• header

NEW CAMERA

camera-1

Lumix GM1 from Panasonic – 6.990 kr

Jag har ju haft både G11, G12 & G15 från Canon (som ett komplement till min systemkamera som man inte alltid orkar/kan släpa med sig) och jag har älskat dem, men de alla har gått sönder på ett eller annat sätt. Nu senast den som jag köpte i somras, kvalitén på bilderna blev helt plötsligt svindålig? Har inte tappat den i golvet eller något annat, som med de andra haha.

Iallafall, jag orkar inte ge de kamerorna en till chans så jag bad Rami om kamerahjälp och han tipsade mig om denna. Det var denna vi fotade med på galan/efterfesten i Berlin och jag tycker den får mer än godkänt. Knivskarpa bilder! Ett stort minus för touch screen dock, det hatar jag och missade det när jag beställde den. Men mina klumpiga fingrar lär väl vänja sig.

// As you know I’ve had G11, G12 & G15 from Canon (as an addition to my SLR camera that is too big to bring along sometimes) and I’ve loved them, but they all broke in one way or another. I bought the last one last summer, and now the quality of the photos suddenly got really crappy? I didn’t drop it on the floor or something like that, like with the other ones haha. Anyways, I don’t want to give those cameras another shot so I asked Rami for camera help and he told me about this one. This is the one we took all the photos with in Berlin at the awards/afterparty and I think it’s good. Really sharp photos! A big minus for the touch screen though, I hate that and I didn’t notice it when I ordered it. I guess my clumsy finger will get used to it eventually.

63 Comments

Matilda

Jag tänkte eftersom du har haft så många Canon så kanske du skulle kunna ge lite tips på olika inställningar för att knäppa fina bilder med? Jag har Canon g15 tar gärna förslag på olika inställningar att använda sig utav! Btw grym blogg!!

Reply
Alexandra

Jag fick en g15 i julklapp och får inte bilderna att bli skarpa. Skulle du kunna berätta vad man ska ha för inställningar på kameran för att få fina bilder. Vad använder du för inställningar till vilka typer av bilder? Tacksam för svar :)

Reply
Sara

Va bra att det kan bli så bra bilder med en liten kamera, så jobbigt att alltid släpa runt på en systemkamera!

Reply
Mia

Vet att det här inte har något med kameran att göra men gud vad lik du är miley cyrus!! snygg som fan och skön som fan!!!

Reply
Isabelle

Reklamera den gamla kameran så lär du åtminstone få en ny. Den kan du ju sen alltid sälja eller ge bort?

Reply
linda

my friend is studuing in LA NOW AND HAVE THIS BLOG :

juliakasa.devote.se

it’s their second week there and now they have one hole month before school to go partying in HOLLYWOOD and LA !

Reply
catrin sandberg

Fyy vad cool!!

Läs min blogg – Resor bla. min lägenhet på Mallorca, Outfits (primeboots, UGGs, Ralph Lauren, Burberry, Bootcut, MK m.m), Stockholm, kompisar och TÄVLINGAR. In och kolla!

catrinsandberg.blogg.se

Reply
Justyna

Hi Kenza! :) Can you create an outfit with boyfriend jeans? It would be very nice to me because I didn’t know what to assemble them. Kisses, Justyna.

Reply
Gabriella

Jag hade samma problem med min G12, visste inte vad som var fel eller varför bilderna plötsligt blev så suddiga/pixliga. Till slut så har jag för mig att jag bara nollställde kameran igen (inställningarna) och då blev det bra igen!

Reply
Frida

G15 är riktigt dålig.Dålig autofokus och svårt att få bra skärpa i bilderna…

Reply
agnes

jag har funderat lite och ska snart ska köpa mig en systemkamera, så jag undrar om du har något tips? jag vill helst inte att den ska kosta för mycket. Tack och stor kram!

Reply
sara

Kenza, jag har en jätte viktig fråga. Vet att du är jätte upptagen och har jämt massa att göra, men det här är en viktig fråga som jag vill
att du ska svara på. Skulle vara evig tacksam för det.

Jag är en tjej som älskar att fota, har nu efter 1 år samlat pengar och vill köpa en liten lätt kamera som jag kan ta med överallt.
Jag minns att du köpte en Lumix Gm1-panasonic kamera (som din vän Rami rekommenderade)

Min fråga är, hur känns den nu efter ett år? är den fortfarande lika bra när du testar den? eller har den blivit sämre som dem flesta kameror
blir efter ett år….? vad tycker du om den i dagsläget?

(Jag har läst massa om den på nätet men alla kommentarer är skriva direkt efter att dem har köpt kameran… ingen har berättat om kameran efter 1 år, och det är just det jag vill veta… hur kameran är efter ett år…. om den fortfarande är lika bra)

Som sagt detta är verkligen viktigt för mig, så svara gärna på denna kommentar… svaret behöver inte vara lång utan bara om kameran fortfarande är lika bra eller inte? vad du tycker om den nu i dagsläget efter 1 års användandet…

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*