• header

TRIANGL

KenzaZouiten_trianglbikini_ibiza-2

KenzaZouiten_trianglbikini_ibiza-3

KenzaZouiten_trianglbikini_ibiza-1

KenzaZouiten_trianglbikini_ibiza-4

Bikini from Triangl // sunglasses from Le Specs // kimono from Zara

Vårt hotell på Ibiza låg uppe på berget så vi hade världens vackraste utsikt! Var tvungen att ta lite bilder där i min fina bikini. Ni är många som frågar mig om storlek i dessa bikinis. I denna har jag S i toppen och XS i trosan (tror jag har det i de andra också), men trosan är snäppet för tight så hade nog behövt S ändå.

Idag är jag tillbaka på jobbet, drog iväg på lunchen och fotade lite med Rami så det ska ni får se de närmsta dagarna. :-) Är förresten helt förstörd idag.. Jag sov väldigt mycket igår, på flygplatsen, på planet, på soffan när jag kom hem och sedan på natten. Och varenda gång upplevde jag det läskigaste jag någonsin varit med om. Försökte förklara för mina kollegor och de berättade om något som heter sömnparalys. ALDRIG hört om det, men igår upplevde jag det flera gånger och det var riktigt otäckt. En av gångerna lämnade jag även min kropp och tittade på mig och Humlan som låg där på bänken. Ahh kommer inte våga somna ikväll!! Som att jag inte redan har problem med sjukt läskiga mardrömmar, nu även detta?

// Our hotel at Ibiza were up in the mountains and had this beautiful view! I had to take some photos there in my pretty bikini. Many of you ask me about the sizes in these bikinis. In this one I had size S in the top and XS in the bottom (I think I also have that in the other bikinis too), but the bottom is a bit to small so I think I would have needed S.

Today I’m back at work, on my lunch break I took some photos with Rami so I will show them to you later. :-) Btw I feel awful today.. I slept a lot yesterday, at the airport, on the flight, on the couch when I got home and then at night. And every time I experienced something really creepy. I tried to explain to my colleagues and the told me about something called sleep paralysis. I’ve NEVER heard of it, but yesterday I experienced it several times and it was really scary. One of the times I left my body and watched Alexandra and I sleeping at the bench. Ahhh I’ll be too scared to fall asleep tonight!! I already have problems with nightmares, and now this?

100 Comments

Josefin

Jag har precis samma problem som jag kan uppleva flera gånger i veckan om jag inte sover med öronproppar. Vanligast är att jag vaknar och ser och hör folk i min lägenhet. Väldigt läskigt men det är ju bara pgr av att min hjärna halvsover medans kroppen är vaken. Somna med öronproppar så slipper du det eftersom det vanligtvis kommer när man hör ljud precis innan man somnar :(

Reply
Cornelia

Jag lider också av sömnparalys och har gjort det i princip så länge jag kan minnas. Det är väldigt obehagligt och man vänjer sig aldrig vid det, men jag har iallafall lyckats komma på någon få knep som fungerar för att “vakna” upp ur den. Först när jag berättade det för alla så trodde dom jag var dum i huvudet typ haha ..

Reply
Edith

Alla dina drömproblem försvinner kanske om du försöker bearbeta saker, hos en psykolog av något slag :)

Reply
Karro

Jag brukar uppleva det, ibland och det viktigaste är att inte få ”panik”, vet att det är svårt men när du upplever det försök att typ röra på dig lite även fast det inte går eller försök öppna ögonen, det brukar funka på mig efter ett tag! <3

Reply
Amanda

kan du inte berätta i detalj hur drömmarna gick till? tycker sånt är jättefaschinerande men såklart läskigt!! är livrädd för att få en sömnparalys..

Reply
Marielle

Hej Kenza!
Jag ska på bröllop i september och klädseln är Kavaj.
Jag undrar om du kan ge förslag på vad man då kan ha på sig?
Skulle helst vilja ha en maxiklänning..
Har aldrig varit på bröllop så behöver all hjälp jag kan få!!

KRAM

Reply
Caroline

@Kenza: I had the same experience with sleep paralysis for three times now in the last few weeks… it is frightening, isn’t it!? :(
I have heard it occurs when you are stressed. So I hope you will have a relaxing vacation in Montenegro!
Best wishes from Germany :)

Reply
J

Ja jag har haft sömnparalys förut men alltså jag vet inte direkt vad fan som hände…vet bara att min kropp var typ förlamad och sedan såg jag någon form ute i vår hall o var typ asrädd och kunde inte röra på mig + att jag såg mig själv ligga i sängen från en vinkel wtf……så jävla skumt

Reply
Matilda

Jag lider av sömnparalys och har gjort det i hela mitt liv… Får panik vaje gång och ibland vägrar jag somna om när det hänt typ 4
Gånger samma natt. Brukar hjälpa om man går lite och dricker vatten precis när man kommit ut ur det. Hoppas det inte händer igen! Inte kul, men man ska inte oroa sig egentligen för det är inte farligt :) men det är extremt obehagligt allt.

Reply
Pernilla

Min sambo hade för några år sedan sömnparalyser stup i kvarten när han sov. Han började skriva ner allt i en bok, helt sjukt att läsa. Om du googlar det finns det jättemycket info att få reda på :). Det bästa man kan göra är att försöka slappna av när man är i “de”. Men är nog lättare sagt än gjort…hoppas de inte kommer tillbaka till dig! / Pernilla

Reply
Therese

Fy vad läskigt.. Nu kom ja o tänka på en dröm jag hade för inte så länge sen.. Jag är trilling så har två systrar till, då i drömmen så var jag och mina systrar i en matvaruaffär och hade en varsin barnvagn och barnen vi hade var oss själva som små?!? Alltså kan du förstå att då såg jag mig själv som jag är nu plus att barnet jag hade var mig själv som liten.. Sjukt läskigt att se det på de viset haha, och inte bara de.. Någon försökte också döda oss!! Så sjuka drömmar man drömmer ibland som bara inte går att förklara.. Men din tog nog priset:o hoppas det inte händer igen då. Kram

Reply
Jonna

Asså fyfan sömnparalys är det värsta jag varit med om! En av gångerna var det ett monster/et sjukt skrämmande docka som satt bredvid min säng och skrattade. Jag låg på mage i sängen o den flyttade sej ovanpå min rygg och jag kunde känna monstrets hår och ansikte mot min hud och jag kunde inte andas. Som tur har jag bara varit med om hallucinationer i samband med sömnparalys en gång, annars brukar det endast vara så att jag inte kan röra på mig.

Reply
Dixi Wonderland

Jag har bara varit med om när man håller på att somna att hela kroppen hoppar till och vad jag har hört ska de bero på att hjärnan somnar innan kroppen haha :P Typ som att man faller :P

Reply
Linn

Har haft samma sak av och till i flera år. Sjukt jävla läskigt varje gång, livrädd för att somna igen efteråt :P

Reply
Anna

testa att googla på Sömnparalys? låter som om det kan vara något i den stilen! kärlek och fred

Reply
Jasmine

Jag har sömnparalyser titt som tätt och något som faktiskt har hjälpt är att inte ligga på rygg och att försöka röra på fingrar eller tårna med jämna mellanrum ända tills jag somnar (du kan också göra grimaser haha). Sedan kan det vara bra att inte ha det för varmt i sängen.
Hoppas det går över för dig, vet hur otäckt det kan vara!

Reply
Nahla

Ohh sömnparalys har jag haft flera gånger o det är lika äckligt varje gång!! Man känner sig helt förlamad fast man egentligen är vaken!! Sjukt läskigt är det iallafall !

Reply
Adriana

Hej,
Jag har lidit av sömnparalyser sedan jag var liten och det är verkligen något av de mest obehagliga som jag har varit med om. Man är ju i ett mellantillstånd (vaken/sover) och befinner sig i en sorts dvala. Precis som du beskriver kan man ibland känna att man är utanför sin kropp, och ibland är man mer paralyserad och kan känna att någon tex är i rummet fast man inte kan vakna, röra sig, prata osv. Har varit med om extremt sjuka paralyser. Ett tips är att försöka somna med något som gör än lugn, musik kan hjälpa, läsa, se på film, ligga i din partners famn. Vad som än passar dig. Det kan även gå i perioder, tex om man är väldigt stressad över något fast det eventuellt är mer undermedvetet. Jag hoppas att du slipper det mer, att det går över och du inte får så “läskiga” paralyser mer än det du redan har fått. Kram

Reply
Angelica

Åh, jag har också varit med om sömnparalys (visste dock inte att det hette så förrän du skrev det nu och jag kollade upp vad det var för något). Jag har dock aldrig kommit så långt att mitt psykiska separerats från mitt fysiska. Har vaknat upp flera gånger och inte kunnat röra mig, känt mig helt förlamat. Rätt läskigt.

Läs detta: https://www.flashback.org/t2213356

Jag VET att det inte är en pålitlig källa, flashback liksom, haha. Men det var intressant läsning angående sömnparalys :)

Reply
Emma

Riktigt otäckt, har varit med om liknande själv. Inte att jag svävat ovanför kroppen än, men andra obehagliga saker. Orkar inte rikigt förklara.. Men googla på astraldrömmar, var nog det du upplevde!

Reply
Nathalie

Åh, jag får också sömnparalyser. Förr väldigt, väldigt ofta så jag var till slut livrädd för att somna! Värst vart de för mig om jag låg på rygg eller mage. Några gånger har jag trott att jag ska kvävas när jag ligger med ansiktet nertryckt i kudden och kan inte röra mig. Så fruktansvärt vidrigt!!!

Reply
Lina

Jag har också varit med om sömnparalys! Hörde röster och konstiga ljud, och kunde inte röra mig! Även om det är fruktansvärt obehagligt så är det helt ofarligt. Det sker ju just när man håller på att somna, hjärnan kopplar på sömnen, men har inte “hunnit” koppla bort medvetandet än, och därför blir man ju medveten om det man drömmer. Det är helt normalt att man kanske hör röster, att man tror någon kommer in i rummet och sådär, och att man fast man försöker inte alls kan styra sin kropp. Mitt bästa tips är att bara att acceptera att det är lite läskigt, du vet ju att det alltid går över och det är varken farligt eller onormalt. Det blir ju tyvärr värre av ångest och oro, så försök att acceptera att du kanske kommer ha det i någon natt så försvinner det ofta av sig själv sedan. :)

Reply
Emmy

Har varit med om sömnparalys jag med. Men det har bara hänt en enda gång. Jag var livrädd för att somna i början efter det men det är bara att somna. Inget farligt. Det är tydligen normalt och händer när man vaknar under tiden man sover som tyngst. Då är kroppen helt avslappnad ch därför man får en paralys. Varar bara i några sekunder. Men jag vet vilken panik man får. Kram <3

Reply
Lisanne

Aaah, these photos are so beautiful! I really like the kimono from Zara. I hope someone can tell you more about your sleep problems, because this ain’t fun. :(

Reply
Linda

Hänt mig med nydligen för första gången, sjukt häftigt tycker jag, fast va livrädd då!

Reply
Jessica

Det där hände mig sist när jag flög och var på väg hem. (Hände när jag kom hem & skulle sova igen) Hade också sovit mycket och kände mig allmänt konstig. Hur läskigt som helst!! Men det har inte hänt igen efter den gången, men blev också rädd att det skulle hända igen. Men det gjorde de som sagt inte. :) Kram

Reply
Cat

Fyfan . . Det led jag av då jag käkade mycket Stilnoct.
Riktit jävla vidrigt var det. Vågade inte sova normalt på en vecka efter en av dom vidrigaste paralyserna jag någonsin haft.

Hörde ett riktigt starkt borrande ljud, som om någon borrade inne i mitt huvud, min käke var rejält spänd och det kändes som om jag skulle dö. Sen plötsligt så börjar jag krypa baklänges i jätte fort takt bort mot köket, det var som om jag verkligen gjorde det på riktigt! Precis när jag ska vända mig om och se vad som står bakom mig, så vaknar jag upp.

Hade andra vidriga paralyser utöver denna, har skrivit ner alla paralyser jag haft och mina vänner har skitit på sig efter att dom läst allt.

Det viktigaste du bör göra, är att andas lugnt och vara medveten om att du befinner dig i en paralys och inte drabbas av panik, för det är när du får panik som paralysen blir värre. Så andas lugnt.
Jag använde tex. min hunds andningar och försökte andas i samma takt som han när han låg bredvid mig i sängen och det hjälpte otroligt mycket.
Och glöm inte bort, även om det känns att du ska dö / är död, så är du ändå i ditt trygga hem.

Ett tips till. Kolla inte äckliga filmer om sömnparalyser som finns på youtube, det är mer av ondo än nytta om jag säger så ;)

/ från en som lidit av sömnparalyser 100-tals ggr <3

Reply
Jhs

Jag har också problem med sömnparalys och de är väldigt obehagligt och rubbar ofta min dygnsrytm. Men egentligen om man tänker efter så är de ju inget farligt rent fysiskt! De finns faktiskt människor som lär sig styra över sin paralys som, när du var utan för kroppen, och kan hitta på lite vad som helst de är ju ganska coolt!

De som har hjälpt mig är att jag oftast vet att jag drömmer i drömmen typ oj nu blev de läskigt vilken tur att de är en dröm… Rörig kommentar, höhö!
Kram och hoppas du får sova bra :)
.

Reply
Lindsey

Hi Kenza, unfortunately I’m familiar with sleep paralysis. Sometimes when I almost fall asleep, my body paralyses and I’m still awake. Then I can’t move my body, I can only open my eyes. Usually It feels like there’s a demon or something on top of me. I always want to scream, but I can’t. It’s really scary and I’ve been to the doctor, but he says it’s quite “normal”. Your body is already in sleeping mode and so are you’re brains. You’re already dreaming, although you are half awake. The first couple of times I was really scared and didn’t want to fall asleep again. Every night was a drama: I didn’t want to go to bed anymore. I started to believe that ghosts or demons did this. But now that I now there’s a medical explanation, I’m not anxious anymore when I have it. Try to focus on a leg or an arm you really want to move and try to think that it’s just a dream. You will wake up soon. Are you taking (new) medications? Medications (or drugs, btw) can also cause sleep paralyses.

Reply
Lina

det är skit läskigt! Upplever samma när ja sover på eftermiddagarna! Skit läskigt!! Man kan inte resa sig fast huvudet vill men inte kroppen! Usch ‘

Reply
ida

Hej Kenza! min syster fyller år om 1 vecka och hon har då önskat sig en klänning från ditt klädmärke. Hon hade önskat sig den gråa långklänningen (Day Grey dress) tror jag den heter på hemsidan. Men när jag skulle beställa så fanns inga storlekar kvar, så min fråga är om du vet om de kommer komma in nya storlekar och när dom kommer in i så fall??
Hoppas du har de bra, Kram Ida<3

– du kan även maila mig

Reply
Hanna

Jag har det också! Ingen tror någonsin på mig när jag försöker berätta vad som händer. Antar att det känns olika för alla men jag har lärt mig hantera min sömnparalys hyfsat nu (haft det i några år) så jag grips inte längre av dödspanik, även om det fortfarande är det obehagligaste jag vet.
Får alltid andnöd, som att jag inte kan andas, det är någonting som gör att det inte kommer in luft. Det var det som gjorde att jag fick mest panik i början, jag trodde ju att jag höll på att kvävas.
Jag försöker röra mig, skrika, få luft, spänner varenda muskel för att någon ska komma och väcka mig men såklart händer aldrig något. Det är bara att vänta ut det och hoppas det inte håller i allt för länge. Oftast är jag helt slut när jag väl vaknar och slocknar av igen, men då händer allt på nytt.
Ibland hör jag ljud och “hallucinerar” saker och personer som är där (jag ser aldrig något, får inte upp ögonen) och det är läskigt för jag är alltid övertygad om att det är på riktigt.
Tycker sånt här är jätteintressant att prata om, men fyfan vad äckligt det är när det händer. Hoppas du slipper det i framtiden! Mitt bästa tips är isåfall att bara försöka ta det lugnt, det går över och tänk att du faktiskt SOVER, det blir ännu värre av att grips av panik. Kram!

Reply
tasxxx

Wow, what a beautiful location! What a beautiful view to have from your room. I love triangl swimwear, I just wish I owned a set!

A lot of people practice sleep paralysis and love it..but I think it sounds scary! Fingers crossed you stop getting it soon, it must be from all the travelling!

xxx

http://tasxxx.blogspot.co.uk

Reply
Linnea

Har också varit med om det där med sömnparalys. Så himla äckligt är det. Hände mig två ggr under någon dag och tror det berodde på att jag hade druckit 6 dagar i sträck och inte sovit mycket alls under en vecka….

Reply
Sarah

Det har hänt min kompis också och han berätta att det bara händer ifall man låg på rygg. Gör inte det när du ska sova så ska det nog inte hända något :) Sen är det bra om den du sover med vet om det för ifall det händer igen behöver personen bara skaka på dig så försvinner det! Personen måste märka det såklart, men det viktigaste är att du inte lägger dig på ryggen.

Reply
Ellie

Kenza! När du känner att du är på väg att “falla” in i en sömnparalys så sätt på en lampa eller titta in i en starkt lysande skärm. Gå upp, ta ett glas vatten och ligg inte på rygg!
Hamnar du i en ändå så.. Ta dig an den? Istället för att kämpa emot och paniksslaget försöka slita sig upp och andas; slappna av, försök “sjunka” ännu längre ner!
Gud vad det låter flummigt. Men jag får det periodvis. Har gått från livrädd till sådär lagom full kontroll. Man kan få det av stress och oro.
Hoppas du får en god natts sömn!

Reply
Elisabeth Heien

Håper du forstår norsk bra nok til å lese dette.jeg har hatt søvnparalyse i hele mitt liv,det er helt ufarlig men veldig ubehagelig.vanlig søvnparalyse er ‘bare’ at hodet er våkent men kroppen lammet. I tillegg kan man ha persepsjonsopplevelser som lukt, lyder,syner osv,noe som er mer ekkelt! Og,man kan som jeg,ha helt fullstendig forvirring:jeg aner ikke om jeg 5,15 el 50 år,aner ikke om jeg bor hjemme hos mine foreldre eller med min mann(vært gift i 30 år ha ha),vet ikke hvilket hus jeg bor i:ALT er bare kaos. Men som selve søvnparalysen varer det bare maks 1-2 minutter.kjennes ut som en evighet!! Prøv å slappe av når du opplever det, ikke freak out,så ‘slipper det taket’ !

Reply
Hanna

Åh kenza! Vad skönt att veta att jag inte är ensam om det! Hade en sån period där jag aldrig vågade sova. Tror på andar så blev extra rädd. För mig kändes det som att någon stod bakom mig men kunde inte röra mig och vända mig och titta. Kändes som nån höll fast mig och vid ett tillfälle kändes det som jag sögs ur min kropp och kunde se mig själv ovanifrån!

Reply
Sandra

Tag varning av dina drömmar Kenza. När sådant händer kan det vara tecken på att kroppen är slut, att psyket mår dåligt eller att man går på fel vägar t.ex nattklubbar och mycket sprit. Gud älskar dig ändå…men det är du själv som far illa. Det är mina råd till dig – sök Gud det är han som ska ta hand om dig efter du lämnat kroppen den dan du dör. Kanske fick du denna upplevele som ett tecken p att det är dags att söka Gud mitt i denna resa som du gör i livet. Eller åtminstode vända sig inåt. Kram kära Kenza, jag vill dig bara väl/En som läser din blogg och önskar dig gott

Reply
Chris

Beautiful spot to make pictures, love Ibiza island :-)

Lovely bikini, the color makes you look tan.

Xo Chris

Reply
Kristina

Jag får det när jag har ångest/stressad.
Jag har haft någon brutal sömparalys nu några veckor som sabbat mig totalt, när jag väl kommit ur det så har jag haft sån panikångest att min kille undrat om han ska ringa ambulansen haha. Men en promenad och vatten brukar hjälpa. Nu sover jag kanske 3-4 timmar per natt som max och brukar få somna en timma på dagen. Behöver alltid ha någon nära som kan se till att jag inte “dör” som jag tror att jag gör.

Reply
Nicky

He Kenza,
I am following your blog for over a year now and – until today – I never thought of leaving a message (I know it is stupid, I just don’t think about it!). I am so so happy that I am following your blog and wanted to let you know. I really like the stories you tell about yourself, your family, your dog (hope he will have a good recovery!) the things you do, and especially this time that you wrote about sleep paralysis – it was such a revealing message for me. When I read the wikipedia page about Sleep Paralysis I was so suprised / shocked / happy at the same time because I have experienced the exact same thing! I just never thought of looking it up or trying to find out what it was even though I experienced it a couple of times in the (old) house we lived in before moved to our current house. In my case it felt as if there was an intruder in our bedroom somewhere behind me or behind the bed. I was able to open my eyes but when I wanted to lift my head to see if there was actually a person, I just couldn’t. It was the same if I wanted to say something – I just couldn’t speak. So terrifying! But since we moved to our new place I sleep a lot better – very well actually and I never experienced it anymore. I discovered afterwards that I did not sleep well because I slept with my iphone next to my pillow (we did not have nightstands). Few months ago I read an article about Danish girls that did a school project about wifi radiation. I have looked up the article and you can read it here: http://www.c4st.org/news/item/what-s-happening-around-the-world/danish-students-attract-international-attention-with-cress-and-wifi-experiment.html Back then I had a lot of difficulty to fall asleep and I woke up many times during the night. Very annoying. But when I read the story it became clear that sleeping next to my iphone might cause the short nights. Nowadays we have nightstands and I always sleep like a rose, no more trouble falling asleep and no sleep paralysis anymore. I hope this is useful to you and that you will sleep much better!

Greetings from Amsterdam,
Nicky

Reply
nicky

He Kenza,
I am following your blog for over a year now and – until today – I never thought of leaving a message (I know it is stupid, I just don’t think about it!). I am so so happy that I am following your blog and wanted to let you know. I really like the stories you tell about yourself, your family, your dog (hope he will have a good recovery!) the things you do, and especially this time that you wrote about sleep paralysis – it was such a revealing message for me. When I read the wikipedia page about Sleep Paralysis I was so suprised / shocked / happy at the same time because I have experienced the exact same thing! I just never thought of looking it up or trying to find out what it was even though I experienced it a couple of times in the (old) house we lived in before moved to our current house. In my case it felt as if there was an intruder in our bedroom somewhere behind me or behind the bed. I was able to open my eyes but when I wanted to lift my head to see if there was actually a person, I just couldn’t. It was the same if I wanted to say something – I just couldn’t speak. So terrifying! But since we moved to our new place I sleep a lot better – very well actually and I never experienced it anymore. I discovered afterwards that I did not sleep well because I slept with my iphone next to my pillow (we did not have nightstands). Few months ago I read an article about Danish girls that did a school project about wifi radiation. I have looked up the article but I can’t paste the link in here I think. The title of the article is: “Danish Students Attract International Attention with Cress and Wifi Experiment” Google it if you want to read it! I had a lot of difficulty to fall asleep and I woke up many times during the night. Very annoying. But when I read the article it became clear that sleeping next to my iphone might cause the short nights. Nowadays we have nightstands and I always sleep like a rose, no more trouble falling asleep and no sleep paralysis anymore. I hope this is useful to you and that you will sleep much better!

Greetings from Amsterdam,
Nicky

Reply
Julia

Jag har upplevt sömnparalys flera gånger och detta tillsammans med hypnagoga hallucinationer. Alltså att jag blir paralyserad och inte kan prata/skrika, samtidigt som jag ser saker/personer intill sängen. Den första gången jag upplevde detta så såg jag en man intill min säng som stod och skrattade, varpå han skar sig själv i handlederna. Helt fruktansvärt att se detta och inte kunna ropa på hjälp eller fly, så jag kan säga att jag var en aning skakad när jag vaknade morgonen därpå. Min mamma som är läkare kunde dock snabbt konstatera att det just varit sömparalys med hypnagoga hallucinationer. Det är inte farligt och så som du beskriver det så kan det bero på en obalanserad sömnrytm. Alltså att du sovit flera gånger i kortare perioder. Att du kanske är stressad över din vovve och din försvunna resväska kan också ha bidragit!

Hoppas att du slipper uppleva det igen. Kram!

Reply
Vendela Nordström

Hej Kenza!
Jag hade också så ett tag!
Det är absolut inget farligt med det!
Så man behöver inte va rädd,men klart att man får lite panik i det läget!
Du kan bli av med det genom att sova regelbundet,alltså att du går och lägger dig ungefär samma tid varje dag och vaknar ungefär samma tid varje dag,om det är möjligt!:)
Och sov ca 8 timmar per natt!
Låter som en mamma nu,men på så sätt så slipper du sömnparalys;)

Reply
Anna

Hey Kenza! I’ve heard that dreams like this happen when you are stressed and / or sleep on your back! don’t know if you sleep on your back, but if yes, don’t do it anymore. hope it stops, i’ve heard that it is an awful thing to experience!

Reply
sara

Hi Kenza, when most people sleep most of their consciousness stays in their physical body. However, everyone also has an energetic body (most people don’t know about this or don’t believe in it). Since, most people retain most of their consciousness in their physical when they sleep, they don’t remember what happens to them in their energetic. The fact that you remember this means that you were able to retain more consciousness in your energetic and remember what happened to you during sleep. Maybe you think this sounds crazy, but just think about it. After all- movies like the Matrix and Deception had to be inspired by somebody’s experiences

Reply
Olivia

Jag fick det jätte ofta när jag gick på gymnasiet! Sen när jag tog studenten så slutade det så jag tror att det har mycket att göra med stress.. Har läst att man oftast får det om man ligger på rygg men jag ligger alltid på mage när det händer, så man kan ju försöka undvika den ställningen som man har när man får det? Väljer väldigt sällan att sova på mage numera, även fast jag sover bäst så :(

Mitt knep med att bli av med sömnparalysen är att bli jävligt jävligt arg. Då trodde jag att det var en demon som gjorde det (man blir ju helt knäpp), så först var jag livrädd, men sen när jag tröttnade på det så blev jag bara sjukt arg. Och då försvinner det väldigt snabbt, det är precis som att hjärnan vaknar av en stark känsla! :)

Det är för jävligt, men som sagt .. jag tror det är väldigt stressrelaterat, hjärnan hinner inte med sig själv!

Reply
Olga

Hello from Russia! Sleep paralysis othen happens while slepping on your back. Low probability sleep paralysis while sleeping on your side, especially on the right side. Sorry from my clumsy English! No pain!

Reply
Nadja

Jag förstår inte varför man inte lär ut om sömnparalyser i grundskolan, då det är rätt vanligt. Första gången jag fick det trodde jag liksom att jag höll på att bli besatt av en ande.
Försök att tänka att du inte har något att vara rädd för om du får paralysen igen – det sker av helt naturliga skäl. Att ligga på rygg kan öka risken för sömnparalys.
Numera kan jag styra mina, jag tyckte tillslut att det var lite spännande, haha :)

Reply
S

TIPS: sätt tungan i gommen så vaknar du!

Funkar för mig iaf. Eller ibland kan jag vända paralysen till en lucid dröm. Tror dock det är svårt om man ej är lucid naturligt.

Reply
linda

Fick det väldigt ofta förut, drömde att det var en skugga, en kontur av en människa som låg på min bröstkorg i sängen att jag inte kunde andas eller skrika eller röra på mig. Jag såg inget ansikte, men den där känslan av att känna mig nedtryckt i sängen av NÅGONTING jag inte kan förklara och inte kunna skrika på hjälp var jätte äcklig.
Googlade och fick fram the old hag syndrome….
http://paranormal.about.com/od/humanenigmas/a/Old-Hag-Syndrome.htm

Reply
Felicia

Jag har samma problem! Men oftast är det någon som våldtar eller mördar mig, och jag försöker ta mig därifrån men det går liksom inte, så jag bara ligger där och skriker! Det enda som hjälpt för mig är att försöka blunda igen och liksom “somna om” så man faller tillbaka till den djupa sömnen, för nu efter så många år har jag ändå lärt mig att det inte är på riktigt. Men det är ändå jätteläskigt att försöka blunda när någon försöker våldta eller mörda en.. :s

Reply
Felicia

jag kommer ihåg för flera år sedan när du var på kreta (tror jag att det var) och då hände det dig något som liknade sömnparalys då med. har för mig att du såg en gubbe/monster eller något som du tyckte satt och tittade på dig och din kompis.

Reply
Isabelle

Fick också det för första gången för två veckor sen, tror de berodde på en veckas festande, för mycket lustgas och för lite sömn (var utomlands). Hallucinerade att mina vänner var i rummet, rev mig på ryggen och försökte putta ner mig i sängen. Varje gång jag vaknade började de om på nytt. Trodde de var en man som försökte ta sig in i rummet genom balkongdörren osv. Värsta jag varit med om, men tror på något sätt att det kanske är lättare när man vet att det är sömnparalys det handlar om!

Reply
Thorsten

Hej Kenza, nice Bikini Shooting! Look’s like a rubber neoprene Bikini. You travel and party too much, your body and brain need really a break. 5 km run, relaxing and sleep is a good solution for you.

Reply
Zeljana

Jag brukade få sömnparalyser, särkilt under stressiga perioder. Hoppas det går över så att du kan få sova gott! x

Reply
Hanna

Ett tips mot mardrömmar och sömnparalys är att lära sig att klardrömma. Inte så svårt och dessutom riktigt häftigt :) Man övar upp ett medvetande om att man drömmer och kan således styra över drömmen. Faktiskt ganska kul ibland. Vissa kan detta av sig själv med det går även att lära sig. Googla så hittar du info! :)

Reply
erna

Hej. Har oxå sömnparalys ibland. Sömnparalys brukar vara relaterat till stress bl.a. När jag är stressad under en längre period kommer sömnparalysen.

Reply
Nicole

Usch vad jobbigt att du var med om det :( Det är det absolut läskigaste jag varit med om också. Har bara hänt mig två gånger, men det är så otroligt SJUKT att det känns så riktigt. En av gångerna vaknade jag i sängen och såg en man gå mot mig, sen såg jag att det buktade upp under täcket och jag på riktigt KÄNDE händer som tog på min kropp. Hur är det ens möjligt att man känner det? Helt ofattbart.. Som tur var visste jag flera vänner som varit med om samma sak så så fort jag “vaknat” och kunde röra mig igen ringde jag upp dem för support, haha. Hoppas att det aldrig händer nånsin igen!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*