• header

HJÄRTAT

mani-1mani-2

At the vet with our little guy ♥

Då var ryggen dålig igen…. :-((( Mani har varit pigg och glad sedan vi avslutade sjukgymnastiken förra året men imorse var han plötsligt inte sig själv. Deppig, svansen mellan benen, ville inte gå. Vi avvaktade under dagen men det blev bara värre. Tillslut blev det så illa att han bara låg och skakade och skrek till om man rörde ryggen. Då förstod vi att det var dags igen.

Nu har vi precis lämnat av honom på djursjukhuset och som vanligt är det SÅ jobbigt. De ville ha kvar honom för smärtlindring och dropp eftersom att han sist reagerade så dåligt (magen) på smärtlindringen man själv kan ge hemma. Ingen aning om det är diskbråck igen eller “bara” en inflammation eller något, vi får se. Hoppas han får komma hem snart iallafall. Så tomt här hemma utan honom. :-(

Mvh ledsen hundägare som ska vräka i sig choklad nu och tycka synd om sin hund.

// And then his back is bad again…. :-((( Mani has been fine since we ended rehab last year but this morning he suddenly wasn’t himself. Sad, his tail between his legs, didn’t want to walk. We waited during the day but then it got worse. It ended with him shaking like hell and screaming if we touched his back. So we understood that it’s time again.

Now we just left him at the animal hospital and it’s SO hard as usual. They wanted to keep him to give him medicine for the pain because his stomach reacted so bad the last time of the pain killers you can give at home. We don’t know if it’s a slipped disc again or if it’s “just” an inflammation or something, we’ll see. Hopefully he can come home soon. It’s so empty here without him. :-(

Regards from a sad dog owner who’s gonna eat tons of chocolate and feel sorry for her dog.

89 Comments

Sarah

Mani då. <3 Vet hur du känner, kärleken till ens lurviga vänner är oändlig. Hoppas verkligen att allt löser sig!

Reply
Minna

Beklagar din lilla vovve!
Detta är verkligen underligt.

Förra året exakt när din hund blev dålig, så var min chihuahua hane också inlagd för ryggsmärtor och skrek när man tog i han osv.
Det har vart lugnt ett år nu, och nu fick han samma sak i fredags. Och nu läser jag att din är dålig igen. Precis samtidigt!

Läst och hört från andra att perioden efter vintern kan vara värst för små hundar. Ingen aning om varför och hur.

Hoppas din kryar på sig snabbt. Förstår din enorma oro!

Minna

Reply
Dixi Wonderland

Kenza jag vet precis vad du går igenom och jag blir så fruktansvärt ledsen :( Förra året började som en ren mardröm för oss då våran pojk fick genomgå en allvarlig operation för vi hittade knölar på honom. Tack gode gud var det inga tumörer. Sen i slutet av förra året började han spy en massa och varje gång något sånt händer så skär det i hjärtat. Nu mår han dock bra och jag hoppas ni ska ha samma tur med lilla Mani. Kanske ska ni fortsätta med simningen om det nu hjälpte sist? :) Massa massa kramar dig till och din familj! Förstår att ni mår dåligt men vi är många som håller tummarna!

Reply
Bella

Fyfan :( Jag lider verkligen med er och Mani när jag läser. Är själv hundägare så förstår hur orolig och ledsen du blir. Skickar en massa krya-på-dig-kramar till Mani – han är en riktig kämpe! <3

Reply
Johanna

Låt han inte lida för länge och i onödan. Man ser ibland att vissa ägare håller sjuka djur i liv bara för att man inte själv kan låta dem få gå. Ibland är det bästa att bara låta dem få göra det. För en hund finns inte ett imorgon, de lever bara i stunden, i nuet. De kan inte tänka att kanske blir jag bättre om jag bara håller ut. För dem är smärtan det enda det vet, när de har ont.

Hoppas och tror att du är förnuftig och inte låter honom lida i onödan, stackaren. :( Men hoppas han blir bättre. Jag som djurvän lider bara med när man ser att ett djur är väldigt sjuk och ägaren tänker enbart på sig själv, egoistiskt. Nu säger jag ju absolut inte att du gör det, men en tanke bara.

Varma tankar till lilla Armani. <3

Reply
Laura-Liis

I hope everything gonna be okey, because your little boy is so cute.
I am studying to be a vet because to help animals who can’t help themselves.

Greeting and lots of love from Estonia :)

Reply
Natalia

Hope that he will get fine as fast as it’s possible. Wish to you and him all the best and a tons of health.

Reply
Linda

Det finns ett läkemedel mot värk som heter Onsior och som kan funka bättre för hundar som har känslig mage. Mina föräldrars golden blir helt förstörd av t.ex. Rimadyl men har ätit Onsior för sina höftproblem i över 1 år nu utan magsvaj. Håller tummarna för Mani. Förlorade min gamla tant i november och vet hur ledsen man blir när de är sjuka. Kram!

Reply
iz

Naw lilla stackaren. Hoppas allt går bra! Vet hur ont det gör när ens bästa vän är dålig

Reply
Ana Banana

IT MUST BE KARMA.
I liked you until I started following you on Snapchat. Making fun of people’s faces (when they’re like “whats going on over there?”) on your pictures and commenting with “MAD?” and “LOL” is so offensive, childish and inappropriate. And who the hell do you think you are exactly? Better than them, you selfish little prick?

Reply
MichaelA

Min lilla dvärgpinscher på 10 år har precis blivit opererad för diskbråck hos blåstjärnan i Göteborg. När vi lämnade in honom var han inte så dålig, bara sämre funktioner i ett bakben. Visade sig efter röntgen vara två stora och gamla diskbråck. Veterinären tyckte att operation var enda alternativet. Han låg inne en vecka efter operation och när vi fick hem honom kunde han inte gå, väldigt vanligt efter operation. Nu 7 veckor efter operation och med sjukgymnastik är han helt återställd och samma glada hund igen!
Kanske hade varit något för Mani så han blir fri ifrån sin ryggont en gång för alla?

Reply
Johanna

Åh hoppas han blir bättre snart! Håller alla mina tummar och tår för honom ❤️

Reply
Chrystin

Poor Mani :-( Hope he feels better soon! I know how you feel when you bring your dog to the vet….these dogs are our babies! xx

Reply
Marielle

Men åhhh vad jobbigt för lillen. Håller tummarna att han snarast ska må bättre! Kram

Reply
Nathali

Usch va hemskt! Jag har själv en hund och två katter och jag vet hur ont det gör i “mamma hjärtat” när dom inte mår bra. Krya kramar till Mani!

Reply
DijaX

I feel sorry for your dog (he’s very cute) but you must to know he is not forever dog. Everybody one day will die. This is why I never used to home pets,after when car hit my cat,but I hope your dog is strong and he will life many many years.

DijaX

Reply
linn

tycker så himla synd om dig. tyvärr hade vi samma problem med vår hund för någon vecka sedan o det visade sig vara ryggproblem o det fanns inget o göra åt, hon blev inte bättre så vi tyvärr avliva henne! :( hon var endast 6 år gammal. önskar dig all lycka med din lilla hund kenza!<3

Reply
emma

hej kenza jag är en ung tjej som är jätte intresserad på kläder och jag har börjat dessigna lite men vill i framtiden ha mitt egen märke kan du snälla ge mig lite tips och hoppas och ber att din hund ska bli bra tack för din underbar blogg

Reply
Sofia

Åh lilla fina Mani, hoppas att han snart blir frisk och kry!
Kramar från en annan hundägare.

Reply
Angelica

Det är vidrigt när något händer ens husdjur. Bara de som har haft lyckan att uppleva ett starkt band mellan en människa och ett djur kan förstå smärtan när något händer! Skickar alla styrke-kramar som finns för att lilla Mani ska bli frisk så han ska få komma hem till er! <3

Reply
Khadija

God bless him, I hope he gets well soon
Big kiss from a person who is afraid of dogs but find them adorable anyway

Reply
entjej

Nu oftast blir det bara inga kommenterar till dig längre så tycker jag bättre att du svarar nuförtiden. varför tar du inte folk som vill få prova in som modell för IvyRevel?

Reply
Madeleine Spångberg

Hej kenza! Jag vet inte ens om du läser detta. Men kan ju hoppas du ser det iaf. Om det är diskbråck så vet jag en “massör” som räddade våran tax. Veterinären gav henne 30% chans att överleva och då åkte vi till en massör istället. Från att inte kunna gå gick hon och mådde super i 10år till. Mejla mig om du har intresse av nummer till henne. Hon är värd pengarna:) Kram Madde

Reply
Malin

Hej Kenza!

Vill bara tipsa om fysioterapi som har hjälpt många hundar med fysiska problem. Det finns säkert någon i närheten av dig som du kan höra av dig till och prata med, som förhoppningsvis kan hjälpa dig! :) Annars finns det också många antiinflammatoriska örter/tillskott som man kan ge, som inte har några som helst biverkningar och är mycket snällare mot magen än läkemedel.
Lycka till, hoppas verkligen din älskade lilla vän blir bättre!

Mvh Malin

Mvh Malin

Reply
Isabelle

Jag som har haft hund hela mitt liv och just nu har två som är mina ögonstenar förstår hur du känner. Hoppas innerligt att han bli bättre och många styrkekramar till er.

Reply
Jenny

Jag kommer aldrig skaffa djur i framtiden – jag tycker helt enkelt om dem för mycket. Vår katt som jag och familjen haft sedan jag var 4 år fick vi ta bort för ett par månader sedan, (jag fyller 22 i år). Jag vet hur hjärtat kan värka för ett litet djur, dem blir ju en i familjen!
Varma kramar till dig Kenza och hoppas att lilla Mani mår bättre snart <3

Reply
Therese

Känner med dig. Min tik blev nyligen fruktansvärt dålig en kväll, försökte se om det skulle vända men efter intensifierad smärta fick vi åka in till veterinären som sa hon fått livmoderinflammation och att det antingen var att åka till Uppsala (vilket är ca 20 mil bort) eller avliva henne. Jag har nog aldrig gråtit så mycket som jag gjorde då eller haft så ont i hjärtat. Trots sen kväll och jobb dagen därpå for vi fram och tillbaka till Uppsala och att lämna henne där var hemskt. Man får försöka intala sig själv att man gör det för djurets bästa. Kärleken man har till sina djur är obeskrivlig. Hoppas din lilla prins blir frisk snart, finns ingenting värre än att se ett djur lida. Kram <3 (Min hund klarade för övrigt av operationen och mår idag bra!)

Reply
Rebecca G

Har själv en liten hund här hemma med en tuff sjukdom och nu ett skadat korsband, så förstår dig hur jobbigt det är att lämna sina små krabater, och hur orolig man är för dom. Dom blir ju som ens egna barn! Men, det kommer att bli bra ska du se! Mani är en stark liten vovve, det kommer att ordna sig! Håller alla tummar och tår för honom <3
Största kramen!

Reply
Johanna

Usch vad jobbigt att läsa, men den här gången var på veterinären mycket och be de kolla allt. Min hund (pomeranian) blev dålig i rygg/nacke förra sommaren, gick över efter vila och smärtlidring, blev sämre under hösten.. fast visade inte på att han hade ont utan mer att han bara inte var sig själv riktigt, morrade mycket och vaktade mer. För några veckor sen blev han så dålig att han bara låg och skrek och skakade och då åkte vi in, efter en vecka konstaterade de att han fått inflammation i ryggen (srma kallas sjukdomen). Det ska vara som för hjärnhinneinflammation för oss människor, vilket förra sommaren bara hade varit ett diskbrock enligt den veterinären. Han gick alltså med inflammationen i 6 månader utan att vi visste något. Så be de verkligen kolla upp allt. Puss o Kram, hoppas allt blir bra med lilla Mani.

Reply
Sandra

Tråkigt att höra Kenza, jag känner med dig. Djur är så viktiga för oss människor, de är en del av familjen och man älskar dom så mycket. Håller alla tummar att Mani snart ska vara bra igen. Kram <3

Reply
Caroline

Staaackars liten!! TIPS: Det finns kiropraktorer som är specialiserade på hundar, om du inte provat det redan. Hoppas han kryar på sig snart.

Reply
camilla

Hej fina Kenza, Måste tipsa dig om ett preparat som heter ionosil (finns på vissa hälsokostaffärer, bl.a på Ringvägen i Sthlm) Det hjälper mot inflammationer och min dvärgpudel fick det mot liknande problem och blev frisk. Lycka till och hoppas Mani blir bra! <3

Reply
Katrine

Uff, jeg får helt vondt av å se på Mani. Ser på bildene at han ikke har det noe godt. Håper virkelig at han blir bedre! Vet veldig godt hvor glad man blir i hunden sin, jeg som selv mistet hunden min for noen uker siden.. Masse god bedring til søte lille Mani <3

Reply
Affect3d

Usch, vad hemskt. Jag hoppas verkligen att han mår bättre snart. Vet hur det känns — vi hade vår katt på pensionat när vi var utomlands sist. (Vi har tyvärr ingen annan som kan hjälpa oss när vi är bortresta.)

I vilket fall så fick vi hem en uttorkad katt som vi direkt fick köra till djursjukhuset. Läget var väldigt allvarligt, vi trodde aldrig att vi skulle få hem honom igen. Efter två veckor inneliggande med dropp och mediciner så fick vi äntligen hem honom och han blev sakta bättre. Kalaset gick på 30 000kr och kattpensionatet vägrar ge ersättning eller erkänna att de har vanvårdat vår katt.

Reply
Alexandra

Åh nej, stackarn! Han ser så ledsen ut :(
Hoppas att du fick lite sömn inatt, vet hur det känns när ens hund är dålig.. man känner sig så himla hjälplös.

Usch! Lycka till Mani ❤️

Reply
e

http://emilydahl.se/en-liten-arthuruppdatering/

Hoppas han mår bättre snart. Jag har länkat ett blogg inlägg från emily dahl vars tax hade jätte mycket problem med ryggen liknande problem att de inte gick att nudda hennes hund utan att han skrek till. Många turer ut och in på sjuk hus. Till sist kom de fram till att de var magen: tjock, tunn tarmen & även levern som gjorde att hennes hund Artur fick ont. Nu äter hennes hund vegan mat & mår mycket bättre. Kan vara bra att berätta för läkarna att titta till magen på Mani i fall det är något liknande?

Hoppas verkligen han mår bättre snart

Reply
Anna-Viktoria

Men fy stackarn :( Man blir ju helt heartbroken när ens små bebisar har ont. Kan inte ens tänka på den dagen min skrutt blir så gammal att hon börjar bli skruttig (hon är 8 men en galet pigg tant ^^). Hoppas han piggar på sig snabbt!

Reply
JUlie

Oh man…I’m so so sorry for you and especially for Mani. I really hope your little guy is making quick progress and you can have him home tomorrow. I cross my fingers for you, that everything is going to be okay and that your little one is in your arms soon. I hope you don’t worry too much, even though I know, that’s almost impossible, when it’s your own pet.
Lots of love and I hope Mani is on his way to recovery!!! Mani&Kenza power!!! <3

Reply
Amanda

Jag var inne med båda mina i måndags för misstänkt urinvägsinfektion och livmodersinflamation, tack och lov är en på bättringsvägen nu. Den andra får vi byta medicin på för den hon har nu funkar inte. Så himla jobbigt när ens hundar är dåliga

Reply
Christina

Poor little guy. He is old and you cannot keep him alive forever. You act selfishly by keeping him alive on painkillers.

Reply
Deborah

So sad that your little angel is sick again. My dog is suffering for an eye deseas for two years now and we are constantly tanking care of her to prevent the worst, so I know the pain to see them suffer and can’t do anything to really help them. I hope your little furry friend will get better soon and definitely. I’m with you.

STYLURE
STYLURE
STYLURE

Reply
Aili

Jag har en chihuahua och han får också ont i ryggen ibland. Det tog ett tag innan vi listade ut var det var, han är nämligen känslig för väderomslag.. så nu får vi vara noga med att sätta på täcken när det blir väderomslag samt att försöka undvika för långa promenader då i början och inte låta dem hoppa upp och ner från lite högre saker. Bara en tanke om det skulle vara samma sak

Reply
Sandra

Jag skulle rekommenadera ett back on track täcke att ha på honom ut när det blåser/regnar, det skyddar och hjälper hunden om den har ömma eller stela leder/muskler.
finns både för utomhusbruk och att ha inomhus
Fråga din veterinär eller kolla i närmsta djurbutik eller Hööks

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*