• header

RED

KenzaZouiten_jofamabykenza_Red-3 KenzaZouiten_jofamabykenza_Red-5 KenzaZouiten_jofamabykenza_Red-2 KenzaZouiten_jofamabykenza_Red-4 KenzaZouiten_jofamabykenza_Red-1

Tuesday dinner outfit, wearing leather jacket from Jofama by Kenza // sweater from Hunkydory // sunglasses and bag from Prada // jeans from Asos // old shoes (similar here! – adlink)

Om ni undrar var jag tog vägen igår så låg jag däckad hela dagen med ögoninflammation från helvetet. Uhh… Ni kanske såg på snapchat hur jag såg ut (på min snapchat får ni verkligen den nakna sanningen haha… hoppas ni inte blir skrämda). Har haft det tidigare men inte så här illa. Mina ögon var som igensydda när jag vaknade igår morse, och under dagen var de inte bara helt svullna, geggiga och rödsprängda utan det gjorde så fruktansvärt ont också. Kunde inte ens titta på tv/datorskärmen så jag sov bort hela dagen. Idag är det lite bättre men fortfarande lite svullna och heeelt röda.

Det jobbiga är ju att jag inte kan ha linserna i och jag har aldrig vant mig med mina glasögon så kan inte lämna hemmet. Måste skaffa ett par ENORMA glasögon som täcker hela synfältet för mina är smala så det är ju helt suddigt runt om eftersom att jag är halvt blind. Kan liksom bara titta rakt fram annars blir jag helt snurrig i huvudet, skulle aldrig kunna köra bil med dem. Så jag isolerar mig i hemmet tills detta är över. Har ni nå tips på vad man kan göra för att få det att försvinna snabbare? Har testat kamomillte, någon gul kräm från Apoteket och saltlösning. Och så ska jag även slänga mascaran, tvätta alla mina sminkpenslar, byta handdukar osv nu så att det inte kommer tillbaka.

Alltså på riktigt, den senaste veckan har varit så jävla jobbig. Min kropp har liksom sagt ifrån… Har det inte varit det ena så har det varit det andra. Kommer vara så tacksam när jag mår bra igen..

// If you wonder where I went yesterday I was sleeping all day because of an eye infection from hell. Uhh… Maybe you saw my face on snapchat (you really get to see the naked truth on my snapchat haha.. I hope I’m not scaring you). I’ve had it before but not this bad. When I woke up yesterday morning it was like my eyes were sewn together, and during the day they weren’t just swollen, messy and all red, it also hurt like hell. I couldn’t even watch tv so I slept the day away. It’s a little bit better today but still a bit swollen and aaall red.

The hard part is that I can’t use my contact lenses and I’ve never gotten used to my glasses so I can’t leave my home. I have to get myself a HUGE pair of glasses that covers the whole view cause mine are slim so it’s completely blurry around them since I’m half blind. I can seriously only look straight ahead or else I get all dizzy, and I would never drive my car with them. So I’m staying home until this is over. Do you have any advices on what I can do to make this go away faster? I’ve tried camomile tea, some yellow cream from the pharmacy and saline solution. And I’m also gonna throw my mascara away, wash all my make up brushes, change towels etc so this won’t come back.

Seriously the last week has been hard on me. It’s like my body said no, starting with fever etc and now this. I will be so grateful when I feel good again.

85 Comments

Diana (La+Madre)

Alltså WTF vad snygga skorna är!! Fy fasen att få ha såna igen. Jättesnygga men har inte gått i såna klackar sedan barnen föddes, vet inte ens om jag skulle orka det längre. Men såå fina och väskan med, jättefin.

Reply
Malin

Drick mycket vatten! (Ju mer desto bättre). Det hjälper till att rensa ur kroppen och ögonen från infektionen. Lycka till och hoppas det blir bättre snart!

Reply
Dixi Wonderland

Tycker synd om dig :(
Kanske borde du ta en riktig semester? För nu de senaste när du åkt utomlands så har du ändå kombinerat semester med jobb? Vill inte att du ska bli utbränd eller liknande :/ Hoppas det blir bättre Kenza och krya på dig!

Reply
sofie

åh ögoninflammation är VÄRST. när jag hade det senast så ställde jag mig i duschen och bara stod där i en kvart med duschstrålen rakt mot ögonen, det var sååå skönt. tog bort all gegga, hjälpte till att klia det som kliade (eftersom man inte får klia själv) och gjorde rent. Sen gjorde jag det några gånger per dag, höll det rent så. Det hjälpte faktiskt väldigt mycket, använde ingen kräm eller något, bara duschvattnet! good luck, lider med dig!

Reply
Sara

Dear kenza, i´m from Germany and i also have major issues with pollen allergie, i feel like its getting worse every year.
I also had my eyes completely swollen twice this year it comes very vastly my body itches and all of a sudden my whole eye area is sewed.
I think it helps to cool it with ice that you can put in a towel an then on your eyes, and unfortunately it takes time but it will get better!! if it is still that annoying there are also pills containing cortisone they help reduce the swelling ;)
don’t know if it helps you but at least i can say you are not alone with this sh**t :D
get well soon love you btw!!

Reply
Georgina Martí

Heey Kenza!
I´m Georgina and I work as a Pharmacist.
What do people do in your ciscumstances is use antibiotic drops such as “Tobrex” (spanish name), they contain tobramicina and you apply them on both eyes, as well you could clean both eyes with special eye wipes and then apply the drops.

Hope you get better soon!!
Kisses
xxx

Reply
Elena

Oh Kenza that sounds so horrible :( i had a similar thing a few months ago and i have no idea how i got it, but it sucks for sure. it is definitely right to throw away your mascaras and to wash anything which will come into contact with your eyes! you need to soothe the skin around your eyes to help with the pain, maybe try something nice and cool like some aloe vera gel or some cold cucumber slices. this is the most obvious thing but just avoid touching around there and if you do put on some gel just dab it on with clean fingers and then leave it :)) i hope its all better soon!

Reply
Julia

Tydligen så ska guld hjälpa, det drar ut smutsen. Ta en guldring eller något annat, placera på ögonen och ha det ett tag. Glöm inte bort att rena dom först så du inte får in mer skit ;). Morgonsaliv (ja, du läste rätt) ska också kunna hjälpa har jag läst. HA EN FIN DAG KENZA!!!!

Reply
Klara

Hej, jag en tjej som också har det här problemet. Jag vaknar varje morgon med väldigt svullna, torra och kliande ögon. En sak som hjälper och som dämpar svullnaden är en slags ögonsalva som heter ficortril. Den funkar bra för mig så den kanske funkar för dig med då. PS. Älskar din blogg!!

Reply
Siiri from+Finland

Why don’t you get your sight fixed with laser? It’s really quick, only a couple of minutes and it doesn’t hurt at all. Ofcourse it’s a little scary :P But totally worth it! I did it in 2007 when I was 20 and my vision has been great since. I was also half blind with glasses -5,25. Good luck and I hope you’ll get better soon! Remember to rest a lot!

Reply
Emma

Låter som ögoninflammation! Finns receptfri behandling på apoteket. Alternativt kontakta en vårdcentral.

Reply
Em

Jag har haft skiten ett par gånger, jag fick kräm utksriven av läkare o hålla mig ifrån blåsten..
Det är rätt så smittsamt också fick jag höra då.

Reply
Sara

Kanske ett tecken på att ta det lite lugnare? :) Vet hur det är att bara tuffa på utan att lyssna på kroppens signaler. Sköt om dig och hoppas du mår bättre snart igen <3

Reply
ayu

Just have the glasses made asap. You can also get sunglasses and polarized glasses with perscription. I’m sure you’d look great in them. Perscription glasses can be just as good of an accessoryas sunglasses. Maybe you’d get hired to also model for an eyewear company!
How come you haven’t decided for surgery? Is your dioptry still changing, is it too high or are you otherwise not suitable for it? Are you scared?
I have similar problems, but stopped wearing contacts 3 years ago. My cornea once got scratched really badly and I was lucky to not go blind completely in one eye, luckily it healed very nicely. Otherwise my vision was just pure light grey with no shapes or contours to be seen, like being in a huge dense cloud (when it was light).

Reply
klara

Hade två månaders ögoninflammation, provade ALLT. Efter ett par läkarbesök fick jag en kortisonögondroppskur som fungerade! Rekommenderar detta, kortisonögondroppar!

Reply
emilia

Jag måste tipsa om Fucithalmic 1%, en ögonsalva som fungerar riktigt bra. Hade världens jäkla infektion i ögat för någon månad sedan och såg förskräcklig ut, men jag tog salvan enligt bruksanvisningen och det hjälpte sjukt bra!! Det gick istortsett över på ett dygn så den rekommenderar jag :-D Vet inte om det är receptfritt annars kan man nog få tag på det på en vårdcentral. Hoppas det löser sig för dig fina du!

Reply
Tina

Hey Kenza, i actually saw your snapchat and I think I had the excact same thing. I don’t know if “Cistus Incanus” is a thing in Sweden, but if you know it and have accesss to it, you should totally get it. I know it as a tea or pure. You should google it, it’s a “plant” and all natural. I brewed up the tea and put it on my eye lids. It helped a lot. What really worked for me as well, was pure Aloe Vera Concentrate (Gel). Since both are natural I think it’s worth a try. Hope you get better soon! Lots of love from Germany <3

Reply
Natalia Piszczkiewicz

Jag fick kraftig ögoninflammation förra året, asså jag såg ut som Rocky Balboa på ena ögat. Ringde min vårdcentral & dem sa att det bara var att tvätta ögat med ljummet vatten med sån bomullspad ofta. Dem sa att när man får ögoninflammation så blir ögat “förkylt”. Måste säga att till min förvåning funkade det. Efter 3 dagar var det helt borta! Så det är bara att skölja :)

Reply
dina

I hope you feel beter again soon!!

(Who else thinks of the ‘evil eye’ reading this?)

Reply
louise

hahah så fult att du alltid ska låtsas leta efter något i väskan.. dör av garv varje gång.

Reply
Lydia

Ta Natriumklorid (alltså saltlösning) på en bomullstuss och rengör ögat. Dra försiktigt med tussen från längst ut på ögat in till ögonvrån, på det sättet rengör du utan att dra in viruset mer i ögat.

Reply
Maria

du måste vara konsistent med den gula krämen för att undvika att bakterierna blir resistenta. om det inte blir bättre på ett par – 5 dagar så bör du skaffa receptbelagd kräm för långvariga infektioner i ögat kan ge ärr på hornhinnan vilket försämrar synen. har sett förut på närbilder att dina ögon är lite rödsprängda vilket inte är normalt, ögonvitan ska vara helt vit. baserat på att du använder linser så är det ett tecken på att du har i linserna för länge och för ofta.. ögat får för lite syre. bara en tidsfråga innan du får komplikationer som detta. glasögon ibland är en bra idé och ta ut linserna så fort du kommer hem, tex.

Reply
Renee

Make sure to also throw out the contacts you’ve been wearing before the infection! Otherwise it will almost certainly come back. Stick to glasses or nothing at all, don’t wear make-up, and maybe use an eyewash. I don’t know if they sell it in Sweden, but I use Optrex Eye Wash. That is really soothing. Hope you feel better soon!

Reply
Rebecka

Du kanske behöver semester, ta det lugnt och bara få vara.
Kroppen ger ju alltid tecken när den behöver vila…man ska lyssna och vårda.
Hoppas du blir bättre snart.
Bilderna är helt fantastiska, vilken härlig röd färg!

http://rebecka.for.me/

Reply
Helene

Put your finger or a spoon on something warm or hot and leave it on your eye
that’s what I usually do but make sure that it is not SUPERhot so that you do not burn you eye :D good luck

Reply
ISA

men nooo, oflyt juuu! :( kanske är stressen och allt senaste året. Krya som tusan nu innan SB <3

Reply
Hanna

Har haft ögoninflammation ett par gånger och har samma problem som du med linser/glasögon.

Jag har använt mig av locket till linsvätskan (lagom storlek på”kopp”). Fyllt den med ljummet vatten och sen blinkat med ögat i koppen/sköljt ögat.
Upprepat ca varannan timme (oftare om inflammationen varit värre) – samt använt bomullspinnar för att få bort geggan från ögonen för att undvika fingrar i ögonen!

Hoppas du blir frisk snart så man får se lite härliga sommar outfits!

Reply
Sara

I have hayfever too and sometimes it gets really bad when I wake up, so I try to calm my eye by using cucumber slices on my eyes for about 10 minutes. It helps a bit and my eyes feel fresh. I tried to send you a snapchat with the advice but I couldn’t lol so here you have my advice for eye infection/ hayfever. Get better!

Reply
T

Koka te i kanna sen tar du det lite te och droppar i ögonen. Låter helt konstigt men funkar!

Reply
Jennifer

Stackare. Har du funderat på att fixa synfelet med laser? Jag fixade mina på memira och tog en banhandling där jag kunde gå till jobbet redan dagen efter. Hade synfel på -4.5 och -5.5 så själva behandlingen har ökat min livskvalité. Behöver inte tänka på linser eller glasögon. Kan simma under vatten osv.
Tycker du ska läsa på det och tänka på saken. Du kommer bli lyrisk!
Sköt om dig!
Kram!

Reply
Jennifer

Hej Kenza!
Du har säkert hört om Lisa Holm, den 17-åriga flickan som försvann i söndags! Tänkte att du kanske kan skriva om detta i din blogg, du når ju ut till så många människor genom bloggen. Man vet ju aldrig, någon av dina läsare kanske har sett henne!
Kram

Reply
Luna

Alkohol försämrar immunförsvaret – och du verkar dricka alkohol varje helg. Just saying..

Reply
Aleksandra

I’m an expert when it comes to eye infections since my eyes are really sensitive. Have you tried to take a gold ring and rub it on your eyes? It really don’t feel good to touch the hurting spots, but it really helps! It just have to be real gold and you have to rub it on the hurting spots all the time.
I wish you a happy weekend :) p.s. I love your snapchat storys, they really make me laugh sometimes, especially when you make fun of your nose holes haha

Greetings from
http://nouw.com/OlaLove :))

Reply
Sara

När jag hade ögoninflammation fick jag höra att man skulle koka upp vatten med salt och sedan doppa ögat i vattnet, och när jag hade gjort det, gick flammationen över.

Reply
Joanna

Hade nyss samma problem! fick resept på ögondroppar som innehöll antibiotika, tog bort symptomen typ genast!

Reply
CHARLOTTE

Åh kan du inte berätta vad du heter på snapchat? Jag hittar inte ditt konto där :(

Reply
Regina

Låter som någons slags allergi?
Kan ju vara någon form av pollen, pälsdjur eller stenfrukt/nöt-allergi?

Reply
Linda rydell

Har du tagit bort eller stängt din snapchat? Jag följde dig innan, men när jag skaffade ny telefon så är du borta i listan och man kan inte söka på dig :( så kul att få se dig som en person inte bara en karaktär! Puss och kram

Reply
Becka

Hur lång är du? du ser väldigt lång ut på bilderna vilket är skitsnyggt men att du använder klackskor gör mig osöker på hur lång du kan vara? älsjar din blogg annars puss och kram

Reply
hanna

Varmt te är jätte bra, brukar alltid stoppa små pads i de och lägga det på ögonen. Testa nästa gång :) / puss

Reply
Sara

Att du blir snurrig när du har glasögon och att det blir suddigt i sidorna är bara pga att dina ögon inte är vana vid glasögon, det brukar gå över efter några dagar av användande :)

Reply
Matilda

Skaffa ett par stora pilot-brillor, de har bra synfält och är lätta och sköna :) finns fina på bland annat Smarteyes. Är bra för ögonen att slippa linserna ibland, låta dem vila liksom.

Reply
Angelica

Man vänjer sig vid glasögonen efter ett par dagar. Varje gång jag ökar styrkan känns det som att jag är full med glasögon på, blir typ åksjuk ovh ser inget i sidorna. Men tro det eller ej, efter nån vecka Max är det bra :)

Reply
Linnea

Så snygg outfit! Jag vaknade upp med en allergiskreaktion för några dagar sen och så la jag en fuktig trasa över ögonen för att dämpa svullnaden :)

Reply
Katrine

For et fantastisk fint antrekk! Jeg elsker jakken :-) Huff, jeg så bildet på snapchat og det så absolutt ikke noe godt ut nei! Håper det er bedre med øyet ditt nå og masse god bedring! :-)

Reply
Mai

Hi Kenza! My eye infections went away right after I finally got a laser surgery and got rid of my contact lenses. Main reason why eye infections come and go, are bacteria getting in the eye. Especially by wearing contact lenses.

This surgery was my best investment ever!! Cost a lot, but I will never regret it. I got it at http://www.ksa.ee, in Tallinn. Awesome doctor and very welcoming people :)

xx

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*