• header

THURSDAY

KenzaZouiten_love-1

My love and I on Christmas Eve

TACK TACK TACK för alla tips ang. flygrädsla! Har läst varenda kommentar & mail och det känns bättre. Jag är fortfarande rädd men jag känner mig lite lugnare och jag tror inte längre att jag kommer kräkas av att gå på planet. Nu försöker jag istället tänka på allt roligt vi ska göra när vi kommer fram, hur skönt det kommer bli med 35 grader och hur mycket god thaimat jag ska äta. :-) Så tack för att ni alltid försöker hjälpa mig! Ni är bäst!

Något som däremot kommer kännas konstigt när vi kommer fram det är att Aleks inte är med. :-( Aleks och jag har varit där två gånger så han kommer vara väldigt saknad där! Ikväll ska vi iallafall passa på och kramas och imorgonkväll följer han även med mig på ELLE-galan. Aleks brukar aldrig följa med på sånt men nu ville han eftersom att jag är nominerad. Ahh pirrigt!! ♥

// Thank you for all the advices about my fear of flying! I read every comment & e-mail and it feels better. I’m still scared but I feel a bit more calm and I don’t think I’m gonna throw up anymore when boarding the plane. Now I’m trying to think about all the fun stuff we’re gonna do when we get there, how nice it will be with 35 degrees and all the delicious thai food I’m gonna eat. :-) So thank you for always trying to help! You’re the best!

Something that will feel a bit weird though when we get there is that Aleks won’t be with us. :-( Aleks and I have been there twice so he will be very missed! Tonight we will be hugging a lot and tomorrow he will go with me to the ELLE awards. He never joins me on those events but now he wanted to since I’m nominated. Ahh excited!! ♥

59 Comments

samantha

you are welcome as long at it helps you a bit and calms you a bit down we are all happy. :)

why cant aleks come with you?? couldnt he take off from work? i saw on instagram that nadia also joins you? first you wrote that only you and your mom go then your said that your brother will come too and on instagram a few days ago your wrote that also your bestie comes with you :)) sooooo fun. almost all the people you love on your side. aleks will be really missed.

enjoy the time together lovebirds and i think it is sooo cute that he comes with your tomorrow ooh now you just HAVE TO win!!!!!

Reply
amanda

Hej fina du! Vad använder du för smink borttagning och Eyeremover? :)) tacksam för svar!! Kram

Reply
Maria

I’m so glad you got over your flight fear! I wish you all the best and I’m sure you will have a great time.
Xx Maria

Reply
Katja

Oh, you two look super cute! :)

I’m always missing my better half, feels like a whole world is missing when we are not together :)

Reply
Katrine

Så bra at flyskrekken din har roet seg! Bare å prøve å tenke positivt og at du kommer til å kose deg masse der borte! :-D

Reply
Fia

Jag säger bara: 15mg Sobril. Skulle ALDRIG klara att flyga utan dom. The horror!! Är så flygrädd och det enda som hjälper är Sobril!

Reply
Edith

Det har varit så mycket du & Aleks på bloggen och instagram nu ett tag. Kul att se att ni är så lyckliga <3 Ni verkar gladare än någonsin

Reply
:)

Det finns en jättebra video från fritidsresor om flygrädsla!
Jag är själv flygrädd, men jag tycker att det hjälper jättemycket att tänka på det tekniska!
Det finns alltid reservdelar + reserv på reserv o.s.v. Och även om alla motorerna går söner (vilket inte händer), kan man flyga utan motor jättelänge!
Men läs in dig på tekniken så lovar jag att det könns bättre!
Stooor kram <3

Reply
Alicia

Hej! Jag var lika flygrädd jag med, jag bokade nästan av min resa till LA men då bestämde jag mig ändå att min rädsla inte skulle vinna.
Jag beställde hem ett “flygrädsla kit” från Fritidsresor med en film om hur ett flygplan är uppbyggt och hur allt funkar. Man får reda på allt om hur piloterna är utbildade till hur man lyfter, turbulens, landar osv. Man fick även med ett häfte med övningar och lite egna frågor man kunde fråga sig själv.
Jag åkte tillslut på resan och det var det bästa jag gjort. Jag visste exakt vad som hände i planet varje sekund.
Lycka till!

Reply
Josefin Holst-Norén

Herregud, stackare! Men seriöst, tänk på att det är farligare att åka bil än att flyga. Det kommer gå bra!

För er andra: kika gärna in på bloggen och följ mig i min nya träningssatsning. Jag delar med mig av ALLT, både upp- och nedgångar. Puss på er!

Reply
Kajsa

Hej!
Jag har själv blir flygrädd senaste halv året och flög hem från USA själv för mindre än 2veckor sedan. Hade panik och grätt innan osv. Men ett tips är att säga till flygvärdinnorna när du går på planet. Jag gjorde detta och redan innan start hade 3st olika varit framme och pratat med mig, det lugnade väldigt mycket.Att höra att dem hade familj och barn som de skulle hem till bla. Sedan kom de och frågade lite då då under resans gång. Bästa sättet för mig att tänka på när de är turbulent är att de är som en grusväg fast i luften(då en pilot sagt de) försöker alltid tänka att jag sitter i en bil som kör på en grusväg. Brukar fungera relativit bra. Hoppas allt går bra!

Reply
KS Western & Horsemanship

Åååh så spännande. Ha det så kul! Fick nyss värsta nostalgi-känslan när jag kom in på din blogg nu. Läste den en massa som yngre men inte lika ofta nu. Och nu kom gamla goda tider-känslan tillbaka. :)

Reply
Babbi

Hej Kenza!
Jag känner så galet mycket igen mig. Har inte rest på 2 år för att jag spyr på tanken av det.
Men sist jag reste var jag helt ärrad. Såpass ärrad att tom en manlig flygvärdinna märkte detta. Han kom fram till mig och frågade om allt var okej.
Och självklart svarade jag NEEJ!!!
Då sa han” tänk så här fröken. Att åka flygplan är som att åka båt. När planet skakar är det luftvågor åvan därav skakar det. Precis som med en båt, när det är vågigt så gungar båten. Och jag vet att du tänker de klassiska banorna. Att man kan faltiskt ha en chans att överleva om båt skulle hända med en båt men i ett flyg är det ganska så kört. Men tänk såhär. Varenda minut lyfter ca 100.000 plan samtidigt i hel världen. I tidningarna läser man om ca 1 flygkrasch i månaden. Förstår du hur liten chansen är då? Vi läser däremot om minst 5 trafik olyckor i tidningen varje dag!”
Jag blev så lugn utav de orden och jag hoppas det kan hjälpa dig som det gjorde med mig!
Lycka till på flygturen :-)<3

Reply
A

Hi! About your last post about planes, I feel the same as you. I always make sure to tell friends and family that I love them when I say goodbye before flying, just because Im sure I am going to die during the flight. BUT it has gotten a bit better, thanks to a pill called Sobril, and the experience of flying through some rough weather and actually surviving it just fine :) the pilots are the most important factor if turbulence gets bad, on my way from America over the Atlantic the pilot talked us through 20 minutes of extreme turbulence. I was crying, but was reassured as the pilot said “its bit bumpy here for the next 13 minutes, but my pal in the plane one the other side of the cloud tells me its much calmer over there, so hang on”. Also, talk to the staff and notice how calm they are in these situations :) the only time I have seen a flight attended stressed is when an old woman got up in the middle of turbulence and almost hit her head in the seets next to her ;)

Reply
Frågaförstfotasen

Det var på tiden med en sådan resa, hoppas du inte minimerar urinvånarna som du gjorde sist med de förskräckliga fotona på fattiga barn som du bjöd på glass, sjukt skrattretande och ignorant, när turister åker och ska fota barn ur fågelperspektiv. Tror du är liite mer medveten om omvärlden och hur saker och ting ligger till nu, så de lär nog inte upprepas, Trevlig resa :)

Reply
Sara

Jag är också lite flygrädd och jag kan bjuda på en ganska rolig historia (tycker jag i efterhand åtminstone:P) som handlar om flyg, det kan du tänka på när du känner dig nervös haha.
Jag skulle flyga för första gången och var extremt nervös, direkt när vi hade bokat resan så hade jag en sådan fruktansvärd ångest hela veckan tills vi skulle åka men bestämde mig för att försöka bota detta eftersom min sambo så himla gärna ville att vi skulle resa tillsammans. Detta innebar att jag försökte lära mig all fakta om flyg (och skrev ut en egen liten faktabok om flyg att ha med mig påplanet) samt två studiebesök på arlanda (både knalla runt inne på flygplatsen och spendera ca 2h per gång med att titta på flyg som landade från deras utkiksplats där alla flygentusiaster hänger). Kvällen innan vi ska åka tvingar jag min sambo att köra till flygplatsen igen och vi kommer hem ca 4h innan vi ska åka tillbaka igen. På morgonen åker vi tillbaka till stockholm och väl på arlanda IGEN knaprar jag på selleri som jag hört ska vara lugnande och kedjeröker (måste varit en ganska komisk syn). Min sambo förklarar alla steg och vi checkar in bagaget och han lovar att jag när som helst kan ångra mig. Därefter går vi igenom säkerhetskontrollen och när vi ska gå ombord på planet så börjar jag gråta och förklarar att jag tyvärr inte kommer att klara det. Personalen är fantastiska och försöker prata med mig men jag säger bara att det kommer inte att gå. Då säger de “okej, vi kan ju inte tvinga dig men då är det över 100 passagerare som blir sena till sin semester eftersom vi måste leta efter din väska och sen hitta en ny starttid. Jag tittar på min sambo och säger “men du sade ju att de bara tog med väskan på tillbakavägen?” och han ler lite och säger så oskyldigt han kan “jasså.. jag trodde det fungerade så” medan personalen säger att de absolut inte kan göra så av säkerhetsskäl. Inget bagage som inte har en ägare på planet får finnas i bagageutrymmet. Hur flygrädd man än är kan man inte ha på sitt samvete att massa barnfamiljer förlorar semestertid, det var bara att kliva på planet lite generat och hålla min sambo i handen. Flygresan gick jättebra och vi hade en fantastisk vecka. Idag har min numera fd sambo erkänt både att han lurade mig medvetet och att han faktiskt kan sakna studiebesöken på arlanda hahahaha.

Reply
Camilla Heindorf

Håper du forstår Norsk. Jeg har hørt om bloggen din og sett reklamen fra Glitter. Det er første gang jeg er innom bloggen din nå. Jeg kommer nok innom hver dag fra nå av. Fine bilder. :)

Reply
N

Hej Kenza, läste ditt inlägg om flygrädsla å har ett till tips, Alltid när jag går på planet talar jag om för flyg personalen att jag är rädd ( många gånger kommer dom då fram under turen å talar om att nu kan de bli lite turbulent en stund) jag frågar alltid om vädret ifall det kommer vara mkt turbulens eller lugn flygning (för att förbereda mig på att det kan bli en skumpig resa) å många gånger har jag fått träffa å prata med piloterna – vilket känns så mycket bättre att veta vem som sitter där framme:) det har hjälp och jag har förut haft den känslan över att flyga som du beskriver. Prova det om du tror att det skulle kunna få dig att känna dig lugnare :)

Reply
Anna

I’m so glad you feel better know!Try to stay positive and think about all that fun stuff and especially the hot weather in the middle of the winter (ooh i miss sea and sun sooo much) and you will be there before you know it!
Can’t wait to see the dress you have chosen for the awards tonight!

Reply
Jennifer Auvinen

Kika in på mitt senaste inlägg på bloggen om cancerforskning. Vill du/ni vara med och hjälpa människor? Ta då ett titt på mitt inlägg. Kram! ♥︎

Reply
Camille Sara Kimberley

Happy to see that you feel better ! I also have a fear of flying but I try to convince myself that flying trips are safe and that everything is going to be ok!
Aleks and you are so cute together, but I am sad for you if he doesn’t come.
Please make great photos once you get there, I’ve always dreamed about going in Thailand, you’re so lucky Kenza! <3
And also, I know I've asked you this like a thousand times but, what is your camera and which lenses do you use? You never answered me so if somebody knows, please tell me x

love from France xx

http://www.thinklikealion.com

Reply
Hanna

Hej!
Jag har kollat runt på olika sidor efter studentklänning men hittar ingen som jag riktigt fastnar för.
Jag undrar om du kunde ge tips på olika studentklänningar eller bra sidor?
Jag vet att både jag och massa andra tjejer skulle bli väldigt tacksamma!!
tack för en bra blogg!!

Reply
Elly

Tidningen vagabond såg jag idag via Facebook att de hade en hel artikel om just flygrädsla! Kolla deras hemsida :) våga flyga heter artikeln och kom ut idag!

Reply
magda

hi, what is your boyfriend doing in life? ;) Because he is always with you – it’s so cute :)

Reply
Emma

Har du slutat svara på frågor eller bara inte hunnit? Du ställer frågor till dina läsare och får en massa svar men svarar inte själv….. :-( Det har du ju gjort förut…. :-) BTW vilken otroligt fin header, den/du är magisk !!! <3

Reply
Josefin

Det kommer gå superbra med flygresan! Oroa dig inte över de. Jag har själv en tendens att överanalysera allting och det blir bara att man lägger en massa tid på onödiga saker när man istället hade kunnat göra något kul. Ha så kul i Thailand och se till att njuta!! Du är bäst!

Reply
l.s.t

Hej! Tänkte bara lägga in en kommentar till ang flygningen hehe! Jag har haft samma problem. Min pappas bästa vän är pilot, och efter att jag snackat med honom så känns allt lugnt. Det enda du ska tänka på är valet av flygbolag, eftersom flera flygbolag inte har krav på att piloterna måste genomgå t.ex. flygsimulator (träna på nödsituationer) osv. så åk med ett tryggt flygbolag om man är rädd! Dessutom kan du lita på din pilot ungefär tusen gånger mer än din buss-chaufför. Tänk vilken fruktansvärd hård och lång utbildning de har gått, och vilka säkerhetstester de måste genomgå innan de får sätta sig i planet! De som väl sitter där är att lita på, för dem är det bara en vanlig dag på jobbet. Och lyssna inte på skrönor, för ett plan går ändå bra att flyga trots att en motor skulle paja, en ruta skulle gå hål osv. Lita på piloterna, dom kan! Kram! <3

Reply
Nadja

Vad använder du för foundation/bassmink? Din hy ser alltid så naturlig och fin ut SNÄÄLLA svara hehe :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*