• header

SUMMER IN SWEDEN

swedishsummer-1

swedishsummer2-1

Här har vi gått och huttrat och förbannat oss över den kassa sommaren. Men sedan kom värmen! Åh, då finns det ju inget bättre än svensk sommar!! :-) Igår hade jag det jättemysigt ute i Nacka med Mika & Dilay. Vi låg i gräset och pratade, skulle vilja säga att vi tog ett dopp också men det var vi för fega för haha. Sedan käkade vi ceasarsallad med räkor till lunch. Har aldrig ätit det med räkor förut men jäklar vad gott det var!

Nu ska jag packa det sista och sedan ska jag nog förbi kontoret en sväng innan vi åker in till flygplatsen. Det gör verkligen ont i hjärtat att åka ifrån Mani när han har ont men jag vet att han trivs med Aleks, och så ska han ju bara ligga stilla nu. Helst i buren (vi köpte två stora burar igår, en att ha hemma och en på kontoret) men han tycker inte om den alls. Han bara gnäller och krafsar och andas jättefort. Det känns ju inte så jäkla bra för ryggen? Jag vet att det bara är att vänja honom men det är svårt. Här hemma är det okej att ha honom utanför buren när vi vaktar honom och ser att han inte gör något han inte ska göra, men på kontoret måste han verkligen ligga i buren för folk kommer och går hela tiden och han får inte hälsa/röra sig för mycket. Veterinären sa att det var superviktigt att han vilar & ligger still i ett par veckor så att diskbråcket läker (sedan börja med sjukgymnastik), minsta lilla felsteg och nerverna kan påverkas ännu mer och då måste vi operera.

 // We’ve been so cold and cursing over this lousy summer. But then the heat came, and when it’s hot here there’s nothing better than Swedish summer!! :-) Yesterday I had a really cozy day with Mika & Dilay by the lake. I’d like to say that we took a swim as well but we weren’t brave enough haha. We also had ceasar salad with shrimps for lunch. I’ve never had it with shrimps before but it was delicious! Now I have to pack the last things and then I think I’ll stop by the office before going to the airport. It really breaks my heart to leave Mani when he’s in pain but I know he’s safe with Aleks, and he’s just supposed to lie down now. In a cage (we bought two big cages yesterday, one to have here and one at the office) but he doesn’t like it at all. He’s just whining, scratching and breathing really fast. That can’t be good for his back? I know he has to get used to the cage but it’s hard. At home it’s ok to have him outside the cage when we keep an eye on him and can see that he’s not doing something he’s not supposed to do, but at the office he really has to be in the cage because people come and go all the time and he can’t greet/move too much. The vet said that it’s extremely important that he rests for a few weeks now to heal the herniated disc (then start with physical therapy), the slightes misstep and the nervs may be even more affected and then we have to do surgery.

48 Comments

Cecilia

Har han varit i bur forut? Det kan ta nagra dagar innan de vanjer sig.

Helst ska man ju inte bara trycka in dem i buren utan borja vanja dem vid den sakta, men i det har fallet hade ni ju inget annat val vad jag forstar. Sa forsok bara gora buren till det basta stallet pa jorden. Ge honom all hans mat dar inne, och kop t.ex. en san dar Kong och kleta i lite jordnottsmor sa kan han roa sig med det och slipper oroa sig for att han ligger i en bur.

Berom honom mycket nar han ar lugn, och forsok ignorera sa mycket av paniken som mojligt, forutom om det ar risk for att han skadar sig naturligtvis.

Haller tummarna stenhart att han blir bra nu! Har tva hundar sjalv och jag skulle typ do om nagot hande dem!

Kram!

Reply
W

Vet att det är skitjobbigt när man måste tvinga ens älskling att vara helt stilla. Gör så ont att se dem olyckliga. Min häst fick en eltråd runt benet och var tvungen att stå heelt stilla i tre månader. Hon led av att inte få springa med dem andra hästarna… Men det blir bättre, idag är hon frisk som en nötkärna och gladare än någonsin! Hälsa lilla Mani att krya på sig! Kram

Reply
Lisa

Kassa sommaren? Där jag bor har vi haft strålande sol och mellan 25-29 grader hela sommaren. :)

Reply
v

Pröva ett typ kompassgaller. Alltså inget tak. Så kan du ha nån korg eller nått där i.

Reply
Dixi Wonderland

Jag vill bara krama om dig men avståndet är för långt så se detta som en cyberkram! Förstår hur jobbigt detta måste vara, vi fick ju börja året med att operera Bonzo och gud va tårarna rann för mina kinder. Vi trodde de var cancer men thank god så var de bara ärrvävnad. Försök att ha roligt på din resa för Mani är i trygga händer hos Aleks. Och vad är kanske 6 veckor i bur jämfört med att sen må bra och ha flera år av bus och springande? Ni klarar detta! :)

Reply
anonym

Min lilla vovve (lite större än Mani) har precis blivit frisk från sin två månaders bur-vila. Hans höft spökade och blev opererad och tilldelad bur-vila. Det var två hemska månader och han gnällde och ville bara leka och jag har aldrig känt mig så elak. Han förstår ju inte att det är för hans eget bästa. :( Men nu är han frisk och får gå promenader igen! Håll ut, hur hemskt det än känns. Det kommer bli bättre! :)

Reply
amanda

Köp fyra kompostgaller och sätt ihop, då kan han se mer och det blir inte lika instängt även om det blir en liten yta. Dock så får han ju absolut inte hoppa upp mot gallret men de flesta hundar brukar vara lite rädda för det om man skramlar lite med det och låtsas att det är farligt. Kan ju vara ett allternativ som gör att man inte blir lika stressad :)

Reply
Lisanne

Cool photos! The summer here in The Netherlands doesn’t really feel like summer right now. It’s raining the whole day, so I’m just laying in my bed because I had only three hours of school today. Well, a day ‘doing nothing’ is also nice sometimes. :)

Reply
Nina Mimii

THANK YOU for this long post I missed it soo much that you share a bit of your life and what you doing/did with us :) because the last few days you didnt write real much. love you! have a safe trip to IBIZAAAAAAAA xx :-*

Reply
Nina Mimii

and i think a little break will be good for you. i know that your thoughts will mostly be at home by mani though but i just hoooope that you have fun anyway. and aleks will take very good care of mani :)

Reply
Isabelle

En hund måste ju vänjas, man kan ju inte sätta en hund i en bur i flera timmar om den aldrig suttit i en innan. Så det ska nog gå bra bara han får tid. Se till att han känner sig trygg i buren, sitt bredvid och bara slappa korta stunder i början. Belöna inte genom att släppa ut honom eller ens prata med honom om han krafsar eller så. Bete er som att buren inte är nån stor grej så kommer inte han heller tycka det.

Reply
cass

Sådan vacker uhm.. rock? haha du har på dig! Och gud ja, äntligen sool!

Mission: Happy är ett uppdrag att sprida kärlek, positivitet, och läran om att vara en glad och lycklig människa! Häng med om du vill ta utmaningen att ändra ditt liv!

Reply
camilla

Testa att ha buren öppen, lägga lite godis i den och ha något skönt att ligga på som han gillar. Så han känner att det är hans lilla “koja” :-) Har en dvärgpudel-kille på 10 år och han älskar sin bur nu fast han hatade det när han var liten. Han har även haft diskbrock och blev bättre av att vila men det tog några månader så ge inte upp! Lycka till <3

Reply
Cc

Tips istället för bur, kompostgaller!
Finns på granngården , ÖB, rusta m.m.
Lägg in något hundben så han har något att tugga på

Reply
Katrine

Høres herlig ut! God tur til varmere strøk da :-) Håper det blir bedre med Mani! Jeg er sikker på at han kommer til å ha det fint med Aleks imens du er borte! :-)

Reply
Stina

My friends dog had a similar problem but they never found a reason for the symptons. He also had to be in a cage (he was a cotton de tulear). But then he just started to get better and the symptons never came back. He is no longer alive, but he didint die because of his back problems (he died in a car accident). But they still don’t know why he was sick and what caused the problems.

Reply
Sara

Stackars mani :( är själv djurägare och vet exakt hur förjävligt det är när ens djur är sjuk… man vill bara säga upp sig från alla måsten och bara spendera tid med sin älskling för att hålla koll och finnas där… hoppas han blir bra snart!! och att du kan koppla bort det i ibiza.

Reply
A

Gör buren till den roligaste, mysigaste platsen i världen. Om han har en filt eller kudde som han vanligtvis brukar ligga på – in med den i buren. Köp en kong (http://images.thefuntimesguide.com/wp-content/blogs.dir/40/files/dog-kong-toy-with-dog-treats.jpg) och lägg den där så han får greja rund med den därinne. Mata och ha vatten i buren. Ha hans favoritleksaker i buren. Varje gång han är där – klappa och beröm och ge godis. Ha buren i ett ställe i lägenheten där ni själva är ofta.

Börja med små, små steg – lägg godis vid buren, sedan minska gradvis avståndet till direkt utanför buren, klappa och beröm, och när han är bekväm där kan man börja arbeta med hunden i buren.
Så fort han självmant går in i buren, stäng dörren en väldigt kort tid. Eftersom det är bra att mata hunden i buren är en bra tidsperiod att stänga dörren när han äter och sedan öppna direkt. Nästa gång kan man ha den stängd någon minut längre, osv.
Om han gnäller eller skäller har ni förmodligen haft dörren stängd för länge, då får man backa ett steg och ha den stängd lite kortare nästa gång.

Det tar alltid lite tid att burvänja en hund, det är väldigt sällan de är helt okej med det på en gång, men med en dos tålamod och mycket beröm och positiv träning för hunden brukar det gå bra!

Reply
Malin

Tänk på att du måste söka tillstånd hos jordbruksverket för att ha honom i bur då det inte är tillåtet enligt lagstiftningen. Det gäller även när en veterinär har ordinerat burvila!

Reply
MarinaS

Istället för bur så kan ni koppla honom med koppel där ni vistas som mest, oftast accepterar de det bättre. Gnäller han gå inte fram, gå endast fram och kela om han är lugn. Om ni går fram när han gnäller blir det belöning och då kommer han att lära sig att det lönar sig att gnälla!

Hoppas han kryar på sig, och var starka!!

Reply
Sofie

Burlekar! Google it. Men sen håller jag med om att det kanske är bättre med kompostgaller och en skön filt i, så han känner sig mer med, en bur tar ett tag att vänja in. Och gärna en Kong eller annan hjärnaktivitetsleksak! Då blir han lite trött också utan fysisk aktivitet :-)

Reply
Liz

Haft diskbråck på två av mina hundar (har kennel). Rekommenderar kompostgaller istället utan tak så blir han säkerligen inte lika stressad av det. Håller tummarna att det kommer läka fint!

Reply
Nea

TIPS: Då vår hund ännu var valp och behövde sova i bur, lag alla från familjen varsin tröjja dit som de haft på sig. Den trygga lukten lugnar :)

Reply
Linda

Stackars hund:( hur mycket ska hunden lida för din skull? Sitta instängd och inte få röra sig som normalt.

Reply
Emma

Det bästa jag tror man kan göra för Mani är att prova associationsträning. Att han lär sig att koppla ihop buren med en positiv och trygg känsla. Kanske kan han få äta en liten bit av sin mat i buren i början? Lite hundgodis? Ett hundben? Kanske kan ni sitta med honom och gosa lite när han är i buren? Sätt honom bara i buren i början när han redan är trött. Jag tror inte att det bästa man kan göra är att stänga in honom med en gång (säger inte att det är det ni gjort). Utan vara att man försöker göra det till en mysig grej utan att “ynka” honom för mycket. Detta är såklart bara tips och du gör det som känns naturligt och bäst för dig och din hund. Jag har själv haft hund med diskbråck och vet hur jobbigt det kan vara. Hoppas det blir bättre snart!

Reply
Meegan

Poor little Mani! I will keep my fingers crossed for the little sweetie. I hope he is going to be back to his old self soon. I always love the sweet photos of him. Hope he gets a lot of good rest and his surgery goes smoothly when it’s time. Please keep us posted on him.

Reply
malin

Du är så jäääkla fin!! Mani kommer nog bli bra, har själv hund och när han blev sjuk i höften (som kommer hålla i hela livet..) så var det jättejobbigt. Men man ska bara se till att ha det bra med det fina man har! När du kommer hem mår han nog bättre! :) kram

Reply
Thorsten

Hej Kenza, you do everything for Mani’s recovering, that’s really nice.
Many thanks, your’re fan of the german team in the final?! ;-)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*