• header

MADRÖMMEN

Jag har en mardröm som alltid återkommer. Jag drömmer den alltid i samband med att något har hänt och jag vaknar alltid upp först panikslagen med tårar i ögonen, men sedan lättad över att det bara var en dröm. Aleks är den enda jag har berättat om drömmen för, han har ju hört mig prata i sömnen.

Det handlar om att jag träffar min pappa igen. Jag har inte träffat honom sedan jag bröt kontakten med honom och han flyttade till Marocko, vad är det nu.. 2 år sedan? Jag har dock sett honom en gång efter det. Det var förra sommaren och jag hade precis hämtat Mani hos mamma. När jag svänger ner på stora vägen så ser jag honom. Jag tror han såg mig också, för när jag har kört förbi honom så ser jag hur han vänder sig om i backspegeln. Vet inte vad han gjorde i Sverige, han var väl på “semester”. Veckan efter det när jag svänger förbi mamma igen, så ser jag hans skor i hennes hall. Jag ser två vinglas och hans äckliga ciggpaket. Malboro röda, han kunde röka flera paket om dagen. Jag ser på min mamma med förtvivlan i ögonen, kan inte förstå hur hon ännu en gång kan släppa in honom. Varför gör hon så mot mig? Mot min lillebror? Mot sig själv? Jag blev så fruktansvärt arg och ledsen. Min pappa stod någonstans inne i huset och gömde sig. Han vågade väl inte möta mig.

Det är just detta den här drömmen handlar om. Att han kommer tillbaka och att mamma släpper in honom igen. Drömmen handlar om att jag inte kan kontrollera mig själv och att jag bara slår och slår och slår och vet inte hur jag någonsin ska sluta. Och det värsta är att inte ens i drömmen får jag en ursäkt, en förklaring. Inte ett skit. Jag kommer nog aldrig få något sådant heller.

Jag vet inte vad jag vill få ut av det här. Men jag har saknat att skriva av mig som jag brukade göra förut, och det känns lite bättre efteråt. Hoppas ni tycker att det är okej att det blandas in lite texter bland mode-inläggen. Jag vill också att ni ska veta att min mamma är världens bästa, men hon har var alldeles för snäll och lät sig manipuleras. Efter det som hände förra vintern, med bedrägeriet och hela köret, så har även hon stängt dörren för gott. Och jag känner att jag äntligen lyckats bygga upp vår relation igen.

// I have a nightmare that always recurs. I always dream it when something has happend and I always wake up in panic with tears in my eyes, but then relieved when I realize it was only a dream. I haven’t told anyone about the dream, except for Aleks because he heard me talk in my sleep. The dream is about me meeting my father again. I haven’t met him since I broke with him and he moved to Morocco, what is it now.. 2 years ago? But I’ve seen him once after that. It was last summer and I had just picked up Mani at my moms place. When I drive down the big road I see him. I think he saw me too, cause when I drive past him I can see him turning around in the mirror. I don’t know what he was doing in Sweden, “vacation” maybe. The week after that I drive past my moms place again to say hi, and then I see his shoes in her hall. I see two wine glasses and his disgusting cigarett packet. Malboro red, he could smoke several packs a day. I look at my mom with despair in my eyes, I can’t understand how she let him in once again. Why is she doing this to me? To my little brother? To herself? I was so damn angry and sad. My father was somewhere in the house hiding from me. I guess he didn’t dare to face me. And this is what the dream is about. About him returning and about my mom letting him in again. In the dream I can’t control myself and I just hit and hit and hit and I don’t know how to stop. And the worst part is that not even in the dream I get an apology, an explanation. Nothing. And I probably never will.

I don’t know what I wanted to get out of this post. But I’ve been missing writing my thoughts like I used to, and it feels a bit better afterwards. I hope you think it’s ok that I mix my fashion post with some texts. I also want you to know that my mom is the best, but was too nice and manipulated. After what happend last winter with the fraud, she also closed the door for good. And I feel that I’ve finally managed to build up our relationship again.

373 Comments

hejhej

klart du drömmer mardrömmar om det.. det plågar ju din själ både medvetet och omedvetet. men va ska man göra.. klart det gör ont, han är din pappa. det kommer nog göra ont ett tag.. men förhoppningsvis blir det lättare i framtiden. försök inte stänga ute dom känslorna bara.. försök o få ut så mycket som möjligt istället. du har ju aleks o din familj o säkert massa fina vänner som du kan prata med. lr varför inte bloggen..
ha en fin dag iaf! kram

Reply
Malin

Du är modig och underbar som delar med dig av detta. Jag förtvivlas över att få höra om allt du gått igenom men gläds också åt att höra av den styrka som finns mellan dig och dina nära och kära. Oavsett hur ens familj ser ut eller vilka man räknar in kan ingenting jämföras med det stöd man kan få från dem!

Reply
Sophia

Starkt av dig att skriva detta i bloggen! Det är så jobbigt med problem med föräldrar av alla dess slag. Har också problem med just nu min pappa, kanske inte närheten av dina. Men jag kan förstå hur det är att bli sviken av den som borde älska dig mest. Gör ont som fan i hjärtat.

Kämpa på Kenza!

Kram / Sophia

Reply
ViolettaS

Dear, it is just a dream! I think that you should not be worried, just live the life with the smile :-) you have everything and around you have people that love you and want just the best for you and for your life! I think that your mother is a strong woman, so everything will going for the best :-* with love, Violetta :-) !

Reply
Emma

VIDRIGA MÄNNISKOR DET FINNS!
Tycker så synd om dig och aleks!!!!!!!!
Även om det är jättehemskt så får ni försöka se det positivt!
Du är en jättestor förebild för mig och kommer alltid vara det! Puss och kram till både dig och aleks <3

Reply
rinni

Jag gillar att du kan dela med dig någon personligt det gör så man kan relatera till dig mycket mer, stay strong babygirl.

Reply
Nikolina

<3 <3 <3

Lots of love from Croatia! I can't imagine how you're feeling, but U must be happy and grateful because you're healthy, so successful, beautiful and smart and because you have a lot of dear people around you!
Don't let him to disrupt even a one second of that hapiness!!!! He doesn't deserve it! Juast enjoy in the present!

p.s. Sorry for bad English, once again, LOTS OF LOVE <3

Reply
Piraten

Det är okej att släppa ut allt ibland och jag förstår din rädsla… Om det hjälper för dig att skriva av dig ibland så gör det, jag har en dagbok som jag skriver av mig i… Vilket gör att jag alltid mår bättre efteråt. Vet dock inte om det är smart att skriva av sig här alltid, finns idioter där ute som vill skada så då kan en eventuell dagbok vara ett bra alternativ. Hoppas du mår bättre nu!

Reply
Ada

Fina, fina Kenza. Fy fan vad jobbigt, jag kan inte säga att jag förstår eller vet hur det känns men känner med dig ändå. Drömmarna är hemska, men de kommer bli bättre och förhoppningsvis försvinna om ett tag. Det kanske tar långt tid, men allt kommer bli bra och du kommer sluta tänka på honom, för han är inte värd det.

Dessa inlägg är så fina, för de tar ner ditt ‘perfekta’ liv, en bild man ofta får av bloggar. Du är modigt som vågar fast du har så många läsare. Och att du bjuder på dig själv, men roliga kommentarer, bilder och små berättelser. Det gör att din blogg blir så himla mycket bättre än andra modebloggar, för de är bara yta men du är en person

Lycka till <3

Reply
Hanna

Tycker det är så himla bra att du delar med dig av detta, och jäkligt modigt! Skönt att läsa att man faktiskt inte är den enda och att livet går att leva iallafall trots att pappa inte är en del av det. Livet blir så mycket bätte utan idioter, även om idioterna ska föreställa en förälder.

Reply
Me :)

Hi!
I think is’t up to you if you want to write personal things I mean it’s your blog, you run it right?
I hope you are fine and no matter what happens stay strong and keep on holding the things that makes you happy! :) It’s the little things in the life that matters ;)
Hope you are having an awesome day ;) Take care :D

Reply
Isabelle

Det gör mig så ledsen att läsa detta. Att du och din familj ska behöva genomlida detta. Jag vill att du ska veta att jag tycker du är väldigt stark som har klarat att stänga dörren för honom. Även om han är din Pappa, vilket är värst av allt, för en förälder ska inte behandla sina barn på det viset, så kan man inte tillåta en sådan människa i sitt liv. Fortsätt kämpa på och försök att bli lycklig utan honom i ditt liv, för det förtjänar DU!

Reply
a

Brukade gå genom något liknande med min alkoholiserade pappa. Känner med dig Kenza.

Reply
M

Det är helt fantastiskt att du skriver detta inlägget! Brukar aldrig kommentera men efter detta inlägget där jag rös i hela kroppen när jag läste måste jag bara skriva. Du är verkligen en stark person och självklart ska du kunna skriva av dig. Jag förstår att det är väldigt privat, men att du gör det berörde verkligen mig! Stor kram!

Reply
maria

Har du polisanmält din pappa förresten? Hur går det i så fall med din anmälan, måste ju gå att se var pengarna tagit vägen och vem som använt dem?

Kramar

Reply
Malin

Du är så jävla stark. Du är en stor inspiration som vågar tala om för oss läsare att även dom som är fantastiska kan faktiskt må dåligt. Det är något vi alla accepterar och att du delar med dig får det oss läsare att vilja prata ut också. Du är världens bästa inspiration, YOU GO GIRL!!!!!!

Reply
Anna

Gud vad jag känner igen mig i det du skriver. Jag har ocksa sana där drömmar om min pappa hur jag slar och slar precis som en galning. Fortsätt att dela med dig det betyder mycket.

Reply
anonym

Du är stark och underbar. Föräldrar ska inte skada sina barn men ofta är det så ändå vilket jag själv kan intyga om. För min egen skull försöker jag att förlåta dem i mitt hjärta, så att det inte ligger kvar och skaver resten av mitt liv. Vissa människor är bortom hjälp men du låter dem inte dra ner dig med dem, därför är du en jättebra förebild.

Tusen pussar och kramar :)

Reply
isabelle

Åh självklart kan du skriva sånt här, trots att du aldrig har träffat många av oss så står vi bakom dig och hejar på dig i alla lägen! Jag hoppas att du ser och verkligen tar till dig allt positivt dina läsare skriver.
Det blir lite märkligt när jag har läst din blogg sedan 2007 och du inte har någon aning om vem jag är, men som jag och så många andra av dina läsare så tycker vi att du är underbar både på insidan och utsidan och som sagt vi står bakom dig i alla lägen!
/ Din hejarklack i Göteborg

Reply
Sofie

Hej Kenza! Jag läser din blogg enbart för dom här glimtarna av DU. Viss gillar jag dina modeinlägg, du har en grym stil och är så snygg så att man får dåndimpen, men framförallt verkar du vara en härlig tjej som har levt ett väldigt tufft liv. Jag uppskattar när man inte bara får se yta och framgång utan även kika in lite bakom fasaden. Det är då en blogg blir mänsklig och lätt att ta till sig.

Så jag tycker inte alls att du ska be om ursäkt, tvärtom! Mer personligt!

Reply
Milla

Du är en stark tjej Kenza! Önskar dig allt gott här i världen!

/från en girly till en annan – be strong girl!

Reply
Matilda

<3
Ett hjärta för att visa att jag bryr mig om dig. Ett litet hjärta för att visa att jag och alla andra tror på sig. För att du kan klara allt.

Reply
Sandra

När jag fastnade för din blogg för ungefär 5 år sedan, var det inte pga modet. Jag gillade att du var så öppen och delade med dig av din vardag i allmänhet. Förstår att man inte kan dela med sig av allt, men föredrar när du skriver från hjärtat. Läser den fortfarande men modeinläggen scrollar jag oftast förbi. Du är stark och jag beundrar dig för att du vågar vara ärlig.

Reply
Serena

you can do this Kenza, focus on all the good things in your life, there are so many. Your readers love you and look up to you, so I hope (but i’m sure of it) everything will turn out ok, lot of love xxx

Reply
M

– Har också en skit till pappa. Men har istället hittat mig en fin, omtänksam och rolig karl som älskar mig. Han är min bästa vän. Så även om jag fick stå ut med mycket under min uppväxt så tänker jag alltid att hellre ha en inavel till pappa men en underbar man som ska bli pappa till mina barn <3 Kanske du också tänker så Kenza..

Reply
Jessica

Kenza. Du anar inte hur stark du är som skriver detta så öppet.
Du fick mig till tårar.

Reply
Lotta

Riktigt starkt av dig att skriva om detta. Du är en riktig inspiration på alla sätt och vis, inte bara när det gäller mode utan när det gäller att stå på sig och vara sig själv :)

Reply
Karin

Ingen skulle behöva utsättas för något sånt här. Du är en underbar människa och jag hoppas verkligen att du har tillräckligt måna andra lyckliga saker i ditt liv, men det verkar du verkligen ha!! Även om det kanske inte ersätter att ha en far.
Du är så stark !

Reply
dboom

I am very grateful to you that you write also about personal things. These good but also dark sides. It reminds us that no one has a ‘perfect’ life, even someone as wonderful as you <3 This is helpful for all of us

Reply
Sanna

det är din blogg och du skriver precis vad du vill….känner du att du vill skriva av dig så gör du det.

Det måste vara en fruktansvärd sitts du är i och jag beklagar verkligen att du och din familj ska behöva genomlida detta. Dock är mitt tips verkligen att du tar tag i detta och pratar med någon så att det inte kontrollerar ditt liv. Han är inte värd att kontrollera ditt liv och begränsa dig eller skapa dåliga dagar för dig el någon annan i din närhet.

Så sök upp någon och prata om detta så att du kan bearbeta, hitta bra vägar att tackla detta och på så sätt minska hans närvaro i ditt liv.

styrkekramar ! <3

Reply
Alexandra

Tack för att du delar med dig av ditt liv! Du är en jättebra förebild och guidar massor av människor genom sitt liv. Jag har en dotter som jag önskar blir en lika bra förebild som dig och har en förebild som dig, så som jag har har dig. När jag läser kommentarerna till detta inlägg och föregående inlägg som var kopplat till din pappa så ser jag hur många du hjälper och hur många som hjälper dig med att lämna en kommentar. Jag hoppas verkligen att du fortsätter att blogga för det hjälper så många . Tack tack tack tack tack tusen tack.

Reply
Dina

Yes you should deff mix your fashion posts with some texts if that feels good for you!
We are here for you to support you, and we always will <3
Stay strong we love you!

Reply
Mia

Du är bäst, kenza! Kämpa på och glöm inte bort hur underbar du är och att det är hans stora förlust. Jag hoppas du slipper dessa mardrömmar i fortsättningen..

Tror du din pappa läser din blogg?

Hjärta dig!

Reply
Isabelle

Det är modigt av dig att skriva detta inför dina läsare. Att ens föräldrar sårar en och gör en besviken är nog den värsta känslan jag kan tänka mig. Jag tror att du hjälper många utav att bara skriva det här, bara av att ge känslan av att man inte är ensam i en liknande situation.

Kram till dig Kenza <3

Reply
Emma

Något du kan tänka på i livet, just kring föräldrar, försök släpp kontrollen. När man är ung vill man gärna kontrollera allt, och även sina föräldrar. Släpp det helt. Låt dem göra det de gör och sen fokusera på ditt eget liv.
Det går inte att ändra på sina föräldrar hur mkt man än försöker. Som att lära en gammal hund att sitta.
Du kommer bli tokig om du tänker så. Släpp det hela, gå vidare och låt dem göra det de nu gör som du stör dig på.
Låt inte din pappas dåliga val i livet dra ner dig. Du är inte honom. Och den dagen han inser vad han gjort, kan han be om ursäkt. Tills dess vänta inte på att den kommer komma.

Reply
Emilia

Det är ju detta som du ska ha din blogg till. Att få skriva av dig när du är ledsen :) Din mamma verkar vara sjukt snäll, du släktas absolut på henne om man gemför med din pappa så som han har betett sig :(

Reply
Ellie

Finaste, bästa Kenza! Jag hoppas du kommer må bättre, du är så stark, en riktig förebild! Han är inget att ha, riktigt kräk, äckligt! Omge dig av härliga människor och glöm aldrig bort att du är älskad! Skriv ut dig så mycket du vill. Puss <3

Reply
Tilda

Du är sjukt stark som vågar dela med sig av detta!!
Du är en stor förebild för många (bland annat mig) och jag tror inte man känner sig lika ensam, när man vet att ens förebild också har problem med sin pappa. Tack för att du delar med dig. Du hjälper många, bara genom att vara dig själv och våga säga vad du är med om! <3

Reply
Intro

Kenza,
jag har aldrig kommenterat din blogg förut men jag kände att jag verkligen ville göra det nu. Jag vill tacka dig för din vackert nakna öppenhet. Att du gör det på det sätt du gör, gör att alla vi läsare kan ta emot det. Det du säger berör. Jag är själv uppvuxen med alkoholiserad far och vet hur hjärtslitande den kampen är. På något sätt är man ju alltid den lilla flickan som vill vara omtyckt och älskad. Det tar år att bryta destruktiva mönster. Att du har gjort det ger mig inspiration att också klara av min kamp.

Din styrka är beundransvärd. Din sårbarhet likaså. Jag är inte ens särskilt modé-intresserad (vågar jag säga det här?) men läser din blogg varje dag för att du känns äkta.

Tack.

Reply
Karro - i huvudet på en läkarstudent

Det låter hemskt :( Du är stark!! Jag uppskattar verkligen att du delar med dig av personligare saker än bara outfits, när du känner för det. Det är väldigt kul att läsa lite mer personliga saker och ur din vardag (fast med det menar jag Inte att det här inlägget var kul!) Ta hand om dig och låt inte skit som inte är värd tanken ens att dra ner dig för djupt. Kram!

Reply
Rebecka

Sånt här gör så ont i mig. Min sambo har varit i samma situation hela livet och jag kan inte på något sätt förstå hur hans mamma kunde låta det pågå. Att hon kunde stå bredvid när barnen blev slagna och så mycket annan jäkla skit. Det du ska vara glad för är att du som du säger ändå har en bra mamma som älskar dig. Att du och hon har kunnat smälla igen den där dörren en gång för alla. Man behöver inte ha sådana människor i sitt liv och det enda som är värre än folk som beter sig som din far och min sambos far, är folk som bara står bredvid och tittar på. Som ALDRIG lär sig. Du har lärt dig och du är så stark!

Reply
Malin

Kenza, du är så stark. Du är en sån inspirations källa och utan din blogg skulle min dag bara vara som en annan. När du skriver av dig om sånt och när jag läser det får jag ek sån klump i magen och önskade att det aldrig skulle hända. Du verkar som en sån bra person och jag vill verkligen inte att du ska förändras av detta. Ge inte upp, du är bättre än så.

Reply
eline

OFCOURCE you can write about these things!
It’s your blog!! and I love that you don’t fake to be happy and that your living the best life where nothing goes wrong
You keep it real and that is what I love about your blog and what makes you different from the other fashion blogs

Reply
Corny

För en person som mig, som inte har så bra kontakt med min pappa, såg gör detta så otroligt mycket! Missförstå mig rätt, men det känns bra att jag på något vis kan känna igen mig!

Reply
Elin

Jag kan inte förstå hur det känns men ag kan tänka mig att det är hemskt. Ja tror också att det här inlägget kommer hälpa SÅ många! Kom ihåg att du aldrig är ensam och att det finns väldigt många som bryr sig om dig. <3

Reply
Joanna

Jag har aldrig kommenterat här förut men har läst din blogg flera år. Du verkar vara riktigt grym och ha fina värderingar på det som är viktigt i livet! Och vad starkt av dig att dela med dig! Förstår att det måste vara väldigt jobbigt, speciellt med tanke på hur många läsare du har, när det är såpass personligt. Men du påverkar och inspirerar verkligen människor genom att berätta om sådana här saker. Strongt! All kärlek och lycka till till dig! Kram!

Reply
astrid

Det är så starkt att du delar med dig. Brukar vanligtvis inte kommentera men vill bara att du ska veta att vi läsare finns bakom din rygg, på vårt sätt. Du hjälper säkerligen många genom att dela med dig av din situation. Stor kram!

Reply
eleonora

These are only dreams, so don’t worry too much about them! I know they can sometimes be very horrible, I sometimes have nightmares, too – but I believe that they kind of help us to process all that is happening or has happened in the past. Maybe if you think this way, they won’t be as bad next time or luckily disappear completely sometime! :) big hugs! <3

Reply
Sofia Walter

Kenza du är så himla bäst på alla sätt och vis, alla har saker som tynger ner dem och jag tycker sådana här inlägg inblandat bland dina vanliga inlägg blir ännu bättre. Intressant men sorligt att läsa.
Du får tänka what doesn´t kill you make you stronger, för jag tror med säkerhet att du är en stark människa även om det kanske är något som inte går att visa så värst mycket i en blogg.
Du är helt perfekt och underbar Kenza, tänk på det!
Styrke kramar från mig till dig <3 :*

Reply
knattefnatte

Du är så klok som förstår vad du förtjänar, en riktig jävla kvinna är du! Jag förstår paniken! Så jävla okej att känna sig förbannad. Det känns som att du har rätt god självkänsla trots att det varit sprakigt med dig och din pappa. Och det ger faktiskt en lite hopp, bara för att man har en dålig förebild som förälder betyder det inte att man ska lägga sig ner och dö. Man kan faktiskt omge sig med människor som älskar en och ger en kärlek – på ett sätt som kärlek ska vara – jämställd och upplyftande. DU FÖRTJÄNAR DET BÄSTA I LIVET. Man behöver bara goda relationer i livet, inget mer.

Reply
Sofia

Kenza, jag hoppas du blir fri från dina mardrömmar så småningom. Det tar tid att bygga upp sig själv efter att man länge blivit nerbruten, men du blir starkare än någonsin. Använd dig av bloggen om du vill skriva av dig, alla stöttar dig och du stöttar andra genom att prata om vad du gått igenom. Har ju själv en alkoholist till förälder. Det är skönt att inte vara ensam. Stora kramar

Reply
Isabelle

Det är superstarkt av dig att dela med dig, tycker verkligen att det är modigt. Kan inte direkt säga att jag förstår hur du känner eftersom det är din upplevelse, dock kan jag verkligen tänka mig in i det då jag själv inte har haft någon kontakt med min pappa senaste året och året innan det haft väldigt dålig kontalt med honom. Det här är på grund av att han har väldigt svårt att kontrollera sin ilska och han blir ofta våldsam då. Det värsta är att jag gör om samma misstag efter varje stort bråk då vi har tappat kontakten och börjar ta upp kontakten med honom igen, trots att jag vet hur det kommer sluta. Jag har gjort det nu igen och träffat honom några gånger trots att jag för bara ett par månader sedan vände och sprang därifrån gråtandes när jag såg honom ute. Det är inte samma situation som du är i, men jag har heller aldrig fått en ursäkt så jag kan tänka mig hur du känner efter ett ännu större svek än det jag varit med om. Jag vet inte heller riktigt varför jag skriver det här, men antagligen för att jag behöver skriva av mig och inte har något bättre ställe att göra det på.
Jag känner ju inte dig, men jag tycker verkligen att du är så himla stark som gång på gång klarar dig igenom sådana här saker. Hoppas att han lämnar dig ifred i drömmarna också snart.
Massor av kramar // Isabelle

Reply
rosanne

jag har läst ett par gånger om att han bedragitdig och vad det var, men har aldrig riktigt fattar var det började? han du någonsin bottmed honom, vad gjorde han innan det fanns pengar av dig att ta osv?

Reply
Emelie

Massor med kramar! Det är så fruktansvärt att dom som borde vara närmast är dom som kan såra allra mest. Ta hand om dig!

Reply
Julia

Du är så stark Kenza!! <3 du klarar så mycket hur jobbigt det än är. Kom ihåg att du är bra.

Reply
Vilma

SAKNAR dina känslosammare texter, tycker det är superstarkt & bra när du öppnar upp dig såhär!
En sån otrolig förebild! ♥

Reply
Julia

Vadå okej om det kommer “sånna inlägg” det är din blogg och det visar bara mer vem du är. Du kanske hjälper någon och vi hjälper förhoppningsvis dig genom att berätta hur stark du är!

Reply
Sara

Kenza du är min största förebild.Du skriver om både bra och dåliga saker som händer dig.Du visar att ingens liv kan vara perfekt och det är det som är så bra med dig.massor av kramar och pussar från en trogen läsare.
PS:jag fyller år samma datum som dig!!

Reply
Hanna

Håller med någon annan där uppe, att läsa om privata saker också gör att du liksom blir mer “verklig”. Du verkar så stark Kenza! Massa kramar till dig, hoppas att mardrömmen försvinner så fort som möjligt. <3

Reply
Matilda

åh jag tycker att det är så hemskt att läsa inlägg som dessa, men samtidigt så är du väldigt modig som vågar dela med mig och känner att du kan. Jag kan inte uttala mig om din pappa eftersom det är fel att göra, men de saker som han gjort dig (och resten av din familj) tycker jag är vidrigt!
Du vet säkert att alla som läser din blogg är på din sida i det hela. Du är så stark Kenza!
Kram och kärlek i massor <3

Reply
Nina

Som jag har saknat såna här inlägg! Inte för att jag vill att du ska må dåligt, tvärtom så önskar jag dig allt gott! Menar bara att din blogg varit tråkigt under lång tid. Önskar du skrev mer personliga inlägg.
Hoppas du slipper drömma den där drömmen igen! kram

Reply
Lovisa

Hej! Jag tror aldrig jag har kommenterat här innan och jag vet inte riktigt vrf jag gör det nu heller. Men när jag läste det här så blev jag berörd och någonting sa till mig att tipsa om en låt. Jag vet inte men jag känner verkligen för den här… Kolla gärna upp texten.. Bandet heter Anberlin och låten heter (*fin). Musik är ett sätt för mig att komma bort. Och när jag är ledsen lyssnar jag på denhär. Hoppas verkligen att det blir bättre! Stora kramar Lovisa

Reply
Sofia

Kämpa på, alla dina bloggläsare tror på dig, du är bäst. Stay strong girl! <3

Reply
Kicki

du är så jävla stark och jag beundrar dig så otroligt mycket.
jag älskar personliga inlägg så oroa dig inte över det, bara hemskt att veta att detta har hänt dig, och även händer andra människor runt om i världen. fy för :(

Reply
Jennie

Styrkekramar till dig och är glad för att du visar upp en spn här sida! Väldigt starkt gjort och bra förebild ❤️

Reply
Emelie

Vad fint och starkt av dig att skriva det här! Jag tycker det där med integritet kan överdrivas i det här landet, jag tror att vi behöver prata mer om vad som bekymrar oss. Man har ingenting att förlora på det, bara sig själv om man inte gör det. Go Kenza, powerwoman!

Reply
Joe

Be strong! Here are people that really like you and your personality. Big LOVE to you and your family! <3

Reply
Amanda

Gud vad sorgligt att läsa. Vilket jäkla svin din pappa är, man hoppas att han har dåligt samvete. Inget barn förtjänar att bli behandlad på sättet du har. Det kommer säkert ta lång tid men till slut kommer allt nog kännas som en avlägsen dröm. Du är väldigt stark och modig som både gått igenom det och vågar dela med dig av det. Jag tror att det kan hjälpa många som kanske är i samma sits idag. Ta hand om dig och din familj <3

Reply
Emilia

Det är så hemskt att läsa om sånt här.
Tänk att du har blivit så stark och framgångsrik trots jobbig uppväxt. Du är en STOR förebild för mig, och för många andra <3 Du är så otroligt grym, stark och verkar ha en underbar godhjärtad personlighet!

Reply
Helena

Det är otroligt starkt av dig att våga skriva sådana här inlägg när du vet att så många läser. Bra att du har hittat ett sätt som kan få det att kännas lite bättre!
Vad gäller själva bloggen tycker jag att den blir mer levande när du blir så personlig.

Reply
Angelina

Åh fina du, det är din blogg och du bestämmer själv vad du vill skriva, jag tycker det är underbart med bloggare som vågar bjuda på sig själv men även även vågar skriva mer personliga inlägg och visa att livet inte är perfekt, det är just därför du är just min favoritbloggare, fortsätt med det du gör och det du vill göra du är helt underbar glöm aldrig det, jag är 15år och ser verkligen upp till dig och hoppas att jag kan uppnå sådana saker som du har gjort med ditt liv någon gång många kramar till dig finis!

Reply
sara

fyfan vad jobbigt…
Men vet du vad? Du har en osynlig armé av flera hundra tusen människor bakom dig, dina läsare. Vi står här, vi stödjer dig. Vi gillar dig. Kram!

Reply
lino

Tårarna rinner nerför mina kinder när jag läser det här. Det är så fruktansvärt. Ingen ska behöva gå igenom något sånt.

Kram! <3

Reply
Daniella

Starka Kenza jag sitter i samma stol som du, min pappa slog min mamma, låg med andra och pratar inte mig med eller så säger han bara förödmjukade saker till mig bland stora folkskaror. Förut fattade jag ingenting för jag var endast två år, jag grät och undrade hela tiden vart han var. Hon blev tillsammans med honom igen när jag var 4, han flyttade in hos oss och gjorde sig som hemma. Mamma bara serverade mat åt honom och han gav bara ett blankt papper tillbaks. Med åren började jag inse hur kall och elak han var/är. Vi bråkade hela tiden och jag ville bara att hans atomer skulle sönderfalla. Jag förstod inte varför, såg inte någon anledningen till varför han bör stanna en dag till. Då frågade jag mamma om saken och hon blev arg och sa men det är ju din pappa och du ville ju det här, så försök för mig. Jag började stamma och slåss med barnen från dagis och grundskolan. Mamma förstod inte riktigt varför och sa att jag var en dålig flicka som beter sig illa. Nu i efterhand vet jag att då var det en deprimerad 5 årings handlingar som talade. Inte så konstigt med en våldsam far som behandlade andra illa och gjorde mig illa. Och då hade jag noll aning om i princip allt, jag trodde det var mitt fel och gav mig själv skuldkänslor för att jag föll tårar för honom. När ska han flytta tänkte jag hela tiden. Det värsta av allt var att mamma och han redan hade skilt sig och sedan från det blå, blivit ihop igen? Hur skulle man förklara för andra när jag inte fatta ett piss själv. I 3:an blev min och mammas relation hela tiden sämre, jag var arg och känslofull, till och med bara för att en hund följde efter en okänd man, kunde jag ha gråtit. Jag var inget underbarn, jag hade svårt i skolan, hamnade i bråk och fick dåliga betyg. En lärare sa att jag aldrig kunde komma in i universitet senare i livet med mina resultat och mamma bara instämde. Andra hoppade över klasser och jag stod kvar. Alltså jag blev så ledsen på livet bara, är det såhär det ska va så dör jag tänkte jag. Han bodde hos oss enda tills jag började 8:an, från när jag var 4 år. Nu går jag i 9:an och det känns som jag är 4 år, känslorna börjar faktiskt bli gamla nu men de dör ju aldrig, dö, dö,dö säger jag ju hela tiden! Ingen vet det här förutom en person i hela universum…Jag har ett minne, där jag viker mina smutsiga vardagskläder och placerar de fint ovanpå sängen där bara mamma ligger. Hon sa att jag skulle bli en duktig flicka i skolan och inte ställa till med några problem. Nu sitter jag här och suckar ut detta ruttna minne, för det är just vad det är. Ruttet och 5 mil bort ifrån mig!

Kenza jag vet inte varför jag skriver det här, men jag du är verkligen en blomma som blommar i ett golv av bly. Du är så stark och jag vet att du känner dig som en grus-sten medan alla andra verkar vara koraller, jag vill bara säga att andra personer (som jag) känner med dig och tar del av din bördan. Jag hoppas det slutar kännas som om du balanserar en tegelsten på ditt huvud, känn dig aldrig konstig att du har varit med om något dåligt för det inte dig det är något dåligt med, du är en stark och säkert underbar person som har råkat ut för dåliga ting. Det tog mig 11 hela år att inse det jag just säger till dig. Mina mardrömmar var ofta mörka och dystra men när du inte ser något ljus är det för att du utstrålar ljus till andra, kolla på dina kära där är ljuset! Älskar dig Kenza

Reply
Johanna

Tycker det är skönt med sånnahär inlägg vilket kanske låterk onstigt att säga när själva historian är hemsk men det blir mer personligt såhär, man känner som läsare att man får kontakt med dig på något vis. Det blir mer dagboksblogg som det var förr än bara en inspirationsblogg och det gillas!!

Fy vad hemskt med sånna mardrömmar, har också problem med min pappa men jag har stängt ut han ur mitt liv och tänker bara att jag klarat mig finfint hela livet utan pappa så varför skulle jag behöva en nu. Det är så modigt av dig att vara öppen med sånthär, visar att du också har problem och saker som tynger dig. Du är så stark och en förebild för många! :-)

Reply
Aida Js

You should never be ashamed of how you feel, and this is your blog so if you want to share your thoughts here, you should feel free .. :)

Reply
b

Ahmen buhu, din pappa snodde pengar från dig. Sluta vara så melodramatisk, min pappa gjorde något mycket värre; han utnyttjade mig sexuellt när jag var liten. Men inte fan går jag runt och gnäller och har mardrömmar om det. VAR GLAD över att du kom så lindrigt undan istället!

Reply
Johanna

Hej Kenza! Jag är kristen och tror på Gud! Jag har själv gått igenom mkt svårigheter och haft stora problem med både ångest och mardrömmar för flera år sedan. Men idag är jag FULLSTÄNDIGT fri från allt det! Och jag VET att det var Gud som helade mig från allt det! Jag är fullständigt fri idag från allt sådant!!! Jag gick till en jättefin och duktig kurator. Hon lärde mig att leva med problemen och lärde mig att hantera dem på ett jättebra sätt. Men jag blev aldrig HELT FRI. Men en dag gjorde Gud ett mirakel i mitt liv!!! Jag kan verkligen från mitt hjärta vittna om det. Jag vet att Gud finns, jag har upplevt det och jag upplever Gud i mitt liv varje dag. Han tar mig igenom alla livets svårigheter. Han kan göra detsamma för dig! Jag bara VET det!!! :) Maila mig om du vill veta mer eller om du vill komma till en kyrka. Södermalmskyrkan som jag går i är en jättebra församling som är öppen för ALLA slags människor, kristna som okristna. KRAMAR Johanna. PS. Allt blir bra till slut. <3<3<3<3<3

Reply
Sofia

Kan bara hålla med de andra som kommenterar, du är en riktigt stark kvinna! <3

Reply
Karin

Personligen tycker jag bättre om dina personliga inlägg än modeinläggen. Det är alltid bra att skriva av sig:)

Reply
Angie

Jag vet precis hur det känns att ha en sån dålig och jobbig relation med sin pappa som dyker upp och förstör allt som du byggt upp precis när man tror att det aldrig ska dyka upp igen för jag har det precis likadant, det är helt obeskrivligt jobbigt när man aldrig slipper problemet och orsaken till problemet.

Reply
Marielle

Kenza du är helt underbar som delar med dig av sånna här personliga saker, jag själv har varit med om en hel del jobbiga saker som får mig att drömma vidriga mardrömmar och man känner sig helt tom och svag efter, jag önskar dig all lycka i framtiden och att våra mörka drömmar försvinner! Kram på dig

Reply
.

Det stärker otroligt mycket att du skriver sånt här, så att man vet att man inte är ensam. Och så att man vet att vad den här personen än gör, så kan man själv ändå glömma och leva ett lyckligt liv med den man älskar.

Reply
Erika

Jag har själv haft jobbiga mardrömmar, Fick tips av en kompis om en drömtydningssida när hon såg att det blev för mycket för mig. Och svaret jag fick var faktiskt väldigt logiskt och jag mådde bättre efter det! Gör ett försök vet jag! Kram

http://www.dromtydningen.se/
Skriv din dröm (så mycket detaljer som möjligt). Sen får du svar av en drömtydare efter någon vecka!

Reply
Julia

Dear Kenza, I can really relate to your awful situation. I grew up with a close family member who was an alcoholic, and I remember the constant fear and pain I had to deal with. Being so scared of what he was going to do next, and constantly trying to comfort myself with the thought “its only the alcohol, he doesnt mean this”…

I just found a song from Demi Lovato actually, who grew up with an alcoholic father who beat her mother and left them. After she became famous he has been trying to get back into her life, but it seems like she has found closure now and decided that she is so much better off without him. The song is called “Shouldn’t come back”, you should really listen to it even though you might not be a huge fan of her. I feel stronger by hearing others put words to my emotions and know that I’m not alone.

Hugs and kisses to you, beautiful <3

Reply
Naomi

Titta på den människa du blivit, så fin och inspirerande! Det finns så många fler än man tror som också måste se samma sak, och när du berättar om så är du så modig och ett sånt stöd för många unga flickor, och pojkar! <3

Reply
Sofie

Skulle ÄLSKA fler personliga inlägg!

Åh. Känner igen detta då jag har liknande mardrömmar. VILL GE DIG EN STOR BAMSEKRAM!

Reply
Angelica

Jag kan inte ens föreställa mig hur hemskt och jobbigt allt är och hur det känns för dig. Men, jag kan lova dig att du kommer komma starkare ur det här och säkert väldigt mycket visare. Jag tror att man lär sig av allt i livet, det gäller bara att försöka se det :) Kämpa på, det blir bara bättre och bättre och du blir starkare och starkare.

Reply
SELMA

Det underlättar oss också, för vi förstår dig bättre och då blir hela din blogg något helt annat. Något bättre. Man förstår dig som person mer. Jag tycker att det är jättebra att du skriver blogginlägg som detta, både för att det underlättar dig och för att du delar med dig av din historia. Du visar att alla inte är perfekta liksom. Allas liv är inte perfekt. Jag tror att många kan känna igen sig bättre och du visar att du är nere på jorden, som vilken annan person som helst <3

Reply
hej

Jag tycker att detta var mycket mer intressant att läsa om än det du vanligtvis skriver! Du får gärna skriva mer. Man är annars så trött på att höra om alla supersnygga tjejers “perfekta” liv alltid.

Reply
rebecca bergman

Hej Kenza.

Har läst din blogg ett tag nu och jag tycker du är oehört stark. Att du klarar av detta är imponerande. Det är inte helt lätt att berätta för så många läsare heller. Fortsätt vara DU, för det kommer du så jävla långt på. Du kommer säkert få fler motgångar. Men de kommer du klara galant! Ta hjälp av dina nära och kära. Vill bara säga YOU GO GIRL!
Många kramar!!

Reply
Sara Nilsson

Kenza, det är din blogg jag alltid har följt. Jag började följa din blogg just för den personliga sidan du visade. Nu på senare tid har jag saknat de personliga texterna väldigt mycket. Även fast det är tragiska och jobbiga texter så känns det lite mer som din blogg brukade vara. Kram

Reply
Malin

När allt känns extra jobbigt och motigt, när livet känns så fruktansvärt orättvist och man undrar varför man blir utsatt för hemska saker gång på gång brukar jag tänka på ett fint citat:
“You were given this life because you’re strong enough to live it”
Så fortsätt kämpa, du kommer ta dig igenom allt! Kram

Reply
Valerie T.

I really like these posts because you demonstrate to your readers that you are a REAL PERSON, with private problems like everybody. You are really different from the other boring bloggers that writing everyday only about their outfits, for me they are people in love with herself. With this post you give me one more reason to continue to read this amazing blog :)

You rocks! :*

Reply
Dea

Vet präcis vad du går igenom. I bland gråter jag tills jag sover.

Stay Strong <3

Reply
En

Jag tror att du skulle lyckas väldigt bra om du släppte en bok om ditt liv.
Dels för din egen skull och för andra i samma sits. Det är ett stort steg men jag tror nog du har modet. Något måste du göra för att bli fri från den jobbiga känslan som ba sitter.

Reply
josefin

Tror aldrig att jag komenterat här, men ville bara säga hur jävla stark du är.
Hur jävla stark du är som vågar berätta.
Du ska inte skämmas, du ska gå med huvudet högt och ta in vilken underbar och inspirerande människa du är.
För det är det du är.
Ren inspiration.

Reply
-

Den kommentaren som Isabelle skrev var nog den finaste hjälp-kommentaren jag läst. Allt tar sin tid. Jag tror det handlar om att lita på sin egna styrka.

Hade/har liknande drömmar då jag bröt med ett par “kompisar” för några år sedan, efter att ha umgåts i väldigt väldigt många år. De behandlade mig som skit och jag satte aldrig ner foten för jag var för snäll och för lätt att manipulera, inbillade mig hela tiden att jag kunde hjälpa dem att bli bättre. Men även nu, år efter att dem är ute ur mitt liv så drömmer jag om dem. Oftast när jag har svackor, när jag inte är harmoniserad och inte lyssnar på mitt hjärta (alltså inte litar på mig själv och min egna vilja). Drömmarna handlar alltid om att jag umgås med dem, vi har kul(oftast), och sakta men säkert inser jag att vafan, jag har ju slutat umgås med de här mänskorna, och så kommer paniken för det känns som om jag gått tillbaks till dem för att jag varit för snäll igen och vet inte hur jag ska ta mig ur träsket, eller vad man säger. Men för mig har det varit viktigt att ha i åtanke att drömmar oftast är ens undermedvetnas sätt att kommunicera med oss. Jag ser drömmar som en sorts film, där regisören (mitt undermedvetna) vill förmedla ett budskap, genom alla de människor man ser i drömmen (som är olika karaktärsdrag som finns inom mig), till åskådaren (dvs. mig).

Men det är vad jag väljer att tro på. :)

Reply
Nikita

Även om du får 100 tals kommentarer räknas varenda en.
Du är så underbart vacker, från insidan och ut. Starka Kenza, otroligt vad du gått igenom.
Styrkekramar.

Reply
Elsa

Någon sa till mig ” ibland kan det kännas bättre att bara stänga av, inte känna någonting. Men så fort du öppnar upp gör du dig en stor tjänst”

Reply
Frida

Kämpa på finis! Går igenom en liknande incident med min far just nu och det är extremt jobbigt, men vad gör man? Massor kramar till dig!

Reply
Michaela

It isn’t easy to share your inner thoughts and that’s one thing I admire about you Kenza. You are honest with us. If writing about your thoughts is therapeutic for you then you go ahead and write and do not be sorry. Sending you heaps of love and happiness from NZ!

Reply
martina

tack kenza, att dela sådant här betyder så mycket mer för dina läsare än outfilbilder (som nog är trevliga med, men mer för inspiration). för min del (jag har följt dig i kanske 3-4 år) får du gärna skriva av dig, du har så mycket läsare som påverkas av det du skriver och delar med dig, så det är ju bara som ett gått exempel att visa en sådan här sida av dig med, att du bara är en människa som alla andra och du också kämpar med saker i ditt liv – så som alla gör! folk har så lätt o tro att bloggares o kändisars liv är på något sätt så annorlunda och så perfekt, men det är det ju alldeles tydligt inte och det gör er mer humana.

kram

ps. och ifall det blir jobbigare med den där drömmen, skulle jag rekommendera att du talar med en psykolog. jag hade mardrömmar (alltid samma som återkom) när jag var liten för min barndom var otrygg, och jag slapp dem genom att tala med en psykolog.

Reply
Amanda

Åh, Kenza du är så stark att våga dela med dig av detta!
Jag kan verkligen förstå att detta är hur jobbigt som helst för dig, men försök att hela tiden se det positiva med dig och ditt liv, även i de jobbigaste perioderna! T.ex. Du har en underbar, kärleksfull pojkvän som är den första som alltid tröstar dig, en fin och STARK bror och mamma, underbara vänner, världens sötaste hund, en massa läsare som stöttar dig… Jaa, du förstår, listan kan göras lång! Jag ger dig också all lycka till och styrka, men du är redan “styrkans drottning” så jag vet inte om du kan bli starkare än vad du redan är! ❤️❤️❤️

Reply
Aleksandra

Vackra kvinna, du är så stark och fantastisk! Självklart bloggar du om vad du vill och du är verkligen en otrolig förebild! Keep going girl, du är fantastisk <3

Reply
Malva

Önskar att du inte hade behövt ha det såhär. Ingen ska behöva..
Och om vi står ut, ohja!
Jag har slutat läsa din blogg dagligen för jag tycker att alla modeinlägg är dötråkiga, även fast jag gillar mode själv.

Anledningen till att jag har hängt på din blogg så länge är din sköna personlighet!

Reply
Hejhej

Min pappa dog när jag var 5 år och efter det levde jag ensam med min mamma som hade grava alkoholproblem, hon snodde pengar som mina släktingar sparat till mig i flera år. Tillslut blev jag fosterhemsplacerad vid 13-års ålder när det gick för långt och har levt ett väldigt bra liv sen dess. Idag är jag 21 och har pendlat mellan att ha hatat min mamma, vara besviken och försöka förstå så länge jag kan minnas. Hon har tagit pengar från mig som jag skulle fått från soc för att köpa alkohol och cigg som jag förmodligen inte kommer få tillbaks. Det jag vill komma till är att det är viktigt att inse att alkoholism faktiskt är en sjukdom, inte ett svek och det är något jag försöker säga till mig själv varje dag. Sen jag flyttade från henne har jag har haft dålig kontakt och har undvikit att träffa henne och svara i telefon osv. Min mamma dog pga sitt drickande för två veckor sen och jag känner sådan skuld för att jag inte hälsade på henne tillräckligt ofta eller försökte visa att jag har förlåtit henne fast jag förmodligen aldrig kommer göra det helt och hållet. Ville bara säga att jag vet precis hur du känner men att det är viktigt att försöka prata och förlåta, iallafall förstå att din pappas problem inte har någonting med dig att göra och att han förmodligen inte vill dig eller din mamma något illa. Detta är iallafall tankar jag brottas med i huvudet sen min mamma dog.

Reply
annie

Funderar själv på att bryta kontakten helt med min pappa, har nu tagit en paus ifrån honom sen vi bråkade sist då jag sa exakt vad jag tyckte om honom och det han gjort mot vår familj vilket inte var särskilt lätt. När livet suger rejält lägger jag min energi på det som jag mår bra av som träning, shopping och att umgås med vänner och andra familjemedlemmar som stöttar. Erfarenheter gör en stark!

Reply
Ismeta

Men varför blev du arg på din pappa? undrar bara? Men du hände det för vinter? Sälla, snälla skriv och samman fatta varför ni blev arga /eller du?! =) Lägg ut i bloggen det här och skriv en länk kanske/eller nån mer undrar så det är bättre om du svarade tack! i bloggen! =) M.v.h Ismeta! Till Kenza!

Reply
frida

I dessa stunder, då du tänker mycket på det förflutna och saker som hänt innan, så är det viktigt att tänka på att de är rätt beslut du tagit, och att du trots allt varit en sådan fin person att han fick stanna kvar i ditt liv så pass långt tid som han gjorde, trots hans beteende. Det är bara att tänka framåt, tänk på din mamma, bror, Aleks, Mani och dina vänner. Tänk på allt kul ni gjort och kommer göra i livet. Tänk på hur stöttande de varit för dig Kenza. Och i dessa stunder, tänk på dig själv, vad du mår bäst av. Och så framförallt din tatuering, be strong girl. du är stark & världen finaste människa. Du förtjänar det bästa!!

Reply
Jensku

oj oj oj.. bra att du skriver och bra att man får läsa detta! jag och mitt ex blev tvångsseparerade av socialen när vår dotter var 7 mån gammal. han misshandlade mej psykiskt och sedan också fysiskt. jag blev nerbruten och vår stackars baby var redan som 4-månaders apatisk i sitt sociala beteende. hon har nyss fyllt 2 år och jag har kämpat med mej själv, lidit av panikångest, insomnia och kämpat med socialen och press från pappan. nu känner jag mej stark, duktig och jag hoppas jag aldrig slutar göra rätt val för mej och mitt barn. jag har ju ingen aning om hur hennes relation med honom kommer att bli men har varje intention att inte beblanda mej i den, eller med honom. vare sej min dotter får en positiv eller negativ uppfattning om honom vet jag att hon behöver min styrka och att jag måste skydda henne från honom. jobbiga saker det här.

Reply
Ranja

Vi alla går igenom hemska saker och det är bra att kunna dela med sig ibland.

Reply
Ida

Finaste finaste kenza!
Du är så himla stark och vacker och framgångsrik, du är fantastisk helt enkelt. Tänk så mycket styrka du fått ut av all skit du gått igenom. Ingen förtjänar att gå igenom så jobbiga saker, men tyvärr händer det ändå och det enda man kan göra är att försöka se något ljus i mörkret, försöka få ut någonting bra av det.
Du är bäst kenza, du förtjänar det bästa och man kan inte nå toppen om man aldrig varit på botten! Det är så fint av dig att du skriver av dig på bloggen, jag tror det är många fler som gått/går igenom liknande saker.
Kram på dig, du äger!!!

Reply
Daniela

Shit, jag har en liknande dröm, eller liknande drömmar som återkommer.. Inte om min pappa men min lillasysters pappa
Sjukt jobbig period när mamma och idioten gjorde slut, jag är 21 och detta hände 6 år sedan ändå så drömmer jag ångestfyllda drömmar om att jag är ensam hemma och han är här och vägrar gå
Shit
Så jävla jobbigt, tacksam att du skriver sånahär saker för det kan ju inte vars lätt att skriva det öppet till så många människor men du är så jävla stark!!!
Puss på dig och din karl som hjälper dig :*
Och shit det du skrev om din mamma, min mamma är verkligen bäst men jag hade så svårt att lita på henne så länge efter det! Fick först en bra relation med henne något år sedan :)

Reply
Hawin

Just look at the tattoo on your arm ;-) it’ll be okay Kenza, we all support you, you are simply amazing inside an out!

Reply
My

Det är din blogg, varför skulle du inte få skriva EXAKT vad du vill? <3 om folk inte gillar det så kan dem ju bara dra härifrån. Och du, what dosen't kill you makes you STRONGER!

Reply
Jennifer

Förstår din känsla kring mardrömmen. Har drömt liknande vid två tillfällen. Blir så arg på pappa att jag slår, skriker och gråter. Hemsk dröm men förstår den ändå på ett sett. Min pappa och mamma är mitt stöd här i livet men har varit besviken på pappa många gånger. Har varit arg och ledsen när jag pratat med honom men har mycket inom mig som jag inte riktigt släppt ut.

Var stark men håll inte för mycket inne. Det är smärtsamt.

Tack för en bra blogg.

Reply
DArling

det är just det som är det JOBBIGA, att ALDRIG FÅ SVAR. Så sjukt irriterande, inte konstigt att man går och tänker på det/drömmer om det..

Reply
Sofia

Börjar nästan gråta, så starkt skrivet. Att kunna öppna sig på det sättet till alla som läser din blogg, och det är många det. Uppskattar verkligen ett personligt inlägg bland allt mode. Till tusen. Kram Kenza!

Reply
Sandra

Jag säger inte att det är lätt, men det enda du kan göra för att komma förbi dina mardrömmar är att förlåta din pappa. Det kan du göra för din egen skull för att kunna gå vidare. Och då menar jag att du kommer få gå vidare på riktigt. Utan mardrömmar, utan hat, utan ilska som bara ligger och väntar på att få bubbla upp.

Inte sagt att det är lätt, det kan ta lång tid och det får man respektera. Detta måste man ha en vilja för att kunna göra och har du inte det så kan du frånse från denna kommentar. Vill du inte så vill du inte, men jag tänkte att jag skriver detta ändå så att du vet att det faktiskt finns en väg ut som kommer kunna ge dig frid.

En del människor förstår man sig inte på men är det värt att dem ska ta ifrån en glädjen i livet och ersätta det med rädsla och hat? Det är otroligt psykiskt krävande att leva i hat och rädsla. I sömnen får känslorna utlopp i form av mardrömmar pga att man på dagtid förtränger det man inte vill tänka på.

Men det finns en väg ut ur det, även om processen är jobbig så slipper man mardrömmarna som man annars kan få bära med sig hela livet, hur gammal man än blir.

Kram på dig

Reply
Sandra

Jag är verkligen tacksam för att du delar med dig. Jag bröt kontakten med min pappa för ett par år sedan då han åkte in i fängelse, pga saker han gjort tack vare sin alkoholism. Det var ett svårt beslut för jg tyckte synd om honom länge och tänkte att han ångrade sig. Men det gör han inte, han är som en främling för mig. Jag har inte många att prata med detta om och känner ingen i liknande sits. Så tack igen för att du delar med dig<3

Reply
Carolina

Hej Kenza. Jag tycker att det är så starkt av dig att skriva inlägg som det här. Det är ju ett ämne som är otroligt personligt. Men jag tycker oxå att det lätt blir för “Livet-är-perfekt” i alla bloggar, sällan man hör om riktigt allvarliga ämnen, vilket existerar i alla människor liv på något sätt. Den perfekta fasaden blir så overklig.

Reply
Cia

Jag vet inte om du vill ha någon förklaring på den här drömmen, men eftersom jag studerar psykologi så tänkte jag att jag kunde försöka ge dig ett slags svar på VARFÖR du drömmer om det här.
Att drömma om traumatiska upplevelser (även drömmar där detaljer byts ut och det hela förvandlas till en situation som egentligen aldrig hänt) är vanligt, och det är ofta ett undermedvetet försök att bearbeta traumat.
Du beskriver att du “slår och slår och slår” och att du inte kan sluta. Det betyder förmodligen att du har en undermedveten önskan att få göra just det, men att det är något du inte kan eller vill erkänna för dig själv. Önskningar om att (t.ex.) använda våld mot någon förtränger vi när vi är vakna, eftersom våra självbilder (våra “jag”) inte tillåter att vi har den sortens tankar.
Ilskan och sorgen du har inom dig manifesterar sig i dina drömmar. Jag förstår att det måste vara fruktansvärt svårt för dig att förlåta din pappa för allt han har gjort, men så länge du inte finner styrkan att gå vidare och släppa allting som har med honom att göra så kommer du med största sannolikhet fortsätta ha de här drömmarna.
Det tar tid att bearbeta trauman. Om några år kan det mycket väl hända att du ha vuxit så mycket att du inte längre känner dig arg eller besviken mer. Då kommer drömmarna lämna dig ifred. Men annars rekommenderar jag faktiskt terapi. Det kan låta drastiskt, men vi är bara människor – ibland behöver vi hjälp för att kunna att må bra. Det finns dessutom stödgrupper för personer som på olika sätt drabbats av alkoholism.
Jag önskar dig all lycka, Kenza. Två år har gått, och du blir starkare för var dag som går. Jag hoppas verkligen att du lyckas komma vidare från det här, men det kan ta tid.
För övrigt har du ALL rätt i världen att skriva om hur du mår på din blogg! Vi finns här ute. <3

Reply
Anonym

Det är alltid bra att skriva av sig!
Vet inte vad din pappa gjort mot dig/din familj, men som de verkar stå i kommentarerna låter de som att att han varit alkoholist.
Min pappa var det under hela min uppväxt, han vart riktigt elak när han drack. Speciellt mot min mamma, som är den finaste människan på jorden. Soc fick gripa in och tvingade min mamma att flytta därifrån för mammas &jag och mina syskons skull. Sedan förlorade han sitt körkort p.ga rattfylleri. Sedan visade det sig att han lider av en sjukdom som heter Mano depresiv.. Idag får han medicin för det och är hur snäll som helst (han har även varit nykter i 5år!) Men det är ändå en stor skada skedd som aldrig går att glömma. Och jag kan verkligen tänka mig hur hemskt det är för dig att få uppleva det en gång till om nätterna.. Men du verkar vara en stark tjej så jag tror på dig, att du kan ta dig igenom detta!
Kram <3

Reply
Frida

Lyssnar mera än gärna på dig. Och tänk, mär du skriver sådan inlägg hjälper du en annan tjej vid en annan dator. Så tack <3

Reply
R.R

Du är så duktig och stark Kenza, en otroligt fruktansvärt stor förebild för många! Du visar dom att det går och att du delar med dig gör förhoppningsvis att fler som blivit utsatta för samma sak känner att dom har människor på sin sida, och att dom också kan, precis som du.

Du är en underbar människa som förtjänar allt det vackra och underbara du åstadkommit i ditt liv!

Reply
Liv

De e klart du får blogga om vaaaaad du vill! Det är din blogg,och herregud vad du är stark Kenza du är min största förebild. Jag hade aldrig kalar av allt du har gått igenom. Stay strong❤️ Och det är sån tur att du har Alexs:) Du är underbar glöm aldrig det. Puss

Reply
Shirley

Stay Strong Kenza!! I feel always so so so so so proud of you even though you have to go through tough things like this, you are still very successful on your career and working on things you love to do, e.g. your blog and your own fashion line.You are one of the strongest girls i’ve ever known! So be strong Kenza! there are millions of us fans here supporting you at the back. Don’t be afraid! Fight back!!

Hugs and kisses from Ireland!! ^o^

Reply
Annelie

Att vönya på en förklaring eller en ursäkt är bara slöseri av din tid. Jag har också väntat sen slutade jag bara. Frågor poppar upp i huvudet som det inte finns några svar till. När du får bara kommer ännu fler osvarbara frågor. Jag lovade mig själv att lära mig av mina föräldrars misstag och se till att min dotters barndom är tusen gånger bättre än vad min var. Lycka till, det är ett långt och känslosamt arbete men värt det. Nu är du vuxen och kan bilda din egen familj blandat med vänner. Xoxo

Reply
Fanny

Får tårar i ögonen, DU ÄR SÅ JÄVLA STARK. Skickar massvis av styrkekramar <3<3

Reply
Ester

Kenza, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, men du ska veta att jag tycker att du är riktigt riktigt stark, och att vi alla läsare står bakom dig, vad som än händer. Jag vill inte riktigt skriva att din pappa är den dummaste personen på hela jorden, för jag vet ju inte… Men som det låter så är han bara ett smutsigt litet papper, som vi tillsammans kommer kasta i soptunnan.
Han förtjänar inte dina tårar, fokusera på allt bra du har istället för att grubbla på allt det här, när du ligger i sängen så tänk på allt bra som kommer att hända imorgon, för det finns alltid något! Du klarar det här Kenza. Du är stark. ❤️

Reply
rebecka

Åh, du skriver så himla fint Kenza! Det känns fantastiskt modigt, fint och jag uppskattar verkligen när du tar dig tiden att liksom våga dela med av mer än vardagen och jobb med oss läsare<33 Fyfan alltså vad jobbigt det kan vara med familj. Har inte heller den bästa relationen med min pappa.. Det går inte att välja vilken familj man föds i, men man kan skapa sin egen familj sen <3

Reply
Frida

Jag förstår hur det är att ha en sådan pappa. Jag är väldigt ledsen att du måst uppleva det. Men jag är så tacksam över att du skirver om det. Det hjälper massor för mig och säkert för många andra också. Du är så modig! Och jag hoppas du fortsätter o skriva om det du vill <3

Reply
Linnea Maria "Kung" Ahti

Jag vet hur det är!
Gått igenom exakt samma sak, finns alltid.
Älskar dig samt allt i din blogg.
Sluta aldrig vara stark och sluta aldrig kämpa.
Vi delar samma historia, detaljerat. :)
Men jag finns! Alltid.
Kramar !! :D

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*