• header

HAIR FLOWERS

KenzaZouiten_hairflowers_c-1 KenzaZouiten_hairflowers-1

Hair flowers from Glitter. So cute!

Hej skitväder! Usch, vill inte gå utanför dörren idag. Mani var mer sugen att gå ut än jag imorse haha.. Vi fick ta hem honom igår och han är mycket piggare. Lite stel nu på morgonen när musklerna varit stilla hela natten men vi har fått i honom medicinen och även gått en liten runda. Veterinären verkade väldigt hoppfull och sa att det som krävs är sjukgymnastik och att hålla igång musklerna för resten av livet.

Han är ju bara 7, hans ras(er) kan ju bli dubbelt så gammal så att påstå att vi borde sluta vara själviska och avliva honom för att han är gammal och har ont är bara skitsnack. Han har inte ont konstant, han har varit pigg och smärtfri sen vi slutade med sjukgymnastiken i somras. Ett bakslag är inte ovanligt och inte fan avlivar man människor som har ont i musklerna. Att träna upp hans kropp är det som krävs så det är vårt mål och inget annat. Det kommer kräva mycket av vår tid men vi kommer göra det för vår familjemedlem.

Nu blir det megafrukost här hemma. Puss!

// Hello shitty weather! Uh I don’t want to go outside today. Even Mani wanted to go out more than me haha.. We got to take him home yesterday and he’s a lot better. A bit stiff this morning when he’s muscles has been still all night but we were able to give him his meds and also go out on a little walk. The vet seemed very hopefull and said that physical rehab is what he needs, and also keep his muscles going for the rest of his life.

He’s only 7, his breed(s) can live twice as long so saying that we should stop being selfish and put him to sleep just because he’s old and in pain is just bullshit. He’s not always in pain, he’s been fine and painless since we were done with rehab last summer. A little setback is not unusual and you sure as hell doesn’t put people to sleep just because they have pain in their muscles. To build up his body is what it takes so that is our goal and nothing else. It will take a lot of our time but we will do it for our family member.

Now it’s time for a big brunch at home. Hugs!

73 Comments

Ida

Förstår inte vissa människor alltså, som du sa, man avlivar ju inte människor. Samma sak med hundar, de är ens familjemedlem och då ställer man alltid upp❤️ Han kommer snart må bra igen!!

Reply
Emmy

Uppskattar din syn på djur, att Mani är din familjemedlem och inte “bara” ett husdjur. Varför skulle man avliva något som har en chans att leva dubbelt så länge till och ha möjligheten att må bra med hjälp av gymnastik? Har man inte tiden så bör man inte skaffa husdjur. De är som ens barn i mina ögon :-)
Hoppas Mani blir bra så fort som möjligt och att han slipper ha ont ♥

Reply
Minji

Ni gör helt rätt Kenza! Varför ska man avliva ett djur på grund av tillfällig smärta? Om det finns en lösning ska man som djurägare göra allt man kan för att hålla djuret friskt så länge det bara går. Att påstå att Kenza är självisk bara för att hon inte vill avliva Mani är både elakt och okänsligt. Tänk om han var din hund? Då skulle du göra allt för att INTE avliva honom. Alla som älskar sitt/sina djur skulle ha kämpat för dem.
Till Kenza: Never give up! Hoppas er lille Mani lever i 10 år till och att han är och förblir pigg och glad.

Reply
Caroline

Helt rätt!! Brukar tänka samma sak, inte avlivar man människor bara för att de t.ex. har ont i muskler, som du säger, eller har brutit ett ben som läkt men inte kan idrotta längre. Det är ju väldigt vanligt i hästsporten och där är orsaken vanligast att man tar bort hästen av ekonomiska skäl; den kan inte hoppa hem rosetter åt den och ingen annan vill ha den, då skickar man den till himlen så man har råd att betala för en som kan göra det. DET om något är själviskt!! Ta hand om er kille <3

Reply
Melinda

Gud vilken snygg och fin fläta! Du har inte kort på andra sidan så man kan se den med? :)

Reply
Nikki

You look beautiful with the flowers in your hair and the braid is absolutely gorgeous! :)
I hope your pet will get better soon!
Best Wishes, Nikki

Reply
Kasia

Hi! I’ve been shocked to read your last post! For me, the most selfish thing is to put the dog to sleep without even trying to help him and prolong his life! I put my dog to sleep (he was 15) only after there was absolutely nothing else we could do and he was suffering as hell, which broke my heart :( Don’t care about jerks and do you thing! I admire you for the fact that although you are so busy, you find the time to take proper care of your dog :)). Hugs for you and little Mani :))

Reply
Luisa Leitner

Hi there!
May I ask you which camera objective you are using to take your wonderful photos?
Hope you’re answering soon.
Love, Luisa

Reply
Hannah

Det är spännande att dina läsare kan tycka så mycket när de vet så lite. Hade veterinären sagt att han led och alltid kommer ha denna smärtan
med sig, ja då hade ni varit själviska även om han bara är 7 år. Men det är ju ni som pratat med veterinären och om det bara är en skada som går att läka så kan ju ingen annan än er tycka speciellt mycket om situationen. Hoppas han är bättre snart lillen!

Reply
Sarah

“Ras(er)”? Skrev inte du när ni köpte honom att han är renrasig chihuahua?

Reply
kvadrat52

Du är såå vacker Kenza! Kika gärna in på min inredningsblogg för en massa inspo, DIY, trender och tävlingar. Har även ett inredningskonto på Instagram där jag har fått över 2000 followers på 5 veckor :) -》 kvadrat52.devote.se & kvadrat52 på IG <3

Reply
Anna

Hey there,

I’m happy to hear your little friend is doing better. What I am not happy to see, what people told u so. They probably have never had an animal and don’t know how it’s like, or they never had true feelings. For me an animal is a family member I would never give up on. Hope Mani will be as good as always very soon! :)

Cheers,
Anna. :)

Reply
Wilma

Härligt att höra att Mani är på bättringvägar:) Lycka till med hans sjukgymnastik, hoppas han blir frisk snart:))

Reply
Vivi

Väl talat! Roligt att höra att din syn på hur man tar hand om en familjemedlem! Jag håller tummen för lilla Mani att han får ett långt och lyckligt liv, och gratulerar honom till att ha en sådan fin matte och husse!

Reply
Hanna

Så trist, en vän till mig har en hund som vars ras är släckt med Mani’s och den hunden har också sådana problem! Det blir så det när vissa raser framavlas så hänsynslöst av människor som dessa små hundar…
Men nu finns han och han kommer säkert må hur bra som helst med sådana ägare som du/ni !

Reply
Danella

Ahhh great idea for midsummer hair look with flower around braids instead of flower crown hehe
Good to know your little doggie is fine :)
Some ppl they just abandon them around on the streets, but you give lots of attention and love to him which I admire that :)
Have a good sunday :*

Reply
Jessica

I dont understand how people can say that… if a dog isn’t a family member to some of you, you should never consider getting a dog.

Reply
Sara

Det är så typisk “djurmänniskor” överlag att ha åsikter om andras djur. Det är ni som känner er hund bäst och tillsammans med sin veterinär så kan man känna sig trygg! Hoppas lillkillen kryar på sig snabbt :)

Reply
Laura

Hej fina du! Var precis inne på en sida för att beställa kläder och ser då en jättefin klänning, och när jag väl går in för att kolla på bilder på den är det en bild på dig, alltså en outfit bild här från din blogg, som även jag kommer ihåg att jag har sett innan. Är ganska säker på att det är du, och nu vet ju inte jag om du har ett samarbete eller något liknande med denna hemsidan, men annars är det väll olagligt att använda andras bilder, och dessutom utan tillåtelse? Ville bara informera dig om detta, och hoppas det hjälpte något vis. Här är länken till bilden : http://www.dressgal.com/New-Fashion-Black-and-White-Stripe-Dress-Womens-Dress-Sleeveless-Dress-Hotsail-g1273.html

Kram, Laura.

Reply
laura

Ser nu att de har använt många av dina bilder för att sälja olika sorts plagg (antagligen har de liknande själva), ändå absurt.

Reply
Elizabete Onzule

I think saying that Mani needs to go ‘to sleep’ is b*llshit because he would never like to leave his loving family – You & Alex dear! Keep your head up, because you’re on the right way and he’s going to be fine!!! :)

Reply
Andromeda18_

I’ve said this before, when Mani was unwell and some people were telling you to put him down, and I’ll say it again: should my grandmother have been euthanized at the age of 40 when she was given early retirement because of a rheumatic disease? She’s now 88 years old and in spite of her serious rheumatic problems has lived a full life, has remained active (goes for a long walk everyday, takes care of her garden), and is healthier than a lot of people much younger than she is (no diabetes, no cancer, no heart problems, etc).

Why do we so quickly decide to kill an animal when we wouldn’t even consider doing the same to a human being?

Reply
Myhrans

Så himla fina små blommor. :)

Hoppas lilla Mani blir bättre snart, tycker synd om den lilla kraken. Många kramar till honom och er! <3

Reply
Ida

Jag tycker ni verkar vara fantastiska hundägare och det är självklart att ni gör det som är bäst för Mani! Hoppas han blir bättre snabbt, kram

Reply
imke

Your hair is beautiful, so happy that Mani is oke, I’m also a dog owner, know the feeling.

Love Imke

Reply
Dixi Wonderland

Jag förstår inte varför folk skriver att ni ska avliva honom? Han har ju knappt någon ålder (de kanske tror han är äldre pga hans gråa hår men våran hund fick också gråa hår tidigare). Något du skulle kunna testa är att ge honom nyponpulver :) Vi ger våran hund det dock är han sjuk i artros men det kanske kan funka för Mani också då det är väldigt bra för lederna :) Sen kan de också vara bra att fortsätta med simningen då han inte anstränger kroppen på samma sätt :) Massa kramar!

Reply
Sofie

Är det seriöst någon som skrivit att du borde avliva Mani för att han har ont? Varför har vi veterinärer då om vi ska avliva våra älskade djur så fort dem är skadade, har ont, varit med om en olycka osv?
Stå på er och lycka till med Mani! Han har många fina år kvar med er! <3

Reply
Nicole

Bra Kenza! Självklart avlivar man inte NÅGON vid sådana tillfällen. Hoppas att det blir bättre för lille killen!

Reply
Josefin

Mani är stark (från vad jag har förstått) så kämpa tills de verkligen inte finns något mer att göra! Alla som säger något annat vet inte hur det är att ha ett husdjur som är så mycket mer än bara ett husdjur. Du är fantastisk kenza! Hälsa Mani och hoppas han kommer klara sig utan mera problem

Reply
Ida

Jättebra gjort av dig Kenza!!!! Självklart ska man göra ALLT man kan för att hjälpa sitt husdjur!! Helt sjukt att någon ens påpekar att du borde avliva?! Det vore väl hemskt om nåt!!!! Du är underbar som verkligen hjälper Mani och gör allt för honom!!!!! Kram

Reply
Katrine

For en nydelig frisyre! Så bra at det blir bedre med Mani! Enig med deg i at det blir for dumt å avlive han for dette, han kommer garantert til å få det bedre jo mer dere trener med han! :-)

Reply
Ellen

Det är i mina ögon helt oacceptabelt att människor gett dig rådet att avliva honom. Värmer i mitt och mina hundars hjärtan att det finns (fler) människor som ser hunden som en familjemedlem. Tänk om någon avlivat sin mor/ far vid 60 års ålder pga en sjukdom. Tokiga människor!

Reply
Sandra

De som skriver att ni ska avliva honom har nog aldrig haft hund själv. Dom blir verkligen en familjemedlem och man får otroligt starka band med dom. Självklart ska ni kämpa vidare! Ta en dag i taget så ska du se att han blir bättre.

Reply
TS

So glad to hear Mani got home and is feeling better!! <3 Ofcourse you will do all you can for Mani, he is very lucky little guy to have you as an owner. It's super shitty wheater in Finland too, it's kinda snowing and raining at the same time.. Can't decide which one sucks more… And the good news is, this is going to last until Friday :OOO :(((I miss SUMMER.

Reply
Kate

Looks incredible! You look so good with your hair pulled back, I’ve never seen it that way before!

xx

Reply
Frida

Så skönt att han är på bättringsvägen, Mani har de bästa förutsättningarna till att bli bra med ägare som er! <3

Reply
Evelina

Hej Kenza, jag tänkte bara höra hur stort avståndet (cm) är det mellan varje hylla i er bokhylla i vardagsrummet? Den är så fin så jag ska försöka fixa något liknande hemma :) Men jag har svårt med vilket avstånd som blir snyggast & er är helt perfekt! Mvh Evelina.

Reply
Emma

Hej Kenza! Jag har en liten phàlenetik på 11 år som har en skadad disk i ryggen från att hon blev biten av en rottweiler när hon var liten, och det senaste året har hon även fått en del åldersrelaterad stelhet i lederna. Hon har absolut inte lika ont som Mani, men känner av sin rygg och bakben ibland, speciellt om hon har sprungit mycket. Det jag har blivit tipsad om hos (världens bästa) veterinär är Hill¨s j/d-foder för hundar med osteartros. Tycker verkligen att du ska prova detta, det kan göra stor skillnad. Måste dock köpas hos veterinär eller på nätet. Andra bra grejer är massage, att bygga upp muskler genom att öva balans på pilatesboll med hunden, och att tänka på att gå i olika hastigheter på promenader. Att gå långsamt (så att hunden verkligen tar ut stegen) upp för backar bygger jättebra muskler i bakkärran. Hoppas Mani blir bra fort! Kram

Reply
Johanna

Hej
Jag hade en hund av “liten ras”. Jag opererade henne för diskbråck när hon var elva år och då hade hon haft ont till och från i några år. Hon blev 17 år!! Du gör helt rätt i att inte lyssna på alla som tycker att man ska avliva hunden så fort de har ont. Smärta känner alla till och och från, även människor (!) bara för man har ont betyder inte att man lider och vill dö!!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*