• header

Q/A – DANCE EDITION

Lets Dance_

English translation.

Vad görs när det är reklam för oss tv-tittare?

Svar: Vi dansare hänger fortfarande i “green room”, ibland brukar jag springa ut på golvet och krama och pussa på mina vänner/familj. :) Det finns en “publikuppvärmare” som håller igång publiken i pauserna, och senast i långa pausen innan utröstningen så var till och med ALEKS uppe och dansade? Tillsammans med Jasmines pappa. Haha jag skrattade så mycket!

Which dances you like more? I think you character more for cha-cha, samba etc than slowfox, waltz.. What do you think?

Answer: I haven’t tried so many dances yet, only cha-cha, slowfox and now paso doble. But yes, I’m more into the latin dances because the other ones are more stiff (yet beautiful!). Next week is samba/salsa week so I hope we will still be in the competition because that would be so much fun!! :)

Tvekade du innan du tackade jag till att delta?

Svar: Inte en enda sekund. Däremot när jag hade tackat ja så tänkte jag “men herregud min scenskräck då?!?!?” haha. Men det är bara bra att utmana mig själv!

Jag skulle så gärna vilja se er dansa, men på grund av att jag bor i London kan jag inte se filmsnuttarna från tv4… Vore det möjligt att lägga upp något som vi som flytt landet också kan få se?

Svar: Det är bara i USA & UK som man inte kan se på klippen och det är pga rättighetsskäl, jag kan tyvärr inte göra något åt det. :( Men det finns nog andra som lagt upp på youtube också! Så kolla där! (PS. A reader said hola.org works for watching outside Sweden!! And it’s free!)

Which song would you like to dance to?

Svar: Any song by Bruno Mars!! That would be amazing.

Hur kul har det varit på en skala 1-10? Och hur jobbigt?

Svar: Alltså jag har så jäääävla kul, det går inte att beskriva. Vi lever i en dansbubbla där det enda vi tänker på är att dansa och ha kul så ja…10! Hur jobbigt? Hittills skulle jag nog säga…7. Vi är bara inne på 3e veckan och nu börjar kroppen värka. Kommer nog upp i 10 snart hehe.

Hur går det till med danserna, får ni reda på vilken dans ni ska köra flera veckor innan programmet drar igång eller får ni reda på det typ en vecka innan?

Svar: Egentligen får vi inte veta förrän exakt en vecka innan, för då får vi låten (fredag kväll). MEN eftersom att vi provar klänningar 2 veckor innan det är dags för den dansen så kan man ju lista ut. ;-)

Hur känns det att vara en av de bästa i Let’s Dance?

Svar: Haha tycker du att jag är det? Jättekul att höra!! Jag tycker det är så himla många bra som är med i år och det kommer bli tufft att ta sig hela vägen fram! Men jag håller tummarna och jobbar hårt.

Är det Calle som kommer på koreografin?

Svar: Japp! Och jag hjälper till och kommer med idéer. “Tricken” ni ser i vår Paso Doble imorgon var mina idéer! :-)

Vad tänker du på precis innan du ska gå ut på dansgolvet? Hur gör du för att lugna din nervositet? Din scenskräck syns inte alls när du dansar. Du är så duktig!

Svar: Tack!!! Ja jag är sjukt nervös varenda jävla gång haha. Kan inte hjälpa det, jag är inte van vid att stå framför en publik och absolut inte dansa! Jag tycker det är lite jobbigt med att titta in i kameran medan speakern säger “Kenza och Calle i en cha-cha!” så efter det tar jag ett djupt andetag och så går jag in i vår bubbla.

Påverkas ditt förhållande någonting nu när du dansar och tränar så mycket?

Svar: Självklart är det tråkigt att vi inte hinner umgås mer än på kvällar längre, men Aleks har visat sig vara ett enormt stöd som står och skriker så halsen gör ont på fredagarna, och resten av dagarna så peppar han mig, tar hand om hemmet & vovven och är helt fantastisk. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser honom sitta där i publiken, han ser så himla stolt ut och han gör tummen upp och slänger pussar och ahhh.. Det går inte att beskriva hur glad jag blir!

Vilken av de danser du redan dansat tycker du bäst om och vilken väntar du på att få dansa mest?

Svar: Jag tycker nog Paso Doble är roligast hittills, hoppas det syns imorgon också även om jag ska se väldigt kaxig ut. :-) Jag längtar efter att få dansa jive! Och någon het dans som typ rumba eller samba!

Finns det någon specifik deltagare du kommit närmre utom möjligtvis Calle?

Svar: Har lärt känna många underbara människor! Simon och jag kommer väldigt bra överens och jag blir alltid glad när jag ser honom.

Vem fixar ditt och alla andras smink och kläder när ni ska ut och dansa? Gör ni det helt själva eller har ni någon proffs som gör allt åt er och bestämmer?

Svar: Vi har ett gäng goa stylister som hyr in alla fina klänningar! (som sedan lämnas tillbaka) Sedan får vi prova av och ibland finns det även något alternativ, men hittills har de bara valt saker som jag gillar. På fredagarna finns det 2 rum med make up-artister & hårstylister som gör oss fina. Vi får själva bestämma hur vi vill se ut vad gäller smink & hår.

Vem är din största konkurrens i tävlingen?

Svar: Förutom mina nerver så säger jag såklart Benjamin, Jasmine och Steffo! ALLA är superduktiga och jobbar stenhårt men dessa tre tror jag kommer gå långt.

Har du någon gång fått ett riktigt utbrott eller börjat gråta på träningarna?

Svar: Inte än, men i måndags var tårarna påväg. Det kändes bara heeeelt hopplöst, förstod inte hur vi skulle hinna till onsdagens genrep. Men det gick! Jag kan dock bli jävligt irriterad på Calle ibland haha. Han är ju inte bara min danspartner utan även min TRÄNARE så han är ju på mig väldigt mycket, tvingar mig att göra om saker en miljard gånger och skriker på mig. Ibland känns det som att han bara tycker att jag gör fel hela tiden haha, men han vill ju bara att jag ska bli så bra som möjligt och han vet ju att jag KAN så därför pushar han mig.

What is the first thing Calle and you do, when you get a new dance? How does a normal let’s dance week look like?

Answer: We get our song after the show on Friday, so on Saturday we try out some basic steps etc just to feel the dance and the song. We always get ideas while training. On Sunday’s Calle comes to me with not a full choreography, but some parts are done. And on Monday’s we want the choreography to be set and done since we have to show it on the rehearsal on Wednesday. On Wednesday’s and Thursday’s we just do the number over and over and over again. If some parts are shaky, we work harder on them.

Hur är Jasmine Kara som person?

Svar: Vääääärldens gulligaste! Hon är gängets solstråle. :-)

Blir Aleks svartsjuk på att du och Calle är så mycket tillsammans och är intima (dans) ?

Svar: Nej Aleks är helt lugn med detta, han har aldrig varit svartsjuk av sig för vi vet vart vi har varandra. Han tycker om Calle och han vet att vi bara är där för att dansa ihop.

Vad tycker du om Benjamin, beter han sig som 16 och är ett barn i dina ögon eller kan ni ha kul osv?

Svar: Benjamin är extreeemt duktig som ni vet och han är jättesöt. Ja jag ser honom som ett “barn” eftersom att han till och med är yngre än min lillebror, men vi kan såklart ha kul ihop (även om jag inte riktigt förstår mig på hans skämt ibland haha)

Tränar ni i samma lokaler som ni har tv-inspelning i? Då menar jag de klippen från veckans träning som man får se innan varje par dansar.

Svar: Japp. Där finns det tre danssaler, stora korridorer, kontor, synk-rum samt kök där vi brukar hänga i, äta lunch ihop osv. :-)

Jag undrar hur bedömningen går till med tanke på att Benjamin till exempel, har dansat som yrke sen han var bebis typ. Medan du och vissa andra aldrig dansat någonsin. Och som följdfråga beroende på vad svaret blir: Vad tycker du om det upplägget?

Svar: Vi alla har ju kommit in i tävlingen med olika förutsättningar ja. Vissa har dansat tidigare, vissa av oss är t.ex. yngre & kanske lite piggare.. Men i slutändan tror jag att det handlar om vem som utvecklats mest under hela resan! Jag har ju aldrig dansat tidigare och jag kommer nog aldrig få bäst poäng av juryn, så mitt mål är att bli bättre och bättre för varje vecka och visa att jag verkligen jobbar hårt.

Tror du att du har chans att vinna?

Svar: En chans har vi ju allihopa! Men jag tror inte att vi kommer vinna, det tror jag Benjamin eller Jas gör. Hoppas dock att vi går så långt som möjligt så jag får testa på alla roliga danser!

Calle: Vad tänkte du när du fick veta att du skulle dansa med Kenza? Vad är Kenzas svaghet/styrka?

Calle svarar: Jag tänkte: nej!!! Ska jag dansa med en bloggerska? Hoppas verkligen hon är soft!!! (haha va fan Calle) Svaghet: nervositeten. Styrkor: Vilja, ambition, jävligt bra humor!!

40 Comments

Dixi Wonderland

Gud va roligt detta var att läsa men jag blir lite arg på dig för jag tycker du underskattar dig själv! Efter Benjamin så är du helt klart nummer 2 oavsett vad dessa proffsdomare säger ;) Jag hoppas verkligen att du tar dig till finalen :D Det är underbart att se dig i tv-rutan varje Fredag!

Kenzas svar: Vad snäll du är!! Ja det vore så himla kul att dansa hela vägen till finalen, men alla är så jävla bra så det blir tufft! Ska göra mitt bästa iallafall och kanske jag snart tror på mig själv också vad gäller dansen. ;P

Reply
Christina

Man kan heller inte se det i Danmark. Men ladda ner “hola” och ställ in “sverige” så går det helt fint! https://hola.org

Kenzas svar: Va? Går det inte? Gick det att se första avsnittet då? Eller klippen de lägger upp på Youtube? De sa att de hade fixat så att alla kunde se (förutom UK & USA)… Tack för tipset om hola!

Reply
Linda

Oh jag missade frågestunden! Jag är så nyfiken på om du märkt en klar skillnad på din kropp sedan du började? Om du blivit (om det går, helt fantastisk kropp sedan innan) fastare och om du märkt av förändringar kroppsmässigt? Om du trivs mer/mindre med det? Även psykiskt, om du märker att träningen fått dig gladare osv.. Vore roligt att veta!!

Bra jobbat för övrigt, är inget fan av programmet men har inte kunnat låta bli att kika på ditt nummer båda gångerna hihi. Starkt kämpat!

Reply
Jasmine

Ja du är verkligen grym! Hoppas du vinner. Tycker du är nästbäst efter Benjamin men vill att du ska vinna.
Du är fan grym på allt du tar på dig! :O eller så visar du inte när ngt går snett ;P

Reply
Christie

Whoo-hoo! I can finally watch you on the show. GOOOO KENZA!

A big thank you to Christina from Denmark… from Christina from England! :)

Reply
Ida

Tips för er som befinner er i USA eller UK och vill se Kenza dansa: Kolla upp TV4:s klipp på Youtube med er svenska mobil. Det funkar i alla fall för mig!

Reply
fashionruelle

You are amazing! I watch the video you posted on your blog and you are so cute when you dance! I keep my fingers crossed. Have fun!

I love Bruno Mars too ;)

kisses
Fashionruelle.com

Reply
Cecilia - Träning, foto & vardag

Åh älskar då du svarar på frågor i såna här inlägg, asintressant ju!
Förresten, tror att du vinner allt. Du är svinduktig och om du du tänker på alla bloggpriser du vunnit så har du ju massvis med folk som alltid röstar på dig. :D

Reply
Nathalie

Hur kan du se Benjamin som ett barn när du var sjutton och aleks 6,5 år äldre när ni blev ett par?

Reply
elsa

Jättekul att få veta mer:D Du är så sjukt duktig på att dansa, och ni är ett sånt vackert par. Det är så roligt att se dig utvecklas!! Kika gärna in på min blogg om livet utomlands http://hesses.blogg.se <3 puss o kram

Reply
Linnea

Stort lycka till i kväll Kenza håller alla mina tummar och hoppas att du får dansa vidare en vecka till! :)

Du skriver en jättebra blogg har läst den i ca 3-4 år nu! Kul att se hur du lever!

Reply
Silvyp

I dance too, and I know how hard but also how beautiful it is…
I love dancing! It’s a way of expressing your feelings without having to talk :-)

Reply
Ellen

Jag tycker att du är jättebra på att dansa :D Jag tror att du har en stor chans att vinna!! :)
Kram <3

Reply
Emma

För att se tv4play utomlands kan man köpa en tjänst, VPN kallas det, där ens IP-adress blir hemlig! Helt lagligt :) kostar ca 30 kr/månaden beroende på vilken sida man köper det!

Reply
linnea

Hej:) skulle du kunna berätta lite om var du köper dina shorst allmänt och dom från levis.

Ha det bra!

Reply
R

Du har tidigare skrivit i bloggen att du har en sjuk talang och att om du ser ett dance move på TV så kan du göra det sedan själv vilket du menat resultetar i att du kan dansa mycket. Upplever du att detta stämmer in på dig idag?

Reply
Jasmin

Vad kul att läsa! Du är superduktig! Så vig du var igår och vilka svåra trixs alltså, impad! Fattar inte alls hur vissa domare dömde, du förtjänade klart högre poäng! ;)

Reply
ida

Calle är ju väldigt charmig, känns det inte lite obekvämt att dansa intimt med en sån snygging?

Reply
ida

Känns det inte inte svårt att dansa med en sån snygging som Calle? Det hade distraherat mig iaf.

Reply
Yamini

Kan du föreslå shopping i Stockholm? Vilka affärer som är bra
(klädaffärer såklart), vart de ligger osv.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*