• header

GOTTA LOVE MORNINGS

mj-1

The photo has nothing to do with this post. Here we were recording “Modelljakten” for channel 5 play. It was so much fun!!

Jag har haft en jobbig morgon, vill bara lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet och sova bort hela dagen. Men jag måste sticka iväg till jobbet snart, så jag tänkte varför inte klaga lite i bloggen så jag får ut det iallafall. Och så slipper min sambo höra det. ;P

Precis innan jag vaknade så drömde jag om min pappa. Samma dröm som alltid, att jag skriker och slår. Den här gången sa jag dock saker som jag nästan hade glömt bort, bra eller dåligt vet jag inte. Tycker det är skönast att inte minnas så mycket. Vaknar på det värsta sättet jag vet, att Aleks skrämmer mig. Ok det var nog inte så farligt, men jag hatar att vakna av höga ljud så när han kommer in och ba “Mani har BAJSAT ner hela badrummet!!!” så blir jag livrädd och fattar inte vem eller vart jag är. Aja, nu till bajset. Mani är över 6 år gammal och har varit rumsren sedan han var liten. Olyckor händer såklart, men det är bara det att olyckorna har hänt 3 gånger på 3 (!!!) mattor de senaste månaderna. Jag bytte foder till honom för några månader sedan efter veterinärens rekommendation men kanske det inte passar honom.

Förutom detta så har jag också så jäkla ont i munnen. Värst är det ju på morgnarna för då är det så svullet runt visdomständerna att jag inte kan stänga ihop käkarna. Väntar på samtal från tandläkaren om det går att operera bort eller inte.. Ta ut skiten bara!! Trött på att äta DRICKA smoothie till frukost. Hungriiiiig.

Så, det var allt. Ja, jag är sjukt känslig på morgnarna. Hatar morgnar! Grät liksom en skvätt medan jag sköljde Manis rumpa. Hahaha.

// I’ve had a tough morning, I just want to go back to bed and sleep all day. But I have to go to work soon, so I thought why not complain in my blog so I at least get it ouot. And so that my boyfriend don’t have to hear it. ;P Right before I woke up I had a dream about my father. The same dream as always, I yell and I hit. But this time I said things I had almost forgot, good or bad I don’t know. I like it more when I don’t remember so much. I wake up in the worst way I know, that Aleks scares me. Ok it wasn’t that bad, but I hate waking up to loud noises so when he comes in and like “Mani has POOPED in the whole bathroom!!!” I get terrified and don’t understand who or where I am. Anyways, over to the poo. Mani is 6 years old and has been housetrained since he was little. Of course accidents can happen, but the thing is that the accidents has happened 3 times on 3 (!!!) carpets the last few months. I changed his food a couple of months ago after the vet’s recommendation but maybe it doesn’t fit him. Besides this I also have so much pain in my mouth. The mornings are worst, then it’s so swollen around the wisdomteeth I can’t even close my jaws. I’m waiting for a call from the dentist if they can surgically remove them or not… Just take them out!! I’m so tired of eating DRINKING smoothie for breakfast. Hungryyyyy. Ok, that was all. Yes, I’m very sensitive in the mornings. I hate mornings! I even cried a bit while I was washing Manis butt. Hahaha.

97 Comments

A.

Haha nej vilken jobbig morgon! Jag önskar dig en fantastiskt fin dag! Nu kan den bara bli bättre hörru! :) Kram!

Reply
Alexandra

Vet inte om du brukar läsa dina kommentarer men här är iallafall ett tips gällande din hund mani, oftast vet inte veterinärer så mycket om foder och tipsar om ett dom får betalt för att sälja. Ett foder som oftast är fullt med spannmål pch bara skit rent ut sagt. Skulle rekommendera dig att testa färskfoder eller ett torrfoder utan spannmål som tex canagan. Fråga i en djuraffär om spannmålsfritt foder så får du säkert fler alternativ. färskfoder är allra bäst för hunden men alla har inte tyvärr utrymmet som krävs i frysen för att ha maten.
Lycka till !

Reply
HM

Stackars dig och stackars lilla Mani :( Undrar vad har du för foder? Torrfoder antar jag? Jag har också en långhårig chihuahua Pisara i samma åldern som Mani. Hon får Acana Light&Fit, kastrerad tik. Känslig i magen men den passar henne utmärkt. Tidigare fick hon Origen, den bästa som finns, innehåller bara ekologiska grönsaker och kött, inget spannmjöl alls. Har även funderat prova barf, MUSH Vaisto-märket verkar göra barf ganska enkelt. Kanske dags att prova nåt annat, magproblem pga ny foder borde redan ha gått över, brukar ta max. 1 månad. På mattan så får man bästa fotfäste när den lilla korven skall ut… Lycka till! HM

Reply
Annika

Jag hade oxå jättemkt problem med mina visdomständer då alla fyra kom upp samtidigt. De stannade halvvägs och kom inte riktigt upp vilket orsakade återkommande infektioner :( tipset jag fick från min tandläkare var att sätta vanligt salt i ett glas med kallt vatten och gurgla runt ett par ggr om dagen. Dels renar det och sen “bedövar det” lite, iaf tillfälligt. Det hjälpte mej, men idag är alla fyra visdomständer utdragna eftersom det aldrig blev riktigt bra!
Hoppas de löser sej med dina tänder! Trevlig helg!

Reply
Vitamina

Hahaha you really make me laugh!!
I also hate that kind of morning, when you only want to stay in your confy and cosy bed.

I hope you have a nice day,

Hugs from Barcelona

Reply
DeMarkey -+LiveYourDreams!

Åh men du, stackare, fy vad hemskt att behöva vakna med mardrömmar, skrik och baj! Låter lite komiskt och det är säkert släppt nu men ändå, himla trist. Hoppas du får en bättre fredag än hur morgonen startade och en fin helg med din fina man.

Bästaste fredags kramen

Reply
c

nej fy vilken sunkig start på dagen, jag hoppas att den blir bättre! kämpa på :)

Reply
Carolin

Men fy! Vet själv hur skört det kan vara på morgnarna, speciellt om man drömt oroliga drömmar :( Hoppas dagen bra blir bättre härifrån!

Reply
Gina

Hoppas du kan operera ut dina visdomständer! Jag hade samma problem med dom två i nedre käken, en var nära en nerv men det gick bara fint. Tandläkarna var jätteproffsiga och tog det på största allvar. Visst var själva operationen hemsk men så här efteråt absolut värd det. :)
Kram

Reply
Delia

Honey, you’re adorable. I just love love your blog. I discovered it like 6 months ago and since then everyday in the morning when i drink my coffee I read your daily articles, which are awesome. You really inspire me with almost everything, from outfits to quit smoking.

Kisses from Romania

Reply
Mikkis

Så fint ditt hår är på bilden!! :)

Åh, hoppas verkligen resten av din dag blir mycket bättre än din morgon!

Reply
Fanny

Läs min blogg för inspiration, tips. En blogg för dig som älskar träning eller för dig som vill komma ihång.

Reply
Vanja

Oturs morgon helt enkelt förstår jag. Hoppas du får en bra dag i alla fall, det är ju trots allt fredag ;) :)

Reply
Stina

Haha! Älskar ditt klag :) och gråt bör man, annars dör man. Lite som med att äta.. Så jobbigt att du inte kan äta :(
Det om din pappa.. Låter som lite samtalsterapi skulle vara på sin plats. Just sayin. Kram

Reply
M

Åh Kenza jag hoppas att din dag blir bättre snart! Tyvärr så har vi alla säkert haft liknande dagar, så jag lider med dig, men nu är det ett tag till nästa iaf!

Angående tandont så undrar jag om det kan vara kopplat till stress? Jag vet att stressutslag kan ta alla olika former och det kan sänka imunförsvaret vilket lättare leder till infektion.

Hoppas det löser sig snart!

Reply
Toti

Kanske blir med hundar lite som äldre människor.. Vissa fixar inte att hålla sig och behöver blöja..

Reply
Lola

alltså seriöst Kenza det låter ju som om du borde gå till en psykolog och tala ut lite….:/

Reply
pyza

I laughed after reading last sentence, but i understand you. You are sooo normal girl and i wish i have friend like you:)

Reply
Dixi Wonderland

Vi bytte till The Hills (ett veterinärfoder som du endast kan köpa hos veterinärer) nu har vi ett lågkalori foder för att Bonzo ska gå ner i vikt (funkar jätte bra för honom) kanske ska ni testa något sånt på Mani? Inte med just low calories men just de märket, Bonzos poop ser väldigt bra ut haha. Sen får man ju tänka på att dom börjar bli gamla. Bonzo har dock aldrig poopat inne men ibland kissar han inne.Kanske behöver Armani en lite senare promenad? Ni kan ju testa och se om det blir någon förändring. Krya på dig fina du och tack för att du gjorde min dag igår :D

Reply
Hanna

Haha, förlåt men jag skrattade gott åt att du grät en skvätt då du tvättade Manis rumpa :p Det är ju så typiskt att allting går illa samtidigt, och sen överreagerar man för fastän det är småsaker så känns det som att allt går emot en. Mitt exempel: igår drog jag årets första vurpa – ordentligt! Det var fullt med folk och alla bara stirrade på mig istället för att hjälpa mig upp eller så. Jag hade just köpt en svindyr inflyttningspresent till min vän (tillsammans med några andra vänner, det var dock jag som fick äran att ta hem och paketera den) så min första tanke var att hoppas den inte gick sönder. Jag kravlade mig upp, halkade iväg mot bussen som just kom och var allmänt skitsur. Samtidigt tog påsen med den dyra presenten i överallt, slog till en gammal tant, fastnade nästan i bussdörren osv. I matbutiken var folk otrevliga, snodde mina apelsiner och allmänt var i vägen, samtidigt som påsen ännu tog i överallt. Aah, jag var SÅ sur innan jag var hemma!! :D Tur man kan skratta åt det sen i alla fall.

Hoppas du får en bra dag fastän den hade en dålig början! tgif you know :)

Reply
Cecilia

Jag har dragit ut fyra visdomständer the old fashioned way och jag kan bara säga att det inte är så farligt som alla säger. Folk är dumma i huvudet som drar skräckhistorier innan. Jag var helt livrädd men min tandläkare (Ola Henriksson på Dentalkompaniet i Täby om du vill ha tips) är expert på just tandutdragningar och det märktes. Det gick skitbra och läkte snabbt. Självklart är det inte mysigt, men det är verkligen inte värre än att laga ett hål.

Hoppas du får tid, och var inte rädd för att bli av med dem, allt blir nämligen MYCKET bättre när man slipper dem!

Reply
Ida

Jag hade en bernersennen hund tidigare och det hände samma sak för honom när han blev äldre :-( fast oftare än för mani dock..det var som att han faktiskt inte kunde kontrollera det. Ring en veterinär och kolla med dom, så att allt är som det ska med nerver och muskler :-)

Jag hoppas att dagen fortsätter bättre än den började Keza <3 You can do it girl!!! :D

Reply
Minnie

Jag kanske har skrivit detta tidigare men iallafall: jag tror du hade mått bättre om du gick och pratade med en psykolog angånde din pappa. Inte för att förlåta honom,inte för att du “har problem” och inte för att jag säger det – utan för att det hjälper så himla mycket. Bara en sån sak som att få en förklaring till varför man drömmer om vissa saker, råd om hur man ska tänka när de där mörka tankarna tränger sig på, hjälp om hur man kan leva ett ännu bättre liv genom att lära sig acceptera sina egna känslor.

Läser din blogg jämnt, ha det så bra :)

Reply
Petra

Tycker det är lite härligt att du skriver om en morgon som sög! Haha, dom har vi alla någongång ju! Hoppas dagen fortsätter på ett bättre sätt! Det är ju fredag! :) ta hand om dig!

Reply
Lina

Haft samma problem när det kommer till foder till vår hund.. Tror man får testa sig fram lite tills man hittar någonting som fungerar, men troligtvis är fodret ni har nu inte anpassat för honom. Vi fick samma problem och kontaktade veterinär igen, de tipsade då om att blöta fodret lite och att sedan byta till ett annat successivt för hundar med känsliga magar. Tips! :)

Vad gäller dina drömmar om din pappa så önskar jag att de försvinner snart då han tagit tillräckligt från dig och din familj. Människor som lever på andra människor som bakteriesvärmar och stjäl vår energi är inte värda det.. Hoppas du får en bättre förmiddag och kväll istället! :)
Kram!

Reply
Ingse-Lita Bjørkli

some mornings are just the worst.. i understand your feelings about hinding away, but heres a little trick which always helps me : just pretend ! just pretend you’re happy, pretend you had the best morning, then through out the day – you’ll feel great, and your mood this morning will be long gone

Reply
Rune Nobody

Vil ikke dette kun slå tilbake på en selv – ved kun å undertrykke sine følelser hele tiden?

Reply
Camilla Lövgren

Haha, alltså Kenza, sättet du skriver på gör att man garvar istället.. “grät liksom en skvätt när jag sköljde Manis rumpa”.. Skönt att du iallafall kan förgylla andras mornar! Hoppas resten av dagen blir bättre och så får man tänka att vissa dagar är bara skit, helt enkelt ^^

Reply
tatiana

I’m sorry I know I shouldn’t have but I laughed so hard picturing you crying while wipping mani’s little poopy butt.

Reply
diana

Maybe mani wants something to say with this, I mean when a dog suddenly starts to do these accidents then he wants to say something, has the atmosphere between him and you change ? And when a dog do this you do not even say something to him about the accident like screeming at him or so.

I hope it becomes better soon.

Best wishes to you kenza

Reply
L

Usch vilken morgon, jag hade också gråtit, och säkert skällt på min sambo!! ;)

Reply
elinore

Men huga stackars lille Mani. Förstår om ni också blir less :/
Kanske borde ni ringa till veterinären och berätta om problemen. Låter som om hans mage är känslig mot maten :/

Hoppas du snart får bukt med tänderna!
Själv hade jag samma problem i höstas, så jag vet hur det känns. Fick operera ut min tand som gjorde att jag inte kunde äta med gaffel på ca 3v, MEN efteråt hade jag inga mer problem. Så himla skönt :D
Hoppas du får en bra dag, ta hand om dig <3

Reply
Agag

Wow Kenza! You are such an inspiration. You’re strong, independent young woman…But on the other side you have that sensitive side, that sometimes need to be on top. I love to read your blog and to see all your photos. Be strong girl, we all need to! I’d love to meet you one day.
Greetings from Poland :)

Reply
angie

Låter som en jobbig morgon! Kan hända men allt blir bra till slut :) Och lycka till med tanden!!

Om du har lust kika in på min blog, jag är en svensk tjej som bor i Madrid och på Mallorca på sommrarna! Skriver om mode, mina photoshoots, outfits,lite vardags och alla nyheter här i madrid!Hoppas du tycker om den :) Kram!!!

http://www.angiesmemoires.blogs.elle.es

Reply
Caroline

Jag har också jättemycket problem med mina visdomständer, båda nere. Dom vill liksom inte växa upp utan det blir bara inflammerat titt som tätt (med några månaders mellanrum). Och min tandläkare vägrar dra ut dom pga att de tär för stor risk att det blir komplikationer pga nerver och blodkärl som ligger där. Men har fått tips om en tandläkare som jag ska ringa efter sommaren (är gravid nu och VÄGRAR hålla på med tandläkarbesök under graviditeten) och be att dom opererar bort dom. Lider verkligen med dig. Jag har precis haft inflammation på ena sidan i nästan 2 (!!!) veckor och det har precis släppt. Jag gurglade med hexident dom sista dagarna och det hjälpte verkligen mot inflammationen. Hoppas det går över för dig snart. Kram!

Reply
gabbi

jobbigt med drömmar ibland ;/ drömde för någon dag sen att min hund hade dött. när jag vaknade började jag störtböla haha. men förhoppningsvis mår du bättre under dagen =). jag brukar ge min hund Frolic och hon verkligen älskar det (är också en chihuahua) och det blir hon inte dålig i magen av. kanske något att testa?

Reply
hejhopp

Hej!

Att du delar med dig av sånt här, gör att man känner att det är normalt att känna så – att man vågar prata om det – och att ta det steget kan vara stort! När du pratar om tabubelagda ämnen så förändrar du attityder Kenza!

DU ÄR SÅ HIMLA FIN, PÅ ALLA SÄTT SOM FINNS!

Reply
Emelie

Jobbigt! <3 Styrkekramar till dig Kenza! Du är fantastisk och en enorm förebild för oss! Hoppas Mani blir bättre, alltid jobbigt när sånt händer haha! <3 KRAM

Reply
camy m

Aaaah you should not stress yourself that much! I cried while I was reading! Sometimes you just have to forget the past and move on… There’s nothing you can change about it..It has already happenend so you have to move on with your life…Try not to think about it…Especially not when you’re about to sleep! Just be happy as much you deserve! And kisses to Mani!

Reply
Elin

Hej fina du! Eftersom att det brukar vara en tradition att många går på ngn slags skolbal på våren/sommaren, skulle du kunna tipsa om riktigt bra och fina balklänningar? Eller om du har något tips på varifrån det är bra att köpa? :) kram

Reply
Jasmin

Prova att smörja in tandköttet och visdomständerna med corsedyl-gel som finns att köpa på Apoteket. Den är antibakteriell och minskar inflammation! Gör det lite bättre tycker jag iallafall. Kram!

Reply
catrin sandberg

Know tha feeling med drömmar om föräldrar och vad som hänt tidigare i barndomen.. hoppas det känns bättre nu!

Läs min blogg – stockholms tjej, outfits (primeboots, burberry, MK, UGGs, Ralph Lauren osv.), vänner och allt annat som tillhör tonårslivet.

catrinsandberg.blogg.se

Reply
Elin

“Grät när jag torkade rumpan”… Haha Kenza, du är för go! Hoppas din dag blir bättre :) stor kram till dig!

Reply
Anni

Har Sverige brist på kändisar att bloggare (som bloggar om sina tråkiga liv) blir kända. Det är orättvist att ni bloggare om inte gjort ett skit ska tjäna pengar på det.

Reply
CeCe

Stay Strong. It’s crazy how many things you’ve accomplished and all the things you’ve gone through at only 22! It’s very admirable

Reply
Jade Mercedes+Fraser

Aww Kenza :( we all have mornings like that. I hope your day has picked up a bit! On days like this just try to think of all the things that you have to be happy out like Aleks and Mani and your mum and siblings. Plus it’s the weekend soon, yayy!!!! Be happy Kenza, you have a beautiful smile, share it with the world! x

http://www.jadewithenvy.blogspot.co.uk

Reply
Sara

Skönt att höra att det inte bara är jag som haft en riktigt dålig start på dagen!

Reply
Emma

Att Mani börjar göra sina behov inomhus borde ni kolla upp ordentligt hos en veterinär. Det kan vara sjukdom som ligger bakom.
Om inte kan det även vara psykiskt. Att han känner sig stressad eller liknande.

Reply
Lisa

Hej! Har du testat “Corsodyl” mot tandvärken? Jag hade också jätteproblem när en av mina visdomständer kom, men sen fick jag reda på att det inte är tanden som gör ont utan inflammationer i fickor i tandköttet som skapas där tanden kommer upp. Tandläkaren sade åt ni att köpa “Corsodyl” att skölja munnen med, är receptfritt, och efter en dag kunde jag öppna munnen och äta normalt och efter två dagar var värken borta. Om du inte redan har testat så gör det verkligen värt! Lycka till!!!

Reply
Monika

Really awful morning but life isn’t beautiful in every second of our life… You know but I hope everything will be better! :) Don’t be angry with Mani :P Take care! :) :*

Reply
H

Usch jag förstår precis, jobbigt! Knarka Panodil mot tanden, det hjälper ju i alla fall lite!

Reply
molly

Men gud, vad hemskt. Men kunde inte hjälpa att fnissa lite när du grät en skvätt medan du skjölde Manis rumpa, haha… Hoppas dagen blev bättre <3

Reply
Jenny

Missförstå mig rätt- det är så skönt att höra bloggare berätta även när allt inte är underbart. :) Jag har haft en asdålig dag idag men blev lättad nu när kg läste ditt inlägg, känner igen mej i det där att gråta en skvätt och tycka synd om sig själv en stund. Haha

Reply
Terese

När du var hos veterinären sist, gjorde ni en “hel-check” på honom?
Nu kanske han är dålig i magen om det är löst?
Annars är kiss och bajs inomhus ibland ett tecken på att hunden har ont någonstans, jag kan verkligen rekommendera att låta en veterinär helt enkelt göra en helundersökning för att se att allt är bra :) Jag vet flera exempel där det varit någonting som gjort ont, det har åtgärdats, och sen har hundarna gått tillbaka till vanligt :)
Lycka till!

Reply
Josefine Cassel

Kör på kvalitétsfodret Eukanuba eller Royal Canin det är det bästa!

Reply
Alice

Du är inte ensam om att hata morgnar i alla fall! Jag vet inte vad det är men på morgonen är jag som en helt annan människa, är tyst och förbannad och gråter typ för minsta lilla (får i alla fall tårar i ögonen om tepåsarna är slut). Är VERKLIGEN ingen morgonmänniska. Alls.

Och gällande Mani kan det bero på ålder. Sex år är ju inte så där superduper mycket men det brukar bero lite på hunden (storlek, ras etc), eller fodret. I “värsta” fall får man ta en sväng till veterinären, de kollar så att allt ligger rätt till i magen och så. Hoppas det löser sig och att du hade en bättre dag än vad din morgon var!

Reply
eloise

åh vad jobbigt för dej! :( jag brukar inte kommentera men nu kände jag att du behöver lite pepp i all stress! jag förstår att du känner sån över mornar och sån och olyckan med mani.. alla har vi dåliga mornar och jobbiga dagar och det är sånt som behöv för att få ut lite tårar för vi alla behöver gråta ibland! hoppas att det absolut känns bättre.. vet att det är svårt med din pappa om att du drömmer om honom. men det finns faktiskt en grej som skulle hjälpa. sök på Lucyd Dreaming (tror det stavas så) på google. läs om allt och överallt om det för det är nämligen att man kontrollerar sina drömmar. man kan välja att byta dröm, att drömma vidare med sin bra drömmar. sök på det, det är verkligen ett tips, och många av folk som jag känner har provat det och det funkar. det är ett sätt att slippa drömma sånt här.. dock tar det lite tid.. att öva in.. mint 1 år :S men det är verkligen ett tips till dej om du vill bli av med dina drömmar! sen en grej om dåliga mornar, ett tips för sånna med dåligt morgon humör är att göra saker som är bra på morgonen, visst är det svårt men det är bara ett tips! gå upp och ta ett varmt bad, eller äta nått gott, titta på något bra program eller en favorit film.. visst tar det tid men det är något som hjälper mig faktiskt!
kenza, tvivla aldrig på dej själv, för för mej är du en otroligt underbar person, både insida och utsida och du får mej alltid att må så himla bra! du är min insperation och jag älskar att se upp till någon som du! du är bäst, okej? jag hoppas att det känns lite bättra med tanden också OCH FAN VAD JAG HOPPAS ATT DU FÅR OPERERA!!!! det skulle bli så mycket bättre för dej och då skulle jag bli så glad!! kram kram KRAAAAAAAAAAM på dej! (längtar efter att träffa dej någon gång.. ) <3

Reply
L

Hej!
Ofta rekommenderar veterinärer Hills för att de har avtal med dem osv. Det är bra foder men innehåller mycket spannmål vilket hundar inte är gjorda för att äta. Rekommenderar att du kollar in typ Taste of the Wild, eller ännu bättre men dyrare Ziwipeak som enbart är lufttorkat kött utan tillsatser. Hoppas att han och du mår bättre snart i alla fall :)

Reply
karro

Hej kenza!
har mani känslig mage?
Prova royal Canin intestinal.
vetrinär foder. Min papillon
var grymt dålig i magen tills han fick
Det fodret, går dock bara att köpa hos
Vetrinären.

MVH // karro

Reply
MarinaS

Läste snabbt igenom någon kommentar och som det då redan skrivits har veterinärer noll koll på hundfoder. Oftast rekommenderar de endast Hill’s foder för att det företaget sponsrar veterinärkliniker med föreläsningar m.m, men dessa foder innehåller bara massa spannmål och skit. Samma sak med Royal canin också skit. När du köper ett foder vill du inte att det ska stå ris, majs eller majsextrakt osv som första ingredienser eftersom det inte på något sätt är naturligt för hundar!! Det ska vara kött som första ingrediens så som kyckling, anka, lamm beroende på vad hunden gillar.

Ett utav de bästa torrfoderna för hundar är Acana, speciellt om man inte har tid att ge färskfoder.

Anledningen till att din hund bajsar på mattor är ju för att han blir mer bajsnödig med det foder han får nu och då behöver gå ut oftare.

Reply
Cathrine

Jag tog bort den vänstra visdomstanden i nedre käken, och tandläkaren sa inte något om att det skulle bli särskilt ont. När jag kom hem var jag så dålig att jag fick krypa på golvet, orkade inte gå! Sen hade jag ont och låg i grät i ca 3 dagar, då kunde jag bara leva på soppa, och såg dessutom ut som en hamster hahaha!

Reply
Gianna

Oh god, sounds like a really shitty morning.
But I like that you tell this to us, this makes you even more lovely.
Hope you feel better.
I wish you a nice weekend.

Reply
Erika

hahahaa känner igen den känslan SÅ väl! Har också hund, och när min sambo kommer in och skriker så vet man verkligen inte vem man är eller vart man är. Inte så kul i stundens allvar, men såhär efteråt (och när man läser om det hos andra) så är det ju snuskigt kul!

Reply
Ida

HAHA alltså sista meningen, “medan jag sköljde Manis rumpa” haha så sjukt kul, älskar hur du blandar allvar med humor i texten :D stackars lille Mani

Reply
Sara

Jag hoppas du läser det här angående dina visdomdständer!! Jag har haft (har till och från) precis samma problem, att tandköttet svullnar. Mina tänder går inte att operera bort, och de är “påväg” upp även om de tar en jäkla tid…… Hur som helst, det som räddat/räddar mig är att så fort jag känner minsta känning att tandköttet börjat svullnat upp så borstar jag med Corsodyl (bakteriedödande gel från apoteket) och en sån special-tandborste (vinkelborste kallas det) http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=217774

Och jag borstar verkligen supernoga tills jag blöder, och in under tandköttet (för problemet är ju att det kommer bakterier mellan tandköttet och tanden). Sen gör man så VARJE GÅNG man ätit något.

När man inte har svullnad behöver man inte göra så, men man ska fortfarande vara sjukt noga med att borsta där bak.

Reply
a

Veterinärer är sponsrade av skitfoder (typ hills & royal canin).
Jag skulle verkligen rekommendera att ge Mani färskfoder (finns massor med sorter, nordic, musch, VoH bla.). Han kommer tacka dig!
Tänk dig själv att äta tråkigt torrfoder hela livet?
Musch har massor med olika sorter, kyckling, lax, kalkon, ren osv.
Själv gör jag på en bas med nordic och köper till lite olika från musch då och då till min vovve.

Reply
Ellen

Det här med mani… Om du nyligen bytt foder så kolla hur många % spannmål det är i maten. Spannmål gör att det bara är onödigt mkt med bajs. Hoppas du läser kommentaren :*

Reply
Anastasia

Kenza, sorry to hear about the recurrent dream, must be a light form of PTSD… It is so refreshing that apart from being a gorgeous, strong and smart blogger you are also down-to-earth, showing us the softer side of you. Love your pretty face but mostly love your honesty. Keep up girl!
XOXO from Greece

Reply
Sofia Svedlund

Hej Kenza! Jag har jobbat i 14år med att sälja hundfoder och det är en djungel att hitta rätt foder till sin hund. Det du ska tänka på är att ge ett foder med mycket kött och lite eller helst inget spannmål i. Sorter du kan gemmed gott samvete är Taste of the wild, Ziwi Peak, Orijen, Acana Mush och Vom oghundemat. De två senaste är färskfoder. Lycka till med lilla fina Mani. Kram Sofia

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*