• header

BIKRAM YOGA

yoga-1

I’m wearing top from IMSO Sporty & shorts from Adidas by Stella McCartney

Idag körde jag bikram yoga igen! 90 minuter i 40 graders värme. Det var andra gången jag testade det och jag är glad över att jag gjorde det igen. Denna gång tyckte jag om det så mycket mer.. Första gången ville jag dö pga värmen, men nu tyckte jag att det var skönt att svettas som en gris. Man känner sig så jäkla ren efteråt när man duschat, jag duschar dock inte i offentliga duschar (slutade göra det för länge sedan när jag fick höra “är det du som är Kenza?” naken i duschen, haha) så jag får sitta på en handduk i bilen hem. :-) Iallafall, jag börjar förstå poserna nu och jag tycker att det är kul att utmana mig själv. Om det är jobbigt? Ooooja, jäklar vad det känns. Andningsövningarna har jag fortfarande svårt för dock, men det kommer väl.

Jag skulle vilja testa vanlig yoga också! Har bara gjort detta. Vad gillar ni bäst?

// Today I did bikram yoga again! 90 minutes in 40 degrees. It was my second time and I’m glad I tried it again. I liked it so much more this time.. The first time the heat almost killed me, but now I thought it was very nice to sweat like a pig. You feel so damn clean after when you’ve showered, I don’t shower in public showers though (I stopped doing that a long time ago when someone asked me “are you Kenza?” naked in the shower, haha) so I have to sit on a towel in my car on my way home. :-) Anyways, I’m starting to understand the poses now and I think it’s fun to challenge myself. I’m still having some problems with the breathing exercises though, but I’m sure it will come around. I want to try normal yoga too! I’ve only done this. What do you like the most?

68 Comments

Sara

Jag älskar också adidas by Stella McCartney! Har själv ett fåtal träningskläder därifrån :)

Reply
Lina

Om du har Bodybalance på ditt gym borde du verkligen testa det! Jag har lite svårt för yoga då det är sååå himla långsamt, men bodybalance är en blandning av yoga, tai chi och pilates (om jag inte minns fel), riktigt goa magövningar brukar det vara också! :)

Reply
Ella

Vanlig Yoga är verkligen underbart. Är sexton och har fullt upp i skolan, tränar 1h varje dag (löpning, styrka osv) och avslutar varje pass med Yoga i 30min. Man bli verkligen så lugn och avslappnad, har tidigare haft magkatarr och var nära på att få magsår pga stress men började med yoga och det försvann så småningom. Det är verkligen otroligt underbart. Det måste du testa. Ett stort plus är att du får långa och slanka muskler av det så kroppen blir verkligen skit snygg.

Reply
Marie

Hej
Åk med din kära hund tlll stefan rosen på Redog i Västerås. Han kan med säkerhet ställa rätt diagnos på din hunds rygg. Vet allt för många hundar som blir hemskickade med en burk antiinflammatorisk o ingen riktig diagnos. Ska du träffa veterinär måste det vara en ortoped o ingen allmän veterinär dom har allt för liten kunskap om led o ryggbesvär. Du kommer garanterat att få rätt hjälp m din hund. Jag hoppas du åker dit för du kan absolut inte få bättre hjäp jag lovar. Vill du veta mer kan du maila mig
Kram
Marie

Reply
Amanda

Jag började med poweryoga för några veckor sedan och älskar det!! Som du skrev så har jag också svårt med andningsövningarna, men det blir lättare var gång. Mår du också superbra efteråt av yogan? Hoppas du fortsätter för det hade varit kul med dagens yogapose vid sidan av dagens outfit ;-)

Ha en bra kväll!
Kram

Reply
Jessica

Ashtangayoga går jag på, superroligt! Lite mer fysisk än många andra yogaformer :) Och gå gärna en kurs, då lär man sig alla positioner på ett bra och SÄKERT sätt. Tyvärr väldigt vanligt med skador inom yoga.

Reply
Maja

Hej!

All sorts yoga är härlig att utöva! Jag går på UrbanOm. Sjukt bra Yogaställe! Man bara mår efter man ha varit där! =)

Reply
Klara

I literally laughed out loud at the ‘Are you Kenza’ part, I can’t imagine how creepy that must have been !

Reply
Malin

Oh how fun! I’ve never tried bikram yoga. Maby I should. I am going to ashtanga this weekend though! It’s gonna be fun!

Reply
Nina Mimii

HAHAHA “are you kenza?” hahaha awkward SITUATION !!!!!
i dont shower in puplic showers too although Iam not a kenza zouiten…i just dont feel comfortable in this kind of showers :D
and i actually enjoy swimming and surfing…but i dont do that so often surfing only when im on holiday at a beach and swimming only in summertimes sometimes…i just do normal boring stuff to keep me in shape…jogging, lifting…normal gym stuff…i would love to do these kind of every week a different workout like you do too…

Reply
Diana DeMarkey

Vad duktig du är, himla bra att köra Yoga för kropp och själ. Borde själv komma igång med något sånt men kan inget om det alls. Vill helst köra hemma och inte behöva gå ut till någon kurs heller. Eller så kanske det är bra? Vi får se hur det blir för mig, men vad bra att du kör på.

Ha en fin onsdag

Reply
Nina

HAHAHAHA fan vad stelt att någon bloggläsare kommer fram i duschen man ba ehh.. ja det är jag. Hahahhahahahha :-)

Reply
Anna

Jag går också på bikram men när man gått ett tag så tröttnar jag på att bikramserien alltid är samma. Så jag föredrar HOT VINYASA FLOW som är en dynamisk i 37 grader med varierande pass varenda gång. Hoppas ditt yogaställe har detta.

Reply
Caroline

Jag har testat flera olika former av yoga och kan tänka mig att bikram är lite likt Hot Mojo, yoga i 38 graders värme! Jag som är väldigt överrörlig får jätteont i lederna på vanlig yoga, får inte alls ont t ex i knän och handleder i 38 graders värme av någon anledning :) men sen handlar det om att styrka musklerna kring lederna så de orkar hålla positionerna, så jag gissar att det är där skon klämmer haha!

Reply
Sofia

Hej!
Jag går på yoga en gång i veckan, och går då på Ashtanga yoga, det vill säga, “vanlig” yoga. Jag älskar det! Går dit för att bli mer kroppsmedveten och uthållig, samt att det är en väldigt behaglig träningsform för sinnet, så att säga. Mycket handlar om att komma in i stämningen, och då gäller det att hitta en bra instruktör :) Jag är jättenyfiken på Bikram yoga också, ska pröva det någon gång! Lycka till med ditt yogande! ;)

Reply
Malin

Låter roligt men lite klaustrofobiskt nästan med värmen. Jag håller på med iyengaryoga och kan varmt rekommendera. Mycket fokus på att ta det i sin egen takt, lyssna på sin kropp och hjälpmedel för att kunna göra alla asanas så bra som möjligt!

Reply
Yasmine

Har bara testat vanlig yoga några gånger, men är så hemskt sugen på att testa Bikramyoga. Hur jobbigt är det på en skala från 1-10? :)

Reply
Robin

Jag har kört bikram, ashtanga, yinyoga och “vanlig” (traditionell) yoga, och jag tycker att alla har sina poänger. Traditionell yoga och ashtanga är utmanande för styrka och kroppskontroll och gör väldigt mycket för hållningen men jag har också blivit bättre i min vanliga styrketräning eftersom jag har bättre bålstabilitet, kroppskontroll och rörlighet. Bikram är skönt tycker jag men det är ganska utmanande mentalt, eftersom man blir halkig och det kliar när svetten rinner och det kan vara jobbigt att andas (särskilt för oss som är vana vid svenskt klimat! :D) medan yinyoga är väldigt stillsam yoga med fokus på stretch/rörlighet, avslappning och andning. De kompletterar varandra väl tycker jag. Jag kör yoga två gånger i veckan ungefär, och styrka och kondition kanske tre gånger i veckan, men jag avslutar även icke-yogapassen med att göra några yogaposer för att stretcha, varva ner och hitta en lugn andning igen. Kan man klämma in åtminstone ett pass i veckan skulle jag rekommendera traditionell yoga som kombinerar det mesta. Det kommer ge ökad kroppskontroll och stabilitet/styrka, bättre hållning, bättre rörlighet och man lär sig att slappna av. Alla saker som höjer livskvalitén massor!

Reply
Romy Ashley

Oh that sounds fun!! I’ve never heard of bikram yoga! I am definitely going to try that. I do normal yoga and after a few weeks it feels so good, you get lean and it is very relaxing. You going to learn how to find the inner peace during the day. I LOVE IT!

Good look Kenza

Love,

Reply
Maria

Hej!Tänkte inte först säga något om yoga. Men alla pratar så positivt om det helatiden så det finns juh inte utrymme till att folk skulle ens tro att det finns också negativa effekter i det. Vill inte säga här vad som är negativt för ingen kommer tro ändå på mig och believe me det är jag van vid. Så jag låter er att fortsätta det ni alla håller på med. Men om jag vore ni så skulle jag läsa på ordentligt innan man börjar leka med sin själsliga hälsa.Vill säga allt detta så kan jag ha rent samvete att jag har varnat iallafall om yoga.Kram

Reply
Sarah

På tal om pinsamma saker i duschen: Jag hade en handduk runt mig och skulle in i duschen i omklädningsrummet efter jag tränat, och samtidigt som jag går in i duschrummet kommer en naken tjej och ska sträcka sig och ta sin handduk som hänger precis vid ingången till duschrummet. Så jag stannar för att låta henne gå först, men hon gör samma sak. Så då börjar jag gå och då börjar hon gå också. Sådär håller vi på ett litet tag men kändes som en evighet, så jävla awkward haha !

Reply
Vega

Nämen herregud! Kan tänka mig att det måste vara en väldigt obekväm situation (kan dock inte låta bli att fnissa lite åt det, fast det är rätt hemskt är det lite komiskt!)

Reply
Maria

Googlade precis nyss meningen:negativa effekter av yoga och om man går och kollar där på flashbackforum då hittar man en hint av vad som kan hända negativt och ush ingen vill vara med om sånt. Tro eller ej men det blir inget bra utav att leka med sin själsliga hälsa. Kram

Reply
Dixi Wonderland

HAHAHA nee fyfan va hemskt det med duschen! Att folk ens orkar med att gå fram och fråga när du står där naked liksom! Jag hade varit super nojig över att någon skulle fotat eller liknande haha. Jag duschar aldrig på offentliga ställen, tycker man borde fixa små bås så man får stå ifred :P

Reply
Alice

Hej! Kan inte du lägga upp några förslag på klänning man kan ha till bröllop? Jag har letat och letat och det börjar bli ont om tid, så jag behöver verkligen hjälp! :) tack i förhand!

Reply
marj

hi Kenza! well ive been practicing yoga too.. i dont go to class though.. and know what, i do my yoga at home..more likely im doing a bikram yoga because of the summer heat in my country, we’re almost at 40 degrees too so imagine the heat and sweat! :S i do it with youtube videos, and im enjoying those with 30-day challenge because it’s almost like you have a private teacher. And it helped me, for poses like the crow pose, and some inversions. With breathing exercises, you can check on some “tutorials” on youtube. So then, good luck on your practice! Namaste! :)

Reply
Dani

Vad härligt att höra att du gillar Bikram Yoga. :)
Detta är den enda träning jag har hållit fast vid då man känner sig som en ny människa varje gång man lämnar lokalen.
Jag personligen tycker Bikram yogan ger mig mer än andra typer av yoga.

Reply
Isabella

Har själv kört ashtanga yoga i ett år nu och tycker det är sjukt kul. Mycket fokus på andningstekniken och man får en ökad muskelkraft och hälsa. Precis som du säger känner man sig så otroligt renad efteråt. Har aldrig mått så bra som jag gjort senaste året efter att jag började. Testa på om du får chansen!

Reply
Mona

Hej Kenza!

Har testar Yoga Air, Vanlig Yoga och Hot Mojo (Yoga i 40-graders värme) Och jag tycker vanlig yoga blir lite tråkig när man jämför med de andra för jag gillar att ha en utmaning eller redskap. Och då gillar jag Yoga Air och Hot Mojo mera! :) Vet inte vilken jag gillar mest av de dock.

Reply
Louise

Hej, tack för att du ger så otroligt mycket inspiration. Du har sån himla bra smak. DU inspirerar mig till att göra bättre inlägg. Om du har tid vore det super kul om du tittade in på min blogg. :)

Reply
theDosk

Har aldrig testat yoga, men det låter kul. Besök gärna min blogg, den är ny så dock inte många inlägg ÄN ;)

Reply
Rebecca

“Are you Kenza?” -oh my god!! After that I would never take a shower in public, too!!

Reply
Nicole

I would love to try bikram yoga sometime, but for now I practice power yoga once a weak. I love it! It combines breathing and strength exercises, which is a really good combo for my muscles.

Reply
Maria

Vinyasa är min favorit. Det är väldigt dynamiskt och känns alltid bra efteråt. Gör det varje morgon och kväll, förbättrar humöret så mycket också!

Reply
CeCe

I can’t even tell you how much of an inspiration you’ve become. I normally don’t read blogs but you are such a cool person. I love almost all your outfits and i cant believe how much you’ve achieved at your age.

Reply
nina

Första gången jag testade yoga var i måndags faktiskt! Det vsr power yoga men fan vad NICE det var, lite jobbigt in i halva dock och såg nog inte så graciöst ut. Ska testa alla olika slags yogor (säger man så…) på det gymmet, är fast :)

Reply
Sanna

Jag älskar bikram, men kan tycka att det blir lite enformigt ibland eftersom man gör samma sak varje gång. Därför passar det jättebra att kombinera med andra yogaformer så att man får större variation i rörelserna. Om du gillar just värmen så finns det center i Stockholm som erbjuder andra typer av yoga i varma rum, tex http://www.yogahimsa.se

Reply
dboom

Yoga is wonderful! you should try it for sure! I I practice yoga from a year and I have never felt better :)

Reply
Jenni

Säger bara en sak:Ashtangayoga!prova om du inte vill missa det bästa man kan ge sin kropp

Reply
Jasmin

Bodybalance är jättebra! Det borde du prova, man slipper svettas så mycket samtidigt som det ändå tar! En perfekt blandning av yoga och workout! :)

Reply
Catta

Gillar verkligen vanlig yoga så de tycker jag du ska testa :D och finns det olika sorters på gymmet du går till så börja med vinyasayoga tycker jag ;) ..har inte själv testat bikram yoga men de hade varit kul att göra, väntar ivrigt på att de ska komma till ett gym nära mig!

Reply
Amanda

Jag gillar lugn yoga, typ “mindfullness-yoga”. Så avslappnande och inga krav! :)

Reply
Jensku

jag älskar ashtanga yoga! mest för att det är den mest fysiska formen av yoga och för att det är minst risk för att instruktören drar något flum om andlighet eller liknande. :) skön träning bara!

Reply
Tess

Ashtanga är toppen om du gillar Bikram och hot yoga. Själv har jag gjort Ashtanga i 8 år, Hot yoga i 1 år och nu har jag övergått till 3 dagar crossfit + 1 dag hot flow yoga i veckan.

Jag kom helt enkelt inte längre med yogan och ville göra någonting lite mer extremt, då passade crossfit väldigt bra och jag är totalhooked.

Reply
SillySue

You should try the Barkan method of Hot Yoga. It’s like Bikram only SO much better! :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*