• header

NOPPARATTHARA PIER

KenzaZouiten_kissthesky-5 KenzaZouiten_kissthesky-3 KenzaZouiten_kissthesky-1 KenzaZouiten_kissthesky-2KenzaZouiten_kissthesky-4KenzaZouiten_kissthesky-6

Top from Kiss the Sky (adlink) // Le Specs sunglasses // vintage Levi’s shorts

Fångade de sista solstrålarna i Thailand påväg in till flygplatsen igår! Imorse landade vi äntligen på svensk mark och det har aldrig känts så bra att komma hem till kylan. Flyget mellan Krabi och Bangkok var så skakigt att jag grät och hade sån dödsångest att jag trodde jag skulle spy. Så jobbigt för jag hade verkligen lugnat ner mig efter den lugna resan dit. Nu vid start kändes en luftgrop så mycket att folk skrek till i planet (min mamma inkluderat, du ska ju vara lugn bredvid mig!!!) Förstår ni min panik? Trodde inte jag skulle komma på långflyget sen men jag gjorde det. Även det var lite skakigt typ HELA resan, men jag hade tagit en tablett som gjorde att jag slappnade av och sov till och från i 9 timmar. På flygplatsen väntade Aleks och Mani och jag vet inte vem som var gladast av att se vem. Tror Mani och hans svans tog priset. ♥

Åkte hem för att vila lite och fräscha till mig, och nu ska jag in till kontoret och jobba! Har så mycket prover osv att ta igen idag och imorgon eftersom att jag varit borta två veckor. Och eftersom att jag åker på måndag igen! Har alltså tre dagar på mig att ladda inför en ÄNNU längre flygresa. Åh hjälp. :-(( Lovar att ta tag i detta efter Kapstaden.

// Catching the last sunbeams in Thailand on our way to the airport yesterday! We landed on Swedish ground this morning and it has never felt better to come home to the cold. The flight between Krabi and Bangkok was so turbulent that I cried and had such a death anxiety that I thought I was going to throw up. So annoying cause I had really calmed down after the smooth trip down to Thailand. Now one “air-pocket” felt so big that some people screamed (my mom included, you’re supposed to be calm next to me!!!) Can you imagine my panic? I didn’t think I would be able to board the long flight after that but I did it. That flight was also a bit shaky the whole trip, but I took a pill that made me relax and sleep (even though I woke up all the time) for almost 9 hours. On the airport I had Aleks and Mani waiting for me and I don’t know who was the most happiest to see who. I think Mani and his tail won. ♥

I went home to rest a bit and freshen up and now I’m gonna head over to the office and work! I’ve got so much samples etc to deal with today and tomorrow since I’ve been away for two weeks. And since I’m leaving on Monday again! So I’ve got three days to get ready for an even LONGER flight. Oh help me. :-(( I swear I’m gonna deal with this after Cape Town.

84 Comments

Stina-Lee

Men fanken vad snygg du är, älskar toppen! Skönt att du är säker mark och att resan gick bra trots att den var skakig. Usch kan bara tänka mig känslan. Kram och välkommen hem!

Kenzas svar: Tack sötis! Kram <3

Reply
Dixi Wonderland

Oj var ni borta i 2 veckor? Kändes som du var borta i en bara :P Tiden går så fort. Tycker det var grymt gjort av dig att klara flygresan! Det som hindrar mig från att resa är att jag blir så fruktansvärt flygsjuk. Klarar inte av att åka båt/tåg och knappt bil utan att börja må fruktansvärt illa. Sen hatar jag trånga utrymmen. Har köpt tabletter på apoteket men de funkar inte så måste nog till en läkare och få något riktigt starkt för vill inte låta illamående stoppa mig från att upptäcka världen :/ Hoppas att ni nästa resa går bra.

Reply
Alissa

Ahhh :-( do you remember when i asked you about how you deal with your panic because of flying? So than you know how bad i feel with you. <3 Don't think i'm crazy, but i will pray for you and thinking of you on your flight…Hope everything will be ok and that you can sleep a lot. Biiiig hugs <3 Your Alissa :-*

Reply
Johanna

Får man fråga vilken tablett det var du tog? Jag har precis samma problem när det gäller flygningen men jag älskar att resa. Jag får sådan dödsångest att jag bara sitter och storgråter och skakar hela tiden och de piller jag fått har inte hjälpt ett dugg trots att jag tagit mer än vad man ska :/ Hoppas det blir bättre för dig som flyger så mycket!

Kenzas svar: Det var ingen sömntablett utan jag gick in på apoteket i Thailand och fick något slags muskelavslappnande. Vet inte riktigt om det var tabletten som hjälpte eller om det var för att det var natt och jag var trött, men jag sov som sagt till och från i 9 timmar och orkade knappt bry mig när det skakade. Jag har blivit kontaktad av ett flygbolag som har ett program som ska få folk att bli av med sin flygrädsla. Funderar på att hoppa på det och kommer självklart berätta mer om det då så för att hjälpa andra! Kram kram

Reply
Kjell

fördelen med att åka till Sydafrika, är att man inte behöver ställa om klockan. har du tagit alla sprutor ? trevlig
resa, ser fram emot många fina bilder….

Reply
linda

Åh vad jobbigt att det var så mycket turbulens!! Jag ska också åka till Thailand nu om två veckor och är jätte nervös! Vad var det för tablett du tog för att lugna ner dig och tillochmed kunna sova lite? :)

Reply
Lotte

Hi Kenza!

I went to America last summer (I live in the Netherlands) and it was about a 12 hour flight. The flight to America was great, I slept a lot and we didn’t have any turbulence. But when we were in America, the news about flight MH17 was everywhere which made me super nervous to fly back. On the flight back we had a lot of turbulence and I threw up because I was so scared.

BUT flying is the safest way of transportation. The chance of something happening is 1 in a million or even smaller.

Try to get a good night’s sleep before boarding the plane. Bring something to read so you can distract yourself on the flight and take some anti anxiety medicine before you board the plane.

I hope this helped a bit.

Have a nice day!

xx Lotte

Reply
sara

Folk fucking svälter! dör av kyla i syrien, av oren vatten i Afrika! och du klagar över flygrädsla?? jag förstår mig INTE på människor som dig! uppskatta va du har och vart bloggen och svenska folket har tagit dig. vissa vet inte ens vad semester är!!!!

Kenzas svar: Världen är hemsk och det finns alltid någon som har det värre än en själv, det gör det inte mindre jobbigt för det. Är extremt tacksam över var jag genom hårt arbete har tagit mig själv i både privatlivet och karriären, men förstår inte riktigt varför det skulle hjälpa min flygrädsla. Kram!

Reply
Nicole

Hej, jag är också sååå super flygrädd, jag ska åka till bali om en månad! Får panik bara jag tänker på det, vad hade du för tablett för att lugna sig lite? Hoppas på lite hjälp :(

Reply
Kristina

Hej Kenza! Jag har också varit sjukt flygrädd i hela mitt liv! Vid varje start och landning har jag verkligen gråtit och typ hållit i mammas hand så hårt att den nästan knäckts liksom :p men för ett år sen flög jag helt själv över Atlanten till USA o då bara släppte all rädsla. Men det som fick mig att slappna av mest innan den flygresan var att en kompis som är flygvärdinna sa att luftgropar när man flyger är samma sak som vågor när man åker båt, alltså heeeelt ofarligt! Och flyga är verkligen tuuuusen gånger säkrare än att åka bil. Men jag förstår verkligen din rädsla men se det också lite som en kul grej med luftgropar, som att åka en berg och dalbana på gröna Lund liksom eller fritt fall. Helt ofarligt verkligen och mest som ett pirr i magen. Hoppas att flygresan på måndag känns bättre :) kram

Reply
Patricia

Gud vad du är vacker Kenza…helt sjukt – snacka om att man blir avundsjuk! Om du har tid så får du jättegärna svara på hur du får så slank kropp, om du nu vet vad du gör eller om det bara kommer naturligt ;)? Det är ju svårt för kvinnor att få “bulkig” kropp av att bara träna, men jag är jätterädd att få stora ben när jag tränar, snarare än slanka och långa så som du har :(
Fick mitt första IvyRevel paket idag, vilket är rätt sjukt då jag ändå har läst din blogg i 4-5 år, wow så snabb leverans ni har! Och kläderna är ju värda vartenda öre

Reply
Charlotte

Glad att allt gick bra slutligen, så synd att du behövde oroa dig! :( Underbara bilder, du är den finaste <3

Reply
ISA

men fy! folk omkring en ska ju inte bli rädda!! de ska ju va coola jämt! tur ni kom hem hela <3

Reply
My

Hej Kenza!
Vilken typ av tablett använde du på planet? Får också panikångest ibland när jag flyger. Usch asså!
Btw Älskar din blogg! <3

Reply
Hej

Hej, följ min resa från en jobbig separation till att nu leva singelliv efter 7+ år lång relation. Det är som att släppa ut en ko på grönbete, följ mig genom mina dejter och livet som singel.

Reply
Linda

Tröttnar du aldrig på att posera och se så ‘flickaktig’ ut. Vill du inte göra nåt med ditt liv. Engagera dig i viktiga frågor, och inte bara diskutera vart du köpt din topp och byxor? Finns det nåt djup bakom allt det här? Börjar bli tröttsamt att se!

Kenzas svar: Engagera mig i viktiga frågor gör jag, mer privat än i min modeblogg. Skulle inte påstå att jag bara sitter och diskuterar var jag köpt min topp och byxor. Driver två framgångsrika företag, ett som innefattar bloggen och allt annat jobb omkring som omsätter flera miljoner per år, och ett som är ett nystartad och upcoming klädmärke med kunder i 32 länder som jag startat helt från scratch och jobbar med dag in och dag ut. Just nu har vi tre enorma modeföretag som är intresserade av att jobba tillsammans med IvyRevel och inom några år finns vi över hela världen. Vad gör du själv? Är det tröttsamt att läsa vad jag gör så kan du ju testa att sluta läsa. Kram!

Reply
Malin

riktigt härliga bilder Kenza,du är en grym bloggare och en förebild för mig,jag följer din blogg och du bloggar jätte bra och man blir peppad av din blogg.Skulle betyda mycket om du ville besöka min blogg http://www.malinholms.se för du är en så bra bloggare så det skulle vara jätte kul!

Reply
Nanna

I am a flight attendant, if you have any questions about turbulence you can contact me :) And trust me, I would never work as a flight attendant if I wouldn’t trust it 100%.

Kenzas answer: I always try to think about that! That it’s is your job and you do it every day. I mean you wouldn’t do it if it was dangerous right? <3

Reply
Oona S.

These holiday pictures are absolutely awesome ! Makes me feel like I really need a trip to some hot country. :D
And I lovelovelove your shirt, it’s adorable !

Reply
Johanna

Vad fin outfit! Jag har fått reda på att man inte kan krascha under turbolens även fast det känns lite läskigt! Så det kan du försöka tänka på när det skakar <3

Reply
Anna

Så fina bilder!!! Förstår känslan, men det kommer gå bra!! Hoppas du kan sätta dig på planet och ta det lugnt utan att behöva var orolig. Håller tummarna för att du kommer må så bra som möjligt under resan och även nu innan!!

Reply
Aline

I swear I’m exactly like you! Whenever I hear about flights I get dizzy and I always feel so sick when I’m on a plane. That’s really sucks, because one of my dreams is to visit all the world :( I hope it will get better sometime! It’s horrible. Finally I get to know someone like me!

Reply
Amanda

Hej! vilket hotel stannade ni på i Thailand ?

Kenzas svar: Vi bodde på Centara Grand Beach Resort i Krabi. Helt magiskt hotell och vi trivdes som tusan!! :-)

Reply
Lina

Vad fint, underbart ljus på bilderna!

Jag har precis lagt upp mitt bästa recept på hemmagjorda proteinbars, kika gärna in och kolla på bloggen! :D

Reply
Elin

Har super länge funderat vilka Levi’s shorts du har och vart du köpt dom? Helt klart dom snyggaste shortsen!

Kenzas svar: Det är 501’s! Jag köper alla mina sånna i vintage-butiker. Här i Stockholm hittar du dem hos bla Urban Outfitters! :-) Kram kram

Reply
Ida

Åh lider verkligen med dig. Ska flyga till New York om en vecka och är redan skakis. När det blir sådär turbulent brukar jag titta på flygvärdinnorna, dom gör oftast inte en min och det brukar lugna mig lite grann iallafall! :)

Reply
Karin

Usch, jag lider med dig. Är själv jätterädd för att flyga men köp ett mjukdjur när du gått igenom tullen, innan du boardar planet. Jag fick en nalle i Toronto och det hjälpte mig en del.

Reply
Amanda

Usch, jag är sjukt flygrädd och det spelar ingen roll om det går rakt eller skakar :( Gråter konstant hela resan haha…
Ring till din vårdcentral så kan du få tabletter mot flygrädslan, funkar bra!

Reply
Khadija

Don’t you worry Kenza! One day wou WILL overcome your fear of flying. I am sure!
I don’t know whether you love or hate rollercoasters. But if you like them, close your eyes during turbulence and imagine you’re in an awesome rollercoaster ;)

Have a safe flight sweetie
Big kisses

Reply
Mikaela

Alltså fy fan jag fick ångest bara av att läsa det där. Och när jag kom ner till luftgropen, looord.
Jag är extremt flygrädd, jag gråter ju i stort sett så fort jag kommer till flygplatsen. Sen får jag panik ångest attacker inför starten, det är ju en sån jävla tortyr.
Sen måste jag dricka för att slappna av lite men ja, det funkar ju inte direkt det är väl mer psykiskt at jag fått för mig att det hjälper.
Men du, skaffa riktiga sömntabletter, jag har inte skaffat det själv, för jag undviker långa flygresor, jag utsätter mig inte för det.
Men ja, min sambo tog en och han sa att det funkade super bra, man bara deckar och känner ingenting. Det är inte värt att må så där dåligt, hela kroppen är på helspänn hela tiden.
Jag har gått och pratat med psykolog men det funkar inte heller. Dom kör allt det där om att “tänk hur många plan som flyger varje dag, chansen är minimal”
Jo tack men en rädsla och fobi är liksom inte logisk så det går inte att tänka logiskt i dom situationerna.
I sommras när vi skulle hem från Spanien var det otrolig turbulens. Det har man ju varit med om flera ggr men det här var på en annan jävla nivå. Min sambo som inte är flygrädd blev rädd. Jag kunde inte gråta, jag var så rädd så det bara tog stopp. Jag ville gråta, försökte verkligen men jag fick typ en chock. Och vår dotter satt längst in, hon sov som tur var, min sambo satt i mitten men han satte inte på bältet när allt började och jag blev så jävla förbannad och bara skrek “SÄTT PÅ HENNE BÄLTET FÖR FAN”
Nu blir det långt här men så får det bli.
Det är liksom något konstigt som händer i kroppen när sånt händer. Huvudet på något sätt signalerar till kroppen att man är i en “liv eller död” typ av situation och då går den ju självklart i överlevnads position MEN problemet är ju för fan att det inte går att göra nåt.
Jag kan analysera det här i en evighet, varför är man rädd? Men jag kommer aldrig fram till något ändå. Det är onaturligt att flyga, jag är rädd. punkt slut.
Men du, försök skaffa sömntabletter till långresorna så du slipper det där. Det är inte hälsosamt att vara dödsrädd.
Lycka till Kenza!!!!

Reply
Jessica

Så himla fint halsband! Har letat och letat efter precis ett sådant! Vart köpte du ditt?
Hoppas du får en trevlig dag!

Reply
jas

Jag fattar ej… har läst ditt blogg ett tag och du brukar ju resa väldigt ofta o då har du aldrig nämnt något om nån flygrädsla m.m. vadå? Var kom flygrädslan från? Har du alltid haft de?

Confused girl

Reply
pilla

Normalt sätt är det väldigt mycket luftgropar när man flyger från Thailand till Sverige. Det beror på Andaman sjön och alla berg man flyger över som skapar tubulensen. Till Sydafrika är det i normala fall inte alls skumpigt eftersom luften över Afrika är mer stabil. Ta och prata med de kabinanställda så kan du sluta med flygtabletterna, det är inte hållbart i längden att vara så rädd som du är. Ha en fin resa!

Reply
AA

Denna frisyren är verkligen fin på dig! Gillar denna längden mer än den jättekorta :)

Reply
Susanne

Du är grymt snygg i Levi’s shorts. Du bär upp dem dom som en gudinna. Hoppas få se fler fina bilder på dig i Levi’s.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*