• header

HEALTHY “CHOKLADBOLLAR”

coconut balls-1

Ok, jag är långt ifrån ett hälsofreak och det finns säkert en miljard nyttigare snacks än det här.. Men om man som jag (och Assleks) äter godis/chips/glass/whatever varenda jävla kväll och inte längre pallar det utan vill hitta något nyttigare alternativ när sötsuget slår till – PROVA DETTA!! SÅ GOTT! Ska göra sånna här och ha hemma hela tiden haha. :-)

Receptet kommer här;

– 2 dl blandade nötter (jag köpte en påse nötmix)
– 12 st färska dadlar
– 1,5 msk kokosfett (jag köpte en burk kokosolja, vill äta med sked bara ur burken för att det är så gott haha)
– 2 msk espresso
– 2 msk raw kakao
– kokosflingor

Mixa nötterna så det blir som mjöl. Lägg i kokosfettet, dadlarna (glöm inte ta ut kärnorna haha), kakaon och kaffet. Mixa och blanda så att det blir en kladdig deg. Rulla och toppa i kokos! Och så in i kylen nån timma. :*

// Ok, I’m far away from being a healthy freak and I’m sure there is tons of other more healthy snack options.. But if you are like me (and Assleks) and eat candy/chips/ice cream/whatever every freaking night and don’t want to do that anymore and wants to find a healthier option when you’re craving for sweets – TRY THIS!! SO GOOD! I’m gonna do these often and have them at home all the time haha. :-)

Here’s the recipe for what I call healthy Swedish chocolate balls (or coconut balls). 2 decilitre mixed nuts, 12 fresh dates, 1,5 tablespoon of coconut oil, 2 tablespoons of espresso, 2 tablespoons of raw cocoa, coconutflakes. Mix the nuts into a fine flour. Add the coconut fat, dates (don’t forget to remove the seeds haha), cocoa and the coffee. Mix it so it becomes a sticky dough. Roll them in coconut flakes! And put them in the fridge for an hour. :*

46 Comments

Sandra

Mmmmmm those look awesome!!! I find the combination of dates, chocolate, and expresso to be interesting… Haha! What do they taste like???

Reply
Marina Gallardo

Fantastic!!next time healthy kanelbullar :P
P.S: I miss your outfit videos and videos in general it makes the blog more cozy

Reply
Josephine

Nej de är är faktiskt riktigt hälsosamt snack, förutom kaffet då (men de är en rätt liten mängd så de funkar om man gillar det) :) dadlar är susen som sötningsmedel (eller frukt). Prova chokladmjölk med kakao, dadlar & mjölk – smakar delish! :D

Reply
Shamiram

Åh såna gör vi hemma också!!! Vi köper daddlar som är redan som seg och sen så blandar vi i jordnötter och rullar i kokosflingor. Det är verkligen jättegott ☺️

Reply
martina

Kan du berätta hur en riktigt vanlig dag på jobbet ser ut? När du ska iväg till kontoret, vad exakt gör ni? Berätta allt boring oxå för ja fattar att ni fotar modeller, söker vem som kunde passa etc. Men när ni inte gör det? Och hur långt på förhand måste ni tänka ut och vara med kläderna och säsonger? (du vet att man tänker på sommarens kläder när det är höst/vinter) vad som ska lanseras? Och ännu en fråga; kan du sticka iväg mitt under dagen sådär bara och kan du bara hoppa på vilket flyg du vill till t.ex. Indien när du vill när du är ägare av företaget IvyRevel? :) hur kom ni föresten på namnet? :) taack

Reply
Emma

Prova raw brownies oxå! Till botten behöver man 5 dl valnötter, 5 dl färska urkärnade dadlar, 0,75 dl raw kakao, 1 tsk vatten, 1 tsk äkta vaniljpulver, en nypa salt. Bara att mixa ihop alla ingredienser till önskad konsistens, lägg det sen i en form och ställ in i frysen. Gör sen toppingen!

Till toppingen mixar man 1 avokado, 2 msk kokosolja, 3 msk honung (fast jag använder agave istället, dock lite mindre då), 3 msk raw kakao och en nypa äkta vaniljpulver. Häll toppingen över den kalla botten och ställ tillbaka i frysen tills den stelnat, sen är det bara att skära upp och äta!

Reply
Viktoria

Åh sådana brukar jag också göra :) perfekta till kaffet/ teet på kvällen. Jag brukar också ha i lite ekologiskt vaniljpulver blir supergott och de smakar ju nästan precis som chokladbollar, nästan godare egentligen.

Reply
Linda

Om du vill testa ett alternativ så köp rent lakritspulver (finns i de flesta välsorterade butikerna) och lägg till lite till receptet, så gott! Jag brukar köra utan kokosflingor då och ha havssalt uppe på. Yum! (Jag brukar då bara ha dadlar, raw kakao, kokosolja och lakrits)

Reply
Linn

Testa soltorkad mango från märket URTEKRAM när du blir sötsugen! Ekologiska, naturella, inget socker alls, bara mango! De kan se lite roliga ut men de är supergoda!

Reply
Fashion Snag

My boyfriend and I are the same way. We eat whatever we want. I don’t know how everyone can be so healthy, but you can’t believe everything you see on Instagram!

Reply
Frida

ÅÅÅ de där är så himla goda! Snyggt jobbat :) vill en sen ha ännu godare bollar kan man greja Fairtrade-märkta produkter. Schysst både för dig och producenterna! Så himla bra

Reply
Laura

Been making a similar recipe for a while now! Their soooooo good! Sometimes add orange extract in so yummy!
Love from uk :) xxx

Reply
Jennifer

Mumsigt! Och det där var ju väldigt nyttigt också, eller har jag fel haha? Har också ett eget recept på nyttiga chokladbollar, älskar det <3

Reply
Anna

ÅH, dem är supergoda! Testade göra mina från Blondinbellas recept, ungefär exakt likadant haha! Rekommenderar att ha lite salt i också, får fram chokladsmaken något och dämpar den supersöta dadelsmaken.

Reply
Patricia

Det tog mig ett tag, men jag gjorde precis de här chokladbollarna… SÅ enkla att göra!? (orkade alltså till och med göra de efter jag kom hem från gymmet..) och WOW, så goda! Trodde inte riktigt på att det skulle bli gott med daddlar i, de har ju en lite speciell smak, but I stand corrected, MUMS MUMS MUMS.
Visst kanske det stämmer att nötter är kalori-täta, men det är ju faktiskt något av det nyttigaste man kan äta också! ;) Tack för detta Kenza :D

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*