• header

KAREN WALKER

karenwalker-2 karenwalker-1

Nya fräscha brillor från Karen Walker! Ni hittar dem hos kyssjohanna.se :-)

Fotade lite med Rami idag men självklart började det ÖSA ner så fort vi kom ut.. Det slår verkligen aldrig fel haha. Vi få se hur bilderna blev. Nu ska jag iväg och köpa lunch! Kom precis tillbaka till kontoret efter att ha varit och tränat med Tove, sprang lite på bandet + ett core-pass. Har haft sån jäkla mensvärk hela morgonen men träningen hjälpte. Jag minns i skolan när mensvärk var ett sätt att slippa undan idrotten.. Man fick gå en promenad istället och då gick man raka vägen in i skogen för att smygröka. Haha.. Hur är det nu, ungdomar? Slipper ni gympan om ni säger att ni har mens?

// New fresh shades from Karen Walker! Get them at kyssjohanna.se :-)

Took some photos with Rami today but OFC it started to rain like hell as soon as we got outside.. Always the same haha. We’ll see how the photos turned out. Now I’m gonna go and buy some lunch! I just got back to the office after a workout with Tove, did some running and then a core workout. I’ve had a horrible menstrual cramp this morning but the workout helped. I remember in school when menstrual cramps was a way to get out of gymnastics.. They told us to take a walk instead but then we went straight into the woods to smoke. Haha.. What’s it like now, kids? Do they let you skip gymnastic class if you have your period?

56 Comments

Matilda

Beror helt på vilken lärare man har, vissa är envisa som inte låter en slippa något, och vissa säger att man får slippa lektionen helt om man känner att man behöver det ;)

Reply
Emma

Heeeeell no haha! Säger man att man har mensvärk får man antingen ett ryck på axlarna och “jaha?” Eller “då är det bra att röra på sig, det är den bästa medicinen!” Blir lika irriterad varje gång den sista händer och sen blir jag irriterad på mig själv för att Jah blev irriterad, för det är ju så-det är den bästa medicinen!

Reply
Johanna

Jag har aldrig använt mens som ursäkt för att slippa gympan. Däremot försökte jag åberopa arbetsmiljölagen och pekade på en paragraf som sa att skolan hade som skyldighet att aktivt motverka psykisk ohälsa, och att idrott i allra högsta grad föll under det, och därför borde jag slippa. Det gick INTE. Tjurig än idag, 14 år senare…

Reply
ISA

haha jaaa! så kul! varför kunde man inte gympa när man hade mens liksom? vissa hade mens 3 veckor i månaden ;)

Reply
blind

Mens är ju ingen ursäkt. Finns ju tamponger och bindor. Hos oss är det iallafall ingen ursäkt. Kanske när vi har bad, men annars inte! :)

Reply
Petronella

Jag vet ingen som berättar att de har mens eftersom det är ett ämne man inte pratar om (Eller inte vågar prata om vilket är synd då ca. hälften av jordens befolkning går igenom det 1gång i månaden.) så man säger oftast bara att man har ont i benet eller är förkyld…

Tycker du verkar vara en underbar person som ger mig mycket inspiration i livet :). Ser upp och avundas av dig Kenza, Tack för att du finns!
/Petronella 14år

Reply
Agnes

Haha, vad härligt att ni fick slippa idrotten men tyvärr är det inte så för mig. Dock brukar jag kunna säga att jag är sjuk och så får vi gå en promenad. Är det inte härligt att det regnar? Jag älskar när regnet bara öser ner. Många säger att det bara är härligt när en sitter inne men jag älskar nästan allt med det. Det kan finnas en dramatisk känsla med det och som många säger är det ju bara vatten. Jag kan fortfarande älska att hoppa i vattenpölar fast vissa kanske tycker att jag är för gammal men jag tycker inte att vi kan bli för gamla för någonting. Måste säga att det var otroligt snygga solglasögon till dig. Kram!!!

Reply
Wilma

Åh, vilka snygga solglasögon, dem hamnar direkt på min “att köpa lista”!

Reply
camilla

Ja! Men bara om man tillägger “mensvärk” (för mens tycker de att man ska stå ut med). Och drar man den ursäkten varje vecka så säger de till… Men man kan ju varva skador med förkylning med mensvärk :D

Reply
Emma

Jag är född 89, så är lite äldre än dig, men enda gympalektionerna jag slapp ifrån pga mens var om vi skulle simma.
Var det vanlig lektion blev man tvungen att typ cykla på sidan av eller något lite lättare, medan de andra körde lagsporter osv.

Reply
Emma

Hahha nej, vi får inte slippa gympan om vi skyller på mens. Det ända dem svarar är “träning hjälper” haha

Reply
Michaela

Åh, har så galet många minnen och känslor förknippade med det här fantastiska bandet!
Ibland under högstadiet när folk var på mig mer än vanligt (helt enkelt de värsta tre åren i mitt liv) kändes det som att musik var det ända som hjälpte, det ända som gjorde att jag överlevde dagarna. Speciellt TH. Jag brukade sitta och kolla på deras intervjuer på tyska och växla mellan intervjun och översättningen jag hittat på en annan sida haha. Mitt bästa TH minne förutom alla de små vardagsstunder av livsglädje de lyckats ge mig är utan tvekan när jag äntligen fick chansen att se dem live i Göteborg under deras turné. Jag log som en idiot igenom hela konserten och det kommer alltid vara en upplevelse som är på min topplista! Dessa fantastiska pojkar som nu blivit män. Om de bara visste hur mycket de har hjälpt mig.

Reply
Tilde

Haha, det kan ju hända att man får slippa. Beror dock helt på vilken lärare man har

Reply
wilma

kan inte du berätta om din första mens? mens behöver normaliseras och det skulle hjälpa om du som förebild skulle vilja berätta!

Reply
katarina

den här metoden använder vi tjejer ständigt när vi inte orkar med idrotten ;)

Reply
D

hahaha kan väl hända att man får missa ibland. annars säger de ju “men när man har mens så är det bra för kroppen att träna” man ba me öh ja orkar ju inte

Reply
Jane

Ugh i wish our school was like that, you’d have to be dying for them to let you skip class!

Reply
Ebba

Haha jag har också sån djävulsk mensverk idag! Hur är det nu med rökningen, röker du ibland fortfarande? I go girl!!!!<3

Reply
Ditte

HAHA! Yes actually. Here in denmark in high school I always skipped when I was on my period. It’s like 2 years ago I gratuated, but I think it depens on your teacher a lot of the times. I also skipped in elementary school

Reply
Emelie

Haha bara man sa att man “inte kände sig så bra” så bara antogs det att man hade mens och inga fler frågor ställdes xD Hade manlig gympalärare också och sådana vill väl sällan ifrågasätta då de inte vet känslan ;)

Reply
Zilla

Hej Kenza!

Gud va roligt att du har en tävling gällande TH! Jag skrev ett inlägg ang deras nya album som du gärna får läsa . http://zillas.se/2014/october/kings-of-suburbia.html Jag har, precis som du själv, en väldigt stark koppling till deras musik från mina yngre tonår :)

Mitt starkaste minne är i alla fall från den 4 november 2007 då mina gudföräldrar tog med mig hela vägen till Essen i Tyskland, min gudfar köade med mig i nio timmar och släppte sen in mig ensam för att kolla på dom. Jag tog mig längst fram till scenen, och eftersom jag gick själv var det bara jag och musiken. Gud va jag grät och i slutet hällde Bill sin vattenflaska över mig, ville inte duscha på flera veckor haha. Det var så speciellt eftersom hela konserten var på tyska och där kom lilla jag på 13 år helt ensam och fattade inte ett ord. Men låtarna, dom kunde jag allt ;) Svårt att få ner det i ord men det var det absolut bästa jag varit med om i musikväg.

Och kommer dom hit igen då står jag längst fram och dansar, så jag antar att vi ses där ;)
kramis

Reply
Ester

Jag går i sexan och vi slipper ALDRIG gympan, spelar ingen roll om nån har brytit benet, den måste ända vara med på något sätt. Tycker inte alls om gympa, inte våran lärare heller:(

Reply
Emma

Vår lärare sa att vi skulle säga till honom om vi hade mens så fick vi lämna lektionen tio minuter tidigare och duscha ifred. Aldrig någon som gjorde det! haha

Reply
Ida

Hur kan man vilja skippa idrotten?!? Det var ju bästa ämnet på hela veckan! :) Haha åh saknar

Reply
Lisanne

Ahh these sunglasses are stunning! Haha, in my school most of the girls actually don’t skip gymnastic class when have their period.

Reply
Your lover

Haha ja! Det funkar för oss också så, men det beror på. Min idrottslärare är så snäll, vi är tvungna att ta en promenad eller plugga om det behövs. :-)

Reply
Jonna Nilsson

Hej Kenza! Jag brukar faktiskt skylla på mensvärk även fast jag kan vara med, och då får vi gå på en promenad istället. Fast vi säger att vi går på en promenad, men istället ställer vi oss bakom idrottshallen och röker, för att sen gå in och kolla på film tills idrotten är slut, så tiderna har inte förändrats så mycket ;)

Reply
J

Hahah jaaa!!! Eller bara när det gäller bad, men då måste vi fortfarande motionerna, t.ex gymma!

Reply
Sandy

Blir förbannad när jag hör att det finns dem som inte slipper eller att “mens inte är en ursäkt”.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*