• header

Kenza & Calle – salsa

Watch it on youtube here

Judges scores this week: 7,7,6

Jag är väldigt nöjd med vår dans igår! Men som ni vet så hängde vi löst. Alla har alltid sagt att paren ropas ut utan inbördes ordning, att även den som är kvar näst sist inte behöver vara den som fick näst minst poäng+röster. Men idag fick vi veta att i år är det så att de två paren som står kvar sist ÄR de paren som fått lägst siffror. Vi var alltså nära på att åka ut igår och det var verkligen tufft att höra. Vi låg på plats nummer 4 av 9 efter juryns poäng så jag antar att folk glömde bort att rösta på oss. Folk röstar ju verkligen på sina favoriter som ligger i botten och är nära på att åka ut, så därför glöms de i mitten oftast bort och det var väl det som hände igår för oss.

Jag kämpar som en galning varenda dag. Vecka efter vecka med en helt ny dans. Jag har aldrig dansat i hela mitt liv och har dessutom haft scenskräck i flera år, men sakta men säkert blir jag bättre och vågar mer och jag hoppas verkligen att ni ser det också. Jag vet liksom inte vad jag mer kan göra, känner mig lite sänkt av detta och med all stress, press, skadad rygg & mediahysteri så antar jag att det blev lite för mycket för mig idag. Svårt att filma och vara glad när man bara vill lägga sig och gråta.

Ikväll ska jag umgås med min man, vi ska titta på film & äta pizza och bara ta det lugnt. Jag måste ladda batterierna inför imorgon så vi kan köra ordentligt. Den här veckan ska jag inte bara lära mig vårt egna nummer (vals) utan även att dansa wienervals som alla paren ska göra på dansgolvet samtidigt. Det blir dubbelt så mycket jobb den här veckan alltså, men jag kämpar!!

TACK till er som röstade på oss igår, utan era röster så hade det varit vi som fått lämna tävlingen. Vi är otroligt tacksamma! ♥

// I’m really happy with our dance yesterday! But as you know we were almost eliminated. Everyone always said that they say the couples name without particular order, that even the couple who’s called out second last isn’t necessarily the one with the second lowest scores+votes. But today they told us that this year the bottom two couple IS the couples with the lowest numbers. So we were actually really close to get eliminated yesterday and that was really hard for me to hear. We were on a 4th place out of 9 after the judges scores so I guess people forgot to vote for us. People really vote for their favorites who are in the bottom because they are close to get eliminated, so the couples in the middle are sometimes forgotten and I guess that’s what happend to us yesterday.

I struggle a lot every single day. Week after week with a completely new dance. I’ve never danced in my whole life and I’ve also had stage fright for years, but I’m slowly getting better and more daring and I really hope you can see it too. I don’t know what else I can do, I feel a bit down by all this and I guess it just got a bit too much for me today with all the stress, pressure, my backpain & the media hysteria. It was hard to smile and be happy infront of the camera today twhen I just wanted to lie down and cry.

Tonight I’m gonna spend some time with my man, we’re gonna watch a movie and eat pizza and just relax. I need to recharge my batteries so that we can work out properly tomorrow. This week I have to learn both our dance number (waltz) and also viennese waltz (all the couples will dance on the floor at the same time). So it will be twice as much work this week, but I can do it!! THANK YOU to you guys who voted for us yesterday, without your votes we would have been eliminated. We are extremely grateful!

219 Comments

Anja

Ibland måste man få bryta ihop för att kunna komma igen! Vi är SÅ många som hejar på dig och följer din utveckling och jag hoppas du hittar glädjen i dansen igen. Ser fram emot att se dig igen på fredag, men kom ihåg att andas också, och att livet fortsätter efter let’s dance! Stor styrkekram till dig!

Reply
ida

De unga varken kollar eller lägger sina pengar på att rösta och de äldre vet ju inte ens vem du är.

Reply
Sabrina

Åh du är så sjukt ball Kenza, jag önskar bara att jag kunde se videon! :( Varken youtube klippet eller T4play går att spela upp från UK. Nackdelen med att bo i London, pff!
Men utifrån bilderna måste jag ju bara säga att jag är sjukt impad! You rock girl :)
Bästa kramar till dig och lycka till i veckan med allt tränande! *fingers crossed

Reply
k.linderberg

Vi kommenterar negativt för att detta är otroligt pinsamt. Att hon fiskar röster från sina unga läsare genom att skriva hur “sänkt” hon är och hur hon vill lägga sig och gråta. Hur hon förklarar att hon kämpat, försökt, gått emot smärta och rädslor och inte vet vad mer hon kan göra. Och hur reaktionerna sedan blir; “ska rösta mer nästa fredag, lovar!!!”. Det var precis det som var anledningen till detta inlägg, och då blir det som sagt pinsamt och svårt att förstå hur hon själv inte skäms.

Reply
Paulina

Du har ju varit grym alla program!! Glöm inte att det handlar om att ha kul, och även om du inte vinner programmet så se dig ändå som en vinnare!! Du har ju övervunnit din scenskräck och dansat inför hela svenska folket! Stressa inte ihjäl dig över saker :) Ta’t lugnt men fortsätt jobba på lika bra som du gör så kan du vara nöjd med dig själv hur som!! Du ÄR grymmast!!!

Reply
Alma (hon

Du är så sjukt duktig!! Hur kan man “glömma” att rösta?! Läste om dig & hur det var förr osv, blev ju tårögd.. Jag tycker verkligen att du gör revansch & varje gång man ser dig tänker man “HON ÄR PROFFS” för ja alltså du är enormt duktig!!!! Lita på dig själv för man märker inte av din nervositet en enda gång, känns som att du dansat miljarders gånger på scen & att det är en vana!❤️

Reply
Jennifer

Du är så duktigt! Sprang hem från träningen för att hinna kolla på dig och blev inte besviken! Du måste bara lova att du fortsätter kämpa för att det är KUL och inte för att det är en tävling. Det kommer du komma längre på!

Massa kramar på dig!!

Reply
ida

Hur mycket än dina läsare avgudar dig här på bloggen så kanske dom inte är så galna i dig att dom kollar och röstar.

Reply
anonymen

Njut av dansen istället och ställ inte så höga krav på dig själv. Det är ibland mer självdestruktivt än vad du tror. Du kommer inte åka ut. See it from the good side. Kolla hur bra du är och du lyser.

Reply
Zanna

I can’t understand anything the judges said, but you have improved SO SO much since the first two dances I saw!! I smiled the whole time through this dance. Don’t be so hard on yourself – you’re doing a great job. Also, I love that the camera always goes to your boyfriend, and he is clapping so hard for you. Very cute! <3

Reply
Jessi

Kenza you are amazing! You and Calle were great! You looked so beautiful and danced very well – I hope you both win!
I love you because you always distributing good mood #MYROLEMODEL

<3 J

Reply
Maria

Du skriver att folk “glömde” rösta. Eller så röstade folk på det par de tyckte var bäst, det är väl så man brukar göra. Sluta skyll ifrån dig:)

Reply
Katarina

Kenza. Vad har juryn mot dig egentligen?!
Varför ger dem dig inte dem höga poängen du verkligen förtjänar?!
Jag tycker dem behandlar dig väldigt orättvist och det kan nog hela Sverige hålla med mig om.

Varje fredag dansar du på topp. Wahlgren med. Men du visar hela tiden att du förtjänar att vara etta. Minsta sagt tvåa!

Men så ger dem steffo mer poäng än till dig?! Med den sjuka koreografin du hade?! Jag blir så irriterad på juryn. Dem borde byta ut till några som ser hur duktig du faktiskt är!

Så jäkla irrietande!!! Jag har lust att bojkotta skiten pga detta.

Reply
Samantha

You are absolutely stunning Kenza, you don’t have to go down, you are truly, a great dancer, it’s like you’ve been dancing all your life! You must stay in the competition until the end, and I wish you will win because you really deserve it :) You look so happy when you dance, you are a beautiful women with amazing legs and everything suits you very well.
I’m from Paris and I love watching your blog, keep going Kenza and don’t ever give up!
Cheers from France xoxo

Reply
Malin

Du är ju grym på att dansa, men jag tycker personligen inte att din personlighet kommer fram tydligt genom rutan. Bjud mer på dej själv och var lite vassare, flummigare som du brukar vara på bloggen.
Jag har också en teori om att du får mindre tv-tid eftersom du har “förtur” via dina redan så dedikerade fans. Jag har tänkt på det flera gånger att t.ex Steffo, Patrik, Lotta och många andra får fler frågor av David och att det blir mindre roliga diskussioner med juryn när du ska få dina poäng. Det är mycket fokus på din blogg och mindre på vem du är. Jag tror att du kommer behöva ta mer plats i rutan, annars kommer du snart åka ut, inte för att du inte är bra utan för att du inte sticker ut i mängden.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*