• header

MONDAY

KenzaZouiten_IvyRevel_Dresses-8 KenzaZouiten_IvyRevel_Dresses-2 KenzaZouiten_IvyRevel_Dresses-10

Dresses by IvyRevel – Photo by Madelene Holmström – Make up by Maria Mroxx

Ny dag, ny vecka, ny månad! Istället för att skriva hur jobbigt det är att vakna upp till ännu en mörk & grå dag med ont i magen (ok nu gjorde jag visst det) så ska jag istället börja dagen med att lista några saker som jag är tacksam för just idag. Vill ni också göra det och sprida lite positiv energi så får ni jättegärna göra det. :*

– Jag sov 9 timmar inatt. La mig kvart över tio.
– Jag hade världens mysigaste söndag och på kvällen åkte vi till min mamma och åt lasagne och brownie med glass. :-)
– Om 5 dagar åker jag ner till Marocko för att surfa med ett gäng härliga tjejer + Rami. Alltså 1 vecka utan jobb (förutom bloggen då) och framförallt….SOLLJUS!!!
– Jag har suttit och läst igenom fina kommentarer & mail från er. Älskar att ni är så omtänksamma och snälla och uppskattar er som tusan. Dock kommer jag aldrig vända mig till religion. Och inte heller skaffa barn förrän jag hittat mig själv och känner mig trygg i mitt liv. Såg att det var många sånna tips hehe. Men också väldigt många kloka ord som jag tagit åt mig och börjat fundera ordentligt på vad jag vill göra.
– Jag har världens finaste pojkvän. Att även få höra ens bästa vän säga det gör mig så varm i hjärtat. Hur fan hittade jag honom?!
– Det är första december idag. Alltså kommer det gå fort till jul & nyår, sedan börjar 2015 och efter Thailand är det inte långt kvar till Sverige visar sin bästa sida igen. :-)

// New day, new week, new month! Instead of writing how hard it was to wake up to another grey & dark day with stomach ache (ok now I did it anyway) I’m gonna start the day by naming some stuff I’m thankful for today. If you want to do it too and spread some positive energy you are more than welcome to do so. :*

– I slept 9 hours tonight. I went to bed at ten.
– I had a really cozy Saturday and in the evening we wen’t to my mom’s and had lasagna & brownie with icecream. :-)
– I’m going to Morocco in 5 days to surf with a bunch of lovely girls + Rami. That means 1 week without work (except for my blog ofc) and most of all….SUN LIGHT!!
– I’ve been reading your sweet comments & e-mails. I love that your so caring and kind and I appreciate you alot. But I will never turn to religion. And I won’t get kids until I’ve found myself and feel comfortable in my life. I saw that many of you said that hehe. But also many wise words that really made me thinking.
– I have the sweetest boyfriend in the world. And to hear my best friend say that as well really warms my heart. How the hell did I found him?
– It’s the first of December today. So it’s Christmas & New Year’s soon, then 2015 starts and after Thailand it won’t be long until Sweden shows it’s best side again. :-)

52 Comments

simpa

“The Rules Of Life” av Richard Templar, kolla upp den. skön läsning som får en att må bättre när man känner sig lite vilsen. Jag kallar den “min bibel”, men den har inget med religion att göra överhuvudtaget. Richard har observerat lyckliga människor under en lång tid (sedan han var liten), och har skrivit ner lite guidelines på hur man kan se på saker i livet, för att lättare få sig själv att le. Plus att han förmodligen även kommer få dig att skratta genom sättet han skriver på.

Hoppas du kommer gilla den lika mycket som jag gör.

Ta hand om dig.

Reply
Maria

Okay, my list!
– Ten days in a row I woke up at 8am and go to bed at 11pm, that’s great for me cause I’m kind of night person
– Yesterday was a Mother’s day, so I bought a flowers and cake for my mom, she was happy
– I got a good salary from my freelance job last month
– Sun is shining everyday and even it’s -8 degrees, we still have no snow at my city, I love it!

Reply
Camilla

* Sluttampen på en härlig förkylning
* Jag har jul-bombat hela min lägenhet!
* Mitt morgon-kaffe har aldrig smakat så här gott
* Jag har världens finaste storasyster. Min bästa vän.
* London-resa över nyår med HELA familjen. Vi har inte varit utomlands allihopa på 10 år. Syrran och jag är duktiga på att åka iväg, men päronen har haft det lite tufft på den fronten. So London see you again soon!

Hoppas att du får en underbar dag Kenza! Ta hand om dig :)

Reply
C

Are you an atheist ? I am but I do not dare tell other people, I feel like they will judge me.

Reply
Jay

Att tro på gud är inte religion. Funderar du aldrig på hur allt har skapats? Vill du hellre leva utan att tro på Gud och sen dö och möta Gud eller leva som en troende och förlora inget efter döden. Vi lever och dör. Vad är meningen med livet om vi ändå ska dö? Vad kommer efter döden. Det är något man måste veta och verkligen synd om man går runt och tror livet är bara livet och inget mer. Men jag förväntar mig inte att du kommer tro på Gud, varför skulle du? Du har redan allt du behöver, det är precis det Bibeln varnar oss för också, att inte önska oss rikedom för har vi allt vi behöver glömmer vi bort Gud. Men en dag kommer du behöva honom, kanske när du är sjuk och inte kan gå upp, när ingen annan kan hjälpa dig och du inte har ett annat val än att kalla på honom för att rädda dig. Lev livet nu men det kommer, tro mig.

Reply
t

Det finns himmel och helvete, tar det på allvar! Besök Hillsong i din stan eller häng med Andreas till kyrkan. Säg inte att du inte behöver “religion” Alla människor behöver Jesus, dags att vakna upp Kenza. <3

Reply
Katja

Ah va hääärligt asså du är en sån underbar person :) hoppas du har det så skönt på morocko, önskar man själv kunde åka dit hehe <3

Reply
Sara

Fina du! Håll modet uppe. Det vänder. Även om det kanske efter det vänder igen :)
Gå gärna in och läs mitt senaste inlägg. Det knyter an till dina känslor. Lite kanske :)

Reply
Joana Pinto

I still remember when you met Aleks and you told me (when we used to talk on Messenger). You were so excited that he was different and amazing. You are lucky! Everything will be fine :)

Reply
Karin

Haha, var tvungen att gå tillbaka och läsa religion-kommentarerna i det inlägget. Du är då skön! Och jordnära. Är glad att du finns för ungdomar att se upp till!

Det är jättevanligt att det kommer en dipp i måendet nov-mars eftersom det är så lite sol. En surfsemester kommer nog pigga upp. Annars är det bra att äta extra D-vitamin då här års! Jag har både kronisk depression och säsongsbunden depression så jag vet hur det kan kännas en sån där tung dag.

Reply
Sandra

Hej Kenza!
Vill börja med, ÄLSKAR din blogg!
Men var har lilla Armani tagit vägen? Så längesedan man såg eller hörde något om honom! Mår han bra??

Jag hoppas du mår bättre och hoppas bara att det är det här tråkiga (men mysiga) vintermörkert som påverkar dig negativt! Försök tänka positivt ändå! Du har fina människor vid din sida ❤️

Massor med kramar!
/ Sandra

Reply
Astrid

Fy satan va starkt! Helt klart rätt strategi!
Jag är inte en person som är särskilt förtjust i KBT-terapi. Det fungerar inte för mig. Klart att jag inte vill tänka att jag är värdelös utan hellre vill tänka att jag duger kalasbra- men det har aldrig hjälp mig eftersom jag redan har tänkt den onda tanken. För mig fungerar det bättre med Acceptans. Att acceptera min situation. Acceptera okej, jag är inte på topp nu men det är okej. Det är okej att känna sig ensam även fast man på pappret har allt. Det är okej att längta bort trots att man har ett vackert hem, osv. Det är mitt bästa tips mot ångest och demoner. Kämpa på!

Reply
Laura

I love reading your posts, they always lift up my mood! :) Just wanted to say that.

Reply
Helena

Jag är lika gammal som du och väntar mitt första barn. Jag vet inte vad kommentarerna om att skaffa barn gick ut på, men jag kan ärligt säga att jag än mindre vet vem jag är och vad jag vill göra nu när jag är gravid. Tankarna snurrar, hormonerna rusar, jag gråter hela tiden och är arg dygnets övriga timmar. Att bli gravid lämpar sig nog inte om man inte känner sig relativt stabil, trygg och är klar med vem man är. Som du skriver är det ingenting man bör eller behöver kasta sig in i dessförinnan. Själv hoppas jag på att snart hitta den blivande mamman i mig, för att det ska bli lite enklare att stå ut med alla känslor och det nästan dygnslånga illamåendet. Kram till dig!

Reply
Maria

Hope you have a very relaxing vacation!!
Wish I could have some vacations my own this time that I’m so stressed at work !
pls post pictures in your blog so we can travel our minds with you!!!

Maria from Greece!

Reply
Nora

Tror du att vi är skapta för att göra vad vi vill i jorden och sen hamna i paradiset? För muslimer så är livet på jorden ett fängelse, men det riktiga livet som kommer efter döden den odödliga livet där är paradiset. Vår belöning kommer inte nu utan när vi dör och vi påminner varandra dagligen om detta. Hoppas du ändrar inställning livet är inte en fest

Reply
Alexandra

Hej! :) Ett tips är att titta på mindfulness appar/kurser och saker som får en att vara “här och nu”, hjälper mot stress :) hoppas verkligen det känns bättre, du förgyller så mångas dag!! :) Om du vill fyllas med livsglädje och energi, kolla in Tony Robbins, om du har möjlighet så gå på hans event i London/ LA eller så, handlar om personlig utveckling och han är världens bästa coach (jobbar bl.a. med Serena Williams och kända politiker), inget hokus pokus, eller konstigt, jag lovar, det kommer vara det bästa du gjort! Kram :)

Reply
läsare

Hej Kenza! Kan inte du berätta lite ingående om varför du inte kan tänka dig vända dig till någon religion i ett annat inlägg? Skulle vara intressant att läsa! Massor med kramar.

Reply
lamya

Hate to break it to you Kenzabut here in Morocco it’s really cold and rainy and no sun at all :( Hope in 5 days this will change haha :D

Reply
Jasmi

Hej finfina Kenza! Alltid bra med listor, försöker påminna mig själv om sådant när jag är lite nere. Sitter och tänker lite på det du skrev om att du aldrig tänker vända dig till religion vilket självfallet är ditt egna val men vet att du sökte om där finns människor som alltid är lyckliga och ja, jag är nästintill alltid lycklig. Jag känner att jag har funnit min plats och min framtida plats, redan vid 17 års ålder. Tacka livet som varit gott mot mig men även Gud! Räddat mig undan helvetets ätstörning, sjukdomar inom familjen och gett mig en enorm framtidsro. Det kanske inte är vad du söker men jag skulle råda dig att kanske möjligtvis försöka, det behöver inte vara någon markabel skillnad eller helt enkelt finna något som skänker dig ro. Kanske yoga? Eller vad vet jag, för mig är det fotboll till exempel haha! Kram på dig och tack för världens bästa blogg!

Reply
Sandy

♡ DU gör mig glad idag. Med din värme och insikt. ♡ Jag hoppas att dina känslor faller på plats denna månaden, eller, att de blir lättare att hantera. Se fram emot din Surfresa, den kommer säkert bli huuur grym som helst. Kram.

Reply
whatever...

sorry men jag kunde inte låta bli att kommentera. Någonstans gjorde det mig ledsen. En mening. Skriver för det mesta positiva kommentarer på din blogg men denna gången måste jag bara få ut vad jag känner, för jag ser verkligen upp till dig som person, och för att jag inte kommer kunna somna utan att få ut detta. Jag tycker det är extremt konstigt att du valt ett så värdeladdat ord som “aldrig” i meningen “..dock kommer jag aldrig vända mig till religion..” och DESSUTOM gjort det i tjock stil… Som att religion var något dåligt och hemskt som du “aldrig” tänker utsätta dig för. Hade du istället skrivit “Jag kommer nog förmodligen inte vända mig till religion men…” hade det inte varit lika negativt laddat. Jag respekterar allas åsikter kring religion och man får välja att tro på det eller inte, men jag tycker bara den meningen ger så starka och kanske till och med negativa vibbar kring religion. Eftersom det är många som ser upp till dig, inklusive mig, och även massa minderåriga som knappt listat ut deras identitet ännu, är denna meningen ganska drivande. Speciellt för att det kommer från just dig! Vilket påverkar, tro mig, det påverkar så otroligt mycket! Om du nu “aldrig” kommer vända dig till religion kan du lika väl sluta fira Jul eller påsk för den delen. Varför firar du det annars? För den egentliga anledningen till Jul ÄR religion, ifall du inte visste om det. Säg heller inte “God jul” för det låter bara fel från en person som “ALDRIG kommer vända sig till religion”. Förstår du vad jag menar? Jag hoppas du gör det. Det lät bara fel enligt mig, som faktiskt är kristen och tror på Gud. Sen är det helt okej att du inte tror som mig! Jag blir bara så himla ledsen för att få höra det från dig, som jag följt sedan 5 år tillbaka. Jag känner mig otroligt dum när man läser meningen. “Dock kommer jag Aldrig (fet slit) vända mig till religion.”

Reply
Amanda

Det är kanske lets dance du saknar??!? Du höll väll på träna för fullt förra året vid den här tiden? Då hade du inte tid att tänka på tråkiga höst-vintern, den äckliga och jobbiga och tråkigaste tiden på året då man bara vill att det ska bli jul och sen sommar direkt efter.. ;)
nejmen alla har sina svackor framförallt den här tiden på året, du hittar dig snart igen ska du se :) massa kramar!

Reply
Lina

Alltså seriöst, ni religösa som sitter och predikar och försöker pracka på er tro på någon annan, lägg av med det! Tro på hur mycket ni vill, men sluta försöka skuldbelägga oss som inte tror. Jag tror på vetenskapen, evolutionen, INTE på en gud.

Reply
Akey

När man har satsat mycket på självförverkligande kan det kännas fint att vara aktiv inom något välgörenhetsfall. Då menar jag inte med att bara bidra med 100 spänn i månaden till någon organisation.. utan syssla med det själv. Du har ju pengar, starta en välgörenhetsgala kanske, för något som du brinner? För barn som växt upp med alkoholism i familjen? Det är ju något du själv kan relatera till. Du behöver inte tala ut om dina känslor utan bara hjälpa folk att få det bättre. När du kommer hem och slänger dig i soffan så kan du känna att “idag har jag faktiskt hjälpt en mänska”

Reply
Ellen

ÅH så skönt att se att du inte tänker vända dig till religion! Hade fan blivit tokig om du också hade börjat hojta om gud hit och jesus dit. Blev så jävla förvånad att så många “tipsade” dig om religion som om det vore nån jävla terapi. Jag kommer från en släkt där många är troende, min kusin är präst bl.a. Jag kan säga att jag BARA har dåliga erfarenheter av det där. Människor som lägger all sin tillit på gud och tror att han ska göra allting underbart, sen går allt åt helvete… Vissa människor tror på vetenskapen, that’s it. Det är som att försöka få en katolik att bli muslim. Eller ja ni fattar. “Men Kenza, hur tror du att människorna kom till? :O”. Ja vafan du kanske skulle vara med på biologin i skolan så hade du lärt dig ett och annat. Storken kom med mig iallafall.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*