• header

GOOD MORNING

Album 714

När vi var i Japan så var Aleks kusiner här och la nytt golv! Det blev så himla fint och LJUST (!!). Och igår höll vi på här hemma hela dagen och inredde med nya möbler etc. Vi har ett väldigt litet kök, så det här lilla matbordet från Mio som vi köpte för ett par månader sedan passade perfekt! De fina stolarna är från Rum21.se (min favoritsida vad gäller inredning) och ljusstakarna köpte jag hos Boligheter. Lampan har Aleks köpt på Clas Ohlson. :-) Vi ska upp med en hylla över bordet, och så vill vi hitta några mysiga runda dynor att lägga på stolarna (någon som har något tips?) sedan är den lilla hörnan klar.

Idag ska vi fortsätta fixa ordning här hemma samt åka iväg med allt skräp, vi passade på att rensa i källaren igår också medan vi ändå har lånat en stor van. Förresten, vi har lite svårt att komma på vad vi ska hänga på väggarna över soffan (det blev tyvärr inte bra med det vi planerat med kartan och bilderna, vi får spara den idén) och om vi ska ha gardiner eller inte. Måste man ha gardiner? Vi testade att hänga upp ett par raka tunna vita gardiner igår men det förstörde bara. Men samtidigt så ser det lite tomt ut utan?! Vi har ett megastort fönster i vardagsrummet som släpper in massa fint ljus, kanske det räcker med att proppa fönsterbrädan full med fina blommor och prylar?

// When we were in Japan Aleks cousins were here and put new floor in our home! It looks sooooo good and BRIGHT (!!). And yesterday we were here all day decorating with new furniture etc. We have a really small kitchen, so this little kitchen table from Mio is perfect! The cool chairs are from Rum21.se (my favorite shop when it comes to interior design) and I bought the candle sticks at Boligheter. Aleks bought the lamp from Clas Ohlson. :-) We’re gonna put up a shelf over the table, and then we want to find some cozy round pads to put on the chairs and then that little corner is done.

Today we will continue fixing at home and then drive all the junk to a landfill, we’ve borrowed a big van so we cleaned out the basement yesterday as well. Btw, we’re having some troubles with finding something to put on the wall over the couch (unfortunately it didn’t look good with the map and photos, so we have to save that idea) and if we should have curtains or not. Do you really need curtains? We tried to hang up a pair of thin & straight white curtains yesterday but it ruined everything. But at the same time it looks a little bit empty without?! We have a this huge window in the livingroom with gives a lot of beautiful light to the apartment, maybe it’s enough with lots of flowers and stuff on the marble window sill?

116 Comments

Sandra Aigner

Hej! Fasiken vad fint ni har gjort det! Jag älskar inredning och jag skulle tycka att labyrint hyllan ifrån bruka design skulle sitta som smäck ovanför ert matbord! Googla på labyrint hylla! :) runda dynor finns på rusta i fårull både äkta och oäkta beroende på smak!

Reply
Minna

Tips för stolarna är att köpa små fina renpälsar eller fakepäls i något fluffigt material. Blir väldigt snyggt!

Reply
Dixi Wonderland

Jag tycker att man ska ha gardiner för annars ser det aldrig klart ut samt att från utsidan ser de ut som att man inte flyttat in ordentligt men detta är ju en smaksak. Kanske kan ni sätta små söta lampor som slingrar sig runt gardinstången och hänger ner lite. Ellos har fått in en hel del fina i pärlor, blommor osv och på så sätt får ni fortfarande in ljuset och kan samtidigt tända när mörkret kommer :) Ska bli kul att se hur ni gör! :D

Reply
Rosanna

Testa att ha en gardin som bara är uppe längst med taket. Som typ mormödrar har, med lite vågor:)

Reply
nettan

Gardiner är skitbra som ljuddämpare i rummet (mindre eko). Tycker det är riktigt snyggt med gardiner som hänger ända ner till golvet från taket. Plus att gardiner är så lätt att variera, vill man ha lite nya färger i rummet är det bara att byta gardiner och soffkuddar så ger rummet ett helt annat intryck :)

Reply
Alexandra

IKEA har fina, runda stolsdynor. Sådär fluffiga och mysiga. Och jag tycker att det blir riktigt fint med ett par stora, tjocka gardiner om du har ett stor fönster. Vill du bevara ljuset så kan du hänga gardinerna liksom lite “vid sidan om” fönster om du förstår vad jag menar. Fin fint! :) xx

Reply
karin

Fönster behövs mycke blommar en del rätt stora o höga så tänker man inte på gardiner. På väggen tycker jag du ska förstora några foton från någon av alla dina fina ex medhavsbilder. Om du har en solnedgång ….. Du har ju tagit så mycket vackert:) Ha en fin söndag

Reply
danijela

Ha inte bara två längder, lägg in två till. Tex en mörk färg i ytterkant och krämvit i mitten. Det ser mer lyxigare ut.. å ja Kenza, gardiner är ett måste haha.. http://www.studioedin.se spana in tavlorna..to die fore

Reply
Anna

Ni kan ha vita spets gardiner som liksom “hänger på hela” översta stången, istället för vita hängande. :)

Reply
Maria

Ni kan hänga upp en eller flera tavlor av egna bilder? Har sett flera som framkallar massa instagrambilder som en stor poster och ramar in, är lite sugen på göra en själv bara jag får ihop tillräckligt med bilder :D finns på t ex printasquare.se

Reply
Annso

Prova att hänga upp en stor fin gren/kvist i fönstret som antingen gardinstång eller att ni hänger den som “gardin ” med hjälp av tunna, genomskinliga snören.
Det kan bli riktigt snyggt och effektfullt.

Reply
Julia

Yay för lite inredningsbilder!

Älskar golvet! Även stolarna kan jag tänka mig passar superbra i ett litet kök, då de genom att vara genomskinliga inte ser så klumpiga ut. Som dynor kanske sådana i fårpäls kan vara något? vet inte om de passar i kök, tycker bara de ser så himla mysiga ut haha.

Jag tror det kan fungera utan gardiner, jag personligen tycker dock det känns naket utan. Tunna vita brukar ju fungera när man är lite tveksam till gardiner, men det gillade ni inte, hmm.. då kanske där inte ska vara några? eller bara på ena sidan? googla på hur folk har inrett fönsterbrädan när de inte har gardiner, det kanske inte behövs. Kram!

Reply
GARDEROBSRENSNING

Hej alla Kenzas läsare!
Vore glad om ni ville kika in hos mig (klicka bara på mitt namn) och min garderobsrensning.
Nya, fräscha plagg från Brave Soul, Asos, Monki och många andra! Tycker de förtjänar någon som använder dem mer än vad jag gör :)

Reply
Emmie

Pröva snurra en gardin runt gardinstången lite slarvigt och löst så brukar det bli väldigt snyggt, om du förstår hur jag menar :)

Reply
Matilda

Fint det blev! Såg även bilden på instagram, supertjusigt! Fina kuddar finns btw på H&M home, litet tips ;) Blev ett stort lyft i både möbler och färg jämfört med det ni hade innan hihi, vad man har sett på lite bilder iaf. Att ljusa upp och byta golv gör allt! Sätta sin egen prägel :)

Reply
Något slags tips

Istället för hel färgade gardiner kan man ha spetsgardiner som inte känns lika “täckande”. Eller korta gardiner som inte går ner till golvet om du förstår vad jag menar. Tänkte att det kanske var något slags tips? Vet inte om det hjälper men det var vara så jag tänkte:)

Reply
Sara

Kanske du kan få tavlor av dina läsare? :) Om rummet är väldigt ljust och tomt så är det fint med tavlor/konst med mycket abstrakta former och vill ni ha det mer minimalistiskt så är tavlor med mindre detaljer bättre. Om du vill testa idéen så skriv det på bloggen/ det är både roligt för dig att ha en slags möjlighet att hitta nya coola tavlor, en plattform för nya konstnärer synas och blir en liten annorlunda grej på din blogg! Haha jag älskar själv min egen ide bara för att jag älskar konst och inredning. Kram!!

Reply
Rebecca

Hoppas inte ni ska dumpa allt i en ‘landfill’, sist jag tittade efter fanns det inte ens såna kvar i Sverige eftersom vi tar rätt seriöst på det där med återvinning…

Reply
Dagmara

It looks amazing! Btw, I have prom this year nad I was wandering if you could let me know where I can get beautiful long dress? Pleaseeee help!

Reply
Maria

Jag skulle aldrig vara utan gardiner, ser ut som man nyss flyttat in o ekar enligt min uppfattning. Men vadå man gör ju de dom känns rätt för en själv. Några enkla raka eller öljettlänger gör ju de fint

Reply
Matilda

Åååh gud vad fint det blev! Angående gardinerna så kan man alltid ha en gardinkappa, hittar man rätt så brukar det bli bra. Om inte annat kan ni köpa gardinlängerna “lill” ifrån ikea. Jag älskar dom, men det kanske blir lite för romantiskt nu när ni har fått det så mordent och stilrent. Annars kan ni ju göra som du säger, ställ en hel del saker i fönsterbrädan så blir det säkert bra. Kommer nog kännas tomt utan gardiner i början, men det är ju bara en vanesak! :)

Reply
Jeanette

Kolla om det funkar med dom runda fårskinsdynorna som finns lite varstans nu..tror sheperds är originalet? Sen är det snyggt med raka vita rullgardiner om man inte vill ha hängande längder, finns dom som inte är helt mörkläggande från tex kirsch, mer bara soldämpande och som har snygga avslut med dekorationslister osv!

Reply
Jossan

Tycker personligen ni hade det finare innan. :) nu känns det ganska trist och opersonligt, men smaken är som baken! Dock så var lampan rätt frän :)

Reply
Johanna

Det finns jätte fina runda tunna dynor på Ikea, vi har de här hemma och de är jätte fina! Finns gråa och vita tror jag ;-)

Reply
Nina

Var och kollade inne på Svenssons i Lammhult i Malmö igår och kikade på just dom stolarna haha!! Men min kille tyckte inte om dom så får bli nått annat :( Och angående gardiner: det behövs INTEEE tycker det är den mest överskattade inredningen någonsin. Tänker aldrig ha gardiner, haha nu låter jag som en sjuk gardinhater men du fattar…

Reply
Tilda

En stor fin spegel är ju jätte snyggt att ha över soffan! Både mysigt å trendigt..

Sen med gardiner, så blir det mysigt med öljettlängder istället för såna raka gardiner du skrev om!

Reply
Mari

Vi har inte gardiner. Det blir mycket ljusare utan och större intryck.
Har du inga egna bilder som du/ni kan framkall och rama in, sådant är alltid roligt att ha på väggen. ?!

Reply
Emelie

Tycker absolut det räcker med massa fina blommor i fönstret, om ni liksom proppar det med saker. Jag älskade gardiner förut, men nu tycker jag att det precis som du säger mest förstör. Så strunta i gardinerna tycker jag! :) Sen ovanför soffan kan ni ju ändå hålla er till er första ide men bara ta massa bilder på er i olika länder i fina ramar. Det var ju en himla bra och rolig ide! :) Nu vet jag inte exakt vad ni tycker är snyggt, men man ju få lite inpiration http://weinterior.se/inspiration-till-fotovaggen/ ! Hoppas det blir bra, köket blev ju toppen! :)

Reply
Elsa

Som stolsdynor helt klart gråa i fårull!! Så snyggt :)
Strunt i gardiner och sätt hyllor i olika höjder på väggarna med tavlor, små figurer i typ guld(?), och ljus osv :D

Reply
Tove

Sätt upp en glasskiva (få en gjord exakt efter era mått hos glasmästare) i fönstret. Inred med växter och tex doftljus.

Reply
Sandra

ett tips är att sätta upp en stor, rektangulär spegel “liggande” över soffan. Det finns ju massor av fina speglar med en snygg ram runt t.ex.! detta gör att rummet ser större, ljusare och luftigare ut och en spegel är ju alltid fint! :)

Annars kan ni väl köra på originalidén med en twist… köp A5 tavlor och häng upp en sisådär 20 st på två-tre rader med era fovritbilder i? :)

Reply
Louise

Jag tycker absolut man kan skippa gardiner! Har man då ett stort fönster tycker jag man kan satsa på en “hög” blomma i någon häftig kruka. Och ljusstakar/en hög med fina böcker/en prydnads-sak bredvid blomman brukar bli snyggt. Personligen går jag mycket på färger när jag inreder, sen vad det är spelar ingen jättestor roll. Har du en fin mugg – varför inte låta den va en del av inredningen? Lycka till! (:

Reply
Cilla

Kollade faktiskt på just “stolsdynor” igår. Åhléns har kanonsnygga och sköna tycker jag :)

Reply
Hanna

Ett tips är att ha mycket växter etc istället för gardiner i vardagsrummet, vi har en stor vacker växt i fönstret, det tillsammans med lite små lampor, ljusstakar och annat smått och gott ramar in tillräckligt!!

Reply
Johanna

Super snyggt!
På RUSTA har dom runda dynor som är grå och fårull! Supersnygga! Skulla passa dessa stolar skit bra :)

Reply
Aina

Indiska brukar ha jättefina sittdynor!! både enfärgade och mönstrade!
btw, tycker nästan det är snyggare att ha utan gardiner och fylla fönstret med prylar och växter istället! Glöm inte att visa hur det blir sen!

Reply
Amanda

Hej Kenza!

Haha har följt din blogg i flera år nu tror jag, och du är nog den bästa bloggaren som finns helt seriöst!

Jag kan tipsa om runda fårskinnsdynor, vet inte riktigt var man kan köpa dem men jag har sett en massa som har och det är skitsnyggt och finns liksom i alla olika “fårfärger” haha, så du hittar nog någon som passar in med resten av inredningen!

Kram Amanda

Reply
Elin N

Ni kanske redan har tänkt på detta, men gör en tavelvägg med massa olika ramar och färger istället med era semesterbilder på väggen ovanför soffan! “Mittpunkten” kan ju vara en större karta där ni markerar med knappnålar/något annat vart ni varit! Om man tröttnar på det kan man ju alltid byta ut bilderna… ;)

Reply
Johanneh

Häng några fina tavlor (eller en tavla?) ovanför soffan eller en spegel, hmm. Svårt att veta hurrudu! Och i fönstret kan du hänga vita spetsgardiner, annars är det fint med att inte ha några alls, men kan dock kännas lite tomt, du hittar väl antagligen något som känns rätt! Lycka till å ha en super bra dag, puss å kram :)<3

Reply
Frida

Jag älskar ju GRANIT så kan rekommendera ett besök där! Ser ut som om deras stil skulle passa hos er :)

Reply
Linda

Hej! Vad fint ni har det. Tänkte tipsa om att Ikea har jättefina runda dynor i grå ull, dom är inte alls stickiga utan bara mysiga. Gardiner tycker jag inte att man behöver ha, men vill man ha något litet kan man kanske satsa på en vit rak kappa? :-) angående tavlor har jag också ett tips! Jag målar lite abstrakta tavlor med vackra kvinnoansikten, en hel del starka färger och metaller. Tror dessa kan passa bra i ert vardagsrum, mattan och fåtöljen ger mig lite new york-vibbar! Maila mig om du är intresserad av att se bilder! Kram och tack för en alltid lika underbar blogg! /Linda Adolphson, 21 och trogen följare i 4 år!:-)

Reply
Matilda

Gardinkappa! En vit kort men lång. Jag avskyr gardiner, tycker det förstör mycket i rummet och snor ljusinsläpp. Men det ser faktiskt rätt dumt och tomt ut utan, så jag har löst det med en kort gardinkappa i våra gigantiska fönster :) Trivs jättebra med det!

Reply
Rebecca

Tavlerlist hyllor (tror de heter så) ii olika längder. Där kan man ställa böcker/tavlor / fotoramar. Kul med inrednings bilder

Reply
Linn

På Mio finns jättefina runda fårskinnsdynor som skulle passa väldigt bra in i er miljö. De gör ju att det ser mjukt och inbjudande ut utan att förstöra stilen ni byggt upp. Finns i vitt, svart och grått! (Jag tror de gråa skulle passa bäst). PS, jättekul att även få se lite inredning i bloggen!! Lycka till

Reply
Sandra

Hej!
Jag personligen tycker inte varken Ikea eller rustas dynor till stolar går att jämföra med Shepherd’s fårskinnsdynor :) dom är så himla fina och mysiga!
Sen skulle jag tycka att en stringhylla skulle passa bra ovanför bordet. 2 eller 3 hyllor :)

Reply
Felicia

köp ett “fluffigt” tyg och klipp ut runda ringar som passar stolarna. Och om man vill kan man köpa nå att ha under tyget så att det inte glider runt på stolen när man sätter sig. (så har jag gjort. funkar helt utmärkt!)

Reply
victoria

Man kan ju se om det blir fint med jalusier i trä eller rullgardiner, finns i massa olika utföranden. Eller panelgardiner på skena, finns fina med olika roliga mönster. Det är inte måste med gardiner, men skönt att kunna göra det mörkt i rummet om det behövs. Lycka till!

Reply
Jenna

Ang. Gardiner: Nu vet inte jag hur ert fönster ser ut, men pröva häng tre längder istället för två, det delar upp fönstret i två delar och kan se “normalare” ut (beror på storleken på ditt megastora fönster). Häng inte en gardinkappa tycker kappor är så gammalt och fult, men en rullgardin kanske som bara hänger ner en bit? Fyll inte på med för mycket på fönsterbrädan utan håll det rent och snyggt så blir det också lättare med städning. Ett par plantor, någon ram, ett par böcker och bordslampa eller ljusstakar. Och du tycker att det ser tomt ut i fönstret så kan du hänga små lampor från gardingstången. Men skippa då bordslampan och gå istället på ljusstakar :)

Reply
Johanna

Något som är ett fint alternativ till gardiner är slingerväxter (kringelväxter). Har haft så när jag har haft stora fina fönster som man ej vill täcka för. Då växer ju blomman liksom uppåt och runt fönstren. Blir jätte fint och fräscht =) Ett annat tips är väl att hänga söta saker i fönstret, så som ljuslyktor och liknande. Men slingerväxter är ett superbra tips om man inte vill ha det så “täckande” men ändå så blir det absolut inte kalt!

Reply
Felicia

Vi ska flytta om en månad och skulle vilja lägga in exakt sånt golv. Är det klickgolv? Var är det ifrån? Supersnyggt :)

Reply
sofie

Hej!
Testa annars hissgardiner, väldigt snyggt! (om de passar hos er)
Sök “hissgardiner” på google, så får du upp massa hemsidor t.ex jotex! :)

Reply
Sanna

Finns snygga fårskinn på boligheter.se som är snyggt att lägga på kartell stolarna. Gällande gardiner kan det var snyggt med en rullgardin som gardin, enkelt snyggt men ändå lite ombonat.

Reply
Linnéa

Köp en rullgardin att ha i vardagsrummet, vit eller svart? Finns 2 meters på jysk tror jag! Det är stilrent och snyggt!

Reply
Mire

Älskar hur ni har inrett hemma hos er. Älskar stolarna, ljusstakarna och lampan var riktigt fin. Golvet – älskar färgen! Enkelt men väldigt snyggt.

Ang. gardinerna. Jag personligen tycker att det känns rätt tomt utan gardiner och utifrån ser det inte heller så fint ut.. men det är en smaksak. Jag hatar att behöva täcka hela fönstrer med gardiner, vill också ha det ljust och fint – det gör mig glad när det är ljust och solstrålarna tittar in. Hur eller hur. Jag skulle rekommendera dessa gardiner.. om man ens kan kalla dom för gardiner, haha. Letade och letade och äntligen hittade jag en bild på gardinerna i min blogg. Länken hittar du nedan. Lycka till!

http://mires.se/2013/may/28e-maj-2013.html#comment

Love, Mire.

Reply
glitzy

Hej K ;)

Jag tycker Ni ska gå till en butik som säljer tyger och syr upp. Köp skira vita gardiner med en skena i taket som löper längs hela väggen där fönstrena sitter. Kommer blir såååå fint :) Och Nej man måste inte ha gardiner, men beror lite på hur det ser ut :)
kram ps. har du sett mina mail om ByShapeMeUp?
xoxo

Reply
Isabelle

Ett tips ang. gardinerna är att sätta upp en skena eller vajer i taket, gärna från vägg till vägg så “kapar” inte gardinerna av rummet på samma sätt. Sen med kartan tänker jag att ni kanske bara kan sätta knappnålar där ni varit? Eller något annat som tar mindre plats.

Reply
Pernilla

Kanske redan fått tipset? (orkade inte läsa alla kommentarer) med eller utan gardiner är en smaksak. Jag har satt (visserligen i sovrummet men det funkar säkert i ett v-rum med) tunna vita gardiner längs hela väggen från golv till tak, ljust och härligt men inte bländande och ger en ombonad känsla.
Bara ett tips?!

Stil så…

https://www.google.se/search?hl=sv&site=webhp&tbm=isch&source=hp&ei=cbwpVNumHMu9ygPA6oLgDw&q=gardin+hel+vägg&oq=gardin+hel+vägg&gs_l=mobile-gws-hp.3..0.1496.6954.0.7405.15.10.0.5.5.0.120.895.8j2.10.0….0…1c.1.54.mobile-gws-hp..0.15.913.12ezcHPUk8s#facrc=_&imgrc=eGqZy-QsuNa8WM%253A%3BP56S1pqpoIOWYM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.skonahem.com%252FGlobal%252FSkonahem%252F2013%252Fbuzz%252Fsovrum%252F61%252Fsovrum_gardiner.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.skonahem.com%252Finspiration%252Fsovrum%252F61-enkla-och-snabba-satt-att-fornya-ditt-sovrum%3B550%3B367

Reply
Anna

Vi har ett stort fönster i matsalen där vi virat upp stora klätterrankor runt gardinstången istället för gardiner. De växer alltså upp från stora krukor på fönsterbrädan och får klättra upp på sidorna om fönstret och hänger ner lite. Väldigt snyggt & mysigt!

Reply
Rebecca

Vill köpa en ny bikini från triangl inför vinterns resa till Thailand men har absolut ingen aning om vad jag bör ta för storlek. Är dom små i storlekarna? Finns de någon storleksguide? Tacksam för all hjälp!

Reply
Gabriella

Ikea har enligt mig de bästa, små runda kuddarna med “små pluppar” under så att de inte kanar. Har sett gråa men det finns säkert fler färger!

Reply
Milena

definitely get curtains. get some big but withe ones. they look awesome and make a room more cozy without making the room looks smaller or overwhelming. i always get inspiration on instagram and pinterest :)

Reply
Emma

Om du inte vill förlora fönstrets storlek så kan du ju sätta upp gardinstänger som är längre än vad fönstret är, som sticker ut ca. 30-50 cm på varje sida. Sen låter du bara gardinen överlappa fönstret litegrann. Då ser fönstret ännu större ut, det kanske även skulle passa med takhängda gardinstänger. Personligen tycker jag det är finare med lite större gardiner med tungt fall än med panellängder till stora fönster. Tunna vita (fortfarande större, inte panel) släpper ju igenom massa ljus med :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*