• header

OPEN YOUR EYES

Eating breakfast on this cold and rainy morning, listening to Emma Watson’s great UN speach about feminism/gender equality. You should watch this too!

58 Comments

dboom

shes such a hero! i cant stand a fact that people think that feminism is about hating mens.. crazy.
Emma is beautiful, btw.
kisses!:)

Reply
Milja

Thank you SO MUCH for posting this video up here! I know you have thousands and thousands of readers and when people watch this, we might just change the wrong assumptions some people have about feminism. yay!

Reply
Stina

I LOVE you for doing this. Tack. “When I at 14 was sexualized by press”, uuh!!!

Reply
Sofie

Började typ grina, SÅ fint och hon satte ord på precis det jag kände <3 så himla bra att du delar klippet också, du är verkligen en förebild :)

Reply
Lisa

Vad glad jag blir att du delar detta! Feminismen är oerhört viktig och har tyvärr förknippats som något dåligt. Skönt att se att du är med och kämpar för ett jämlikt samhälle! Kram

Reply
Lisa

Det här var säkert femte gången jag sett någon visa det här klippet, och tänkte ja, jag tittar väl på det då. För jag har tänkt att jag vet ju vad hon kommer säga, men det är så viktigt att höra! Och ibland sägs det på ett sätt som ger oss något mer än tidigare. Det är därför det är så viktigt, att alla sprider informationen, för många behöver det som en slags övertalning.

Och jag är glad över att jag kollade och lyssnade :) förutom allt det viktiga hon säger så tänker jag också på meningen med att lära sig redovisa och hålla tal i skolan. Hon gör det så fint och har verkligen fått ner alla tankar och åsikter i ord!

Reply
Adina

Så himla bra och fint. Så härligt att se någon som Emma använda sitt kändisskap till något viktigt, superbra gjort!
Och det är även härligt att se att även superkändisar som Emma Watson kan bli nervös likt vilken annan människa som helst!

Reply
vicki

åh vad jag älskar att du delade det här. Grät första gången jag såg det häromdagen! Så himla bra!
Ha en fantastisk höstdag! :D

Reply
Caroline

Så fint tal, blev tårögd! Vilken fantastisk förebild och stark kvinna :)

Reply
camille

nu blir hon hotad också.

tyvärr är ju feminism ett “värre problem” än sexistiskt våld, våldtäkter osv. folk reagerar starkare och mycket negativare på feminism. det säger ju jävligt mycket om hur folk tänker. dvs inte alls. idioter alltså. ursäkta mitt språk

Reply
Jakob Andersson

Detta är så FÖRBANNAT BRA att jag vet knappt vart jag ska ta vägen! Det märks så tydligt när någon talar från hjärtat – som här! Viktigt ämne, viktig fråga. Och älskar att hon lägger fokuset på helt rätt saker när det kommer till feminism, det handlar inte om att frysa ut och “hata män” utan att tillsammans jobba för att det ska vara lika mellan båda kön! Lika lön för lika arbete. Kvinnor och män SKA HA samma rättigheter.

Reply
emma

Så härligt att du med din stora följarskara både inrikes och utrikes belyser detta. Kvinnohat, våld mot kvinnor och begränsande könsstereotyper måste motarbetas!

Reply
anna

Jag brukar vanligtvis aldrig skriva kommentarer på bloggar och läser mest sporadiskt. Men måste nu ge dig en stor eloge Kenza för att du förespråkar och står upp för feminism och social rättvisa, speciellt med tanke på att du har så otroligt många väldigt unga tjejer som ser upp till dig. Att du också röstar rödgrönt trots din stora personliga framgång visar verkligen att du har hjärtat på rätt ställe. Tack för att du gör din röst (som har väldigt stor genomslagskraft) hörd och att du lyfter upp dessa viktiga frågor till debatt! Vi behöver fler kvinnor som dig i rampljuset!

Reply
Serena Quagliarelli

Great speech! Thanks for sharing this video Kenza! Have a nice day :)

Hugs from Zürich (Switzerland)

Serena :)

Reply
Ellinor

Ååååh tack för att du la ut videon, har bara sett det skrivet innan. Så sjukt bra gjort av henne!

Reply
Linnea

Så bra att du visar det, rös när jag lyssnade på talet. Att ngt så självklart inte är det.. :/ Emma Watson blir jag sjukt imponerad av också, vilken förebild!

Reply
linda

Kan inte du berätta vilken lördag / datum du är med i fångarna på fortet ?? :)

Reply
MADDISENJ.SE

Enormt viktigt och bra tal. En riktig inspiratör och den sortens feminism som hon pratar om är en feminism som jag mer än gärna lever efter och skriver under på!!

Reply
Hedda

Åh vilket bra tal! Tycker det är så bra av dig att du tar upp jämställdhet då och då Kenza, inte många som gör det i modeblogg-världen! Jag är säker på att du inspirerar många unga tjejer, precis som Emma.

Reply
Ronja

Superbra gjort av dig som delar detta klipp!! Tänk hur många människor (framförallt unga) du når ut till!

Reply
Emelie

Jag ääääälskar denna tjej!! Hon har varit min förebild sedan hon var en liten tjej! Grym!

Reply
T

tack för att du lägger upp detta. tillsammans förändrar vi världens attityder. du är fantastisk, kenza! <3

Reply
nettan

Blev typ helt tårögd flera gånger när jag tittade på videon. Man hör att hon är skitnervös men jävlar vad bra tal. Jävlar vad viktigt tal. Så bra att hon använder sin status till att försöka ändra på orättvisor. Och så bra av dig att lägga upp den här!

Reply
hanna

i loved that! I saw that video few days ago and i absolutely loved it. Emma is so great talker! I guess i am feminist too, in the way that Emma says, not man-hater.

Reply
Hedda

Redan kommenterat detta inlägg men kände mig tvungen att komma tillbaka för att läsa lite kommentarer. Så härligt att läsa allt fint och smart, riktigt glad blir man!<3

Reply
Emma Svanberg

Super kanon bra att du lägger upp den här videon Kenza, creds till dig! Men samtidigt är jag lite smått arg och besviken på dig. Den 14/9/14 röstade mer än 12% av Sveriges befolkning nej till medmänsklighet, alltså precis det som lyfts fram i videon och man har inte har en pip från din sida angående valet. Har du ens röstat? Stödjer du kvinnors kamp? Är du en av dom som röstat nej till medmänsklighet? Många av dessa frågor väcks hos mig och jag tror inte jag är ensam.

Jag tycker att du som är en stor förebild för många unga kvinnor borde föregå med gott exempel. Åt helvete med att “detta är en modeblogg” för att DU är lika berörd av detta som din kille och som alla dina medmänniskor. Ni båda är av utländskt påbrå, är inte de något bra och viktigt att kämpa för? Jag tycker verkligen det.

Jag ser din blogg som ett verktyg till att nå människor men just nu känns du som en förintelse-förnekare. Jag menar, hur kan du annars inte bry dig om hur det gick i valet?

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*