• header

CAMEL

KenzaZouiten_camel-3 KenzaZouiten_camel-6 KenzaZouiten_camel-1 KenzaZouiten_camel-4 KenzaZouiten_camel-5 KenzaZouiten_camel-2

Igår red jag lite kamel, hehe. Som ni ser var det inga vågor alls igår så det blev inge surf. :-( Men vi hade det gött ändå, hängde i solen och lyssnade på musik. Senare på kvällen hade vi grillfest! Mer om det sen. Nu ska vi iväg på utflykt!

// I rode on a camel yesterday, hehe. As you can see there was no waves at all yesterday so no surf. :-( But we had a great time anyway, relaxed in the sun and listened to music. Later in the evening we had a bbq! More about that later. We’re going out on an adventure now!

74 Comments

Caroline

Om man är för djurens rättigheter bör man inte rida på kameler och simma med delfiner i fångenskap. Dessa djur slits ut, utsätts för press och får inte leva ett liv som de är värda. Blir ledsen när jag ser det här, man borde logiskt sätt kunna räkna ut det själv. Det är inte värt det för att få en fin bild eller så att man kan berätta en kul story för sina vänner. Tänk på djuret vars liv är kasst.
Sponsra inte djurplågeri.
Tack!

Reply
Anette Starby

Snygga bilder det blev på dig med din nya kompis :-). Hoppas inte din karl blir svartsjuk där hemma haha! Ha en trevlig dag i solen.
Mvh Anette

Reply
sofia

tycker verkligen ditt hår är så snyggt i den här längden!! tar nog med det som inspiration när jag ska till frisören snart :)

Reply
Nathalie

Ser härligt ut, men hur härligt hade kamelen det? Bara undrar, kanske har det jättebra djurhållning eller inte alls så bra?!

Reply
Lisa

Tänk på hur kameler blir behandlade för att turister vill rida på dem. De blir behandlade på samma sätt som elefanter som ständigt är fastbundna i kedjor och slagna med påkar för att torteras till att bli domesticerade.

Försök att inte stödja djurplågeriet inom turistindustrin.

Reply
Dell

Lider med kamelen, de är inte till för att rida eller bära tungt. De ska vara vilda och fria utan munskydd som alla andra fria djur. Jätte sorligt och se med den med munskydd för att tillfredställa människan. Samma sak med elefanter, de lider av att vi rider på dem, hoppas många fler tänker som mig och avstår från sånt.

Reply
A

Wow, girl you’ve got some curves and muscles! I can see it now, maybe it is because you have been working out lately? You have been so thin before. Looking awesome! ;)

Reply
Anna

Även fast du kanske inte gillar ditt hår måste jag säga att du passar sjuuuukt bra med den längden! Skitsnyggt!

Och otroligt fina bilder också!

Reply
Hanna

HI!
Awesome pictures:) Travel posts are the best!! I hope u have a lovely vacation!<3 Btw where is that swimsuit/monokini from?

Reply
Molly

åh.. shit va fint, älsar din daddräckt. Kan inte du ge tips på snygga baddräckter? :)

Reply
Guest

Stackars djur. Har du missat allt som delas på facebook och på andra sidor om vad som sker med alla djur som hålls fånga som underhållning och sånt du tagit bild på. Asså seriöst vad är det för fel på dig människa? Jag kommer aldrig förstå hur du lyckats manipulera så många om att du är bra, när du i själva verket inte gör ett skit som är givande och värt!

Reply
Jonnan

Hej!! Fina bilder, hoppas du har det grym på resan. Tänkte bara fråga om du gör något för Musikhjälpen? Om inte, gört! Är verkligen värt att uppmärksamma ^.^

Reply
Lisa

Alltså förlåt men varför rider man kamel år 2014, när man vet att de typ 90 % av alla djur som används för turistgrejer inte har det bra? Även om denna kamelen hade det bra så uppmanar du ändå andra att utöva liknade grejer med djur och de djuren har de förmodligen INTE bra. Skärpning Kenza!

Reply
Linda

Så härliga bilder och vilken fin kamel. Här hemma är det mest grått så njut ordentligt av värmen. :)

Reply
Lisa

Skönt att många andra också uppmärksammade djurplågeriet som du visar på denna bild. Blir så ARG på idioter i detta kommentarsfält som skriver att de också vill rida kamel, har ni inga hjärtan? Idioter.

Reply
Linnea

Jag håller med några av personerna ovan, du borde inte ridit den där kamelen! För det första har de det inte bra och för det andra hade den en munkavel på sig. Ringde det ingen klocka? Tyckte du inte att det såg hemskt ut? Bilden när du går framför kamelen och håller i snöret gör mig uppriktigt ledsen. Har inte kommenterat din blogg sedan jag var 14 (är 20 nu) men kände mig bara tvungen nu. Tänk efter lite nästa gång!

Reply
Jennifer

Hur kan du uppmuntra sånt där? Tror du djuret tyckte om dina foton eller? Fattar inte hur man kan ha hjärta till att göra sånt.. Helt sjukt, tänk lite!!

Reply
Liza

NEEJJJ! Varför stöttar du sånt här? usch varför vill folk rida på elefanter och kameler? jag spyr när jag ser sånt. Många av de djuren behandlas inte bra och det trodde jag att de flesta människor visste år 2014? Det är som i Grekland med alla åsnor som får bära turister upp och ner för branta backar. Utan vatten och piska som drivmedel. Hur tänker du kring djur som används till att underhålla turister? Bojkotta?

Reply
Becka

Nej! Sponsrar du djurplågeri! Ni bloggare som har makt att påverka tusentals läsare borde stödja djurvänlig turism. Du kommer antagligen ge oss en ursäkt och säga “Kamelerna behandlades väl” “Såg ingen misshandel”. Men vi måste vara realistiska, att få ett vilt djur att lyda innebär slag och vanvård. Finns inget gott med djur i fångenskap. Ju fler som bojkottar djur underhållning desto fler djur slipper leva i fångenskap. Kolla in Stella McCartney hon är den enda kläddesignen som kämpar för djurs rättigheter. Kanske någon att ha som förebild?

Reply
Mirre

Nej Kenza,ni unga bloggare borde fundera igenom vad sådana här bilder om hur bilder på stackars utnyttjade djur påverkar människor.
Du hade rönt så mycket respekt om du istället förklarat varför du avstod att rida på stackars utnyttjade djur för människans vinning.

Reply
Sara

Skulle verkligen vilja veta hur du tänker när du rider på den där kamelen. Vad tror du att du stödjer med dina pengar egentligen? Tror knappast kamelen har ett lika bra liv som den skulle haft om den var fri.

Reply
jennie

usch! blir så ledsen nær jag ser dessa bilder. kliv av kamelen och be kamelføraren att dra åt helvete. Trodde inte du drev med sånahær grejer!!

Reply
Madeleine

Vad besviken jag blev av att se dig rida en kamel. Stackars, arma djur. Stödj aldrig turistnäringen med djur i fångenskap!!

Reply
Helen

Ni som kommenterar och säger att kameler ska vara vilda och fria, stämmer mycket bra..när människor inte fanns kanske. Kameler har sedan decennier tillbaka används som “färdmedel” eller vad man nu ska kalla det. Precis som hästar i andra länder.

Men jag håller med att man bör kolla upp hur djuren har det innan man “utnyttjar” dem för nöjets skull. Så som när man åker utomlands och vill göra roliga saker på semestren som man inte gör här hemma i Sverige. Typ rida på kameler i Marocko. I många av fallen(om inte i de flesta)så har djuren det inte så bra ställt. Så som att de blir behandlade på ett mycket dåligt sätt, får för lite eller fel mat osv. Sen det här med att kamelen på bilden har en “munkorg” på sig antar jag är för att den bits men jag vet inte hur rätt jag tycker det är att då sätta just en munkorg på kamelen. Framstår för mig som ganska onaturligt och elakt. Jag vill inte få Kenza att framstå som en hemsk människa men jag tycker att folk som åker på semester gör fel när de väljer att vända sig till de ställen som använder djur som turistattraktioner för att göra något “roligt” på semestern. Sen att bilderna ser coola, snygga och proffsiga ut är ju as ballt men återigen. Är det värt att utnyttja djur som används dagligen som turistattraktioner för att knäppa några snygga bilder eller göra något annorlunda och roligt på semesten? Förlåt Kenza. Jag har läst din blogg i säkert tår år och du verkar vara en as skön människa och sådana behöver vi verkligen fler av i samhället MEN jag måste ifrågasätta dig och ditt val av semesteraktiviteter. Försöker inte påpeka eller påstå att jag vet något, undrar mer om du kollat upp “läget”, så att säga, innan du valde att rida på kamelen =)

Reply
Ann

Really I am asking myself – what kind of blog is this for you, Kenza?
I’ve always followed your posts but I must say, especially on your trips around the world you are very uncritically and do so many ‘tourist things’ which are bad for the people or animals in this countrys.
I would wish that you reflected more on your actions – especially if you are presenting them to the whole world.
Think about the situation of that animal or the people who suffer in this tourist countries. Why not be a little bit more political instead of ‘fun’ and entertaining?
You are old enough I would think…and relating to your post a couple days before, where you mentioned something was missing in your life – maybe it is some form of activism?
Some thoughts from my side..unfortunately dissapointed from your post. :/

Reply
Ida

Det ser häftigt och chict ut att ta bilder tillsammans med en kamel och framför allt rida på den, för de är verkligen vackra varelser. Men det är en besvikelse att du som har så många läsare stödjer en sådan hemsk industri där djuren lider för turisters nöje. Snälla Kenza, bojkotta all djurunderhållning på semestern! Ett coolt foto är inte värt ett djurs lidande. :/

Reply
Stephanie Loefgren

ser att du redan fatt en del kritik for att du red kamelen, och jag tanker att du om ngn val redan ar medveten om hur djur ofta har det och att du faktiskt ar medveten nar det kommer till pals sadanahar saker? :( so what happened?

Reply
nathalie

Håller med många av de andra som kommenterat. Det är så sjukt viktigt att tänka efter innan man stöttar sånt här. Förhållandena för djuren är ofta hemska och de blir både slagna och utan ordentlig vila och näring. Snälla, snälla, försök vara en djurvänlig turist och stöd inte detta! Det är bara efterfrågan som gör att detta finns och därför bara brist på efterfrågan som gör att det tar slut.

Reply
Sara

Hej Kenza,
dessa kameler blir ofta väldigt tufft behandlade så om man bryr sig det minsta om djur och deras välmående ska man inte göra reklam för djur i fångenskap när man åker på semester. Denna kamel blir troligtvis inlåst så fort den inte går på stranden och har svårt för att utöva ett naturligt beteende. Oavsett och det är elefanter i Thailand, apor i Indien eller lejon i Sydafrika så mår alla djur som lever i fångenskap oftast under förtryckta förhållanden. Bästa upplevelsen får man av att se djuren i det fria- när de är lyckliga och får leva sitt liv efter egna villkor. Tänk på det :)

Reply
Frida

Herregud håll tyst, kamelen har det bra!
Då kan väl ni svennar sluta med att rida hästar då? De plågas mer
Fina bilder, söt kamel, tack för mig!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*