• header

BREAKFAST

breakfast-2

breakfast-1

En sista frukost med min Shivissss! Det har varit så mysigt att ha henne här, Aleks får åka bort lite oftare.. ;-) Haha nejdå, ska bli skönt att få hem honom igen ikväll. ♥ God morgon förresten! Hoppas ni mår bra idag. Jag är helt sänkt av pollen, mina tabletter (Aerus) verkar inte hjälpa denna sommar för jag mår verkligen piss. :(( Vill bara åka bort och hänga vid ett hav.. Snart så!! Om 2 veckor åker jag till Ibiza och efter det blir det Montenegro. Det ska bli så skönt.

Nu måste jag sticka till jobbet! Ha en härlig fredag allihopa!

// One last breakfast with my Shivissss! It’s been so cozy having her here, Aleks has to go away a bit more often.. :-) Haha no, it will be great to have him home again tonight. ♥ Good morning btw! I hope you’re good today. I’m competely destroyed by pollen, it seems like my medicin is not helping this summer cause I feel awful. :(( I just want to go and hang out by an ocean.. Soon!! I’m leaving to Ibiza in 2 weeks and after that Montenegro. That will be so nice. I have to go to work now! Have a great Friday everyone!

61 Comments

tova

de funkade inte så bra för mej heller, har dock mer än pollenbesvär. Men dem sa att för bästa effekt så ska du ta tablett, ögondroppar och nässprej, men du kanske gör det, om inte ett tips :)

Reply
Ines

Hej Kenza!
Jag undrar i vilken stad du ska resa till när du reser till Montenegro. Jag har rest till en stad som heter Ulcinj. Det fanns en stor strand som hade två olika temor, den ena minns jag inte vad som hette och den andra hette Miamibeach, den var verkligen jätte vacker.

Reply
Bella

TIPS – Prova att dubbla dosen av Aerius, det hjälper även fast läkaren påstår annat ;-) och försök få kortisontabletter (tex betapred) att ta när pollen är riktigt illa! De hjälper inom 1h

Reply
Amanda

Har du testat Allegra mot din pollen? Kanske hjälper :)
Jag är allergisk mot gräspollen nu under typ juni/juli och dem funkar rätt bra på mig.

Reply
Felicia

Jag har också jättemycket problem med pollen, och hade också Aerus förut men det hjälpte inte alls!
Köp cetrizin istället, det hjälper jättebra och jag tror att det dessutom är receptfritt (99% säker)
jag tycker att Cetrezin är mycket bättre, och jag brukade dessutom må illa när jag tog Aerus. Händer det dig också?
Kraam❤️

Reply
Emma Svanberg

Du vet att du bara kan öka dosen om det inte funkar? Det är de som är så himla bra med Aerius :)) Jag tar två om dagen men min pojkvän tar mellan 3-4st beroende på hur dålig han känner sig! Hoppas det blir bättre snart <3

Reply
Marigona

Hey Kenza!
Tänkte bara säga att jag hade också det problemet med att mina tabletter inte funkade. Tydligen så har pollenhalten inte varit såhär hög på typ 100 år sa min läkare. Sen fick jag tipset om att ta en tablett innan jag går och lägger mig och sen en till på morgonen..Det har räddat mig!! Nu kan jag äntligen leva ett normalt liv haha o då e ja ändå allergisk mot pollen, gräs, kvalster OCH damm!
Ha det bäst! =)

Reply
Frida

Åhh jag var i Montenegro i Augusti med min familj firade även min 18 årsdag där. Tyckte det var helt underart! Lätt ett ställe jag hade kunnat åka tillbaka till :)

Reply
My

Jag hade också Aerus innan men fick byta då de inte fungerar på högsommaren utan något man mer tar på t.ex vintern för att förbereda kroppen

Reply
Fanny

Ibland så tänker man nästan att bloggen är det som är “gå till jobbet” för er bloggare. Så nu blev jag nyfiken! Konstig fråga men vet inte hur den ska ställas på ett bättre sätt – var går du när du går till jobbet? Vad är ditt jobb liksom förutom bloggen? Tack för en sjysst blogg med bra läsning varje dag. Kram!

Fanny

Reply
Pollen

Hej! Jag har mycket pollen allergiproblem, och tipsar om
Tablett “dasselta” mot pollen det är en utvecklad form av loratadin, och funkar bra! Aerus är en låg dos av en allergitablett!
Dasselta kan du få på recept bara du ringer!
Hoppas du blir bättre!

Reply
Josefin

Aerus räcker inte för mig heller så jag brukar ta en aerus och en kestine så blir det lite bättre! Blev rekommenderad av en läkare som egentligen inte får rekommendera det, men det är inte farligt eller ngt

Reply
Sandra

Om det verkligen inte hjälper med tabletter så finns det spruta att ta! Jag gjorde det när jag var yngre. Aerus har aldrig fungerat för mig. Däremot Cetirizin! Fast ta dem på kvällen för annars riskerar man att vara riktigt trött under dagen.. Kämpa på! Det är riktigt tröttsamt med allergi..

Reply
Rebecka

Åh vad roligt att du ska till Montenegro! Du MÅSTE besöka Herceg Novi, det är den finaste staden där!!
När ska du dit förresten?
KRAM

Reply
Fanny Cederlöf

Åhh hur kul!? Montenegro är så himla vackert! Du har verkligen något att se fram emot! Själv åker jag dit den 22:e! Supertaggad verkligen!

Reply
Sanna

Mysiga bilder!!

_En blogg om psykisk ohälsa(det må vara tjatigt med dessa “mådåligtbloggar” men dom behövs). “Man är inte sin/sina diagnoser”. Fast jo. Jag klarar liksom inte av vardagen. Emotionell instabil personlighetsstörning, ADHD, Depression och Panikångest_

Reply
Emma

Aerius suger! Jag mådde piss i 2 år. Nu har jag receptbelagda tabletter som är dubbelt så starka utan att man blir extra trött. Cetirizin Zandos 10mg, en vit förpackning med rosa på (viktigt att det är dom och inte någon annan cetirizin). Tack vare dom kan jag till och med njuta av sommaren igen! :) prova!

Reply
A

Asså du fattar inte hur glad jag är nu , ska också åka till Montenegro snart , om ca 5 veckor . När är du där ? Hade varit så sjuuuuuuuuukt kul att träffa dig , du är verkligen min förebild , pusssss

Reply
Michelle Vinberg

Du är så himla fin! Skulle du kunna göra en video på “hur din morgon ser ut” eller “hur du fixar dig” varje morgon?

Förresten, snälla skriv vilken kamera du använder personligen!:)
Kram michelle :)

Reply
J

Om du har pollenbesvär kan du försöka att lämna bort tomater, äpplen och spannmål från kosten. Ibland också mjölkprodukter. Funkar bra för mig! :)

Det finns nämligen något som kallas korsreaktion. Om du har björkpollenallergi kan en allergisk reaktion triggas igång om du exempelvis äter äpplen. Läs mer här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Korsallergi

Reply
f

är du noga med att ta tabletterna regelbundet? har lärt mig med åren att det räcker att jag slarvar och glömmer ta tabletten EN enda liten gång och mina ögon/näsa flippar ur av pollen direkt :( så det är väldigt viktigt att aldrig hoppa över någon dag, ta dem t ex tillsammans med dina p-piller så är det lättare att komma ihåg! :-) och komplettera med ögondroppar och nasonex så ska du se att det blir bättre!

Reply
Malin Petersson

Jag tycker att det är superkul när man får se lite av eran lägenhet, då får man se lite av vad du egentligen har för stil, det sägs ju att kombinationen av ens hem och kläder är vem man verkligen är. Kram!

Reply
Telegramm

Everything perfect, except for those phones on the table! Get them out of there. :) Enjoy the moment.

Reply
Tova

Jag har följt din blogg i ett antal år och har genom åren lagt märke till att du har mycket problem med pollen. Något jag rekommenderar är att ÄTA pollen (det finns att köpa, du behöver inte plocka från marken haha). Under vintern äter du då alltså små små delar av ett pollenkorn för att sedan äta större och större delar till att äta hela pollenkorn. Detta gör att din kropp vänjer sig vid pollen och dessa kraftiga besvär du pratar om kan försvinna helt eller minska anmärkningsvärt! Helt klart värt ett försök! :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*