.and even if i’m not gay,i promise that i will try to be to show you all how i’m walking with my girlfriend on red square and holding our hands.))it is not love when you try to show on parade your customs.it is not about love)

Reply
Ana

Enig med Aleks ovenfor. Er også opprinnelig russisk, men bor i Norge. Synes det er latterlig av deg å bringe det på bane og enda mer latterlig av enkelte her å kommentere at du burde ha boikottet å dra dit pga det. OMG sier jeg bare. Get over it!

Reply
Sara

Katja, vi måste reda ut lite saker här. Självklart har pedofiler mänskliga rättigheter. Det är nämligen poängen med hela grejen – att alla har dem, hela tiden. Pedofili är däremot brottsligt när den tar sig uttryck i form av övergrepp mot barn, på samma sätt som alla människor begår brott när de våldtar. Frivilligt sex mellan två homosexuella är inte våldtäkt. Poängen är att alla får vara som de vill så länge de inte inkräktar och tar sig friheter på andras bekostnad. Sen kan man ju moraliskt tycka att pefodil-tankar är fel, lite svårare är det såklart att tycka att homosexualitet är moraliskt fel eftersom att det handlar om kärlek vilket är det finaste som finns. Ganska enkelt, eller hur?

Kenza, tack för det här inlägget! Vill skriva “MER SÅNT!!!” men du bestämmer såklart själv hur mycket politik du vill göra av din fina blogg. Du verkar vara en härlig tjej med sunda värderingar, och det är synd att vi lever i en värld där jag berömmer dig för detta som borde vara så självklart. Kram!

Reply
Cecilia

Brukar klicka in någon gång i månaden på din blogg och är glad att jag gjorde det just idag så jag fick läsa detta inlägg. Fantastiskt av dig att du tar ställning i denna oerhört viktiga fråga!!!

Reply
Hanna

Får en tung klump i magen och arga tårar i halsen av att läsa kommentarer likt `Katjas` här ovan. Läser och undrar hur människor kan leva med en så kärlekslös inställning till människor och livet. VEM är du att jämställa kärlek med pedofili?!? Jag hoppas att du någon gång får uppleva riktig kärlek så att du förstår vad gått miste om och får chansen att omvärdera din uppochnervända världsbild.

Reply
Clara

Verkligen ett inlägg som behövs och som många uppskattar. Och de som inte uppskattar det behöver uppenbarligen läsa det. Älskar att du tar ställning till det här öppet och med en mamma som är homo/bisexuell så blir jag bara ännu gladare. Tack för det här Kenza!

Reply
ANYA

Väldigt fult och dumt av dig att skriva sådant just efter att ha varit i Moskva.

Fult för att du visste vad du tyckte redan innan resan, men vågade inte skriva det för att du ville att eventet skulle bli av, tydligen så var den mycket viktigare för dig än att uttrycka dig. Om du nu är så mot den där lagen, varför inte skriva öppet INNAN? Så modig är du inte, va?

Men framför allt är det dumt att skriva så för att du inte vet tillräckligt om ämnet du pratar om. Det är INTE FÖRBJUDET att vara gay här, MAN FÅR GÅ OCH HÅLLA HAND, man har inte stängt av information på nyheterna, men man får inte göra propaganda om det för barn, alltså, man vill att de själva ska kunna bestämma om vilka dem vill vara med utan tryck från någon!! That’s it!! Som du kan sätta en lapp “Ingen reklam, tack” på din brevlåda you know.

Du har så många läsare som tror på varenda lilla ord du säger och nu får man höra en massa skit om mitt land från en massa outbildade fjortisar, jag blir så sur. Och om du tror att diskussionen på din ryska fanpage är igång för att tänka om, så har du fel. Folk där blev ledsna och sura för ditt outtänkta inlägg dem fick läsa efter att de har tagit emot dig med öppna armar.

I want everybody to understand this fact clearly! It is NOT FORBIDDEN to be gay in Russia, you may go and hold hands, you can get the info on the news, what is forbidden is ONLY propaganda, just because the children should chose themselves who they want to be with when they get older, without any pressure. That’s it!! Don’t go hard on that opinion without having been in this country and with no understanding it’s traditions, you have no idea what you all talking about here.

Reply
Krissy

Det som bevisar att ni inte vet något om den här lagen är att ni har Googlat. PS. Jag är lesbisk.

Reply
Lena

C’mon guys!! did u really saw this law or just follow the popular wave of blaming Russia because of this ?? Try to read and understand the law before talking . U r always ok and happy to go for holidays in countries where the homosexualism is punished by death penalty but when u r in Russia where ONLY the propaganda is forbidden you feel suddenly sad.When u go to USA why don’t you post “I’am against free carying of arms because people dying of it”?If u r not happy with this law-bring all dissatisfied homosexuals and theirs supporters to yours countries it will be a good deal for all.

Reply
Sofia

Posted by: Lea

Why do you blame other countries? They have another religion, they have other values.. At least those nations are clean, while in western europe, when I see those boys wearing nail polish I think “whats is this world coming to?”..
a man and a women are made for each other.

2013-11-24 @ 12:11:34

Seriously?? That is such an arrogant thing to say. Its not about religion, its about the right to be who you are and love who you want. If a western boy, or a boy anywhere else in the world feel for wearing nail polish, then let him! Sweden haven’t allways supported gayrights, but we do now. It is the same thing everywhere you go, so to say “they have other values” only proves that you don’t understand the meaning o respect the meaning of human rights. Russia is not clean because you forbidd love between gaypeople, it is (just s any other country that forbidds this)- is the opposite. Love is beautiful, and no one should deny that for anyone. Hopefully you will see that one day.

Reply
Sofia

Posted by: Katja

Ok, att älska är rätt o blabla, mänskliga rättigheter… Pedofiler då? Ska de också kanske anses ha mänskliga rättigheter?? Vad snackar ni om?? Vilken framtid med massor av homo?? Vem ska föda o uppfostra normala barn?? Go Putin!

Pedofiler utnyttjar barn sexuellt mot deras vilja, homosexuell innebär bara att du älskar/attraheras av samma kön. Om du inte kan se skillnaden i det bör du dyka ner i en bok om det eller söka på nätet om lite info med tanke å hur extremt lost du verkar vara i detta. Alla har rätt till mänskliga rättigheter, men ingen har sagt att pedofili är rätt. Din kommentar är sjukt ologisk. Go Kenza!*

Reply
Lola

When I first read through all those comments, I was really surprised to read so many negative comments! Because Kenza’s followers are mostly young people, I thought there would be more open-mindedness! First of all, why do you blame her? She’s not telling “lies” and she’s not badmouthing Russia, she was just pointing out a few (very serious!) issues and was therefore thought-provoking, which is always a good thing I think. And to be angry that she said those things after her visit is a bit immature, because she also mentioned all the good things happening to her in Russia and she went to see for herself and got information before she wrote anything at all. (Btw, no one says you have to like gay people, but that doesn’t give you the right to make them miserable and threaten them etc, just mind your own business then and let them be, that alone would already help). And thank you Kenza for being brave and making a statement even though you must have known that a lot of you readers would be upset about it, that shows strength of character!

Reply
Johan

Detta kommer inte göra någon skillnad! Vad du tycker kommer inte få folk i ryssland och ändra åsikt!

Reply
Sofia

Jävligt bra att du tar upp det här och visar vart du står i frågan då du har så många unga tjejer som ser upp till dig.
Hoppas att några av dina ryska läsare, som i vissa fall kanske är färgade av landets syn på homosexualitet, fick sig en tankeställare när de läste detta!

Reply
Victor

To all of those way to easily offended russians: stop being so proud over your not so good country. It doesnt suit you. Your country has never been democratic and probably never will. Read a book!

Reply
Maryam

Oh Kenza, what a BITCH you are!Who gave you the right to judge other nations?? Just because you have forgotten where you come from (Marrocco is a muslim country and definetly is gainst homosexualism), that doesn’t mean that others do the same. You should be really ashamed of yourself! Show a little more respect!!!

Reply
Katja

Jag vill bara säga att vi ryssar borde få ha det som vi vill i vårt land! Visst, gå och hångla runt man + man , kvinna + kvinna i Sverige. Man vad ska ni in i Ryssland för o bestämma?? Ni lever inte där!:D Varför tar ni inte tag i o rensar på alla tiggare på gatorna i Stockholm tex… Eller tar tag i o letar efter alla våldtäktsmän från Efterlyst. Varför ska ni in i ett annat land och peta?? Fixa först ert egna perfekta land – Sverige! Annars blir det intressant o se att snart är det bara araberna som förökar sig i Sverige (såklart ryssar också)! O ni som undrar varför jag bor i Sverige, det är för Putins uppdrag! Jag är en spion! Lycka till!

Reply
Angelica

Hej kenza

Du borde verkligen ha skrivit detta INNAN du reste dit! Så är det bara, våga stå upp för det bättre!!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*