• header

I LOVE TO TRAVEL

Desktop25

Photos from Sardinia, Zanzibar & Australia

Att resa är det bland bästa jag vet. Förut reste jag iväg så ofta jag bara kunde (då mamma kunde hjälpa mig med vovven), men sedan jag startade IvyRevel har det blivit mindre av det eftersom att jag inte kan vara borta från jobbet så mycket. Jag och Aleks har inte varit iväg sedan i augusti förra året så ni kan ju bara ana hur mycket jag längtar till vecka 30 då vi åker till Montenegro! Aleks är ju därifrån och han har pratat mycket om hur vackert det är, är så himla peppad på att åka dit.

Men innan Montenegro så ska jag till Ibiza en sväng. Det är jag och Humlan som ska dit på en långweekend. Eftersom att hon bor i Australien nu och bara är hemma över sommaren så kidnappar jag henne för en liten resa där vi får chansen att umgås bara vi två. :-)

Fler resplaner för i år men som dock inte är helt bestämda än är Tel Aviv & Tokyo! ÄLSKAR att åka till nya platser i världen där jag aldrig har varit förr!

// One of the best things in life is to travel. I used to travel as much as possible earlier (when my mom could help me with my dog), but it doesn’t happen that often anymore since I started IvyRevel. I can’t be away from work so much. Aleks and I haven’t been on vacation since august last year, so maybe you can understand how excited I am about Montenegro in week 30! As you know Aleks is from Montenegro and he always talk about how beautiful it is, so I’m very excited to go there. But before Montenegro I’m gonna go on a short trip to Ibiza. Alexandra and I are going there for 4 days next week. She lives in Australia now and is only in town for the summer so I’m taking her on a little trip so that we can hang out just the two of us. :-) More travel plans for this year (not booked yet though) are Tel Aviv & Tokyo! I LOVE going to new places in the world where I’ve never been before!

121 Comments

Sofia

Balkan är super fint Kenza! Jag har varit i Kroatien och Serbien och det är super vackert!
Min morfar är från forna Jogoslavien så jag tycker att det är lite roligt att Alex är därifrån!
Jag vet att du kommer få en grym och härlig vistelse där!

Kram Sofia

Reply
Maja

Vart i Montenegro ska ni? :) Ska också åka dit vecka 30, läängtar!! Har varit i ulcinj en gång innan men denna gång blir det Budva, hoppas man får se dig där :) Kramar!

Reply
Ronja

Kenza, har ett otroligt stort problem. Jag är bjuden på en släktings bröllop om 1 månad, och vi har som tradition att alla gäster måste se snygga/perfekta ut. Dessutom är killen jag gillar även bjuden dit. Eftersom jag inte har en aning vad man bör ha på sig på bröllop som gäst, skulle du kunna tipsa om ett par klänningar (ej allt för korta och allt för nakna)? Helst eleganta och riktigt vackra så alla har ögonen för mig. Skulle vara toppen.

Snälla gör ett inlägg om detta, lämna mig inte i svår situation.
Tacksam för svar ❤️

Reply
R

Vad gör Humlan i Australien? Bor hon där permanent? Jag förstår om du inte vill ge ut info om dina nära och kära men det vore kul att höra om det är okej för henne :)

Min sambo är nämligen från Australien och vi bodde där ett tag men är i Sverige nu. Tror dock vi flyttar tillbaka någon gång i framtiden :)

Reply
Nicole

Åk till Västindien/Karibien- dominikanska republiken!!!
Världens vackraste land!

Reply
Dixi Wonderland

Var i London i Maj och det var första gången jag lämnade landet på 16 år! Dock var jag så fruktansvärt sjuk i feber och hosta och jaa jag mådde skit men resan var helt underbar :D Dock mår jag skit illa när jag flyger, är så jävla åksjuk. Eftersom att jag själv ej har ekonomin för att resa så mycket så är de så himla roligt att få följa med världen över med er bloggare :D

Reply
Annie

OMG Kenza, I can’t believe you will be in Montenegro! Can you tell us more on where you will be? I am from MNE, and would love to have a chance to say hi :) <3

Reply
Eneli

I loooove to travel also! Unfortunately I have travelled only in Europe, but one day… :D
But luckily I have lived in London and in Toscany, Italy and Italy is my big love!!! :)
Next stop is going to be Iceland in August and I can´t wait for it, this land looks so mystical and unique! :)

http://www.dodolce.com

Reply
Yuri Vivas

Kenza, I’m your reader from Tokyo! I’m sure you’ll love Tokyo so so so much! Especially because of the fashion you’ll see here. I’ll be very happy in you come here, and I’m sure you’ll defenetly like it! Please come!

Reply
Ida

Åh vad roligt :D. Hoppas ni får det skoj på dessa atällen! Resa är verkligen en av de bästa man kan göra :D!!!!

Reply
Mandy

Hej! Jag älskar också att resa!
Jag ska flytta till Dubai om 23 dagar och börja jobba som flygvärdinna på Emirates! Kommer att få se hela världen!:)

Jag började blogga för ett par veckor sedan och har fastnat för det helt! Om du/någon är nyfken så är det bara att kolla in min blogg; http://amandafridolf.wordpress.com/

Puss

Reply
Orryana

*** Amazing, Kenza! You’re so lucky, but really deserving of all those opportunities. Looking forward to your pictures!
I just booked my flight to Barcelona in September so I’m really excited as well to go back to the beach! ***

http://orryginal.com/

Reply
Sarah

There are places far more beautiful and less controversial than Israel… I advise you not to go there.

Reply
daniela

Jag skulle också vara intresserad av att åka till Tel aviv och planerade att åka dit med min pojkvän faktist, men efter att ha läst på har vi kommit fram till att vi inte anser att det är tillräckligt säkert att åka. T.ex. utrikesministeriet varnade för ständigt bombhot och att man skall undvika att vistas på t.ex. bussar och i köpcenter. Det är säkert en underbart fin plats som har mycket att erbjuda, men tänk noga efter i alla fall! :)

Reply
dboom

you are soo lucky to have posibility to travel whatever you want to, Kenza. Take care, and I whish you the best:))

Reply
Adla

Hej kenza, res inte till Tel Aviv, res överhuvudtaget inte till Israel. Det finns egentligen inte mycket att göra där och folket är som skit. De har ockuperat Palestina i 66 år och har dödat tusentals och fortsätter ännu att döda. Det är ju ramadan hos muslimerna i världen, så imorse var det en liten 15 årig kille som skulle ut och be morgon bönen och kom aldrig hem, han blev kidnappad, torterad och bränd av illegala israeliska settlers nära jerusalem. Va inte blind eller ignorant. Snälla!

Reply
jenny

Åååååkkkkk till tokyo jag och min smabo va där under jul och nyår och de va så bra! vi va där i 17 dagar och vi hann åka till samma ställe minst 4-5 gånger. men ska du åka ta minst en vecka om inte mer för de är så bra. Kram

Reply
Sofie

Åh, jag vill också resa överallt å få se nya spännande platser! Och det börjar med NYC! :) om 10 dagar åker jag! :)

sofienordberg.se

Reply
cass

ååh Tokyo! Vill så gärna resa till Asien! Fina bilder

Mission: Happy är ett uppdrag att sprida kärlek, positivitet, och läran om att vara en glad och lycklig människa! Häng med om du vill ta utmaningen att ändra ditt liv!

Reply
Mariana Rocha

You are so beautiful ;)

You’re an inspiration to many people.

Keep it up

Reply
Frida

Jag var på Ibiza förra året & det är verkligen något unikt med denna lilla & fantastiska ö! Ett nattliv som man aldrig upplevt förut & riktigt härliga stränder & god mat! Havet är turkost & det är så charmigt med alla små stränder. Är riktigt avundsjuk! Hade också väldigt gärna åkt dit i år igen, men gärna minst två veckor. Där är så mycket att uppleva, på en så lite yta! Trevlig resa! :D

Reply
Sarah

“Travel – It’s the only thing you can spend money on that will make you richer!”

I also love to travel! And I’m glad that after I graduated in March I can pursue my dream! In May I flight for the first time of my life to the U.S.! And I’m going to spend a year here and hopefully I’ll get the most out of it! Currently I just have been in New York and I live in Minnesota. But at the end of this month I’ll already travel to Chicago and in September to Conneticut! And I’m already planning to head to Florida, Mexico and the Bahamas in January! :) I’m so excited and glad that I decided for this year abroad!

Reply
Zarah-Lou

ålle med! Resa är livets krydda!
Åker också till Japan i höst, Tokyo, Sendai och Kyoto. Innan dess en vecka ut i Europa som vi inte riktigt har bestämt ännu.. men alltså IIIIIHHH vad underbart det är!

Bästa resorna är dock (än så läge) Mexico och Jamaica! Karibien i mitt hjärta!

Reply
Stina-Lee

Vi har inte varit utomlands sedan året innan M kom vilket betyder typ… sex år sedan. SEX ÅR! Fatta att vi börjar bli sugna nu!!! :-D Ser fram emot första resan tillsammans med ungarna, är säker på att de kommer att älska det. Kramar från Malmö

Reply
Becka

Ja du borde absolut åka till Tel-Aviv!! Israel är ett spännande land och trots den lilla ytan så har landet mycket att erbjuda! Själv gör jag armén här nere och bott här i ca 1.5 år. Men snart är jag klar och då flyttar jag nog hem till Sverige, det är tyvärr lite dyrt här nere. Men resan ner kan du hitta billigt på Norwegian. ;) Hoppas du får en trevlig resa vad du än bestämmer dig för.

Reply
S

Hoppas ni kommer ha det kul i Ibiza. Så ni får komma bort från lilla regniga Svergie haha! Vill också åka till Montenegro någon gång, vore sjukt kul att se nya platser.

Reply
Sandy

Och vi tycker att det är så himla mysigt att få drömma oss iväg med dina bilder och ‘följa’ med dig. Önskar själv att jag kunde resa så ofta. : )

Reply
Petra

Hej Kenza!

Att resa är fantastiskt! Jag förstår och delar din önskan om att se världen, men vissa länder vill inte jag “sponsra” med mina pengar och bojkottar därför. Israel är ett sådant land, med tanke på vad som händer på Västbanken, vilket är fullt jämförbart med att resa till Sydafrika under apartheiden. Du gör såklart som du vill, men ville bara säga det ifall du inte kände till det.

Allt gott!

Reply
Sarah

Sorry för dålig stämning men: kul att åka till Tel Aviv när Gaza bombas!!!!!!!!!! :(

Reply
G

Åh nej Kenza, du som är så politiskt klok, snälla åk inte till Tel Aviv. Det pågår en kulturell bojkott mot Israel där “kända” personer uppmanas att inte åka till Israel och legitimera (dvs rättfärdiga) deras sinnessjuka övergrepp på Palestina och dess befolkning. Denna bojkott stöttas av väldigt stora organisationer och inflytelserika personer, så snälla var inte främmande för att sålla dig till den här ståndpunkten för det är väldigt viktigt!
Det är lika laddat och känsligt som när kändisar (och “vanligt folk” för den delen med) åkte till Sydafrika under apartheid. Eftersom Israel behandlar palestinier som de vita i Sydafrika behandlade svarta – dvs mer eller mindre förpestar livet för palestinier. Just nu är Gaza under attack där civila dödas och trakasseras, däribland många minderåriga.
Vill du veta mer och diskutera mer så kan du maila mig så berättar jag gärna mer, det är viktigt att ha en dialog och det är helt okej om du ej känner till detta sen innan, än finns det tid att ta rätt beslut!

Reply
tess

Tel Aviv är as najs! Lite italian/greklands känsla. Plus mkt bra shopping och god mat :)

Reply
Relife

Hej! Gå gärna in på min hemsida Relifearmband.se för att köpa ett armband för 50:- varav 50% går till välgörenhet. DU bestämmer modell och färg!

Reply
jeanette

Khloe Kardashian har en bild på dig på instagram, där du bär plagg från deras kollection :)

Reply
Christie

You might want to re-think the Tel Aviv holiday.

Israel is in another fight with Palestine and it will probably lead to all out war again.

Reply
johanna

åh jag älskar också att resa, blir inte så mkt av det när man är student. Men snart börjar mitt livs (hittills) största resa, flytten till London! :)

Reply
sara

i am going to sardinia – alghero in less than 10 days so any advices would be greatt! xxx

Reply
Jenny

Håller med dig! Det är bland det bästa jag vet.
Var i Filippinerna tidigare i år och i september blir
det Sardinien

Reply
Micaela

Om du ska till Tokyo så borde du åka till våren! :D i slutet av mars-början av april, för då är det som vackrast med alla körsbärsblommor som står i full blom! Men det är även väldigt vacker på hösten :) kram kram!

Reply
Sara

Tel Aviv tycker jag är en rätt tråkig stad… Satsa på Jerusalem istället. Där har du både oerhört spännande kulturella och historiska platser, shopping OCH bra uteliv :) En helt fantastisk stad med oändliga möjligheter helt enkelt :)

Åker ni däremot till Israel för att sola så skulle jag rekommendera städer norr eller söder om Tel Aviv… Exempelvis Haifa eller Nahariya som ligger norr om eller Ashdod eller Ashkelon som ligger söder om Tel Aviv. Alternativt att ta er ända ner till Eilat som verkligen är det stora semesterparadiset i Israel med massor av fina korallrev där man kan snorkla i. Nära till Jordanien också vilket kan vara kul att besöka i för en dag eller två :)

Reply
Halloj

Men åhh jag vill med resa! I alla fall rekomenderar jag att du åker till Libanon innan du åker till Tel Aviv för att det ligger ju i Israel och ifall du åker dit innan du åker till Libanon så får du inte komma in till Libanon på grund av konflikterna som har hänt mellan dessa länder. Anway så ville jag bara säga att Libanon är jättefint med massa god mat, speciellt i Beirut.

Reply
S

Haha, tycker det är lite komiskt hur olika man kan se på saker :D för en “vanlig” person som studerar som jag, är det bra om man kommer iväg på ens en resa om året :P skulle gärna oxå resa mera men har inte ännu lyckats hitta något pengaträd :D nu i juli är det dock dags för min resa för iår!

Reply
Therese

Vad har Alexandra för visum i Australien? Man kan ju bara få working holiday visa ett år om man inte farmjobbar för ett andra. Tack på förhand!
Kram

P.S du står för lätt bästa bloggen! :))

Reply
Sanna

Så fina bilder! Längtar sååå tills jag får åka utomlands för första gången.

_En blogg om psykisk ohälsa(det må vara tjatigt med dessa “mådåligtbloggar” men dom behövs). “Man är inte sin/sina diagnoser”. Fast jo. Jag klarar liksom inte av vardagen. Emotionell instabil personlighetsstörning, ADHD, Depression och Panikångest_

Reply
Maya

Du har verkligen varit en sann inspiratör i flera år, personligt och ytligt. Men du sjönk just så mycket i mina ögon att jag inte längre känner en lust att läsa din blogg. Att du åker till Israel säger vilken person du är. Jag hoppas att du får i dig någon som helst gnutta av förstånd och inser att det kanske inte är så jävla bra gjort av dig, men om det inte händer säger jag tack och adjö.

Reply
emelie

Men tyst med att du knappt reser längre, tycker du är utomlands var och varannan dag! “Normala” personer åker 1-2 gång om året om ens det!

Reply
Mia

Resa är livet! Tror Montenegro kommer vara en hit. Men varför Tel Aviv? Skulle aldrig åka till ett land som ansvarar för konflikt och förtryck i decennier. Israel tillhör Palestina!!

Reply
Merita :)

Han har rätt fint är där o härlig sand ( beroende på vart i Montenegro ni åker) jag åker dit om 2 dagar yeey .. Hoppas ni får en skön semester!!

Reply
Moa

Hej Kenza!

Alltså förlåt, det låter säkert dumt,men du reser ju sjukt mycket Och att du har råd, okej, du är ju en känd bloggare och så, men har det alltid varit så att du har rest mycket? Också före du blev känd.

Ps. Bilderna är jättevackra och så du med!

Reply
Susan

You should definitely go to Tel Aviv! It’s a beautiful and modern city, and has both great beaches and shopping. I have been there twice myself, as well as in Eilat which is also beautiful and more relaxed. Don’t listen to people who tell you not to go because of the political conflict. First of all, you don’t have to support a country politicaly to travel there. Lots of people visit China for instance. Second, there are two sides to any story, which is something the anti-israelians tend to forget. Israelians are really nice and warm people, and almost everyone want peace more than anything. The palestinians however, will never stop attacking Israel. If they would, there would be peace now. What happened with the palistinians all those years ago was wrong, but it’s done, and the important thing is to make the best of it, accept what happened and move on, and most importantly use peaceful means. Also keep in mind that Israel is the only country in the middle east where women and gay people have the same rights as everyone else, you can dress as you like and be with whoever you want, and everyone has the right to choose their own religion. That is absolutely not the case in the countries around Israel, and is not the case with the palistinians.

Reply
Sara

Åh, du bara tar alla mina drömresemål som jag velat besöka hur länge som helst, men inte haft pengar till, då det är så dyrt att resa just dit! Som Tokyo har varit min dröm sedan 13 års ålder och Australien sedan 16 års ålder…inte kul..känner mig bara så deppig, för har inga pengar, så har ju du det, klart du kan då. Men man blir jätte nere, haha

Reply
Sara

Åk till MAROCKO Kenza! Marrakesh! De är så otroligt fint där, du måste ju bara dit!

Kram

Reply
Bella

Jag ska till Tel aviv snart för typ 5e gången. Israel är ett fantastiskt land! Nu är det ju lite spänt därnere, men tror att det är okej. Och lita inte för mycket på media, det är vinklat.

Reply
Mia

Att folk skriver att Tel Aviv är vackert, trevligt och spännande hör väl inte till saken när dem ansvarar för förtryck? Hitler kanske också var en trevlig prick privat men inte fan skulle man sällskapa med honom!? Och det är inte “lite spänt” där nere just nu, det har vart på helspänn sedan Israel invaderade Palestina och utnämnde sig själva till ett eget land!!

Reply
anna

Wow! :-) Glad jag blir av att höra att du ska (kanske iaf) till Israel! Jag kan helhjärtat rekommendera Isreal! Tel Aviv är underbart, det är även Jaffa, och för att inte tala om Jerusalem – som är helt magiskt. Det är ett spännande, vackert och helt underbart land med så rik historia, och så unik blandning av kulturer, god mat, fantastiska människor och ja, håller med andra… lita inte helt på media. Har rest runt i hela Israel, och svensk media är oerhört vinklat i denna fråga – oavsett: bara åk! Ha en fin sommar!

Reply
F.

Tycker absolut att du ska tänka om kring Israel resan. Jag tycker att alla människor bör ta ett ställningstagande mot det Israel som stat gör mot Palestinier. Det handlar om ett moraliskt ställningstagande, ska man ligga på stranden och sola medan man vet att staten skjuter bomber mot oskyldiga barn. Åk hellre till ett annat land:)

Reply
Leyla

Åk inte till Tel Aviv, speciellt om du vill besöka arabländer i framtiden. Reser du till Israel så släpps du in i arabländerna eftersom de flesta arabländer har dåliga relationer med Israel.

En annan sak är att om du bestämmer dig för att turista i Israel (som är en ockupationsmakt med Apartheid-system som tillämpas i Västbanken) så bidrar du med pengar i form av turism till ett land som har förtryckt ett folk i nästan 70 år.

Snälla åk inte dit! Bidra inte med pengar och reklam till ett land där förtryck och rasism är vardagsmat. Snälla Kenza!

Reply
L

Till Susan, citerar även en mening i hennes kommentar :
“Israel is the only country in the middle east where women and gay people have the same rights as everyone else, you can dress as you like and be with whoever you want, and everyone has the right to choose their own religion. That is absolutely not the case in the countries around Israel, and is not the case with the palistinians.”

Först och främst så betraktar Israel sig själv som en judisk stat som är främst till för judarna, självklart bor det även kristna och muslimska minoriteter då Israel (innan 1948) tillhörde Palestinierna.
Israel är ett land som tillåter religionsfrihet, med det utesluter inte faktumet att muslimer och kristna diskrimineras av judarna och till störst del av de Ortodoxa judarna (som anser att Israel är enbart till för judarna) som har stort inflytande i samhället och politiken.

En annan sak som är ett stort problem i Israel, speciellt i Jerusalem, är att flertals människor har blivit attackerade av Ortodoxa judar som spottat på dem för att de var alldeles för lättklädda eller när de misstänkte att någon var homosexuell.
Som jag nämnde tidigare så har de ortodoxa judarna stor inflytande i politiken då Israel styrs av ett högerparti som är till de Ortodoxa’s fördel. Man tillåter heller inte samkönade äktenskap i Israel, och många judiska kvinnor tvingas bära heltäckande klädsel av sina män. Så med andra ord, nej, de du skrev stämmer inte helt och hållet.

Reply
Me

Varför Tel Aviv? Varför åka till ett land som ansvarar för förtryck och apartheid? Snälla Kenza, inte du också! Alltför många människor i västvärlden blundrar för vad som faktiskt pågår i Palestina. Jag tycker, som någon annan nämnde, att alla bör ta ett ställningstagande till vad Israel gör mot Palestina. Ddt har pågått allt för länge – i decennier. Att du åker dit bevisar bara att du tycker att Israels sätt att plundra palestinierna på är okej

Reply
Sofie

Detta låter ju som ett konstigt resmål men jag bara måste tipsa om Luxemburg, Kenza! Är ett helt fantastiskt land med otrolig natur och grymt nattliv. Rekommenderar en weekend där i september, då är det fortfarande varmt och skönt. Jag bodde där i ett år 2008-2009 och saknar det fortfarande, är så otroligt vackert. Inte bara landet utan rekommenderar verkligen staden Luxemburg med de olika delarna Grund, Pfaffenthal och Gare. Åk dit!! Och lägg upp massa härliga bilder som jag får titta på ;)

Reply
Sareh Aman

Hur kan du vilja åka till Israel efter allt som pågår där, har du inte sett hur dom bränner upp 16 åringar eller kidnappar små barn som knappt har fyllt 12. DET är inte okej!!!

Reply
Avital

Tycker helt klart att du ska åka till Tel-Aviv, det är en så härlig stad. Men om du åker till Israel så bör du även åka till andra städer och platser som: Jerusalem, Döda Havet och Eilat. Dessa ställen är så fina och det finns så mycket att göra och se. :) Och tro inte för mycket på median som sprids. Jag har varit i Israel nu i 5 veckor och ser, hör och upplever allt som händer här. Det är inte alls samma sak som median skriver om Israel. Tokyo är också jätte fin och intressant säkert! :) Ha det bra!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*