• header

MONDAY

KenzaZouiten_elsa-2 KenzaZouiten_elsa-3 KenzaZouiten_elsa-1 KenzaZouiten_elsa-4

I’m wearing jumpsuit from BikBok by Elsa Ekman, sunglasses from Glitter and Converse.

Igårkväll när vi åkte iväg med moppen och käkade pizza! Alltså jag älskar verkligen att åka moppe haha, föredrar lätt den framför min bil (förutom när det regnar dårå, idag vräker det ner…) Det är sån frihet!! MEN också så sjukt jäkla farligt. Vi hyrde ju moppar några dagar på Ibiza och det första vi ser när vi kommer ut på stora vägen är ambulanspersonal som hjälper en skadad kille. Bredvid ligger hans mosade moppe och hans mosade hjälm. Blod överallt. Vet inte vad som hade hänt, men det såg ut som att han hade blivit påkörd av en bil. Jag kunde såklart inte låta bli att titta när vi åkte förbi och sen kunde jag inte tänka på något annat. Han var vid medvetande då och jag hoppas med hela mitt hjärta att han klarade sig och mår bra.

Så, det gäller att köra försiktigt, moppe som bil. Även om man själv har kontroll på sin körning så finns det folk som tyvärr inte alltid har det. Varje dag läser man om trafikolyckor hit och dit och det är så fruktansvärt onödigt. Håll hastigheten, håll avståndet och lägg ner mobilen.

Dagens visdom. Nu ska jag iväg och köpa lite käk och sedan fortsätta jobba. Puss ha en fin måndag!

// Last night when we took the scooter down town for some pizza! Seriously I love driving the scooter haha, I prefer it more than my car (except when it’s raining like today..) I feel so free!! BUT it’s also really dangerous. As you know we rented scooters on Ibiza for a couple of days and the first thing we see when we go out on the main road is ambulance staff helping an injured guy. His mashed scooter and mashed helmet is next to him. Blood everywhere. I don’t know what happened, but it looked like he had been hit by a car. I couldn’t help but look when we passed and since that I couldn’t think of something else. He was conscious and I hope with all my heart that he’s ok.

So, you have to drive carefully, both scooter and car.  Even though you feel like you’re in control of your driving, some people aren’t. Every day we read about car accidents here and there and it’s so freaking unnecessary. Keep the right speed, keep the distance and put down your phone.

Today’s wisdom. Now I’m off to buy some lunch and then back to work. Have a lovely Monday! Hugs.

38 Comments

Sara

Hey Kenza, scooters are very popular in Holland, I guess you’d enjoy driving here <3 have a nice day beautiful :)

Reply
Sarah

That was advice from auntie Kenza! No seriously its a great reminder for us and you as well.

Reply
Frankie

Love this jumpsuit so much, especially the back of it! I feel the same about scooters – we rented bikes in Vietnam but they drive so crazy over there I was scared to drive it myself.
I know you probably get asked this about a million times a day, but I would love for you to check out my blog and tell me what you think!
Frankie x | Fashion Dough

Reply
Caroline

Hej underbara Kenza! Du har helt rätt, så kloka ord. Skulle du kunna svara på vart dina gråa träningstights är köpta? Du hade på dig dom för någon dag sen, och din leopardmönstrade resväska. Tacksam för svar. Kramar <3

Reply
Märta

Var med om en olycka med moppen för nästan tre veckor sedan p.g.a. att andra inte kan köra och behandlar mopedister som smuts. Ner i ett dike hamnade jag och skadade knät ordentligt. Dessutom rymde bilisten från olycksplatsen, schysst!! Kör försiktigt :-)

Reply
Linnea

Så snyggt set! Så synd att det är så mycket olyckor. Önskar folk bara kunde hålla sig till reglerna och vara mer försiktiga :)

Reply
Johanna

Åh vilken fin jumpsuit! :)
Ja, jag jobba själv på en akutmottagning och man inser snabbt hur många olyckor som kunde undvikits om folk bara visade hänsyn, struntade i telefonen och höll sig nyktra när de kör bil, hemskt! :(

Reply
johanna

Kloka ord kring körning! Vad många nog inte vet är att det faktiskt är förbjudet att prata i telefon när man kör bil. Många olyckor kan nog hindras bara folk struntar i sina telefoner när de kör bil!

Reply
Petteri

Nix och tyvärr. Det finns inga goda paellaställen i Stockholm. Det är Spanien som gäller. Du får längta tills du reser ner igen ☺

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*