• header

NEW DAY

summer-1

En bild från i somras, tagen av Rami

Jaaa! Vaknade upp huvudvärksfri. Fan vad skönt. :) Så jag är tillbaka på kontoret och nu sitter vi och har möte. Idag står jobb & träning på schemat, hoppas att slippa illamåendet idag. Jag fattar inte riktigt hur jag ska äta innan träningen. Om jag äter lunchen innan (brukar äta typ en timma innan) så mår jag illa när vi kör för mycket pulshöjande, och ter jag inte lunch innan så mår jag också illa. Hur gör ni? Jag kanske borde köpa hit lite mellanmål och sånt och äta något lättare innan och ta lunchen efter. Har ni tips på något bra mellanmål?

Nu kanske jag borde hänga med på mötet här haha. Ha en bra dag! Puss! ♥

// Yeees! I woke up without a headache today. Feels great. :) So I’m back at the office and right now we’re having a meeting. My plans today are work + a workout, I hope I don’t get nauseous today. I don’t really know how/what I’m supposed to eat before working out. If I eat my lunch before (I usually eat one hour before) I get nauseous when the workout gets a bit hard, and if I don’t eat lunch before I get nauseous too. How do you it? Maybe I should buy some snacks and eat something a bit smaller before and eat lunch after. Ok now I should really pay attention to the meeting haha. Have a great day! Kisses!

174 Comments

Johanna

Jag fixar inte kesella men kesella vanilj och granola är ett säkert kort för mig! Bättre än vanlig fruksyoghurt för det är inte lika sötsliskigt och mättar bättre. Finns typ citron och hallon med, om man inte gillar sött :)

Reply
T

Ät lunchen tidigare, typ 2-3 timmar före träningen. Är det inte möjligt, ta en banan + nåt proteinrikt (typ keso, kesella) ca 1 timme före träningen.

Reply
Zarah-Lou

Kvarg med bär?
Kvar med lightsaft i så att det blir mer som smaksatt yoghurt?
Keso med bär?
Keso med avocado?
Kalkongbitar/skivor med avocado?
Tomat och avocado?
Proteinbar av valfri smak?
Rawfoodbar med mosade frukter i?

Typ? :)

Reply
lala

En smoothie innan träningen burkar jag köra. Annars frukt med yogurt i en skål?:)

Reply
Johanna

Jag brukar äta 2 h innan träning, det är väl lite individuellt det där men det är iaf det enda som funkar för mig, en riktig måltid 2 h innan, annars får jag håll

Reply
Paola

You are supposed to eat your lunch at least two hours before workingout. If you’re not very hungry you could eat only a sliced banana with some greek yoghurt, honey, almonds and cinnamon (optional) – it will give you a lot of energy without feeling nauseous!
x

Reply
Emilie

You’re not supposed to eat just before a workout, as working out on a full stomach will cause pain etc. That’s cause the body will concentrate it’s blood and energy on the digesting of the food instead of giving the muscles oxygen, and if the body has to focus on both processes, it will confuse the body :)
You should eat maximum 2 hours before a workout, but 3 is better. Or you can eat a banana as a pre-workout meal, that will give you energy without filling up your tummy :)

Puss från Danmark!

Reply
Caroline

Ät en banan och drick ett glas mjölk en timma innan du ska träna, funkar perfekt för mig :D och sen äter du lunchen när du kommer tillbaka från träningen :D

Reply
Alev Sari

Hi Kenza..You shpuld eat things that give you a lot of power 30 min before your workout I for example love to put a little bit peanut butter on banana slices…or a greek yoghurt with almonds is really good too…or a cereal bar…but peanut butter is the best for me its like sth yummy that gives me a bit power and its healthy at the same time to…you can also put peanut butter on apple slices…try it u wont regret it :D

kisses from germany

Reply
Emelie

Jag skulle tipsa att äta minst 2 timmar innan, då hinner maten ta sin tid att komma ned i magen ordentligt och du kommer inte få håll eller den Goa känslan av att maten är påväg upp igen!

Fick lära mig de som liten då jag började spela handboll o de har alltid funkat för mig, de viktigaste är att du inte skippar lunchen för annars tränar du nästan i onödan då ribosomerna i musklerna har inget att få/ta energi från för att kunna bygga upp musklerna :(

Kram, lycka till med din träning!

Reply
Julia

Jag brukar skippa att äta på morgonen, tar en kopp kaffe och tar med mig två kokta ägg samt ev. en banan när jag drar till universitetet. Sedan käkar jag äggen och frukt runt 11-12 och tränar 1-2 timmar efteråt. Håller mig mätt framtill jag kommer hem och kan laga något ordentligare. Kokta ägg är ett perfekt mellanmål, enkelt och man blir mätt! Förstår känslan du beskriver att man blir illamående av att äta för mycket innan träning och illamåendet/svagheten om man ätit för lite. Det är mitt tips iallafall, kram! :)

Reply
Sarah

Nu tränar jag visserligen på morgonen och inte eftermiddagen, men jag käkar alltid en liten portion havregrynsgröt innan (måste ha långsamma kolhydrater för att få energi). Portionen ska vara tillräckligt stor för att mätta, men inte så stor att man blir sådär äckligt mätt. Och ja, ungefär en timme innan gymmet käkar jag. Men vet att många behöver vänta två timmar istället för en. Kram!

Reply
Jessica

Naturella ekologiska riskakor med sockerfritt, ekologiskt jordnötssmör och skivad banan. Eller äpple med jordnötssmör att doppa i. Enkelt mellanmål som även är perfekt laddning inför ett träningspass :)

Reply
janelle

Jag brukar äta två timmar innan träning, för då kan jag träna en timme utan att bli hungrig, funkar perfekt för mig! :)

Reply
Ninel

I always eat a meal 2 hours prior to training, works perfect for me. If I eat earlier I get too hungry during training and if I eat later I will too full and uncomfortable. I suggest you eat quark with fruit or a smoothie and lunch straight after your workout. :)

Reply
Johanne

Jag brukar äta minimum 2 timmar innan träning, och det funkar super för mig, så har magen hunnit smälta maten :)

Reply
L

Det bästa man kan göra är att äta lunch (eller middag) ca två timmar innan träning, annars går mycket blod till att smälta maten och musklerna får inte det syret som det behöver under träningen.
Lycka till!

Reply
Linn

För att slippa illamående osv kan ett tips vara att äta något väldigt lätt en timme innan ett pass, inte tidigare. Då kan exempelvis en banan, en knäckemacka med mosad avokado och kalkon, kesella med bär, en halv avokado med keso eller något annat med kolhydrater vara ett bra tips på uppladdning utan för stor påverkan på matsvältningen inför träningspasset. Då jag själv tränar mycket kondition har jag fått instruktioner om att vänta minst tre timmar mellan ett huvudmål och träning, detta för att låta magen återhämta sig efter nedbrytningen av måltiden!

Reply
Elisabeth

Jag brukar käka typ en banan en halvtimme innan jag tränar. Förstår inte varför de har fått dåligt rykte på senaste tiden, bananer är bäst!

Reply
Tina

I’m glad that you feel better today!
Your choice of meal before and after workout depends on what you wanna achieve with your workout. If you want to gain muscle weight it is important to ensure before the training that the carbohydrate hydros pneumatic unit are filled in order to supply the muscles with sufficient energy. After the training the body is in structure-mode. As already before the training the body needs after the training particularly carbohydrates and proteins.
Just try to not eat huge portions before working out so you don’t feel nauseous.

xo Tina

Reply
Mika

Hej! Det är bra att äta ett träningsboost mellanmål innan ett pass för att orka. Ett bra är t ex yoghurt med lite bär och müsli eller keso med banan och några walnötter. Det är ett bra tips! jag känner stor förändring i min träning genom att boosta kroppen med lätt bra mellis innan :) tack för bra blogg!

Reply
Amalia

Valfritt fullkornsbröd med mosad avokado och ört/vitlökssalt på. Turkisk yoghurt med honung, blåbär och valnötter. Kokt ägg och smoothie på banan, hallon, mango och mjölk.

Reply
Tina

I’m glad that you feel better today!
Your choice of meal before and after workout depends on what you wanna achieve with your workout. If you want to gain muscle weight it is important to ensure before the training that the carbohydrate hydros pneumatic unit are filled in order to supply the muscles with sufficient energy.
After the training the body is in structure-mode. As already before the training the body needs after the training particularly carbohydrates and proteins.
Just try to not eat huge portions before working out so you don’t feel nauseous.
xo Tina

Reply
molly

JA! Ät nåt litet innan träningen och sen äter du ordentligt efter. Så brukar jag göra när det blir stressigt innan träning. Jag äter hellre på lite tom mage än en överfull och mätt mage!

Reply
klokie

take for example banana, it is many carbohydrates, quick energy, but still light. :) helps me always. :)

i wanted to ask, do you wear tights under those (amazing!) shorts? coz one stylist said me, oh man! mainly dont wear beige tights, it is terrible and still will not warm you up. and i have quite different opinion than she, so i dont know. :D

Reply
Yvonne

I had the same problem, too :/ So i started eating glucose/dextrose during the trainig and afterwards a banana. Then i waited for an hour and ate lunch :)

Reply
em

Keso med bär eller frukt. Apelsin är gott! Och hallon och kiwi. Frön eller nötter kan man också ha.

Reply
Maria

Hej Kenza,

Här har du lite tips på vad du kan äta innan träningen.

En riskaka med ekologiskt jordnötssmör (to die for)
Kvarg/keso med bär eller nötter i

Kram!

Reply
Lucy

Jag äter alltid två naturella riskakor med mosad avokado och kalkon på, till det en banan. Funkar skitbra för mig och mättar lagom och man fyller på med både energi, kolhydrater och protein!

Reply
Anna

Jag brukar äta en dubbelmacka 2- 1,5 timme innan träning för att slippa håll och illamående och om det är lagad mat brukar jag äta 3-2,5 timme innan.

Reply
Amanda

Man ska äta minst 1,5 h innan man tränar och sedan max 40 min- 1 timma efter!

Reply
Sofia H

Ät en banan och drick ett glas mjölk innan träningen, det ger en mycket energi utan att man får ont i magen undertiden man tränar!:) sedan så tar du lunchen efteråt, det är då kroppen behöver som mest protein och näring för att kunna bygga muskler så bra som möjligt:)

Reply
Sandra

Hejsan :)

Käka en stor frulle och sen som mellanmål kan man ta en banan, ett äpple eller annan frukt. Har du tid och ork kan man ju alltid göra någon god macka kvällen innan. Fantasilöst är att ta en proteinshake men det funkar om man inte pallar göra något annat. Du kan också köpa hem vanlig naturell keso, lite nötter och torkad frukt och sedan göra ett eget litet mellanmål på det, svingott! :D det funkar för mig, käka ca en timme innan träning så borde du klara dej! :)

Reply
Lovisa Mäepea+Nilsson

Ät kanske en eller två frukter + en kaffe innan så tror jag det ska gå bättre, eller om du kan så ät 1,5 timme innan så du hinner smälta maten.
Kämpa på! :)

Reply
Malin

I know the feeling! I think it’s a good idea to eat something smaller before and then eat lunch after. I usually drink a froosh or eat a banana or so before I work out.

Reply
Emma

De flesta (det är ju väldigt individuellt) behöver vänta ca 2-3 timmar efter en måltid. Med ett lättare, men energirikt mellanmål brukar det gå bättre att träna en timme efter intaget.
Keso med banan, kesella och bär, fullkornsbröd med kalkon, mjölk och en frukt, nötter är exempel på mellanmål :)

Reply
Emma

Jag brukar äta 2h innan. Sen tar jag en pre-workout shake innan, och direkt efter fyller jag på med en proteinshake. Så äter jag när jag kommit hem i lugn och ro sen.

När jag tränar på lunchen äter jag något på jobbet vid 0945 (lite mer än frukost, lite mindre än lunch) om jag ska träna kl12. Och lika där ta en pre-workout innan, en proteinshake direkt efter och sen när man duschat och kommit tillbaka till jobbet så äter jag lunchen.

Reply
Emilie

Hej! Jag spelar basket och går på gym nästan varje dag. Så när jag vet att jag har träningen, brukar jag äta lunch eller middag cirka 2 timmar för det. Sen äter jag bara bananer eller sånt om det känns att man måste ha nånting. Det funkar på mig, du skulle testa den också! Älskar din blogg, trevlig veckoslut <3

Reply
Sandra

Mina favoriter innan träningen är keso meal, det är keso och en lite nöt och fruktblandning super god + man får sked, den med tropisk frukt är godast :). Skyr en yoghurt med mycket protein samt att den mättar får även med sked. Sen kvarg med hallon till är alltid perfekt tycker jag !!! :D :D

Reply
Mathilda

Keso toppade med valnötter och blåbär! (min nya favorit, namnam)

En klick jordnötssmör, en klick keso och så bananskivor/äppelklyftor!

Knäckemacka med avokado, tomat och örtsalt!

Eller varför inte göra lite bananpannkaks-plättar och ta med! Dem är goda att äta kalla med, lite keso och bär/frukt funkar bra till :D

Reply
ida

ät riktig mat typ 2-3h innan så fokuserar kroppen att skicka blod till musklerna istället för att smälta maten.

ät ett lätt mål (typ frukt) 1h innan passet om du är hungrig och sen riktig mat efter. :) eller fråga din pt!

Reply
Emelie

Ett tips är att ta med en liten nötmix påse ned egenblandade nötter och torkad frukt , det funkar för mig innan träning då det inte tar så stor plats i
Magen så man mår inte illa , men man får ju ändå mycket energi ! Annars finns den klassiska smoothiesarna . Dem du kar som “underhållare” för min mage fram tills man ska äta lunch och då mår jag inte illa ! :) hoppas det löser sig ! Man
Vill aldrig bli sinkad pga dålig tajming med mat . Kram

Reply
Elle

Ät ordentligt (typ pasta) ca två, två och en halv timme innan, så brukar det gå bättre med illamåendet! Då har du även kraft kvar om du äter bra. Lycka till! O drick vatten under hela dagen innan, häv inte bara i dig innan passet.

Reply
Maria Björk

Testa att äta typ fil/naturell yoghurt med frukt eller bär i innan, brukar vara ett bra mellanmål innan träning :)

Reply
Dixi Wonderland

Ät frukost och sen något litet innan träningen. Dock är det väldigt viktigt att du äter inom ca 30 min efter träningen så ta en sen lunch efter :)

Reply
Sandra

Grym blogg! Jag skulle äta lunchen ca 2 timmar innan ett pulshöjande/konditionspass, annars ligger maten och skvalpar i magen + att kroppen inte kan eller hinner använda sig av näringen i maten. Det beror ju helt på när på dagen du tränar, vad du ska träna och dina rutiner. Ett lätt mellanmål kanske en 90-30 min innan passet. Hur som helst är mellanmål super!! Lycka till med träningen:)

Reply
L

Jag kan inte heller äta för mycket innan träning! Jag mår antingen illa eller så får jag håll direkt (tränar mest kondition).

Det jag brukar äta är kvarg med frysta hallon (lägger ute dem i rumstemp lite innan servering). Supergott och mättande! Rekommenderar verkligen detta, perfekt mellanmål! :-)

Annars brukar jag äta bananpannkaka eller äggmackor!

Reply
Nelli

I prefer small snacks before a workout and a bigger meal after it. :) my stomach starts hurting if I eat too much before training..

Reply
Sophie

Keso med banan och kanel! Supergott!

eller

Keso med nötter och torkad frukt! Också supergott! ;)

Reply
Julia

Om du känner illamående efter du ätit lunch tycker jag du ska ta ett lättare mellanmål ca 1 timme innan och lunchen efter. Ett tips är proteinbröd med skinka (3%), ägg, mini keso och grönsaker. Mättande, sjukt gott och innehåller bara bra saker. Du kan även dricka en proteinshake om du använder pulver. Kram :)

Reply
Linda

Brukar äta ca 3 timmar innan eller 1 timme innan men då blir det bara ngt lätt mellanmål och dricka vatten. Vatten funkar ofta för mig om jag mår illa.

Reply
Lady Label

kvark och osockrad saftsoppa e jättelätt, snabbt, håller länge och tar hungern bort effektivt. brukar äta det själv hela tiden! banan e också en av de bästa sätterna att höja blodsockret snabbt o nyttigt :-)

Reply
Emmy

ät något med mycket kolhydrater typ 2h innan träning och se till att få i dig mycket protein efter! Viktigt att inte ha för lite energi i kroppen då du ska träna för då orkar man inte ta ut sig som mest. Om jag var du hade jag ätit 1 dl havregrynsgröt 2h innan och tex kyckling efter! :)

Reply
Moa

Jag brukar äta keso mellanmål med smaken blåbär, tranbär och hasselnötter. Finns även fler smaker! Annars kan du ta en enkel banan eller så. :)

Reply
Helen

Jag brukar äta lunch 2 timmar innan. Igår tränade jag 3,5 timmar efter lunch och det gick kanon! Är det långt mellan lunchen och gymet/träningen så äter jag ett mellanmål en timme innan! Typ grovt knäckebröd med keso och tomatskiva på!

Reply
Helen

Kan tillägga att jag tränade en variation av boxning och kondition igår och då hade jag ätit lunch 3,5 timmar innan och då kändes det perfekt! Förra gången åt jag middag en timme innan och då mådde jag illa..

Reply
Cajsa

Prova keso med nötter och russin. Mättande och ger energi men inte så tungt i magen innan träningen

Reply
Sarah Hallgren

De bästa mellanmålen är: Lättkvarg (0,1%fett) som du kan ha tillsammans med hallon, banan, päron eller vad du vill, riskakor, frukt, minikeso tillsammans med babyplommontomater/körsbärstomater. Så gott och mättande!

Det är lätt, gott och går snabbt att få i sig. Lunch ska du definitivt äta efter träningen, helst inom 1 timme efteråt för då är kroppen fortfarande i förbrännings-läge och då bygger kroppen upp muskler med hjälp av näringsrik lunch. :) kram!

Reply
Johanna Leonardsson

Jag brukar äta två timmar innan tränning, jag har hört att det är det bästa sättet att slippa illamåendet.
Du har en riktigt fin blogg:)
Kram

Reply
jeanne

I was struggling with nausea too until i got to know it’s not recommended to eat meat before workout.
Vegetables and fruits are also not indicated.

It’s true, you shouldn’t eat for hour before workout and that last meal before should contain carbs(giving you energy) and be easy to digest.
So the best are potatoes, rise, pasta or some cereals ; )
if your lunch is based on proteins it’s better to eat it after workout. It will help your body to recover : )

enjoy your training ! greetings from Poland ! <3

Reply
Katarina

Hej Kenza,
Blev lite förvånad att ingen svarat så jag tänkte hjälpa till, är lärare i idrott och hälsa så jag har lite hum om hur man bör göra. Om man äter en större måltid (frukost, middag, lunch) kan man ha som tumregel att vänta 2 timmar innan träning. Men med mellanmål (typ keso och frukt – protein och kolhydrater) bör man vänta 1 timme. Sen måste man ju anpassa efter sin egen kropp, men se till att du dricker tillräckligt mycket med vatten också, det kanske kan hjälpa med illamåendet.
Hoppas det var till hjälp och tack för en bra blogg :)
K

Reply
Linda

Jag har utövat sport nästan hela mitt liv och jag fick alltid lära mig att mat som mättar förtär man 2-3 timmar innan hårdträning samt lättare mellanmål 1 timme innan. Detta funkar utmärkt för mig :)

Reply
Amanda

Ta med dig två kokta ägg som du äter innan träning och ta lunchen efter :)

Reply
Misja

När vi bränner fett mår vi illa på grund av de substanser som bildas när fettet försvinner. Svetten brukar lukta mer som acceton då också.

Reply
Jessica

questbars!!! så sjukt goda och nyttigare proteinbar finns ej att hitta. mitt bästa tips när man vill att de ska gå fort!

Reply
Emma

Det kan vara så att du behöver äta två timmar innan 1 timme kan vara för lite för att din kropp ska hinna smälta maten och kunna nyttja energin. Det lättaste är att prova sig fram vad som passar, jag mår bäst av att äta ca två timmar innan jag tränar och kanske bara ta en banan eller något litet precis innan jag börjar. :)

Reply
Katia

Working out nearly every day I figured it’s best to eat something small and nutritious about 1 hour before the workout itself. Personally, I prefer special dietary bars for sports that don’t weigh you down during the session but still give you plenty of energy.

Reply
Ewe

Jag brukar äta lunch ca 5 h innan (jobbets schema), en frukt på fikarasten ca 2 h innan och en till frukt precis innan träningen :)) och så middag inom 1 h efteråt.

Reply
Therese

Riskaka och kesella innan. Eller ägg och knäckebröd kanske kalkon på. Eller lite keso nån timme innan.

Reply
Maria

ät inte en timme innan, se till att det går längre tid mellan träning och måltid,ca 2 timmar är bättre.
Och ät inte för mycket fett, det är huvudsaken

Reply
Linn

Jag mådde också illa/blev yr när jag tränade förr. Kunde inte äta mat innan. Så nu tar jag en ersättningshake innan istället (herbalifes). Fungerar kanonbra :) Testa det och jag garanterar att de kommer att hjälpa dig.

Reply
Linn

Jag mådde också illa/blev yr när jag tränade förr. Kunde inte äta mat innan. Så nu tar jag en ersättningshake innan istället (herbalifes). Fungerar kanonbra :) Testa det och jag garanterar att de kommer att hjälpa dig

Reply
Angie

Jag brukar äta 2 timmar innan pulshöjande träning och sen 30 min innan träningen dricker jag aminsosyror (BCAA), inom 30 min efter träningen så äter jag en banan eller dricker en proteinshake. Kram

Reply
Klara

Testa kesos mellanmål, så goda! Keso + nötter/frukt som man häller på. Massa protein men framförallt gott :)

Reply
Fanny

Det bästa för att inte må illa när man ska träna efter man har ätit, är att äta en lite stadigare måltid några timmar innan, och sen kanske en halvtimme/timme innan träningen äta en frukt, typ en banan (:

Reply
Linn Löfholm

Ett tips är att dricka ordentligt under hela dagen, det kan vara att man har vätskebrist som gör att man mår illa vid träningen!
Annars vet jag att några tjejer på st:Ragnhilds gymnasiet har skapat en jätte smart mugg som man kan ha yoghurt i + müsli i en separtat behållare. Ett jätte bra mellanmål enligt mig.
skickar en länk till deras hemsida: http://yo2go.se/produkter/
Och här kan man köpa dem: http://www.coolstuff.se/Yo2Go#reviewComment
Kram och hoppas det löser sig med illamåendet!

Reply
Luiza

eat something small before your workout like banana or rice cake or some bar. :p btw I love your blog so much you are sooo sweet and beautiful, i wish i could meet you someday you seem like a really nice person to talk to!!

Reply
Amanda Wittgren

Hej Kenza! Det är väldigt viktigt att du äter rätt både innan och efter träningen för att nå maximal effekt. Jag brukar rekommendera till mina deltagare på mina tabata-pass att äta minst två timmar innan. Man kan äta t.ex. knäckebröd med keso eller någon lättare måltid samt dricka mycket vatten! Efter träningen är det lika viktigt att äta då musklerna bryts ner när vi jobbar med dem. Ät helst en halvtimme efter ditt pass för att påskynda återhämtningen och uppbyggnaden av dina muskler. Hoppas att du blev lite klokare och inte bara förvirrad, haha.. Lycka till! :)

Reply
Emma

Jag är nog mer en sån person som äter något litet innan, en frukt, macka etc. En måltid har sällan funkat för mig. Testa med det :)

Reply
Felicia

Avokado med keso där kärnan brukade vara, hehe, gärna toppat med lime-saft och salt&peppar.
Fruktsallad eller smoothie.
Kvarg med frukt eller bär. Man kan blanda kvargen med någon god smak av Fun Light, mummaaa. Det här är smidigt att ha på jobbet också, hallon i frysen, kvarg i kylen, och saften var som haha ;)
Knäckebröd, med något köttpålägg, keso och grönsaker.
Någon soppa!!

Reply
Tilde

Jag brukar satsa på att äta kesella med lite frukt i, eller bara en banan. För mig funkar det perfekt. Kesellan finns ju i flera olika smaker så att man kan variera

Reply
Tilda

Du borde äta en måltid 2-4 timmar innan träning. Den bör bestå av långa kolhydrater(alltså typ inte vit pasta eftersom att det är snabba kolhydrater) för att du ska orka med i musklerna. Du kan även ta exempelvis en frukt direkt innan för att få extra energi. Efter träningen måste du äta inom en timme, det behöver inte vara superstort men det viktigaste är att du får i dig nånting inom helst 30 min. Om du inte får bra återhämtning kommer träningen dagen efter att kännas jobbigare!

Reply
Tilda

2-4 timmar innan träning bör du äta. Helst långa kolhydrater så att energin räcker längre :-) du kan ta typ en frukt eller något annat litet direkt innan för att få en extra energiboost. Återhämtningen är också superviktig. Du måste äta något inom en halvtimme efter träning. Det ska bestå av främst protein och kolhydrater! Om du inte får en bra återhämtning kommer kroppen inte byggas upp lika bra och träningen dagen efter blir jobbigare, kanske är det därför du mår illa?? Hoppas att något av detta hjälper!! :-D

Reply
Dorine

I had that problem too, but now i found the key! You should eat sugar (= energy) before you workout, i prefer a banana and always eat it 15 minutes before the workout. And make sure you drink enough water (when you’re thirsty you’re too late). I have never gotten dizzy/sick again :) hope it will work for you too!

Reply
Carola

Stora mål som frukost,lunch och middag ska man träna 3-4 timmar efter man ätit.
Mellanmål som ex keso med banan (något litet) kan man träna ungefär 2 timmar efter!

Reply
Em

Innan träning vill du ha snabba kolhydrater och mycket energi. Efter träning vill du ha protein.

Reply
Hannah

En mer “maffig” smoothie (med typ avocado etc.)eller nötter (t.ex. Riskakor med jordnötssmör, sååå gott!) är toppen, eftersom det är lätt smält och inte så mättande men har ändå massa nyttighter, som bl.a. Vitaminer, mineraler, bra fetter, protein och långsamma kolhydrater som ger bra med energi och inte så att blodsockret rasar direkt(och du blir däremot orkelös, illamående etc.) så pröva!!:)

Reply
Sara

Ja jag gör så som du säger om jag ska träna på lunchen. Alltså till frukost ser jag till att äta något ordentligt näringsrikt, som alltid i och för sig, men t ex havregrynsgröt, smörgås och en frukt. Sen brukar jag ändå bli hungrig på förmiddagen, så då har jag med mig till exempel drickyoghurt som håller blodsockernivån någorlunda jämn och som ger energin jag behöver till träningen. Sen är det ju underbart att få i sig lunch efteråt :D Hoppas det går bättre!

Reply
Sarah

Jag brukar alltid ta en banan och en halv avokado en timme innan och sen äta lunchen efter träningspasset. Det är precis lagom för att man ska få lite energi och inte bli för hungrig innan lunchen :)

Reply
Emma Hå

Mackor är oslagbart som mellanmål! Med avocado och tomat, sill och persilja, skinka och gurka, brieost och röd paprika… standard! ;D

//Emma Hå

Reply
Emma

Kanske behöver du lite mer tid mellan maten och träningen? Det är ju väldigt individuellt det där :) Annars är nog något lättare, precis som du säger, ett bra alternativ. Själv tycker jag att Kesella med lite bär på toppen eller bara vanliga flingor är kanon och mättar lagom mycket. Finns jättegoda med smak också, jag gillar Hallon och just nu finns Äpple/Kanel och den är verkligen hur god som helst!

Reply
J

En smoothie kanske? Både gott, lätt men mättande. Vill man göra de lite matigare kan man ha i t.ex. avocado, nötter, en extra banan. Jag brukar ha i banan, äpple eller apelsin, havremjölk, chiafrön, fryst spenat och bär. Supergott och snabbt, riktig energibomb. :)

Reply
Klara

BANAN är lätt det bästa att äta innan man ska träna och känner sig lite hungrig!:D

Reply
Lisa

Tror det är induviellt men själv så behöver jag äta en ochhalv timme innan tränning för att må bra. För mig räcker det alltså inte med en timme. Lycka till ♥

Reply
Tove

Banan är bäst anytime! Man blir mätt och man slipper fixa något. Man kan ju alltid mixa ner den i en smoothie annars men som den är funkar finfint.

Reply
Julia Danielsson

Kesella är supergott och nyttigt! Det finns att köpa naturell,citrus,hallon,vanilj och äpple+kanel, det är väldigt bra för det är 250g så man kan äta allt på en gång direkt ur förpackningen (vilket jag brukar göra). Om du vill ha något mer kan du ju lägga i nötter,müsli,flingor,frukt eller bär! Supergott och man blir lagomt mätt :)

Reply
maria

Jag mådde också alltid illa innan men nu äter jag gröt 1, 5-2
Timmar innan och det har hjälpt mig. Nu tränar jag ju
Alltid efter 5 typ så äter middag sen när jag kommer hem

Reply
Jenny

Precis som du skriver så är det bra att istället för att äta lunch innan så tar du den efter max en halvtimme efter träningen för att få så bra resultat som möjligt.
Om du ska äta lunch innan ska det vara ca 2 h innan för att kroppen ska hinna smälta maten ordentligt annars kan den komma upp igen.
Ett bra mellanmål som jag gillar ät keso blandat med turkisk yoghurt (är inte så såld på kvarg som typ alla andra i sverige men de kan man ju ha istället om man gillar det bättre) med hemmagjord sur lingonsylt! Så himla gott! Dock kan man ju variera sylten med annan syrlig sylt eller goda bär som hallon, blåbär, kiwi, hjortron osv.
Du kan ju också göra en smootie på sånt du tycker om. Det är då mina favoritmellanmål eller bara någon frukt.
Detta skulle jag äta ca 1 h innan träningen så att kroppen hinner bryta er det.

Tack för en bra blogg!! :) har följt dig i väldigt många år nu och vi fyller dessutom år på samma dag, vilket tycker jag är lite kul. Kram

Reply
nathalie

det finns en liten kesoburk, med nötter och frukt i locket. Den är jättegod! Eller froosh frukt smoothies! (Om jag äter lunch eller middag innan träning så gör jag det ca. 2h innan ;-))

Reply
Mikaela

Hej Kenza,
Själv ser jag alltid till att få i mig någon form utav protein och en långsam kolhydratskälla ca 2 h innan träning (så att energin hinner nå ut i kroppen).
Direkt efter träningen ser jag också till att få i mig protein och kolhydrater. Efter träningen är dock snabba kolhydrater att föredra (går direkt till musklerna och fyller på glykogenföråden).

Reply
Erica

När jag tränade som mest löpning åt jag alltid två timmar innan, innan tävling ca 2.5 timmar, sen om man blir hungrig emellan brukar det funka att ta något litet liksom, men två timmar med riktig mat hade de flesta av oss som tumregel! :)

Reply
E

Keso, naturella nötter, riskaka/finn crisp med kalkon. Eller kanske mörka med proteinshake som mellanmål. Det är alltid bra om man försöker bygga muskler :) trevlig helg!

Reply
Rebecca

Min Pt brukar säga att man ska äta halva lunchen innan och halva efter. För hade samma problem som dig, och detta fingerade för mig :)

Reply
angelique

The tuesday and thursday i work out, and usally i eat a fruit before the gym and i eat my lunch after. I feel good with this. i love this outfit.
dslvfr.blogspot.fr

Reply
johanna

ett rågbröd med:
* skinka eller salami
* Keso
* Grillkrydda
* Tomater
Eller:
* Lite majonäs istället för smör
* Ett kokt skivat ägg
* Tomat
* Rödlök
Åt ca 2 timmar innan

Reply
Antonia

Keso med topping! Har sätt det på varje Ica/Coop så det är lätt att hitta! Sjukt gott och mettande + nyttigt!! Pussssss love you,<3

Reply
Amanda

Naturell yoghurt med frukt eller bär
knäckebröd med ägg och kaviar
kalkonsmörgåsar
avokado med en klick Skagenröra :)

Reply
K

Kul att träningen håller i! Jag har olika shake:ar som jag brukar kasta i mig om jag behöver något men inte är allt för hungrig (annars äter jag 2h innan!). Bra tips om man inte vill kosta på sig någon shake är att göra härliga smoothies och ett hett tips är att mixa banan och mjölk. Helt AMAZING, testa! Det blir sött och gott, typ som milkshake-fast nyttigt!! Man kan även ta i lite blåbär/frön/nötter. Det kan vara på gränsen till för lite att äta innan träning så drick det gärna med ett kokt ägg eller hårdbrömacka med pålägg :) hopppas du gillar det!
Lycka till, nu kör vi!

Reply
linnea

Exempel igår innan min träning ca kl 17: egentligen var det tid för middag (typ lunch för dej kanske). Då gjorde jag en smoothie på en banan, ca 1 dl kvarg, 1 dl vatten, kanel och två nävar frysta hallon – och mixa. Sedan träna jag o käka middag (lunch för dej) efter det :)

Reply
lisa

Ät 2 timmar innan och en stadig lunch med kolhydrater, fibrer, protein och grönt så ska du se att illamåendet försvinner och att mår illa kan bero på en kolhydrat dipp som det kallas alltså att du behöver fylla på med snabba kolhydrater efter träningspasset då. Det kan också bero på att du får i dig för lite bränsle (lunch) innan träningen eller att du kör för tätt inpå efter lunchen=)

Exempel på bra lunch:

pasta,kött,sallad,eventuellt kokta grönsaker(ärtor osv) (köttfärs) äter du köttfärs innan så se till att det går minst två timmar innan annars mår du illa av det eftersom det är så pass kraftig mättnads känsla av det och även perfekt protein om du kör styrka!

DIREKT efter träning: proteinshake, snabba kollisar som russin elelr vitt bröd ROSTAT med marmelad,eller (kosttilskott “fast carbs”) på burk om du befinner dig långt ifrån hemmet.

Jag kör själv tuffare styrka på gymmet och detta funkar för mig och många fler inom styrkevärlden.

kolhydratkällor: pasta,ris,potatis mfl.

Proteinkällor:lax,fisk,kyckling,kött mfl.

Fiberkällor: bönor,ärtor,rågbröd,havregryn,äpplen,nötter mfl.

Och att läsa folk som påstår att man ska skippa lunch innan träning är bara sorgligt, kroppen måste ha bränsle om du kör STYRKA på gymmet men ska du där emot köra cardio (PW,cykel,löpning osv) är den bästa tidpunkten på morgon utan intag av frukost alltså på tom mage i fettförbrännande syfte då.

så enkelt är det oc det behövs inga konstiga ämnen tillskott eller dylikt utan bara lite jävlar anamma för att lyckas! kram och lycka till=D

Reply
Kajsa

Jag måste äta minst 1.5 h innan annars får jag samma problem! Brukar därför äta ca 2 h innan så går det alltid bra! Kram på dig :)

Reply
J

Riskakor är ett perfekt innan träning! (Helst naturella med ett naturligt jordnöttsmör till som pålägg). Varför? Riskakor är både lättsmält men ger också snabba kolhydrater som kan behövas inför ett träningspass som energi! Att ha även ett naturligt jordnöttsmör på /tex Kungmarkattas eller Greenchoice/ ger mycket energi och nyttiga fetter för att bygga nya celler, dvs muskler. Sen är det ju gaaalet gott också..!!
Jag brukar ta detta innan gymmet då jag också har en tendens att må illa under passet av det jag ätit innan som energi, och jag tycker det funkar perfekt då det förbrukas snabbt som energi utan att ge en känsla av illamående :) Brukar säga att det är bäst att ta ungefär en halvtimme/timma innan träningen!

Reply
Emma

mellanmål innan eller vänta längre mellan lunch och träning!
tips på bra mellanmål: yoghurt med bär och müsli, riskakor och jordnötssmöt+ banan, grovt bröd med keso skinka och grönsaker, en matig smoothie :)

Reply
Nina

Hej! Vad kul att du gillar att träna precis som jag. Jag tränar ca sex dagar i veckan. Ibland två pass om dagen. Jag går på friidrott och sptinger flera gånger i veckan hemma och styrketränar också. Jag äter 2,5-4 timmar innan jag ska träna. Jag tar ut mig när jag tränar och äter så lång tid innan för att prestera som bäst. Ska du styrketräna kan du äta upp till 1,5 timmar innan träningspasset. Kör du kondition rekommenderar jag att du äter minst 2 timmar innan.

Reply
Jensku

jag åt kvarg med mandarin senast och mådde jättebra under träning och efter :) minns annars att det är “optimalt” eller whatevvs att äta en timme innan man kör styrka och 2-3 timmar innan cardio. lycka till med att hitta rätt!

Reply
Matilda

Jag brukar köra på fil med banan, russin och mandel ungefär 1 timma innan träning. Gott, nyttigt och lagom mättande :)

Reply
Linnea Maria "Kung" Ahti

Hej gumman! :)
Jag har tips till vad du kan äta innan din träning som ett litet snack liksom, för som jag hoppas du vet så är det viktigt att få i sig kolhydrater innan man ska göra någon aktivitet då som att träna.
Så i med kolhydrater för då får du mer energi till din träning samt bra ämne i dig och magen får i sig det den behöver före och efter träning.
Efter träning måste du äta en ordentlig måltid.
Inte bara något litet eller smått liksom.
Utan en rejäl måltid.
Som en middag på kvällen ungefär, med mycket protiner, kolhydrater, vitaminer och alla dem ämnena.
Okej? Berätta gärna om det ändras på ett bättre sätt med mina tips, hade vart super kul.
Mvh, Linnea 15 år från Malmö. :)
Lycka till älskade du! :D

Reply
Elin Lindman

Jag äter oftast ett “matmål” innan och efter. Du kanske ska prova äta 1,5 tim efter träning. Vissa har längre “matsmältningsid” än andra :)

Reply
Josefine

Hej fina Kenza. Du är så fin du är en förebild för mig jag verkligen älskar dig! Läser din blogg hela tiden. Det skulle vara jätte kul om du läste min och min kompis Julias blogg och kanske lägga in en kommentar vad du tycker om vår blogg eller om du har några tips. Din blogg är bara bäst.

Reply
Johanna

Så himla snygg Kenza! Du är en stor inspirations källa och förebild! Kan inte du göra en smink video, det hade varit väldigt kul att få se hur du sminkar dig till vardags för du sminkar ju dig så fint! Ha det bäst! <3

Reply
Ally

Please tell me where you bought this shirt!!!! I’ve looked through so many of your archives and I can’t find it and it’s soooo nice!!! Tack tack tack snalla du!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*